Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση απο tsekouratoi.gr


Ενημέρωση απο tsekouratoi.gr

Link to www.tsekouratoi.gr

TEST: ΜΑΘΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΟΥ

Posted: 07 Mar 2013 05:14 PM PST






Καθένας από εμάς είναι αποτέλεσμα πολλών επιρροών...


Ωστόσο κάθε ένας από εμάς έχει μια άποψη για τον εαυτό του. Είμαστε όμως αυτοί που νομίζουμε;





Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Sir Trevoir Rigelsworth , Ph.D, μας έχει δείξει έναν απλό τρόπο για να βρίσκουμε ποιο είναι το πρότυπό μας. Είναι εύκολο, διαρκεί μόνο 2 λεπτά και μπορεί να σε εκπλήξει....







ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ??? Δοκίμασέ το, είναι τέλειο..!!!









1) Επέλεξε τον αγαπημένο σου αριθμό απο το 1 ως το 9

2) Πολλαπλασίασε το με το 3

3) Πρόσθεσε 3, και μετά πολλαπλασίασε πάλι με το 3 (θα περιμένω να φέρεις το κομπιουτεράκι...)

4) Ο αριθμός που βρήκες απότελείτε από 2 ή 3 ψηφία

5) Πρόσθεσε τα ψηφία...





























Τώρα προχώρα παρακάτω .............

























Με τον αριθμό που βρήκες, δες ποιος είναι το πρότυπό σου από την παρακάτω λίστα:



1. Albert Einstein

2. Oprah Winfrey

3. Mother Teresa

4. Stephen W. Hawking

5. Bill Gates

6. Γεώργιος Παπανικολάου

7. Brad Pitt

8. Osama bin Laden

9. Άντζελα Δημητρίου

10. Barak Obama















* Υ.Γ. Σταμάτα να διαλέγεις διαφορετικά νούμερα!!!

24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

VIDEO: Αστεία αντίδραση γάτας σε Illusion

Posted: 07 Mar 2013 04:56 PM PST






Φαντάζομαι ότι όλοι θυμάστε τις 16 εικόνες για να παίξετε με το μυαλό σας..
.

Ένας τύπος αποφάσισε να παίξει με την γάτα του, βάζοντας την να δει την πρώτη εικόνα από το παραπάνω post. Δείτε στο παρακάτω video πως αντέδρασε η γάτα σε αυτό το illusion!







endiaferonta.com



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

VIDEO: Ο Tonis Sfinos μαθαίνει στον Πέτρο Κωστόπουλο πως να κάνει καμάκι!

Posted: 07 Mar 2013 04:51 PM PST






Ο Tonis Sfinos βρέθηκε χθες καλεσμένος στην εκπομπή Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο..
.

Ο παρουσιαστής αναρωτήθηκε τι σημαίνει η λέξη "σελώσου", που λέει στις γυναίκες και τις "ρίχνει". Ο εκκεντρικός τραγουδιστής τότε προσφέρθηκε να του δείξει πως κάνει καμάκι με βέσπα!



Δείτε το βίντεο:





entertv.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΔΕΙΤΕ: Με ΑΥΤΗ τη φωτό απέδειξε πως έχει ΚΟΡΜΑΡΑ η Ελεονώρα Μελέτη!!!!

Posted: 07 Mar 2013 04:45 PM PST






Δεν παίζεται με τίποτα η Ελεονώρα Μελέτη...


Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter για να αποδείξει ότι το κορμί της είναι αυθεντικό και χωρίς ρετούς! Υποκλινόμαστε...

Υποκλινόμαστε…



porosi.gr








Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

VIDEO:Οι σκληρότερες φάρσες ξυπνήματος

Posted: 07 Mar 2013 04:33 PM PST







Ένα βίντεο με μερικές από τις πιο ακραίες φάρσες σε καημένους ανθρώπους που κοιμούνται..
.





piperies.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΔΕΙΤΕ: Λεξικό για αρχάριους της κουζίνας

Posted: 07 Mar 2013 04:28 PM PST






Όταν ανήκεις στους αρχάριους της κουζίνας, οι συνταγές φαντάζουν ένας άγνωστος παράξενος κόσμος...




Γεμάτες λέξεις οι οποίες μοιάζουν να ανήκουν στο λεξιλόγιο που σκαρφίστηκε ο Τόλκιν για τα ξωτικά.



Γιατί το βιβλίο δεν λέει απλώς «βάλτε τα κρεμμύδια στο τηγάνι» αντί για «τσιγαρίστε τα»;



Τι διαφορά έχει μια απλή καλή σάλτσα από την μαρινάδα που απαιτεί....







ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ; Το πατέ, το ποσέ, το φιλέ, το κονφί, που ακούγονται περισσότερο σαν γαλλικές κωμοπόλεις, τι δουλειά έχουν στο τηγάνι σας;







Η μαγειρική εξαπλώνεται και αντίστοιχα κερδίζει έδαφος η υψηλή μαγειρική, χάρη στα δεκάδες τηλεοπτικά shows που μας στέλνουν στην κουζίνα (δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της νέας μας στήλης για την Τηλεόραση) και τέτοιους δύσκολους όρους θα τους συναντάμε όλο και συχνότερα μπροστά μας. Πόσο μάλλον αν έχουμε αποφασίσει να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες μας, κάτι που επιβάλλει να ξέρουμε τις διαφορετικές λέξεις για κάθε τύπο μαγειρέματος.







Εμείς εδώ κάνουμε την αρχή,

παραθέτοντας τριάντα όρους

που θα χρειαστεί να γνωρίζετε στα μαγειρικά σας βήματα,

για να ξέρετε τι μαγειρεύετε – και κυρίως, τι τρώτε.



Μαγειρεύω, μαγειρεύεις, μαγειρεύει Ένα πολύ απλό ρήμα, που ωστόσο διαθέτει πολλά συνώνυμα, ανάλογα με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα υλικά μας. Και δεν εννοούμε τα «ψήνω», «βράζω», «τηγανίζω», αλλά τα ρήματα που πηγαίνουν την μαγειρική εξειδίκευση ένα βήμα παραπέρα.



Σημειώστε ορισμούς:









*Μαρινάρω: εμβαπτίζω κρέας ή ψάρι για ικανό χρονικό διάστημα σε μείγμα από λάδι και κρασί ή ξίδι ή λεμόνι μαζί με μπαχαρικά, για να μαλακώσει ή να πάρει ωραία γεύση. Αντίστοιχα, μαρινάδα είναι το μίγμα με το οποίο μαρινάρουμε.







*Τσιγαρίζω: Χρωματίζω μια τροφή σε βούτυρο ή λάδι για λίγα λεπτά. Το τσιγάρισμα γίνεται βήμα-βήμα ως εξής: Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μετά από λίγο προσθέτουμε το λίπος. Όταν αυτό σχηματίσει κυματισμούς, προσθέτουμε το υλικό μας, π.χ. το κρέας μας, και στόχος μας είναι να το «θωρακίσουμε».







*Σοτάρω: Καθημερινή διαδικασία, ιδιαίτερα στην ελληνική κουζίνα, που συνίσταται στην προσθήκη ψιλοκομμένου κρεμμυδιού και κάποιου άλλου υλικού σε τηγάνι. Με άλλα λόγια, σημαίνει τηγανίζω ελαφρά μέσα σε τηγάνι με λίγη λιπαρή ουσία (π.χ. λάδι), μέχρι τα υλικά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα, να «ροδίσουν». Αντίστοιχα, σωτέ λέγεται το φαγητό ή το υλικό που έχουμε διαχειριστεί με αυτόν τον τρόπο. Η διαφορά του σωταρίσματος από το τσιγάρισμα είναι πως στο πρώτο υπάρχει το στοιχείο της αναπήδησης (sauter στα γαλλικά σημαίνει ακριβώς αυτό). Σωτάρουμε δηλαδή τινάζοντας το τηγάνι ελαφρώς προς τα μπρος και προς τα πίσω.







*Πανάρω: Περνώ το υλικό μου από τριμμένη ψίχα ψωμιού, φρυγανιά, αφού το έχω αλευρώσει και το έχω βουτήξει σε χτυπημένο αυγό. Στην συνέχεια, το τηγανίσω.







*Γκλασάρω: Δίνω στο φαγητό γυαλιστερή όψη, αλείφοντάς το με κρόκο αυγού πριν το ψήσω. Επίσης, το γκλασάρισμα μπορεί να επιτευχθεί και μετά το ψήσιμο, με γκλάσο.







*Γκρατινάρω: Τρίβω τυρί, μπέικον και αλείφω με βούτυρο ή γαλέτα ένα φαγητό, και το τοποθετώ για λίγο σε ζεστό φούρνο ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.







*Σβήνω: Σταματώ το μαγείρεμα (τσιγάρισμα ή βράσιμο), προσθέτοντας κάποιο υγρό (νερό, κρασί ή κάποιον ζωμό).







*Ζεματίζω: Βράζω σε νερό για λίγα λεπτά, ξεπλένω αμέσως με κρύο νερό και στραγγίζω το υλικό μου. Ανάλογη σημασία έχει και το ρήμα «μπλανσάρω» (μαγειρεύω σε βραστό νερό, αφαιρώ για λίγο και τοποθετώ σε κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία του μαγειρέματος).







*Καβουρδίζω: Τηγανίζω σε σιγανή φωτιά ένα υλικό για να ροδίσει, χρησιμοποιώντας λάδι. Ουσιαστικά, αποτελεί συνώνυμο ρήμα του «σωτάρω», ενώ επίσης σημαίνει και «ψήνω» στην περίπτωση των ξηρών καρπών.







*Μαραίνω: Τσιγαρίζω ελαφρά και σταματώ πριν το υλικό ροδίσει (είναι με άλλα λόγια ένα… light τσιγάρισμα).







*Αχνίζω: Μαγειρεύω στον ατμό, χωρίς δηλαδή νερό ή λάδι. Συνηθίζεται για λαχανικά, τα οποία πρέπει να μαγειρέψουμε σε χαμηλή φωτιά με αυτόν τον τρόπο: Έτσι, θα βγάλουν τα υγρά τους, και στην συνέχεια αυτά θα εξατμιστούν.







*Δένω: Αναφέρεται συνήθως σε σάλτσες, και σημαίνει αφήνω ένα υγρό να πήξει με την προσθήκη αλευριού ή κορν φλάουρ με νερό ή αυγά.







C'est quoi? (Τι είναι αυτό;) Ακολουθούν όροι που χαρακτηρίζουν ορισμένα φαγητά και τρόπους μαγειρέματος, που σίγουρα έχουν μπερδέψει πολύ κόσμο.







*Σενιάν (δάκρυα κι ιδρώτας): Η γαλλική λέξη σενιάν αναφέρεται στην θερμοκρασία που φτάνει το κρέας στο μαγείρεμα, με άλλα λόγια περιγράφει πόσο ψημένο είναι αυτό.



Στην περίπτωση του σενιάν (αγγλιστί rare) σημαίνει σχεδόν ωμό. Μπλου είναι το εντελώς ωμό κρέας, medium rare είναι όταν το εσωτερικό του είναι ζεστό και κόκκινο, medium όταν είναι ροζ και «σφιχτό», medium well όταν υπάρχει ελάχιστο «ροζ» στο κέντρο και well done όταν είναι αρκετά σκληρό και καφε-γκριζωπό και καλοψήμένο σε όλα τα… μήκη και τα πλάτη του.







*Ποσέ: Μαγειρεμένο σε νερό που σιγοβράζει (αναφέρεται συνήθως σε αυγό)







*Πατέ: Μίγμα από πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο κρέας, κυρίως συκώτι, αλλά και χορταρικά – σερβίρεται κρύο, συνήθως ως ορεκτικό, ή ψημένο σε φόρμα







*Φλαμπέ: Ένα φαγητό γίνεται φλαμπέ όταν, κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, το περιχύνουμε με οινοπνευματώδες ποτό, και του βάζουμε φωτιά ώστε να γίνει φλεγόμενο (που είναι και η σημασία της γαλλικής λέξης φλαμπέ).









*Βελουτέ: Είδος σούπας, που βασίζεται σε ζωμό (κρέατος ή λαχανικών), αναμεμιγμένο με μια «πάστα» από βούτυρο και αλεύρι, και στην συνέχεια συνδυασμένο με διαφορετικά κάθε φορά λαχανικά.



Οφείλει την ονομασία της στο τελικό αποτέλεσμα, που έχει πιο βελούδινη, λιγότερο ρευστή υφή από την κλασική σούπα.







*Ταρτάρ: Είδος προετοιμασίας ψιλοκομμένου ωμού κρέατος, προαιρετικά μαζί με σως ή μπαχαρικά. Σερβίρεται συχνά και σαν spread, σαν αλοιφή δηλαδή, ενώ υπάρχει και η tartar sauce, που είναι κρεμώδης σάλτσα με βάση την μαγιονέζα.







*Κονφί: Είναι τα φρούτα που βράζονται και διατηρούνται σε ζάχαρη, ενώ χρησιμοποιούνται και για κρέας που διατηρείται στο λίπος του.







*Μπραιζέ: Κρέας ή πουλερικό, μαγειρεμένο σε σιγανή φωτιά σε κατσαρόλα με πολύ λίγο υγρό. Συνήθως, μαγειρεύεται πάνω σε μια στρώση λαχανικών που το διατηρούν ζουμερό, και στην συνέχεια το ψήσιμο ολοκληρώνεται στον φούρνο.







*Εσκαλόπ: Είναι οι λεπτές φέτες κρέατος







*Ζυλιέν: Τρόπος κοπής λαχανικών σε λεπτές λωρίδες (μπαστουνάκια)







*Μπεν μαρί: Τρόπος μαγειρέματος που αφορά κυρίως προετοιμασία υλικών στην ζαχαροπλαστική. Γίνεται ως εξής: σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και από πάνω της τοποθετούμε μικρότερη κατσαρόλα, όπου βάζουμε το υλικό που θέλουμε να επεξεργαστούμε με το μπεν μαρί. Το νερό βράζει, και το υλικό – συνήθως σοκολάτα – λιώνει από την θερμότητα. Το όνομά του το οφείλει σε κάποια… Μαρία: Σημαίνει «το μπάνιο της Μαρίας» και αναφέρεται είτε σε κάποια Μαρία από την Φλωρεντία που πρωτοχρησιμοποίησε την τεχνική στον Μεσαίωνα είτε στην Παρθένο Μαρία για τον… ευγενή τρόπο μαγειρέματος.



in2life.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Συνελήφθη γιατί γελούσε δυνατά μέσα στο ίδιο του το σπίτι

Posted: 07 Mar 2013 04:21 PM PST






Ένας άνδρας από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 30 ημέρες...


και πρόστιμο 500 δολαρίων ύστερα από καταγγελία γείτονά του στην αστυνομία ότι…. γελάει πολύ δυνατά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο δικηγόρος του.



Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η αστυνομία έκοψε δύο κλήσεις στον 41χρονο Ρόμπερτ Σκιαβέλι για διατάραξη της κοινής ησυχίας επειδή γελούσε με ανοιχτό το παράθυρο -μέσα στο σπίτι του- στο Ρόκβιλ Σέντερ του Λονγκ Άιλαντ στις 6 μ.μ. περίπου στις 12 και 13 Φεβρουαρίου.



Ο Σκιαβέλι είπε ότι ο γείτονάς του τον κοροϊδεύει συστηματικά για αυτή την ιδιαιτερότητά του. Ο δικηγόρος του, Άντριου Καμπανέλι, είπε ότι ο πελάτης του παθαίνει συχνά σπασμούς ως αποτέλεσμα νευρολογικών προβλημάτων, αλλά αρνήθηκε ότι το γέλιο του είναι ηχηρό ή θορυβώδες. «Είναι σαν ένας μεγάλος αρκούδος, δεν γελάει δυνατά», είπε ο ίδιος.
24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΔΕΙΤΕ: Η πραγματική ευτυχία σε φωτογραφίες!

Posted: 07 Mar 2013 04:15 PM PST






«Ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου..
.







προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του», αναφέρεται ως επεξήγηση του όρου σε ελληνικό λεξικό. Στη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ευτυχία την υλική ευμάρεια, τα υλικά αγαθά, τα κοινωνικά αξιώματα, τη δόξα, στοιχεία που όταν χαθούν, χάνεται και η ευτυχία μαζί τους. Γιατί δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας! Και η πραγματική ευτυχία είναι αυτή που θα δείτε στις 15 ακόλουθες ευτυχισμένες στιγμές…







1. 16 μέρες μετά τον τυφώνα….







2. 101χρονος που γεννήθηκε πριν την ανακάλυψη των αεροπλάνων αμέσως μετά την πρώτη του πτήση…







3. Παραολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου 2012 – Αργυρό μετάλλιο σε αγώνες γυμναστικής…







4. Ετοιμάζεται να δει τον αξιωματικό πατέρα του για πρώτη φορά…







5. Ένα κωφό δίχρονο αγοράκι ακούει τη φωνή της μητέρας του για πρώτη φορά…







6. Επανένωση της οικογένειας μετά το τσουνάμι…







7. Η αγαπημένη ομάδα πέτυχε γκολ…







8. Νιόπαντροι 91 και 92 ετών…







9. Η Chendra, ένας ασιατικός ελέφαντας, συναντά τον Gus, μια φώκια, για πρώτη φορά…







10. Μεγάλος λάτρης των μήλων…







11. Ευτυχισμένοι μαζί…







12. Ο μεγαλύτερός του θαυμαστής…







13. Ευτυχισμένος άντρας, ευτυχισμένο πρόβατο σώθηκαν από την πλημμύρα στο Πακιστάν…







14. Μαμά για πρώτη φορά…







15. Και αυτή… μαμά για πρώτη φορά!







24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΔΕΙΤΕ: Γλυκύτατα νεογέννητα ζώα !!!

Posted: 07 Mar 2013 04:07 PM PST







Είτε γεννήθηκαν στο ζωολογικό κήπο, στο ενυδρείο ή στο σπίτι..
.


είδη της άγριας ή της ήμερης ζωής, της ξηράς ή της θάλασσας, σπάνια ή συνηθισμένα ζώα, τα νεογέννητα που θα δείτε στη συνέχεια κλέβουν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους αλλά και με τις εκφράσεις τους. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά που οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος της και απαθανατίστηκαν στο φωτογραφικό φακό λαμβάνοντας επάξια τον τίτλο των «πιο γλυκών νεογέννητων του 2012″. Όπως και να 'χει πάντως θα… κάψουν καρδιές και θα γίνουν τα αγαπημένα σας…




Χαμαιλέοντας


 





Καμηλοπάρδαλη

 





Ελέφαντας






Κροκόδειλος






Παπί






Ελάφι






Ιπποπόταμος






Σκαντζόχοιρος






Δελφίνι






Πάντα






Χταπόδι






Αρνί






Κουκουβάγια






Φώκια

16. 





Κουνέλι






Γουρούνι






Χάμστερ






Τσιντσιλά












24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Χόγκεβεγκ: Το χωριό που η ζωή ξαναρχίζει κάθε 15 λεπτά...

Posted: 07 Mar 2013 04:02 PM PST






Μοιάζει να είναι ένα ολλανδικό χωριό σαν όλα τα άλλα...








Μεγάλοι δρόμοι, πλατείες, εστιατόρια, σούπερ-μάρκετ, ακόμα και κομμωτήρια.

Η μόνη διαφορά αυτής της μικρής κοινότητας είναι πως ο χρόνος εκεί φαίνεται να σταματάει κάθε λεπτό. Όλες οι εμπειρίες των κατοίκων μοιάζουν πρωτόγνωρες αφού ακόμα και αν τις έχουν ξαναζήσει δεν......τις θυμούνται.



Tο Χόγκεβεγκ- το «χωριό» του μέλλοντος όπως πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει, ανήκει στην ολλανδική κοινότητα του Γουέεσπ και οι 152 κάτοικοί του πάσχουν από άνοια, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως μπορεί να υπάρξει αξιοπρεπή διαβίωση για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ασθενών που έχουν «χτυπηθεί» από τη νόσο.



Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, οι υποδομές της πειραματικής αυτής κοινότητας έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά με σκοπό να καθησυχάζουν και να ηρεμούν τους 152 κατοίκους. Σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς, εργάζονται εκπαιδευμένοι νοσοκόμοι, οι οποίοι φροντίζουν ώστε να κυλήσει ομαλά και χωρίς διαταραχές η καθημερινότητα των ασθενών.



«Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν γνωρίζουν πως δεν είναι ένα πραγματικό χωριό», αναφέρει η Ιζαμπέλ βαν Ζούτεμ, υπεύθυνη ενημέρωσης στο Χόγκεβεγκ. «Δεν είναι φυσικά μυστικό, αν όμως τους το πεις θα το έχουν ξεχάσει σε 15 λεπτά ή μία ώρα, ανάλογα με τον βαθμό της άνοιας. Γι' αυτό και έχει σημασία να τους κάνει το περιβάλλον τους να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο άνετοι και ασφαλείς», προσθέτει η ίδια.



Αν και η μελέτη για τη δημιουργία του είχε αρχίσει πολλά χρόνια πριν, η κοινότητα του Χόγκεβεγκ ολοκληρώθηκε μόλις το 2009 και κόστισε 19,2 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία προήλθαν από κρατική χρηματοδότηση.



Είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο και αυτάρκες οικοδομικό τετράγωνο, στα περίχωρα του Αμστερνταμ. Κανένα από τα κτίρια δεν έχει περισσότερους από δύο ορόφους και υπάρχει μόνο μία έξοδος, μέσω ενός λόμπι πουπαραπέμπει σε ξενοδοχείο. Η ατμόσφαιρα αποπνέει μια ηρεμία και μια γαλήνη, απαραίτητες συνθήκες για την διαβίωση των ασθενών. Υπάρχει μια μεγάλη πλατεία με σιντριβάνι, ένας κεντρικός δρόμος και πολλοί μικρότεροι δρόμοι.

Οι 23 κατοικίες του ανταποκρίνονται σε έναν από τους επτά διαφορετικούς τρόπους ζωής που οι υπεύθυνοι έκριναν ότι χαρακτηρίζουν την ολλανδική κοινωνία: αστικός, χριστιανικός, ανώτερη τάξη, ανεπιτήδευτος, ινδονησιακός, σοφιστικέ και ρουστίκ. Κάθε σπίτι έχει έξι ενοίκους με δικά τους υπνοδωμάτια, που μοιράζονται μια μεγάλη σαλοτραπεζαρία – εκεί συγκεντρώνονται κάθε βράδυ για το φαγητό που μαγειρεύεται στην κουζίνα του σπιτιού τους.



Οι κάτοικοι μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα κι αν νιώσουν σύγχυση ή αποπροσανατολιστούν υπάρχει πάντα κοντά ένας «συγχωριανός», που είναι στην πραγματικότητα μέλος του προσωπικού ή εθελοντής. «Το Αλτσχάιμερ αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, και όλοι αναζητούν λύσεις», λέει η Ιζαμπέλ βαν Ζούτεμ στους «Τimes». «Για πολύ καιρό, ήμασταν ένας παραδοσιακός οίκος ευγηρίας, με ένα μεγάλο παλιό κτίριο. Οταν όμως δυο εργαζόμενοι έχασαν τους γονείς τους, και είπαν αμφότεροι «χαίρομαι τόσο που δεν ήταν αναγκασμένοι να ζουν εδώ», συνειδητοποιήσαμε πως τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν. Αναρωτηθήκαμε: Τι έχει περισσότερη σημασία στη ζωή για τους ανθρώπους; Αν έρθουν σε ένα γηροκομείο πρέπει να έχουν τη δυνατότητα μιας φυσιολογικής ζωής, ή τουλάχιστον όσο πιο φυσιολογικής γίνεται. Κατεδαφίσαμε λοιπόν το παλιό κτίριο και φτιάξαμε μια γειτονιά».



Όπως συμβαίνει σε κάθε πρωτοποριακό εγχείρημα, και σε αυτή την περίπτωση, έχουν ήδη υπάρξει έντονες επικρίσεις. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι οι ειδικοί που πιστεύουν ότι το «χωριό της άνοιας» δεν είναι τόσο καλή ιδέα. «Η ίδια η έννοια του χωριού είναι μια προσπάθεια να προσποιηθεί την ομαλότητα που τα άτομα με άνοια δυστυχώς δεν μπορούν να έχουν», λέει ο Michael Schmieder, ο διευθυντής της Sonnweid, ενός ιδρύματος για τους πάσχοντες από άνοια στο Wetzikon, προάστιο της Ζυρίχης. «Η μονάδα νοσηλείας, η οποία διαθέτει 150 κάτοικοι ασθενείς, θεωρείται υποδειγματική και όλοι οι ασθενείς να έχουν ελευθερία κινήσεων», πρόσθεσε ο Schmieder.



Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη πάσχουν σήμερα από άνοια. Δεδομένο ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει τα 115 εκατομμύρια, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το μικρό αυτό χωριό να έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Πρόσφατα, μάλιστα, βρέθηκε εκεί αντιπροσωπεία γερμανών βουλευτών, ενώ ήδη μια ελβετική εταιρεία σχεδιάζει να φτιάξει ένα αντίστοιχο χωριό για ασθενείς με άνοια στη Βέρνη.
24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Δουλειά… για φίλημα!

Posted: 07 Mar 2013 03:58 PM PST






Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά του…








και πως να μην ήταν!



Δείτε τι ακριβώς έκανε, μέσα από φωτογραφίες του περιοδικού Life της δεκαετίας του 1950.



Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποτελούσε έναν ανθρώπινο καμβά για ένα εργαστήριο δοκιμής κραγιόν.















24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

VIDEO: Η Όσεαν Ράμσεϊ δαμάζει τους λευκούς καρχαρίες

Posted: 07 Mar 2013 03:55 PM PST


 Η Όσεαν Ράμσεϊ «δαμάζει» τους λευκούς καρχαρίες








Η ατρόμητη Αμερικανίδα Όσεαν Ράμσεϊ «βάζει τα γυαλιά» σε όλους τους δύτες του κόσμου αφού...








μπορεί να κολυμπάει με λευκούς καρχαρίες, ενώ δεν διστάζει μέχρι και να τους χαϊδέψει.



Η 27χρονη Ράμσεϊ είναι ακτιβίστρια υπέρ της προστασίας των καρχαριών και δημοσίευσε αυτές τις φωτογραφίες όπου ποζάρει με τους μεγάλους θηρευτές της θάλασσας.



Μέχρι σήμερα, η Ράμσεϊ έχει κολυμπήσει με 32 διαφορετικά ήδη καρχαριών, ενώ πέρα από την αγάπη της για τους καρχαρίες, είναι καθηγήτρια scuba και, όπως φαίνεται και από κάποιες φωτογραφίες, εργάζεται και ως μοντέλο.









































troktiko.eu



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

VIDEO: Η συγκλονιστική ιστορία μιας 5χρονης κωφής!

Posted: 07 Mar 2013 03:49 PM PST


Η συγκλονιστική ιστορία μιας 5χρονης κωφής!






Αυτή είναι η συγκλονιστική στιγμή που ένα 5χρονο κοριτσάκι, ακούει για πρώτη φορά την φωνή της θετής της μητέρας...







Ο λόγος για την μικρή Jayde Scholl η οποία τώρα πια μπορεί να χαμογελά με την ψυχή της χάρη σε ένα εμφύτευμα που της τοποθετήθηκε!!!



Η 5χρονη πέρασε τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής της σε ορφανοτροφείο της Κίνας καθώς οι βιολογικοί γονείς της την είχαν εγκαταλείψει στο δρόμο όταν ακόμα ήταν 8 μηνών!



Η Jayde όμως ήταν τυχερή και μετά από δύο χρόνια γραφειοκρατίας, υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι. Έτσι ταξίδεψε στις ΗΠΑ όπου και είναι το νέο της σπίτι από τα Χριστούγεννα.



Η Jaque Scholl, η θετή μαμά της 5χρονης που είναι ωτορινολαρυγγολόγος σε σχολείο με κουφούς στην Οκλαχόμα, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με την ακοή της Jayde… Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είναι κουφή.



Όμως μετά από την εμφύτευση που της έγινε η μικρή ανταποκρίθηκε σε ήχους και άκουσε για πρώτη φορά την φωνή της θετής της μαμάς…



Το βίντεο είναι πολύ συγκινητικό…








madata.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

VIDEO: Τι θα συμβεί όταν ο νεαρός άντρας πέσει στην πισίνα...

Posted: 07 Mar 2013 03:44 PM PST










Με την πρώτη ματιά όλα είναι φυσιολογικά με τον νεαρό άντρα να θέλει να κάνει μια βουτιά στην πισίνα, όμως ...






τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και η έκπληξη είναι μεγάλη!



Είναι χειμώνας και η πισίνα είναι παγωμένη και όταν λέμε παγωμένη, δεν εννοούμε πως το νερό της έχει χαμηλή θερμοκρασία, αλλά έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια πάγος!



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΟΥΤΙΑ






24wro


Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΔΕΙΤΕ: Μωρό ουρακοτάγκος πάει... βόλτα

Posted: 07 Mar 2013 03:40 PM PST









Άρχισε να εξερευνά τον κόσμο ένας μικρός ουρακοτάγκος από το Βόρνεο στην πλάτη της μητέρας του...








Το αξιολάτρευτο ζώο, το οποίο ονομάστηκε Veera, ανέβηκε στους ώμους της μητέρας του και έκανε μια μικρή βόλτα στο Ζωολογικό Κήπο της Σιγκαπούρης τραβώντας τα βλέμματα.



Το συγκεκριμένο είδος ουρακοτάγκων απειλείται με εξαφάνιση εξαιτίας της αποψίλωσης δασών.



Περίπου 55.000 ουρακοτάγκοι από το Βόρνεο ζουν στην άγρια φύση και για το γεγονός αυτό ευθύνεται πέρα από την καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος, και η πώληση μερικών μικρών ζώων ως κατοικίδια.
















24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Τα ένοχα μυστικά της Σοβιετικής Ένωσης

Posted: 07 Mar 2013 03:32 PM PST


Τα ένοχα μυστικά της Σοβιετικής Ένωσης




Η κομμουνιστική Ρωσία και οι συγκαλύψεις που άφησαν εποχή!








Η Σοβιετική Ρωσία είναι γνωστή για πολλά πράγματα, με την αμφιλεγόμενη φύση του κομμουνιστικού καθεστώτος να εγείρει ακόμα και σήμερα συζητήσεις και έριδες.



Ένα ωστόσο είναι αναμφίβολο: η μυστικοπάθεια με την οποία περιέβαλαν οι Σοβιετικοί τα πεπραγμένα τους!



Πέπλο μυστηρίου και αποσιώπηση καλύπτουν πολλά από τα γεγονότα που συνέβησαν στον άλλοτε ερμητικό κόσμο του Παραπετάσματος, με τη Δύση να πληροφορείται δεκαετίες αργότερα μια σειρά από κολοσσιαία γεγονότα, που μας αφήνουν να διερωτόμαστε πώς στο καλό κατάφεραν να τα συγκαλύψουν.



Ήταν βέβαια και τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, που συσκότιζαν τις δράσεις ακόμα περισσότερο, συντελώντας σε μια κοινωνία που πρυτάνευε η μυστικοπάθεια.



Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από γεγονότα που παρέμειναν στην αφάνεια για πολλά πολλά χρόνια...



Η χειρότερη πυρηνική καταστροφή του κόσμου (της εποχής)







Αν ζούσαμε στη δεκαετία του '60 και συζητούσαμε για τα χειρότερα πυρηνικά δυστυχήματα του κόσμου, το πρώτο όνομα που θα μας ερχόταν στο μυαλό ήταν ο όλεθρος του Κιστίμ του 1957. Ο πυρηνικός σταθμός στην ομώνυμη πόλη της νότιας Ρωσίας παρουσίασε διαρροή, με τη βλάβη να μην μπορεί να διορθωθεί. Οι ιθύνοντες του εργοστασίου κατέβασαν λοιπόν απλά τους διακόπτες του, αφήνοντας τον σταθμό στην τύχη του για έναν ολόκληρο χρόνο! Η προοδευτική άνοδος της θερμοκρασίας θα προκαλούσε τελικά έκρηξη στον αντιδραστήρα, σπέρνοντας γενναίες δόσεις ραδιενέργειας σε μια ακτίνα 20.000 χιλιομέτρων. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 270.000 ανθρώπους που εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια, με τα σπίτια 11.000 ανθρώπων να γκρεμίζονται και περιοχές ολόκληρες να εκκενώνονται εσπευσμένα. Πότε έμαθε η υπόλοιπη ανθρωπότητα για το ζοφερό γεγονός; Το 1976, διά στόματος ρώσου απόδημου! Η CIA γνώριζε βέβαια για το πυρηνικό δυστύχημα, κράτησε ωστόσο το στόμα της κλειστό για τους δικούς της λόγους. Και έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 1989, τρία χρόνια μετά τον άλλο πυρηνικό όλεθρο του Τσερνόμπιλ, για να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της καταστροφής...



Το επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα για την κατάκτηση της Σελήνης







Τον Μάιο του 1961, ο αμερικανός πρόεδρος Κένεντι ανακοίνωνε ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας οι ΗΠΑ θα έστελναν τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι. Η κατάκτηση του Διαστήματος ήταν ως τότε αποκλειστικά σοβιετική υπόθεση, με τους Ρώσους να έχουν σημειώσει μια σειρά από -ντροπιαστικές για τους Αμερικανούς- πρωτιές: το πρώτο αντικείμενο σε τροχιά γύρω από τη Γη, το πρώτο ζώο σε τροχιά, τον πρώτο άνθρωπο στο Διάστημα! Στις 20 Ιουλίου 1969 ωστόσο οι Αμερικανοί θα έπαιρναν το αίμα τους πίσω, νικώντας τους Σοβιετικούς στην κατάκτηση της Σελήνης. Μόνο που οι Ρώσοι επισήμως δεν είχαν χάσει, μιας και αρνούνταν ότι συμμετείχαν στην κούρσα για την πρώτη προσσελήνωση. Οι σοβιετικοί ισχυρισμοί ότι δεν διέθεταν ποτέ επανδρωμένο πρόγραμμα για την κατάκτηση του φεγγαριού θα γκρεμίζονταν μόλις το 1990, κι αυτό γιατί πάγια αρχή της ρωσικής μυστικοπάθειας ήταν να κρατά κάθε διαστημικό σχέδιο στο σκοτάδι μέχρι την επιτυχή του ολοκλήρωση. Κι όμως, είχαν πάρει μέρος στην ψυχροπολεμική κούρσα για τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι, με τις αποδείξεις να περικλείουν την κάψουλα Kosmos 434, που εκτοξεύτηκε το 1971 ως πειραματική σεληνιακή κάψουλα (και επέστρεψε στη γήινη ατμόσφαιρα τον Αύγουστο του 1981, κοντά στις ακτές της Αυστραλίας), δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πρωτοτύπων, πειραματικές στολές (ήδη από το 1969) κ.ά. Για τους Σοβιετικούς πάντως τίποτα από αυτά δεν συνέβη, με το επανδρωμένο διαστημικό τους πρόγραμμα για τη Σελήνη να παύει επισήμως το 1976, σκύβοντας το κεφάλι ευλαβικά μπροστά στις έξι επιτυχημένες προσσεληνώσεις των Αμερικανών...



Μεγάλη -και καλά κρυμμένη- συλλογή τέχνης







Στη δεκαετία του 1990, δυτικοί δημοσιογράφοι και διπλωμάτες γνώρισαν από πρώτο χέρι ένα μουσείο κρυμμένο στην ουζμπεκική πόλη Νούκους. Το μουσείο φιλοξενούσε εκατοντάδες έργα τέχνης, ήδη από τις πρώτες μέρες του καθεστώτος Στάλιν, όταν οι σοβιετικοί καλλιτέχνες υποχρεώθηκαν να συμμορφωθούν με τα κομμουνιστικά ιδεώδη. Η «παρακμασμένη τέχνη της μπουρζουαζίας» έδωσε τη θέση της στον σοσιαλιστικό ρεαλισμό, με τα πρώιμα έργα να κινδυνεύουν να χαθούν οριστικά αν δεν ήταν ο παθιασμένος συλλέκτης Ιγκόρ Σαβίτσκι, ο οποίος έπεισε τους καλλιτέχνες και τις οικογένειές τους να του εμπιστευθούν τους θησαυρούς τους, οι οποίοι φυλάσσονταν σε μια πόλη περικυκλωμένη από έρημο εκατοντάδων χιλιομέτρων. Τι το κάνει επτασφράγιστο μυστικό; Μα το γεγονός ότι η συλλογή τέχνης ήταν καλά κρυμμένη όχι μόνο από τα αδιάκριτα μάτια του κόσμου, αλλά και από το ίδιο το σταλινικό καθεστώς! Διπλό μυστικό δηλαδή, κάτω από τις μύτες της πλέον μυστικοπαθούς διακυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο κόσμος...



Ο θάνατος του κοσμοναύτη







Αν το διαστημικό πρόγραμμα των Σοβιετικών δεν στεφόταν με επιτυχία, μία ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση: η οριστική διαγραφή του! Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, οι Ρώσοι διέγραψαν από τα μητρώα τον πρώτο κοσμοναύτη που θα πέθαινε στο κυνήγι της κατάκτησης του Διαστήματος. Ο αστροναύτης Βαλεντίν Μπονταρένκο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης τον Μάρτιο του 1961, με την ύπαρξή του να γίνεται γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο μόλις το 1982, την ώρα που αναγνωρίστηκε επισήμως από τους Σοβιετικούς το 1986. Ο άτυχος κοσμοναύτης έχασε τη ζωή του στη Γη, με τους Ρώσους να αρνούνται την ύπαρξή του για να αποφύγουν την κακή δημοσιότητα του γεγονότος. Μιλάμε άλλωστε για τα ζοφερά χρόνια του Ψυχρού Πολέμου...



Ένας από τους χειρότερους λιμούς της Ιστορίας







Η καταστροφή και ο όλεθρος που άφησε πίσω του ο μεγάλος λιμός του 1932-33 μπορεί να συγκριθεί μόνο με την τιτάνια προσπάθεια των Ρώσων να συγκαλύψουν το γεγονός τόσο σε διεθνές όσο και εθνικό επίπεδο! Η προσπάθεια ταχύτατης εκβιομηχάνισης μιας εν πολλοίς αγροτικής οικονομίας, και μια σειρά ακόμα κακών κυβερνητικών χειρισμών, θα οδηγούσαν στον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, κάνοντας τη λιμοκτονία καθημερινή πρακτική. Πώς θα μπορούσε όμως να κρυφτεί κάτι τέτοιο; Ήταν χάρη στις προσπάθειες συσκότισης και υποβάθμισης του γεγονότος από πλευράς Σοβιετικών, αλλά και στην ηθελημένη «άγνοια» των Δυτικών, που ο λιμός πέρασε στα «ψιλά» της Ιστορίας. Ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός Τύπος δεν κάλυψαν ως όφειλε το τραγικό γεγονός, με την ταυτόχρονη μαεστρική προσπάθεια των Ρώσων να αποδίδει καπνούς: ο Στάλιν οργάνωσε μια σειρά προσεκτικά διαλεγμένων ξεναγήσεων για σημαίνοντες ξένους, εφοδιάζοντας τα καταστήματα με προμήθειες (με τον κόσμο που τα πλησίαζε να συλλαμβάνεται επιτόπου), ξεπλένοντας τους δρόμους και στήνοντας εν ολίγοις ένα θεατρικό σκηνικό. Ακόμα και οι περίοικοι αντικαταστάθηκαν από ξένοιαστους μπολσεβίκους, που υποδέχονταν με πλατιά χαμόγελα τους ξένους. Οι φήμες για τον λιμό ήταν λοιπόν ανυπόστατες, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Γαλλίας που επισκέφτηκε την Ουκρανία να την περιγράφει ως «κήπο σε πλήρη άνθιση»! Μέχρι το 1937, ο λιμός είχε περιοριστεί δραστικά και τα αρχεία έγιναν απόρρητα...



Το φοβερό και τρομερό Ekranoplan







Ήταν το 1966 όταν αμερικανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος κατέγραφε τις πρώτες εικόνες από αυτό που φαινόταν να είναι ένα ημιτελές ρωσικό υδροπλάνο. Το σκάφος ήταν βέβαια θεόρατο, πολύ μεγαλύτερο από κάθε γνωστό αεροσκάφος των Δυτικών, την ίδια στιγμή που παραβίαζε μια σειρά από παραδεδομένες σχεδιαστικές νόρμες της αεροναυπηγικής. Το «θαλάσσιο τέρας της Κασπίας», όπως έγινε γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο το σοβιετικό Ekranoplan, παρέμεινε μάλιστα στο δυτικό σκοτάδι μέχρι και την κατάρρευση του Παραπετάσματος. Επρόκειτο για ένα υβρίδιο πλοίου και αεροπλάνου, το οποίο σχεδιάστηκε να πετά λίγο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και μπορούσε να μεταφέρει εκατοντάδες στρατιώτες και μια χούφτα αρμάτων μάχης κάτω από τις μύτες των ραντάρ, με ταχύτητα πτήσης δυσθεώρατη για τα τότε δεδομένα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κατανάλωση καυσίμου ήταν αποτελεσματικότερη ακόμα και από τα πλέον σύγχρονα μεταφορικά αεροσκάφη. Όσο για το επόμενο φιλόδοξο πτητικό σχέδιο των Ρώσων, αφορούσε σε ένα αεροπλάνο που είχε 2,5 φορές το μέγεθος του Boeing 747, διέθετε 8 κινητήρες jet και ήταν εφοδιασμένο με 6 πυρηνικές κεφαλές...



Το χειρότερο πυραυλικό δυστύχημα της Ιστορίας







Στις 23 Οκτωβρίου 1960, οι Σοβιετικοί ετοιμάζονταν πυρετωδώς για την εκτόξευση του νέου τους, άκρως απόρρητου, πυραύλου R-16. Το καινοτόμο του καύσιμο άρχισε ωστόσο να παρουσιάζει διαρροή, με το νιτρικό οξύ να παραμένει στον ίδιο χώρο με τους επιστήμονες και τους κοσμοναύτες. Αντί λοιπόν να εκκενωθεί αυτόματα το κοσμοδρόμιο, ο υπεύθυνος του προγράμματος, Μιτροφάν Νεντελίν, διέταξε όλο το προσωπικό να ασχοληθεί με την επισκευή της διαρροής. Όταν λοιπόν συνέβη η μοιραία έκρηξη, το προσωπικό σκοτώθηκε επιτόπου, με την πύρινη κόλαση να κατακαίει ζωντανούς και άλλους υπαλλήλους μέσα στα γραφεία τους. Ο φόρος αίματος έφτασε τις 100 ζωές, με το δυστύχημα να παραμένει το χειρότερο στα χρονικά των πυραυλικών προγραμμάτων. Η σοβιετική προπαγάνδα θα αναλάμβανε βέβαια αμέσως δράση, ισχυριζόμενη ότι ο Νεντελίν είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα, με την κολοσσιαία έκρηξη να συγκαλύπτεται μαεστρικά. Έπρεπε να περιμένουμε το 1989 για να πληροφορηθεί η ανθρωπότητα για το φονικό δυστύχημα, με έναν οβελίσκο να αποτίει πλέον τιμή στους αδικοχαμένους υπαλλήλους...



Επιδημία ευλογιάς (και κολοσσιαίο πρόγραμμα καραντίνας)







Ήταν το 1948 όταν η Σοβιετική Ένωση κατασκεύασε ένα άκρως απόρρητο εργαστήριο βιοχημικού πολέμου σε ένα νησάκι της λίμνης Αράλης. Ο στόχος; Να μετατραπεί ο άνθρακας και η πανώλη σε χημικά όπλα! Με τον καιρό, ανέπτυξαν και ένα χημικό όπλο ευλογιάς, και το 1971 διεξήγαγαν μια δοκιμή του στην ύπαιθρο. Κανείς δεν ξέρει γιατί αποφασίστηκε μια τέτοια πειραματική δοκιμή ενός όπλου που ήταν σχεδιασμένο να μεταδίδει τον ιό της ευλογιάς σε ανοιχτό χώρο(!), συνέβη ωστόσο: 10 άνθρωποι αρρώστησαν αμέσως (με τους 3 να πεθαίνουν), εκατοντάδες άλλοι τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ 50.000 ακόμα κάτοικοι των γειτονικών περιοχών εμβολιάστηκαν αμέσως. Πότε έγινε γνωστή η τραγική δοκιμή; Το 2002! Παρά το γεγονός ότι η καταστροφή περιορίστηκε δραστικά και σχετικά αμέσως, η Μόσχα ποτέ δεν παραδέχτηκε το γεγονός...



Εκατοντάδες κρυμμένες πόλεις







Υπάρχει μια πόλη στα νότια της Ρωσίας που δεν αναφέρεται σε κανέναν χάρτη. Τα μέσα μεταφοράς δεν κάνουν στάση εκεί, κανένα οδικό σήμα δεν την υποδεικνύει, ενώ και το ταχυδρομείο της έχει διεύθυνση Chelyabinsk-65, μόνο που η πόλη Chelyabinsk βρίσκεται 80 χιλιόμετρα μακριά της! Το όνομά της είναι Ozyorsk και παρά το γεγονός ότι είναι σπίτι για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, η ύπαρξή της ήταν άγνωστη ακόμα και μέσα στη χώρα μέχρι το 1986! Προς τι η μυστικοπάθεια; Μα εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κάτοικοί της απασχολούνταν σε πυρηνικό εργοστάσιο! Ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός μάλιστα εξερράγη το 1957, εξαιτίας όμως της μυστικότητας της τοποθεσίας του, η καταστροφή πήρε το όνομα της γειτονικής πόλης Κιστίμ! Η Ozyorsk ήταν μία μόνο από τις δεκάδες μυστικές πόλεις των Σοβιετικών: 42 από αυτές είναι σήμερα γνωστές, υπάρχουν ωστόσο καμιά 15αριά ακόμα που οι εκτιμήσεις υποδεικνύουν ως μυστικές. Οι κάτοικοι των πόλεων αυτών πριμοδοτούνταν από το σταλινικό καθεστώς με καλύτερο φαγητό, καλύτερη εκπαίδευση και μια σειρά ανέσεων ανύπαρκτες για τον υπόλοιπο πληθυσμό. Η λειτουργία των πόλεων ήταν φυσικά να φιλοξενούν τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους σε κολοσσιαία μυστικά πλάνα των Σοβιετικών, όπως απόρρητα ναυπηγεία, κοσμοδρόμια και εργοστάσια παραγωγής όπλων...



Η σφαγή του Κατίν







Το 1940, οι Σοβιετικοί δολοφόνησαν περισσότερους από 22.000 πολωνούς αιχμαλώτους πολέμου, παραχώνοντάς τους σε μαζικούς τάφους. Εννοείται ότι κατηγόρησαν τους Ναζί και δεν αποδέχτηκαν επισήμως τη σφαγή μέχρι το 1990, 50 χρόνια αργότερα! Η συγκάλυψη περιλάμβανε φυσικά και τη συμμετοχή των άλλων συμμάχων στον Β' Παγκόσμιο, κυρίως των Άγγλων και των Αμερικανών. Ο Τσόρτσιλ παραδέχτηκε σε κατ' ιδίαν συζήτηση τη σφαγή, την οποία απέδωσε στο έργο των μπολσεβίκων, οι οποίοι «μπορούν να γίνουν πολύ αδίστακτοι», πριν λογοκρίνει όλες τις πολωνικές εφημερίδες και φιμώσει οποιαδήποτε προσπάθεια αποκάλυψης του μυστικού. Μέχρι και την ανεξάρτητη έρευνα του Ερυθρού Σταυρού διέκοψε, με τον Ρούσβελτ να αποδεικνύεται εξίσου απρόθυμος να αφήσει να βαρύνει η ευθύνη τον Στάλιν. Η μόνη μάλιστα επίσημη φωνή που μιλούσε για τη σοβιετική σφαγή των Ρώσων ήταν η ναζιστική Γερμανία!





newsbeast.gr




Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Τι είναι ο Ωροσκόπος;

Posted: 07 Mar 2013 03:21 PM PST






Έχετε ακούσει αρκετές φορές να σας ρωτάνε για τον ωροσκόπο σας και να μην ξέρετε τι να τους απαντήσετε ή να πιάνεστε αδιάβαστοι σχετικά με αυτό το θέμα...







Λοιπόν ας κάνουμε έναν διαχωρισμό.



Όταν λέτε ότι το ζώδιο σας είναι π.χ Τοξότης τότε να ξέρετε ότι τη στιγμή που γεννηθήκατε, ο Ήλιος βρισκόταν ανάμεσα στις ημερομηνίες 23 Νοεμβρίου μέχρι 21 Δεκεμβρίου. Άρα ανήκετε στο παραπάνω ζώδιο.



Ο ωροσκόπος έχει να κάνει με την ώρα γέννησης. Αν για παράδειγμα έχετε γεννηθεί την Αυγή της 23 Νοεμβρίου – σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα- τότε έχετε ίδιο ζώδιο σε Ηλιακό και Ωροσκόπο, δηλ. Τοξότης. Επίσης ονομάζεται και Ανατέλων ζώδιο ή θα το δείτε με την αγγλική του σύντμηση (Asc)!



Τι σημαίνει ωροσκόπος τελικά;



Είναι το προσωπείο που δείχνουμε σε όλους τους άλλους και είναι τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς μας, που γνωρίζουν οι γύρω μας. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αντιπροσωπεύουν την εικόνα μας σε περιβάλλοντα όπως η εργασία, η φιλικές σχέσεις και οι ερωτικές, σε αρχικό επίπεδο. Αποκτώντας οικειότητα σιγά-σιγά, εκδηλώνουμε και άλλα στοιχεία του χαρακτήρα μας.



Για παράδειγμα θα διαπιστώσετε μαθαίνοντας τον ωροσκόπο σας, ότι είναι οι πρώτες αντιδράσεις, όταν γνωρίζετε νέους ανθρώπους. Είναι οι φυσικές άμυνες σε οτιδήποτε πρωτόγνωρο συναντάμε.



Επίσης να σας πούμε ότι ο ωροσκόπος είναι ο 1ος οίκος και εκεί, που αρχίζουμε να αναλύουμε την προσωπικότητα μας σε σχέση με τους πλανήτες, που υπάρχουν μέσα σε αυτόν την ημέρα, που γεννηθήκαμε.



Τέλος να αναφέρουμε ότι όπως το Ηλιακό μας ζώδιο, έτσι και το ζώδιο του Ωροσκόπου είναι σημαντικές πτυχές, αλλά δεν είναι οι μοναδικές που υπάρχουν για να εξάγουμε συμπεράσματα για την προσωπικότητα μας και την ψυχολογία μας.



kokoria.gr




Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

VIDEO: 30 Σφήκες της Κολάσεως κατασπαράζουν 30.000 μέλισσες!

Posted: 07 Mar 2013 03:16 PM PST


Perierga.gr - 30 "Σφήκες της Κολάσεως" κατασπαράζουν 30.000 μέλισσες!






Η επίθεση 30 σφηκών σε ένα μελίσσι στο οποίο υπήρχαν 30 χιλιάδες μέλισσες καταγράφηκε σε ένα εκπληκτικό βίντεο..







Η επίθεση των σφηκών και οι απεγνωσμένες προσπάθειες των μελισσών να αμυνθούν καταγράφονται με συγκλονιστική λεπτομέρεια. Το βίντεο αποτελεί μέρος ενός ντοκιμαντέρ του National Geographic που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι Σφήκες της Κολάσεως».



Οι σφήκες που εξαπέλυσαν την επίθεση ανήκουν στο ασιατικό είδος σφηκών Vespa velutina. Οι V.velutina πιστεύεται ότι έφτασαν στην Ευρώπη από την Κίνα πριν από 8 χρόνια μέσα σε φυτά μαριχουάνας. Οι σφήκες επιτέθηκαν σε ένα μελίσσι ευρωπαϊκών μελισσών οι οποίες επειδή δεν έρχονταν στο παρελθόν σε επαφή με αυτό το είδος δεν έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς απέναντι του. Αντίθετα οι ασιατικές μέλισσες έχουν βρει τρόπους να τις αντιμετωπίζουν.









perierga.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Ήξερες ότι:

Posted: 07 Mar 2013 03:05 PM PST







ένας αρουραίος αντέχει περισσότερο χωρίς...


           νερό από μια καμήλα

  • κατά μέσο όρο 12 νεογέννητα δίνονται σε λάθος γονείς κάθε μέρα υπάρχουν 318,979,564,000 τρόποι να γίνουν οι τέσσερεις πρώτες κινήσεις σε κάθε πλευρά σε μια παρτίδα σκάσκι

  • οι αστροναύτες απαγορεύεται να τρώνε φασόλια πριν πάνε στο διάστημα επειδή αν περάσει αέρας στη στολή τους μπορεί να προκαλέσει ζημιά

  • η πρώτη βόμβα που έριξαν οι Σύμμαχοι στο Βερολίνο στον Παγκόσμιο Πόλεμο Β΄σκότωσε τον μοναδικό ελέφαντα στον Ζωολογικό Κήπο

  • Αν τοποθετήσεις μια μικρή ποσότητα λικέρ σε ένα σκορπιό, αυτός θα τρελαθεί και θα τσιμπήσει τον εαυτό του

  • ο Τσάρλι Τσάπλιν κέρδισε το τρίτο βραβείο σε ένα διαγωνισμό για σωσίες του Τσάρλι Τσάπλιν

  • Το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες έχει το ρεκόρ σαν το βιβλίο που κλέβουν πιο συχνά από δημόσιες βιβλιοθήκες

  • όσο περισσότερο ψευδάργυρο και χαλκό έχουμε στα μαλλιά μας τόσο πιο έξυπνοι είμαστε

  • η πρώτη νοβέλλα που γράφτηκε σε γραφομηχανή ήτα ο Τομ Σόγιερ

24wro




Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

10 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο!

Posted: 07 Mar 2013 02:30 PM PST






 10 γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους και συνεισέφεραν με το έργο τους στην ανθρωπότητα...





Γου Τζ'τιεν


624 – 705 μ.Χ.: Αυτοκράτειρα 


Η Wu Zetian κατέλαβε τον θρόνο της αυτοκρατορίας της δυναστείας των Zhou όταν ο άντρας της, Αυτοκράτορας Gaozong, υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που τον άφησε ανάπηρο το 660 μ.Χ. Η Wu εξακολούθησε την επεκτατική πορεία της Κίνας ενώ κατάφερε να γίνει η απόλυτη ηγεμόνας του έθνους. Η περίοδος της βασιλείας της είναι συνώνυμη με την προώθηση του Βουδισμού, έναντι του Ταοϊσμού που ήταν τότε η επικρατούσα θρησκεία, της δίκαιης μεταχείρισης των αγροτών, της προώθησης των δημοσίων έργων καθώς και την ανάπτυξη των τεχνών και του πολιτισμού στην Κίνα γενικά. Το 705 μ.Χ. ένα βίαιο πραξικόπημα εναντίον της δυναστείας ήταν η αιτία της εκθρόνισης της και η ίδια απεβίωσε τον ίδιο χρόνο.  










Ada Lovelace


1815 - 1852: Μαθηματικός και Πρωτοπόρος στην επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών


Η Augusta Ada King, Κόμισσα του Lovelace, ήταν μία Βρετανίδα μαθηματικός και το μόνο νόμιμο τέκνο του ποιητή Λόρδου Βύρωνα και της γυναίκας του Άννας Ιζαμπέλα. Ήταν γνωστή για την συνεργασία της με τον επίσης Βρετανό μαθηματικό Charles Baggage, πάνω στους υπολογιστές και συγκεκριμένα στην Αναλυτική Μηχανή. Το 1843 μετέφρασε ένα άρθρο του Ιταλού μαθηματικού Luigi Menabrea το οποίο μάλιστα ενίσχυσε με δικές τις ενδελεχείς σημειώσεις. Στις σημειώσεις αυτές βρισκόταν αυτό που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο πρώτος αλγόριθμος που μπορούσε να επεξεργαστεί ένας υπολογιστής και για αυτό πολύ συχνά αναφέρονται στην Lovelace ως τον πρώτο προγραμματιστή Η/Υ στον κόσμο. Χωρίς την ριζοσπαστική και πρωτοπόρο συνεισφορά της στην επιστήμη, η σημερινή κοινωνία των τεχνικών επιστημών μπορεί να ήταν πραγματικά πολύ διαφορετική.








Boudica


30 μ.Χ. - 61 μ.Χ.: Η Βασίλισσα του Πολέμου


Η Boudicca, γνωστή και ως Βοαδίκεια, ήταν η βασίλισσα της Κέλτικης φυλής των Ικένων και μία ηγετική φυσιογνωμία στην ιστορία της Βρετανίας. Οδήγησε πολλές φυλές στον πόλεμο εναντίον των Ρωμαίων κατακτητών και η τελευταία μάχη της, το 60 με 61, παρά τον μεγάλο αριθμό εξεγερμένων Βρετανών και τις κατά τόπους νίκες τους, έληξε με νίκη των Ρωμαίων. Παρόλη την ήττα όμως, η Βοαδίκεια έμεινε γνωστή για τον ηρωισμό της και ο πρίγκιπας Αλβέρτος, σύζυγος της Βασίλισσας Βικτωρίας, ανέλαβε την ανέγερση τιμητικού αγάλματος, το οποίο σήμερα βρίσκεται πολύ κοντά στο Κοινοβούλιο, στο Λονδίνο. 










Ιωάννα της Λωραίνης 


1412 – 1431: Ηρωίδα της Γαλλίας και Αγία Προστάτιδα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας


Η Ιωάννα της Λωραίνης, γνωστή και ως η Παρθένος της Ορλεάνης, γεννήθηκε στο Ντομρεμύ της Γαλλίας και σε ηλικία 18 ετών ήταν επικεφαλής των Γαλλικών στρατευμάτων στον Εκατονταετή Πόλεμο κατά των Άγγλων στην Γαλλία τον οποίο και κέρδισε. Έναν χρόνο αργότερα, αιχμαλωτίστηκε από τους Άγγλους και σε ειδικό δικαστήριο με μέλη τόσο της Βρετανίας όσο και Γάλλους που συμμάχησαν μαζί τους, καταδικάστηκε να καεί ζωντανή. 500 χρόνια αργότερα αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην νικηφόρα έκβαση του πολέμου και  ανακηρύχθηκε Αγία από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.








Marie Curie


1867 – 1934: Φυσικός και Χημικός, Βραβευμένη με Νόμπελ


Η Μαρία Σαλώμη Σκουοντόφσκα-Κιουρί ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο Nobel σε δύο τομείς (το ένα μοιράστηκε με τον σύζυγό της Πιέρ ο οποίος σκοτώθηκε σε τραγικό δυστύχημα). Ανακάλυψαν από κοινού δύο νέα στοιχεία, το ράδιο και το πολώνιο. Επίσης, μελέτησε την εκπομπή ακτινών και εισήγαγε τον όρο ραδιενέργεια έναντι του όρου«ακτίνες ουρανίου». Το ζευγάρι από κοινού ανακάλυψαν ότι η ραδιενέργεια μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Η Μαρί Κιουρί είναι μία από τις σημαντικότερες γυναίκες στην ιστορία του κόσμου και με το έργο της έχει προάγει τις επιστήμες της χημείας, της φυσικής, της ιατρικής ενώ ήταν υπέρμαχος των ίσων δικαιωμάτων για τα δύο φύλα και μάλιστα η πρώτη γυναίκα που έγινε Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.












Frida Kahlo


1907-1954: Καλλιτέχνης


Η Φρίντα Κάλο είναι γνωστή ως μία από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του Μεξικό και ξεχωρίζει ως πρότυπο γυναικείας δημιουργικότητας. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει μετά από ένα τραγικό ατύχημα που είχε όταν επέβαινε σε ένα λεωφορείο. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις αλλά ποτέ δεν συνήλθε πλήρως. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης της ξεκίνησε να ζωγραφίζει και τελείωσε το πορτραίτο της την επόμενη χρονιά. Επίσης άρχισε να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική και ακολούθησε το Κίνημα των Νέων Κουμουνιστών καθώς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού. Στην συνέχεια παντρεύτηκε τον ομοϊδεάτη και επίσης καλλιτέχνη Diego Rivera.










Mary Wollstonecraft


1759 - 1797: Συγγραφέας, φιλόσοφος, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών


Η Αγγλίδα συγγραφέας Μαίρη Γουόλστονκραφτ ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που υποστήριξαν έμπρακτα τη φεμινιστική φιλοσοφία. Οι ριζοσπαστικές ιδέες που περιέχονται στο πιο γνωστό της έργο, «A Vindication of the Rights of Women-1972», έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο την χειραφέτηση των γυναικών και βοήθησαν στην ενίσχυση των δικαιωμάτων τους παγκοσμίως. Απεχθανόταν την κοινή αντίληψη της εποχής, ότι οι γυναίκες είναι αδύναμες και προορισμένες να κάθονται στο σπίτι και διατεινόταν πως γυναίκες και κορίτσια που τους δίνονται ίσες ευκαιρίες εκπαίδευση όπως στους άντρες, εντέλει δεν υστερούν έναντι των αντρών. Οι ιδέες της ήταν πολύ ριζοσπαστικές για την εποχή και προκαλούσαν μεγάλες διχογνωμίες. 





Μετά από μία τόσο ιδιαίτερη ζωή, πέθανε 10 ημέρες μετά την γέννηση της δεύτερης κόρης της Mary Wollstonecraft-Godwin (1797), η οποία αργότερα έγινε γνωστή ως Mary Shelley, η συγγραφέας του κλασσικού Frankenstein. 












Κλεοπάτρα


69 π.Χ - 30 π.Χ: Η τελευταία Βασίλισσα των Φαραώ της Αρχαίας Αιγύπτου


Η Κλεοπάτρα ήταν μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες της αρχαιότητας και μία από τις πιο διάσημες ηγετικές φυσιογνωμίες στην ιστορία. Η ζωή της εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, αφού συμβασίλευε στην Αίγυπτο με τον πατέρα της αρχικά και μετά με τους αδερφούς της, και στην συνέχεια ορίστηκε Βασίλισσα της Αιγύπτου. Κατάφερε να πάρει με το μέρος της τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Καίσαρα και να γίνει ερωμένη του, σηματοδοτώντας μία ιστορική περίοδο όπου δύο από τους σημαντικότερους πολιτισμούς υπήρξαν σύμμαχοι. Στο απόγειο της δύναμής της εξουσίαζε σχεδόν όλα τα παράλια της Μεσογείου, τη μεγαλύτερη έκταση που έφτασε ποτέ η Αυτοκρατορία της Αιγύπτου.










Rosa Parks


1913 - 2005: Αφρό-Αμερικανή υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων


Το 1955, μία αφροαμερικανή μοδίστρα αρνήθηκε να δώσει την θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό άντρα. Συνελήφθη και καταδικάστηκε για παραβίαση του νόμου περί φυλετικού διαχωρισμού στις ΗΠΑ (γνωστοί ως  «Jim Crow laws»). Η Πάρκς άσκησε έφεση στην απόφαση καταδίκης της και έτσι και τυπικά αυτή η πράξη πολιτικής ανυπακοής υποκίνησε το κίνημα εναντίον του φυλετικού διαχωρισμού. Η σύλληψη της είχε σαν αποτέλεσμα το μποϊκοτάζ όλων των λεωφορείων από τους έγχρωμους πολίτες, το οποίο ηγήθηκε ο Martin Luther King Jr. Έτσι άρχισε μία επαναστατική περίοδος που σημαδεύτηκε από μαζικές, ειρηνικές διαδηλώσεις και πράξεις ανυπακοής που στήριζαν το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. 













Amelia Earhart


1897 – 1937: Πρωτοπόρος της Αεροπορίας


Η Αμέλια Μαίρη Έρχαρτ ήταν η πρώτη γυναίκα πιλότος που ταξίδεψε μόνη της πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό και τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης από τις ΗΠΑ. Ήταν επίσης μέλος του Εθνικού Κινήματος Γυναικών και υποστήριξε θερμά την τροποποίηση του Συντάγματος για τα Ίσα δικαιώματα  των δύο φύλων. Η τραγική εξαφάνισή της το 1937 καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου. Αν και δεν ολοκλήρωσε τον στόχο της που ήταν να πετάξει πάνω από όλες τις ηπείρους, κατάφερε να πετύχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό, να κάνει τον κόσμο να αναθεωρήσει όσον αφορά το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μία γυναίκα.




Πηγή:msn.gr


Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Στον ψυχίατρο...

Posted: 07 Mar 2013 02:22 PM PST






Ένας τύπος εξετάζεται από τον ψυχίατρο. Κατά την διάρκεια της εξέτασης...







Ζωγραφίζει ο Ψυχίατρος ένα κύκλο και ρωτάει τον ασθενή:



- Τι είναι αυτό;



-Βυζί! Απαντάει ο ασθενής.



Ζωγραφίζει ο γιατρός ένα τετράγωνο:



- Τι είναι αυτό;



- Βυζί! Απαντά και... πάλι ο ασθενής.



Ζωγραφίζει ο γιατρός ένα τρίγωνο:



- Τι είναι αυτό ;



- Βυζί! Απαντάει με περισσότερο ενθουσιασμό ο ασθενής.



- Κύριε μου, έχετε σοβαρά σεξουαλικά προβλήματα!



- Εγώ ή εσύ που όλο ζωγραφίζεις βυζιά;
24wro



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Δείτε τι λένε τα ζώδια για την Παρασκευή 8/3!

Posted: 07 Mar 2013 02:18 PM PST






Τα Ζώδια Σήμερα 8 Μαρτίου 2013






Κριός


21/3-20/4


Η σημερινή μέρα είναι πολύ θετική γιατί εσύ, φίλε Κριέ, καταφέρνεις να συγκροτηθείς και αφήνεις τα άγχη που σε είχαν βάλει σε πανικό να μείνουν πίσω. Κράτησε αυτή την τακτική, για να λύσεις διάφορα θέματα και μην κινείσαι βιαστικά κι επιπόλαια.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Κριός, δείξε όλη την καλή σου διάθεση για να περάσεις καλά με τον σύντροφό σου. Δε χρειάζεται τίποτε άλλο! Οι συνθήκες είναι πολύ καλές ακόμα κι αν ανήκεις στους αδέσμευτους του ζωδίου, καθώς θα νιώσεις βλέμματα θαυμασμού να σε συντροφεύουν απόψε.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Η δουλειά σου χρειάζεται οργάνωση και πολύ καλό προγραμματισμό, για να πλησιάσεις ακόμα περισσότερο στους στόχους σου, αγαπητέ Κριέ, και σήμερα θα έχεις και την ενέργεια αλλά και την διάθεση να το πετύχεις! Ακόμα και τα οικονομικά σου πάνε καλύτερα και θα τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που σε πιέζουν.




Ταύρος


21/4-20/5


Η σημερινή Παρασκευή σε βρίσκει σε μια αρκετά ευαίσθητη φάση και με μια τάση απομόνωσης από τους γύρω σου, αγαπητέ Ταύρε. Μη νομίζεις ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται και δεν νοιάζεται για σένα και σταμάτα άμεσα τα παράπονα, γιατί είναι μάλλον άδικο για τους δικούς σου ανθρώπους. Μέρα είναι αυτή και θα περάσει! Σύντομα θα δεις τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στην αισθηματική σου ζωή, περνάς μια όμορφη φάση με κατανόηση και αγάπη, φίλε Ταύρε. Κράτησε τη θετική σου διάθεση και απόλαυσε αυτό το βράδυ, κάνοντας πράγματα που ευχαριστούν τόσο εσένα όσο και τον σύντροφό σου. Οι αδέσμευτοι εκπρόσωποι του ζωδίου μην κλείνεστε στον εαυτό σας, γιατί έξω κυκλοφορούν πολλά ενδιαφέροντα άτομα, που περιμένουν να σας γνωρίσουν.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Ταύρος, σήμερα βγάλε τη δυναμική σου πλευρά και δείξε τις ικανότητές σου στη δουλειά, με αποφάσεις που θα βελτιώσουν την επαγγελματική σου κατάσταση. Προσοχή στα έξοδά σου, γιατί η μέρα είναι επικίνδυνη για οικονομικά ανοίγματα.



Δίδυμοι
21/5-21/6

Είσαι σε έναν πολύ καλό δρόμο, φίλε Δίδυμε, τον οποίο έχεις χαράξει με πολύ δουλειά και πολύ προσπάθεια, γι' αυτό και θα σε οδηγήσει στην επιτυχία. Απόφυγε κάθε σχόλιο ή γνώμη που θα σε αποσυντονίσει αυτήν την ημέρα και δείξε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Δίδυμε, μπορείς να περάσεις πολύ όμορφα με τον σύντροφό σου και να κάνεις πράγματα που σας ευχαριστούν και τους δύο. Μην γκρινιάζεις για λεπτομέρειες, γιατί θα χαλάσεις το βράδυ σου χωρίς λόγο. Οι ελεύθεροι Δίδυμοι αφήστε την προσωπικότητά σας να κάνει το ερωτικό της θαύμα και δεν θα απογοητευτείτε.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Δίδυμος, τα επαγγελματικά σου πάνε πολύ καλά και όλα σου τα σχέδια αρχίζουν να υλοποιούνται. Προσοχή σε συνεργασίες ή συμφωνίες που προκύπτουν και χρειάζονται αρκετή σκέψη, γιατί η ανάδρομη πορεία του κυβερνήτη σου Ερμή σε αποσυντονίζει και σε μπερδεύει. Τα οικονομικά ζητήματα σε απασχολούν ίσως παραπάνω απ' ό,τι πρέπει. Ηρέμησε λίγο, για να νιώσεις καλύτερα.



Καρκίνος
22/6-22/7

Η διάθεσή που σε χαρακτηρίζει σήμερα, φίλε Καρκίνε, με την Σελήνη να κινείται στον Υδροχόο από τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι να κάνεις αλλαγές και να φέρεις τα πάνω κάτω στη ζωή σου. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι πως, αν βιαστείς για όλα αυτά, κινδυνεύεις να βρεθείς ακόμα πιο μπερδεμένος. Δώσε λοιπόν το χρόνο που χρειάζονται οι καταστάσεις και κράτησε την αισιοδοξία σου, ώστε να αποφύγεις ατοπήματα. Όλα θέλουν την κατάλληλη στιγμή για να γίνουν.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Καρκίνος, μπορείς να κάνεις σήμερα συζητήσεις, που θα λύσουν διάφορα προβλήματα μέσα στη σχέση σου. Οι ελεύθεροι του ζωδίου, να είστε έτοιμοι για μια ενδιαφέρουσα γνωριμία, που θα σας βγάλει από τη μοναξιά σας πολύ σύντομα.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Τα επαγγελματικά σου χρειάζονται σταθερά και προγραμματισμένα βήματα, αγαπητέ Καρκίνε. Μη βιάζεσαι να κάνεις αλλαγές και δώσε λίγο χρόνο στα πράγματα, για να δεις πως εξελίσσονται, πριν πάρεις οριστικές αποφάσεις για την επαγγελματική σου πορεία. Τα οικονομικά σου είναι εκείνα που χρειάζονται δραστικές κινήσεις μείωσης εξόδων.



Λέων
23/7-23/8

Αισιοδοξία, καλή διάθεση και ξεκούραση, είναι τα χαρακτηριστικά της ημέρας, αγαπητέ Λέων, και δεν είναι και λίγα! Απόλαυσε μία δημιουργική Παρασκευή, όπου τα σχέδιά σου προχωρούν όπως τα υπολόγιζες και η αναποδιά των προηγούμενων ημερών, δίνει τη θέση της στο χαμόγελο.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στη σχέση σου επικρατεί ηρεμία, φίλε Λέων, αλλά και αυτό ακόμα σε ικανοποιεί. Χρειάζεσαι χαλάρωση και λίγη ρομαντική ατμόσφαιρα, για να αναθερμάνεις την σχέση με τον σύντροφό σου και η Σελήνη από τον Υδροχόο, θα σε βοηθήσει για να το πετύχεις. Εσύ που δεν αντέχεις άλλο την μοναξιά, βγες έξω, διασκέδασε με φίλους και… ό,τι ήθελε προκύψει!


Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Λέων, απόφυγε να υπογράψεις συμφωνίες που θέλουν περισσότερη σκέψη στη δουλειά σου και βάλε ένα πρόγραμμα, για να τελειώνεις με όσα περισσότερα μπορείς τώρα που η διάθεση σου είναι καλή και η ενέργεια σου στα ύψη. Στα οικονομικά σου, μην αφήνεις να διαιωνίζονται κάποια χρέη του παρελθόντος, αλλά ταχτοποίησέ τα άμεσα.




Παρθένος
24/8-22/9

Αγαπητέ Παρθένε, για να απαλλαγείς από το άγχος που σε έχει κυριεύσει, πρέπει να ξεκινήσεις από το παρελθόν, που σου έχει αφήσει ζητήματα προς επίλυση, και μετά συνεχίζεις με τα του παρόντος. Πάντως, τα νεύρα και η πίεση δεν θα σε ωφελήσουν. Φρόντισε να δεις με ψυχραιμία τα προβλήματά σου, για να τα λύσεις μια κι έξω.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Παρθένος, μπορείς να περάσεις πολύ όμορφα απόψε και να κάνεις μια ρομαντική έκπληξη στο σύντροφό σου, για να ανανεώσεις το κλίμα στη σχέση σας. Αν ακόμη αναζητάς το άλλο σου μισό, η παρουσία σου απόψε δεν θα περάσει απαρατήρητη. Απόλαυσε τα φλερτ που θα προκύψουν, με τις καλές επιρροές που σου στέλνει η Σελήνη από το ζώδιο του Υδροχόου!

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Τα επαγγελματικά σου πάνε καλά και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος για άγχος, φίλε Παρθένε. Απόφυγε τις οικονομικές συμφωνίες και κοίταξε να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Μία τέτοια κίνηση, θα διώξει μεγάλο μέρος της πίεσης που αισθάνεσαι και θα σε ηρεμήσει.




Ζυγός
23/9-22/10

Αγαπητέ Ζυγέ, αυτή η Παρασκευή θα είναι ενδιαφέρουσα για εσένα, μιας και η δημιουργικότητά σου θα χτυπήσει κόκκινο και οι ιδέες που θα έχεις, θα γίνουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τους γύρω σου. Λίγη προσοχή μόνο χρειάζεται, για να μην ξεφύγεις από τα όριά σου και δράσεις επιπόλαια.

Αισθηματικές προβλέψεις
Τα αισθηματικά σου, αν είσαι Ζυγός, συνεχίζουν τη θετική τους πορεία ειδικά σήμερα, που νιώθεις λίγο πιο αισιόδοξα. Ευκαιρία να χαρείς μια ερωτική βραδιά, είτε με το ταίρι σου είτε, αν είσαι μόνος, με κάποιο φλερτ που θα προκύψει. Η θέση της Σελήνης στο ζώδιο του Υδροχόου, θα ευνοήσει κάθε είδους ερωτικές επαφές.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Η δουλειά σου θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια, φίλε Ζυγέ, αλλά με τις ικανότητες που έχεις, εύκολα θα λύσεις σήμερα οποιοδήποτε πρόβλημα. Με την εξυπνάδα που διαθέτεις, πρέπει να λύσεις και το πρόβλημα των οικονομικών σου, που εξακολουθεί να σε αγχώνει και να σε ταλαιπωρεί. Πάρε δραστικές αποφάσεις για το καλό σου.



Σκορπιός
23/10-22/11

Η σημερινή μέρα είναι καλή για σκέψη και αναδιοργάνωση, φίλε Σκορπιέ, αφού θα είσαι ήρεμος και σε θέση να κάνεις έναν ουσιαστικό διάλογο με τον εαυτό σου. Πρόσεξε την υγεία, αλλά και την εμφάνισή σου και μην παρασύρεσαι σε υπερβολές. Δεν σου κάνουν καλό και οποιαδήποτε τωρινή παρασπονδία θα την βρεις μπροστά σου.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο και προσπάθεια, για να διώξεις τις ανασφάλειες του συντρόφου σου, αγαπητέ Σκορπιέ. Το κοινό σας μέλλον βρίσκεται πιο πολύ στα χέρια σου και πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, για να είναι ελπιδοφόρο και καλότυχο. Όσο για σένα που σε έχει κυκλώσει η μοναξιά, κάνε την κίνησή σου σήμερα, γιατί δύσκολα θα σου αντισταθεί κανείς. Η αποψινή βραδιά σε ευνοεί.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Σκορπιός, τα επαγγελματικά σου θα πάνε ακόμα καλύτερα, αρκεί να ξεμπερδέψεις με κάποια ζητήματα που σε αγχώνουν και αφορούν σε συζητήσεις με συνεργάτες σου. Μην αναβάλεις να τακτοποιήσεις τις επαγγελματικές σου σχέσεις. Τα οικονομικά σου είναι σε μια σταθερά ανησυχητική κατάσταση. Δεν χρειάζεται να σε παίρνει από κάτω, απλά κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς, για να μην ξοδεύεις άσκοπα.



Τοξότης
23/11-21/12

Είσαι αρκετά κουρασμένος αυτό το διάστημα, αγαπητέ Τοξότη, και αυτό θα φανεί σήμερα, καθώς δυσκολεύεσαι να κάνεις βασικά πράγματα. Φρόντισε τον εαυτό σου πρώτα και μετά ασχολήσου με τις υποχρεώσεις σου. Ειδικά κάποια οικογενειακά ζητήματα μπορεί να σε απασχολήσουν κατ' εξοχήν.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Τοξότης, τα πράγματα πάνε πολύ καλά, αφού η σημερινή Παρασκευή σου χαρίζει μια ακαταμάχητη γοητεία, με την Σελήνη να κινείται στον Υδροχόο και να σε ευνοεί, και κάνεις θραύση όπου κι αν βρεθείς! Αν είσαι ακόμη αδέσμευτος πρέπει να το εκμεταλλευτείς! Αν έχεις σχέση, δείξε στο σύντροφό σου τις ερωτικές σου διαθέσεις. Η ανταπόκρισή του θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Μην αφήνεις τη δουλειά σου να σε κυριεύει, φίλε Τοξότη. Βάλε ένα μέτρο και μην το παραβιάσεις, ό,τι κι αν γίνει. Τα οικονομικά σου είναι μέσα στα πράγματα που σε αγχώνουν, αλλά σύντομα και με την δική σου προσπάθεια, θα βελτιωθούν αισθητά.




Αιγόκερως
22/12-19/1

Μπορείς σήμερα να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου, αγαπητέ Αιγόκερε, είτε αυτοί αφορούν στην επαγγελματική είτε στην αισθηματική σου ζωή. Με τον κυβερνήτη σου Κρόνο να πραγματοποιεί θετική όψη με τον Πλούτωνα από το ζώδιό σου, η επικοινωνία με τους γύρω σου θα είναι ευχάριστη και θα έχεις την δυνατότητα να κουβεντιάσεις μαζί τους, με ήρεμους τόνους που θα σε ανακουφίσουν.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Αιγόκερως, ίσως θα πρέπει να χαλαρώσεις λίγο και να μη δίνεις σημασία σε κάποιες λεπτομέρειες, που σε προβληματίζουν στη σχέση σου. Πέρασε όσο καλύτερα γίνεται με το ταίρι σου ενώ, αν είσαι μόνος σου, ρίξε το έξω με την παρέα που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Βρες χρόνο να σκεφτείς κάποια πράγματα, χωρίς απαραιτήτως να σε πάρει από κάτω.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Φίλε Αιγόκερε, η δουλειά σου είναι σε καλή μέρα και με αρκετές υποχρεώσεις να έχουν μπει σε σειρά. Φρόντισε κάποια έκτακτα έξοδα και μην αγχώνεσαι. Παράλληλα, θα έχεις εύνοια σε τυχερά παιχνίδια, που καλό είναι να μην την αφήσεις να περάσει ανεκμετάλλευτη.




Υδροχόος
20/1-19/2

Σήμερα, αγαπητέ Υδροχόε, με την Σελήνη να εισέρχεται στο ζώδιό σου τις πρώτες πρωινές ώρες, καταφέρνεις να γίνεις δυναμικός και παίρνεις δραστικές αποφάσεις, που αφορούν στη ζωή σου. Κάνε τις κινήσεις που θέλεις με ηρεμία και χωρίς πανικό, και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα από όσο υπολογίζεις.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Υδροχόος, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, επειδή εσύ αλλάζεις τη στάση σου και τον τρόπο αντιμετώπισης της σχέσης σου. Μπορείς λοιπόν να δεις τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της εξέλιξης. Αν πάλι είσαι μόνος, είναι μια καλή μέρα για νέες γνωριμίες. Μην ξεχνιέσαι..

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στη δουλειά σου αξιοποίησε κάποιες γνωριμίες, φίλε Υδροχόε, που θα σε βοηθήσουν να βγεις από το επαγγελματικό τέλμα, στο οποίο βρίσκεσαι τον τελευταίο καιρό. Τα οικονομικά σου είναι σε καλή φάση, αλλά και σε λεπτή ισορροπία. Μην την διαταράξεις και φρόντισε να την διατηρήσεις με κάθε τρόπο.



Ιχθείς
20/2,20/3

Η σημερινή Παρασκευή δεν είναι και η πιο ευχάριστη για εσένα, φίλε Ιχθύ. Εκτός του ότι θέλεις να τελειώσεις με κάποιες υποχρεώσεις, οι λύσεις που θα προτείνεις θα σε φέρουν σε σύγκρουση με δικά σου άτομα και κυρίως την οικογένειά σου. Δείξε ώριμη στάση και μη φτάνεις στα άκρα.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στην αισθηματική σου ζωή, τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ ευχάριστα για εσένα, αγαπητέ Ιχθύ. Με τη συμπεριφορά που έχει το ταίρι σου, μπορείς να απολαύσεις ένα πολύ ερωτικό βράδυ μαζί του και να αναπτερώσετε την αγάπη σας. Ακόμη όμως κι αν παραμένεις αδέσμευτος, δείξε την συναισθηματική σου πλευρά και γίνε όσο πιο ρομαντικός μπορείς, ώστε να προσελκύσεις άτομα που ζητάνε ό,τι και εσύ!

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν ανήκεις στους Ιχθείς, τα επαγγελματικά σου πάνε καλά και μπορείς να αισιοδοξείς για ένα καλύτερο μέλλον. Ακόμα και τα οικονομικά σου μπαίνουν σε μια σειρά και διώχνουν το άγχος που νιώθεις.
Πηγή: myastro.gr


Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Μη φοβάστε τους καρχαρίες... σε λίγο δε θα υπάρχουν πια

Posted: 07 Mar 2013 02:11 PM PST


Μη φοβάστε τους καρχαρίες... σε λίγο δε θα υπάρχουν πια




Προσεχώς τα... σαγόνια του καρχαρία θα είναι μόνον κινηματογραφική ταινία. Και αυτό γιατί οι ..
.






θηρευτές των ωκεανών είναι πλέον είδος υπό εξαφάνιση.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, κάθε χρόνο σκοτώνονται από ανθρώπινο χέρι 100 εκατομμύρια καρχαρίες!

"Η ανάλυσή μας δείχνει ότι περίπου ένας στους 15 καρχαρίες σκοτώνεται κάθε χρόνο από αλιείς" αναφέρει ο Μπόρις Γουόρμ, καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ντάλουσι του Καναδά.

Αιτία για τη θανάτωση των θαλάσσιων κυνηγών είναι τόσο η αυξημένη ζήτηση για τα πτερύγια τους, ειδικά στην Ασία, όσο και ότι τα σκοτώνουν οι ψαράδες για να μην μπλέκονται στα δίχτυα τους.

Παρουσιάζοντας τη μελέτη στην επιθεώρηση Marine Policy, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα διαθέσιμα στοιχεία για το μέγεθος της νόμιμης και παράνομης αλιείας είναι ελλιπή. Σύμφωνα ωστόσο με τις εκτιμήσεις, κάθε χρόνο μπορεί να θανατώνονται έως και 273 εκατομμύρια καρχαρίες.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι καρχαρίες ως είδος αναπαράγονται πολύ αργά και θέλουν χρόνια για να αναπτυχθούν και να ενηλικιωθούν και να φτάσουν σε αναπαραγωγική ηλικία.

Σοβαρή είναι η απειλή όμως όχι μόνον για τους ίδιους τους καρχαρίες που αφανίζονται αλλά και συνολικά για τα θαλάσσια οικοσυστήματα αφού τα ζώα θηρευτές- όπως είναι οι καρχαρίες, παίζουν ρυθμιστικό ρόλο στην καλή λειτουργία και την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καρχαρίες είναι ένα από τα πιο αρχέγονα ζωικά είδη του πλανήτη καθώς ζουν, σχεδόν απαράλλαχτοι στις θάλασσες από την προϊστορική εποχή.





news.gr 




Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

30 αλήθειες που… μάλλον δε γνωρίζετε…

Posted: 07 Mar 2013 02:03 PM PST






Πρόκειται για ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που προκαλούν το θαυμασμό και πολύ συχνά την ..
.






έκπληξη σε όσους τις διαβάσουν.

Τις περισσότερες φορές, όμως, δίνουν απάντηση στις όποιες απορίες μπορεί να έχουμε…



1. Στη Νέα Υόρκη πληρώνει πρόστιμο όποιος βάλει την τσάντα του σε άδεια θέση λεωφορείου.



2. Το 1997, οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρίες γλύτωσαν 40,000 $ μόνο και μόνο… βάζοντας μια ελιά λιγότερο σε κάθε σαλάτα.



3. Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται κατά λάθος από σκίουρους που θάβουν σπόρους και μετά ξεχνάν πού τους κρύψανε.



4. Οι κροκόδειλοι καταβροχθίζουν πέτρες για να βουτήξουν πιο βαθιά.



5. Τα ψηλά τακούνια ανακαλύφθηκαν στη Μέση Ανατολή για να μην καίγονται τα πόδια στην άμμο.



6. Το να φας ένα μήλο είναι πιο αποτελεσματικό από ένα καφέ για να κρατηθείς ξύπνιος.



7. Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.



8. Το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να αυξήσει το μήκος του 20 φορές είναι. . . .Η κόρη του ματιού!



9. Υπάρχει ένα μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει: Το μέλι



10. Τα δελφίνια κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό.



11. Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον εγκέφαλό της.



12. Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες.



13. Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπινου σώματος είναι… η γλώσσα.



14. Είναι αδύνατο να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.



15. Μια μόνο σταγόνα λάδι μηχανής είναι ικανή να κάνει 25 λίτρα νερού μη πόσιμο.



16. Οι χιμπατζήδες και τα δελφίνια είναι τα μόνα ζώα μαζί με τον άνθρωπο που μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη.



17. Το γέλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει τον βραδινό ύπνο καλύτερο.



18. H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.



19. Τα καζίνο στο Λας Βέγκας δεν έχουν ρολόγια.



20. Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.



21. Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου Η/Υ (6mg).



22. Το πιο δυνατό ζώο είναι ένα …σκαθάρι (Scarabaeidae) που συναντάται κυρίως σε τροπικές ζώνες. Μετρήθηκε ότι μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του. Σαν να σήκωνε ένας μέσος άνθρωπος 64 τόνους.



23. Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορες συχνότερα απ' ότι οι άντρες.



24. Το 90% των γυναικών που περπατά σε ένα πολυκατάστημα στρίβει δεξιά.



25. Σε όλη του τη ζωή ο άνθρωπος παράγει τόσο σάλιο που φτάνει για να γεμίσει δύο πισίνες.



26. Στα ΚΨΜ της Τουρκίας το αντικείμενο που πωλείται περισσότερο είναι οι σερβιέτες, και μάλιστα αυτές με φτερά. Οι στρατιώτες τις βάζουν στις αρβύλες τους για να μην τους χτυπάνε.



27. Οι άνθρωποι φοβούνται περισσότερο τις αράχνες από το θάνατο.



28. Η μοναδική χώρα που το όνομα της ξεκινά με «Α» και δεν τελειώνει σε «Α» είναι το Αφγανιστάν. (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι να ανεξαρτητοποιθεί το Αζερμπαϊτζάν)



29. Ο Thomas Edison, ο εφευρέτης της ηλεκτρικής λάμπας, φοβόταν το σκοτάδι.



30. Στον κόσμο υπάρχουν 6.909 διαφορετικές γλώσσες.



24wro
Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

VIDEO: Η ταχύτερη σούζα για το βιβλίο Γκίνες

Posted: 07 Mar 2013 01:55 PM PST






Στον ένα τροχό με 320 χλμ/ώρα...


Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει κάθε υπερβολή που μπορεί να σκεφτεί άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα της εκτέλεσης σούζας με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.



Ο σουηδός Patrik Furstenhoff φημολογείται ότι είναι ο «Ghostrider», χωρίς να το επιβεβαιώνει ασφαλώς ο ίδιος. Με τα ανατριχιαστικά βίντεο του «οδηγού- φάντασμα» που έχει ανεβάσει, θα χάσει το δίπλωμά του για πάντα και θα εξασφαλίσει και μερικά χρόνια στη φυλακή.



Ο Garry Rothwell είναι Άγγλος και ο κάτοχος του ρεκόρ το οποίο διεκδικεί ο Σουηδός. Ο διαγωνισμός είχε και τα απρόοπτά του, όταν η μοτοσυκλέτα του Άγγλου παρέδωσε πνεύμα στις δοκιμές και ο Furstenhoff με περισσή αυτοπεποίθηση δάνεισε τη δική του για να συνεχίσει τις προσπάθειές του ο συναγωνιστής.



Στη συνέχεια αμφισβητήθηκε η έννοια της «σούζας» του Rothwell λόγω της μικρής της διάρκειας και τελικά το ρεκόρ που ήταν στα 284,8 χιλιόμετρα την ώρα, έσπασε και μαζί το φράγμα των 300 χ.α.ω.



Ο δε νικητής και κάτοχος του νέου ρεκόρ κέρδισε με διαφορά ταχύτητας μόλις 1,5 χιλιομέτρου την ώρα. Δείτε στο βίντεο ποιος ήταν τελικά…






















pinnokio.gr



Αν σου άρεσε κάνε Like να πάει και στους φίλους σου

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές