Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση απο tsekouratoi.gr


Ενημέρωση απο tsekouratoi.gr

Link to www.tsekouratoi.gr

VIDEO: Δεν θα ξαναφάτε τηγανιτές πατάτες μετά απ’αυτό!

Posted: 29 Jan 2013 03:21 PM PST


 Δείτε το παρακάτω βίντεο και ξανασκεφτείτε το πριν φάτε τηγανιτές πατάτες από Fast Food...





Το πείραμα το έκανε ένας λάτρης της υγιεινής διατροφής για να αποδείξει τα συντηρητικά των "πλαστικών" φαγητών…




himaira.blogspot.gr

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Μaster Key!

Posted: 29 Jan 2013 03:13 PM PST


 Έχω κάνει έρωτα με τέσσερις άνδρες κι εσύ έχεις πηδήξει οκτώ γυναίκες...





Ωστόσο, όλοι αποκαλούν εμένα ΤσΟΥΛa κι εσένα ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΤΡΑ. Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;



-Είναι απλό.  Όταν μια κλειδαριά ανοίγεται και από άλλα κλειδιά, είναι ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ.



Αλλά όταν ένα κλειδί ανοίγει πολλές κλειδαριές, λέγεται MASTER KEY



tsantiri.gr

Τα πιο σιχαμένα πράγματα που βάζουν οι εταιρίες στα φαγητά που τρώμε

Posted: 29 Jan 2013 03:10 PM PST



Λιωμένα σκαθάρια στα smoothies φράουλα των Starbucks, ροζ κόλλα από κρέας στα burgers και λοιπές αποκαλύψεις...



έχουν τις τελευταίες εβδομάδες σκιάξει το καταναλωτικό κοινό.


Οι παρακάτω είδησεις θα το αποτελειώσουν.



Κυστείνη (L-Cysteine)

Αμινοξύ που φτιάχνεται από ανθρώπινες τρίχες ή φτερά πάπιας. Χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ζύμης σε ορισμένα προϊόντα άρτου, καθώς επίσης για να βελτιώσει την υφή τους. Εξαιρετικά δημοφιλής γιατί και δεν κοστίζει τίποτα και πρόκειται για καθαρή πρωτεΐνη.



Πολτός από κορμός δέντρου (cellulose)

Μπαίνει σε φέτες κίτρινου τυριού, dressing σαλάτας και σοκολατούχο γάλα. Έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τα φαγητά από το να απορροφήσουν υγρασία και να τα στερεοποιεί, στην θέση του λαδιού ή του αλευριού που κοστίζει παραπάνω.



Σκόνη από κόκαλα αγελάδας (bone char)



Χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο την σύγχρονη μέρα. Ιστορικά αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο να κάνεις τους κύβους ζάχαρης να φαίνονται πιο λευκοί.



Σέλακ (Shellac)

Eκκρίσεις ενός είδους σκαθαριού που βρίσκεται μόνο στην Ταϊλάνδη, το οποίο χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε όλα τα είδη γυαλιστερών γλυκών ή οτιδήποτε άλλο έχει επικάλυψη σοκολάτας.



Azodicarbonamide

Παράγωγο του πετρελαίου που χρησιμοποιείται σε πλαστικά, στρώματα για yoga, σόλες παπουτσιών και τα ψωμάκια των burgers στις αγαπημένες σου αλυσίδες.



Διοξείδιο του τιτανίου (Titanium Dioxide)

Ένα χημικό που προκύπτει από το τιτάνιο και το οποίο χρησιμοποιείται στα αντιηλιακά, καθώς επίσης και σε φαγητά όπως το γάλα με χαμηλά λιπαρά (σ.σ. το κάνει να φαίνεται λευκότερο). Επίσης μπορείς να το βρεις σε dressing σαλάτας και κρέμες για καφέ.



Διοξείδιο της σιλικόνης (Silicon Dioxide)

Συνήθως έχει την μορφή άμμου και θα το βρεις χωμένο σε διάφορα είδη fast food, όπως το τσίλι των Wendy's και το κρέας των Taco's Bell. Χρησιμοποιείται για να τα κάνει να μην σβολιάζουν.



Θειώδης αμμωνία (Αmmonium Sulfate)

Το βρίσκεις σε λιπάσματα και στα ψωμιά ορισμένων αλυσίδων fast food. Οι εταιρίες ισχυρίζονται ότι, στις ποσότητες που χρησιμοποιείται, είναι ασφαλές. Αλλά έτσι δεν έλεγαν και για τα τσιγάρα;



socialmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ: Το πόσο βαριούνται δε λέγεται!

Posted: 29 Jan 2013 02:22 PM PST


 Τεμπελιά στο τετράγωνο..
.










































newsbeast.gr

Δείτε τι λένε τα ζώδια για την Τετάρτη 30/1!

Posted: 29 Jan 2013 02:07 PM PST






Τα Ζώδια Σήμερα 30 Ιανουαρίου 2013






Κριός


21/3-20/4


Η επιτυχία θα είναι όλη δική σου τη σημερινή ημέρα, φίλε Κριέ, με τον Δία να επιστρέφει σε ορθή πορεία στους Διδύμους και να γλυκαίνει τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Να περιμένεις διαφόρων ειδών εξελίξεις, τις οποίες, αν χειριστείς κατάλληλα, θα προωθήσεις τόσο την καριέρα σου, όσο και την ερωτική σου ζωή. Μην ξεχνάς ότι σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάζεται αρκετός προγραμματισμός και μεθοδικότητα, γι' αυτό μην ξεχνιέσαι και μην παρασύρεσαι από τον ενθουσιασμό σου.

Αισθηματικές προβλέψεις
Φρόντισε να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες στη σχέση σου, αγαπητέ Κριέ, μην κλείνεσαι στον εαυτό σου και πες αυτά που θες στον σύντροφό σου χωρίς ενδοιασμούς και φόβους. Εσείς που η μοναξιά μονοπωλεί τη ζωή σας, μην παρασύρεστε από εφήμερα φλερτ και καλύτερα να κυνηγήσετε αυτόν ή αυτήν που επιθυμείτε πραγματικά. Μπορεί ο δρόμος να είναι δύσκολος, αλλά στο τέλος δεν θα το μετανιώσετε.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Κριός, σήμερα μπορείς να διευθετήσεις εκκρεμότητες που έχεις στη δουλειά σου και σε αγχώνουν αρκετά. Καινούργιες συνεργασίες ή αλλαγές, ευνοούνται μέσα σε λογικά πλαίσια. Μην ρισκάρεις τα πάντα για μία ουτοπική ιδέα, όσο δελεαστική κι αν σου φαίνεται. Στα οικονομικά σου, έχεις βγει αρκετά εκτός προϋπολογισμού. Φρόντισε να κινηθείς με περισσότερη σύνεση και μην κάνεις παρορμητικές κινήσεις.





Ταύρος


21/4-20/5


Συγκράτησε τη φαντασία σου, αγαπητέ Ταύρε, και η λογική σου θα κάνει το καθήκον της. Άριστες προοπτικές ανοίγονται μπροστά σου τη σημερινή ημέρα, με τον Δία να επανέρχεται σε ορθή πορεία στους Διδύμους. Φρόντισε την κατάλληλη στιγμή να αρπάξεις τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν. Συγκράτησε την ανυπομονησία σου και εκμεταλλεύσου τες ήρεμα.

Αισθηματικές προβλέψεις
Η σχέση σου θα είναι πολύ καλή σήμερα, αν είσαι Ταύρος. Ο Άρης από τον Υδροχόο σε ευνοεί να λύσεις προβληματικά θέματα που σε απασχολούν και να εισπράξεις αγάπη και κατανόηση από τον σύντροφό σου. Αν ακόμη μιλάς με την μοναξιά, το πλανητικό σκηνικό θα αλλάξει αυτή την κατάσταση και θα φέρει θετικές εξελίξεις στην ερωτική σου ζωή.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Φίλε Ταύρε, μπορείς να κάνεις πάρα πολλά στη δουλειά σου και θα έχεις πολλές ιδέες, που θα σου φέρουν την επιτυχία που θέλεις, αρκεί να μην αγχώνεσαι. Στα οικονομικά σου πρέπει να προσέχεις αρκετά. Μέτρησε ό,τι κάνεις, για να μπορείς να τα βάλεις σε τάξη.





Δίδυμοι
21/5-21/6

Μία πολύ ευχάριστη και δημιουργική ημέρα θα είναι αυτή η Τετάρτη για εσένα, φίλε Δίδυμε. Με τον Δία να επανέρχεται σε ορθή πορεία στο ζώδιο σου, πολλές θα είναι οι θετικές εξελίξεις, που θα σου φτιάξουν την διάθεση. Όπως καταλαβαίνεις, θα πρέπει να αρπάξεις άμεσα τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν και να τις εκμεταλλευτείς. Να θυμάσαι ότι οι δυνατότητες που έχεις είναι πολλές και θα πρέπει κάποια στιγμή να τις αξιοποιήσεις, για να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Αισθηματικές προβλέψεις
Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα για κάποιες καταστάσεις, πριν ακόμη συζητήσεις με τον σύντροφό σου, αγαπητέ Δίδυμε. Αν μιλήσεις μαζί του, μπορεί να αλλάξεις απόψεις, να μπεις στην θέση του και να τον κατανοήσεις. Ακόμα κι αν δεν έχεις ταίρι, η σημερινή νύχτα προμηνύεται ερωτική και παθιασμένη. Απόλαυσε το!

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Δίδυμος, τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν στα επαγγελματικά σου πρέπει να τις εκμεταλλευτείς ανάλογα, για να μπορέσεις να φτάσεις στον στόχο σου. Θα έχεις έντονο άγχος, για οικονομικές οφειλές και για προβληματικές καταστάσεις του παρελθόντος. Φρόντισε να ηρεμήσεις και να προγραμματιστείς καλύτερα.




Καρκίνος
22/6-22/7

Σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, πρέπει να κινηθείς προς κάθε κατεύθυνση και να μην υποχωρήσεις σε κάποιες μικροδυσκολίες, που μπορεί να προκύψουν. Ο δυναμισμός σου θα εντυπωσιάσει το περιβάλλον σου και, με την αποφασιστικότητά σου, θα ξεκαθαρίσεις τις υποθέσεις που σε αγχώνουν. Το βράδυ, φρόντισε να χαλαρώσεις και να κάνεις ένα μικρό απολογισμό της ημέρας, για να νιώσεις καλύτερα ψυχικά.

Αισθηματικές προβλέψεις
Θα έχεις έντονο ερωτισμό σήμερα, φίλε Καρκίνε, και θα περάσεις πολύ καλά με τον σύντροφό σου. Φρόντισε να του κάνεις κάποια μικρή έκπληξη και να τονώσεις την ερωτική σας διάθεση. Όσο για εσάς, που δεν έχετε βρει κάτι ενδιαφέρον στη ζωή σας, μην κάθεστε καθόλου τώρα που ο Άρης είναι στον Υδροχόο, γιατί μπορεί να κάνετε γνωριμία εκεί που δεν το περιμένετε και να είναι έτσι ακριβώς όπως τη θέλετε.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Καρκίνος, απόφυγε να κάνεις σήμερα συνεργασίες, αλλά άρχισε να υλοποιείς τα σχέδια που έχεις καταστρώσει από καιρό, όμως η αναποφασιστικότητα και οι φόβοι σου δεν σε άφηναν να δρομολογήσεις. Τόλμησε τώρα να κάνεις πράξεις τις ιδέες σου και δεν θα χάσεις. Οικονομικά, κυνήγησε όσο το δυνατόν περισσότερο την αύξηση που δικαιούσαι και γίνε λίγο πιο "σφιχτός" στα έξοδά σου.




Λέων
23/7-23/8

Σήμερα, φίλε Λέων, πρέπει να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά σε κάποιες εκκρεμείς υποθέσεις που σε απασχολούν και φυσικά, θα πρέπει να κινηθείς άμεσα. Φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι πολύ μετρημένες και μην ανακατεύεσαι σε παρασκηνιακές καταστάσεις, που δεν σε αφορούν, γιατί μόνο μπλεξίματα θα σου φέρουν. Σχεδίασε μεθοδικά το πρόγραμμά σου κι άρχισε να υλοποιείς τους στόχους σου, που θα σου φέρουν πολύ μεγάλη επιτυχία.

Αισθηματικές προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Λέων, προσπάθησε να έρθεις πιο κοντά στον σύντροφό σου και να μιλήσεις για κάποια προβλήματα, που μπορεί να περνάει αυτό το διάστημα και έχει απομακρυνθεί από τη σχέση σας. Και αν ακόμη, η μοναξιά υπάρχει στη ζωή σου, η ημέρα είναι καλή για να πλησιάσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει και να του μιλήσεις για τα συναισθήματά σου. Καιρός να αλλάξεις το τοπίο της ερωτικής σου ζωής!!

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Λέων, η δυναμικότητα που θα έχεις στη δουλειά σου θα είναι μεγάλη και θα μπορέσεις τώρα να συζητήσεις με τους ανωτέρους σου αυτά που έχεις στο μυαλό σου, για να προωθήσεις το αντικείμενο σου. Αν βλέπεις ότι υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα πράγματα, μην οδηγηθείς στα άκρα, αλλά κράτα διπλωματική στάση. Στα οικονομικά σου, πρέπει να κινηθείς με πολύ προγραμματισμό. Πολλά απρόοπτα έξοδα θα σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού.




Παρθένος
24/8-22/9

Κάποιες απερίσκεπτες κινήσεις που μπορεί να κάνεις σήμερα, αγαπητέ Παρθένε, κι ο εκνευρισμός που θα έχεις για κάποιες υποθέσεις σου, πρέπει να καταπολεμηθούν άμεσα και τη θέση τους να πάρουν η υπομονή, ο προγραμματισμός και η ψυχραιμία. Κινήσου μεθοδικά και έξυπνα, και θα δεις τα σχέδιά σου να υλοποιούνται. Φρόντισε να περάσεις το βράδυ μαζί με αγαπημένα σου άτομα και να αποφορτιστείς από το άγχος της ημέρας.

Αισθηματικές προβλέψεις
Μπορείς να περάσεις μια πολύ καλή μέρα μαζί με τον σύντροφό σου, φίλε Παρθένε, αν αφήσεις έξω από το σπίτι τα προβλήματα και τις σκοτούρες της δουλειάς σου. Απόλαυσε στιγμές ηρεμίας μαζί του και μην διυλίζεις τον κώνωπα, εκεί που δεν σε παίρνει. Για τους Παρθένους που δεν έχουν μόνιμο δεσμό, καλό είναι να μείνετε μακριά από όσους σας ενοχλούν και σας χαλάνε την διάθεση.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Παρθένος, στη δουλειά σου δεν έχεις κανένα πρόβλημα και μπορείς να αρχίσεις να υλοποιείς τα σχέδια, που ήταν σε στασιμότητα. Τα οικονομικά σου δεν είναι στην καλύτερή τους κατάσταση. Φρόντισε να μην κάνεις κινήσεις που θα σε βγάλουν εκτός προγράμματος, γιατί θα έχεις πρόβλημα στο μέλλον.



Ζυγός
23/9-22/10

Σήμερα, φίλε Ζυγέ, θα βρεθείς να κληθείς να κάνεις κάποιες επιλογές και θα δοκιμαστείς από τις καταστάσεις. Με την εντιμότητα που έχεις, την εξυπνάδα σου, αλλά και με τις καλές επιρροές που δέχεσαι από την ορθή πορεία του Δία στο ζώδιο των φιλικών σου Διδύμων, από σήμερα και στο εξής, θα καταφέρεις να βγεις από το αδιέξοδο και να ηρεμήσεις. Τόλμησε να κάνεις στη ζωή σου όσες αλλαγές απαιτούνται, για να καλυτερέψουν οι συνθήκες της. Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου και φρόντισε να μιλήσεις για όλα αυτά που σε απασχολούν, σε δικά σου άτομα.

Αισθηματικές προβλέψεις
Θέλεις να κάνεις κάποιες συζητήσεις με τον σύντροφό σου, αγαπητέ Ζυγέ, ώστε να λύσεις κάποια θέματα που σε απασχολούν στη σχέση σου και να μιλήσεις για την πορεία της. Οι ελεύθεροι Ζυγοί, να περιμένετε συναντήσεις, φλερτ και συζητήσεις, για το φλέγον θέμα της δέσμευσης που σας καίει..

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Ζυγός, στα επαγγελματικά σου μπορείς να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που έχεις από το παρελθόν. Σχέδια, αλλά και αλλαγές στην εργασία σου, ευνοούνται αρκεί να έχεις σκεφτεί από πριν τους τρόπους που θα τα προωθήσεις. Στα οικονομικά σου, μπορείς να κάνεις συζητήσεις για να αυξήσεις τα έσοδά σου και να βρεις καινούργιες πηγές εσόδων.




Σκορπιός
23/10-22/11

Η αστάθεια και η ασάφεια θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής ημέρας για εσένα, φίλε Σκορπιέ. Πρέπει να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν και ταυτόχρονα να φυλαχτείς, γιατί μπορεί να υπάρχουν κάποιες κρυμμένες παγίδες, που δεν τις έχεις αντιληφθεί. Με τον προγραμματισμό και την ευστροφία σου, θα τα καταφέρεις μια χαρά.

Αισθηματικές προβλέψεις
Οι ενοχές που σε κυριεύουν στην ερωτική σου σχέση, αγαπητέ Σκορπιέ, αφορούν στην απουσία σου από το σπίτι. Προσπάθησε λοιπόν να βρεις τον απαραίτητο χρόνο να μιλήσεις με τον σύντροφό σου και μην πέφτεις σε συνεχή λάθη, γιατί στο τέλος θα μείνεις μόνος. Όσο για εσάς τους Σκορπιούς, που ο έρωτας δεν έχει φανεί ακόμη στη ζωή σας, μην απελπίζεστε και κλείνεστε στο καβούκι σας, αλλά στολιστείτε και βγείτε έξω από το σπίτι, για να βρείτε το άλλο σας μισό.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Χρειάζεται να οργανωθείς λίγο περισσότερο στη δουλειά σου, για να μπορέσεις και να διατηρήσεις τα όσα πετύχεις μέχρι τώρα, αλλά και να κυνηγήσεις αυτά που ονειρεύεσαι. Στα οικονομικά σου, θα πρέπει να κινηθείς με πολύ προσοχή, γιατί θα έχεις την τάση να ξοδεύεις πάρα πολλά χρήματα, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί να έχεις πρόβλημα αργότερα.



Τοξότης
23/11-21/12

Ήρθε ο καιρός να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με τον εαυτό σου, αγαπητέ Τοξότη. Με τον κυβερνήτη σου Δία να επιστρέφει σε ορθή πορεία στους Διδύμους, είναι η κατάλληλη στιγμή για εσωτερικές αναζητήσεις, που θα σου δώσουν τα όπλα, για να βγεις από τα αδιέξοδα που σε ταλαιπωρούν εδώ και αρκετό καιρό. Η ημέρα αυτή θα σε βοηθήσει να φέρεις σε πέρας ό,τι κι αν ξεκινήσεις και οι προσπάθειές σου θα στεφθούν με επιτυχία! Ακολουθώντας τα ένστικτά σου, θα βγεις νικητής σε πολλές μάχες, που νομίζεις ότι είναι χαμένες.

Αισθηματικές προβλέψεις
Σήμερα, φίλε Τοξότη, πρόσφερε στον σύντροφό σου με έργα και όχι με λόγια. Θα σου παρουσιαστούν αρκετές ευκαιρίες, να του δώσεις αυτά που αναζητάει. Και εσύ που ακόμη ψάχνεις να βρεις ταίρι, δες μερικά πράγματα με άλλο μάτι και θα διαπιστώσεις ότι θα έρθει πολύ γρήγορα η νέα γνωριμία, που θα ανατρέψει την ζωή σου.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Τοξότης, στα επαγγελματικά σου σήμερα ξεκινάς με συζητήσεις και σχέδια και προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν, θα μπορέσεις να τα λύσεις με πολύ εύκολο τρόπο. Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση, είναι τα κλειδιά για να τα καταφέρεις. Στα οικονομικά σου, φρόντισε να περιορίσεις τα έξοδά σου στο ελάχιστο, για να μην βγεις έξω από το πρόγραμμά σου.




Αιγόκερως
22/12-19/1

Τη σημερινή ημέρα προσπάθησε να δεις τις καταστάσεις όσο πιο αντικειμενικά και λογικά γίνεται, φίλε Αιγόκερε, διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Στηρίξου στις δυνάμεις σου και να μη φοβάσαι τίποτα. Αυτά που έχεις θέσει ως στόχους στο μυαλό σου θα τα πετύχεις, αρκεί να τολμήσεις να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές.

Αισθηματικές προβλέψεις
Η θετική όψη που πραγματοποιεί σήμερα ο Ήλιος με τον Πλούτωνα από το ζώδιό σου, αγαπητέ Αιγόκερε, σου δίνει την δυνατότητα να μιλήσεις με τον σύντροφό σου και να λύσετε από κοινού τα προβλήματα της σχέσης σας, είτε αυτά αφορούν σε οικονομικά θέματα, είτε σε συναισθηματικά. Εσύ που έχεις ερωτικές μοναξιές μην στεναχωριέσαι, αν αντιμετωπίσεις την άρνηση του ατόμου που σου αρέσει. Σύντομα θα έρθει άλλος ή άλλη στη θέση του!

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Αιγόκερως, θα μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις στη δουλειά σου και θα έχεις την υποστήριξη των συνεργατών σου. Στα οικονομικά σου θα έχεις ανοδική πορεία. Μπορείς να κινηθείς καλά, αρκεί να κάνεις σωστές επιλογές και να μην παρασυρθείς σε έξοδα.




Υδροχόος
20/1-19/2

Μην αφήσεις τους δισταγμούς και τις φοβίες σου, αγαπητέ Υδροχόε, να καθυστερήσουν την εξέλιξή σου. Άσε στην άκρη τη νευρικότητα και τον εγωισμό, γιατί μπορεί να απομακρυνθείς από ανθρώπους που σε έχουν στηρίξει και είναι αρκετά χρήσιμοι για σένα. Κινήσου με εξυπνάδα και τελικά, όλα θα εξελιχθούν προς όφελός σου.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν είσαι Υδροχόος, σήμερα θα έχεις συζητήσεις και επαφές με τον αγαπημένο σου. Τα πράγματα θα πάνε καλά και θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα, σε αυτά που θα του ζητήσεις. Όσο για εσένα που η μοναξιά μονοπωλεί τη ζωή σου, εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο που έχεις, για να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Μην κολλάς στην ιδέα της μόνιμης δέσμευσης.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στα επαγγελματικά σου, φίλε Υδροχόε, θα τα καταφέρεις πάρα πολύ καλά, αρκεί να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις και γίνουν λάθη, που μπορεί να σε εκθέσουν. Προστάτεψε με κάθε τρόπο αυτά που έχεις κερδίσει μέχρι τώρα και μην παρασύρεσαι από την αισιοδοξία σου. Τα οικονομικά σου θα μπορέσεις να τα ισορροπήσεις και θα βάλεις σε σειρά τις υποχρεώσεις, που σε αγχώνουν εδώ και καιρό.




Ιχθείς
20/2,20/3

Φίλε Ιχθύ, μην αφήσεις αυτή την ημέρα να σε επηρεάσει το παρασκήνιο, που μπορεί να παρατηρείται γύρω σου. Ουσιαστικά δεν μπορεί να σε βλάψει σε τίποτα. Μη βιάζεις τις καταστάσεις, επιδιώκοντας γρηγορότερα αποτελέσματα, και μην αφήσεις το άγχος να σε καταβάλει. Άφησε τις καταστάσεις να έρθουν όλες από μόνες τους και θα δεις στην πορεία ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλά.

Αισθηματικές προβλέψεις
Φρόντισε σήμερα να προσέχεις, σε συζητήσεις που θα κάνεις με τον σύντροφό σου. Μπορεί να προκληθούν αντιπαραθέσεις χωρίς να το καταλάβεις. Όσο για εσάς τους Ιχθείς, που ακόμη στην ερωτική σας ζωή επικρατεί το απόλυτο κενό, ο Δίας σε ορθή πορεία από σήμερα και στο εξής στους Διδύμους θα σας ευνοήσει να κάνετε την γνωριμία που θέλετε, μέσα από το ευρύτερο φιλικό σας περιβάλλον.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στη δουλειά σου σήμερα πρέπει να προσέχεις σε ό,τι αφορά μελλοντικά θέματα αγαπητέ Ιχθύ. Καινούργια ξεκινήματα και συνεργασίες ευνοούνται, αρκεί να είσαι συγκροτημένος και να μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα. Τα οικονομικά σου θα είναι στάσιμα. Φρόντισε να κάνεις αρκετή οικονομία, γιατί έχεις αρκετές υποχρεώσεις από παλιά, που πρέπει να τακτοποιήσεις.
Πηγή: myastro.gr

ΔΕΙΤΕ: 15 έξυπνες διαφημίσεις που τραβούν αμέσως την προσοχή!

Posted: 29 Jan 2013 02:02 PM PST



Αστείες, προκλητικές και λίγο τρομακτικές..
.































































santosight.blogspot.gr

ΤΡΟΜΕΡΟ: Ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook και έζησε έναν εφιάλτη!

Posted: 29 Jan 2013 01:56 PM PST


 Η Linda Sharps, το 2008, τράβηξε μια φωτογραφία με τον μικρό της γιο και την ανέβασε στο διαδίκτυο...





όμως -όπως αποδείχτηκε- η φαινομενικά ακίνδυνη ανάρτηση δεν της βγήκε σε καλό, μιας και δέχτηκε απρόκλητη και χυδαία επίθεση από πολλούς ανώνυμους χρήστες του διαδικτύου.







Η ίδια περιγράφει την ιστορία της:



«Το 2008 όταν ο δεύτερος γιος μου ήταν μωρό, τράβηξα μια πραγματικά χαζή φωτογραφία των δυο μας.

Η πρόθεσή μου ήταν να «συλλάβω» τον αντικατοπτρισμό μας στον καθρέφτη του δωματίου μου, αλλά τη στιγμή που έβγαλα την κάμερα, εκείνος ξεκίνησε να τραβάει το λουράκι της κάμερας και κατέληξα με αυτή τη γελοία λήψη, όπου η μισή φωτογραφία καλύπτεται από ένα θολό κοντινό στο μικρό του προσωπάκι.



Το δημοσίευσα στο blog μου σαν αστείο «κοιτάξτε πόσες υπέροχες, κολακευτικές φωτογραφίες έχω με τα αγόρια μου» και μετά από λίγο το ξέχασα. Μέχρι που άρχισα να βλέπω τους εισερχόμενους συνδέσμους και τα σχόλια».







«Να ένα άσχημο μωρό», «Αυτό το τατουάζ στο χέρι είναι άθλιο. Πιθανώς να την πή… με κλειστά τα φώτα, αν δεν ήξερα ότι αυτό το πράγμα δεν ήταν εκεί», «Αυτή η γυναίκα έχει ένα SLR και ένα εξωτερικό φλας αλλά δε μπήκε στον κόπο να χρησιμοποιήσει τρίποδο. Θεωρώ πως θα έπρεπε να την χτυπάνε με ξυλάκια μέχρι να πεθάνει», «Δεν… πρέπει… να δώσω… προσοχή… στις σακούλες κάτω από τα μάτια», είναι κάποια από τα σχόλια που έκαναν για την φωτογραφία.



«Η αστεία και μόνο για την οικογένεια φωτογραφία μου είχε γίνει διαδικτυακό αστείο. Η φωτογραφία «μωρό βομβιστής», όπως κατέληξε να αποκαλείται από τους χρήστες, κυκλοφόρησε παντού. Το χειρότερο από όλα είναι τα σχόλια που ακολούθησαν όπως «είσαι άσχημη», «το μωρό σου είναι άσχημο», «είσαι MILF» και ότι ήμουν απλά μια χαζή που δεν ξέρει να χρησιμοποιεί φωτογραφική».



kamikazi.gr

Ποιός είναι ο πληθυντικός της λέξης κόκα-κόλα;

Posted: 29 Jan 2013 01:47 PM PST


 Ιδού η απάντηση...











kokoria.gr

Τα εγκλήματα που έμειναν στο σκοτάδι

Posted: 29 Jan 2013 01:42 PM PST








Πολύκροτες υποθέσεις που δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ...


Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Τουλάχιστον έτσι λένε όσοι ασχολούνται με την ανάλυση και τη διαλεύκανση εγκληματικών ενεργειών. Όμως. Κάποιοι δράστες, είτε από ικανότητα είτε από καθαρή τύχη είτε από συγκυρίες κατάφεραν να μείνουν ασύλληπτοι. Άγριοι φόνοι που έμειναν ανεξιχνίαστοι, ληστείες με λεία εκατομμυρίων, πτώματα χωρίς ταυτότητα. Αυτά είναι μερικά από τα πλέον πολύκροτα ανεξιχνίαστα εγκλήματα.

Οι φόνοι του Zodiac































 Η δράση του έγινε ακόμη και ταινία και ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να προβληματίζει. Ο δολοφόνος του ζωδιακού κύκλου άρχισε να δρα στα τέλη της δεακετίας του '60 στην Καλιφόρνια. Μέσα σε ένα διάστημα 10 μηνών σκότωσε 5 άτομα. Δεν συνελήφθη ποτέ και το μόνο ίχνος που άφησε ήταν οι κρυπτογραφημένες επιστολές του. Η αστυνομία κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει μόνο μία. Σε αυτήν έγραφε ότι «απολαμβάνει να σκοτώνει ανθρώπους επειδή ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο» και ότι «όταν πεθάνω και πάω στον Παράδεισο, οι άνθρωποι που έχω σκοτώσει θα γίνουν σκλάβοι μου».

Η ληστεία στο Μουσείο Ιζαμπέλα Στιούαρτ Γκάρνερ





Το 1990, δύο άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί έκαναν μία από τις μεγαλύτερες ληστείες όλων των εποχών. Μπήκαν στο μουσείο που βρίσκεται στη Βοστώνη και αφού συγκέντρωσαν σε ένα σημείο και έδεσαν όλους τους φύλακες, άρπαξαν πίνακες των Βερμέερ, Ρέμπραντ, Ντεγκά και Μανέ. Η συνοική αξία των πινάκων ήταν άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αστυνομία επικήρυξε τους ληστές και ακόμη και σήμερα ισχύει η αμοιβή των 5 εκατομμυρίων για όποιον βρει κάτι. Ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος των δραστών ή των πινάκων.

Ο δολοφόνος με το Tylenol





Το φθινόπωρο του 1982, επτά άνθρωποι πέθαναν αφού είχαν πάρει χάπια Tylenol, (ένα πολύ δημοφιλές παυσίπονο που χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή). Μετά από έρευνε διαπιστώθηκε ότι τα χάπια είχαν νοθευτεί με κυάνιο. Αμέσως αποσύρθηκαν όλες οι παρτίδες του φαρμάκου από την αγορά, όμως οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ.

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης





Ο μύθος του Τζακ είναι πιο δυνατός από την ίδια την ιστορία του, η οποία μάλλον δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ. Το 1888 ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης δρούσε στους σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου σκοτώνοντας και κατακρεουργώντας πόρνες. Τα εγκλήματα δεν διαλευκάνθηκαν ποτέ και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έγινε ο πιο «διάσημος» serial killer όλων των εποχών.

Ο φόνος της Ζαν Μπενέ Ράμσεϊ





Η 6χρονη Ζαν Μπενέ Ράμσεϊ ήταν σταρ των παιδικών καλλιστείων και γόνος πολύ εύπορης οικογένειας. Όταν βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο του σπιτιού της, το 1996, οι πρώτες υποψίες στράφηκαν εναντίον των γονέων της, οι οποίοι, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν αθώοι. .Ο πραγματικός δράστης δεν έχει βρεθεί, αν και κατά καιρούς εμφανίζονται νέοι ύποπτοι.

Η υπόθεση με τις «μάσκες μολύβδου»




































Μια πραγματικά παράξενη υπόθεση. Το 1966 δύο πτώματα εντοπίζονται σε έναν αγρό στη Βραζιλία. Τα θύματα φορούν ακριβά κοστούμια και δεν φέρουν τραύματα. Λίγο αργότερα διαπιστώνεται ότι πρόκειται για δύο τεχνικούς ηλεκτρονικών συστημάτων. Κοντά τους βρέθηκε ένα μπουκάλι με νερό, μάσκες μολύβδου που προστατεύουν από τη ραδιενέργεια και ένα σημείωμα που έλεγε: «στις 4:30 στο μέρος που συμφωνήσαμε. Στις 6:30 κατάποση των χαπιών». Οι άνδρες πέθαναν από τις μυστηριώδεις κάψουλες, όμως ποτέ δεν διαπιστώθηκε τι ήταν αυτές και γιατί τις πήραν τα θύματα.

Η ληστεία στο κοσμηματοπωλείο Χάρι Γουίνστον





Ένα σενάριο κινηματογραφικό. Άνδρες ντυμένοι γυναίκες κλέβουν πολύτιμα κοσμήματα. Η ληστεία έγινε το 2008 στο κέντρο του Παρισιού. Οι τέσσερις δράστες, οπλισμένοι με χειροβομβίδες άρπαξαν διαμάντια αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων και έγιναν άφαντοι. Η Αστυνομία τους ονόμασε «Ροζ Πάνθηρες», αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ, ούτε οι ίδιοι ούτε και τα κλοπιμαία.

Ο άνθρωπος του Σόμερτον





Μια υπόθεση γεμάτη μυστήριο που εκτυλίχθηκε στην Αυστραλία. Ένα πτώμα ξεβράστηκε σε μία ακτή, το 1948. Το θύμα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, δεν έφερε κανένα τραύμα και δεν βρέθηκε δηλητήριο στον οργανισμό του. Κανείς δεν γνωρίζει πώς πέθανε. Το μόνο στοιχεί που βρέθηκε πάνω του ήταν ένα σημείωμα με τις λέξεις «Tamam Shud», (τετέλεσται). Η φράση ήταν απόσπασμα από ένα βιβλίο με ποιήματα του Ομάρ Καγιάμ, το οποίο βρέθηκε κοντά στο πτώμα. Μέσα στο βιβλίο οι Αρχές βρήκαν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί. Η υπόθεση παραμένει άλυτη.

Η Μαύρη Ντάλια





Το 1947, το πτώμα της Ελίζαμπεθ Σορτ βρέθηκε στο Λος Άντζελες. Το σώμα της ήταν κομμένο στα δύο και ο δράστης είχε χαράξει το πρόσωπο της 22χρονης κοπέλας. Η αστυνομία συνεργάστηκε στενά με τα ΜΜΕ, δημοσιοποιώντας στοιχεία, σε μια προσπάθεια εντοπισμού του δράστη. Η υπόθεση ονομάστηκε «Μαύρη Ντάλια», λόγω των αποκλειστικά μαύρων ρούχων που φορούσε το θύμα, αλλά και της ζωής της, που είχε πολλά «σκοτεινά σημεία». Ο φόνος έχει αποτελέσει το θέμα ταινιών, βιβλίων και πολλών εικασιών, όμως ο δράστης δεν βρέθηκε ποτέ.



pistepseto





3D δημιουργίες σε άλλες διαστάσεις

Posted: 29 Jan 2013 01:36 PM PST







Οι 3D δημιουργίες ανήκουν στον καλλιτέχνη Nikolaj Arndt.









































pistepseto









Διέλυσε το πρόσωπό της κάνοντας ακροβατικά

Posted: 29 Jan 2013 01:30 PM PST






Περιπέτεια από το τίποτα για την ηθοποιό..
και μοντέλο Lisa D'Amato...


Τα ακροβατικά στοίχισαν ακριβά στην Lisa D'Amato. Η αμερικανίδα ηθοποιός που είχε αναδειχθεί νικήτρια του America's Top Model το 2011, ανέβασε στο instagram σοκαριστικές φωτογραφίες από τα σοβαρά τραύματα που υπέστη από πτώση.






Η 32χρονη D'Amato είχε μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα ταινίας στο Κολοράντο. Βρισκόταν στο ξενοδοχείο και έκανε ακροβατικά με ένα μέλος του κινηματογραφικού συνεργείου. Ωστόσο, οι δυο τους έχασαν την ισορροπία τους, η Lisa χτύπησε με το πρόσωπο στο έδαφος και ο παρτενέρ... ακροβάτης έπεσε πάνω στο κεφάλι της! Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει τη μύτη της και να σκίσει τα χείλη της. Έπαθε διάσειση και εκδορές στο μέτωπο.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα για την Lisa. Αν είχε πέσει πιο άτσαλα θα κινδύνευε ακόμη και με παράλυση.



pistepseto





5 φράσεις που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πείτε σε έναν άντρα!

Posted: 29 Jan 2013 01:23 PM PST



Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι οι άντρες είναι πολύ πιο απλά όντα από τις γυναίκες και μία γυναίκα που μπορεί να χειριστεί καλά έναν άντρα...



μπορεί και οποιονδήποτε εκπρόσωπο του αντρικού φύλου, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που η συγκεκριμένη θεωρία αποτυγχάνει παταγωδώς!
Αν εκεί που μιλάτε τον δείτε ξαφνικά να συννεφιάζει και να βγάζει αφρούς από το στόμα, μην αγχώνεστε, δεν μεταμορφώνεται, απλά κάτι είπατε εσείς. Μπορεί να μην έχετε καν καταλάβει τί ήταν αυτό, μπορεί να μην θυμάστε κιόλας, αλλά οι βαριές κουβέντες που ξεστομίσατε είναι ικανές να τον κάνουν έξαλλο! Εδώ σας έχουμε κάποια πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ΠΟΤΕ σε έναν άντρα...



1. Ο φίλος σου είναι πολύ ωραίος: Μπορεί να μην εμπεριέχει τίποτα το ερωτικό η πρότασή σας, αλλά αν εσείς ήσασταν στη θέση του πώς θα αντιδρούσατε; Πιθανότατα τώρα ο κακομοίρης να μην είχε... μάτια! Μπορεί οι άντρες να μην είναι τόσο νάρκισσοι όσο οι γυναίκες, αλλά το να κάνεις κοπλιμέντα στον φίλο του, την ίδια μάλιστα στιγμή που δεν έχεις κάνει κανένα σε εκείνον, είναι βαρύ κι ασήκωτο! Ακόμα κι αν ο κολλητός του είναι σαν μοντέλο, αγνοείστε το όσο μπορείτε και αντιμετωπίστε τον σαν να είναι ένας κοινός θνητός!



2. Γιατί δεν παραδέχεσαι ότι απέτυχες: Χειρότερο και από το θέμα με τον φίλο, για τον άντρα, είναι η αποτυχία. Τα αγόρια λοιπόν, για κάποιο περίεργο συμπαντικό λόγο, από την στιγμή που γεννιούνται βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα! Ποιός είναι πιο δυνατός, ποιός βγάζει περισσότερα λεφτά, ποιού η ομάδα είναι καλύτερη και κατ' επέκταση ποιός ξέρει καλύτερη μπάλα, ποιός αντέχει περισσότερο το ποτό, ποιός κάνει πιο ηχηρά ρεψίματα και ο κατάλογος είναι μακρύς και ατελείωτος! Η λέξη αποτυχία λοιπόν είναι απαγορευτική για εκείνους, πόσο μάλλον όταν βγαίνει από το στόμα της καλής του. Είναι θέμα εγωισμού και ανδρισμού. Τυχαίο νομίζετε πως είναι ότι κανένας άντρας δεν ρωτάει ποτέ για οδηγίες στον δρόμο; Μπορεί να περιπλανιέται τρεις ώρες και τελικά, αφού δεν έχει βρει τον προορισμό του να... βγάλει στραβό τον γιαλό!



3. Ο πρώην μου το έκανε, εσύ γιατί όχι: Τώρα βρε κουκλίτσα μου είναι πράγματα αυτά; Σε ποιον άνθρωπο αρέσει να ακούει για πρώην, πόσο μάλλον να πέφτει και σε σύγκριση. Αν ο πρώην σας ήταν πλουσιότερος, πιο πετυχημένος, πιο ευγενικός και καλύτερος εραστής, αφενός ο νυν δεν χρειάζεται να το ξέρει και αφετέρου να γυρίσετε σε εκείνον! Αν είχατε συνηθίσει να πηγαίνετε κάθε Κυριακή εκδρομή και τώρα ο καλός σας θέλει απλά να αράξει στον καναπέ γιατί δούλευε σαν σκυλί όλη την εβδομάδα, κάντε του παρέα και αφήστε τη μουρμούρα. Στο κάτω κάτω για να είστε μαζί του κάτι θα σας αρέσει πάνω του, δεν μπορεί. Να ξέρετε ότι αν τη συγκεκριμένη φράση τη λέτε συχνά και δεν έχετε φάει ακόμα χαστούκι, είστε πολύ τυχερές!



4. Είσαι τόσο ανώριμος και ανασφαλής: Γενικότερα οι χαρακτηρισμοί είναι κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στην τρέλα! Ναι μπορεί να βγαίνει για τρέξιμο στο πάρκο και να καταλήγει να παίζει ποδόσφαιρο με τα 5χρονα γειτονόπουλα, ναι, μπορεί να αποζητά συνεχώς την επιβεβαίωση και τον θαυμασμό σας, αλλά μην κάνετε ποτέ το λάθος να δώσετε όνομα στη συμπεριφορά του. Δεν το ξέρει και θα σοκαριστεί! Μπορεί λοιπόν να είναι το πιο ανώριμο και ανασφαλές άτομο στον πλανήτη γη, αλλά εσείς κάντε πως δεν το ξέρετε. Αν σας σπάει τα νεύρα, μπορείτε να του το φέρετε με τρόπο και σίγουρα με άλλες λέξεις!



5. Πρέπει να μιλήσουμε: Να μία λέξη η οποία μπορεί να κάνει έναν άντρα τζίνι, δηλαδή να εξαφανιστεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η αλήθεια είναι ότι η φράση από μόνη της είναι αγχωτική, αλλά ειδικά για τους άντρες είναι σαν να τους βάζεις μαχαίρι στην καρδιά. Οτιδήποτε και να έχετε να του πείτε, αυτός εκ των προτέρων ξέρει ότι θα κατηγορηθεί για κάτι και αυτομάτως παίρνει αμυντική στάση! Οπότε να ξέρετε πως άκρη δεν θα βγάλετε. Επιπλέον, το γεγονός ότι θα τον αναγκάσετε να μιλήσει, αλλά και να σας ακούσει, τον προκαταβάλει αρνητικά διότι κακά τα ψέματα, ο άντρας προτιμάει τις πράξεις από τα λόγια. Εκτός φυσικά αν θα πρέπει να μιλήσει για τα προσόντα του. Στην προκειμένη γράφει και δοκίμιο!



clopyandpaste.blogspot.gr

Διάσημος ηθοποιός στην εντατική λόγω σοβαρής αφυδάτωσης!

Posted: 29 Jan 2013 01:16 PM PST






Τις δυσκολότερες ώρες της ζωής του βιώνει διάσημος ηθοποιός του...


Χόλιγουντ ο οποίος έπαθε αφυδάτωση ύστερα από σοβαρό κρυολόγημα που πέρασε.

Ο λόγος για τον Burt Reynolds ο οποίος προ ημερών πέρασε μία βαριά γρίπη η οποία και τον εξασθένισε.

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, έπαθε και αφυδάτωση, γεγονός που τον οδήγησε στην εντατική μονάδα νοσοκομείου στη Φλόριντα όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Εκπρόσωπος τύπου του 76χρονου ηθοποιού επιβεβαίωσε την είδηση ότι το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκε στην εντατική καθώς οι θεράποντες γιατροί του διαπίστωσαν πως είχε πάθει αφυδάτωση, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον ήδη εξασθενημένο οργανισμό του.





Ο ηθοποιός έχει υποβληθεί στο παρελθόν σε πενταπλό by pass ενώ έναν χρόνο μετά μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης για να σταματήσει την εξάρτησή του από παυσίπονα, τα οποία έπαιρνε επί πολλά χρόνια λόγω μίας ιδιαίτερα σοβαρής εγχείρησης που είχε κάνει στην πλάτη.


Πηγή: gossip-tv.gr








Οι πιο χαλαροί κινηματογραφικοί χαρακτήρες ever!

Posted: 29 Jan 2013 01:07 PM PST






Δειτε...





Τζέιμς Γουίνφιλντ (Pulp Fiction)


Χρειάζεται ένα special είδος αστέρα για να ξεπεράσει σε cool βαθμό τον Τζον Τραβόλτα ενώ φοράει μία σγουρομάλλικη «λαδωμένη» περούκα και λέει φράσεις από τη βίβλο. Αυτός ο αστέρας είναι ο Σάμουελ Ελ Τζάκσον.Cool ατάκα: «Κανείς δεν θα πειράξει κανέναν. Θα είμαστε σαν τρεις μικρoί Fonzies. Και πως μοιάζει ο Fonzie;»







Φέρις Μπιούλερ (Ferris Bueller's Day Off)

Εάν είστε, ή εάν υπήρξατε ποτέ ένα αγόρι στην εφηβεία, δεν υπάρχει τίποτα πιο cool από τον Φέρις.  Όσο και να προσπαθεί ο Μάθιου Μπρόντερικ, θα παραμένει για πάντα ο Φέρις Μπιούλερ. Cool ατάκα: «Η ζωή κινείται πολύ γρήγορα. Εάν δεν σταματάς και να κοιτάς τριγύρω μία στο τόσο, μπορεί και να σου ξεφύγει».




Τζέιμς Μποντ (Doctor No)


Φέρτε το μυαλό σας πίσω στις μέρες πριν το franchise του Μποντ γίνει μία φάρσα, όταν ο Σον ήταν νεαρός και σέξι και δεν σκεφτόταν τίποτε άλλο από το να αγκαλιάζει και να φιλάει την Ούρσουλα Άντρες. Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον άλλον που θα προτιμούσατε να είστε; 








The Dude (The Big Lebowski)


Ο αγαπημένος όλων καπνιστής «χόρτου», παίκτης του bowling, πότης του White Russian, ιδιωτικός ντετέκτιβ. Ο Τζέφρι 'The Dude' Λεμπόφσκι ανακάλυψε με κάποιο τρόπο ένα δύσκολο να το εκφράσεις cool, μέσα σε μία ομίχλη από ηλιθιότητα και σύγχυση, και την ερμηνεία του Τζεφ Μπρίτζες που μπορείς να την ξαναβλέπεις ασταμάτητα. Έτσι έπρεπε να ήταν η ανεργία και η φτώχεια. Cool ατάκα: «Είναι ο Dude. Έτσι θα με φωνάζεις. Έτσι ή His Dudeness, ή Duder, ή El Duderino, εάν δεν είσαι της συντομίας».





Τάιλερ Ντάρντεν (Fight Club)


O Τάιλερ Ντάρντεν (Μπραντ Πιτ) είναι ο τύπος που πάντα ονειρευόσασταν να είστε.  To γεγονός πως δεν υπάρχει είναι το πιο cool πράγμα σχετικά με αυτόν. Cool ατάκα: «Ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι: δεν μιλάτε για το Fight Club. O δεύτερος κανόνας του Fight Club είναι: ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ για το Fight Club».





Μπρίτζετ Γκρέγκορι (The Last Seduction)


Η Μπρίτζετ (Λίντα Φιορεντίνο) είναι η απόλυτη femme fatale: όμορφη, πολύ ευφυής και απόλυτα αδίστακτη. Με ένα εκατομμύριο χρήματα να «παίζονται», οργανώνει ένα διαβολικό σχέδιο που εμπλέκει τον εν διαστάσει συζυγό της, έναν redneck και μία τρ αβε στί. Και τα καταφέρνει μία χαρά. Cool ατάκα: «Σε τσεκάρισε κανείς τελευταία για να δεις εάν έχεις παλμό;».








Han Solo  (Star Wars)


Αυτή ήταν μία αγωνιώδης απόφαση. Han Solo ή Indiana Jones; Δεν μπορούσαμε να έχουμε και τους δύο. Τελικά, ο Han βρέθηκε στην πρώτη θέση επειδή έχει ένα πολύ funky διαστημόπλοιο.  Cool ατάκα: «Laugh it up, fuzzball!».








Cool Hand Luke (Cool Hand Luke)


O Πολ Νιούμαν μπορούσε να δείχνει cool αλλάζοντας ακόμα και ένα πάπλωμα, αλλά βάλτε τον σε μία ταινία να υποδύεται έναν ατίθασο κατάδικο σε μία «ιδρωμένη» φυλακή και έχετε μία ερμηνεία που ξεπηδά από την οθόνη και περνάει αμέσως στην ιστορία του κινηματογράφου. Και μπορεί να φάει πενήντα αυγά, που ίσως είναι το πιο cool πράγμα που έγινε ποτέ. Cool ατάκα: «Είναι γεννημένος για να ταρακουνά τον κόσμο».








Φράνκ Μπούλιτ (Bullitt)


Ο Στιβ ΜακΚούιν έπαιξε και πιο εντυπωσιακούς ρόλους από αυτόν, όμως ως βλοσυρός ντετέκτιβ Φράνκ Μπούλιτ έθεσε το πρότυπο για χιλιάδες αστυνομικά θρίλερ. Χωρίς το απίστευτο χάρισμά του, το Μπούλιτ θα ήταν απλώς μία αξιόπιστη διαδικαστική ταινία με μία καλή σκηνή κυνηγητού με αυτοκίνητα. Cool ατάκα: «Εσύ δούλεψε στη δική σου πλευρά του δρόμου, και εγώ θα δουλέψω στη δική μου».








Χάρι Λάιμ (The Third Man)


Εμφανίζεται μόνο στα τελευταία είκοσι λεπτά της ταινίας και περνάει τον περισσότερο χρόνο του μιλώντας για ρολόγια με κούκους. Όμως η σκιά του Χάρι Λάιμ που υποδύεται ο Όρσον Ουέλς, ένας αδίστακτος τύπος, με ειλικρινά εκπληκτικό στυλ, επιβάλει την παρουσία του σε κάθε πλάνο του The Third Man. Cool ατάκα: «Πιστεύω στο Θεό και στο Έλεος και σε όλα αυτά. Όμως οι νεκροί είναι πιο ευτυχισμένοι νεκροί. Δεν χάνουν και πολλά εδώ».








Τζόνι Στράμπλερ (The Wild One)


Το tagline του πόστερ έλεγε 'Μάρλον Μπράντο! Driven Too Far By His Own Blood!' και αυτό είναι ακριβώς ότι παίρνεις από την ταινία. Ο Μπράντο είναι Θεϊκός εδώ. Cool ατάκα: «Ενάντια σε τι επαναστατείς Τζόνι;». «Τι έχεις;».








The Bride (Kill Bill)


Ενώστε τη μοντέρνα τεχνογνωσία του Κουέντιν Ταραντίνο με τις απίστευτα «καυτές» κινήσεις της Ούμα Θέρμαν, προσθέστε ένα σπαθί σαμουράι και ένα κουβά από αίμα και έχετε την Bride, μία γυναίκα που εκδικείται σαν αστραπή μέσα σ' ένα εξαιρετικά στιλάτο κίτρινο δερμάτινο. Ένα είδωλο της σύγχρονης εποχής. Cool ατάκα: «Όσοι από εσάς είστε τυχεροί και έχετε τις ζωές σας, πάρτε τις μαζί σας. Ωστόσο, αφήστε τα άκρα που χάσατε. Ανήκουν σε μένα τώρα».








Ash (Evil Dead series)


Υπάρχει μία ολόκληρη υποκουλτούρα αφιερωμένη στη λατρεία του Ash και του ηθοποιού alter ego του Μπρους Κάμπελ, και για έναν καλό λόγο. Οι star των ταινιών τρόμου έρχονται και παρέρχονται, όμως οι star των ταινιών τρόμου που αντικαθιστούν το δικό τους τραυματισμένο χέρι με ένα αλυσοπρίονο είναι αιώνιοι. Cool ατάκα: «Ζήτω ο βασιλιάς μωρό!».








Ντάνι Όσιαν (Ocean's Eleven)


Ο Τζορτ Κλούνεϊ ακτινοβολεί το cool, έτσι ήταν η τέλεια επιλογή να παίξει τον κατεργάρικο, γοητευτικό ληστή καζίνο Ντάνι Όσιαν. Cool ατάκα: «Εάν παίζεις πολύ, δεν θα αλλάξεις ποτέ τα στοιχήματα και το καζίνο θα σε κερδίσει. Εκτός, εάν εμφανιστεί το τέλειο χέρι, τότε ποντάρεις και ποντάρεις πολύ, και τότε κερδίζεις το καζίνο».








Χάρι Πάλμερ (The Ipcress File)


Το τέλειο αντίδοτο στο δύσκολο να πιστέψεις, ταξιδιάρη 007, o Χάρι Πάλμερ είναι ένας κατάσκοπος που μπορείς να πιστέψεις, και το πρότυπο για το μοντέρνο Βρετανικό cool, ολοκληρωμένο με ογκώδη γυαλιά και τρελές μαγειρικές ικανότητες. Cool ατάκα: «Δεν ήρθες σε μένα για να μου μιλήσεις για άσπρα μανιτάρια και πουλιά».








Trinity (The Matrix)


Θα μπορούσε να ήταν ο σωτήρας της ανθρωπότητας, αλλά ο Κιάνου Ριβς είναι πολύ χαζός για να αποτελέσει ένα cool ίνδαλμα. Γι' αυτό πρέπει να κοιτάξετε στα δεξιά του, σ' αυτήν την υπέροχη μηχανή του κουνγκ φου μέσα στο εφαρμοστό της PVC, την Trinity (Κάρι Αν Μος). Cool ατάκα: «Σε πέρασα για άντρα». «Το παθαίνουν οι περισσότεροι άντρες».






Πηγή:msn.gr








Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ: Ο περίεργος θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Posted: 29 Jan 2013 01:04 PM PST






Ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά αινίγματα, χειρότερο κι απ' την ίδια την σφήκα της Αιγύπτου, είναι το ποιός σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο...


Κάποιοι αβασάνιστα θέλουν να χρεώσουν τον θάνατο του Αλεξάνδρου στους συντρόφους του. Σ'αυτούς δηλαδή που με την παραμικρή παράλειψη καθήκοντος την ώρα της μάχης, στις οποίες σημειωτέον ο Αλέξανδρος διεκδικούσε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, θα μπορούσαν αναρίθμητες φορές να επιφέρουν τον θάνατο του ακατάβλητου στρατηλάτη απ' την Μακεδονία.

Κάποτε μάλιστα, όταν ο στρατηγός του Παρμενίων, του έγραψε να προσέξει τον φίλο και προσωπικό του γιατρό Φίλιππο, ως πιθανό προδότη και δηλητηριαστή του, αυτός πρώτα διάβασε το γράμμα και με το ένα χέρι παρέδωσε στον γιατρό του Φίλιππο την...επιστολή που τον κατηγορούσε για προδοσία και με το άλλο πήρε απ' τα χέρια του το φάρμακο και το ήπιε μπροστά σ' όλους, χωρίς φυσικά να βλαφτεί.

Οι άνθρωποι που ακολουθούσαν τον Αλέξανδρο, είχαν απόλυτη συναίσθηση, της ανεπανάληπτης ιστορικής εποποιίας που ζούσαν κοντά του και γνώριζαν ότι τα ονόματά τους θα γραφούν για πάντα στο φωτεινότερο στερέωμα της ιστορίας. Στην απεγνωσμένη όμως αναζήτηση μιας πιθανής σκευωρίας κατά της ζωής του Αλεξάνδρου, πολλοί ιστορικοί κατέληξαν σε κάποιες πιθανές εκδοχές.

Ο Πλούταρχος αναφέρεται σε διάφορα πιθανά σενάρια ενοχής, με βασικότερα, αυτό της διχόνοιας που υποκίνησε η μητέρα του Αλέξανδρου Ολυμπιάδα με τον διοικητή της Ευρώπης στρατηγό Αντίπατρο, και τον γιο του Κάσσανδρο. Στις συνωμοσίες δηλητηριασμού εμπλέκουν, τους δύο οινοχόους του Αλεξάνδρου τον Μήδιο και Ιόλλα (γιο του Αντίπατρου), αλλά και τον δάσκαλό του, τον άριστο άνθρωπο και πανεπιστήμονα Αριστοτέλη. Ασφαλώς και κάποια σενάρια δολοφονίας του Αλεξάνδρου απ' την πλευρά των Ελλήνων, δεν στερούνται ενδείξεων, αλλά ο τρόπος της θανάτωσης του Αλεξάνδρου, είναι που μας παραπέμπει έντονα σε χαλδαιο-περσικό τρόπο δολοπλοκίας, κάτι που αδικαιολόγητα παραβλέπουν οι ιστορικοί.

Φυσικά δεν φιλοδοξούμε εδώ, να λύσουμε τον γρίφο, ποιός σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο. Αλλά είναι νομίζω μέσα στα πλαίσια της μελέτης μας, να υπογραμμίσουμε την εξαιρετική πιθανότητα ανάμειξης του χαλδαιικού ιερατείου, στην δολοφονία του Αλεξάνδρου και την ενδεχόμενη παρουσία του μαγγανευτή δόλου, στα σημαντικότερα σταυροδρόμια της ιστορίας.

Ο Αλέξανδρος μετά την εκπληκτική νίκη του κατά του Δαρείου πρώτα στον Γρανικό μετά στην Ισσό και κατόπιν στα Γαυγάμηλα, έφτασε στην Βαβυλώνα το 331 π.Χ. όπου και του παρέδωσαν την πόλη αμαχητί. Επτά χρόνια μετά το τέλος της εκστρατείας στα βάθη της Ασία και την Ινδία, το 324 επέστρεψε στην Βαβυλώνα κατακτητής «ολόκληρης» της Ασίας, με δεδηλωμένη την πρόθεσή του, να κάνει την Βαβυλώνα πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του. Να λοιπόν η άλλη πλευρά των γεγονότων, που ποτέ δεν φωτίζεται αρκετά: «Με τον τερματισμό του πολέμου (με τους ορεσίβιους Κοσσαίους) ο Αλέξανδρος βάδιζε πλέον με βραδύ ρυθμό προς την Βαβυλώνα.

Ενώ απείχε τριακόσια στάδια απ' την Βαβυλώνα, οι λεγόμενοι Χαλδαίοι, αστρολόγοι με μεγάλη φήμη, που συνήθιζαν να προλέγουν τα μέλλοντα, με αρχηγό τους κάποιον Βελεφάντη, μήνυσαν στον Αλέξανδρο, ότι προείδαν τον επικείμενο θάνατό του στην Βαβυλώνα. Πρόσταξαν δε να ειδοποιήσουν τον βασιλιά για τον κίνδυνο που τον απειλούσε και τον συμβούλεψαν με κανένα τρόπο να μην εισέλθει στην πόλη. Είπαν δε πως μπορεί να διαφύγει τον κίνδυνο (του θανάτου) αν αναστηλώσει τον τάφο του Βήλου, τον γκρεμισμένο από τους Πέρσες, παραιτηθεί απ' την είσοδό του στην Βαβυλώνα και δεχθεί να προσπεράσει δίπλα απ' την πόλη. Όταν ο Αλέξανδρος έμαθε για την προφητεία των Χαλδαίων κατεπλάγη και αναλογιζόμενος την οξύνοια και την φήμη αυτών των ανθρώπων ταράχθηκε. Τότε έστειλε μεν στην πόλη πολλούς απ' τους φίλους του, αλλ' αυτός αλλάζοντας δρόμο παρέκαμψε την Βαβυλώνα και στρατοπέδευσε σε απόσταση διακοσίων σταδίων απ' αυτήν.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε γενική κατάπληξη κι αμέσως τον επισκέφθηκαν πολλοί άλλοι Έλληνες και μεταξύ των φιλοσόφων και ο Ανάξαρχος. Αυτοί όταν έμαθαν την αιτία του πράγματος, εξάντλησαν όλη τους την πειστική δύναμη με επιχειρήματα απ' την φιλοσοφία και τον μετέπεισαν σε τέτοιο βαθμό που καταφρόνησε κάθε μαντική τέχνη και περισσότερο αυτή των περίφημων Χαλδαίων. Έτσι ο βασιλιάς σαν να ήταν ψυχικά λαβωμένος και θεραπεύθηκε από τους λόγους των φιλοσόφων, εισήλθε τελικά μετά δυνάμεως στην Βαβυλώνα» Διοδ. Σικελιώτης 17. 112.

Στο θέατρο της ιστορίας, οι ιερείς της Βαβυλώνας μασκαρεμένοι σε αυτόκλητους σωτήρες, έφερναν στον Αλέξανδρο δώρο μια ευκαιρία διαφυγής, από αφανισμό που… οι ίδιοι είχαν επινοήσει! Σωτηρία υπήρχε… αλλά μόνο εάν και εφόσον ο μεγαλειώδης Έλληνας, δεχόταν να παραιτηθεί απ' την πορεία του! Η πιο πονηρή «αλεπού» της ιστορίας, το χαλδαιικό ιερατείο, ξάφνιασε το πιο ρωμαλέο λιοντάρι της παγκόσμιας ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο! Ο στρατηλάτης με το ένστικτο του αήττητου ηγέτη, διαισθάνθηκε τον κίνδυνο και κοντοστάθηκε αναστατωμένος. Οι «παντογνώστες» όμως «σοφοί» συνοδοί του, με αρχηγό τους κάποιον ανόητο Ανάξαρχο, έσπευσαν να τον καθησυχάσουν και το πέτυχαν! Η ασφάλεια του Αλέξανδρου, ήταν στα χέρια ανθρώπων που είχαν παντελή άγνοια της χαλδαιικής πανουργίας. Κατά φαντασία φιλόσοφοι, κατ' ουσία αφελείς καθησυχαστές, δεν κατάφεραν ούτε υποθετικά να αναγνωρίσουν στα λόγια των Χαλδαίων, κάποια έμμεση απειλή κατά της ζωής του Αλεξάνδρου!

Οι ανάξιοι αυτοί φύλακες της ζωής του μεγάλου βασιλιά, δεν γνώριζαν τίποτε για τους άθλους των Χαλδαίων, αγνοούσαν εντελώς το αόρατο οπλοστάσιο και τα απίθανα υλικά της δηλητηριο-μαγγανείας. Δεν γνώριζαν τα αναρίθμητα προσωπεία του χαμογελαστού δόλου, του αυτόκλητου σωτήρα, την θεατρική δουλοπρέπεια, την υποκριτική φιλία και τις αλάνθαστες συνταγές σεξουαλικής σαγήνης χάριν διείσδυσης στο περιβάλλον του προεπιλεγμένου στόχου-θύματος.

Στην πραγματικότητα δεν είχαν ιδέα για τα ύπουλα, αποτελεσματικά όπλα της Ανατολής. Ήταν λοιπόν φυσικό, να μην μπορούν ούτε το μέγεθος ούτε τον τύπο της αντιπαλότητας να υποθέσουν. Ανίκανοι να συλλάβουν έστω και αμυδρά την έμμεση απειλή των Χαλδαίων κατά της ζωής του Αλεξάνδρου, πνιγμένοι μέσα στην ίδια τους την φιλοσοφική φλυαρία, δεν είδαν την ιστορική ευκαιρία να ανταποδώσουν τις απειλές των μάγων.

Χρησιμοποιώντας την ίδια θεολογική γλώσσα, θα μπορούσαν να απειλήσουν τους Μάγους λέγοντας για παράδειγμα ότι κάποια ήθη, έθιμα ή προφητείες των Μακεδόνων απαιτούσαν τον θάνατο όλων εκείνων, που ανακοινώνουν τέτοιες απειλητικές προβλέψεις κατά της ζωής του μεγάλου βασιλέως. Στην περίπτωση μάλιστα, που μετά τις προφητείες εναντίον του, απειλήσει πράγματι οτιδήποτε την ζωή του Αλεξάνδρου, με βάση αυτά τους τα έθιμα, οι πρώτοι που θα θανατωθούν, θα είναι εκείνοι που έφεραν την απειλητική προφητεία στον βασιλιά.

Μια τέτοια έντεχνη αντιστροφή της απειλής, διατυπωμένη μάλιστα στην δική τους γλώσσα των θεολογικών υπαινιγμών, θα έβαζε τα αναμένα κάρβουνα ξανά πίσω στα δικά τους χέρια και θα τους ανάγκαζε να ξανασκεφτούν πολύ καλά πριν αποπειραθούν να κάνουν πράξη με οποιονδήποτε τρόπο τις απειλητικές τους «προφητείες». Μια τέτοια ξεκάθαρη προειδοποίηση μάλλον θα ανάγκαζε τους μάγους να σκεφτούν όλους τους δυνατούς τρόπους για να προστατέψουν την ζωή του Αλέξανδρου γιατί η επιβίωσή τους θα είχε άρρηκτα δεθεί με την δική του.

Η Ελληνική σοφία, δεν ήταν σε θέση να υποθέσει ότι για τους μάγους, η πρόγνωση θανάτου ήταν ξεκάθαρη δήλωση δολοφονικής πρόθεσης. Η συλλογιστική ήταν και παραμένει απλή: κανένας μάγος δεν θα ήθελε να αστοχήσουν οι προβλέψεις του, κατά συνέπεια όλοι οι προφήτες θα έκαναν το παν για να επαληθευθούν, άρα ο μηχανισμός επαλήθευσης των προφητειών είναι οι ίδιοι οι προφήτες. Όμως, αγνοώντας εντελώς τον αντίπαλο η ελληνική σοφία δεν κατάφερε να αντιτάξει την παραμικρή αντιπανουργία. Αντιθέτως, διέλυσαν τους φόβους του Αλέξανδρου, τον αφόπλισαν εντελώς από κάθε επιφύλαξη και τον οδήγησαν απροστάτευτο στην Βαβυλώνα, ανάμεσα στους ονομαστούς, αλλά γερασμένους, ανίσχυρους και ακίνδυνους όπως νόμισαν μάγους.

Απόδειξη της παντελούς αδιαφορίας απέναντι στις προειδοποιήσεις των μάγων αλλά και της σοβαρής έλλειψης αυστηρής περιφρούρησης του Αλεξάνδρου ήταν το εξής ενδεικτικό γεγονός: «ένας απ' τους ντόπιους (σκλάβους) που ήταν δεμένος λύθηκε και χωρίς να γίνει αντιληπτός απ' τους φρουρούς πέρασε την αυλή και τις θύρες του παλατιού και μπήκε μέσα χωρίς να τον εμποδίσει κανείς. Πλησίασε τον βασιλικό θρόνο, φόρεσε την βασιλική στολή και το διάδημα, κάθισε στον θρόνο (του Αλεξάνδρου) και έμεινε εκεί ησυχάζων.

Όταν το έμαθε ο Αλέξανδρος εξεπλάγη δια το παράδοξον… θυσίασε στους αποτρόπαιους θεούς, αλλά ήταν όλος αγωνία και έφερε στο νου του την προφητεία των Χαλδαίων και τους φιλοσόφους που τον έπεισαν να μπει στην Βαβυλώνα κατέκρινε την δε τέχνη των Χαλδαίων και την αγχίνοια εθάυμαζε και βλαστημούσε όσους με ευφυολογήματα περί πεπρωμένου μίλησαν» Διοδ. Σικελιώτης 17.116.1-4.

Την άνοιξη του 323 εφτά χρόνια μετά την πρώτη του είσοδο στην Βαβυλώνα, ο Αλέξανδρος επέστρεψε σ' αυτήν φορτωμένος χαλδαιο-περσικά στρατεύματα υπηρετικό προσωπικό και νύφες, αποφασισμένος να κάνει την πάλαι ποτέ ένδοξη πόλη του Ναβουχοδονόσορα πρωτεύουσά του. Με γιορτές και παραστάσεις υποδέχεται 3.000 καλλιτέχνες και πρέσβεις απ' την Ελλάδα και άλλα μέρη της αυτοκρατορίας του. Η Βαβυλώνα βρισκόταν πράγματι στο θεωρητικό κέντρο της αχανούς αυτοκρατορίας του. Οι προθέσεις του αυτές αρχίζουν πλέον σταθερά και υλοποιούνται.

Στην θέση του ονομαστού πύργου της Βαβυλώνας, υπήρχε πια μόνο ένα βουνό από πηλό και πλίθες που έπρεπε να παραμεριστούν, για να μπορέσει να θέσει τα νέα θεμέλια του. Ο Αλέξανδρος αρχίζει την ανοικοδόμηση της Βαβυλώνας, διατάζοντας την απομάκρυνση των χωμάτων. Σύμφωνα με τον Στράβωνα: «με τον παραμερισμό των ερειπίων ασχολήθηκαν 10.000 άνθρωποι για δύο μήνες». Στραβ.16.1.5.26. Ήταν πια φανερό, ότι ο Αλέξανδρος θα ανάσταινε εκ βάθρων την Βαβυλώνα!

Η ανοικοδόμηση όμως του πύργου, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε λόγω του πρόωρου θανάτου του Αλεξάνδρου, μετά από επίμονο πυρετό δώδεκα ημερών. Οι συνθήκες του θανάτου περιγράφονται ὡς εξής: «στις δε εφημερίδες αυτά είναι γραμμένα περὶ της νόσου... στον λουτρώνα μισοκοιμόταν (καθηύδε) με πυρετό, αφού δε λούστηκε, στου Μήδιου πήγε διακινδυνεύοντας (την εξέλιξη της υγείας του) και διημέρευε. Αργά ξαναλούστηκε... με ισχυρό πυρετό δίψασε σφόδρα και ήπιε οίνο... έφαγε, και την νύχτα ὁ πυρετός του χειροτέρεψε» (Πλούταρχος, «Αλέξανδρος»,75.6-76.3). Σημειώνεται εδώ ότι ὁ Αλέξανδρος είχε ήδη πυρετό, πριν βρεθεί στο σπίτι των οινοχόων του, Μήδιου και Ἰόλλα.

Ὁ Διόδωρος ὁ Σικελιώτης γράφει πως αμέσως μετά την τριήμερη ταλαιπωρία του στους βάλτους της Βαβυλώνας και ενώ ακόμα ευχαριστούσε με θυσίες τους θεοὺς για την διάσωσή του, «προσεκλήθη από τον οινοχόο του Μήδιο. Προς τιμήν του θανάτου του Ηρακλή ήπιε πολύ κρασὶ (ένδειξη μεγάλης δίψας, όπως και στην περίπτωση του Ηφαιστίωνα;). Ξαφνικά αναστέναξε με δυνατή κραυγή από έναν πόνο που τον διαπέρασε και υποβασταζόμενος από φίλους μεταφέρθηκε στο δωμάτιό του. Όλοι έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, το πάθος όμως χειροτέρευε. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τού προσφέρουν βοήθεια.

Οι πόνοι χειροτέρεψαν, και χάνοντας κάθε ελπίδα να σωθεί, έβγαλε το δακτυλίδι του και ερωτηθείς σε ποιόν να το παραδώσουν απάντησε: "Τῷ κρατίστῳ". Έτσι πέθανε ὁ Αλέξανδρος, αφού βασίλεψε δώδεκα χρόνια και εφτὰ μήνες και επιτέλεσε τα μεγαλύτερα κατορθώματα απ' όλους τους βασιλείς, όχι μόνον απ' αυτοὺς που έζησαν πριν απ' αυτόν άλλα και απ' τους μεταγενέστερους μέχρι των ημερών μας. Επειδή κάποιοι ιστορικοί διαφωνούν περί (της αιτίας) του θανάτου του Αλεξάνδρου και υποστηρίζουν ότι δια φαρμάκου θανασίμου αυτός επήλθε, κρίνομε αναγκαίο να μην παραλείψουμε την άποψη τους αυτήν» (Διόδ. Σικελιώτης, 17.117).

Οι Χαλδαίοι ιερείς αποδεδείχθηκαν πέρα για πέρα αληθινοί. Κατάφεραν να προβλέψουν και προφανώς να επιβάλουν τον θάνατο του Αλεξάνδρου. Οι Έλληνες άργησαν πολύ να σκεφτούν το ενδεχόμενο δηλητηριασμού του βασιλιά τους: «Τα περισσότερα απ' αυτά κατά λέξιν στις εφημερίδες (του Αλεξάνδρου) ήταν γραμμένα. Φαρμακείας (δηλητηριασμού) υποψία ουδείς είχε πάραυτα» (Πλούταρχος, «Αλέξανδρος», 77.1-2).

Ὁ Αρριανὸς γράφει ότι μόνον ὁ Αλέξανδρος είχε κάποιες υποψίες στην σωστή κατεύθυνση, στις οποίες όμως κανείς, ούτε καν αργότερα, δεν έδωσε οποιαδήποτε συνέχεια «κάτι ύποπτο υπήρχε σ' αυτό απ' τους Χαλδαίους, οι οποίοι όχι από μαντεία άλλα μάλλον για δική τους ωφέλεια εμπόδιζαν την είσοδο του Αλεξάνδρου (στην Βαβυλώνα)...ὁ Αλέξανδρος είχε κατά νου την ανοικοδόμηση (των ναών και γενικότερα της Βαβυλώνας), όταν όμως αυτός αποχώρησε (για την εκστρατεία των Ινδιών), αυτοὶ (οι ιερεῖς) μαλθακῶς (με αδιαφορία) ἀνθήψαντο (απέφυγαν) του έργου... και επειδή οι Χαλδαῖοι τα του θεού ενέμοντο, ύποπτοι ήσαν στον Αλέξανδρο, ότι δεν ήθελαν να εισέλθῃ στην Βαβυλώνα, για να μη στερηθούν ούτε προς ολίγον (λόγῳ των επισκευών) των χρημάτων την ωφέλεια» (Φλάβιος Αρριανός, «Αλεξάνδρου Αναβάσεως», 7.17.1-4).

Να ένα τυπικό παράδειγμα: "Οι ιερεῖς τις Βαβυλώνας προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Αλέξανδρο να μπει στην πόλη, προβάλλοντας κάθε σκοτεινή προφητεία, (επειδή) ἡ ανοικοδόμηση του ναού Ἐσαγίλα και του πύργου Ἐτεμενάκι δεν είχε γίνει και τα χρήματα που είχαν προβλεφθεί (απ' τον Αλέξανδρο) για τον σκοπό αυτόν (πριν φυγή για την εκστρατεία της Ινδίας), δεν τα διέθεσαν οι ιερεῖς για τοὺς θεοὺς αλλά για την δική τους τσέπη.

Οι ιερεῖς δεν κατόρθωσαν να πείσουν τον Αλέξανδρο, κι αυτός μπήκε στην πόλη. Και τότε συνέβη αυτό που είχαν φοβηθεί οι ιερεῖς, ὁ κυρίαρχος Αλέξανδρος διέταξε την έναρξη των έργων και την παράδοση του δέκατου της περιουσίας του ναού στο βασιλικό ταμείο.Γεμάτος ενέργεια ὁ Αλέξανδρος αρχίζει τις προετοιμασίες για νέες μεγάλες επιχειρήσεις.

Έτσι σχεδιάζει τον περίπλου της Αραβίας και για τον σκοπό αυτόν δημιουργεί λιμάνι κοντά στην Βαβυλώνα και ναυπηγεί έναν τεράστιο στόλο από χίλια πλοία. Οι εργασίες προχωρούν γρήγορα, και την άνοιξη του 323 π.χ. διοργανώνονται ασκήσεις με τριήρεις. Ὁ Αλέξανδρος ήταν πολύ αισιόδοξος, όμως οι χρησμοί και τα ωροσκόπια των αστρολόγων προμηνύουν συμφορά" (Petra Eisele, «Βαβυλώνα», σελ. 344). Αν και ὁ Αλέξανδρος υποψιάστηκε οικονομικά κίνητρα πίσω απ' την απόπειρα απομάκρυνσής του απ' την Βαβυλώνα, εν τούτοις είναι βέβαιο ότι υπήρχε ακόμα ένας λόγος που δεν μπορούσε να τον υποθέσει, κι αυτός ήταν ὁ σημαντικότερος: ἡ Βαβυλώνα ήταν καταραμένη: «και ἡ Βαβυλώνα, ἡ δόξα και το καύχημα των Χαλδαίων, σαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα που κατέστρεψε ὁ θεός θα γίνει.

Δεν θα την κατοικήσουν ποτέ πια, ούτε και θα κατασκηνώσει κανείς εκεί στοὺς αιώνες... μόνο θεριά της ερήμου, σειρήνες,δαιμόνια και ονοκένταυροι (;!) θα κατοικούν εκεί, και εχίνοι (σκαντζόχοιροι θα) νεοσσοποιήσουσιν στις οικίες αυτών» (Ἠσαΐας, 13.19-22). «Κι εσύ Βαβυλώνα, γρήγορα θα καταστραφείς και μακάριος όποιος σου ανταποδώσει όσα έκανες. Μακάριος όποιος πιάσει και συντρίψει τα βρέφη 16 σου στον βράχο.» (Β.Β. Ψαλμός 137 ἢ 136). Απ' την εποχή του Ἠσαΐα λοιπόν ἡ Βαβυλώνα ήταν καταραμένη να παραμείνει στην αφάνεια.

Ἡ κατάρα αυτή του αιώνιου αφανισμού της ήταν ἡ ιστορική απάντηση του "θεού" (ιερατείου) της Βίβλου σ' αυτοὺς που ισοπέδωσαν τον ναό της λατρείας του και την ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ. Με την ανάδειξή της σε υπέρλαμπρη παγκόσμια πρωτεύουσα από τον Αλέξανδρο, κάθε έννοια εκδίκησης και ανταπόδοσης θα γινόταν ιστορικός περίγελος. Ὁ Αλέξανδρος λοιπόν, αυτός ὁ αμετάπειστος Μακεδόνας αυτοκράτορας, που ήθελε την Βαβυλώνα πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του, έπρεπε να πεθάνει τώρα, πριν προλάβει να ανοικοδομήσει την καταραμένη Βαβυλώνα, την μοναδική πόλη της ιστορίας που χρεώθηκε την έως εδάφους συντριβή της Σιών, της ιερής πόλης του Γιαχβέ.

Ποιά μπορεί όμως να ήταν μία πιθανή αιτία θανάτου του Αλεξάνδρου; Και γιατί γίνεται λόγος για δηλητηριασμό του, αφού "κανένα" απ' τα συνηθισμένα δηλητήρια δεν παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού; Για να γίνει κατανοητή στην πραγματική της έκταση ἡ φθοροποιός μαγγανεία, πρέπει στα υλικά της όπλα να συμπεριλάβουμε και τα μολυσματικά υλικά. Με τα γνωστά σε μάς συμπτώματα ὁ τυφοειδής πυρετός (typhoid fever) είναι μία εξαιρετικά πιθανή αιτία θανάτου για τον Αλέξανδρο. Ἡ μικροβιακή μολυσματική πρώτη ύλη είναι εύκολο να βρεθεί κατά τοὺς καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, αφού: «ὁ βάκιλος (του Eberth) πολλαπλασιάζεται σε μολυσμένα νερά από τα κόπρανα και τις εκκρίσεις ανθρώπου που έχει νοσήσει. Συχνά όμως ακόμα και στα κόπρανα ανθρώπων που δεν έχουν νοσήσει υπάρχει ὁ βάκιλος του τυφοειδούς πυρετού και αναπτύσσεται σε υγρούς και σκιερούς αποχετευτικούς τόπους».

Για όσους είχαν ενδεχομένως τον νου τους σε μολυσματική υπονόμευση της υγείας του Αλεξάνδρου και φυσικά πρόσβαση στα τρόφιμα του Αλεξάνδρου το πράγμα δεν παρουσίαζε καμία ιδιαίτερη δυσκολία: «η επιμόλυνση γίνεται κυρίως δια της πεπτικής οδού και οι κυριότεροι τρόποι μετάδοσης είναι ὁ ραντισμός φρούτων και λαχανικών με μολυσμένο νερό και φυσικά το ίδιο το νερό». Ὁ Αλέξανδρος πέθανε το καλοκαίρι στις 13 Ιουνίου 323 π.χ. Και αυτό ακόμα το στοιχειό ταιριάζει απολύτως με την εκδοχή του τυφοειδούς πυρετού: «ἡ έξαρση της νόσου παρατηρείται τοὺς ζεστούς μήνες του καλοκαιριού». Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε υποφέροντας καρτερικά τα φρικτά συμπτώματα του εμπύρετου αφανισμού.

Οι στρατιώτες του πέρασαν όλοι από μπροστά του, για να αποχαιρετήσουν στερνή φορά τον κατάκοιτο ηγέτη τους, που ακόμα και στην προθανάτια εξουθένωσή του εύρισκε το κουράγιο να τοὺς αποχαιρετήσει μ' ένα ανεπαίσθητο κούνημα των οφθαλμών και της κεφαλής. Έφυγε σε ηλικία 33 ετών, καρφωμένος απ' την θανατηφόρα σφήνα του δόλου, σαν άλλος Προμηθέας, αφήνοντας πίσω του τεράστιες πολιτισμικές επιρροές σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο. Κανείς δεν έκανε σκοπό της ζωής του την ανακάλυψη των ενόχων. Κανείς δεν έκανε το παραμικρό για να διαλευκανθούν τα αίτια του πρόωρου και περίεργου θανάτου του. Γιατί; Γιατί μάλλον αυτή είναι ἡ μοίρα των μεγάλων της ιστορίας. Το άλυτο αίνιγμα του ανεκδίκητου θανάτου σαν στοιχειωμένη σφίγγα τον κρατάει είκοσι τρεις αιώνες τώρα αλυσοδεμένο με άσπαστα δεσμά στον Καύκασο της παγερής ιστορικής μας αδιαφορίας.

pistepseto





Έβαλε δηλητήριο στο αιδοίο της για να δηλητηριάσει τον άνδρα της!

Posted: 29 Jan 2013 01:00 PM PST




Ένας 43χρονος άνδρας από τη Βραζιλία μήνυσε τη γυναίκα του, με την κατηγορία ότι έβαλε δηλητήριο στο αιδοίο της ...
προκειμένου να τον σκοτώσει...






Η γυναίκα από το Sao Jose do Rio Preto, κατηγορείται ότι έβαλε δηλητήριο στον κόλπο της και μετά παρέσυρε το σύζυγό της στο κρεβάτι, ζητώντας του να κάνουν στοματικό σεξ.



Ο άντρας υποψιάστηκε κάτι όταν αισθάνθηκε στα ρουθούνια του μια περίεργη μυρωδιά φαρμάκου... Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο 43χρονος, μετέφερε άμεσα τη γυναίκα του στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου οι γιατροί έκπληκτοι εντόπισαν ισχυρό δηλητήριο στα αιδοίο και τον κόλπο της.

24wro



Τιτανικός: Oι 7 «τυχεροί» διάσημοι που ανέβαλαν τελευταία στιγμή το ταξίδι τους

Posted: 29 Jan 2013 12:56 PM PST



Η βύθιση του θρυλικού υπερωκεάνιου ανοικτά της Νέας Γης είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 1.500 περίπου επιβατών...



ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ένας μεγάλος αριθμός «πρώτης γραμμής» διασημοτήτων των αρχών του 20ου αιώνα.

Οι μεγαλοβιομήχανοι Τζον Τζέικομπ Άστορ και Μπέντζαμιν Γκούγκενχαϊμ, ο βαθύπλουτος Ίσιντορ Στράους και η γυναίκα του Ίντα, ο διάσημος τότε Αμερικανός συγγραφέας Ζακ Φουτρέλ, ο ζωγράφος και γλύπτης Φράνσις Μιγιέ και ο Άρτσιμπαλντ Μπατ, φίλος και δεξί χέρι του τότε Προέδρου Ουίλιαμ Ταφτ. Προσωπικότητες που σίγουρα δεν λένε πολλά στον αναγνώστη του σήμερα, οι οποίες όμως εκείνη την εποχή αποτελούσαν την αφρόκρεμα της αμερικανικής κοινωνίας.



Πέρα, όμως, από αυτούς, τα ονόματα των οποίων γράφτηκαν με έντονα γράμματα στη μνήμη των των ανθρώπων, υπήρξαν και κάποιοι – συγκεκριμένα 7 στο σύνολο – τυχεροί εξίσου γνωστοί και διάσημοι, μεγιστάνες και άνθρωποι του πνεύματος, οι οποίοι για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν επιβιβάστηκαν τελικά στο μοιραίο πλοίο, ενώ σχεδίαζαν να το κάνουν. Και τα ονόματα είναι το λιγότερο τρανταχτά:



Ο πρώτος είναι Τέοντορ Ντράιζερ, περίφημος μυθιστοριογράφος της εποχής, ο οποίος σχεδίαζε να επιστρέψει στην Αμερική από το πρώτο του ταξίδι αναψυχής στην Ευρώπη με τον Τιτανικό, αν δεν επενέβαινε ο Βρετανός εκδότης του, πείθοντας το συγγραφέα να ταξιδέψει με άλλο φτηνότερο πλοίο.



Ο δεύτερος είναι ο Γουλιέλμος Μαρκόνι, ο πρωτοπόρος της ασύρματης τηλεγραφίας, ο άνθρωπος που κέρδισε το 1909 το Νόμπελ Φυσικής, στον οποίο είχε προσφερθεί δωρεάν εισιτήριο για να ταξιδέψει με τον Τιτανικό, αλλά τελικά αποφάσισε να φύγει τρεις μέρες νωρίτερα με το Λουζιτάνια, επειδή είχε δουλειά να κάνει και χρειαζόταν οπωσδήποτε μαζί του το στενογράφο του.



Ο τρίτος είναι ο Μίλτον Σνέιβλι Χέρσεϊ, ο άνθρωπος πίσω από τη γνωστή σοκολατοποιΐα, ο οποίος έχοντας περάσει το χειμώνα στη Γαλλία σχεδίαζε να επιστρέψει με τον Τιτανικό, όταν κάποιες επείγουσες επιχειρηματικές υποθέσεις τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί νωρίτερα στο Γερμανικό υπερωκεάνιο Αμέρικα.



Ο τέταρτος είναι ο τραπεζίτης και ιδιοκτήτης του ομώνυμου επενδυτικού κολοσσού, Τζ. Π. Μόργκαν, ο 74χρονος «Ναπολέων της Ουόλ Στριτ», όπως τον αποκαλούσαν, ο οποίος είχε κλείσει στον τιτανικό ειδικά διαμορφωμένη σουίτα με δικό της ξεχωριστό κατάστρωμα, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισε να συνεχίσει να απολαμβάνει τις διακοπές του σε θέρετρο της γαλλικής Εξ-αν-Προβάνς, κάνοντας μασάζ και ιαματικά λουτρά.



Ο πέμπτος είναι ο Χένρι Κλέι Φρικ, ο βαρώνος της αμερικανικής βιομηχανίας του ατσαλιού και συνεργάτης του Τζ. Π. Μόργκαν, ο οποίος ακύρωσε στο παρά πέντε το ταξίδι, καθώς η γυναίκα του στραμπούληξε τον αστράγαλό της με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στην Ιταλία.



Ο έκτος είναι ο Άλφρεντ Γκουάιν Βάντερμπιλτ, ο 34χρονος πολυεκατομμυριούχος σπόρτσμαν και κληρονόμος της ομώνυμης εφοπλιστικής αυτοκρατορίας, ο οποίος επέστρεφε και αυτός από ταξίδι στην Ευρώπη, αλλά τελικά το ακύρωσε τελευταία στιγμή – τόσο τελευταία στιγμή που σε έναν πρώιμο απολογισμό οι αρχές τον είχαν συμπεριλάβει στη λίστα με τα θύματα. Ο Βάντερμπιλτ χάθηκε τελικά τρία χρόνια αργότερα στο ναυάγιο του Λουζιτάνια.



Ο έβδομος και τελευταίος είναι ο Τζον Μοτ, πασίγνωστος εκείνη την εποχή ευαγγελιστής με τεράστια επιρροή, ο οποίος μοιράστηκε το 1946 το Νόμπελ Ειρήνης. Του είχε δοθεί ελεύθερη είσοδος στον Τιτανικό, αλλά αυτός και ο συνεργάτης του επέλεξαν τελικά να μην ταξιδέψουν.



iefimerida.gr

Κόντρα δίχως τέλος: εξώδικο στον Τόνυ έστειλε η Παπαρίζου

Posted: 29 Jan 2013 12:51 PM PST



Τέλος δεν έχει το «ξεκατίνιασμα» μεταξύ Έλενας Παπαρίζου και Τόνυ Μαυρίδη...



το πάλαι ποτέ αγαπημένο ζευγάρι δεν σταματά να ανταλλάσει εξώδικα και, αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της τραγουδίστριας να απαντήσει δεόντως!



Η γραπτή απάντηση της Έλενας μέσω του δικηγόρου της έρχεται μετά το εξώδικο του μάνατζερ, ο οποίος, ζητούσε να εκκαθαριστεί η εταιρεία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που έχουν και να ρυθμιστούν οι μεταξύ τους οικονομικές διαφορές.



Με το εξώδικό της, η τραγουδίστρια αποδέχεται την λύση της εταιρείας, αντικρούοντας, όμως, όσα αναφέρει ο πρώην της για οικονομικές διαφορές.



Λίγο πιο κάτω, όμως, έρχεται η «βόμβα»: με βάση το καταστατικό της εταιρείας, η Έλενα είναι ο εκκαθαριστής της και, για τον λόγο αυτό, ζητά από τον Τόνυ να ορίσουν ραντεβού για να τις παραδώσει τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό!



Με τον εν λόγω εξοπλισμό, όμως, ο μάνατζερ δουλεύει καθημερινά για τις παραγωγές άλλων καλλιτεχνών, όπως έχουμε δει στις διάφορες φωτογραφίες που κατά καιρούς «ανεβάζει» στο Ίντερνετ!



Όπως όλα δείχνουν, η κόντρα των δύο πρώην συντρόφων δύσκολα θα έχει τέλος, παρά το ότι αμφότεροι έχουν προχωρήσει στη ζωή τους...



star.gr

Η φιλία... δένει τα ζευγάρια

Posted: 29 Jan 2013 12:45 PM PST



Η φιλία «δένει» τα ζευγάριαΗ δυνατή φιλία είναι το μυστικό που κρατάει μια μακροχρόνια σχέση, υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Περντού της Ιντιάνα...







Οι ειδικοί διεξήγαγαν δυο έρευνες σε 190 και σε 184 φοιτητές από τους οποίους ζητούσαν να αξιολογήσουν τη σχέση τους και το βαθμό στον οποίο επενδύουν σε αυτή, αξιολογώντας διαφορετικές πτυχές της σχέσης όπως η συντροφικότητα, η ασφάλεια, το σεξ και η προσωπική βελτίωση.



Οι ψυχολόγοι παρατήρησαν ότι εκείνοι που σημείωναν υψηλότερο σκορ όσον αφορά στην έμφαση που έδιναν στη φιλική σχέση με τον σύντροφό τους ήταν και πιο πιθανό να έχουν υψηλό σκορ όσον αφορά το βαθμό συναισθηματικής, ερωτικής και σεξουαλικής ικανοποίησης από τη σχέση τους.



Η φιλία με τον σύντροφο και οι προσπάθειες για τη διατήρησή της βοηθούν στην ενδυνάμωση και τη διατήρηση των ρομαντικών σχέσεων, υποστηρίζουν οι ερευνητές.



Αντιθέτως, εκείνοι που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ικανοποίηση των δικών τους προσωπικών αναγκών και επιθυμιών μέσω της σχέσης τους, είναι και λιγότερο πιθανό να έχουν μια μακροχρόνια σχέση.



Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social and Personal Relationships.



vita.gr

Η σοκαριστική εμφάνιση της Στεφανί του Μονακό!

Posted: 29 Jan 2013 12:41 PM PST



 Αγνώριστη η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό...









Η μικρότερη κόρη του πρίγκιπα Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι μπορεί να είναι μόλις 48 ετών, αλλά φαίνεται μεγαλύτερη λόγω του γερασμένου δέρματός της... Η πριγκίπισσα είναι γεμάτη ρυτίδες!



Μπορεί κάποτε να ήταν πρότυπο ομορφιάς, αλλά όπως φαίνεται ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός της!



Η σοκαριστική εμφάνιση της Στεφανί του Μονακό! - Φωτογραφία 2





Η σοκαριστική εμφάνιση της Στεφανί του Μονακό! - Φωτογραφία 3
24ωρο

Έκλεισε στη Μίλαν ο Μπαλοτέλι!

Posted: 29 Jan 2013 12:36 PM PST



Στη Μίλαν θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του ο Μάριο Μπαλοτέλι, όπως ανακοίνωσε και η ιταλική ομάδα αργά...



το απόγευμα της Τρίτης! Με τον Ιταλό άσο να αφήνει άρον άρον το Μάντσεστερ...



Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστός ο Ουμπέρτο Γκαντίνι (τεχνικός διευθυντής των «ροσονέρι»), η Μίλαν τα βρήκε με τη Μάντσεστερ Σίτι στα 20εκ. ευρώ και ο διεθνής άσος θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι και το 2017. Θα πάρει το νούμερο «9»!



Ο Μάριο Μπαλοτέλι θα περάσει την Τετάρτη ιατρικές εξετάσεις, ημέρα που διευθετηθούν και κάποιοι προσωπικοί όροι στο συμβόλαιό του, με τους Ιταλούς να γράφουν πως η μεταγραφή θα φτάσει τα 23εκ. ευρώ...Θα πάρει ο παίκτης και τρία εκ. ευρώ σε μορφή μπόνους!



Έτσι, ο «Super Mario» θα παίξει στο Μιλάνο, που τόσο ήθελε, αν και υπήρξαν πληροφορίες που ήθελαν και τη Γιουβέντους να μπαίνει... σφήνα στην υπόθεση!



Να θυμίσουμε πως ο Μάριο Μπαλοτέλι είχε πολλά προβλήματα στους «πολίτες» με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από ένα παιχνίδι με τους πρωταθλητές Αγγλίας, ο διεθνής άσος πήρε το αεροπλάνο και μετέβη απευθείας στο Μιλάνο, όπου και είδε αγώνα των «ροσονέρι»!



Την Τρίτη ο Μάριο Μπαλοτέλι έκανε μάλιστα προπόνηση με τη Σίτι, ενημερώθηκε στο προπονητικό κέντρο των «πολιτών» για τη συμφωνία με τη Μίλαν και μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε, ώστε να μεταβεί στο Μιλάνο!



pamesports.gr

Η ζωή του Λανς Άρμστρονγκ γίνεται ταινία και ο Μπράντλεϊ Κούπερ βασικός υποψήφιος για τον ρόλο

Posted: 29 Jan 2013 12:31 PM PST



Στη μεγάλη οθόνη φαίνεται πως θα δούμε τη ζωή του Λανς Άρμστρονγκ, του διάσημου ποδηλάτη, ο οποίος...



προχώρησε σε μεγάλες αποκαλύψεις πρόσφατα, σχετικά με τη λήψη αναβολικών κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του.



Οι φήμες θέλουν τον Μπράντλεϊ Κούπερ, να είναι εκείνος που θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη βιογραφία του αθλητή, ενώ την παραγωγή και τη σκηνοθεσία θα κάνει ο Τζέι Τζέι Άμπραμς.



Η γνωστή εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Paramount Pictures και η Bad Robot (η οποία ανήκει στον Άμπραμς), έχουν κατοχυρώσει τα δικαιώματα της πολύκροτης ζωής του ποδηλάτη, στοιχεία της οποίας εμπεριέχονται στο υπό έκδοση βιβλίο, με τίτλο: Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong.



Ο παραγωγός, ρωτήθηκε σχετικά με τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο Χόλυγουντ για τη συνεργασία του με τον Κούπερ, κατά την άφιξή του στα SAG Awards, δηλώνοντας: «Ναι, μου έστειλε ένα e-mail και συζητήσαμε αρκετά».



Ο 38χρονος ηθοποιός, μίλησε στο BBC, για τον ενδιαφέρον του για την ενσάρκωση του Λανς Άρμστρονγκ. Μάλιστα, τόνισε πως θα ήθελε πολύ να είναι εκείνος ο «εκλεκτός» καθώς πιστεύει πως πρόκειται για έναν συναρπαστικό χαρακτήρα.



Όμως, δεν είναι μόνο το δικό του όνομα, το οποίο «παίζει» στη λίστα των παραγωγών: Ο Ματ Ντέιμον, ο Τζέικ Τζίλενχαλ, Μάικλ Φασμπέντερ και ο Κρίστιαν Μπέιλ, είναι επίσης υποψήφιοι για τον ρόλο του πιο επιτυχημένου ποδηλάτη της ιστορίας.



«Θυμάμαι πως μέσα στην περσινή χρονιά, άκουσα πως ο Ματ Ντέιμον θα ενσάρκωνε το ρόλο του Άρμστρονγκ. Είχα σκεφτεί, τότε, πως θα ήθελα και εγώ να κάνω κάτι ανάλογο, καθώς μου φαίνεται πολύ συναρπαστικό».



Αν και όταν αρχίσουν, τελικά, τα γυρίσματα της ταινίας, θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ποιοι θα συμμετέχουν και ποιος θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.



koolnews.gr

Ποια είναι η ηλικία του Σωτήρη Καλυβάτση;

Posted: 29 Jan 2013 12:26 PM PST







Ο Σωτήρης Καλυβάτσης γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου και από τότε δεν έχει σταματήσει να κάνει φάρσες...
να χαμογελάει και να πειράζει τον κόσμο με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Είναι ταλαντούχος ηθοποιός και παρουσιαστής! Έγινε γνωστός από την εκπομπή Α.Μ.Α.Ν και έκτοτε αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο! Έχει λάβει μέρος σε πολλές επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις και αυτό που τον κάνει πολύ ξεχωριστό είναι η κατοικία του! Δεν μένει σε σπίτι, αλλά σε σκάφος! Όσο για την ηλικία του; Δείτε από κάτω!











maidanoi.com


5 φράσεις που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πείτε σε έναν άντρα!

Posted: 29 Jan 2013 12:21 PM PST



Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι οι άντρες είναι πολύ πιο απλά όντα από τις γυναίκες και μία γυναίκα που μπορεί να χειριστεί καλά έναν άντρα...



μπορεί και οποιονδήποτε εκπρόσωπο του αντρικού φύλου, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που η συγκεκριμένη θεωρία αποτυγχάνει παταγωδώς! Αν εκεί που μιλάτε τον δείτε ξαφνικά να συννεφιάζει και να βγάζει αφρούς από το στόμα, μην αγχώνεστε, δεν μεταμορφώνεται, απλά κάτι είπατε εσείς. Μπορεί να μην έχετε καν καταλάβει τί ήταν αυτό, μπορεί να μην θυμάστε κιόλας, αλλά οι βαριές κουβέντες που ξεστομίσατε είναι ικανές να τον κάνουν έξαλλο! Εδώ σας έχουμε κάποια πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ΠΟΤΕ σε έναν άντρα...



1. Ο φίλος σου είναι πολύ ωραίος: Μπορεί να μην εμπεριέχει τίποτα το ερωτικό η πρότασή σας, αλλά αν εσείς ήσασταν στη θέση του πώς θα αντιδρούσατε; Πιθανότατα τώρα ο κακομοίρης να μην είχε... μάτια! Μπορεί οι άντρες να μην είναι τόσο νάρκισσοι όσο οι γυναίκες, αλλά το να κάνεις κοπλιμέντα στον φίλο του, την ίδια μάλιστα στιγμή που δεν έχεις κάνει κανένα σε εκείνον, είναι βαρύ κι ασήκωτο! Ακόμα κι αν ο κολλητός του είναι σαν μοντέλο, αγνοείστε το όσο μπορείτε και αντιμετωπίστε τον σαν να είναι ένας κοινός θνητός!



2. Γιατί δεν παραδέχεσαι ότι απέτυχες: Χειρότερο και από το θέμα με τον φίλο, για τον άντρα, είναι η αποτυχία. Τα αγόρια λοιπόν, για κάποιο περίεργο συμπαντικό λόγο, από την στιγμή που γεννιούνται βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα! Ποιός είναι πιο δυνατός, ποιός βγάζει περισσότερα λεφτά, ποιού η ομάδα είναι καλύτερη και κατ' επέκταση ποιός ξέρει καλύτερη μπάλα, ποιός αντέχει περισσότερο το ποτό, ποιός κάνει πιο ηχηρά ρεψίματα και ο κατάλογος είναι μακρύς και ατελείωτος! Η λέξη αποτυχία λοιπόν είναι απαγορευτική για εκείνους, πόσο μάλλον όταν βγαίνει από το στόμα της καλής του. Είναι θέμα εγωισμού και ανδρισμού. Τυχαίο νομίζετε πως είναι ότι κανένας άντρας δεν ρωτάει ποτέ για οδηγίες στον δρόμο; Μπορεί να περιπλανιέται τρεις ώρες και τελικά, αφού δεν έχει βρει τον προορισμό του να... βγάλει στραβό τον γιαλό!



3. Ο πρώην μου το έκανε, εσύ γιατί όχι: Τώρα βρε κουκλίτσα μου είναι πράγματα αυτά; Σε ποιον άνθρωπο αρέσει να ακούει για πρώην, πόσο μάλλον να πέφτει και σε σύγκριση. Αν ο πρώην σας ήταν πλουσιότερος, πιο πετυχημένος, πιο ευγενικός και καλύτερος εραστής, αφενός ο νυν δεν χρειάζεται να το ξέρει και αφετέρου να γυρίσετε σε εκείνον! Αν είχατε συνηθίσει να πηγαίνετε κάθε Κυριακή εκδρομή και τώρα ο καλός σας θέλει απλά να αράξει στον καναπέ γιατί δούλευε σαν σκυλί όλη την εβδομάδα, κάντε του παρέα και αφήστε τη μουρμούρα. Στο κάτω κάτω για να είστε μαζί του κάτι θα σας αρέσει πάνω του, δεν μπορεί. Να ξέρετε ότι αν τη συγκεκριμένη φράση τη λέτε συχνά και δεν έχετε φάει ακόμα χαστούκι, είστε πολύ τυχερές!



4. Είσαι τόσο ανώριμος και ανασφαλής: Γενικότερα οι χαρακτηρισμοί είναι κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στην τρέλα! Ναι μπορεί να βγαίνει για τρέξιμο στο πάρκο και να καταλήγει να παίζει ποδόσφαιρο με τα 5χρονα γειτονόπουλα, ναι, μπορεί να αποζητά συνεχώς την επιβεβαίωση και τον θαυμασμό σας, αλλά μην κάνετε ποτέ το λάθος να δώσετε όνομα στη συμπεριφορά του. Δεν το ξέρει και θα σοκαριστεί! Μπορεί λοιπόν να είναι το πιο ανώριμο και ανασφαλές άτομο στον πλανήτη γη, αλλά εσείς κάντε πως δεν το ξέρετε. Αν σας σπάει τα νεύρα, μπορείτε να του το φέρετε με τρόπο και σίγουρα με άλλες λέξεις!



5. Πρέπει να μιλήσουμε: Να μία λέξη η οποία μπορεί να κάνει έναν άντρα τζίνι, δηλαδή να εξαφανιστεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η αλήθεια είναι ότι η φράση από μόνη της είναι αγχωτική, αλλά ειδικά για τους άντρες είναι σαν να τους βάζεις μαχαίρι στην καρδιά. Οτιδήποτε και να έχετε να του πείτε, αυτός εκ των προτέρων ξέρει ότι θα κατηγορηθεί για κάτι και αυτομάτως παίρνει αμυντική στάση! Οπότε να ξέρετε πως άκρη δεν θα βγάλετε. Επιπλέον, το γεγονός ότι θα τον αναγκάσετε να μιλήσει, αλλά και να σας ακούσει, τον προκαταβάλει αρνητικά διότι κακά τα ψέματα, ο άντρας προτιμάει τις πράξεις από τα λόγια. Εκτός φυσικά αν θα πρέπει να μιλήσει για τα προσόντα του. Στην προκειμένη γράφει και δοκίμιο!



clopyandpaste.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ: Όταν τα σουβενίρ συνάντησαν την πραγματικότητα...

Posted: 29 Jan 2013 12:15 PM PST



Έγιναν ένα με το τοπίο!...

















































newsbeast.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές