Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Kαταδίκασε την Ελλάδα η Χάγη για τα Σκόπια. Τι σημαίνει η απόφαση

Posted: 05 Dec 2011 03:16 PM PST


Kαταδίκασε την Ελλάδα η Χάγη για τα Σκόπια. Τι σημαίνει η απόφαση
Με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά, το μεσημέρι της Δευτέρας το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου σε καμία περίπτωση δεν επιλύει τη διαφορά των δύο χωρών ως προς την ονομασία, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον όρο Μακεδονία που θέλησε να υιοθετήσει η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, όταν κήρυξε την ανεξαρτησία της, το 1992.

Τη σύγκληση ακόμη και συμβουλίου των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εξετάζει τώρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας, η οποία εγκρίθηκε με 15 ψήφους έναντι μίας. Ήδη πάντως στην Αθήνα διαφαίνονται αποκλίνουσες θέσεις επί της εκκρεμότητας της ονομασίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11, παρ. 1 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, και συγκεκριμένα με την κυβέρνηση Καραμανλή. Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται πως η ΠΓΔΜ έχει δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα σε οργανισμούς όπου η επιλογή των μελών γίνεται με ψηφοφορία.

Παράλληλα, με 15 ψήφους έναντι 1 απέρριψε όλα τα άλλα αιτήματα της ΠΓΔΜ για επιβολή μελλοντικών μέτρων από το Δικαστήριο.

Στην απόφασή του, που είναι τελική, χωρίς δικαίωμα έφεσης, και δεσμευτική για τις δύο πλευρές, το Δικαστήριο έκρινε με ψήφους 14 - 2 ότι έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την προσφυγή της ΠΓΔΜ, κάνοντάς την αποδεκτή και απορρίπτοντας τις σχετικές ενστάσεις της ελληνικής πλευράς. «Η ΠΓΔΜ έχει κάθε δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς μέσω ψηφοφορίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του δικαστηρίου. Πάντως, απαγορεύεται η χρήση του άστρου της Βεργίνας στα Σκόπια ως εθνικό σύμβολο.

Η ανάγνωση του σκεπτικού και της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τη διαφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όσον αφορά στο ελληνικό βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008, διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα.

Αναμένεται με ενδιαφέρον εάν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, προβεί σε επικοινωνιακή αντεπίθεση, προκειμένου να εκμεταλλευθεί πολιτικά το ζήτημα.

Υπέρ των Σκοπίων η απόφαση της Χάγης. Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα



Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών



 






Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Τα γενέθλια του SMS

Posted: 05 Dec 2011 05:29 AM PST

Τι έγραφε το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε πριν από 19 χρόνια

Πριν λίγες ημέρες, το SMS, το γνωστό γραπτό μήνυμα των κινητών τηλεφώνων, έκλεισε 19 χρόνια! Στις 3 Δεκεμβρίου, 1992 είχε αποσταλεί το πρώτο μήνυμα.

Ο Neil Papworth, ένας 20χρονος δοκιμαστής μηχανικός για την Sema Group, μέσω ενός προσωπικού υπολογιστή στέλνει μήνυμα κειμένου στον Richard Jarvis. Του γράφει απλά «Καλά Χριστούγεννα»! Αυτό ήταν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Wikipedia το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε.

Για να γίνει δημοφιλής όμως η υπηρεσία ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων, έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια, όταν και το 1998 Φιλιππίνες η χρήση τους διαδόθηκε ευρύτερα. Σταδιακά από τότε η δημοτικότητα της υπηρεσίας αυξήθηκε. Το 2009, στις ΗΠΑ οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας έστελναν περίπου 4,1 δισ. SMS κάθε μέρα. Αυτό ισοδυναμεί με 17 μηνύματα την ημέρα για κάθε άτομο το οποίο διαθέτει ένα κινητό.

Σήμερα, τα γραπτά μηνύματα είναι μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες κινητών τηλεφώνων, με πάνω από το 74% του συνόλου των χρηστών κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο.

Από τους 3,3 δισ. συνδρομητές, οι 2,4 επικοινωνούν καθημερινά με μηνύματα κειμένου. Σύμφωνα με τη Wikipedia, το μεγαλύτερο μέσο όρο διαθέτουν οι χρήστες στις Φιλιππίνες, με μέσο όρο 27 SMS κάθε μέρα ανά συνδρομητή, ενώ οι Αμερικάνοι στέλνουν περίπου 357 γραπτά μηνύματα το μήνα κατά μέσο όρο.

H υπηρεσία SMS είναι μία από τις κυρίαρχες τεχνολογίες στο σημερινό κόσμο. Τα μηνύματα κειμένου απέφεραν 585 δισεκατομμύρια δολάρια για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο το 2011, και αναμένεται να αποφέρουν περισσότερα από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια.

Posted: 05 Dec 2011 05:22 AM PST

Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα έπαιρνε και "μαύρα!" Ηλικιωμένη συνταξιούχος δασκάλα, 91νος Μαϊων δήλωσε ένοχη για φοροδιαφυγή! αφού δεν δήλωνε στην εφορία τα έσοδά της από τα βαλιτσάκια αυτοκτονίας που πωλούσε!

Ζει στην Καλιφόρνια, είναι 91νος ετών και παραδέχθηκε ότι δεν πλήρωσε φόρο για το ύψους 66.717 δολαρίων εισόδημά της και δέχθηκε να πληρώσει 26.000 δολάρια.

Τα βαλιτσάκια περιείχαν πλαστικές μάσκες που εφαρμόζουν στη βάση του λαιμού, μην αφήνοντας τον επίδοξο αυτόχειρα να αναπνεύσει, και σωλήνες που συνδέονται με δεξαμενή πετρελαίου.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες βρήκαν τα βαλιτσάκια όταν πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της ηλικιωμένης συνταξιούχου δασκάλας στο Ελ Καχόν, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, τον Μάιο.

Έγινε γνωστή όταν ένας 29χρονος άνδρας από το Όρεγκον αυτοκτόνησε, χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα που περιείχε το βαλιτσάκι.

Εκτιμάται ότι έχει πουλήσει πάνω από 1.300 τέτοια βαλιτσάκια προς 40-60 δολάρια το ένα. Η ονομασία τους: «Λαμπρή Ζωή και Αξιοπρεπής Θάνατος».

Κρήτη: Σκότωσε το παιδί του, λόγω... οικονομικών διαφορών!

Posted: 05 Dec 2011 05:18 AM PST


Ο παιδοκτόνος περιέγραψε στον ανακριτή τη στυγερή δολοφονία που συγκλονίζει...

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση , παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στον 65χρονο από το Ρέθυμνο, ο οποίος σκότωσε τον 39χρονο γιο του στην πόρτα του σπιτιού του στις Ατσιπάδες.
Ο παιδοκτόνος οδηγήθηκε το περασμένο Σάββατο (03-12-2011) στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι. Ο δράστης περιέγραψε την κατάσταση που βίωνε το τελευταίο διάστημα και κυρίως από τότε που αποφυλακίστηκε ο γιος του, με τον οποίο είχαν κακές σχέσεις λόγω κληρονομικών διαφορών.

Ο 65χρονος αγρότης, έχοντας μαζί του μία κυνηγετική καραμπίνα, έφυγε από το σπίτι του που βρίσκεται σε υπόγειο χώρο και πήγε στο ισόγειο όπου είναι το σπίτι του 39χρονου γιου του. Μέσα σε αυτό βρισκόταν το θύμα και η φίλη του η οποία κατάγεται από χωριό της Μεσαράς.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, κάποια στιγμή, ακούστηκε ένας δυνατός χτύπος και ο άτυχος Μανόλης Μαμαλάκης σηκώθηκε από το κρεβάτι του για να δει τι συμβαίνει. Ο πατέρας του έχοντας φτάσει έξω από το σπίτι του γιού του, πέταξε μία πέτρα στην πόρτα ή στο παράθυρο του σπιτιού του γιου του.

Ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού του ο 39χρονος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πατέρα του. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και μετά από λίγο ακούστηκαν πυροβολισμοί που σήκωσαν στο πόδι τους κατοίκους της περιοχής.

Η φίλη του 39χρονου έντρομη πήγε να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε το φίλο της να κείτεται νεκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδερφός του ήταν από τα πρώτα άτομα που τον βρήκαν νεκρό στην πόρτα του σπιτιού του και τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Όλεθρος και πανικός θα ακολουθήσει τη διάλυση του ευρώ''

Posted: 05 Dec 2011 05:11 AM PST

Η Ελβετική UBS θεωρεί πως το ευρώ όπως είναι τώρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Σύμφωνα με αναλυτές της UBS εαν διασπαστεί η ευρωζώνη όχι μόνο δεν λυθούν τα προβλήματα του ευρώ αλλά θα καταστραφεί πρώτα η οικονομία της ευρωζώνης και μετά η παγκόσμια οικονομία.

''Μόνο τέσσερις νομισματικές ενώσεις έχουν διασπαστεί τον τελευταίο αιώνα εξαιτίας του ότι οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις υπήρξαν τόσο έντονες. Για το λόγο αυτό, είναι δύσκολη η ανάλυση των επιπτώσεων μιας διάσπασης'' αναφέρεται στην ανάλυση της UBS.

Η UBS, παραφράζοντας τον ''Ιούλιο Καίσαρα'', εκτιμά ότι εαν διαλυθεί το ευρώ θα ακολουθήσει όλεθρος και πανικός.

Πως δρούσε ο παιδεραστής - Τι αποκαλύπτει ο Διοικητής Ασφάλειας Ρεθύμνου

Posted: 05 Dec 2011 05:00 AM PST

O παιδεραστής δάσκαλος Νικόλαος Σειραγάκης

Σε ξωκλήσια, νεκροταφεία και σπηλιές οδηγούσε τα θύματά του. Σοκαρισμένη η γυναίκα του και οι γονείς του. Τι λένε οι γείτονες του ανθρωπόμορφου τέρατος.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του παιδεραστή Νικόλαου Σειραγάκη διαδέχονται η μία την άλλη.
Στη γειτονιά του στο Ρεθυμνο αλλά και σε όλη την Ελλάδα οι πολίτες έχουν παγώσει.
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να ξεγελάσει ακόμη και την ίδια του τη γυναίκα με την οποία έχει αποκτήσει 2 αγόρια.

Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν λόγο για έναν νοσηρό νου.



"ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗ ΝΟΣΗΡΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ - Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ"
Οπως δήλωσε στο Νewsit o Διοικητής Ασφάλειας Ρεθύμνου, Νίκος Κουρμούλης "καμαρώνουμε γιατί έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα η δουλειά μας. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να αφυπνιστούν οι κοινωνίες, να τεθούν υπό των ευθυνών τους και να αναζητήσουμε τις σημαντικές προτεραιότητες που τις έχουμε βάλει στην άκρη. Η γενικότερη αλλοτρίωση και ο καιροσκοπισμός είναι αιτίες που βιώνουμε αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι όλοι οι άλλοι μας φταίνε εκτός από εμάς. Ο δράστης ουσιαστικά αυτή την ευάλωτη κοινωνία εκμεταλλεύτηκε για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις άρρωστες ορέξεις του".

13 ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80
Ο διοικητής Ασφάλειας Ρεθύμνου μας λέει ότι "Σε εμάς κατέθεσαν δεκατρία παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών γιατί το χρονικό διάστημα που διαρκεί η αυτόφωρη διαδικασία είναι πολύ σύντομη. Εξετάστηκαν τα άτομα που είχαν άμεση συμμετοχή, πρόσφατη και είχαμε στοιχεία που πρέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τα θύματα όμως είναι πολλαπλάσια, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία και για άλλα παιδιά τα οποία λόγω του αυτοφόρου δεν πρόλαβαν να έρθουν να καταθέσουν τη δική τους βιωματική εμπειρία. Η υπόθεση έχει πλέον παραπεμφθεί στην ανάκριση".



ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ - Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ
Ο Νικόλαος Σειραγάκης αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη των παιδιών, τους έκανε πλύση εγκεφάλου παρουσιάζοντας τους μια μελλοντική ζωή όλο επιτυχία τόσο στην καριέρα τους ως αθλητές του μπάσκετ όσο και στην προσωπικής του ζωή, λέγοντας τους ότι θα γίνουν σαν εκείνον, "σπουδαίοι άνδρες" και "αυθεντίες".
Για να φτάσουν όμως στην επιτυχία τα παιδιά θα έπρεπε να περάσουν απο μια διαδικασία "μύησης" όπως την ονόμαζε ο παιδεραστής προκειμένου να γίνουν "Σπαρτιάτες" η οποία περιελάμβανε εκτός από τη σεξουαλική επαφή και υπακοή στους κανόνες που εκείνος επέβαλλε.
Ανάγκαζε τα παιδιά να ασελγούν είτε μεταξύ τους είτε με εκείνον και μάλιστα οι τοποθεσίες που επέλεγε ξεπερνούν κάθε άρρωστη φαντασία. Οδηγούσε τα παιδιά ακόμα και σε ξωκλήσια, σπηλιές και νεκροταφεία, όπου τα υποχρέωνε να προχωρούν σε ερωτικές πράξεις.

"Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Έγιναν όμως με τη συναίνεση των παιδιών" ομολογησε προκλητικά ενώπιον των αστυνομικών ο Νικόλαος Σειραγάκης ο οποίος υποστήριξε πως "δεν υπήρξε κανένας βιασμός".



"Ο ίδιος έχει φτιάξει μια ιστορία μέσα στο μυαλό του για να δικαιολογήσει τον ευατό του. Είναι νοσηρό και μόνο σαν σκέψη να λέει κάτι τέτοιο" λέει στο Νεwsit o Διοικητής Ασφαλείας Ρεθύμνου και συνεχίζει "οι μαρτυρίες των παιδιών είναι συγκλονιστικές, άκρως περιγραφικές και νομίζω πως θα περάσει πάρα πολύς χρόνος για να μπορέσει η κοινωνία να βρει τις ισσοροπίες της".

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΚ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ
"Είναι λογικό οι άνθρωποι αυτοί να έχουν υποστεί σοκ" μας λέει ο κύριος Κορμούλης και συνεχίζει "πρέπει να βρουν τη δύναμη να προχωρήσουν τη ζωή τους αναγκαστικά".

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o Διοικητής Ασφαλείας Ρεθύμνου, Νίκος Κουρμούλης...



Στη γειτονιά του 47χρονου στο Ρέθυμνο ολοι κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που δεν έδινε δικαιώματα όμως θέλουν όλοι να προστατέψουν την αξιοπρεπή γυναίκα του που είναι μουσικός στο επάγγελμα και τα δυο ανήλικα αγόρια του.

Εις βάρος του Νικόλαου Σειραγάκη έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Χειροπέδες σε άλλους δύο επιχειρηματίες για χρέη 400.000€!

Posted: 05 Dec 2011 04:54 AM PST


Μία σύλληψη στη Θεσσαλονίκη και μία στο Περιστέρι...

Η αρχή έγινε στη Θεσσαλονίκη, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν τον 54χρονο εκπρόσωπο, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του Δ.Σ. επιχείρησης εμπορίου ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, για οφειλές προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 54χρονος δεν προέβη σε απόδοση Φ.Π.Α., ύψους 173.368,76 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 01-04-2011 έως 31-09-2011.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις των άρθρων 18,20 και 21 του Ν. 2523/97 «Μη απόδοση Φ.Π.Α. – Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις.»


Λίγο αργότερα έγινε η δεύτερη σύλληψη στο Περιστέρι. Ο λόγος για έναν 46χρονο κατασκευαστή ψευδοροφών, που χρωστούσε στο δημόσιο, 231.530,32ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Το τελευταίο χαμόγελο πριν το απόσπασμα – Συγκλονιστικές φωτό

Posted: 05 Dec 2011 04:43 AM PST

Κατηγορήθηκαν για εμπόριο ναρκωτικών. Τις καταδίκασαν σε θάνατο. Λίγο πριν αντιμετωπίσουν τους δήμιούς τους, ο φωτογραφικός φακός τις έπιασε να χαμογελούν στο θάνατο!

Τέσσερις γυναίκες (σε φυλακή της Κίνας, πριν από το εκτελεστικό απόσπασμα) και ένας φωτογράφος, που δεν έχει γίνει γνωστός, να «αιχμαλωτίζει» τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους.

Τις τελευταίες χαρούμενες (όσο κι αν αυτό μοιάζει οξύμωρο ή ειρωνικό) στιγμές τους. Στιγμές που χαμογελούν, που συζητούν, που απολαμβάνουν το τελευταίο τους γεύμα, που διαλέγουν ποια παπούτσια και ποια ρούχα θα φορούν την ώρα που θα εκτελούνται.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι συγκινητικές, είναι σοκαριστικές, είναι συγκλονιστικές, είναι ευαίσθητες, είναι πικρές...

Η Dai Donggui προβάρει τα ρούχα που θα φορέσει την ημέρα της εκτέλεσης
Η Dai Donggui προβάρει τα ρούχα που θα φορέσει την ημέρα της εκτέλεσης
Με τις χειροπέδες πάντα, ετοιμάζεται για το τελευταίο της γεύμα
Με τις χειροπέδες πάντα, ετοιμάζεται για το τελευταίο της γεύμα
Η Li Juhua υπαγορεύει σε μια συγκρατούμενή της τη διαθήκη και τις τελευταίες της επιθυμίες
Η Li Juhua υπαγορεύει σε μια συγκρατούμενή της τη διαθήκη και τις τελευταίες της επιθυμίες
Η He Xiuling ήταν η πιο νέα απ' όλες. Μια συγκρατούμενή της, την ταίζει ντάμπλινγκς γιατί εκείνη φορά χειροπέδες και δε μπορεί να φάει μόνη της
Η He Xiuling ήταν η πιο νέα απ' όλες. Μια συγκρατούμενή της, την ταίζει ντάμπλινγκς γιατί εκείνη φορά χειροπέδες και δε μπορεί να φάει μόνη της
Λίγο μετά, υπό το βλέμμα μιας εκ των δεσμοφυλάκων, δοκιμάζει τα παπούτσια που θα φορέσει στην εκτέλεσή της
Λίγο μετά, υπό το βλέμμα μιας εκ των δεσμοφυλάκων, δοκιμάζει τα παπούτσια που θα φορέσει στην εκτέλεσή της
Και περνάει τις τελευταίες ώρες της ζωής της, γελώντας
Και περνάει τις τελευταίες ώρες της ζωής της, γελώντας
Ή παίζοντας χαρτιά
Ή παίζοντας χαρτιά
Ο χρόνος τελείωσε... Η τελευταία και πιο δύσκολη "βόλτα"
Ο χρόνος τελείωσε... Η τελευταία και πιο δύσκολη "βόλτα"
Ο άγνωστος φωτογράφος κατάφερε να μπει στη Νο1 φυλακή γυναικών στην περιοχή Γουάν στην κεντρική Κίνα. Ήταν 24 Ιουνίου 2003. Οι φωτογραφίες έρχονται για πρώτη φορά στο φως, σχεδόν 10 χρόνια μετά, μέσα από το Phoenix TV, που εκπέμπει στο Χονγκ Κονγκ.

Και γιατί άργησαν τόσο; Γιατί το κομμουνιστικό καθεστώς της Κινας απαγόρευσε τη δημοσίευση τους, φοβούμενο πως οι εικόνες θα προκαλούσαν τη συμπάθεια του κόσμου.

R. Williams: "Στην ελληνική ιστορία πρέπει να υποκλίνεται όλη η ανθρωπότητα!"

Posted: 05 Dec 2011 04:41 AM PST


O Robbin Williams στην συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Σατσίδη μίλησε για τον αλκοολισμό και το πρόβλημα υγείας του, για την πίστη του στον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και για την εκρηκτική καλλονή Σοφία Βεργκάρα!

Ο ίδιος έχει επισκεφτεί την Ελλάδα για διακοπές και απ' ότι φαίνεται την θαυμάζει πολύ: "Έχω έρθει για διακοπές με ένα σκάφος και γυρίσαμε όλα τα νησιά. Η Ελληνική Ιστορία είναι κάτι στο οποίο οφείλει να υποκλίνεται όλη η ανθρωπότητα. Μπορεί η οικονομία σας να πηγαίνει κατά διαόλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανίσχυροι. Τα οικονομικά δεδομένα διαρκώς αλλάζουν σε Ευρώπη και Αμερική για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι εκεί για να υπενθυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορεί να επιστρέψουν. Εγώ τώρα στην Αγγλία για παράδειγμα δεν πήγα πουθενά. Τι να δω, το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως και αν πάω στη Γερμανία, δεν με ενδιαφέρει το Τείχος του Βερολίνου, το οποίο δεν αποτελεί σύμβολο ευημερίας αλλά το αντίθετο. Ωστόσο τη Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τα αγνοήσεις!"

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η εμπειρία της επέμβασης της καρδιάς τον άλλαξε πάρα πολύ: "Κάθε μέρα που ζω ευγνωμονώ τον Θεό. Παλιότερα ήταν γνωστή η εξάρτησή μου από το αλκοόλ. Σήμερα απορώ με αυτή μου την εμμονή και λυπάμαι τα χρόνια που έχασα. Εδώ και πάρα πολύ καιρό πίνω μόνο νερό, χαίρομαι που η καρδιά μου άντεξε και σήμερα βρίσκομαι εδώ δημιουργώντας καινούρια πράγματα. Όταν αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά μου, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι από εδώ και πέρα δεν θα τον ξαναταλαιπωρήσω και δεν θα έχω καμιά εξάρτηση στη ζωή μου, εκτός από το internet στο οποίο έχω λατρεία, εμμονή και πάθος."

Τέλος περιέγραψε πως είναι να δουλεύεις με μια εκρηκτική καλλονή όπως είναι η Σοφία Βεργκάρα
: "Θεέ μου όταν μου έλεγε η Σοφία κάθε μέρα "hi" ένιωθα όντως πολύ χάι! Με μια τέτοια γυναίκα συνειδητοποιείς γιατί ανεβαίνει η θερμοκρασία του πλανήτη. Είναι εν ενεργεία ηφαίστειο και ταυτόχρονα τόσο προσιτή που δεν το πιστεύεις. Δεν είναι μια γυναίκα που το παίζει ωραία αλλά μια γυναίκα που είναι ωραία γιατί μάλλον το αγνοεί! "

Ξεσηκώνει την Ελλάδα η προκλητική απολογία του δασκάλου-παιδεραστή!

Posted: 05 Dec 2011 04:39 AM PST


Συνεχίζουν να σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου δασκάλου-παιδεραστή που έπιασαν στο κρεβάτι μαζί με δυο ανήλικα παιδιά στο Ρέθυμνο. Ο Νίκος Σειραγάκης παραδέχτηκε τις πράξεις του και αποκάλυψε πως όλα έγιναν με τη συναίνεση των παιδιών, προκαλλώντας με την απολογία του το μένος της ελληνικής κοινωνίας.
"Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Έγιναν όμως με τη συναίνεση των παιδιών" λέει με θράσος ο 47χρονος δάσκαλος παιδεραστής από το Ρέθυμνο. Οι αρχές πιστεύουν ότι το έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια.
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα αποκαλύπτονται εδώ και τέσσερις μέρες στην Κρήτη. Το σοκ από την φρικιαστική είδηση διαδέχτηκε η παγωμάρα. Οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος. Μέχρι στιγμής από τα γραφεία των αστυνομικών αρχών του Ρεθύμνου έχουν περάσει δεκατρία παιδιά τα οποία περιέγραψαν στις καταθέσεις τους με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο πλησίαζε ο δάσκαλος και προπονητής τους, αλλά και πως τα έπειθε να συνευρίσκονται μαζί του ή να παίρνουν μέρος σε ομοφυλοφιλικά ομαδικά όργια.

"Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνδρας προχωρούσε σε τέτοιου είδους ειδεχθείς πράξεις. Ο ίδιος ομολόγησε σε εμάς όλα όσα έκανε, όμως έβαλε τη δική του διάσταση για το πώς έγιναν τα πράγματα, γεγονός που με κάνει να προβληματίζομαι και να αναρωτιέμαι πως καθορίζουν κάποιοι άνθρωποι τις προτεραιότητες τους", ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα "Espresso" ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου Νίκος Κουρμουλής.
Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει δεκατρία παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, ωστόσο εκτιμάται ότι ο αριθμός τους είναι πολλαπλάσιος τουλάχιστον έξι φορές, δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον ογδόντα παιδιά που έπεσαν θύματα των ορέξεων του συλληφθέντα.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές αλλά και τα όσα εκμυστηρεύτηκαν τα παιδιά στους αστυνομικούς για τους τρόπους που χρησιμοποιούσε ο 47χρονος δάσκαλο κόβουν την ανάσα. Ο δράστης κατάφερε να φαντάζει ως θεός στα μάτια πολλών αθλητών του και να αποκτήσει την απόλυτη εμπιστοσύνη τους. Τους έκανε πλύση εγκεφάλου παρουσιάζοντας τους μια μελλοντική ζωή όλο επιτυχία τόσο στην καριέρα τους ως αθλητές του μπάσκετ όσο και στην προσωπική του ζωή, λέγοντας τους ότι θα γίνουν σαν εκείνον, "σπουδαίοι άνδρες" και "αυθεντίες". Οι ανήλικοι όμως για να πετύχουν όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να περάσουν από μια διαδικασία "μύησης" όπως ο ίδιος την ονόμαζε.
Η "μύηση" περιλάμβανε σκληρές δοκιμασίες, υπακοή στους κανόνες που εκείνος επέβαλλε και σεξουαλική επαφή μεταξύ τους. Έτσι, ο 47χρονος άνδρας κατάφερνε να κάμπτει του δισταγμούς των παιδιών και να τα υποβάλλει σε διάφορες διαδικασίες οι οποίες κατέληγαν σε ασελγείς πράξεις που έκαναν είτε μεταξύ τους είτε με εκείνον. Οι τοποθεσίες όπου συνευρισκόταν με τα θύματα του προκαλούν φρίκη. Εκτός από το σπίτι του, το αυτοκίνητο του ή ερημικές τοποθεσίες έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, ο 47χρονος οδηγούσε παιδιά ακόμα και σε ξωκλήσια, σπηλιές και νεκροταφεία, όπου τα υποχρέωνε να προχωρούν σε ερωτικές πράξεις. Οι διωκτικές αρχές μάλιστα εκτιμούν ότι για περισσότερα από δέκα χρόνια κατάφερνε να κρατά κρυφό το ένοχο μυστικό του.

Η προκλητική ομολογία ενώπιον των αστυνομικών

"Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Έγιναν όμως με τη συναίνεση των παιδιών". Με αυτά τα προκλητικά λόγια ο παιδεραστής δάσκαλος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του τα ανήλικα αγόρια. Ο Νίκος Σειραγάκης ομολόγησε ενώπιον των αστυνομικών τις ασελγείς ενέργειες του σε βάρος των παιδιών, όμως ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε κανένας βιασμός. Σύμφωνα με την "Εσπρέσο", στην ομολογία του υπερασπίστηκε ως απολύτως σωστά όλα όσα έκανε, γιατί με τον τρόπο αυτό απάλλασσε τους εφήβους από φοβίες και ταμπού, ενώ ταυτόχρονα τους γέμιζε αυτοπεποίθηση και τους έδινε το κίνητρο να γίνουν δυνατοί και να διακριθούν.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα ή αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Δείτε ολόκληρη την αποκαλυπτική φωτογράφηση της Έλενας Παπαρίζου στο Nitro, που ανάβει φωτιές..!

Posted: 05 Dec 2011 04:37 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΕίναι κλισέ, αλλά θα το πούμε, γιατί ισχύει.!

Της πάει πολύ ο χωρισμός της Έλενας Παπαρίζου.! Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην αποκαλυπτική και άκρως αισθησιακή της φωτογράφηση για το περιοδικό Nitro.!

Το μόνο που δεν καταφέραμε να ξεαθαρίσουμε, είναι το τι από τα δύο είναι πιο πικάντικο κι αποκαλυπτικό, η φωτογράφησή της, η ή εφ'όλης της ύλης συνέντευξή της..? Η γνωστή τραγουδίστρια, αποκάλυψε πως είναι καλύτερα από ποτέ και ζει την δεύτερη εφηβεία της, ενώ δεν την πείραξε που είδε τον Τόνυ με άλλη λίγες μέρες μετά τον χωρισμό, γιατί όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.. " Έκαναν κάτι κακό; Και να βγήκαν και να χαμουρεύτηκαν και να έκαναν σεξ, ποιον πείραξαν; Υπάρχει πιο ανθρώπινο πράγμα από το να θέλει να κάνει σεξ ο άνθρωπος;''.
Φυσικά δεν παρέλειψε να τονίσει, πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ακούσει κανείς άσχημη κουβέντα για τον Τόνυ από τα χείλη της.! " Εγώ για τον Τόνι δεν πρόκειται ποτέ να πω κακό λόγο. Κανείς δε θα ακούσει κακή κουβέντα για εκείνον από εμένα. Ήταν ο άνθρωπός μου και θα τον στηρίξω. Είχαμε δώδεκα χρόνια δικά μας, τον αγαπούσα πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα και θα τον αγαπάω για όλα όσα ήταν όσο ήμασταν μαζί.''

































Χαμηλά θα κρατήσει τους τόνους η κυβέρνηση για τα Σκόπια

Posted: 05 Dec 2011 04:37 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΧαμηλά θα επιχειρήσει να κρατήσει τους τόνους η κυβέρνηση για τη σημερινή ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης με αφορμή την προσφυγή της ΠΓΔΜ έναντι της Ελλάδας, το οποίο αναμένεται να καταδικάσει τη χώρα μας για το βέτο που άσκησε στο Βουκουρέστι.

Η καταδίκη ενδέχεται να δημιουργήσει αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο το Σκοπιανό, αλλά και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή πριν και μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η Αθήνα δεν έχει κανέναν λόγο να δραματοποιήσει τη σημερινή απόφαση και τις όποιες επιπτώσεις της σε πολιτικό επίπεδο, κάτι που, πάντως, αναμένεται να κάνει η σκοπιανή πλευρά, προκειμένου να παρουσιάσει την απόφαση ως ήττα της Ελλάδας. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι δεν είναι στις σκέψεις του Πρωθυπουργού συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα και πως ο Λουκάς Παπαδήμος θα περιοριστεί σήμερα σε μια δήλωση, κάτι που θα πρέπει να αναμένεται κι από τους αρχηγούς των κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η απόφαση επαναφέρει στο προσκήνιο το Σκοπιανό και τις αποκλίνουσες θέσεις των κομμάτων σε αυτό, καθώς και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου, η οποία θα αναγνωσθεί σήμερα στις 11.00 το πρωί, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δικαιώνει την ΠΓΔΜ στην προσφυγή της ότι με το βέτο στο Βουκουρέστι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, σύμφωνα με το οποίο δεν πρέπει να εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς με την προσωρινή της ονομασία. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι αναμένουν ότι ακόμη και στο σκεπτικό της απόφασης, δηλαδή στο κείμενο, θα γίνονται αναφορές σε δηλώσεις μελών της κυβέρνησης Καραμανλή που μιλούσαν δημοσίως για βέτο πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008. Με απλά λόγια, όπως εξηγούσαν αναλυτές, «η Ελλάδα δεν καταδικάζεται για την ευρύτερη στάση της, αλλά για τις καταγεγραμμένες δηλώσεις που μιλούν για βέτο».
Εκτός απροόπτου και δεδομένου ότι το Δικαστήριο κινείται στη λογική της ισορροπίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, δεν αναμένεται να δικαιώσει την ΠΓΔΜ στο δεύτερο αίτημά της, που ήταν να υπαγορεύσει το Δικαστήριο στην Ελλάδα να μην επιδείξει την ίδια συμπεριφορά στο μέλλον, να μην παρεμποδίσει δηλαδή ξανά την είσοδο των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς. Αυτό, έλεγαν αρμόδιες πηγές, ήταν και το σημαντικότερο, καθώς θα υπεισερχόταν σε κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας.
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση δημιουργεί πολιτικό ζήτημα σε επίπεδο ΕΕ και ΝΑΤΟ, καθώς χώρες φιλικά διακείμενες προς τα Σκόπια ήδη κινούνται παρασκηνιακά. Οι Βρετανοί ζητούν να απεμπλακεί η ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ από τις διαπραγματεύσεις για το όνομα, κάτι που αντιβαίνει, όμως, στα ευρωπαϊκά κείμενα συμπερασμάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και στα οποία η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει τις θέσεις της. Η πρώτη μάχη αναμένεται να δοθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, όπου οι 27 υπουργοί Εξωτερικών (ανάμεσά τους ο Σταύρος Δήμας και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου) θα «κλείσουν» το κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη διεύρυνση. Ανάλογη μάχη από χώρες που υποστηρίζουν τα Σκόπια δεν αποκλείεται να δοθεί και στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (7 και 8 Δεκεμβρίου), καθώς η διεύρυνση της Συμμαχίας αποτελεί πάντα θέμα της ατζέντας.

Πορείες αύριο στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου

Posted: 05 Dec 2011 04:36 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΜαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν αύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών. Επί ποδός και η Αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν στην πρόσφατη πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η Αστυνομία θα επιτηρεί τους δρόμους που θα περάσει η πορεία, ενώ έμφαση θα δοθεί στο μπλοκ των αντεξουσιαστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Επ.Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Nέοι φόροι έρχονται στα ακίνητα το 2012

Posted: 05 Dec 2011 04:35 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΜέσα στο 2012 εκατομμύρια νοικοκυριά μαζί με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για τα έτη 2011 και 2012 που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα κληθούν να καταβάλουν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ συνολικά, για να εξοφλήσουν έως και έξι φόρους για την ακίνητη περιουσία τους, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν:

1) Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν, τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ έτους 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου του 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από το ΕΤΑΚ του 2009 αναμένονται περίπου 150 εκατ. ευρώ.

2) Την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009. Όσοι είχαν στην κατοχή τους την 1-1-2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9% ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.

3) Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1-1-2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν το «λογαριασμό» του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010.

4) Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Πάνω από 2.000.000 φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν κι άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011.

5) Το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2011. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω των οποίων εξοφλείται και το ειδικό τέλος ακινήτων. Με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο αυξάνεται από 40 σε 80 ημέρες η προθεσμία μετά την έκδοση του λογαριασμού εντός της οποίας θα πρέπει οι καταναλωτές να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανή διακοπή της παροχής ρεύματος.

Η πρώτη δόση του Τέλους Ακινήτων θα καταβληθεί κανονικά ακόμη κι αν υπάρχουν λάθη στον υπολογισμό, ή εξαιρέσεις (άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.ά.). Στις περιπτώσεις που θα προκύψει, λόγω των λαθών, διαφορά φόρου αυτή θα καταβληθεί με την επόμενη εκκαθάριση της ΔΕΗ, μέσω συμψηφισμού μελλοντικών οφειλών.

6) Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012. Σχεδιάζεται να καταβληθεί σε περισσότερες από 4 δόσεις. Το υπουργείο Οικονομικών συζητά με τη ΔΕΗ να αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την καταβολή των δόσεων ακόμα και χωρίς να περιλαμβάνεται στην αποστολή ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών στην Κορινθία

Posted: 05 Dec 2011 04:33 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΕξαρθρώθηκε σπείρα η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, 22 και 20 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια, καθώς και δύο πλαστές άδειες οδήγησης.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν τέσσερα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, προερχόμενο από την διάπραξη ληστειών.

Με την σύλληψή τους εξιχνιάστηκαν συνολικά εννέα ένοπλες ληστείες σε περίπτερα, καταστήματα, βενζινάδικα, αλλά και σε βάρος πολιτών.

Σε "πιάτσα" για ιερόδουλες ανακάλυψαν οι Αρχές τον Στρος Καν

Posted: 05 Dec 2011 04:32 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΕνώ ο Ντομινίκ Στρος-Καν ασχολείται με το εάν κάποιος ή κάποιοι παρακολουθούσαν το Blackberry του, ένα νέο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Journal du Dimanche που επικαλείται Γάλλο αξιωματούχο, η αστυνομία είχε σταματήσει το 2006 τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για έλεγχο σε πάρκο του Παρισιού, όπου λειτουργεί ως «πιάτσα» για ιερόδουλες.

Η αστυνομία είχε σταματήσει για έλεγχο τον Στρος Καν πριν από πέντε χρόνια στο δάσος της Βουλώνης, κακόφημο σημείο του Παρισιού.

Τότε, η αστυνομία είχε καταγράψει το συμβάν, αλλά δεν είχε δώσει συνέχεια μιας και επρόκειτο για έλεγχο ρουτίνας.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας που προσπαθεί να αποτινάξει τις κατηγορίες της πλευράς Στρος-Καν για παρακολούθηση και υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, έσπευσε να σχολιάσει δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών Κλοντ Γκαντ: «Δεν τον παγίδευσε η αστυνομία. Δεν τον παρακολουθούσαν. Εν τέλει, δεν φταίει η αστυνομία επειδή εκείνο το βράδυ ήταν εκεί».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει βαρεθεί τις θεωρίες συνωμοσίας.

Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι η αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο, ωστόσο, πρόσθεσε ότι τον συνόδευε η σύζυγός του και τόνισε ότι βρέθηκε στο σημείο, όπως έχει κάνει και άλλες φορές, επειδή το σπίτι του είναι κοντά.

Οριστικοποιείται ο κανονισμός για τα ποσοστά αναπηρίας

Posted: 05 Dec 2011 04:31 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΜέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει καταρτιστεί ο νέος Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας, μετά την εκ νέου συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής, που θα αποφασίσει οριστικά τις αναγκαίες προσαρμογές.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με τις Ομοσπονδίες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Ο νέος κανονισμός καταρτίστηκε από επιτροπή ιατρών υψηλού κύρους, με βάση τις πιο σύγχρονες ιατρικές απόψεις, καθώς αναγνωρίσθηκαν από όλους και από την ΕΣΑμεΑ η ανάγκη επικαιροποίησης του παλιού κανονισμού, που ίσχυε από το 1993, και της εναρμόνισης με την τρέχουσα νομοθεσία απονομής των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων.

Τα ποσοστά του νέου κανονισμού αφορούν αποκλειστικά σε ιατρική πιστοποίηση της αναπηρίας και, σύμφωνα με το υπουργείο, οι προσαρμογές αυτές θα έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν απόλυτα τα δικαιώματα ανθρώπων με βαριές αναπηρίες, όπως άτομα που έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις, νεφροπαθείς, άτομα με μεσογειακή αναιμία κ.λπ..

Σπάτα: Σκότωσε 27χρονο έξω από τα μπιλιάρδα

Posted: 05 Dec 2011 04:30 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΤη ζωή του έχασε ένας 27χρονος Αλβανός μετά από συμπλοκή με 36χρονο ομοεθνή του έξω απο σφαιριστήρια, στην οδό Σταύρου Μπέκα στα Σπάτα.

Οι δύο νεαροί, οι οποίοι γνωρίζονταν, φιλονίκησαν μέσα στα σφαιριστήρια για άγνωστο λόγο και στη συνέχεια βγήκαν έξω για να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί ο 36χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι στο στήθος και στα πλευρά τον 27χρονο και στη συνέχεια διέφυγε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής

Περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης του θανάτου της 16χρονης Στέλλας

Posted: 05 Dec 2011 04:29 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΤην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε νοσοκομείο του Ρεθύμνου ανήμερα του Πάσχα, διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία της υπόθεσης επέστρεψε στην κύρια ανάκριση μετά και τις προσφυγές που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι, τόσο της οικογένειας της άτυχης κοπέλας, όσο και του ενός εκ των κατηγορουμένων.

Με το σχετικό βούλευμα διατάσσεται να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από ιατρό παθολόγο, επιμελητή παθολογικής κλινικής σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα μεγάλου αστικού κέντρου εκτός Κρήτης.

Τα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο γιατρός που θα συντάξει τη σχετική πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» είναι:

-Με βάση ποια στοιχεία χαρακτηρίζεται ένα περιστατικό ως οξείας μέθης και αν χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης σε σχέση με τα υπόλοιπα περιστατικά.

-Πώς ορίζεται ότι ένας ασθενής βρίσκεται σε κωματώδη και ημικωματώδη κατάσταση αντίστοιχα;

-Με ποια εξέταση διακριβώνεται εάν ένας ασθενής βρίσκεται σε κάποια από αυτές τις καταστάσεις;

-Σε ένα περιστατικό μέθης (οποιασδήποτε μορφής), σε ποιον κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, καθώς και με ποια χρονική συχνότητα, πρέπει να υποβάλλεται ο ασθενής;

-Σε ποιο τμήμα του νοσοκομείου (π.χ. Μ.Ε.Θ., θάλαμος νοσηλείας) χρήζει νοσηλείας, με σκοπό τη βέλτιστη παρακολούθηση της πορείας της υγείας του;

-Πώς διαπιστώνεται ότι ο ασθενής δεν αντιδρά με τον αναμενόμενο τρόπο στη χορηγηθείσα (συνηθισμένη) φαρμακευτική αγωγή;

Στον ανακριτή σήμερα ο εκπαιδευτικός - παιδεραστής

Posted: 05 Dec 2011 04:28 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΣτον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας κάτω από άκρα μυστικότητα, ο 47χρονος εκπαιδευτικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων στην Κρήτη. Οι Αστυνομικές αρχές κρατούν σαν επτασφράγιστο μυστικό το μέρος που κρατείται ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρεται σε διαφορετικά σημεία, υπό το φόβο "λιντσαρίσματος" από τις οικογένειες των παιδιών που έπεσαν θύματα των αρρωστημένων ορέξεών του.

Η τοπική κοινωνία παραμένει παγωμένη, πέντε μέρες μετά την σύλληψη του καθηγητή σε δημοτικό σχολείο της περιοχής και προπονητή σε παιδικά τμήματα τοπικής ομάδας. Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το flashnews, έχουν καταθέσει στις αρχές 13 ανήλικα παιδιά, αριθμός που αναμένεται ακόμα και να... πενταπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες, αφού φαίνεται ότι φτάνουν τα 80 τα παιδιά που είχαν μπλέξει στα δίχτυα του.

Ο 47χρονος, πέραν της παραδοχής της συμπεριφοράς του, δήλωσε ότι όσα έκανε γίνονταν πάντοτε με τη συναίνεση των ανηλίκων. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι πράξεις του δεν ήταν... σεξουαλικού περιεχομένου, αλλά εντάσσονται σε μια φιλοσοφία "μύησης" που στόχο έχει να δοκιμαστούν τα παιδιά σε κάθε είδους υπέρβαση, ακόμη και στα γενετήσια ένστικτά τους, προκειμένου να εξελιχθούν σε... "πρωταθλητές".

Πληροφορίες από τις καταθέσεις των ανήλικων παιδιών αναφέρουν ότι ο 47χρονος ακολουθούσε μια διαδικασία "μύησης" όπως την ονόμαζε, με την οποία τα παιδιά θα κατάφερναν να αποκτήσουν ψυχική δύναμη. Στο πλαίσιο αυτό, πήγαινε τα παιδιά σε ερημικές τοποθεσίας, σε σπηλιές ή ακόμα και σε... νεκροταφεία, όπου έπαιζαν «μπουκάλα» με τον... άτυχο να αναλαμβάνει να μπει μόνος του σε αυτό, νυχτερινές ώρες, προκειμένου να ξεπεράσει τον φόβο του και να φέρει π.χ. αναμμένα κεριά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άλλοι τόποι δράσης του 47χρονου ήταν ερημικά ξωκλήσια, όπου οι ανήλικοι ενίοτε έμπαιναν γυμνοί για να «βγάλουν από μέσα τους το δέος» και να «πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις». Μέσα από διάφορες και διαφορετικές κάθε φορά διαδικασίες, ο «καθηγητής» προσπαθούσε να πείσει τους «μαθητές» να ξεπεράσουν τους φόβους και τις αναστολές τους – και στο πλαίσιο αυτό είχαμε και τις δραστηριότητες που κατέληγαν στις γνωστές ασελγείς πράξεις...

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Posted: 05 Dec 2011 04:28 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΓενικό προφίλ
Η Σελήνη στον Κριό, συμβάλλει σε παρορμήσεις, εμπνεύσεις αλλά και αυθαιρεσίες. Η καθημερινότητα θα έχει στοιχεία εκνευρισμού ενώ οι οδηγοί μάλλον θα είναι με ...προτεταμένο το χέρι και πέντε δάκτυλα ορθάνοικτα. Όμως μέσα στα καλά είναι η εκτόνωση αλλά και η καλή διάθεση για γνωριμίες. Άλλωστε το τρίγωνο Άρη-Αφροδίτης είναι αρκετά επιβοηθητικό επί τέτοιων ζητημάτων.



Κριός
Με τη Σελήνη στο ζώδιό σας έχετε την τιμητική σας. Έτσι, σήμερα δεν παραπονιέστε για έλλειψη ενέργειας μιας και είναι διάχυτη επάνω σας. Επαγγελματικά, ίσως χρειαστεί να παραμερίσετε τους όποιους εγωισμούς για χάρη του συνόλου. Αυτό όμως θα σας βγει σε καλό. Αισθηματικά, ίσως χρειαστεί απλά να μιλήσετε την γλώσσα της αλήθειας. Κάποια είδηση θα σας δώσει μεγάλη χαρά. Οι γεννημένοι το 1977 ίσως χάσετε μια ευκαιρία.



Ταύρος
Σήμερα χρειάζεται να κάνετε σωστή κατανομή της ενέργειας σας για να μπορέσετε να είσαστε ανταγωνιστικοί. Πολλά πράγματα στον χώρο εργασίας δεν είναι όπως φαίνονται και γι' αυτό η όποια ουδέτερη στάση από μέρους σας θα ήταν τουλάχιστον σωτήρια. Σε οικονομικό επίπεδο έχετε βρει την χρυσή τομή, κάνοντας ορθή διαχείριση χωρίς να στερείστε αγαθά. Αισθηματικά, η καλή σας διάθεση είναι η πηγή ενέργειας στην σχέση. Οι γεννημένοι το 1965 μην το παρατραβάτε.



Δίδυμοι
Οι ρυθμοί σας σήμερα είναι πολύ γρήγοροι κι αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να τελειώσετε σχετικά γρήγορα τις όποιες δουλειές και να αρχίσετε το «ψάξιμο» στις βιτρίνες. Ο επαγγελματικός χώρος έχει κάτι από την σφραγίδα σας και αυτό είναι ξεκάθαρο καθώς σας κάνει να το βλέπετε σαν δεύτερο σπίτι σας. Όμως όλα τα πράγματα χρειάζονται και ένα μέτρο. Αισθηματικά, εμπιστευτείτε την διαίσθησή σας και δώστε στην σχέση χρόνο ουσίας για να γίνει ακόμα καλύτερη. Οι γεννημένοι το 1970, τα λόγια σας ίσως διαστρεβλωθούν.



Καρκίνος
Κάποια εσωτερικά «κελεύσματα» για την πραγμάτωση ενός σχεδίου, τελικά λειτουργούν ευεργετικά επάνω σας. Επαγγελματικά, ίσως η συγκέντρωση πολλών ευθυνών να σας κουράζει αλλά από την άλλη σας «τονώνει» το ηθικό γιατί σας κάνει να νοιώθετε πολύ πιο χρήσιμοι. Αισθηματικά, έχετε καταφέρει να προσδώσετε στην σχέση μια εσωτερικότητα αλλά και το να βγάζει προς τα έξω μια αξιοσημείωτη υγεία. Οι γεννημένοι του 1986 μην παθιάζεστε τόσο.



Λέων
Η πύρινη Σελήνη στον Κριό σάς καθιστά ένα εκ των φαβορί του ζωδιακού σήμερα. Νοιώθετε πως μπορείτε να πετύχετε οτιδήποτε κι αυτό είναι μεταδοτικό και στους άλλους. Έτσι, ο χώρος εργασίας γίνεται χώρος θετικής ενέργειας όπου όλα πάνε ρολόι. Μέσα από την προσωπική σας στάση τελικά δείχνετε πως κατά βάθος είσαστε ομαδικοί «παίχτες». Αισθηματικά, τελικά κάποια συνθήματα είναι πιο βαθειά από όσο φαντάζεστε. Οι γεννημένοι του 1989 θα δεχτείτε μια πρόταση συνεργασίας.



Παρθένος
Η παρουσία του Άρη στο ζώδιό σας βοηθά σε κάθε σας κίνηση να έχετε αποφασιστικότητα και πίστη στον εαυτό σας. Επαγγελματικά, τίποτα δεν σας ξεφεύγει κι αυτό σας καθιστά απαραίτητους. Αντιλαμβάνεστε πως δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης σας, οπότε ηρεμήστε. Τώρα, στο ερωτικό κομμάτι θα κάνετε κινήσεις ουσίας. Το υπέροχο είναι πως θα δεχτείτε μεγάλα αποθέματα αγάπης και θα νοιώσετε ξεχωριστοί. Οι γεννημένοι του 1983 κάπου ζητάτε πολλά πράγματα.



Ζυγός
Η προσωπική σας ηρεμία «ταράζεται» από την έλευση-παρουσία ενός νέου προσώπου. Αυτό σας κάνει να δίνετε κάποια έμφαση στην εμφάνιση σας. Συζητήσεις με άτομα του κοντινού σας περιβάλλοντος θα σας δώσουν άμεσες και πρακτικές λύσεις. Στα αισθηματικά, ετοιμάζεστε να κάνετε κίνηση ουσίας στο πρόσωπο που σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, μάλιστα με πολύ αυξημένα ποσοστά επιτυχίας. Οι γεννημένοι το 1990 θα λάβετε μια επιβράβευση.



Σκορπιός
Ίσως θα έπρεπε να σταθείτε απέναντι στα άτομα που πιστεύετε πως είναι δικά σας, χωρίς προδιάθεση για τσακωμό αλλά για επίλυση. Μην στεναχωριέστε όμως γιατί τελικά όποιο άτομο σας γυρίσει την πλάτη αφενός δεν άξιζε να είναι μαζί σας και αφετέρου θα σας βρει μπροστά του στο μέλλον. Απροσδόκητες αλλαγές στα επαγγελματικά μέσα από την προτροπή τρίτου. Οι γεννημένοι Ιανουάριο 1968 δεν αποκλείεται να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ζητήματα του παρελθόντος.



Τοξότης
Βάλτε όραμα και προοπτική και προσπαθήστε να κάνετε την δουλειά σας όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα. Μέσα στον επαγγελματικό σας χώρο ένας φόρτος εργασιών θα σας αναγκάσει να υπερβάλλετε ψυχή και σώμα. Το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει. Αισθηματικά, και μόνο με την πύρινη επικράτηση είναι φανερό πως ο έρωτας θα παίξει μεγάλο ρόλο. Φροντίστε μόνο επικοινωνιακά να είσαστε σαφείς για τις προθέσεις σας. Οι γεννημένοι το 1987 μια γνωριμία θα σας «ταράξει».



Αιγόκερως
Αν και θα νοιώσετε πως μάλλον προτρέχετε, τελικά θα καταφέρετε να κάνετε την έκπληξη. Ο Άρης στην Παρθένο λειτουργεί «πυροσβεστικά», τονίζοντάς σας πως η υπομονή είναι δώρο Θεού. Επαγγελματικά, αντιμετωπίζετε τις όποιες προκλήσεις με χιούμορ, αφού έχετε πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων σας. Αισθηματικά, μέσα από την διάθεση για να συμβάλλετε στην σχέση κερδίζετε πόντους και βάζετε πλώρη για επισημοποίηση. Οι γεννημένοι το 1980, η επιμονή σας τελικώς ανταμείβεται.



Υδροχόος
Η δουλειά αλλά και οι ευκαιρίες που ξανοίγονται μπροστά σας τελικά σας κάνουν να δουλεύετε πιο γρήγορα και πιο μεθοδικά. Το δύσκολο κομμάτι της ημέρας είναι η κατανομή κάποιων ρόλων-εργασιών που αφενός θα αναδείξουν το έργο σας και αφετέρου θα σας προσφέρουν μια χείρα βοηθείας. Αισθηματικά, το να παίξετε τώρα σε διπλό ταμπλό είναι σαν να προκαλείτε την τύχη σας. Οι γεννημένοι το 1987 τελικά θα κάνετε μια νέα αλλά επιτυχημένη αρχή.



Ιχθύες
Μπορείτε να κινηθείτε με ιδιαίτερη άνεση στον επαγγελματικό χώρο μιας και έχετε μια μοναδική μαεστρία να διευθύνετε τα πράγματα. Αυτό σας κάνει σήμερα κάτι σαν το δεξί χέρι του αφεντικού, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα κληθείτε να διαχειριστείτε μια κρίση. Αισθηματικά, έχετε την άνεση να κάνετε τα πράγματα που επιθυμείτε με τον τρόπο που έχετε σκεφτεί. Οι γεννημένοι το 1966 ίσως σε κάποιες συναλλαγές να βγείτε κερδισμένοι, πέραν των προσδοκιών σας.

Αναγνωρίζετε το κοριτσάκι της φωτογραφίας;

Posted: 05 Dec 2011 04:27 AM PST

Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΕίναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Αυτό το γλυκό κοριτσάκι έχει καταφέρει ναείναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας και να αποτελεί σήμερα μία από τις καλύτερες τραγουδίστριες της γενιάς της.
Τα χαρακτηριστικά της, ελάχιστα έχουν αλλάξει από όταν ήταν παιδί.
Όμορφη από την κούνια η νεαρή που σήμερα με ένα πέρασμά της προκαλεί… ταραχές στον αντρικό πληθυσμό. έχει πολλές επιτυχίες είναι αγαπητή και αναγνωρίσημη όχι μόνο στην Ελλάδά αλλά και στην Ευρώπη.
Τον τελευταίο καιρό μας έχει απασχολήσει και με την προσωπική της ζωή αν και η ίδια προσπαθεί να την κρατά μακριά τα φώτα της δημοσιότητας.

Την αναγνωρίσατε; Δείτε ποια είναι...







Η Έλενα Παπαρίζου!







Επέμβαση ρουτίνας μετατράπηκε σε εφιάλτη για μητέρα 3 παιδιών

Posted: 05 Dec 2011 04:24 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΈνας «γολγοθάς» περιμένει την 29χρονη μητέρα τριών παιδιών Kim Grice από το Holt της Φλόριντα των Η.Π.Α, η οποία θέλησε να υποβληθεί σε μια επέμβαση ρουτίνας και καταστράφηκε το πρόσωπό της.

Η νεαρή γυναίκα ήθελε να αφαιρέσει τρεις κύστες από το πρόσωπό της στο νοσοκομείο Crestview όταν από χειρουργικό μηχάνημα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να καεί το πρόσωπο και ο λαιμός της.

Οι θεράποντες ιατροί έκριναν αναγκαία την μεταφορά της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νότιας Αλαμπάμα όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων με στόχο να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της.

Η μητέρα της, Ann Grice, δήλωσε ότι η κόρη της ήταν ναρκωμένη κατά τη διάρκεια της φωτιάς. Η ίδια δήλωσε σε τοπικά μέσα: «Ακόμη δεν την έχω αφήσει να δει ή να αγγίξει το πρόσωπό της».

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πυρκαγιές στις χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να αναζωπυρωθούν όταν το ηλεκτρικό ή η θερμότητα που παράγουν εργαλεία, όπως το λέιζερ, αναμιγνύονται με αλκοόλ, το οξυγόνο.

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 05 Dec 2011 03:29 AM PST

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Η εκδίκηση της συζύγου: Tου έκανε το αυτοκίνητο καλοκαιρινό! [video]

Posted: 04 Dec 2011 10:14 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η θυμωμένη γυναίκα ξεσπάει στο SUV του συζύγου της, και δεν της φτάνει η μια φορά…Τι ακριβώς έκανε της κυρίας που την έκανε tourbo και αυτή του έκανε το αυτοκίνητο καλοκαιρινό…. δεν γνωρίζω. Κάτι χοντρό μάλλον για να αντιδράσει έτσι. Πάντος ένα είναι σίγουρο ότι την επομένη φορά ο κύριος θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά να τα βάλει ξανά μαζί της .




Top 10 «τρομακτικές» φάρσες με ξεκαρδιστικές αντιδράσεις [Video]

Posted: 04 Dec 2011 10:10 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η αντίδραση κάθε ανθρώπου όταν τρομάζει είναι εντελώς απρόβλεπτη. Κάποιοι παγώνουν από τον φόβο τους, άλλοι παθαίνουν νευρικό κλονισμό, ενώ ορισμένοι γίνονται… επιθετικοί. Ας δούμε πως αντέδρασαν τα θύματα σε 10 από τις κορυφαίες «τρομακτικές» φάρσες που κατέγραψε η κάμερα!




9 στους 10 έχουν άγνοια για το CTRL+F

Posted: 04 Dec 2011 10:00 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Google, το 90% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Internet αγνοούν μια πολύ βασική λειτουργία.


Όπως φαίνεται, το keyboard shortcut Control+F (Command+F σε Mac) είναι κάτι άγνωστο για τον περισσότερο κόσμο!

Η υπόθεση κέντρισε το ενδιαφέρον της Google όταν μια οδηγός λεωφορείου κλήθηκε να βρει ένα συγκεκριμένο απόσπασμα κειμένου σε μια ιστοσελίδα. Η οδηγός άρχισε να κάνει scroll down αναζητώντας το απόσπασμα και όταν τη ρώτησαν "γιατί δε χρησιμοποιείτε το CTRL+F" αυτή απάντησε ότι δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό.

Η έρευνα της Google έδειξε ότι 9 στους 10 ανθρώπους δεν ξέρουν πώς να βρουν κάτι χρησιμοποιώντας αυτό το συνδυασμό, ενώ δεν έχουν σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάτι τέτοιο. Το πραγματικά εκπληκτικό είναι ότι ακόμα και κάποιοι άνθρωποι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία φαίνεται να αγνοούν τη βασική αυτή λειτουργία.

Η αλλαγή των τοπωνυμίων στην Δυτική Ελλάδα

Posted: 04 Dec 2011 09:05 PM PST

Καρβασαράς
Κάποιος που θα ανοίξει ένα χάρτη της Ελλάδας κλίμακας 1: 500.000, εκτός από τα ονόματα των οικισμών (χωριών και πόλεων), θα διαβάσει τα ονόματα
βουνών, ποταμών, λιμνών, θαλασσών, νησιών, κόλπων και ακρωτηρίων.


Αυτά είναι τα πιο γνωστά, τα "μεγάλα" τοπωνύμια.

Αν πάρει στα χέρια του ένα χάρτη 1: 50.000, θα μπορέσει επίσης να δει, τα ονόματα που έχουν οι βρύσες, τα ρέματα, οι βουνοκορφές, οι ράχες, οι λάκκες, οι κάμποι, οι λόγγοι, τα κάστρα, τα μοναστήρια, τα ξωκλήσια, οι όρμοι και οι παραλίες. Όλα αυτά θεωρούνται "μικροτοπωνύμια".



Τέλος, αν ξεφυλλίσει ένα βιβλίο συλλογής μικροτοπωνυμίων μιας περιοχής, θα βρει επιπλέον ονόματα για χώματα, αμμούδες, πέτρες, βράχια, μάρμαρα, γκρεμούς, λαγκάδια, διάσελα, γούβες, πλεύρες, στενά, σπηλιές, βάλτους, καταβόθρες, φωλιές, τρύπες, λιβάδια, δέντρα, αμπέλια, χωράφια, καλύβια, αχούρια, μαντριά, αλώνια, περιβόλια, αυλάκια, κανάλια, γεφύρια, στέρνες, πηγάδια, λουτρά, πύργους, βίγλες, καμίνια, μύλους, χάνια, μνήματα, χαλάσματα, ρούγες, στράτες, διβάρια και άλλα πολλά.

Η σημασία ενός τοπωνυμίου, την εποχή της ονοματοδοσίας, είναι απολύτως κατανοητή, καθώς το τοπωνύμιο παίρνει το όνομα από την ομιλούμενη γλώσσα των κατοίκων της περιοχής που βρίσκεται.



Με το πέρασμα του χρόνου, το τοπωνύμιο αυτό μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Όσο το όνομα του τοπωνυμίου αποτελεί και λέξη (ή λέξεις) του καθημερινού λεξιλογίου, της ζωντανής γλώσσας, οι υπάρχουσες γενιές κατανοούν και τη σημασία του.

Από ένα σημείο και μετά όμως, το τοπωνύμιο μπορεί να χρησιμοποιείται, δίχως αυτοί που το αναφέρουν να καταλαβαίνουν πια τι εννοεί. Γίνεται έτσι ένα "παράξενο" όνομα, μια άγνωστη λέξη, που όμως οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν, συχνά με φωνητική αλλοίωση, για να δηλώσουν τον ίδιο τόπο που δήλωναν και οι πρόγονοί τους.

Η μετονομασία των τοπωνυμίων, πριν γίνει επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους, συνεχίζει με μικρά βήματα. Κάποια κεφαλοχώρια αλλάζουν όνομα από απογραφή σε απογραφή.

Το 1909 αποφασίζεται η οργανωμένη εθνική επιχείρηση για τον εξελληνισμό των ονομάτων των οικισμών, με το διάταγμα "περί συστάσεως επιτροπείας προς μελέτην των τοπωνυμίων της Ελλάδος και εξακρίβωσιν του ιστορικού λόγου αυτών".



Στην εισηγητική έκθεση του υπουργού Εσωτερικών Ν. Λεβίδη, εξηγούνται οι λόγοι που επέβαλαν την απόφαση του εξελληνισμού:

"Τα βάρβαρα ονόματα και τα κακόφωνα ελληνικά λυπούσι μεν το γλωσσικόν αίσθημα, έχουσι δε και επιβλαβή μορφωτικήν επήρειαν εις τους κατοικούντας, συστέλλοντά πως και ταπεινούντα το φρόνιμα αυτών, αλλά και παρέχουσι ψευδή υπόνοιαν της εθνικής συστάσεως του πληθυσμού των χωρίων εκείνων, ων τα ξενικά ονόματα ηδύνατο να εκληφθώσιν ως μαρτυρούντα και ξενικήν καταγωγήν".

Διαβάστε όλο το κείμενο από το "Κωνσταντίνος Δαβανέλος"

Στον παρακάτω χάρτη του Pouqueville, της Ακαρνανίας και Αιτωλίας του 1823, βλέπουμε τα ονόματα των πόλεων με την παλιά τους ονομασία.


Ο Αχελώος ως Ασπροπόταμος

Το Αγρίνιο ως Βραχώρι

Το Λεσίνι ως Παλαιοκατούνα

Το Αρχοντοχώρι ως Ζάβιτσα κ.α

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Παλαιά ονομασία-μετονομασία-περιοχή-έτος μετονομασίας





Άνω Μπουρλέσια-Άνω Μετάπα-Αιτωλ/νίας-1957

Αχόμαυρος-Κυρά Βγένα-Αιτωλ/νίας-1932

Βελάουστα-Πυργί-Αιτωλ/νίας-1928

Βρωμιάρης-Καστράκι-Αιτωλ/νίας-1940

Ζελίχοβο-Αγία Παρασκευή Αγίου Βλασίου Τριχωνίδος-Αιτωλ/νίας-1928

Κάτω Μπερμπάτης-Αγία Τριάς Μεσολογγίου-Αιτωλ/νίας-1954

Λιγόστιανα-Περιστέρι-Αιτωλ/νίας-1928

Λυκοχώρι-Αγία Βαρβάρα Τριχωνίδος-Αιτωλ/νίας-1954

Μαυριά-Άγιος Νικόλαος-Αιτωλ/νίας-1940

Μετάπα-Άγιος Ανδρέας Μεσολογγίου-Αιτωλ/νίας-1957

Μόκιστα ή Πόκιστα-Αγία Σοφία Τριχωνίδος-Αιτωλ/νίας-1930

Πλατύπορον [1928]-Αβαρίκος Τριχωνίδος-Αιτωλ/νίας-1955

Σακαρέτσι-Περδικάκι-Αιτωλ/νίας-1930

Φεγγόβρυση (Ανδράνοβα)-Ασπρόπυργος-Αιτωλ/νίας-1928

Χασάναγα-Αγία Μαρίνα Μεσολογγίου-Αιτωλ/νίας-1953



Βερδίτσα-Αυλάκι-Βάλτου-1927

Δυο Αλώνια-Χρυσορράχη-Βάλτου-1954

Ζέλμη-Φτελιά-Βάλτου-1930

Καρβασαράς-Αμφιλοχία-Βάλτου-1908

Λαγκάδα Ράχη-Λαγκάδι-Βάλτου-1964

Λαγκάδας-Μενίδιον-Βάλτου-1951

Λάλα Λάκα-Λάκα-Βάλτου-1951

Λιάσκοβο-Φλωριάδα-Βάλτου-1981

Μπα-Τριανταφυλλούλα-Βάλτου-1954

Μπονίκεβο-Πετρώνα-Βάλτου-1928

Παλαιοκουτσή-Χρυσοπηγή-Βάλτου-1953

Παναγία-Βασιλόπουλον-Βάλτου-1981

Πατιόπουλο-Ανοιξιάτικον-Βάλτου-1971

Πριάντζα-Τρίκλινον-Βάλτου-1927

Σωροβίγλι-Στράτος-Βάλτου-1928

Τούπιζα-Πύλη-Βάλτου-1955

Τσακνοχώρι-Ελαιοχώριον-Βάλτου-1968

Φλωριάδα-Αγία Τριάδα-Βάλτου-1981

Χλιμπορίτας-Ελαιόφυτον-Βάλτου-1981



Άγιος Βασίλειος-Θύρρειον-Βονίτσης-1915

Δερσοβά-Σπαρτοχώρι-Βονίτσης-1927

Δραγάμεστο-Καραϊσκάκης-Βονίτσης-1930

Ζαβέρδα-Πάλαιρος-Βονίτσης-1928

Ζάβιτσα-Αρχοντοχώρι-Βονίτσης-1927

Καλέντζι-Στρογγυλοβούνι-Βονίτσης-1928

Μπερδενίκος-Παναγούλα-Βονίτσης-1928

Μπούστρι-Βούστρι-Βονίτσης-1928

Παλήμπεη-Δρυμός-Βονίτσης-1927

Ποδολοβίστα-Πεντάλοφον-Βονίτσης-1928

Βάρνακα-Γεωργουλαίικα-Βονίτσης και Ξηρομέρου-1967

Δραγαμέστο-Αστακός-Βονίτσης και Ξηρομέρου-1833

Μαχαλάς-Φυτείαι-Βονίτσης και Ξηρομέρου-1954

Παλαιοκατούνα-Λεσίνιον-Βονίτσης και Ξηρομέρου-1967

Συμπολαίικα-Σταυρός-Βονίτσης και Ξηρομέρου-1964





Άγιος Γεώργιος-Καστράκιον-Ευρυτανίας-1963

Αλάμπεη-Νησί-Ευρυτανίας-1928

Αμπέλια-Βρυσούλα-Ευρυτανίας-1963

Άμπλιανη-Σταυροπήγι-Ευρυτανίας-1928

Ανδράνοβα-Φεγγόβρυση-Ευρυτανίας-1928

Αραχωβίτσα-Πετράλωνον-Ευρυτανίας-1928

Βελισδόνη-Τρίδενδρον-Ευρυτανίας-1928

Βελτσίστα-Λιθοχώρι-Ευρυτανίας-1928

Γόλιανη-Στεφάνι-Ευρυτανίας-1928

Δοβίτσινο-Σταυροχώρι-Ευρυτανίας-1928

Δολιανά-Στουρνάρι-Ευρυτανίας-1928

Έλογα-Άγιος Χαράλαμπος-Ευρυτανίας-1928

Έλσανη-Μαυρομμάτα-Ευρυτανίας-1928

Ερκίστα-Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας-Ευρυτανίας-1930

Ζελενίστα-Πρασιά-Ευρυτανίας-1928

Καρυά-Ρυάκιον-Ευρυτανίας-1962

Κερασοβάκι-Δαφνούλα-Ευρυτανίας-1962

Κεράσοβο-Κερασοχώριον-Ευρυτανίας-1930

Κόνιαβη-Λημέρι-Ευρυτανίας-1928

Κοντίβα-Κοντόν-Ευρυτανίας-1928

Κόπραινα-Πρόδρομος-Ευρυτανίας-1929

Κορίκιστα-Σύδενδρον-Ευρυτανίας-1928

Κουφάλα-Δάφνη-Ευρυτανίας-1951

Κρετσίστα-Ιτέα-Ευρυτανίας-1962

Κυψέλη-Κορυσχάδες-Ευρυτανίας-1965

Λάσπη-Άγιος Νικόλαος-Ευρυτανίας-1951

Λάστοβο-Χελιδόνα-Ευρυτανίας-1928

Μήρυσι-Μάραθος-Ευρυτανίας-1928

Μιάρα-Καλλιθέα-Ευρυτανίας-1955

Μύριση-Μυρίκη-Ευρυτανίας-1927

Νέον Χωρίο-Ανθηρόν-Ευρυτανίας-1962

Παλαιοκόπρι-Λεύκη-Ευρυτανίας-1952

Παλαιοχώριο-Καστράκιον-Ευρυτανίας-1962

Σέλιτσα-Καστανούλα-Ευρυτανίας-1928

Σέλος-Βύθισμα-Ευρυτανίας-1930

Σίχνικο-Κεφαλόβρυσον-Ευρυτανίας-1962

Σοβολάκο-Ψηλόβραχος-Ευρυτανίας-1927

Σπινάσα-Νεράιδα-Ευρυτανίας-1928

Σύδενδρον (Κορύκιστα)-Καταβόθρα-Ευρυτανίας-1928

Τατάρνα-Τριπόταμον-Ευρυτανίας-1928

Τέρνοβο-Παπαδιά-Ευρυτανίας-1927

Τέρνος-Μεσοκώμη-Ευρυτανίας-1928

Τέροβα-Κυπάρισσος-Ευρυτανίας-1928

Τσεκλίστα-Σκοπιά-Ευρυτανίας-1928

Τσερκοφτελιά-Φτελιά-Ευρυτανίας-1928

Φραγκίστα Μεγάλη-Φραγκίστα Ανατολική-Ευρυτανίας-1915

Φραγκίστα Μικρή-Φραγκίστα Δυτική-Ευρυτανίας-1915

Χόλιανο-Πετρωτόν-Ευρυτανίας-1962

Χορίγκοβο-Κέδρα-Ευρυτανίας-1928


Άνω Μπερμπάτης-Κυψέλη-Μεσολογγίου-1954


Άνω Μποτίνο-Λιθοβούνι-Μεσολογγίου-1930

Δεμνίτσα-Νέα Καλυδών-Μεσολογγίου-1954

Καλφενίκι-Τριχώνιον-Μεσολογγίου-1928

Κάτω Μποτίνο-Δαφνιάς-Μεσολογγίου-1928

Μουρστιάνου-Λυσιμαχεία-Μεσολογγίου-1927

Μπουρλέσια-Μετάπα-Μεσολογγίου-1956

Μπρέσιακος-Κλεισόρεμα-Μεσολογγίου-1927

Πλατσικαίικα-Δάφνη-Μεσολογγίου-1963

Συβίστα-Ελληνικά-Μεσολογγίου-1928



Αβόρανη-Λιβαδάκι-Ναυπακτίας-1930

Άγιος Γεώργιος-Μολύκρειο-Ναυπακτίας-1919

Αλμπάνι-Κάτω Καλαβρούζα-Ναυπακτίας-1948

Αμόρανη-Καταφύγι-Ναυπακτίας-1927

Ανδροβίτσα-Κεντρική-Ναυπακτίας-1928

Αρτοτίβα-Διασελάκι-Ναυπακτίας-1927

Αρτοτίβα-Αχλαδόκαστρον-Ναυπακτίας-1928

Βελβίτσαινα-Παλιόπυργος-Ναυπακτίας-1927

Βετολίστα-Ρωμιά-Ναυπακτίας-1927

Βετοψίστα-Αναβρυτή-Ναυπακτίας-1928

Βοϊτσά-Ελατόβρυση-Ναυπακτίας-1927

Βονόρτα-Κάτω Πλάτανος-Ναυπακτίας-1954

Βρώστιανη-Ριγάνι-Ναυπακτίας-1927

Γρανίτσα-Ανθόφυτον-Ναυπακτίας-1930

Δέλγα-Γάβρος-Ναυπακτίας-1928

Ελετσού-Ελατού-Ναυπακτίας-1928

Ζελίστα-Κυδωνιά-Ναυπακτίας-1928

Ζηλίστα-Οξυά-Ναυπακτίας-1927

Κοζίτσα-Καστρί-Ναυπακτίας-1927

Κοζίτσα-Αμπελακιώτισσα-Ναυπακτίας-1928

Κουτουλίστα-Κρυονέρια-Ναυπακτίας-1927

Κωλοσύρτης-Μηλιά-Ναυπακτίας-1918

Μαμάκω Κάτω-Μακύνεια-Ναυπακτίας-1981

Μεγάλη Λομποτινά-Άνω Χώρα-Ναυπακτίας-1930

Μικρά Λομποτινά-Κάτω Χώρα-Ναυπακτίας-1928

Μικρά Παλούκοβα-Λεύκα-Ναυπακτίας-1927

Μπεζαϊδέ-Τρίκορφον-Ναυπακτίας-1928

Νίσβαρι-Κοκκινοχώρι-Ναυπακτίας-1927

Παλαιονεοχώρι-Πετρωτόν-Ναυπακτίας-1963

Παλούκοβα Μεγάλη-Μανδρινή-Ναυπακτίας-1928

Πόριαρη-Πόρος-Ναυπακτίας-1954

Ρωμηά (Βετολίστα)-Τερψιθέα-Ναυπακτίας-1928

Σιτίστα-Γραμμένη Οξυά-Ναυπακτίας-1927

Στρωμίνιανη ή Στρόμνιανη-Καλλονή-Ναυπακτίας-1927

Συνίστα-Περδικόβρυση-Ναυπακτίας-1927

Τέρνοβα-Δενδροχώρι-Ναυπακτίας-1930

Τερπίτσα-Διπλάτανον-Ναυπακτίας-1928





Αράχωβα-Πεντάκορφον-Τριχωνίδας-1930

Αχόμοβο-Αχόμαυρο-Τριχωνίδας-1926

Γκερτοβός-Αργυρό Πηγάδι-Τριχωνίδας-1928

Γουρίτσα-Μυρτιά-Τριχωνίδας-1928

Γούστιανη-Πάμφιον-Τριχωνίδας-1928

Δερβέκιστα-Ανάληψις-Τριχωνίδας-1928

Δερίκοβο-Χαλίκι-Τριχωνίδας-1928

Ζαπάντι-Μεγάλη Χώρα-Τριχωνίδας-1927

Κεφαλόβρυσο-Θέρμον-Τριχωνίδας-1915

Κουσίνα-Κοκκινόβρυση-Τριχωνίδας-1928

Μουσταφούλι-Παναιτώλιον-Τριχωνίδας-1928

Μπερίκος-Δρυμώνας-Τριχωνίδας-1928

Σαμπατίνα-Αετόπετρα-Τριχωνίδας-1928

Σομπονίκος-Νερομάνα-Τριχωνίδας-1927

Τσεβελιάσα-Νεοχώρι-Τριχωνίδας-1928

Βραχώρι-Αγρίνιον-Τριχωνίδος-1833

Ζακώνια-Τριλάγκαδον-Τριχωνίδος-1930

Κάτω Προστοβά-Λευκόν-Τριχωνίδος-1954

Λογκίστη-Ελληνικά-Τριχωνίδος-1954

Μανδάνισσα-Παντάνασσα-Τριχωνίδος-1953

Μαχαλάς-Άγιος Θεόδωρος-Τριχωνίδος-1954

Μαχαλάς-Δάφνη-Τριχωνίδος-1954

Μπίτσοβος-Λεύκα-Τριχωνίδος-1954

Μπρόσκλαβου-Σιταράλωνα-Τριχωνίδος-1922

Πούλιανη-Μαραθούλα-Τριχωνίδος-1964

Προστοβά-Καλλιθέα-Τριχωνίδος-1952

Προύλπος-Πήδημα-Τριχωνίδος-1954

Ρενσπέρι-Άγιος Νικόλαος-Τριχωνίδος-1953

Σμολιανά-Ελαιόφυτον-Τριχωνίδος-1930

Τριλάγκαδον (Ζακώνινα)-Παληοκαρυά-Τριχωνίδος-1930


Διαβάστε για όλη την Δυτική Ελλάδα από το "Κωνσταντίνος Δαβανέλος"

ΠΗΓΗ: http://agriniomemories.blogspot.com/




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γιατί ο Γιώργος … κοιμάται μετά το σεξ;

Posted: 04 Dec 2011 08:48 PM PST

Οι άνδρες κοιμούνται μετά το σεξ για διάφορους λόγους. Κανένας όμως δεν σχετίζεται με την προσωπικότητα της γυναίκας ή τις επιδόσεις της.


Επτά (7) τρόποι για να κρατήσετε τον άντρα σας ξύπνιο.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι υπάρχουν λίγα αποδεικτικά στοιχεία που εξηγούν γιατί οι άνδρες
κοιμούνται μετά την ερωτική συνεύρεση.

Υπάρχουν ορμόνες όπως ότι η ωκυτοκίνη, η προλακτίνη, το γ-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA)κ.ά. που διευκολύνουν τη χαλάρωση και προκαλούν τον ύπνο.

Κατά την διάρκεια του σεξ υπάρχουν αλλαγές στη χημεία του σώματος.

Έχει παρατηρηθεί ότι η απελευθέρωση της προλακτίνης, καθιστά το άτομο πολύ κουρασμένο. Επιπλέον, η άσκηση πριν το σεξ και μετά την κορύφωση, οδηγεί σε υπνηλία γιατί οι μύες παράγουν γλυκογόνο το οποίο εξαντλεί το άτομο. Δεδομένου ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα από τις γυναίκες, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κοιμούνται ευκολότερα μετά το σεξ.

Η Λίμπιντο των ανδρών πηγαίνει … πάνω-κάτω
Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες έχουν περισσότερη ενέργεια, και μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας οποία κορυφώνεται μετά την εκσπερμάτωση.






Ο οργασμός της γυναίκας είναι μια εσωτερική έκρηξη ενέργειας. Δεδομένου δε ότι δεν έχει απώλεια ενέργειας, είναι έτοιμη για να ενισχύσει την… οικειότητα μεταξύ των δύο φύλων και διαθέτει μια γενικότερη αίσθηση της … σύνδεσης και της δέσμευσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θέλει ακόμη και ένα πλούσιο …γεύμα μετά το σεξ. Στις γυναίκες, σε αντίθεση με τους άνδρες, αρέσει να μιλάνε μετά το σεξ.





Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τις γυναίκες για να ξεκινήσει ο οργασμός αλλά και για να «σταματήσει» μετά την ερωτική επαφή. Η κατάσταση της διέγερσης διαρκεί πολύ περισσότερο.





Παρακάτω σας παραθέτουμε 7 τρόπους για να κρατηθείτε … ξύπνιος (ή να κρατήσετε τον άνδρα σας … ξύπνιο).





1. Προτιμείστε ώρες που είστε ξεκούραστος και πεινασμένος (πριν το πρωινό, το μεσημεριανό και πριν το βραδυνό γεύμα είναι η καλύτερη επαφή)





2. Αποφύγετε το σεξ αργά το βράδυ, όταν είστε κουρασμένοι.





3. Οργανώστε το χρόνο σας, για μια συζήτηση μετά το σεξ. Αυτό συνήθως έχει σαν αποτέλεσμα να αποκοιμηθεί η γυναίκα πρώτη.





4. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να κρατούν την αναπνοή τους κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής και έτσι αυξάνεται ο ρυθμός της καρδιάς τους. Ως εκ τούτου, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου, η οποία συμβάλλει στην ανάγκη για ξεκούραση.





5. Η κατάσταση του ύπνου θα πρέπει να ερμηνεύεται κατά τρόπο θετικό, γιατί αποδεικνύει το γεγονός ότι έχετε φτάσει σε οργασμό και ότι όλα έχουν πάει καλά.





Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι άνδρες που έχουν εξαντληθεί κατά τη διάρκεια ή και μετά τη σεξουαλική επαφή, και κοιμούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα υγείας. Σε αυτή την περίπτωση, αφήστε τις αναστολές και την «αυτό-υπερηφάνεια» σας κατά μέρος και επισκεφθείτε τον ιατρό σας για ένα πλήρη έλεγχο.





6. Αν ψάχνετε για μια γρήγορη λύση, πιείτε καφέ πριν πάτε για ύπνο με τη σύντροφό σας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη λύση, αλλά είναι επίσης ένα αποτελεσματικό ερωτικό ερέθισμα. Η καφεΐνη μπορεί να είναι κύριος σύμμαχός σας στον αγώνα κατά της κόπωσης, αλλά μπορεί επίσης να σας βλάψει, καθώς μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σας σύστημα.





7. Αναζωογονητικά ( δίνουν δύναμη) είναι χυμοί από εσπεριδοειδή και ειδικά ένα γκρέιπφρουτ παγωμένο από το ψυγείο. Στον αντίθετο πόλο βρίσκουμε το αλκοόλ. Μην το χρησιμοποιείτε σε μεγάλες ποσότητες. Η Επίδρασή του έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.





Από την άλλη πλευρά, τα σώματα των γυναικών αντιδρούν διαφορετικά.





Είναι πιο πρόθυμα να πάνε για ένα δεύτερο «γύρο», αλλά καλό είναι να συνηθίσουν σε αυτή την κατάσταση (του ενός γύρου) γιατί κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα αλλάξει κάτι σύντομα.





Απίστευτο και όμως αληθινό!!! Μια πρόσφατη μελέτη 10.000 Βρετανούς άνδρες, έδειξε ότι το 48% από αυτούς, κοιμούνται ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ!





πηγή


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Posted: 04 Dec 2011 08:31 PM PST

του Διονύση Χιόνη,


Δικηγόρου - Εγκληματολόγου

«Ημουν εγκέφαλος-ανεγκέφαλος. Τότε είχαν πάρει τα μυαλά μας αέρα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να τα κάνουμε όλα αυτά, φτάσαμε σε ακραίες καταστάσεις. Όμως, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, η δράση
μας είχε ιδεολογικό υπόβαθρο. Από μικρό παιδί είχα αριστερή συνείδηση. Σε καμία διαθήκη δεν υπήρχαν λιγότεροι από πενήντα κληρονόμοι, συνήθως ήταν από 70-100, ενώ στην υπόθεση του Τυπάλδου παρακαλώ, ήταν 156. Δηλαδή, εγώ δεν τα έκανα όλα αυτά για τον εαυτό μου, αλλά για να βγάλω τον φτωχό από την πείνα του. Τότε πίστευα ότι έχει μεγαλύτερη αξία να φάνε ψωμί 150 άνθρωποι, από τη ζωή ενός 85χρονου ή 90χρονου».
Στην ελληνική κοινωνία του 1987 έρχεται στην επικαιρότητα με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο ένας δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Ν. Χαλκηδόνας, οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών, που ανταποκρίνεται στο τυπικό κοινωνικό στερεότυπο του επιτυχημένου πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας. Στα εγκληματ(ολογ)ικά χρονικά έμεινε η δράση του σχετικά με την ίδρυση, την «προεδρία» και τη φροντίδα της λειτουργίας μιας ιδιόρρυθμης και ανατριχιαστικής εταιρείας: της "Εταιρείας Δολοφόνων"! Ονομάζεται Χρήστος Παπαδόπουλος.


Συλλαμβάνει το παρανοϊκό σχέδιο του αρκετά χρόνια πριν από το πέρασμα στην πράξη, σύμφωνα με το οποίο ο βασικός σκοπός ήταν η εξεύρεση υποψηφίων θυμάτων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προς σφετερισμό της περιουσίας τους. Επομένως, ομάδα στόχο αποτελούσαν κατά κύριο λόγο άνθρωποι ηλικιωμένοι, που δεν είχαν συγγενείς, τουλάχιστον όχι κοντινούς, που είχαν σημαντική περιουσία, ακίνητη ως επί το πλείστον κι αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, όπως συνήθως συμβαίνει με αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

Επόμενο βήμα μετά τον εντοπισμό ήταν η προσέγγιση τους κι η βαθμιαία εξασφάλιση της εμπιστοσύνης τους με διάφορα μέσα, ενώ ακολουθούσε η πλαστογράφηση διαθηκών τους κι η θανάτωσή τους, τα δε δύο τελευταία ενίοτε πραγματοποιούνταν και με αντίστροφη σειρά. Τελευταία κίνηση ήταν η δημοσίευση αυτών των διαθηκών, με την απαραίτητη συνέργεια συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών και διαφόρων (ψευδο)μαρτύρων, ώστε να ολοκληρωθεί η αρπαγή περιουσιών, που εξ αρχής αποτελούσαν το αντικεικενικό σκοπό του εγκλήματος.

Η υλοποίηση του σχεδίου ξεκίνησε από τη στελέχωση της "Εταιρείας" με πρόσωπα που ήταν κατάλληλα, αλλά και πρόθυμα να εξυπηρετήσουν το σκοπό της και έτσι ο Παπαδόπουλος πλαισιώθηκε σταδιακά με χρήσιμους για αυτόν συνεργάτες ή κατ΄ ορθότερο χαρακτηρισμό συνεργούς. Πιο συγκεκριμένα αυτοί ήταν, μεταξύ άλλων, οιΒασίλης Πλατανιώτης, δικαστικός επιμελητής, Νικόλαος Πέππας, έμπορος, Ιωάννης Πάμπρης, εργολάβος καιΓιώργος Ξανθόπουλος, θυρωρός. Στο στενό πυρήνα του «εγκέφαλου» της συμμορίας κι η Γεωργία Παπανικολάου, νοικοκυρά, σύζυγος δικαστικού επιμελητή, που ενίοτε αποδείχθηκε πιο σκληρή και από τον ίδιο τον εμπνευστή της «εταιρίας», όπως θα εξηγηθεί παρακάτω.

Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα τα μέλη της σπείρας δολοφόνησαν οκτώ ανθρώπους κι άρπαξαν με απατηλά τεχνάσματα την περιουσία τους. Το πρώτο θύμα τους ήταν ένας θείος της γυναίκας του Παπαδόπουλου, ο επιχειρηματίας Βασίλειος Ελευθεριάδης, η χειρόγραφη διαθήκη του οποίου μετά την επέμβαση της «εταιρείας» όριζε κληρονόμο ως ψιλό κύριο το γιο του Παπαδόπουλου, που ήταν και βαφτιστήρι του θύματος.

Ακολούθησε η 65χρονη Λάουρα Πάντου, που βρέθηκε νεκρή σε άλσος του Κολωνακίου με επικρατέστερη – τότε - αιτία θανάτου την εμπλοκή της σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ όλως περιέργως μόλις δυο μήνες αργότερα βρέθηκε νεκρή στο ρετιρέ όπου διέμεναν μαζί για χρόνια η θεία της Πάντου, Έλλη Βεριοπούλου, η διαθήκη της οποίας όριζε ως κληρονόμους 46 άτομα, όλες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των δύο θυγατέρων του Παπαδόπουλου! Ειδικότερα, επικαρπώτριες της κληρονομίας ορίστηκαν οι ως άνω θυγατέρες από κοινού με άλλες δύο γυναίκες, με ειδικό όρο μετά από θάνατο ή αποποίηση της κληρονομίας από ορισμένες εξ αυτών η επικαρπία να περιέρχεται σε υπόλοιπες επικαρπώτριες. Κατά σύμπτωση (!) οι δύο άλλες γυναίκες αποποιήθηκαν κι έτσι η επικαρπία περιήλθε στις θυγατέρες του Παπαδόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαθήκη είχε συνταχθεί ενώπιον της συμβολαιογράφου Ελένης Κοκιοπούλου – Καστανάκη και τριών μαρτύρων, που εμφανίστηκαν ως μάρτυρες και στη διαθήκη ενός άλλου θύματος, του Χαράλαμπου Τυπάλδου.


Η 70χρονη Ευφροσύνη Φραγκουλάκη, θεία της Γεωργίας Παπανικολάου, μετά από 3 αποτυχημένους γάμους ζούσε μόνη της στη Βούλα ήδη από το 1980 και μερικούς μήνες πριν το θάνατό της σύστηνε στους γνωστούς της έναν άνδρα 70 περίπου ετών ονόματι «Δημήτρης» ως τον μέλλοντα σύζυγό της, με τον οποίο θα ζούσαν στην Ελβετία. Μάλιστα, προς εκπλήρωση της μετοίκησης στο εξωτερικό πώλησε ένα ακίνητό της στην τιμή των 6.500.000 δρχ, χρήματα που, βεβαίως, ουδέποτε ανευρέθησαν. Όπως αποδείχθηκε, ο «Δημήτρης» ήταν «εταίρος», ο Βασίλης Πλατανιώτης και τελικά την Φραγκουλάκη σκότωσε η ανηψιά της Γεωργία Παπανικολάου, χτυπώντας την με πέτρα στο κεφάλι. Μάλιστα, για να θολώσει τα νερά, για πολλές εβδομάδες μετά τη δολοφονία τηλεφωνούσε στους γείτονες υποδυόμενη τη θεία της, ενώ κατέθεσε αγωγή εναντίον της για να τις καταβάλλει δεδουλευμένα τεσσάρων ετών, αφού υποστήριξε ότι έναντι αμοιβής της παρείχε φροντίδα στο σπίτι.


Ως θύματά τους κατεγράφησαν, επίσης, οι Αγ. Kαλαφάτης και Στ. Μπρουζάκης, ενώ, όπως αποκαλύφθηκε, τα μέλη της σπείρας πριν από τη σύλληψή τους σχεδίαζαν τη δολοφονία του ζεύγους Πεντάζου στην Αμαλιάδα.

Το τελευταίο θύμα της «εταιρείας» ήταν ο Χαράλαμπος Τυπάλδος, 84 ετών, εφοπλιστής, που βρέθηκε νεκρός το 1986 στο γραφείο του στην Ακτή Τζελέπη, με επίσημη αιτία θανάτου την καρδιακή προσβολή. Όταν, όμως, δημοσιεύθηκε η διαθήκη του, προκάλεσε εντύπωση η εγκατάσταση ως κληρονόμων της κόρης και της συζύγου ενός προσώπου, το οποίο ο κληρονόμος γνώριζε ελάχιστα, συγκεκριμένα μόνο δύο μήνες, του Νικόλαου Πέππα! Τελικά, αποδείχθηκε ότι ενεργό συμμετοχή στη συγκεκριμένη ανθρωποκτονία είχαν ο Πλατανιώτης και η Παπανικολάου, που είχε μάλιστα έτοιμη την δικαιολογία αν κάτι πήγαινε στραβά για αυτούς κατά την τέλεση του εγκλήματος: θα υποστήριζε ότι το θύμα πέθανε λόγω προσβολής κατά τη διάρκεια ερωτικής πράξης μαζί της!

Κατά την χρονοβόρα ποινική διαδικασία που επακολούθησε την αποκάλυψη της δράσης της «εταιρείας» από έναν ιδιωτικό αστυνομικό, τον Κωνσταντίνο Σπύρου, ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε 8 φορές σε θάνατο και 25 χρόνια κάθειρξη, ποινή που βεβαίως δεν εκτελέστηκε και μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ κατά την απολογία του παρουσιάστηκε ως Ρομπέν των φτωχών κι αναρωτήθηκε ενώπιον των δικαστών αν είναι προτιμότερο να ζει ο Τυπάλδος ή να ζουν καλύτερα δέκα άλλα πρόσωπα αντί για αυτόν. Η κορυφαία του τοποθέτηση στο ακροατήριο ήταν, όμως, άλλη: «Αν υπήρχαν 100 εταιρείες δολοφόνων η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη», είπε στα σοβαρά…

Σε ελαφρότερες ποινές καταδικάστηκαν άλλοι έξι συνεργοί. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Πέππας καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 13,5 χρόνια κάθειρξη, ο Πλατανιώτης σε 22, 5 χρόνια κάθειρξη, ο Παμπρής σε 17 χρόνια κάθειρξη κι η Παπανικολάου σε 15, 5 χρόνια κάθειρξη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δικαίως θεωρείται ακόμα ως μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις στα χρονικά, τουλάχιστον όσον αφορά στη χώρα μας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μίξη οικονομικών εγκλημάτων, οργανωμένου εγκλήματος και εγκλημάτων ακραίας εκδήλωσης βίας κατά συρροή και μάλιστα πέρα από τις όποιες ποινικές κυρώσεις, οι προεκτάσεις και οι συνέπειες των εγκλημάτων εκτάθηκαν και σε πολιτικό, αλλά και σε αστικό επίπεδο, ως προς την τύχη των κληρονομιών των θανατωθέντων προσώπων.

Επιπλέον, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περνάει απαρατήρητη η παράμετρος του υψηλού μορφωτικού επιπέδου ορισμένων δραστών κι ιδιαίτερα του εγκεφάλου της "Εταιρείας", αλλά και πολλών συνεργών, η οποία τους καθιστούσε πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας και τους παρείχε - σε συνδυασμό με την κοινωνική τους θέση - περισσότερα όπλα ως προς την τέλεση των εγκλημάτων και αυξημένες άμυνες ως προς τη συγκάλυψή τους για πολλά χρόνια.

Τέλος, το γεγονός ότι την εκτεταμένη παράνομη δράση μιας τόσο μεγάλης και δομημένης εγκληματικής ομάδας την αποκάλυψε σε πρώτο στάδιο ένας ιδιωτικός αστυνομικός κι όχι οι Διωκτικές Αρχές, δίνει μια καλή αφορμή για γόνιμο προβληματισμό ακόμα και σήμερα ως προς τη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας των μελών της "Εταιρείας΄΄ ο Παπαδόπουλος στις 18 Απριλίου 2001 πήρε άδεια από τις Φυλακές Κέρκυρας, όπου εξέτειε την ποινή του και δεν επέστρεψε, παρά συνελήφθη από την Αστυνομία έπειτα από διάστημα πέντε ολόκληρων μηνών στο διαμέρισμα που είχε μισθώσει στην οδό Τζουμαγιάς 51, στην Kυψέλη, σχεδόν απέναντι από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Μάλιστα, κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα στην οποία αναγραφόταν το όνομα Νίκος Ρέμπελος (!).

Πριν από 1,5 χρόνο αποφυλακίστηκε υπό όρους, καθώς κρίθηκε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ότι πληρούσε τους όρους του νόμου και το δόθηκε η ευκαιρία της επανένταξης στην κοινωνία. Πλέον, από τις αρχές του 2010 άνοιξε ξανά το επαγγελματικό του γραφείο, αυτή τη φορά στον τέταρτο όροφο κτιρίου στην οδό Σταδίου.

Οι νέοι γείτονες με δηλώσεις στον ημερήσιο τύπο δίνουν μια σφαιρική οπτική της αντιμετώπισής του από την κοινωνία: «Ο άνθρωπος αυτός εξέτισε την ποινή του και έχει το δικαίωμα να εργαστεί. Σε αυτό το κτίριο όμως στεγάζονται σχολές του Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω αν είναι σωστό»,«Σκότωσες οκτώ ανθρώπους και έχεις το θράσος να εμφανίζεσαι ενώπιον ανθρώπων;», «Μπορεί άλλοι να μην ενοχλούνται, αλλά εγώ δεν μπορώ να μείνω εδώ κάτω από αυτές τις συνθήκες». «Δεν σκοπεύω να φύγω ό,τι και να γίνει. Δεν θέλω να έχω προβλήματα με κανέναν από όσους εργάζονται στο ίδιο κτίριο, αλλά θέλω να με αφήσουν ήσυχο να κάνω τη δουλειά μου, θα αναλαμβάνω φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις στις οποίες ειδικευόμουν ούτως ή άλλως» επισημαίνει ο ίδιος μιλώντας στο «Έθνος».


Τα λόγια του, όμως, σχετικά με την αντιμετώπισή του στον τόπο καταγωγής του δίνουν μια διαφορετική εικόνα αναφορικά με τη θεωρία της ετικέτας: «Έχω πολλούς φίλους και στον Πλάτανο. Οι αντιδράσεις των συγχωριανών μου όταν αποφυλακίστηκα ήταν συγκινητικές και πραγματικά εξεπλάγην με τη συμπεριφορά τους. Με αγκάλιαζαν και δάκρυζαν. Αλλά και στο Ξυλόκαστρο, όσοι με αναγνωρίζουν, με αποδέχονται, ούτε φοβούνται, ούτε αντιδρούν».

Όσο για την τύχη των άλλων συνεργών; Αυτή για τους περισσότερους δεν ήταν και τόσο καλή… Σήμερα, η Γεωργία Παπανικολάου, έχοντας ήδη εκτίσει τα 2/3 της ποινής της, είναι ελεύθερη. Ο Βασίλης Πλατανιώτης φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό όπου και πέθανε. Ο Ιωάννης Παμπρής, αφού εξέτισε τα 2/3 της ποινής του αποφυλακίστηκε, και λίγους μήνες αργότερα πέθανε από φυσικά αίτια. Ο δε Γιώργος Ξανθόπουλος αυτοκτόνησε μέσα στη φυλακή…

Ας ελπίσουμε ότι η εξέλιξη (και το τέλος σε μερικές περιπτώσεις) που είχαν τα μέλη της "Εταιρείας" θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για τους υποψήφιους μιμητές της δράσης τους κι ότι δεν θα εμφανιστεί παρόμοια φρικαλέα εγκληματική οργάνωση.



ΠΗΓΕΣ:

http://topaliatzidiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_1786.html

http://www.theartofcrime.gr/index.php?pgtp=1&aid=1278677192

- Άγγελος Τσιγκρής, Πολύκροτες δίκες, Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2001

- Χρήστος Τσουραμάνης, Ο Φόνος στην Ελλάδα, Εγκληματολογική θεώρηση, Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 1998

- Εφημερίδες: "ΤΟ ΕΘΝΟΣ", "ΤΟ ΒΗΜΑ", "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", "ESPRESSO" (φωτογραφίες),

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς, ὁ γέροντας Παΐσιος καὶ οἱ προφητεῖες περὶ ρωσοτουρκικοὺ πολέμου. Ἕνα βῆμα πρὶν τὸ ποθούμενο καὶ τὰ γεγονότα!

Posted: 04 Dec 2011 11:15 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Γιατί κατεβαίνει ὁ ρωσικὸς στόλος στὴν Ἀνατολικὴ Μεσόγειο τὸν Δεκέμβριο; Ποιὲς οἱ μύχιες διπλωματικὲς ἐπιδιώξεις τῆς Μόσχας στὴν Κύπρο καὶ τὴ Συρία; Γιατί καθίστανται ἀντικρουόμενα τὰ... συμφέροντά της μὲ τὴν Ἄγκυρα καὶ ποιὸς ὁ ρόλος τοῦ Ἰσραήλ; Τί
προσδοκᾶ ἡ Τουρκία ἀπὸ τὴ Συρία. Μὲ ἀποκαλυπτικὰ ρεπορτὰζ κυκλοφορεῖ ἡ ἐφημερίδα «Στύλος Ὀρθοδοξίας» ὅπου παρουσιάζει τὸ πὼς καὶ τὸ γιατί ἡ Ἄγκυρα πείσθηκε νὰ λάβει μέτρα κατὰ τῆς Συρίας καὶ νὰ προετοιμάζεται γιὰ στρατιωτικὴ ἐπέμβαση στὴν Συρία. Οἱ φῆμες γιὰ τὰ ἀνταλλάγματα ποὺ θὰ λάβει ἐμπλέκουν καὶ τὴν Ἑλλάδα...


Ὅταν πρὶν ἀπὸ χρόνια ὁ γέροντας Παΐσιος ὑποστήριζε πὼς ἡ Τουρκία θὰ ἐμπλακεῖ σὲ πόλεμο μὲ τὴ Ρωσία κάποιοι, ἄθεοι ἐπὶ τὸ πλεῖστον ἡ χαλαροὶ καὶ ἀδιάφοροι στὴν ὀρθόδοξη πίστη γελοῦσαν εἰρωνικά. Ὅταν ὁ ἀείμνηστος Μητροπολίτης Σισανίου καὶ Σιατίστης Ἀντώνιος πρὶν ἀπὸ λίγα χρόνια ἔλεγε πὼς ἡ Ἑλλάδα θὰ πεινάσει ὅταν ξεσπάσει πόλεμος στὴ Συρία ὑπῆρχαν παρόμοιες φωνὲς ποὺ τὰ λεγόμενα τοῦ τὰ ἐκλάμβαναν ὡς τρέλες καὶ ἀνοησίες. Ὡστόσο, οἱ ἀπόψεις αὐτές, ὅπως ἰσχυρίζεται σήμερα σύγχρονος ἀσκητὴς ποὺ ζεῖ στὸ Παγγαῖο ὅρος ἐν μέρει ταυτίζονται μὲ τὴν προφητεία τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ περὶ ρωσοτουρκικοὺ πολέμου. Ὁ ἴδιος ἀσκητὴς θέλοντας νὰ δώσει μία χρονικὴ διάσταση στὴν ἐκπλήρωση τῶν προφητειῶν αὐτῶν τόνιζε προσφάτως ὅτι εἴμαστε πλέον πολὺ -πολὺ κοντά. Μάλιστα γιὰ νὰ δείξει τὸ πόσο κοντὰ εἴμαστε ἰσχυριζόταν πὼς ὁ μαρμαρωμένος βασιλιάς, δηλαδὴ ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Βατάτζης ἔβγαλε τὸ ξίφος ἀπὸ τὸ θηκάρι του καὶ ἤδη περιφέρεται μὲ τὴ μορφὴ παλιάτσου στὴ Βασιλεύουσα προμηνύοντας τὴν ἀπελευθέρωσή της ἀπὸ τοὺς Τούρκους... Ὀργανώνει τὰ τάγματα καὶ τὰ φουσάτα τῶν Ἁγίων γιὰ νὰ μποῦν θριαμβευτικὰ καὶ πάλι στὴ Βασιλεύουσα καὶ προετοιμάζει τὴν πανηγυρικὴ θεία Λειτουργία στὴν Ἁγία Σοφία! Τὶς θέσεις τοῦ αὐτὲς ἔρχονται πλέον νὰ ἐπαληθεύσουν μὲ τὸν πλέον χαρακτηριστικὸ τρόπο καὶ τὰ πολιτικὰ δρώμενα στὴν εὐρύτερη γεωπολιτικὴ περιοχὴ τῆς Ἀνατολικῆς Μεσογείου. Ἂς δοῦμε ὅμως, τὰ πράγματα πιὸ...

ἀναλυτικὰ παρουσιάζοντας τὸ πιὸ πρόσφατο σενάριο... τὸ ὁποῖο ἤδη ὑπὸ τὴ μορφὴ τῆς φημολογίας εὐρέως κυκλοφορεῖ.


Ὅλοι γνωρίζουμε πὼς τὸ καθεστὼς τοῦ Ἄσαντ, τοῦ Σύρου προέδρου βρίσκεται στὸ στόχαστρο Ἀμερικανῶν καὶ Εὐρωπαίων ἀλλὰ καὶ μίας παρασκηνιακῆς γνωστῆς κάστας, οἱ ὁποῖοι ἀσκοῦν πιέσεις προκειμένου νὰ τὸ ἀνατρέψουν κατὰ τὸ πρόσφατο παράδειγμα τῆς Λιβύης, προκειμένου νὰ ἐξυπηρετήσουν μύχια πολλαπλὰ συμφέροντά τους! Ὡστόσο, λόγω τῆς δεινῆς οἰκονομικῆς κατάστασης ποὺ γενικὰ ἐπικρατεῖ οἱ χῶρες ποὺ συνήθως πρωτοστατοῦν, δηλαδὴ οἱ ΗΠΑ, ἡ Μ. Βρετανία, ἡ Γαλλία καὶ ἡ Γερμανία ἀδυνατοῦν ἐπὶ τοῦ παρόντος νὰ ἀναλάβουν τὸ κόστος μίας νέας στρατιωτικῆς ἐπιχείρησης ἀντίστοιχη μ' αὐτὴν ποὺ παρακολουθήσαμε πρὶν ἀπὸ λίγους μῆνες στὴ Λιβύη. Ἔτσι, ἀναλίσκονται στὴ σχεδὸν ἀνέξοδη καθημερινὴ κλιμάκωση μίας διεθνοῦς προπαγάνδας κατὰ τοῦ καθεστῶτος τοῦ προέδρου Ἄσαντ ἀλλὰ καὶ προσανατολίζονται νὰ ἐπιβάλλουν διεθνεῖς οἰκονομικὲς κυρώσεις, γνωστὰ ὡς οἰκονομικὰ ἐμπάργκο.

Μ' ὅλα αὐτὰ ἀποσκοποῦν στὴ σταδιακὴ ἀπομόνωση τῆς Συρίας, ἔτσι ὥστε νὰ μπορέσουν νὰ καταφέρουν τὴν ἀνατροπὴ τῆς παρούσας κυβέρνησης... Ἂν καὶ συγκεκριμένα κλιμάκια τῆς ἐλεγχόμενης, ὅπως φημολογεῖται ἐκ τῆς Δύσης, τρομοκρατικῆς ὀργάνωσης Ἂλ Κάϊντα προετοίμασαν τὰ τελευταία χρόνια τὸ ἔδαφος δημιουργώντας τοὺς ἐσωτερικοὺς ἀπαραίτητους θύλακες ἀνατροπῆς τοῦ καθεστῶτος Ἄσαντ, ἐν τούτοις ἀδυνατοῦν ἀπὸ ὅτι διαπιστώνεται νὰ ἀναλάβουν οἱ ἴδιοι τὴν πρωτοβουλία μίας γενικευμένης ἐπιχείρησης.

Ὡς ἐκ τούτου ἐξαναγκάστηκαν νὰ μεταβάλλουν τὰ ἀρχικὰ σχέδια τοὺς προχωρώντας σὲ ἄλλου τύπου λύση. Ὅπως χαρακτηριστικὰ λέγεται ἀναβάθμισαν τὸ ρόλο τῆς Τουρκίας καθιστώντας αὐτὸν πρωταγωνιστικό... Ἐνέπλεξαν τὴν γείτονα χώρα, ἀφοῦ πρῶτα τὴν «ἔπεισαν» μὲ διάφορους θεμιτοὺς καὶ ἀθέμιτους τρόπους (βλ. ὁπλικὸ σύστημα H.A.A.R.P.) καὶ ἀνακοίνωση ρωσικοῦ ναυτικοῦ περὶ ἐνεργοποίησής του πρὶν ἀπὸ τοὺς δύο πρόσφατους ἰσχυροὺς σεισμοὺς στὴν Τουρκία! Ὅπως ἀποκαλύπτει μάλιστα σὲ πρόσφατο δημοσίευμά της ἡ ἀραβικὴ ἐφημερίδα Al-Rai ποὺ ἐκδίδεται στὸ Κουβέιτ, ἡ Ἄγκυρα ἀναμένεται νὰ ἐπιβάλλει ὡς χώρα μέλος τῆς Ἀτλαντικῆς Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) τὴν Ζώνη Ἀπαγόρευσης Πτήσεων στὴ Συρία κατ' ἐπιταγὴν τῆς Οὐάσιγκτον.

Σύμφωνα μὲ τὸ δημοσίευμα τῆς ἐφημερίδας, τὴ μετάφραση τοῦ ὁποίου παρουσιάζει ἡ ἰστοσελίδα DEFENCENET φέρεται νὰ ἔχουν καταλήξει τουλάχιστον σὲ πρώτη φάση ΗΠΑ, Ἀραβικὲς χῶρες καὶ Τουρκία σὲ συμφωνία γιὰ τὸ κλείσιμο μὲ Ζώνη Ἀπαγόρευσης Πτήσεων τοῦ ἐναέριου χώρου τῆς Συρίας. Ἡ ἐφημερίδα ἐπικαλούμενη «Εὐρωπαϊκὲς» πηγὲς στὴν Οὐάσιγκτον θέλει τὴν ἐγκατάσταση τῆς Ζώνης Ἀπαγόρευσης Πτήσεων νὰ ὑλοποιεῖται ἀπὸ ἀραβικὰ καὶ τουρκικὰ μαχητικὰ ἀεροσκάφη, ἐνῶ οἱ ΗΠΑ θὰ περιοριστοῦν -ἴσως λόγω οἰκονομικῆς δυσπραγίας- στὴν παροχὴ λογιστικῆς ὑποστήριξης.

Ὁπωσδήποτε κάτι τέτοιο -ἐπισημαίνεται στὸ δημοσίευμα μόνο εὔκολο δὲν θὰ εἶναι, ἂν εἶναι ἀλήθεια, καθὼς ἡ Συρία διαθέτει σαφῶς ἀνώτερη Ἀεροπορία καὶ πιὸ ἑτοιμοπόλεμη ἀπὸ αὐτὴ τῆς Λιβύης. Τὸ κυριότερο ὅμως εἶναι ὅτι διαθέτει ἀντιαεροπορικὴ ἄμυνα ποὺ ἐνέχει κινδύνους ὑψηλῶν ἀπωλειῶν γιὰ ὅποια κράτη συμμετέχουν στὴν ζώνη ἀπαγόρευσης πτήσεων.

Πέραν αὐτοῦ, ὑπάρχει καὶ ὁ παράγων Ρωσία. Μέσα σὲ δύο ἑβδομάδες ἀπὸ τὴν ἀπόπλου τοῦ ρωσικοῦ Στόλου ἀπὸ τὰ λιμάνια τοῦ Βόρειου Ὠκεανοῦ, μπορεῖ νὰ βρίσκεται στὶς ἀκτὲς τῆς Συρίας. Πόσο εὔκολο λοιπὸν εἶναι γιὰ τοὺς Δυτικοὺς νὰ κάνουν κάτι χωρὶς τὴν σύμφωνη γνώμη τῆς Ρωσίας; Ἐκτὸς καὶ ἂν ἔχει συμφωνηθεῖ ἡ ἀλλαγὴ ἡγεσίας σὲ ἀνώτατο ἐπίπεδο...

Ἡ ἐπιχείρηση, σύμφωνα πάντα μὲ τὸ δημοσίευμα τῆς ἐφημερίδας θὰ ἔχει ὡς στόχο τὴν ἐξουδετέρωση τῶν «κινήσεων» τοῦ Στρατοῦ τῆς Συρίας, ὅπως καὶ τὴν ἀδρανοποίηση τῶν δραστηριοτήτων τοῦ «Προεδρικοῦ Παλατιοῦ», ὅπως ἀναφέρεται χαρακτηριστικὰ σὲ ὅτι ἀφορᾶ τὸν ἔλεγχο καὶ τὴ διοίκηση τῶν στρατευμάτων.

«Ὁ Στρατὸς τῆς Συρίας μπορεῖ νὰ παραλύσει μέσα σὲ 24 ὧρες» φέρεται πὼς εἶπε σχετικὰ πηγὴ στὴν ἐφημερίδα Al-Rai.


Ἤδη μέσα στὸ πλαίσιο αὐτὸ αὐξάνονται οἱ ἐπικρίσεις τῆς Ἄγκυρας πρὸς τὴ Δαμασκό. Ἡ Τουρκία ἴσως νὰ προσδοκᾶ βάσει τῆς συμφωνίας, ὅπως ἰσχυρίζονται διπλωματικὲς πηγές, πολλαπλὰ ὀφέλη ἀπὸ τὴν ἐνεργὸ στρατιωτικὴ ἀνάληψη μίας λίαν παρακινδυνευμένης γι' αὐτὴν ἐπιχείρησης. Μίας ἐπιχείρησης ποὺ θὰ προηγηθεῖ τῆς προσπάθειας ἀλλαγῆς τῆς ἐξουσίας στὸ Ἰρᾶν. Αὐτὸς πιθανὸν νὰ εἶναι καὶ ὁ λόγος ποὺ ἡ Ἄγκυρα ἐξαναγκάστηκε νὰ ἀκυρώσει τὴ συμφωνία περὶ τῶν πυρηνικῶν ποὺ εἶχε συνάψει μὲ τὴν Τεχεράνη... Μέσα στὸ πλαίσιο αὐτὸ «ἡ Τουρκία σύμφωνα μὲ δημοσίευμα τῆς ἰστοσελίδας DEFENCENET ἄρχισε νὰ συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στὰ σύνορα μὲ τὴν Συρία καὶ εἶναι σαφὲς ὅτι "κάτι ἑτοιμάζεται" ἀπὸ τὴν Ἄγκυρα. Τουλάχιστον μία Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία μὲ ἅρματα μάχης M60 ἔχει μεταφερθεῖ στὴν περιοχή, ἐνῶ ἔχουν πυκνώσει οἱ ἀποστολὲς ἀεροφωτογράφησης νότια της Ἀλεξανδρέττας ἀπὸ ἀεροσκάφη RF-4E. Ταυτοχρόνως τὸ τουρκικὸ Ναυτικὸ ἔχει αὐξήσει τὴν παρουσία του στὸ λιμάνι τῆς Ἀλεξανδρέττας κατὰ τρία σκάφη (δύο κορβέτες καὶ μία φρεγάτα O.H.Perry). Ὁ Τοῦρκος ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν, Ἀχμὲτ Νταβούτογλου, δήλωσε πὼς "Ἡ Ἄγκυρα εἶναι ἕτοιμη γιὰ ὁποιοδήποτε σενάριο, ἐὰν ἡ Συρία συνεχίσει τὴ βίαιη καταστολὴ τῶν διαδηλώσεων κατὰ τοῦ προέδρου Μπασὰρ Ἂλ-Ἄσαντ", μὴ ἀποκλείοντας τὴ στρατιωτικὴ ἐπέμβαση. Συγκεκριμένα ὁ Νταβούτογλου, σὲ συνέντευξή του στὸ τουρκικὸ Κανάλι 24, ἀνέφερε μεταξὺ ἄλλων: «Ἐλπίζουμε πὼς μία στρατιωτικὴ ἐπέμβαση στὴν Συρία δὲν θὰ εἶναι ἀναγκαία. Ὡστόσο τὸ συριακὸ καθεστὼς ὀφείλει νὰ βρεῖ τρόπο νὰ ἐπιτευχθεῖ ἡ εἰρήνη μὲ τὸ λαό του. Ὅσο συνεχίζεται πάντως ἡ βίαιη καταστολή, ἡ Τουρκία εἶναι ἕτοιμη γιὰ ὁποιοδήποτε σενάριο». Τόνισε ἐπίσης πὼς οἱ τουρκικὲς κυρώσεις κατὰ τῆς Συρίας εἶναι ἕτοιμες καὶ θὰ ἀνακοινωθοῦν σύντομα ἀπὸ τὸν πρόεδρο τῆς χώρας, Ἀμπντουλὰχ Γκιουλ καὶ τὸν πρωθυπουργὸ Ρετζὲπ Ταγὶπ Ἐρντογᾶν. Σημειώνουμε ὅτι ἡ Τουρκία διεκδικεῖ μία ἐδαφικὴ περιοχὴ περίπου 500 τετραγωνικῶν χιλιομέτρων νότια της Ἀλεξανδρέττας»!

Σύμφωνα μάλιστα μὲ κάποια σενάρια ποὺ κυκλοφοροῦν μὲ τὴ μορφὴ φημολογίας σὲ διπλωματικοὺς κυρίως κύκλους στὰ ἀνταλλάγματα ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἀποκλειστικὴ σχεδὸν στρατηγικὴ χρήση τῶν ὑδάτινων πόρων τῆς περιοχῆς συμπεριλαμβάνονται καὶ δύο ἑλληνικὰ νησιά, τὰ ὁποῖα θὰ καταλάβει ἀρχικὰ ὑπὸ τὴ Νατοϊκὴ ὀμπρέλα ἡ Ἄγκυρα προκειμένου νὰ ἀποφύγει μία ἀνοικτὴ ρήξη μὲ τὴν Ἑλλάδα! Στὸ σημεῖο αὐτὸ ἀξίζει νὰ ἐνθυμηθοῦμε τὴν προφητικὴ ρήση τοῦ γέροντα Παϊσίου περὶ τουρκικῆς κατάληψης δύο ἑλληνικῶν νησιῶν χωρὶς σχεδὸν καμία ἀντίσταση... πρὶν ξεκινήσουν τὰ μεγάλα γεγονότα ποὺ θὰ ἀλλάξουν ἄρδην τὰ δεδομένα στὴν εὐρύτερη περιοχή μας.

Ἕνα τέτοιο πιθανὸν ἐνδεχόμενο -μὲ δεδομένη τὴν κατάσταση στὴν Ἑλλάδα- ἀποσκοπεῖ κυρίως στὴν συνεκμετάλλευση τοῦ Αἰγαίου, ἀφοῦ πλέον σ' αὐτὴ θὰ ἔχει λόγο καὶ ἡ Τουρκία! Καὶ αὐτὸ γιατί θὰ μεταβληθοῦν ὑπὲρ τῆς τὰ ἰσχύοντα περὶ τοῦ δικαιώματος τῆς Ἑλλάδος νὰ ὁρίσει τὴν Ἀποκλειστικὴ Οἰκονομικὴ Ζώνη (ΑΟΖ) κατὰ τὸ παράδειγμα τῆς Κύπρου, προκειμένου νὰ προχωρήσει στὴν ἐκμετάλλευση τοῦ ὀρυκτοῦ της πλούτου... Μέσα λοιπὸν στὸ πλαίσιο αὐτὸ τῆς νέας προοπτικῆς ποὺ ἀνοίγεται γιὰ τὴν Τουρκία μὲ τὰ παρασκηνιακὰ ἀνταλλάγματα ἡ κυβέρνηση Ἐρντογᾶν ἀναγκάστηκε νὰ ἐνδώσει στὶς πιέσεις τῆς Οὐάσιγκτον...

Ἡ στάση τῆς Ρωσίας

Τὰ ἀνωτέρω σχέδια δὲν περνοῦν ἀπαρατήρητα ἀπὸ τὴ Μόσχα. Ἡ Ρωσία ἐπ' οὐδενὶ θέλει νὰ χάσει τὴ μοναδικὴ στρατιωτικὴ βάση ποὺ διατηρεῖ στὴ Μεσόγειο καὶ ἡ ὁποία βρίσκεται στὴ Συρία οὔτε ἐπίσης νὰ ὑποστεῖ μία νέα οἰκονομικὴ ζημιὰ πολλῶν δισεκατομμυρίων εὐρὼ λόγω ματαίωσης συμφωνιῶν ποὺ ἔχει συνάψει σὲ στρατιωτικὸ καὶ ἐμπορικὸ ἐπίπεδο μὲ τὴ Δαμασκό. Ἤδη ἀπὸ τὶς ἀλλαγὲς σὲ Λιβύη καὶ Αἴγυπτο ὑπέστη ζημιὰ πολλῶν δισεκατομμυρίων εὐρώ, ἡ ὁποία θὰ αὐξηθεῖ κατὰ πολὺ ἂν ἀλλάξει καὶ τὸ καθεστὼς τῆς Συρίας. Ἀξίζει νὰ σημειωθεῖ ὅτι ἡ Δαμασκὸς προμηθεύεται σχεδὸν σὲ ἀποκλειστικὸ βαθμὸ στρατιωτικὸ ὑλικὸ ἀπὸ τὴ Ρωσία... Αὐτὸς πιθανὸν νὰ εἶναι καὶ ὁ λόγος ποὺ ἀποστέλλει μετὰ ἀπὸ πολλὰ χρόνια ἰσχυρὴ ναυτικὴ δύναμη στὴν περιοχὴ τῆς Ἄν. Μεσογείου. Ναυτικὴ δύναμη ποὺ ἀποτελεῖται ἀπὸ ἕνα ἀεροπλανοφόρο, δύο ὑποβρύχια καὶ ἀρκετὰ πλοῖα συνοδείας. Μέσα στὸ πλαίσιο τῆς ἀποστολῆς στὴ Μεσόγειο ἡ συγκεκριμένη ναυτικὴ ρωσικὴ δύναμη προέβη προσφάτως σὲ γυμνάσια στὴ Βόρειο θάλασσα, ἐνῶ ἀναμένεται νὰ βρίσκεται στὴν περιοχὴ περὶ τὰ μέσα τοῦ Δεκεμβρίου. Βέβαια ἡ παρουσία τοῦ ρωσικοῦ στόλου στὴν περιοχὴ σχετίζεται καὶ μὲ τὴ θωράκιση ἀρκετῶν συμφωνιῶν ποὺ ἔχουν συναφθεῖ μὲ τὴν Κύπρο καὶ ἀφοροῦν εὐρύτερη συνεργασία στὸ τομέα τῆς ἐνέργειας καὶ τῆς ἄμυνας.

Ἡ Ρωσία ἄλλωστε μὲ μία πιθανὴ ἀπώλεια τῆς φιλικὰ προσκείμενης πρὸς αὐτὴν Συρίας δὲν θὰ ἔχει λόγο στὰ πλούσια κοιτάσματα φυσικοῦ ἀερίου καὶ πετρελαίου σὲ Κύπρο καὶ Ἑλλάδα. Ὡς ἐκ τούτου κανεὶς δὲν ἀποκλείει νὰ σταθεῖ ἐνεργὰ πλέον ἐμπόδιο πρὸς τὶς βλέψεις τῆς Οὐάσιγκτον, προκειμένου νὰ συνεχίσει νὰ ἔχει τὸ ἀπαραίτητο διαπραγματευτικὸ χαρτὶ ποὺ ἀπαιτεῖται προκειμένου νὰ συμμετάσχει ὡς σημαντικὸς «παίκτης» στὶς ἀποφάσεις ποὺ ἀφοροῦν τὴν περιοχή. Καὶ ἀκριβῶς αὐτὸ τὸ γεγονὸς δὲν ἀποκλείει ἀκόμη καὶ στρατιωτικὴ ἐμπλοκὴ μὲ τὴν Τουρκία. Ἕνα τέτοιο πιθανὸ πλέον ἐνδεχόμενο θὰ τὴ βοηθήσει νὰ ἐπιλύσει ταυτόχρονα δύο βασικὲς μακροχρόνιες ἐπιδιώξεις της. Ἡ πρώτη ἐξ αὐτῶν ἀφορᾶ τὴν ἐξασφάλιση τῆς παρουσίας της στὴ Μεσόγειο μ' ὅλα τὰ ἀπορρέοντα ἐξ αὐτῆς μελλοντικὰ ὀφέλη. Μία τέτοια παρουσία ἄλλωστε ἐπεδίωξε καὶ παλαιότερα τόσο μὲ τὴ σύναψη συμφωνίας γιὰ τὸν ἀγωγὸ Μπουργκᾶς -Ἀλεξανδρούπολη, ὅσο καὶ μὲ τὴν πρόταση ἐκμετάλλευσης τῶν ναυπηγείων τῆς Σύρου γιὰ ἐξυπηρέτηση τῶν ἀναγκῶν συντήρησης τοῦ ρωσικοῦ στόλου στὴ Μεσόγειο. Ἡ δεύτερη μύχια ἐπιδίωξη ἀφορᾶ τὸν Καύκασο ἀλλὰ καὶ τὴ σύμμαχο πρὸς αὐτὴν Τεχεράνη. Ἡ ἐνεργὴ παρουσία τῆς Μόσχας θὰ ἐνισχύσει πολλαπλῶς τὸ διπλωματικὸ χαρτὶ στὶς οἱανδήποτε μελλοντικὲς ἐξελίξεις.

Ὁ ρόλος τοῦ Ἰσραὴλ

Αὐτοὶ εἶναι καὶ οἱ λόγοι ποὺ Μόσχα καὶ Ἄγκυρα ἔχουν ἀντικρουόμενα συμφέροντα τὰ ὁποῖα οὐδόλως ἀποκλείεται σήμερα νὰ καταλήξουν σὲ μία πολεμικὴ εὐρύτατη σύρραξη ποὺ θὰ ἀλλάξει ἄρδην τὸ γεωγραφικὸ χάρτη στὴν περιοχή. Μία τέτοια σύρραξη ἄλλωστε ἐξυπηρετεῖ ποικιλοτρόπως καὶ τὸ Ἰσραήλ, τὸ ὁποῖο διακαῶς ἐπιθυμεῖ νὰ μειώσει τὴ στρατιωτικὴ ἰσχὺ τῆς Ἄγκυρας. Μὲ δεδομένα μάλιστα τὴν ἐχθρικὴ πρὸς τὸ Τὲλ-Ἀβὶβ στάση τῆς τουρκικῆς κυβέρνησης τοὺς τελευταίους μῆνες ἀλλὰ καὶ τὸ γεγονὸς ὅτι ἡ Τουρκία εἶναι ἡ μοναδικὴ πλέον ἐναπομείνασα ἐκτός του Ἰρᾶν μουσουλμανικὴ χώρα μὲ ἰσχυρὸ στρατὸ τὸ Ἰσραὴλ θὰ ἔχει κάθε λόγο νὰ ὠφεληθεῖ ἀπὸ ἕναν ἐνδεχόμενο ρωσοτουρκικὸ πόλεμο! Μέσα στὸ πλαίσιο αὐτὸ ἄλλωστε ἔχει ἀναπτύξει διπλωματικὲς σχέσεις μὲ τοὺς Κούρδους τοῦ Βορείου Ἰράκ, ἐνῶ ὅπως φημολογεῖται μυστικὰ ἐνισχύει μὲ ὄπλα καὶ τοὺς Κούρδους ἀντάρτες ποὺ μάχονται ἐνάντια στὴν Ἄγκυρα..

Ἐκ τῶν ἀνωτέρω λοιπὸν διαπιστώνεται πόσο πιθανὸ πλέον εἶναι τὸ ἐνδεχόμενο ἑνὸς ρωσοτουρκικοῦ πολέμου, κάτι ποὺ παλαιότερα θὰ ἀποτελοῦσε σενάριο φαντασίας. Διαπιστώνεται πόσο κοντὰ βρίσκεται ἡ ἐπαλήθευση τῶν προφητειῶν τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ, τοῦ μακαριστοῦ γέροντα Παϊσίου ἀλλὰ καὶ τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτη Σιατίστης Ἀντωνίου.

Ἡ θέση τῆς Ἑλλάδος



Ὁ κοινοὺς νοῦς τέλος κατανοεῖ πὼς ἡ Ἑλλάδα λόγω τῆς τεχνητῆς οἰκονομικῆς κρίσης ποὺ τὴν ταλανίζει ἀναλίσκεται σὲ παθητικὸ ρόλο ἔναντι τῶν ραγδαίων αὐτῶν ἐξελίξεων. Ρόλο ποὺ ἐκ τῶν πραγμάτων τὴν καθιστὰ ἀδιάφορο παρατηρητὴ καὶ «κομπάρσο» σὲ διπλωματικὸ ἐπίπεδο. Στὴν οὐσία ἡ κυβέρνηση τῆς χώρας μᾶς παρουσιάζεται ἀδύναμη νὰ παρακολουθήσει τὰ τεκταινόμενα καὶ ἁπλῶς σύρεται καὶ διασύρεται ἀπὸ τοὺς Εὐρωπαίους καὶ τὴν Οὐάσιγκτον μὲ τὴ μορφὴ τοῦ ἐπαίτη προκειμένου νὰ ἐξασφαλίσει τὰ πρὸς τὸ ζῆν στὴν ἑλληνικὴ κοινωνία καὶ νὰ ἀποφύγει κοινωνικὲς ἐξεγέρσεις. Τὴν ἐμφανῆ αὐτὴ ἀδυναμία ὅμως τῆς κυβέρνησης, ποὺ προκάλεσε ἡ πολιτικὴ τῆς ἀποστασίας ἀπὸ τὰ σταθερὰ νάματα τοῦ οὐρανοῦ, ποὺ διαχρονικὰ θωράκιζαν τὴν εὐλογημένη αὐτὴ χώρα ἀναμένεται νὰ καλύψει ὁ ἴδιος ὁ Θεὸς ἐπιβραβεύοντας αὐτοὺς ποὺ θυσιάστηκαν καὶ θυσιάζονται γιὰ τὴν ἀλήθεια καὶ τὴ σωτηρία, ὑποστηρίζει ὁ γνωστὸς γέροντας ἀσκητὴς τοῦ Παγγαίου Ὅρους.

Ἕνας Δοῦλος Κυρίου



Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/

Στα μονοπάτια της αυτοϊκανοποίησης

Posted: 04 Dec 2011 11:09 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Τι είναι αυτοϊκανοποίηση


Ερωτική αυτοϊκανοποίηση σημαίνει να ερεθίζεις τον εαυτό σου ερωτικά, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του παρτενέρ. Οι γυναίκες συνήθως αυτοϊκανοποιούμαστε είτε χρησιμοποιώντας το χέρι μας, είτε κάποιο ερωτικό βοήθημα όπως ένας δονητής. Ωστόσο υπάρχουν γυναίκες που καταφέρνουν να φτάνουν σε οργασμό απλά τρίβοντας τους
μηρούς τους μεταξύ τους, ενώ άλλες δεν χρειάζονται καν επαφή με τα γεννητικά τους όργανα και καταφέρνουν να αυτοϊκανοποιηθούν μόνο με την φαντασίωση.

Η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς οι περισσότερες γυναίκες αρεσκόμαστε στην εμπειρία του ερεθισμού χαϊδεύοντας τον εαυτό μας ή φέρνοντας στο νου μας μια ερωτική σκηνή που έχουμε ζήσει ή που θέλουμε να ζήσουμε. Σε τίποτα δεν υπολείπεται ένας αυτοερεθισμός που δεν φτάνει σε οργασμό από μια ολοκληρωμένη αυτοϊκανοποίηση.

Σε αντίθεση με τους άντρες που ξεκινούν τον αυνανισμό από μικρή ηλικία, οι γυναίκες ξεκινούν αργότερα. Στον τομέα του αυνανισμού η διαφορά των γυναικών με τους άντρες είναι ότι ενώ για τους άντρες είναι μια αυτόματη και φυσική διαδικασία, για τις γυναίκες είναι περισσότερο επιλογή παρά ανάγκη.

Επιπλέον ακόμα και μια γυναίκα που είναι εξοικειωμένη με τον αυνανισμό, τον εξασκεί πολύ λιγότερο από τον άντρα, ενώ πολύ λίγες είναι οι γυναίκες που καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση με κάποια περιοδικότητα.

Μια εξήγηση για το γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά είναι ότι στην νεαρή (ή εφηβική) ηλικία οι σεξουαλικότητα των αγοριών είναι πολύ πιο έντονη από τον κοριτσιών. Αυτό εν μέρει συμβαίνει γιατί οι γυναικείες ορμόνες συνδυάζονται περισσότερο με την ανάγκη για συναισθηματική επαφή ενώ οι ανδρικές ορμόνες με την σωματική, κάνοντας την ανάγκη για σεξ σχεδόν επιτακτική.

Μια ακόμα εξήγηση για το γιατί ο αυνανισμός είναι λιγότερο σημαντικός στις γυναίκες απ' ότι στους άντρες είναι ότι η φυσιολογία του ανδρικού σώματος, με όλες τις ερωτογενείς ζώνες να είναι εξωτερικές, άρα πιο εύκολα προσβάσιμες, τους βοηθούν να εξοικειωθούν ευκολότερα με το σώμα τους και τις ερωτικές τους ανάγκες.

Τα γυναικεία όργανα είναι λιγότερο εμφανή. Για παράδειγμα η κλειτορίδα –που αποτελεί το κύριο όργανο ερωτικής ικανοποίησης στις περισσότερες γυναίκες- είναι καλά κρυμμένη μέσα στα χείλη του αιδοίου. Και η ανακάλυψή της γίνεται ακόμα δυσκολότερη καθώς τα κορίτσια ανατρέφονται να είναι περισσότερο σεμνά και να κρύβουν το σώμα τους.
Καθώς όμως οι γενιές αλλάζουν, τα σημερινά κορίτσια όλο και περισσότερο βιώνουν την αυτοϊκανοποίηση πριν να έχουν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο ένας τεράστιος αριθμός γυναικών ανακαλύπτουν τον αυνανισμό στα τέλη της εφηβείας, τους ενώ δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν θα βιώσουν ποτέ στην ζωή τους την εμπειρία της αυτοϊκανοποίησης.



Είναι η αυτοϊκανοποίηση ...καλή;

Οι προηγούμενες γενιές γυναικών ανατράφηκαν μαθαίνοντας ότι ο αυνανισμός είναι μια ανώριμη πράξη και ότι καλό θα είναι να μην τον συνηθίσεις, γιατί θα σε εμποδίσει να δημιουργήσεις μια σωστή ερωτική σχέση με έναν άντρα.

Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν αυτή την άποψη εντελώς λάθος.

Στην πραγματικότητα η γνώμη των σεξολόγων είναι ότι μια γυναίκα μπορεί να ανακαλύψει πάρα πολλά όσο αφορά την ερωτική της προσωπικότητα μέσα από τον αυνανισμό και κάτι τέτοιο να της δώσει την ευχέρεια να μεταδώσει με μεγαλύτερη ευκολία στον ερωτικό της παρτενέρ, τις προτιμήσεις της.

Έτσι ο αυνανισμός δεν θα πρέπει να θεωρείται σαν μια πράξη ανώριμη που μας γεμίζει ντροπή. Είναι μια φυσική πράξη που κάθε υγιής γυναίκα μπορεί να κάνει. Μπορεί να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση όποτε αισθάνεται την ανάγκη, ακόμα και ενώ βρίσκεται μέσα σε μια μόνιμη ερωτική σχέση ή στο γάμο.

Πολλές γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου μέσα από τον αυνανισμό. Για άλλες η αυτοϊκανοποίηση λειτουργεί σαν βαλβίδα εκτόνωσης από μια δύσκολη ημέρα που τις φόρτωσε με άγχος και νεύρα. Για πολλά ζευγάρια δε, η αυτοϊκανοποίηση αποτελεί μέρος του ερωτικού παιχνιδιού και κομμάτι της ερωτικής τους ζωής.

Ο δρόμος για τον οργασμό

Αν μια γυναίκα δεν ξέρει τι είναι αυτό που θα την οδηγήσει στον οργασμό, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πειραματιστεί μόνη της.

Για πολλές γυναίκες η ιδέα του αυτό-ερεθισμού φαντάζει ανησυχητική ή τις γεμίζει ντροπή. Το πρώτο που πρέπει να κάνει λοιπόν κάθε γυναίκα, είναι να απαλλαγεί από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

Ο αυνανισμός είναι αποδεδειγμένα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγεί το σώμα από την ένταση. Επιπλέον είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να έρθεις σε οργασμό. Αλλά ο αυνανισμός, όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, χρειάζεται εξάσκηση. Και ο μόνος τρόπος για να μάθει η καθεμιά μας τις δικές της σεξουαλικές ανάγκες είναι πειραματιζόμενη

Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει να αυτοϊκανοποιηθείτε, ή θέλετε να απολαύσετε την εμπειρία με ακόμα καλύτερο τρόπο απ' ότι στο παρελθόν, ίσως θα χρειαστεί να το προγραμματίσετε αντί να το αφήσετε στην τύχη. Κατ' αρχήν θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας και ότι τίποτα δεν θα σας διακόψει.


► Ξεκινήστε κάνοντας ένα απολαυστικό ντους ή ένα αρωματικό αφρόλουτρο. Σαπουνίστε κάθε γωνιά του σώματός σας και απολαύστε την αίσθηση του στήθους σας και των γεννητικών σας οργάνων.

► Σκουπιστείτε με μια αφράτη πετσέτα και βάλτε την αγαπημένη σας λοσιόν σώματος. Μην σταματάτε να αγγίζετε το σώμα σας – θα σας βοηθήσει αν σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη. Πρόκειται για το σώμα σας, ένα σώμα ικανό να σας προσφέρει ευχαρίστηση, γι' αυτό απολαύστε το και εξοικειωθείτε με την όψη και την αφή του.

► Σ' αυτό το σημείο, μπορείτε πια να πάτε στην κρεβατοκάμαρά σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστά και άνετα. Αν σας ευχαριστεί βάλτε την αγαπημένη σας χαλαρωτική μουσική

► Ξαπλώστε στο κρεβάτι και χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη για να έχετε οπτική επαφή με την ερωτική σας περιοχή και ανοίξτε απαλά τα χείλη του αιδοίου με τα δάχτυλά σας. Σ' αυτό το σημείο ίσως σας φανεί χρήσιμο κάποιο λιπαντικό.

► Δοκιμάστε να σφίγγετε και να χαλαρώνετε τους μύες της λεκάνης. Αν δεν είστε σίγουρη αν το κάνετε σωστά βάλτε ένα ή δύο δάχτυλα μέσα στον κόλπο σας. Έτσι θα έχετε καλύτερα την αίσθηση του σφιξίματος ή της χαλάρωσης των μυών. Πολλές γυναίκες απολαμβάνουν την ύπαρξη του χεριού τους μέσα στον κόλπο, ενώ με το άλλο ερεθίζουν την κλειτορίδα τους. Το να αγγίζετε τον εαυτό σας εσωτερικά μπορεί να σας γεμίσει με ικανοποίηση.

► Αν χαλαρώνετε και σφίγγετε τους μύες της λεκάνης με επιταχυνόμενο ρυθμό, θα αισθανθείτε τις συσπάσεις που πολλές γυναίκες αισθάνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού.

► Μπορεί επίσης να αισθανθείτε μια γλυκιά αίσθηση ζέστης χαμηλά στην κοιλιά σας. Μην σταματάτε να αγγίζετε ολόκληρο το σώμα σας, τα στήθη σας και τους μηρούς σας και σύντομα θα ανακαλύψετε τα ευαίσθητα σημεία σας. Πιο συγκεκριμένα πειραματιστείτε με το άνοιγμα του κόλπου ή την περιοχή γύρω από την κλειτορίδα και ερεθίστε τα με όποιον τρόπο αισθάνεστε καλύτερα. Αν δεν βιάζεστε και παραμένετε χαλαρή θα διαπιστώσετε ότι τα δάχτυλά σας θα κάνουν το σωστό σχεδόν αυτόματα και θα κινούνται με
την σωστή ταχύτητα και ένταση.


► Προσπαθείτε να συνειδητοποιείτε τι αίσθηση σας προκαλεί κάθε άγγιγμα. Αγνοήστε τα πάντα γύρω σας. Επικεντρωθείτε σ' αυτό που συμβαίνει μέσα σας, ή φαντασιωθείτε ότι κάνετε έρωτα με τον αγαπημένο σας, έναν διάσημο ή έναν γοητευτικό άγνωστο, σ' ένα υπέροχο και ρομαντικό μέρος.

► Ενώ αυτοϊκανοποιείστε ίσως σας προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση η παρακολούθηση μιας ερωτικής ταινίας, φωτογραφιών με ερωτικό περιεχόμενο ή ενός ερωτικού μυθιστορήματος. Οι άντρες ερεθίζονται περισσότερο οπτικά γι' αυτό τους εξιτάρουν οι ερωτικές ταινίες ή τα περιοδικά ενώ οι γυναίκες ερεθίζονται περισσότερο με τις λέξεις και προτιμούν την ερωτική λογοτεχνία.

► Αν αισθάνεστε την ένταση να ανεβαίνει μην σταματάτε. Αν είναι η πρώτη φορά που αυνανίζεστε μέχρι τον οργασμό ίσως αισθανθείτε ένα συναίσθημα που μοιάζει με κούραση. Ή ίσως η αυξανόμενη ένταση να κάνει να αισθανθείτε νευρικότητα. Μην σας ανησυχούν αυτά τα συναισθήματα. Πάρτε τον χρόνο σας. Ή αν δεν θέλετε να συνεχίσετε τότε μην το κάνετε. Μπορείτε να το ξανακάνετε μια άλλη φορά. Σταδιακά τα ευχάριστα συναισθήματα θα καθιερωθούν και θα εξοικειωθείτε με αυτά. Σιγά σιγά θα σας ικανοποιούν σε τέτοιο βαθμό που δεν θα θέλετε να σταματήσετε. Όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βιώσετε μια ξαφνική έκρηξη ενός εκστατικού αισθήματος και θα φέρετε τον εαυτό σας σε οργασμό.

► Για μερικές γυναίκες η χρήση ενός δονητή τους προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση αλλά μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε και τα δάχτυλά σας συγχρόνως.

► Ακολουθώντας τις συμβουλές αυτές οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να μάθουν να αυνανίζονται και να έρχονται σε οργασμό. Αλλά θυμηθείτε… είναι μόνο συμβουλές. Ο πειραματισμός ίσως σας οδηγήσει να ανακαλύψετε καλύτερους τρόπους για να ερεθιστείτε.


Και μην ξεχνάτε, κάθε γυναίκα είναι μοναδική. Μοναδικές λοιπόν είναι και οι ανάγκες της και ο δρόμος προς την ηδονή. Δοκιμάστε λοιπόν και ανακαλύψτε τους δικούς σας τρόπους και δρόμους που θα σας οδηγήσουν στην ευχαρίστηση και μην ξεχάσετε να τους διδάξετε στον επόμενο ερωτικό σας σύντροφο.





πηγη


Οδηγίες από το ΚΕΠΚΑ για να μην γίνει τραγωδία η χαρά του παιχνιδιού

Posted: 04 Dec 2011 11:01 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς στην επιλογή δώρου


Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) εξέδωσε οδηγίες για να μην γίνει η χαρά του παιχνιδιού "τραγωδία", για κάποιο παιδί.


Όπως επισημαίνει το ΚΕΚΠΑ, το
παιδικό παιχνίδι είναι μεν ένα τυπικό βιομηχανικό προϊόν, για την επιλογή του οποίου, ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μια σειρά παραγόντων, όπως οι απαιτήσεις ασφάλειας- ιδιαίτερα δε για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα παιχνίδια που ιππεύονται ή αυτά με μπαταρίες, τα μπαλόνια κ.ά.- καθώς και οι προειδοποιήσεις στη σήμανση πάνω στη συσκευασία (θα πρέπει να αρχίζουν πάντα με τη λέξη «ΠΡΟΣΟΧΗ»).

Το ΚΕΠΚΑ συνιστά ακόμη να μη γίνεται η επιλογή του παιχνιδιού κάτω από τις εντυπώσεις μιας τηλεοπτικής διαφήμισης, αλλά με κριτήρια την ηλικία, το φύλο, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.

Συμβουλεύει, επίσης, όταν ανοίξουμε το παιχνίδι να ελέγξουμε την κατάστασή του, να διαβάσουμε προσεκτικά τυχόν προειδοποιήσεις και συστάσεις του κατασκευαστή, να μην πετάξουμε τα υλικά συσκευασίας, καθώς ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση παραπόνων, να εξηγήσουμε στο παιδί τη χρήση του και μετά τη χρησιμοποίηση του παιχνιδιού, να ελέγξουμε την κατάστασή του.


«Δεν αφήνουμε, ποτέ, ένα παιχνίδι, που έχει καταστεί επικίνδυνο, στο χέρι ενός αθώου παιδιού ή σε χώρο, που μπορεί να το φτάσει» επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ και παροτρύνει τους γονείς να επιβλέπουν τα παιδιά την ώρα του παιχνιδιού με το νέο τους απόκτημα και να απομακρύνουν αμέσως τις συσκευασίες των παιχνιδιών (πλαστικές ταινίες, ταινίες περιτυλίγματος, συνδετήρες κ.λπ.), καθώς μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό σ' ένα παιδί.





Αναμένεται ρεκόρ επιστροφής πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ.

Posted: 04 Dec 2011 10:58 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ρεκόρ αναμένεται να καταγραφεί φέτος στην κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας καταρρίπτοντας εκείνο που είχε σημειωθεί το 2009 που υπολογίζεται πως 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ αναγκάστηκαν σε προσωρινή ακινησία των οχημάτων εξαιτίας των υπέρογκων Τελών Κυκλοφορίας.




Σύμφωνα με την πανελλαδική αποκλειστική έρευνα που πραγματοποίησε η "Ημερησία του Σαββάτου" μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2011 η αύξηση που καταγράφεται στις κατά τόπους εφορίες ανά την Ελλάδα σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 200% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι ενώ όλοι οι υπάλληλοι των ΔΟΥ εκτιμούν πως φέτος τον Δεκέμβριο θα καταγραφεί ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων εξαιτίας των υψηλών Τεκμηρίων αλλά και των Τελών Κυκλοφορίας τα οποία σε συνδυασμό με τα αυξημένα ασφάλιστρα και την τιμή των καυσίμων κάνουν τη χρήση του ΙΧ απαγορευτική!



Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Λάκης Γαβαλάς

Posted: 04 Dec 2011 10:51 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή, ο Λάκης Γαβαλάς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ νωρίτερα τού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για μη απόδοση του ΦΠΑ. Ο Λάκης Γαβαλάς είχε το


δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία για ν' απολογηθεί αλλά δεν το έκανε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας στηναπολογία του υποστήριξε ότι η εταιρεία του είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες, για να υπαχθεί στο άρθρο 99. Νωρίς το μεσημέρι ο Λάκης Γαβαλάς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα φορώντας χειροπέδες και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα. Ο επιχειρηματίας θα πρέπει δυο φορές το μήνα να παρουσιάζεται στο Α.Τ της περιοχής του , ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψη της αδελφής του επιχειρηματία καθώς και του αντιπροέδρου της εταιρίας του.

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Posted: 04 Dec 2011 10:49 AM PST






 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φρίκη! Βίασαν και σχεδόν σκότωσαν στο ξύλο βρέφος ενός μηνός

Posted: 04 Dec 2011 10:46 AM PST

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί όταν αντίκρυσαν την κακοποίηση του μωρού το οποίο άνοιξε τα μάτια του στον κόσμο πριν από μόλις ένα μήνα!


Η χειρότερη υπόθεση κακοποίησης παιδιού είναι

αυτή που αποκαλύφθηκε στο Λονδίνο. Το βρέφος είναι στην εντατική με σπασμένα σχεδόν όλα τα κόκκαλα του κορμιού του και με ίχνη βιασμού!

Το μωρό έπαθε καρδιακή προσβολή εξαιτίας των τραυμάτων και τώρα νοσηλεύεται στην εντατική και παλεύει για την ζωή του!

"Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που αντικρύσαμε", έλεγαν με δάκρυα στα μάτια οι γιατροί και οι νοσοκόμες του νοσοκομείου King's College.

Η αστυνομία θεωρεί ως υπόπτους έναν 35χρονο άνδρα και μια 33χρονη γυναίκα από το Κέντ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LASTING FOR EVER-ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ ΟΛΟΥΣ

Posted: 04 Dec 2011 10:35 AM PST




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Για πόσους Προέδρους μπορεί να διαρκέσει μία Βασίλισσα?

Ε Ν Τ Υ Π Ω Σ Ι Α Κ Ο!!


 


















Αυτή εδώ διαρκεί πάρα πολύ!!!






Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές