Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Αμερικανός Μετεωρολόγος αποκαλύπτει επιτέλους την αλήθεια για τους αεροψεκασμούς

Posted: 14 Nov 2011 02:58 PM PST



Μετά από το σύνηθες θερινό "διάλλειμα" στη διενέργεια των χημικών αεροψεκασμών,από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν "δυναμικά", όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

Και ενώ χιλιάδες πολίτες παγκοσμίως γίνονται μάρτυρες της κατάστασης σε καθημερινή σχεδόν βάση,κανείς αρμόδιος,ειδικός, επιστήμονας ή πολιτικός, δε γνωρίζει κάτι επί του θέματος....
 Οι υποστηρικτές αλλά και μάρτυρες των αεροψεκασμών, έχουν χαρακτηριστεί, γραφικοί, φαντασιόπληκτοι, συνομωσιολόγοι και πολλά άλλα. Ήρθε όμως η ώρα των αποκαλύψεων και πληροφοριών, οι οποίες δύσκολα θα μπορέσουν να απαξιωθούν.
Ο Kevin Martin, είναι Αμερικανός Μετεωρολόγος ο οποίος υπήρξε αρνητικός στο θέμα των chemtrails και για μεγάλο διάστημα, εξαρτώμενος αλλά και απειλούμενος επαγγελματικά αντιμετώπιζε το θέμα όπως η πλειοψηφία των επιστημόνων: Αρνούταν πεισματικά την ύπαρξη των chemtrails.Τα ακραία όμως καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών καθώς και η αλλαγή στην πορεία της υγείας του,τον έκαναν να αποκαλύψει όσα ξέρει για το θέμα και να δραστηριοποιηθεί δυναμικά,ζητώντας τη βοήθεια όλων μας για να σταματήσει αυτή η- καταστρεπτική για τον πλανήτη και τον άνθρωπο-δραστηριότητα.
Αυτή είναι η αποκάλυψη του Kevin Martin:
"Ασχολούμαι με την πρόγνωση του καιρού για περισσότερο από 10 χρόνια. Έχω δει πολλά πράγματα στον ουρανό μας. Πολλοί με ρώτησαν το λόγο που με ώθησε από αρνητής του φαινομένου να γίνω σκεπτικιστής. Και επιτρέψτε μου να ρωτήσω κάτι. Αν είχατε ένα επάγγελμα που σχετίζεται με κάποια επιχείρηση για την οποία δεν επιτρέπεται να μιλήσετε – τι θα κάνατε; Τι θα μπορούσε να συμβεί;
Ακριβώς αυτό. Εσείς θα το αποφεύγατε. Έχω χάσει θέσεις εργασίας, και ακόμη κλήθηκα να εγκαταλείψω μια συνέντευξη για θέσεις μετεωρολογίας εξ αιτίας των chemtrails.
Οι Μετεωρολόγοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν. Γνωρίζουμε πως αυξάνονται. Αλλά οι περισσότεροι μετεωρολόγοι δεν θα αποκαλύψουν οποιοδήποτε μέρος του προγράμματος. Οι περισσότεροι εργάζονται για μεγάλα μέσα ενημέρωσης και τη δουλειά τους ακολουθεί τη «γραμμή». Εγώ όχι, γι' αυτό και πηγαίνω «ενάντια» σε πολλούς Οργανισμούς Πρόβλεψης Καιρού, ακόμη και σε ολόκληρο το οπλοστάσιο της NOAA και των οργανισμών πρόβλεψης τυφώνων, ανεμοστρόβιλων, ακόμη και για τις τοπικές καιρικές προβλέψεις. Με ενδιαφέρει λιγότερο ποιοι είναι ή τι ξέρουν. Το μόνο που ξέρω είναι, πως αυτό που ξέρουν δεν μπορούν να το πουν.
Κατά τα τελευταία 3-4 χρόνια αρρωσταίνω ολοένα και περισσότερο. Συνήθως αρρώσταινα κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 2 χρόνια. Αυτό μέχρι το 2004, όταν άρχισα να αρρωσταίνω ετησίως. Τώρα αρρωσταίνω 3-4 φορές το χρόνο, και έχω προβλήματα στο στήθος / καρδιακά. Θέλω να πω έλα; Στην ηλικία μου και καρδιακά προβλήματα; Αυτά ήρθαν ξαφνικά και ακόμα δεν έχω ιδέα γιατί τώρα.


Πολλοί μου λένε, πως οι προβλέψεις μου είναι εξαιρετικές. Αλλά έχω παρατηρήσει, πως η ικανότητά μου να προβλέψω Τυφώνες έχει μειωθεί. Γιατί; Επειδή κατευθύνονται ή επηρεάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντίθετα από το παραδοσιακό κλίμα. Αυτό το ξέρω, και αυτό είναι που επηρεάζει τη μέθοδο πρόβλεψης που χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια.
Να σε διώχνουν από συνεντεύξεις για θέσεις μετεωρολόγων, αλλαγή μεθόδου πρόβλεψης, η υγεία μου, όλα τα σημεία οδηγούν σε ένα πράγμα: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτά τα chemtrails χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση των καιρικών συστημάτων. Ο λόγος που πολλοί αρρωσταίνουν περισσότερο το χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ψεκασμός γίνεται στα μετωπικά συστήματα . Πολλές εκατοντάδες μίλια μπροστά τους. Οι χημικές ουσίες των ψεκασμών πέφτουν κάτω όταν οι καταιγίδες χτυπούν με τη μορφή βροχής ή το χιονιού. Αυτό είναι αλλιώς γνωστό ως όξινη βροχή. Αυτό σίγουρα μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την υγεία του πλανήτη. Στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μένω μέσα, όταν έχω προβλέψει chemtrails σε όλη την Νότια Καλιφόρνια, και σίγουρα έχω σταματήσει να βγαίνω όταν έχει καταιγίδες όταν ξέρω ότι θα βρέξει ή θα χιονίσει ταυτόχρονα χημικές ουσίες.
HAARP και Chemtrails – Ναι. και τα δύο χρειάζονται. Πειράματα με τη χρήση των μετάλλων που υπάρχουν στη σούπα των chemtrail χρησιμοποιούνται για να στοχεύουν σε περιοχές τις οποίες χτυπούν με επαναλαμβανόμενα σήματα από το HAARP. Η θέρμανση των ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στη μετάδοση της θερμότητας, που είναι ευρύτερα γνωστή ως αλλαγή ροής του ανέμου. Αυτό μπορεί να διαταράξει την ταχύρρευμα (jet stream) του πλανήτη και μπορεί να έχουν ως στόχο να κατευθύνουν τα συστήματα με ανώμαλους τρόπους.
Τα Chemtrails είναι μόνο συμπύκνωση (contrails) λέτε;
Αυτό το νομίζετε μόνο και μόνο επειδή «οι ουρές» έχουν τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό των κινητήρων που, αυτοί προκαλούν ένα contrail; Λοιπόν ας το ξανασκεφτούν …
Ξέρω ότι αυτό είναι ένα απλό γεγονός και μπορείτε να το πάρετε όπως είναι …Τα συστήματα Chemtrail επισυνάπτονται ακριβώς κοντά ή κάτω από το επίπεδο των κινητήρων. Γίνονται ένα καλό μείγμα με τις κανονικές συμπυκνώσεις (contrail) και διαρκούν πολύ περισσότερο. Αν νομίζετε πως μόνο λόγω του αριθμού των αεροπλάνων αυτά είναι μόνο κανονικές συμπυκνώσεις ας το ξανασκεφτείτε. Η κυβερνητικές εξουσίες είναι εξυπνότερες από όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και διατηρούν τα συστήματα «γραμμής» ώστε να είναι σύμφωνα με τον αριθμό των κινητήρων του τύπου αεροπλάνου που χρησιμοποιούν. Είναι πάντα σταθερό.
Πώς μπορώ να ξέρω πότε θα χτυπήσουν; Λοιπόν δεν μπορώ να αποκαλύψω την προσωπική επαφή μου, που μου λέει περίπου το 33% των επερχόμενων εργασιών ψεκασμού. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι αυτή με τα «φώτα λειτουργίας» πάνω τους, αποτελεί μέρος από τις εξωτερικές πληροφορίες που λαμβάνω. Για την ασφάλειά τους Ποτέ δεν θα αποκαλύψω ποιος είναι αυτός ή αυτή.
Έτσι, όπως γνωρίζετε, εμείς ως μετεωρολόγοι γνωρίζουμε τον εναέριο χώρο μας. Γνωρίζουμε τι ακριβώς περνά μέσα σε αυτόν και πότε. Πρέπει να το γνωρίζουμε. Αυτό είναι που παρακολουθείτε. Πριν από χρόνια ρωτήθηκα για τις ουρές(τα chemtrails) … "Τι ουρές;" και έπρεπε να τα απομυθοποιώ (να τα αρνούμαι) και τα στέλνω στην πορεία τους. Αυτό έπρεπε να κάνω. Τίποτε περισσότερο. Υπάρχουν τα chemtrails και πρέπει να γνωρίζετε σχετικά…
Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό;
Γιατί δεν βοηθάτε την εκστρατεία έξω; Εμείς συλλέγουμε τα αποδεικτικά στοιχεία μας και αυτό θα διαρκέσει για όσο είναι δυνατόν πριν από τον τερματισμό λειτουργίας.
Οι προβλέψεις είναι 90% ακριβές. Με ρωτήσατε πώς μπορούν να ακριβή. 90% είναι το καλύτερο που μπορώ να δώσω, επειδή τίποτα δεν είναι 100%. Θα μπορούσαν να ακυρώσουν μια επιχείρηση σε ένα λεπτό.
Ελπίζω πως η τοποθέτηση σας βοήθησε να καταλάβετε το ιστορικό αυτού που κάνω, γιατί άλλαξα, και τι ξέρω …"
Ο K.Martin , εκτός από την ιστοσελίδα που διατηρεί και στην οποία αναρτεί τις προβλέψεις του για τον καιρό, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα- χάρτη το οποίο ονόμασε: chemtrails alert και με το οποίο προειδοποιεί για τους επερχόμενους αεροψεκασμούς παγκοσμίως.
Οι διευθύνσεις τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε για να ενημερωθείτε για τα παραπάνω είναι οι:
http://www.owsweather.com/ και http://www.owsweather.com/contrailreport.html
 
 
http://free-phos.blogspot.com

12 ακατάλληλα αποκριάτικα κουστούμια για τα παιδία

Posted: 14 Nov 2011 02:16 PM PST


Γονείς για κλάματα!














Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη έχει 172 γράμματα!!!

Posted: 14 Nov 2011 01:11 PM PST

perierga.gr - Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη έχει 172 γράμματα!!!
Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο »Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές! Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εκπληκτική ευχέρεια της Ελληνικής να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών! Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:
λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο
κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγα

νοπτερυγών…
Ο λεξιλογικός αυτός «σιδηρόδρομος» είναι δύσκολο να διαβαστεί απνευστί, ενώ με μια μικρή προσπάθεια μπορούμε να μεταφράσουμε:  
-πάστοπεταλίδο-γαλεοσάλαχο-τούρσοπιπεράτο-μυαλοκόμματα-
-μελοπερεχύτο-μυτζηθρότυρο-τρύγονοκοτσύφο-τσιχλοπίτσουνα -

-ψήτοσουσουράδο-κοτοκέφαλα-άγριοπεριστέρο-λαγοκούνελα -

-στράγαλοπετμέζο-φτερουγόδιπλες.
 
 
http://rc-cafe.blogspot.com

Απίστευτο φυσικό φαινόμενο ...φοίνικας... περπατάει!

Posted: 14 Nov 2011 01:05 PM PST

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει πού οφείλεται η περίεργη αυτή ιδιότητα...
Ο «φοίνικας που περπατάει» ή αλλιώς Socratea exorrhiza, όπως είναι και η επιστημονική του ονομασία, είναι ένα φυτό που έχει μια περίεργη ιδιότητα:

καθώς αναπτύσσεται, μετακινείται, αλλάζοντας θέση!

Αν και ο τρόπος με τον οποίο μετακινείται δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως, η λειτουργία του αυτή, οφείλεται .....
στις ρίζες-ξυλοπόδαρα τα οποία δημιουργεί.

Σύμφωνα με μία θεωρία, όταν ένα άλλο δέντρο πέσει πάνω στον φοίνικα, τότε δημιουργεί καινούργιες ρίζες λίγο μακρύτερα από το αρχικό
σημείο που μεγάλωσε, «εγκαταλείπει» τις αρχικές του, και μετακινείται στις καινούργιες.

Ωστόσο, η θεωρία αυτή έχει αμφισβητηθεί. Άλλοι προτείνουν σαν εξήγηση, πως ο φοίνικας μετακινείται από την αρχική του θέση προκειμένου να έχει καλύτερη πρόσβαση στο φως του ήλιου.

Ο «φοίνικας που περπατάει», ευδοκιμεί στα δάση της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 25 μέτρα και η διάμετρος του κορμού τα 17 εκατοστά.

 
 
Από το enimerwsi
http://kalyterotera.blogspot.com

12 τρελλές φάρσες σε μεθυσμένους!!

Posted: 14 Nov 2011 12:57 PM PST

Για αυτό πάντα πρέπει να προσέχεις οταν πίνεις με ποιόν πινεις!!! 










 


http://to-potistiri.blogspot.com

Τα μαλλιά του ανθρώπου είναι κάτι φυσικό, αλλά πόσο πολύ μπορούν να μεγαλώσουν;

Posted: 14 Nov 2011 12:18 PM PST


Αυτά τα κορίτσια έχουν πραγματικά μεγάλο  βάρος στο κεφάλι τους. Αλλά κανένας δεν μπορεί να πει ότι τα μακριά μαλλιά δεν είναι όμορφα.


































 
 
 http://alldaynews4you.gr

Όλα αυτά είναι αλήθεια??? Δείτε το βίντεο!!!

Posted: 14 Nov 2011 12:07 PM PST

 Χωρίς λόγια.





http://www.katohika.gr
http://www.triklopodia.com

Τελικά μούφα το απολιθωμένο ρομπότ των 2000 ετών...

Posted: 14 Nov 2011 11:50 AM PST

Τελικά όπως αποδεικνύεται τα αρχαία ρομπότ είναι δημιουργήματα κάποιου Καλλιτέχνη, και όχι ευρήματα απολιθωμένα 2000 ετών. Ευχαριστούμε τον φίλο Αναγνώστη, ο οποίος μας υπέδειξε το λίνκ, το οποίο μας προσγείωσε στην πραγματικότητα, και δεν άφησε την φαντασία μας να οργιάσει για άλλη μία φορά. Ακολουθεί το λίνκ της ανάρτησης η οποία είναι στα Αγγλικά.  http://www.therpf.com/f9/robot-fossils-photo-intense-87383/  

http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

Σας παρουσιάζουμε την ‘’μέδουσα’’ το μεγαλύτερο φίδι του κόσμου!!!

Posted: 14 Nov 2011 11:28 AM PST



  • Αυτός ο πύθωνας ζει σε συνθήκες αιχμαλωσίας και χρειάζεται 15 ανθρώπους για να τον κρατήσουν
  • Είναι 25 μέτρα
  • Ζυγίζει Πάνω από 350 κιλά!!!

 
http://periergaa.blogspot.com

"Ετοιμάζουν πυρηνικό πόλεμο"

Posted: 14 Nov 2011 11:02 AM PST

Ως πολιορκητικό κριό των ΗΠΑ αντιμετωπίζει τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο. Φοβάται για το ξέσπασμα πυρηνικού πολεμου
"Στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου βάζει τον κόσμο η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής ενέργειας (ΙΑΕΑ) για το Ιράν", σύμφωνα με άρθρο του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο.
Ο Κάστρο υποστηρίζει ότι Βρετανία και Ισραήλ, προετοιμάζουν επίθεση εναντίον του Ιράν και η ΙΑΕΑ εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.

"Το πιο περίεργο είναι ότι μόλις το ΝΑΤΟ είχε ολοκληρώσει την επιχείρηση του στη Λιβύη" στα τέλη Οκτωβρίου, η ΙΑΕΑ "έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση της που είναι πολιτική, ιδιοτελής και δογματική, η οποία θέτει τον κόσμο στα πρόθυρα του πολέμου με χρήση πυρηνικών όπλων", γράφει ο Κάστρο στο άρθρο του με τίτλο "γενοκτόνος Κυνισμός".
Ο 85χρονος κομμουνιστής ηγέτης, υπογραμμίζει ότι ενεργώντας έτσι η ΙΑΕΑ "ένας οργανισμός του Ο.Η.Ε. που θα πρέπει να παραμείνει στην υπηρεσία της παγκόσμιας ειρήνης" στηρίζει "τον πυρηνικό πόλεμο που η αυτοκρατορία των γιάνκηδων, σε συμμαχία με τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, προετοιμάζει λεπτομερώς εναντίον του Ιράν".
"Μετά το περίφημο Veni, vidi, vici του Ρωμαίου αυτοκράτορα (Ήρθα, είδα και κατέκτησα), που αναμεταδόθηκε στην κοινή γνώμη μετά το θάνατο του Λιβύου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δεν μπορούμε πια να βρούμε λόγια για να περιγράψουμε την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών", εκτιμά ο Φιντέλ Κάστρο.
Στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η ΙΑΕΑ εκφράζει "σοβαρές ανησυχίες" σχετικά με τη στρατιωτική διάσταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Η Τεχεράνη απέρριψε την έκθεση, κατηγορώντας την Υπηρεσία ότι είναι όργανο στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ για να την απομονώσουν.
Ο Φιντέλ Κάστρο στο άρθρο του θεωρεί ότι είναι αναγκαίο "η ανθρωπότητα να έχει επίγνωση των κινδύνων που διατρέχει αδυσώπητα να περιέλθει σε μια πλήρη και τελική καταστροφή που θα είναι το αποτέλεσμα των ανεύθυνων αποφάσεων των πολιτικών στα χέρια των οποίων η τύχη, περισσότερο ότι το ταλέντο ή την αξία, έχει βάλει τη μοίρα της ανθρωπότητας".




http://news247.gr
http://free-phos.blogspot.com

O Μπουτάρης θα στήσει άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλ.Αριστοτέλους

Posted: 14 Nov 2011 07:39 AM PST

Όχι, δεν το λέμε εμείς, ούτε πιστεύουμε ότι ο Γ.Μπουτάρης θα ταυτιστεί με τους εθνικοπαράφρονες της γείτονος.
Θεωρούμε ότι έχει γίνει κάποια παρεξήγηση. Το λέει το μεγάλο Τουρκικό portal για τον Τουρισμό Tourizmhabercisi.com ("τουριστικά νέα"), που αναδημοσιεύει άρθρο της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας  Habertürk.
Για την ακρίβεια λέει:


Boutaris'in ortaya attığı 'Ottoman Heritage Tour – Osmanlı Mirası Turu' projesi kapsamında öncelikle Selanik'te şu anda kültür merkezi olarak kullanılan Osmanlı'dan kalma Yeni Cami gelecek yıl nisan ayına kadar ziyarete açılacak. Bununla birlikte şehirdeki ünlü Aristotales Meydanı civarına bir Atatürk heykeli koyulacak.


Στα πλαίσια του σχεδίου Ottoman Heritage Tour (ξενάγηση Οθωμανικής Κληρονομιάς), ....θα ανοίξει το Γενί τζαμί....... Μαζί με αυτό θα τοποθετηθεί και στην γνωστή πλατεία Αριστέλους,  ένα άγαλμα του Ατατούρκ (Atatürk heykeli).


δείτε και μόνοι σας: http://www.turizmhabercisi.com/?p=29429

και περιμένουμε τις απαντήσεις του Δημάρχου (όχι σε μας -του είμαστε ενοχλητικοί γιατί είμαστε ανεξάρτητοι - αλλά έστω στα ΜΜΕ της πόλης που τον γλείφουν πατόκορφα και τρέχουν ασθμαίνοντας να δώσουν "άρωμα νεωτερισμού" σε κάθε του κουβέντα)


 

http://taxalia.blogspot.com
http://www.pinnokio.gr

Πλακώνουν στο ξύλο και ακινητοποιούν μεθυσμένο διαδηλωτή(ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Posted: 14 Nov 2011 07:29 AM PST

Πραγματικά πολύ εξευτελιστικό, ακόμα και αν ο φταιχτης είναι ο ίδιος ο μεθυσμένος...



http://enaigeira.blogspot.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ 2000 ΕΤΩΝ; ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ;

Posted: 14 Nov 2011 07:16 AM PST



Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο οι παρακάτω φωτογραφίες,όπως αναφέρουν άλλα ξένα site πρόκειται για απολιθώματα 2000 χρόνων.Τώρα αν αυτό είναι αλήθεια η όχι αυτό το αφήνουμε στην κρίση σας.  









 
 
apocalypsejohn
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

Bρετανοί σκοτώνουν τα κατοικίδια τους για να πάρουν τα λεφτά της ασφάλειας

Posted: 14 Nov 2011 03:20 AM PST

Bρετανοί σκοτώνουν τα κατοικίδια τους για να πάρουν τα λεφτά της ασφάλειας
Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο βασανισμού και θανάτωσης κατοικίδιων σε ολόκληρη την Βρετανία.
Οι ιδιοκτήτες ασφαλίζουν τα άμοιρα ζωάκια και έπειτα τα σκοτώνουν, για να εισπράξουν το ποσό της ασφάλισης.

Περισσότερες από 2.3 εκατομμύρια γάτες και σκύλοι ασφαλίστηκαν πέρσι, ενώ σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών ασφαλιστών η ασφαλιστική απάτη έφτασε φέτος τα 2.25 εκατομμύρια ευρώ.
Τα κόλπα που έχουν επινοήσει οι διάφοροι ιδιοκτήτες, για να κερδίσουν το ποσό της ασφάλισης ξεπερνούν κάθε φαντασία. Μερικοί πωλούν ή ακόμα σκοτώνουν τα φτωχά ζωάκια και έπειτα δηλώνουν πρόωρο θάνατο ή εξαφάνιση.
Άλλοι, τραυματίζουν τα κατοικίδια τους με "στημένα" ατυχήματα, ώστε να κρύψουν προϋπάρχοντα σημάδια που δεν καλύπτονται από το συμβόλαιο ασφάλισης.
Μία άλλη απάτη θέλει τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν την εξαφάνιση του ζώου τους, καθώς κάποιες εταιρίες καλύπτουν την περίπτωση εξαφάνισης ή κλοπής των κατοικίδιων.
Ο αριθμός των ασφαλιστικών αιτήσεων που σχετίζονται με απάτες που είτε αποδείχθηκαν είτε όχι αυξήθηκε κατά 440%, αφού οι κτηνιατρικές εγγραφές των ζώων είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστούν.


Πηγή: blog.gr
http://www.pamepreveza.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Δείτε το... απροσδόκητο τέλος ενός καυγά οδηγών

Posted: 14 Nov 2011 03:13 AM PST

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Δείτε το... απροσδόκητο τέλος ενός καυγά οδηγών
Δείτε το απροσδόκητο τέλος ενός καυγά οδηγών...
Αφού φόρτωσαν πολύ ξύλο ο ένας στον άλλον στο τέλος...
Δείτε το σχετικό βίντεο:






Πηγή: 24wro
http://pamepreveza.gr

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Οι 'Ελληνες της μυστικής Λέσχης "Μπίλντερμπεργκ": Ποιοί πολιτικοί, επιχειρηματίες και ποιός δημοσιογράφος, συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της.

Posted: 14 Nov 2011 03:03 AM PST



Η μυστική-αμαρτωλή διατλαντική Λέσχη Bilderberg προ-αποφασίζει γιά το πολιτικο-οικονομικό μέλλον του πλανήτη, "βαφτίζει" ηγέτες-κυβερνήσεις κι εξαγοράζει συνειδήσεις... Κίσσιγκερ, Περλ, Γούλφοβιτς, Ροκφέλερ, Σόρος, Kλίντον, Τζον Κέρρυ, Ντ' Εστέν, Πρόντι, Χόλμπρουκ, Χουάν Κάρλος, μερικά από τα τακτικά της μέλη, μαζί με ηχηρά ονόματα από τον χώρο της πολεμικής (και μη) βιομηχανίας, των αμερικανικών ΜΜΕ και των εταιριών πετρελαίου...
'Ολοι οι Γ.Γ. του ΝΑΤΟ υπήρξαν μέλη της Λέσχης

Η περίφημη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που την διακρίνει η μυστικότητα, παίζει κατά κάποιο λόγο, ρόλο άτυπης παγκόσμιας κυβέρνησης. 'Οτι αντιδραστικό έχει συμβεί στον πλανήτη τα τελευταία 54 χρόνια, έχει συζητηθεί, προκαθοριστεί σε συνεδριάσεις της.
Η Λέσχη, συνεδριάζει γιά ένα τετραήμερο κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις, χώρες και στις εργασίες της συμμετέχουν 120 πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κ.ά. από επιλεγμένες 30-35 χώρες.




Οι συμμετέχοντες απαγορεύεται να μιλήσουν σε ΜΜΕ ή σε ιδιώτες και αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε ότι έχει σχέση με τις συνεδριάσεις, ακόμα "αρνούνται" έστω και την συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Eπίσης, απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους, αν είναι πολιτικοί.
Στη μυστική σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ διαμορφώνεται από ένα πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων μια συναίνεση για το ποιές είναι οι προτεραιότητες που θα πρέπει να απασχολήσουν τον κόσμο μας τα επόμενα χρόνια, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.Η ιστορία έχει δείξει πως η συμμετοχή στις εργασίες της λέσχης Μπίλντερμπεργκ μπορεί να ... κάνει καλό στην καριέρα κάποιων πολιτικών. Ο Μπιλ Κλίντον, για παράδειγμα, ήταν κυβερνήτης της πολιτείας 'Aρκανσο το 1991, όταν πήρε μέρος σε μια τέτοια συνάντηση. Ο σημερινός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, που παρέστη στη σύνοδο της λέσχης δύο χρόνια αργότερα, το 1993, ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Oι ελληνικές συμμετοχές (πολιτικών) 1988-2007: Γιώργος Παπανδρέου 4, Θεόδωρος Πάγκαλος 3, 'Αννα Διαμαντοπούλου 3, Γιώργος Αλογοσκούφης 3, Κώστας Καραμανλής 1, Ντόρα Μπακογιάννη 1 (βλέπε κατάλογο παρακάτω, γιά υπόλοιπους).

Στην μυστική Λέσχη, συμμετέχουν, εκτός των άλλων από αμερικανικής πλευράς, οι: Κίσσινγκερ, Περλ, Γουλφοβιτς, Σόρος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όλοι οι Γεν. γραμματείς του ΝΑΤΟ, υπήρξαν μέλη της Λέσχης.

Συμμετοχές 1954-1984. Ο πρώτος 'Ελληνας που συμμετείχε ήταν ο Παναγιώτης Κανελόπουλος (1954)

Στην Ελλάδα, η Λέσχη συνεδρίασε στα 1993, στην Βουλιαγμένη, επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη συνεδρίαση, μαζί με άλλους 'Ελληνες πολιτικούς.
Αξιοπρόσεκτο είναι και το γεγονός ότι ένας μόνο 'Ελληνας δημοσιογράφος έχει συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Λέσχης, 2002 και 2008, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο ("εκπαιδευμένος" στις ΗΠΑ) Αλέξης Παπαχελάς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, είχε προσκληθεί (συμμετείχε;) στην σύνοδο της ''Λέσχης'', τέλη Μαίου 1996, στο Τορόντο

Επίσης, στα 1998 συμμετείχαν από κοινού στη συνεδρίαση της Λέσχης στην Μ. Βρετανία οι: Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου. (Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

Συμμετοχές 2008, 5-8 Ιουνίου, Βιρτζίνια, ΗΠΑ

Από την Ελλάδα, στις συνεδριάσεις των 7 τελευταίων χρόνων, συμμετείχαν:
2007 - Istanbul, Turkey (31 May-3 June)Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
David, George A. Chairman, Coca-Cola
Diamantopoulou, Anna Member of Parliament

2006 - Ottawa, Canada, (8-11 June)Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
David, George A. Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
Tsoukalis, Loukas President, Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELIAMEP

2005 - Rottach-Egern, Germany (5-8 Μαίου- Η Agenda)Alogoskoufis, George -Minister of Economy and Finance
Papandreou, George - Leader of the Opposition (PASOK)
Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner
David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
(O πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)

2004 - Stresa, Italy, (3-6 Ιουνίου 2004)
Diamantopoulou, Anna - Member of Parliament, former European Commissioner for Social Affairs
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
2003 - Versailles, France (15-18 Μαίου):
Bakoyannis, Dora - Mayor of Athens
Tsoukalis, Loukas - Professor, University of Athens; President Hellenic Foundation for European and Foreign Policy
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
2002 - Chantily, Virginia, USA (30 Μαίου-2 Ιουνίου):
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola) - member, Steering Committee
Papahelas, Alexis - Foreign policy columnist. "TO VIMA"
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
2001 - Stenungsund, Sweden (24-27 Μαίου):
David, George A. - Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A. (Coca-Cola)
Manos, Stephanos - Member of the Greek Parliament & Former Minister of National Economy; President of the Liberal Party
(Ο πλήρης κατάλογος με όλους όσους και όσες συμμετείχαν)
Ο κατάλογος με τους 'Ελληνες πολιτικούς κι επιχειρηματίες, που συμμετείχαν στις μυστικές συνεδριάσεις της Λέσχης, από τα 1988 ίσαμε τα 2000:

Bilderberg from 1988 onwards (Greece) 88 89 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00
____(function is at last attendance; x st - 10 years to Dec 98) AT (st) DE FR GR FI CH CN US UK PT BE
Carras, Costa, Director of Companies (x st) st st st st st st x x x
David, George A. Chairman of the Board, Hellenic Bottling Company S.A.

x x st x x
Andrianopoulos, Andreas, Mayor of Piraeus; former Minister of Culture x

Argyros, Stelios, Chairman Federation of Greek Industries

Arsenis, Gerasimos, Minister of Defense

Christodoulou, Efthymios, Minister of Economic Affairs

Costopoulos, Yannis S, Chairman, Credit Bank

Couloumbis, Ted, Pres. Greek Foreign Policy Institute

Diamandouros, P Nikiforos; National Ombudsman
Hadjieleftheriadis, Gregory, Vice President Eletson Corporation

Karamanlis, Kostas A. - Leader of the Opposition

Kranidiotis, Yannos. Alternate Minister for Foreign Affairs (d. 14.9.99).

Livanos, George P, Ship Owner
Lyras, John C, Vice Chairman, Union of Greek Shipowners
Manos, Stefanos, Minister of National Economy

Mitsotakis, Constantine, Prime Minister

Pangalos, Theodoros G., Minister for Foreign Affairs (Socialist Party) x

Papaconstantinou, Michalis, Minister for Foreign Affairs
Papalexopoulos, Theodore, Deputy Chairman, Titan Cement Company

Papandreou, George A. - Minister for Foreign Affairs

Peraticos, Michael C, Chairman, Pegasus Ocean Services

Samaras, Andonis, former Minister of Foreign Affairs

Tsoukalis, Loukas, Prof, Univ of Athens; Pres., Hellenic Centre for Eur. Studies (EKEM)

Veremis, Thanos M. - Professor of Political History, Univ. of Athens; Pres. of Eliamep


Vokos, Themistocles, Chairman, The Seatrade Organisation
Zombanakis, Minos, Chair, Group for International Study & Evaluation


(Στα παραπάνω, πρέπει να προστεθεί και το όνομα του πολιτικού Γιάγκου Πεσματζόγλου -τακτικό μέλος της Λέσχης)







http://alithiastofos.blogspot.com
http://eleftheriskepsii.blogspot.com

10 Παράξενα ψυχικές διαταραχές

Posted: 14 Nov 2011 02:26 AM PST


Ψυχικές διαταραχές παρουσιάζονται σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, άλλες σε ήπια μορφή και άλλες σε πιο βαριά. Άλλες παροδικές και άλλες μόνιμες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ψυχολογικό σοκ που μπορεί να υποστεί κάποιος είναι ιδιαίτερα σπάνιο ή και περίεργο. Σήμερα σας παρουσιάζω μια λίστα με 10 τέτοιες περίεργες ψυχικές διαταραχές.


1. Stockholm Syndrome
Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι μια ψυχολογική αντίδραση που εμφανίζεται σε άτομα που είναι σε ομηρία και τα οποία δείχνουν σημάδια συμπάθεια, πίστης ή ακόμα και εθελοντικής συμμετοχής στην ομηρία, ανεξαρτήτως του κινδύνου που μπορεί να εκτεθούν. Το σύνδρομο αυτό, συναντάται επίσης και σε περιπτώσεις ξυλοδαρμού γυναικών, βιασμό ή σε κακοποιημένα παιδιά.
Το σύνδρομο πήρε το όνομα αυτό, από τη ληστεία μιας τράπεζας στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, κατά την οποία οι δράστες, κράτησαν σε ομηρία το προσωπικό και τους πελάτες της τράπεζας από τις 23 έως και 28 Αυγούστου το 1973.
Σε αυτή την περίπτωση, τα θύματα είχαν δεθεί συναισθηματικά με τους δράστες σε σημείο να αρνηθούν να καταθέσουν εναντίον τους, όταν έληξε η ομηρία μετά από 6 ημέρες. Αργότερα, όταν οι δράστες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση, ένας από αυτούς, παντρεύτηκε μια γυναίκα που είχε σαν όμηρο.
Ένα διάσημο παράδειγμα για το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είναι η ιστορία της Patty Hearst, κόρης ενός εκατομμυριούχου που είχε απαχθεί το 1974. Η Patty ανέπτυξε μια συμπάθεια για τους απαγωγείς της και αργότερα πήρε μέρος σε μια ληστεία που οργάνωσαν.

2. Lima Syndrome
Το σύνδρομο της Λίμα είναι ακριβώς αντίθετο από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Εδώ οι δράστες, γίνονται πιο συμπονετικοί στις ανάγκες των ομήρων.
Το όνομα του το πήρε από την ομηρία στην Ιαπωνική πρεσβεία στην Λίμα του Περού, όπου 14 μέλη του επαναστατικού κινήματος Tupac Amaru (MRTA), έπιασαν εκατοντάδες ανθρώπους ομήρους σε ένα πάρτι του διπλωμάτη της Ιαπωνίας στο Περού. Οι όμηροι αποτελούνταν από διπλωμάτες, κυβερνητικούς και στρατιωτικούς υπαλλήλους, στελέχη επιχειρήσεων και ήταν από διάφορες εθνικότητες. Η ομηρία ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου του 1996 και τελείωσε στις 22 Απριλίου του 1997.
Μέσα σε μερικές ημέρες, οι μαχητές είχαν απελευθερώσει τους περισσότερους από τους αιχμαλώτους, με φαινομενική αδιαφορία για τη σημασία τους, συμπεριλαμβανομένου του μελλοντικού Προέδρου του Περού, και τη μητέρα του σημερινού προέδρου.
Μετά από μήνες ανεπιτυχών διαπραγματεύσεων, όλοι οι υπόλοιποι όμηροι ελευθερώθηκαν με μια επιδρομή από τους περουβιανούς καταδρομείς, αν και ένας όμηρος σκοτώθηκε.

3. Diogenes Syndrome
Το σύνδρομο του Διογένη, αναφέρεται στον γνωστό αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, ο οποίος έζησε μέσα σε ένα πιθάρι. Το σύνδρομο του Διογένη είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται σε άτομα που φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις στο να παραμελούν τον εαυτό τους, να έχουν τάσεις απομόνωσης και να μην έχουν επαφή με το περιβάλλον. Παρουσιάζεται κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα και συνδέεται με τη γεροντική ανία.
Το σύνδρομο εσφαλμένα έχει το όνομα του Διογένη, ο οποίος στην πραγματικότητα έζησε μια ασκητική ζωή και δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι παραμελούσε την υγιεινή του.

4. Paris Syndrome
Το σύνδρομο του Παρισιού είναι ένας όρος που αναφέρεται αποκλειστικά στους Ιάπωνες τουρίστες. Από τα εκατομμύρια των Ιαπώνων τουριστών που επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο, μια ντουζίνα από αυτούς παθαίνουν αυτήν την "ασθένεια" και πρέπει να επιστρέψουν στη πατρίδα τους. Στην ουσία αυτό που παθαίνουν είναι "πολιτισμικό σοκ". Έχοντας στο μυαλό του μια ειδυλλιακή πόλη, σαν αυτή που βλέπουν στις ταινίες τύπου Amelie, τους είναι αδύνατον να προσαρμοστούν στην σύγχρονη πραγματικότητα μιας δραστήριας μητρόπολης. Η ιαπωνική πρεσβεία έχει μια 24ωρη άμεση επικοινωνία για τους τουρίστες που υποφέρουν από αυτό το σύνδρομο και μπορεί να παρέχει και νοσοκομειακή περίθαλψη εάν κριθεί απαραίτητο.

5. Stendhal Syndrome
Το σύνδρομο Stendhal είναι μια ψυχοσωματική ασθένεια που προκαλεί γρήγορους χτύπους της καρδιάς, ίλιγγο, σύγχυση, ακόμη και παραισθήσεις, όταν εκτίθεται ένα άτομο στην τέχνη, συνήθως όταν η τέχνη είναι ιδιαίτερα όμορφη ή υπάρχει μεγάλος αριθμός έργων συγκεντρωμένα σε ένα χώρο. Ο όρος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για άλλες καταστάσεις όπως π.χ. όταν συναντάμε ένα όμορφο τοπίο στον φυσικό κόσμο. Πήρε το όνομα του από τον διάσημο Γάλλο συγγραφέα Stendhal του 19ου αιώνα που περιέγραψε την εμπειρία του με αυτό το φαινόμενο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του το 1817 στη Φλωρεντία της Ιταλίας, στο βιβλίο του : "Νάπολη και Φλωρεντία: Ένα ταξίδι από το Μιλάνο στο Reggio".

6. Jerusalem Syndrome
Το σύνδρομο της Ιερουσαλήμ αφορά μία ομάδα διαφόρων ψυχικών φαινομένων που αφορούν είτε θρησκευτικά θέματα, είτε εμμονές, είτε αυταπάτες και παρουσιάζονται σε άτομα που επισκέπτονται την πόλη της Ιερουσαλήμ.
Το σύνδρομο αυτό, φαίνεται να δημιουργείται στην Ιερουσαλήμ και προκαλεί ψυχωτικές αυταπάτες οι οποίες εξαφανίζονται μετά από μερικές εβδομάδες. Από όλα τα άτομα που έχουν υποστεί αυτή την αυθόρμητη ψύχωση, όλα είχαν προηγούμενο ιστορικό ψυχικής ασθένειας, ή δεν θεωρούνταν "νορμάλ" πριν έρθουν στην πόλη.

7. Capgras Delusion
Η Capgras ψευδαίσθηση είναι μια σπάνια διαταραχή κατά την οποία ένα άτομο έχει την πεποίθηση ότι ένα κοντινό του άτομο, συνήθως ο/η σύζυγος ή άλλο στενό μέλος της οικογένειας, έχει αντικατασταθεί από έναν πανομοιότυπο άλλον άνθρωπο.
Η διαταραχή αυτή είναι πιο συνηθισμένη σε ασθενείς με σχιζοφρένεια, αν και εμφανίζεται και σε άτομα με άνοια ή μετά από εγκεφαλική βλάβη.

8. Fregoli Delusion
Είναι το ακριβώς αντίθετο της Capgras ψευδαίσθησης. Είναι μια σπάνια διαταραχή κατά την οποία ένα άτομο έχει την πεποίθηση, ότι διαφορετικά άτομα, είναι στην πραγματικότητα ένα και μόνο άτομο το οποίο αλλάζει την εμφάνιση του ή μεταμφιέζεται.
Το όνομά το πήρε από τον ηθοποιό Leopoldo Fregoli που ήταν γνωστός για την ικανότητά του να κάνει γρήγορες αλλαγές στην εμφάνιση του κατά την διάρκεια του σόου του.
Η πρώτη αναφορά για αυτήν την διαταραχή έγινε το 1927 από δύο ψυχιάτρους που συζητούσαν για την υπόθεση μιας 27χρονης γυναίκας που πίστευε ότι διώκονταν από 2 ηθοποιούς, τους οποίους συχνά πήγαινε να δει στο θέατρο.

9. Cotard Delusion
Η ψευδαίσθηση Cotard είναι μια σπάνια ψυχιατρική διαταραχή στην οποία ένα άτομο έχει την απατηλή πεποίθηση ότι είναι νεκρό, δεν υπάρχει, σαπίζει, έχει χάσει το αίμα του ή τα εσωτερικά όργανα του. Σπάνια, μπορεί να νομίζει ότι είναι αθάνατος. Πήρε το όνομα από τον Jules Cotard, έναν Γάλλο νευρολόγος που περιέγραψε αρχικά τον όρο ως: "négation le délire de" (παραλήρημα άρνησης), σε μια διάλεξη στο Παρίσι το 1880.

10. Reduplicative Paramnesia
Με τον όρο αυτόν, περιγράφονται οι παραισθήσεις που βιώνει κάποιος που νομίζει ότι υπάρχει σε 2 μέρη ταυτόχρονα ή ότι έχει μεταφερθεί σε άλλο μέρος, ίδιο με αυτό που ήταν πριν. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να πιστεύει ότι στην πραγματικότητα δεν είναι στο νοσοκομείο στο οποίο έχει εισαχθεί, αλλά σε ένα πανομοιότυπο αντίγραφο του νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας.
Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1903 από τον Arnold Pick, έναν Τσεχοσλοβάκο νευρολόγο για να περιγράψει την κατάσταση στην οποία ήταν ένας ασθενής, για τον οποίο είχε την υποψία ότι έπασχε από Alzheimer, αλλά αυτός ισχυρίζονταν ότι είχε μεταφερθεί από την κλινική της πόλης, σε ένα άλλο νοσοκομείο, ίδιο με αυτό που ήταν αρχικά. Μάλιστα ήταν τόσο σίγουρος, που ισχυρίζονταν ότι το ιατρικό προσωπικό εργάζονταν και στις δύο τοποθεσίες.
 
 
 
http://www.psaxtiria.com

Γιατί το Harvard χρηματοδότησε έρευνα για απαγωγές από εξωγήινους!

Posted: 14 Nov 2011 02:12 AM PST

Όταν σε ολόκληρο τον κόσμο οι απαγωγές από εξωγήινα όντα αντιμετωπίζονται ως "γραφικές", το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προχώρησε στη χρηματοδότηση επιστημονικών μελετών για την μελέτη του φαινομένου!
Μπορεί η είδηση να ακούγεται υπερβολική, αλλά μην βιαστείτε να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα.
  Το γεγονός είναι ότι στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις Η.Π.Α. έχουν πραγματοποιηθεί ήδη διαφορετικές επιστημονικές μελέτες σε δύο ανεξάρτητα τμήματα, προκειμένου να μπορέσουν να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το αν οι εμπειρίες που έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και τις περιγράφουν με τόσο παραστατικό τρόπο είναι πραγματικές ή όχι.
 Το pyles.tv και η Όλγα Τάντου επικοινώνησαν με τον καθηγητή Ψυχολογίας Richard McNally, υπεύθυνο για το ένα από τα δύο πειράματα του Harvard και του ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για το ασυνήθιστο εγχείρημα.

"Γιατί κάναμε τα πειράματα"

  "Διεξήγαμε δύο πειράματα, σε ανθρώπους που ισχυρίζονταν ότι είχαν απαχθεί από εξωγήινους. Θα πρέπει να πω ότι η αρχική έρευνα ήταν βασισμένη σε άλλες αναμνήσεις των ατόμων, όπως για παράδειγμα οι αναμνήσεις από σεξουαλική παρενόχληση στην παιδική ηλικία.
  Και ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε καθώς μελετούσαμε τις αναμνήσεις από σεξουαλική παρενόχληση κατά της διάρκεια της παιδικής ηλικίας, ήταν ότι είμασταν αβέβαιοι για το ποιοι από αυτούς είχαν γνήσιες αναμνήσεις από γεγονότα που όντως είχαν συμβεί αλλά τα είχαν ξεχάσει, και ποιοι είχαν αναπτύξει λανθασμένες αναμνήσεις για σεξουαλική παρενόχληση ενώ ήταν παιδιά.
  Γι' αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να εξετάσουμε στο εργαστήριό μας μία ομάδα ατόμων για την οποία είμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι είχαν λανθασμένες απαντήσεις.

Τα δύο πειράματα για τις απαγωγές από εξωγήινους

  Στο πρώτο πείραμά μας, το βασικό συμπέρασμά αφορούσε στην πιθανότητα που υπάρχει γενικά κάποιος να αναπτύσσει λανθασμένες αναμνήσεις. Και βρήκαμε πως οι άνθρωποι που ισχυρίζονταν ότι είχαν απαχθεί από εξωγήινους έτειναν να σκοράρουν ψηλότερα σε αυτή τη μέτρηση, έτειναν να αναπτύσσουν περισσότερες λανθασμένες αναμνήσεις.Προκειμένου να είμαστε βέβαιοι για το αρχικό μας συμπέρασμα, προχωρήσαμε και σε άλλο πείραμα. 

  Στο δεύτερο πείραμα, καταγράψαμε σε κασέτες τις λεπτομερείς περιγραφές των συμμετεχόντων από τις συναντήσεις τους με τους εξωγήινους, και στη συνέχεια στο εργαστήριό μας «παίξαμε» τις κασέτες στους ίδιους που περιέγραφαν τα γεγονότα. Ενώ ακούγανε τις αναμνήσεις τους που είχαμε καταγράψει σε κασέτα, μετρούσαμε τη συναισθηματική τους αντίδραση στις αναμνήσεις."

"Οι αντιδράσεις τους ήταν όμοιες με των βετεράνων του Βιετνάμ"!
  Τους είχαμε συνδέσει με μόνιτορς, ώστε να μετρούμε τους χτύπους της καρδιάς τους, πόσο ιδρωμένες ήταν οι παλάμες τους, ή την ένταση που καταγραφόταν στο πρόσωπό τους καθώς θυμόντουσαν αυτές τις αναμνήσεις.
  Βρήκαμε πως οι φυσιολογικές αντιδράσεις, οι συναισθηματικές αντιδράσεις, που είχαν στις αναμνήσεις των απαγωγών τους από τους εξωγήινους ήταν το ίδιο μεγάλες με τις αντιδράσεις που συναντήσαμε στους βετεράνους του Βιετνάμ που έπασχαν από μετα-δραματική διαταραχή στρες, όταν και εκείνοι άκουγαν τις αφηγήσεις των αναμνήσεών τους.
   Και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι λανθασμένες αναμνήσεις απαγωγών από εξωγήινους ήταν το ίδιο ισχυρές με αυτούς που είχαν αντίστοιχες πραγματικές αναμνήσεις τραυματικών γεγονότων."

"Δεν είναι ψεύτες όσοι λένε ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους!"

  Τώρα θα αναρωτιέστε  γιατί άνθρωποι που είναι απόλυτα ειλικρινείς, έχουν συναισθηματικές αντιδράσεις, δεν πάσχουν από καμία ψυχική ασθένεια και κυρίως δεν μας λένε ψέματα, φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους. Βρήκαμε, λοιπόν, τα ακόλουθα:
  Πρώτον, τα άτομα που πιστεύουν ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους έχουν την τάση να πιστεύουν και σε αυτά που αποκαλούμε πεποιθήσεις της νέας εποχής, όπως είναι η αστρική προβολή, οι προηγούμενες ζωές, και οι επισκέψεις Α.Τ.Ι.Α. (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων) στη Γη.
  Δεύτερον, σημειώνουν υψηλά σκορ σε μία ψυχολογική διαδικασία που την αποκαλούμε «αφομοίωση». Έτσι, κάποιος που σημειώνει υψηλό σκορ στην «αφομοίωση», είναι υπερευαίσθητος όταν βλέπει το ηλιοβασίλεμα, δακρύζει διαβάζοντας κάποιο μυθιστόρημα, και γενικότερα πρόκειται για άτομα που έχουν έντονη φαντασία στη ζωή τους.

  Τρίτον, που είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο, έχουν επεισόδια υπνικής παράλυσης,  που συνοδεύονται από ψευδαισθήσεις. Για παράδειγμα, ενώ κάποιος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι λίγο πριν την αυγή, ξυπνάει και ενώ προσπαθήσει να μετακινηθεί, δεν τα καταφέρνει. Είναι εντελώς παράλυτοι, γεγονός που τους τρομάζει.


"Η υπνική πράλυση, υπεύθυνη για πολλές περιτώσεις!"
   "Η υπνική παράλυση δεν είναι επικίνδυνη ή παθολογική  κατάσταση. Διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, ίσως και ένα λεπτό. Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου περιστατικού, το άτομο ξυπνάει από εκείνο το στάδιο του ύπνου κατά τη διάρκεια του οποίου ονειρευόμαστε, οπότε και είμαστε εντελώς "παράλυτοι".
  Αυτό όμως δεν το γνωρίζουμε ακριβώς επειδή κοιμόμαστε. Έτσι, καθώς κάποιος ξυπνάει σε αυτό το στάδιο του ύπνου, συνειδητοποιεί ότι είναι παράλυτος, οι μύες του είναι αδρανείς. 

  Στη συνέχεια, αρχίζουν να έχουν ψευδαισθήσεις, όπως να ακούνε ήχους, για παράδειγμα ζζζζ…, να βλέπουν φλας, να αισθάνονται τσιμπήματα ηλεκτρισμού να διαπερνούν ολόκληρο το σώμα τους, να βγαίνουν έξω από το σώμα τους, βλέπουν τα όντα μέσα στα υπνοδωμάτιά τους, ορισμένες φορές να κάθονται πάνω στο στήθος τους, κάποιες άλλες φορές να τους κοιτάζουν μέσα στο μισοσκόταδο".

"Ο,τι το βιώνουμε έντονα, δεν είναι απαραίτητα και αληθινό!"
 Θα ήθελα να τονίσω ότι οι συγκεκριμένες παραισθήσεις δεν αποτελούν σημάδι ότι πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια, στην πραγματικότητα ονειρεύονται με τα μάτια τους ανοιχτά. Ένα από αυτά τα όνειρα είναι και οι εξωγήινοι. Η εικόνα που θα δει κάποιος εξαρτάται από τον πολιτισμό μέσα στον οποίο. Οι συμμετέχοντες στο πείραμα δεν θα έβλεπαν φαντάσματα ή μάγισσες (σκηνές δηλαδή που είχαν αντίστοιχα όσοι βίωναν αυτή την κατάσταση στο παρελθόν), βλέπουν εξωγήινους μέσα στις κρεβατοκάμαρές τους.
  Μετά από αυτή την εμπειρία συνήθως πάνε σε κάποιον "θεραπευτή" που βγάζει αμέσως το ακόλουθο συμπέρασμα: «Α, κάτι πιο τρομακτικό πρέπει να σου  έχει συμβεί και έχει κατασταλεί από τη μνήμη σου στο υποσυνείδητο".
  Έπειτα, αφού τους δώσουν να μελετήσουν υλικό αναφορικά με την απαγωγή από εξωγήινους, θα τους υπνωτίσουν και πλέον θα επανέλθουν όλες εκείνες οι έντονες αναμνήσεις όπου τους τραβούν έξω από το παράθυρο, τους παίρνουν μαζί τους στο διαστημικό τους σκάφος, και τους υποβάλλουν σε ιατρικά και σεξουαλικά πειράματα, ακόμη και να κάνουν σεξ με εξωγήινους, κ.ά.

  Αυτές είναι πολύ έντονες αναμνήσεις, αλλά το γεγονός ότι κάποιες αναμνήσεις είναι έντονες, δεν σημαίνει ότι είναι και αληθινές. Στη συνέχεια, αποδίδουν την παράλυση που έχουν κατά τη διάρκεια του ύπνου στη συνάντηση που είχαν με τους εξωγήινους, και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτές οι αναμνήσεις ήρθαν στην επιφάνεια με την ύπνωση λόγω του ότι ήταν τρομακτικές και τις είχαν καταστείλει. Αυτή είναι η δική μας εξήγηση για ποιο λόγο πιστεύουν οι άνθρωποι ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους."
 
 
 
 
pyles.tv 
http://grizosgatos.blogspot.com

Φτιάξτε σαγιονάρες από πλαστικά μπουκάλια

Posted: 14 Nov 2011 01:27 AM PST

Δεν ξέρω αν θα χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να φτιάχνουμε σαγιονάρες από πλαστικά μπουκάλια....αλλά επειδή ποτέ κανείς δεν ξέρει...
Το θετικό της ιστορίας είναι η ανακύκλωση που θα κάνουμε, αφού το πλαστικό που πετιέται στα σκουπίδια, κάνει 75-80 χρόνια να διαλυθεί/ λιώσει/ απορροφηθεί....
 
 
 
http://meacolpa.blogspot.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Τυπας κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, πέφτοντας απο αεροπλάνο με.. αλεξίπτωτο - Δείτε το!

Posted: 14 Nov 2011 01:18 AM PST

Και ..."προσγειώνομαι σε λίγα δευτερόλεπτα με το αλεξίπτωτο".





Πηγή: Tromaktiko
http://enaigeira.blogspot.com

Μαθήματα ζωής από την 14χρονη που νίκησε τον καρκίνο και έτρεξε στον Μαραθώνιο! (βίντεο)

Posted: 13 Nov 2011 02:52 PM PST

''Κάποτε έχανα το λεωφορείο και νόμιζα πως έγινε κάτι σοβαρό. Σήμερα θα πω, υγεία πάνω από όλα'', αναφέρει χαμογελώντας μια 14χρονη, της οποίας η ζωή έμοιαζε κάποτε με μαραθώνιο!

Ο λόγος για την παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε, Τζωρτζίνα Ξένου, που συγκλόνισε πριν από λίγους μήνες με την ιστορία της στις "Γυναίκες της χρονιάς", όπου και κέρδισε το βραβείο ''Πρωταθλήτρια Ζωής''.

Η Τζωρτζίνα βγήκε νικήτρια από την αναμέτρησή της με την επάρατη νόσο, πήρε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε μόλις είχε τελειώσει τη χημειοθεραπεία της και.......
το πρωί της Κυριακής, στέλντοντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα, έτρεξε στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο ''Έθνος'', λίγο πριν συμμετάσχει στον Μαραθώνιο, η 14χρονη αναφέρει: ''Ένα από τα όνειρά μου ήταν να τρέξω ολόκληρη τη διαδρομή των 42 χλμ. του Κλασικού Μαραθωνίου. Δυστυχώς, οι γιατροί μου το απαγόρεψαν κι έτσι θα κάνω αυτό που μπορώ. Θα τρέξω στα 5 χλμ.''.

Η μάχη της με τον καρκίνο ξεκίνησε στις αρχές του Δεκέμβρη του 2008, όταν ήταν 11 χρονών. Άριστη μαθήτρια στο σχολείο με πολλές χρυσές διακρίσεις και μετάλλια σε πανελλήνια, βαλκανικά και παγκόσμια τουρνουά καράτε.

Σε ηλικία μόλις 11,5 ετών αναγκάστηκε να υποβληθεί σε πολύ επίπονες εξετάσεις, χειρουργεία και πολύμηνη νοσηλεία. Μάλιστα, η διάγνωση προέκυψε μετά από επιμονή της μητέρας της, καθώς οι γιατροί έλεγαν πως οι πόνοι που ένιωθε η μικρή στην κοιλιά δεν ήταν κάτι σοβαρό.

''Ο αθλητισμός μέτρησε πολύ στην ψυχολογία μου. Είχα συνηθίσει να αγωνίζομαι. Για μένα κι αυτό ήταν ένας αγώνας'', σημειώνει η 14χρονη, ενώ η μητέρα της και δασκάλα καράτε, Μαρίζα, τονίζει: ''Η Τζωρτζίνα είναι γεννημένη νικήτρια. Όταν έρχεται η ώρα του αγώνα μεταμορφώνεται, ζητά την επιτυχία και την κατακτά''.

Η Τζωρτζίνα δεν ήξερε ακριβώς τι είχε, ώσπου άρχισαν να της πέφτουν τα μαλλιά... Έμαθε όλη την αλήθεια μετά τις χημειοθεραπείες και λίγο πριν ξαναπάει σχολείο. Οι ογκολόγοι είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει ξανά πρωταθλητισμό, επειδή η καρδιά της δεν θα άντεχε, αλλά εκείνη επέμενε.

''Κάναμε εξονυχιστικούς ελέγχους σε παιδοκαρδιολόγους και καταλήξαμε πως μπορεί να συνεχίσει, εφόσον ο αθλητισμός της δίνει ζωή'', δηλώνουν οι γονείς της.

Η δύναμη της ψυχής της την έβγαλε νικήτρια και τα τελευταία 2,5 χρόνια παρακολουθείται κάθε τρίμηνο! Μια τόσο σημαντική ημέρα όπως η σημερινή έδωσε σε όλους μας ένα μάθημα ζωής!

 

 http://www.enimerwsi.com

Το φίδι του Φαραώ: Μαγεία ή επιστήμη;

Posted: 13 Nov 2011 02:39 PM PST

Μοιάζει με ανεξήγητη μαγεία, αλλά στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα της επιστήμης!
Δείτε μια χημική επίδειξη κατά τη διάρκεια ενός επιστημονικού event το 2008 στη Βαρσοβία. Πρόκειται για Θερμική αποσύνθεση του Θειοκυανικού Υδραργύρου, και πιθανότατα δεν έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο.
Άλλη μια εντυπωσιακή περίπτωση:



http://www.otherside.gr
http://anoixti-matia.blogspot.com

Η Ιστορία του Μαραθωνίου από την αρχαιότητα ως την σημερινή εποχή

Posted: 13 Nov 2011 02:32 PM PST


"Νενικήκαμεν!", μια ιστορική φράση μετά από ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, που χάρισε δόξα στη γενιά των Μαραθωνομάχων, περηφάνια στο Πανελλήνιο και ενέπνευσε τους καλλιτέχνες που λάτρεψαν την αρχαιότητα. Μια ιστορική φράση ειπωμένη από το μαραθωνοδρόμο που έδωσε σ' αυτή τη στερνή του πνοή. Μια από τις παραδόσεις θέλει να είναι ο Φειδιππίδης εκείνος που έφερε τη χαρμόσυνη είδηση. Όμως φαίνεται ότι δεν ήταν στ' αλήθεια αυτός. Ο Φειδιππίδης έζησε και μετά τη μεγάλη νίκη - πιθανολογείται ότι προς τιμήν του καθιερώθηκε ο "δόλιχος δρόμος" ως ένα από τα ολυμπιακά αγωνίσματα, γιατί πρόσφερε στην πατρίδα του μεγάλες υπηρεσίες. 

Ο σημαντικότερος άθλος του αναφέρεται από τον Ηρόδοτο: "Μόλις προσόρμισαν τα περσικά πλοία στο Μαραθώνα, του ανατέθηκε η αποστολή να τρέξει το συντομότερο από την Αθήνα στη Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθεια των Σπαρτιατών. Κάλυψε την απόσταση των 1.140 σταδίων -περισσότερα από διακόσια χιλιόμετρα- μέσα σε δύο μέρες". Ήταν πράγματι άθλος! Το Σπάρταθλο, ο αγώνας δρόμου από τη Σπάρτη στην Αθήνα, καθιερώθηκε ως ανάμνηση του προσωπικού του άθλου, που τον συνδέει με τη μάχη του Μαραθώνα. Και πάλι όμως δεν είναι γνωστός ο ακριβής χρόνος της επιστροφής του, ούτε καν ο χρόνος εκκίνησης από τη Σπάρτη. Έστω λοιπόν κι αν έφτανε έγκαιρα στην Αθήνα, ασφαλώς δεν ήταν ο μόνος δρομέας για να του αναθέσουν αμέσως νέα αποστολή, αφού θα ήταν καταπονημένος. Το αγγελτήριο της νίκης έφτασε στην Αθήνα από έναν απλό μαραθωνοδρόμο οπλίτη, έναν από εκείνους που πολέμησαν και νίκησαν. Αυτός ήταν ο Ευκλής.
Ο μαραθωνομάχος Ευκλής έγινε μαραθωνοδρόμος και διέτρεξε 42.195 μέτρα με την πανοπλία και τον οπλισμό του. Οι διάφορες καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις που τον παρουσιάζουν να ξεψυχά γυμνός στα πόδια των Αθηναίων αρχόντων είναι υπέροχες, αλλά ανακριβείς. Κι αυτό γιατί ο νικητής και μόνο αυτός έχει το δικαίωμα και αξίζει την τιμή να φέρει τα όπλα του.

Δημήτριος Βικέλας
Στην σύγχρονη εποχή ο πρώτος πρόεδρος της Δ.Ο.Ε., ο Δημήτριος Βικέλας ήταν ουσιαστικά εκείνος που με την εμπνευσμένη ομιλία του στο Παρίσι (στο κτίριο της Σορβόνης) τον Ιούνιο του 1894 έπεισε τα άλλα μέλη της Επιτροπής να συμφωνήσουν για την τέλεση των πρώτων σύγχρονών Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896. Η εισδοχή του Μαραθωνίου δρόμου στο Ολυμπιακό πρόγραμμα της Αθήνας έγινε χάρη στον Γάλλο γλωσσολόγο M. Bréal (εισηγητή στη Γαλλία της συγκριτικής μεθόδου της ιστορικής γλωσσολογίας) ο οποίος αθλοθέτησε κύπελλο για το νικητή του αγωνίσματος. Μάλιστα είχε γράψει σχετικά : «Αν η οργανωτική επιτροπή των Αθηνών εδέχετο να περιλάβει εις το πρόγραμμα των αγώνων την επανάληψιν του διασήμου εκείνου δρόμου, τον οποίον εξετέλεσε το πάλαι ο στρατιώτης του Μαραθώνος, ευχαρίστως θα προσέφερα το έπαθλον του νέου τούτο Μαραθωνίου δρόμου». Ο Bréal, που είχε συγγράψει και βιβλία μυθολογίας, δεν γνώριζε την πραγματική απόσταση μεταξύ Μαραθώνα και Αθήνας που είναι περί τα 40 χλμ. Όταν το πληροφορήθηκε θέλησε να κάνει πίσω αλλά ήταν πλέον αργά αφού το πρόγραμμα των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων είχε εγκριθεί. 

Επίσης κύπελλο αθλοθέτησε και ο μέγας εθνικός ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ, ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει με το τεράστιο ποσό του 1,8 εκατ. δρχ. την πλήρη ανακατασκευή (επιμαρμάρωση) του Παναθηναϊκού σταδίου, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων.  Eτσι γεννήθηκε το αγώνισμα που συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους, χάρη, κυρίως, στον υπερβατικό χαρακτήρα του: ο δρομέας έρχεται αντιμέτωπος με τα όρια αντοχής του και καλείται να τα ξεπεράσει.
Η συναρπαστική ιστορία του Μαραθωνίου δρόμου ξεκίνησε στις 22 Μαρτίου 1896 (10 Μαρτίου με το παλαιό ημερολόγιο) όταν διεξήχθη στην Αθήνα ο πρώτος προκριματικός Μαραθώνιος δρόμος όλων των εποχών (για το πανελλήνιο πρωτάθλημα) στην αυθεντική διαδρομή. 

Στον τελικό λάμβαναν μέρος 17 αθλητές από τους οποίους οι 12 ήταν Έλληνες. Υπήρχε μεγάλη αγωνία καθώς η Ελληνική κοινή γνώμη ήθελε έναν Έλληνα να κερδίσει το συμβολικό αυτό αγώνισμα. Από νωρίς το Καλλιμάρμαρο στάδιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με τον κόσμο να αδημονεί ποιός προπορευόταν. Ένας έφιππος έφερε το μεγάλο νέο: ήταν Έλληνας ήταν ο Λούης!! Κατά την είσοδο του δρομέα στο στάδιο εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με ένα πλήθος να παραλληρεί, γυναίκες έριχναν τα χρυσαφικά τους στον στίβο, και τον Διάδοχο Κωνσταντίνο να συνοδεύει τον Λούη στα τελευταία μέτρα του τερματισμού.  Νικητής λοιπόν αναδείχθηκε ο Σπύρος Λούης  με 2:58:50. Η επιτυχία του Έλληνα αθλητή έκανε τότε το γύρο του κόσμου αφού ήταν και η μοναδική πρωτιά μας στα αγωνίσματα του στίβου. Ο Βασιλάκος πέτυχε 3:06:03 και φαίνεται ότι έχασε την πρωτιά επειδή καθυστερούσε συνομιλώντας με κόσμο που του έδινε συγχαρητήρια για την νίκη του!! (7' πίσω από τον Λούη, που είναι και η μεγαλύτερη διαφορά χρόνου μεταξύ πρώτου και δεύτερου στην ιστορία των Ο.Α.).
 

Χρειάστηκε να περάσουν 96 ολόκληρα χρόνια για να ξανακερδίσει έλληνας αθλητής χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σε αγώνα δρόμου (Βούλα Πατουλίδου στη Βαρκελώνη το 1992). Ο Λούης έτρεξε 40 χιλιόμετρα (στον πρώτο και τελευταίο Μαραθώνιο της καριέρας του), όση είναι η πραγματική απόσταση μεταξύ Μαραθώνα και Αθήνας. Ήταν τότε μόλις 21 ετών. Ζήτησε δε ως ανταμοιβή για την επιτυχία του ένα άλογο και ένα κάρο για να μεταφέρει νερό αφού ασκούσε το επάγγελμα του νερουλά.

Έλαβε επίσης ως δώρα ένα εισιτήριο διαρκείας του Οργανισμού Σιδηροδρόμων (Σ.Ε.Κ.), μια ραπτομηχανή SINGER, 100 οκάδες κρασί και ένα επάργυρο κύπελλο.Στον Oλυμπιακό Mαραθώνιο συμμετείχαν 17 δρομείς από 5 χώρες. Ο μόνος ξένος που τερμάτισε ήταν ο Ούγγρος Κέλνερ στην τρίτη θέση. Eτσι άρχισε η ιστορία του μαραθωνίου στην Κλασική Διαδρομή.
 
Aθήνα, Παναθηναϊκό Στάδιο, Oλυμπιακοί Aγώνες 1896. «Oταν ήρθε η σειρά του Σπύρου Λούη και ο αρειμάνιος νικητής του Mαραθωνίου δρόμου ανήλθε εις την εξέδρα, όλον το Στάδιο συνεκλονίσθη. Mια κραυγή ατελεύτητος, μυριόστομος, μια βοή ωσεί βροντή εξερράγη από παντός σημείου…». O Σπύρος Λούης, χρυσός μαραθωνοδρόμος στην πρώτη διεξαγωγή του αγωνίσματος, παραλαμβάνει τα βραβεία του ανεβασμένος στο βάθρο των νικητών (Aρχείο: «Mικρός Pωμηός»).

Στη Μεσολυμπιάδα του 1906, παρά τις αυξημένες προσδοκίες και τα μεγάλα έπαθλα σε περίπτωση που χρυσός μαραθωνοδρόμος θα ήταν πάλι Eλληνας, πήραμε την 5η θέση, με τον Ιωάννη Αλεπού. Στον αγώνα συμμετείχαν 53 αθλητές· τερμάτισαν μόνο 14! O Βέλγος Λεζάλ θεωρώντας καθήκον του να τερματίσει, έφτασε στο Στάδιο δυόμισι ώρες μετά τον πρώτο, αρνούμενος να εγκαταλείψει.
O Μπρεάλ δεν γνώριζε βέβαια την ακριβή απόσταση από τον Μαραθώνα στην Αθήνα. Η απόσταση αυτή (λίγο περισσότερο από 40 χλμ. τότε) είναι τέτοια που ο δρομέας εξαντλεί όλα τα ενεργειακά του αποθέματα και υφίσταται μεγάλη σωματική κόπωση. Το γεγονός αυτό από μόνο του προσδίδει στον δρομέα ένα ηρωικό στοιχείο. Η σημερινή απόσταση του μαραθωνίου (42.195 μ.) καθορίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1908, έτσι ώστε ο τερματισμός να βρίσκεται μπροστά από τη θέση της βασιλικής οικογένειας.

Μεγάλες διοργανώσεις
Η Κλασική Διαδρομή έχει φιλοξενήσει στην ιστορία της πλήθος διοργανώσεων. Πανελλήνια και Βαλκανικά πρωταθλήματα αλλά και αγώνες μεγαλύτερου βεληνεκούς, όπως οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες (1969,1981), το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαραθώνιου 1995, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1997 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2004.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος των Αθηνών έκανε τα πρώτα του βήματα το 1955 με ελάχιστες συμμετοχές (μόλις είκοσι) και νικητή τον Φινλανδό πρωταθλητή Ευρώπης, το 1954, Βέικο Καρβόνεν. Συνεχίστηκε χωρίς μεγάλη απήχηση. Σημαντική στιγμή, η 4η διοργάνωση, στις 7 Μαΐου 1961, οπότε συμμετείχε ο θρύλος του Μαραθώνιου, δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Αιθίοπας Αμπέμπε Μπικίλα· αν και έτρεξε ξυπόλυτος, κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της διαδρομής κατά περίπου 2 λεπτά, με 2 ώρες 23΄ 44΄΄
Από το 1967 ο αγώνας συνδυάστηκε με την Ολυμπιακή Ημέρα, στις 6 Απριλίου, αλλά, ελλείψει ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ατόνησε και έχασε το κύρος του. Εξαίρεση υπήρξε ο ιστορικός αγώνας του 1969, εν όψει των επερχόμενων Πανευρωπαϊκών Αγώνων. Hταν τότε που σημειώθηκε από τον Aγγλο Μπιλ Aντκοκς, έπειτα από συγκλονιστική μάχη με τον Ιάπωνα Κιμιχάρα, το ρεκόρ της διαδρομής, με 2 ώρες 11΄ 07΄΄, το οποίο κράτησε 35 χρόνια· καταρρίφθηκε μόλις το 2004, στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο.
Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση στην Κλασική Διαδρομή ήταν οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες του 1969. Ο αγώνας του Μαραθώνιου, στις 21 Σεπτεμβρίου, πρόσφερε δυνατές συγκινήσεις στον κόσμο, που είχε κατακλύσει το Παναθηναϊκό Στάδιο και τους δρόμους κατά μήκος της διαδρομής. Ενώ όλοι περίμεναν να μπει πρώτος στο Στάδιο ο Βέλγος Γκάστον Ρέλανς, ο οποίος μέχρι τη στιγμή εκείνη προπορευόταν με διαφορά, την πρώτη θέση πήρε ο Aγγλος Ρόναλντ Χιλ, με επίδοση 2 ώρες 16΄ 47΄΄.
Συγκλονιστική μάχη, στήθος με στήθος, έδωσαν ο Aγγλος Mπιλ Aντκοκς και ο Iάπωνας Kένζι Kιμιχάρα, από το 30ό έως το 35ο χιλιόμετρο του Mαραθωνίου της Aθήνας, το 1969. Nίκησε ο Aντκοκς, με 2 ώρες 11΄ 07΄΄, παγκόσμιο ρεκόρ στην Kλασική Διαδρομή για 35 χρόνια. Kαταρρίφθηκε μόλις πέρυσι στον Oλυμπιακό Mαραθώνιο του 2004.

Eρασιτέχνες και γυναίκες
Από το 1972 ο Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας διεξάγεται το φθινόπωρο. Παράλληλα, ύστερα από εισήγηση της Φινλανδικής ομοσπονδίας στίβου να αγωνιστούν στον μαραθώνιο Φινλανδοί δρομείς, άλλαξε και ο χαρακτήρας του αγώνα, στον οποίο μέχρι τότε συμμετείχαν μόνο επίσημοι αθλητές. Aπό τους 79 δρομείς της εκκίνησης, 57 ήταν Φινλανδοί και 22 Eλληνες. Νικητής ήταν ο Γιάννης Βιρβίλης με 2 ώρες 26΄ 26΄΄. Το 1974 στον αγώνα έλαβαν μέρος για πρώτη φορά και γυναίκες, και συμμετείχαν συνολικά 640 δρομείς.
Σκηνές θριάμβου εξελίχθηκαν στο Καλλιμάρμαρο στάδιο το 1979 στους Βαλκανικούς Αγώνες, όταν ο Μιχάλης Κούσης κατέκτησε ξανά τον τίτλο του Βαλκανιονίκη για τη χώρα μας, ύστερα από 39 χρόνια (από το 1940 με τον Αθανάσιο Ραγάζο). Tρίτος στον αγώνα ήταν ο Πατρινός αθλητής, Νίκος Αργυρόπουλος. Το 1981 οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες επιστρέφουν στην Αθήνα και εγκαινιάζουν κάτι καινούργιο. Είναι η πρώτη φορά που σε επίσημους διεθνείς αγώνες συμμετέχουν στον μαραθώνιο και γυναίκες. Νικήτρια η Ρόζα Μότα από την Πορτογαλία με επίδοση 2 ώρες 36΄ 03΄΄. Στους άνδρες, ο Ολλανδός Τζέραρντ Νίμποερ με 2 ώρες15΄ 16΄΄.
 
 
http://logioshermes.blogspot.com 
http://www.istorikathemata.com

Ο ιστός που υφαίνεται πάνω απο τα κεφάλια μας. (VIDEO)

Posted: 13 Nov 2011 02:22 PM PST

Εδώ και αρκετά χρόνια,πολλοί έχουν ασχοληθεί με τα λεγόμενα chemtrails επι το ελληνικότερον αεροψεκασμοί,άλλοι τα δέχονται ως μέσο επηρεασμού των ανθρώπων ,άλλοι τα θεωρούν ως μια ακόμα θεωρία συνομωσίας ή κάποιοι μας το παρουσιάζουν ως "σωτήρια" λύση ενάντια του φαινομένου του θερμοκηπίου ,μεσω της γεωμηχανικής.

Στόχος μου δεν είναι να σας πείσω, υπερ τους ενός ή του άλλου,άλλωστε έχουν γραφτεί αρκετά άρθρα υπερ της μιας ή άλλης πλευράς,που ο καθένας ψάχνοντας μπορεί να αποφασίσει μόνος του σε ποια κατηγορία θέλει να ανήκει,οδηγούμενος απο την λογική του.

Ευλυγισία που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. (Βίντεο)

Posted: 13 Nov 2011 12:40 PM PST

Κάθε μυς μοιάζει να χει δική του βούληση. Δείτε το Βίντεο:









http://www.newsbeast.gr
http://miva-rate.blogspot.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές