Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Το φαινόμενο του Remi Gaillard.

Posted: 20 Oct 2011 10:31 AM PDT



Ο Remi Gaillard είναι ένα άτομο από το Μονπελιέ της Γαλλίας. Ώς ποδοσφαιριστής κατέληξε να είναι μέλος της Lorient-Bretagne Football Club.
Μετά από τον  χρόνο του με την ομάδα, εργάστηκε σε ένα κατάστημα υποδημάτων, ώσπου μια μέρα τον απέλυσαν. Δεν πήγε αναζητήσει άλλη δουλειά όμως. Αντ 'αυτού, αποφάσισε να τρέξει γύρω και να κάνει ότι ήθελε



















http://www.blogiversity.org
http://www.facebook.com/gaillardremi
http://www.nimportequi.com


ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ! Ο ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ!

Posted: 20 Oct 2011 10:06 AM PDT


Το έγγραφο αυτό περιγράφει ξεκάθαρα την δογματική και κυριαρχική νοοτροπία της ελίτ της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Βρέθηκε τυχαία το 1986, ονομάστηκε «Σιωπηλά όπλα για έναν αθόρυβο πόλεμο», και αποτελεί μια θαυμαστή εξήγηση της τεχνικής της μαζικής πλύσης εγκεφάλου. Αυτό το εκτενές και λεπτομερές έγγραφο που χρονολογείται από το 1979 περιγράφει μία πολιτική που επιβλήθηκε από το 1950. Το έγγραφο λέει πως: «ο αθόρυβος πόλεμος κηρύχθηκε από την Διεθνή Ελίτ σε......

μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα 1954». Το 1954 όμως είναι το έτος που για πρώτη φορά συναντήθηκε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Εδώ υπάρχει μια περίληψη του περιεχομένου του:✓Στα μέσα διατηρήστε την προσοχή του ενήλικου κοινού μακριά από τα πραγματικά κοινωνικά θέματα και αιχμαλωτίστε το με θέματα που δεν έχουν καμιά πραγματική αξία.
✓ Στα σχολεία κρατήστε το νεαρό κοινό σε άγνοια όσον αφορά τα πραγματικά μαθηματικά, τα πραγματικά οικονομικά θέματα, τον πραγματικό νόμο και την πραγματική ιστορία.

✓Στη διασκέδαση διατηρήστε την διασκέδαση του κοινού κάτω από το πνευματικό επίπεδο της Στ' δημοτικού.
✓Στην εργασία διατηρήστε το κοινό απασχολημένο ... απασχολημένο ... απασχολημένο ... για να μην έχει χρόνο να σκεφτεί φέρτε το πίσω στο αγρόκτημα με τα άλλα ζώα.
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ.
«Η εμπειρία έχει αποδείξει πως η πιο απλή μέθοδος για την εξασφάλιση ενός σιωπηλού όπλου και η απόκτηση ελέγχου του κοινού, είναι να τους διατηρούμε ανεκπαίδευτους και αδαείς όσον αφορά τις αρχές των βασικών συστημάτων αφ' ενός, ενώ αφ' ετέρου να τους κρατούμε σε σύγχυση, να τους έχουμε αποδιοργανωμένους και αποσπασμένους σε θέματα που δεν έχουν καμία πραγματική σημασία.
Αυτό επιτυγχάνεται με: ........... .
1. Τον χωρισμό των εγκεφάλων τους, την υπονόμευση των πνευματικών τους δραστηριοτήτων την παροχή ενός προγράμματος χαμηλής ποιότητας στην δημόσια εκπαίδευση, τα μαθηματικά, τον σχεδιασμό συστημάτων και τα οικονομικά αλλά και την αποθάρρυνση τους στον τομέα της τεχνικής δημιουργικότητας.
2. Την εξάρτηση των αισθημάτων τους και την αύξηση της αυτοϊκανοποίησής τους αλλά και της ικανοποίησης τους σε συναισθηματικές και σωματικές δραστηριότητες με:
α) Άσχετες συναισθηματικές προσβολές και επιθέσεις (πνευματικός και συναισθηματικός βιασμός) μέσω μιας μόνιμης επίθεσης σεξ, βίας και πολέμων στα μέσα ενημέρωσης -κυρίως την τηλεόραση και τις εφημερίδες.
β) Την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας τους -σε υπερβολή- «σκουπιδοτροφές για τη σκέψη» και με την αποστέρηση όλων αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.
γ) Την επανεγγραφή της ιστορίας και του νόμου και την υποταγή του κοινού σε μία παρεκκλίνουσα δημιουργία, έτσι ώστε να μπορεί να ανορθώνει τη σκέψη του από τις προσωπικές ανάγκες σε ιδιαίτερα κατασκευασμένες εξωτερικές προτεραιότητες.
Τα σιωπηλά όπλα της τεχνολογίας κοινωνικού αυτοματισμού θα παρεμποδίζουν τα ενδιαφέροντα του και τις ανακαλύψεις του.
Όσο περισσότερη σύγχυση, τόσο περισσότερο όφελος. Άρα η καλύτερη προσέγγιση είναι να δημιουργούμε προβλήματα και μετά να προτείνουμε λύσεις.»
Περιληπτικά:


Γράφει για τον αθόρυβο πόλεμο:
«Πυροβολεί καταστάσεις αντί για σφαίρες. Προωθείται με επεξεργασία δεδομένων αντί με την πυρίτιδα με έναν υπολογιστή αντί για ένα όπλο- την χειρίζεται ένας προγραμματιστής υπολογιστών αντί ένας σκοπευτής- ενεργεί κάτω από τις διαταγές ενός τραπεζικού μεγιστάνα αντί ενός στρατηγού του στρατού.
Δεν δημιουργεί προφανείς θορύβους, δεν προκαλεί προφανείς σωματικές βλάβες και δεν αναμιγνύεται φανερά στην καθημερινή κοινωνική ζωή κανενός.
Προκαλεί όμως αλάνθαστους «θορύβους», προκαλεί αλάνθαστες σωματικές και πνευματικές βλάβες και εμπλέκεται με αλάνθαστο τρόπο στην καθημερινή κοινωνική ζωή, δηλαδή αλάνθαστα στον εκπαιδευμένο παρατηρητή, αυτόν που γνωρίζει που να κοιτάζει. Το κοινό δεν μπορεί να κατανοήσει το όπλο κι έτσι δεν μπορεί να πιστέψει πως δέχεται την επίθεση και υποτάσσεται από ένα όπλο.
Το κοινό μπορεί ενστικτωδώς να αισθανθεί πως κάτι πάει στραβά, εξ' αιτίας όμως της τεχνολογικής φύσης του σιωπηλού όπλου, δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του με λογικό τρόπο, ή να χειριστεί το πρόβλημα με έξυπνο τρόπο. Έτσι δεν γνωρίζει πως να ζητήσει βοήθεια και δεν ξέρει πως να συνεργαστεί με άλλους για να αμυνθούν εναντίον του.
Όταν ένα σιωπηλό όπλο εφαρμόζεται σταδιακά, τότε το κοινό προσαρμόζεται στην παρουσία του και μαθαίνει να ανέχεται την επέμβαση του στη ζωή του, μέχρι που η πίεση (ψυχολογική ή οικονομική) να γίνει πάρα πολύ μεγάλη και να καταρρεύσει. Άρα το σιωπηλό όπλο είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου. Επιτίθεται στη ζωτικότητα, την κινητικότητα και τις επιλογές των ατόμων μιας κοινωνίας, γνωρίζοντας, κατανοώντας, χειριζόμενο και επιτιθέμενο στις πηγές φυσικής και κοινωνικής ενέργειας και στις σωματικές, πνευματικές και συναισθηματικές δυνάμεις και αδυναμίες».
Με άλλα λόγια διαίρει και βασίλευε. Όταν κάποιοι εισαγάγουν την παγκόσμια δικτατορία τους με σταδιακή προσέγγιση τότε πολλοί λίγοι θα συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά γίνεται μέχρι να είναι πολύ αργά. Στην πραγματικότητα οι πολλοί θα καταδικάσουν και θα γελάσουν αυτούς που θα προσπαθήσουν να τους καταδείξουν τι ακριβώς συμβαίνει. Κλείνοντας το θα αναφέρω τρία μόνον αποσπάσματα από κάποιες εκατοντάδες αναφορές που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά για την σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με κρατικούς υπολογιστές μέσω ραδιοεπικοινωνιών:
«Είναι μέσα στην εξουσία μας να παρατηρούμε τι βλέπει, τι αισθάνεται και τι σκέπτεται ένα άτομο, να εξετάζουμε εξονυχιστικά τη συμπεριφορά και να ανιχνεύουμε ακόμη την περίπτωση του τυχαίου στις συνειδητές του αποφάσεις, αλλά και στην ψυχολογική και ασυνείδητη κατάσταση του».(Telemetry is coming of age)
«Μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε την αυξανόμενη γνώση μας για να σκλαβώσουμε τους ανθρώπους με τρόπους που δεν φανταστήκαμε ποτέ, αφαιρώντας τους την προσωπικότητα και ελέγχοντας τους με μέσα τόσο προσεκτικά επιλεγμένα που δεν θα γνωρίσουν ίσως ποτέ την απώλεια της προσωπικότητας τους» (Καθηγητής Καρλ Ρότζερς - Science).
«Έχουν αναπτυχθεί τεχνικές για την έρευνα και τον χειρισμό του ανθρώπου. Οι διπλής ροής επικοινωνίες με τα βάθη του εγκεφάλου κάνουν δυνατή την αποστολή και την λήψη πληροφο¬ριών από και προς τον εγκέφαλο ... Μπορούμε να ξεκινήσουμε, να σταματήσουμε ή να τροποποιήσουμε μία ποικιλία αυτόνομων σωματικών συμπεριφορών και πνευματικών εκφράσεων. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τον καθορισμό και την διατήρηση .... συγκεκριμένων συμπεριφορών και πνευματικών λειτουργιών ... Καθώς δεν χρησιμοποιούνται μπαταρίες, η ζωή του μεταδότη είναι απεριόριστη. Ενέργεια και πληροφορίες παρέχονται από ραδιοφωνικές συχνότητες» (Αναφορά ψυχιατρικών ερευνών: «Η επέμβαση του Ανθρώπου στις διεγκεφαλικές Λειτουργίες» από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Γέηλ των ΗΠΑ).






http://thesecretrealtruth.blogspot.com
http://anti-aisthitika.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ: Ο άνθρωπος με ελεφαντίαση του όσχεου

Posted: 20 Oct 2011 10:04 AM PDT


Αυτή είναι η συγκινητική ιστορία του Γουέσλευ Γουόρεν Τζούνιορ, του οποίου το όσχεο πριν τρία χρόνια ήταν φυσιολογικό.

Μετά όμως συνέβη κάτι που οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν και ο Γουόρεν πλέον υποφέρει από ελεφαντίαση του όσχεου.
Τριγυρνάει σε δημόσιους χώρους ελπίζοντας να μαζέψει χρήματα ώστε να υποβληθεί σε μία σπάνια και επικίνδυνη διαδικασία, η οποία μπορεί να είναι και η μοναδική του ελπίδα για μία φυσιολογική ζωή.
Ο Γουόρεν κουβαλάει πάντα ένα καφάσι μαζί του για να στηρίζει τα γεννητικά του όργανα. Μπορεί να αφοδεύσει μόνο σε μία συγκεκριμένη στάση του σώματος (πρέπει να χρησιμοποιεί οπωσδήποτε κουβά) και δεν μπορεί να ελέγξει τη ροή των ούρων του.
Ο Γουέσλευ Γουόρεν δεν έχει καταφέρει να παραμείνει σε καμία δουλειά από το 2009. Παλεύει κάθε μέρα με την κατάθλιψη.

Η μόνη επιλογή του πλέον είναι ο ευνουχισμός. «Θα ήθελα να είχα σχέση με μία γυναίκα» λέει, «θα έπρεπε να είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου».

Έτσι, οι γιατροί της Καλιφόρνια αποφάσισαν να δοκιμάσουν μία πειραματική διαδικασία για να αφαιρέσουν τον περισσευούμενο ιστό διατηρώντας τους όρχεις του Γουόρεν, αλλά θα κοστίσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια. Για να τελειώνει με όλα αυτά, ο Γουόρεν καταπίνει την υπερηφάνειά του και κάνει δημόσια έκκληση για βοήθεια.
Αν θέλετε και εσείς να συνεισφέρετε επικοινωνήστε μαζί του στο e-mail: benefitballsack@yahoo.com
iefimerida.gr




 


http://xamaileonnews.blogspot.com

Σοκαριστικό βίντεο από το θάνατο Καντάφι

Posted: 20 Oct 2011 09:48 AM PDT



Σοκαριστικό βίντεο από το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι μεταδίδει το αραβικό δίκτυο Al Jazeera στο οποίο διακρίνεται ο πρώην Λίβυος ηγέτης να σέρνεται στο δρόμο από τους επαναστάτες.


 
http://himaira.blogspot.com

Απίστευτο βίντεο: ρομπότ δημιουργούν άλλα ρομπότ…

Posted: 20 Oct 2011 09:40 AM PDT

… από αφρό. Αλλά και μόνο το σκεφτείς μελλοντικές 'βελτιώσεις' είναι σοκαριστικό.

Ειδικοί στη ρομποτική στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και συγκεκριμένα στο Modlab έχουν, όπως μας λέει το Wired, ετοιμάσει ένα ρομπότ που μπορεί να κατασκευάζει και να επισκευάζει άλλα ρομπότ  με χρήση σπονδυλωτών τμημάτων από αφρό.

Τα ρομπότ κατά κανόνα είναι στημένα για μια λειτουργία και υπάρχουν πολλές αποστολές για τις οποίες, απλά δεν είναι φτιαγμένα. Από την άλλη πολλές αποστολές για ένα ρομπότ είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και χωρίς αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Το δε Foambot δημιουργήθηκε από την ομάδα του κυρίου Shai Revzen και αποτελείται από μια κεντρική πλατφόρμα με την ονομασία "foam synthesizer cart" και πολλά τμήματα που επαναχρησιμοποιούνται και μπαίνουν ξανά σε θέση Ουσιαστικά ένα 'μητρικό ρομπότ' θα μπορεί να δημιουργήσει πολλά άλλα ρομπότ.
Τα foambots μπορούν να δημιουργηθούν για να αγγίζουν αντικείμενα επικίνδυνα αλλά και να δημιουργήσουν εύκολα κάτι που έχεις άμεσα σε ανάγκη. Στο μέλλον θα υπάρχει διαθέσιμη και μια γκάμα από υλικά για ειδικά στοιχεία – και τη δημιουργία τροχών, πτερύγων και άλλων, και άρα μια ομάδα π.χ στρατιωτών ή εργατών σε φυσικές καταστροφές, θα μπορεί να έχει αυτό που χρειάζεται
Δείτε το βίντεο του Foambot και σκεφτείτε…



http://www.gadgetfreak.gr

Ο ήλιος του μεσονυκτίου (video)

Posted: 20 Oct 2011 09:36 AM PDT


Midnight Sun: Ένα υπέροχο φυσικό φαινόμενο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο ήλιος είναι ορατός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πανέμορφο αυτό time lapse video είναι από την υπέροχη Ισλανδία τον Ιούνιο του 2011.





http://www.piperies.gr

Η 9χρονη που γέννησε στην Κίνα...

Posted: 20 Oct 2011 09:33 AM PDT


Το Περού μπορεί να κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ για τη "νεώτερη μητέρα", αλλά η Κίνα σίγουρα την συναγωνίζεται καθώς μια εννιάχρονη στη βορειοανατολική Κίνα γέννησε ένα υγιές παιδί πριν από αρκετό καιρό.

Φυσικά, οι γονείς έχουν αναζητήσει νομική βοήθεια, αφού το σεξ με ένα παιδί κάτω από την ηλικία των δεκατεσσάρων φέρνει μαζί του μια αυτόματη καταδίκη βιασμού. Σύμφωνα με νοσοκομειακές στατιστικές, όμως, τα νεαρά κορίτσια που όχι μόνο μένουν έγκυες, αλλά...

ζητούν να κάνουν αμβλώσεις είναι πιο συχνό φαινόμενο από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε...

Μια έκθεση από ένα νοσοκομείο στη Σαγκάη αποκάλυψε ότι περίπου το 30% των χειρουργικών αμβλώσεων σε μικρά παιδιά στην Κίνα πραγματοποιήθηκαν σε άτομα που ήταν ακόμα στο σχολείο. Ένα νοσοκομείο που ανήκει και λειτουργεί από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, επίσης, αποκάλυψε ότι το 50% αυτών των εκτρώσεων πραγματοποιήθηκαν σε γυναίκες είτε σε κολέγιο ή επαγγελματικές σχολές.

Το μωρό παραδόθηκε μέσω καισαρική τομής και ζύγισε 2,75 κιλά Σύμφωνα με δημοσιογράφους, η εισαγωγή του νέου κοριτσιού στο νοσοκομείο ήταν θέμα αρκετά ταμπού, και το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν απρόθυμοι να συζητήσουν το θέμα. Ο δημοσιογράφος τελικά έμαθε από μια φόρμα εγγραφής το όνομα του κοριτσιού, και μια νοσοκόμα τελικά αποκάλυψε ότι η οικογένεια του κοριτσιού είναι από τη Songyuan, και οι συνθήκες γύρω από την εγκυμοσύνη της ήταν άγνωστες.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της μητέρας και την πιθανότητα σοβαρών επιπλοκών, έχει αναφερθεί ότι η μητέρα και το νέο μωρό της ήταν μια χαρά μετά την γέννα σε νοσοκομείο της Τσανγκτσούν, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Jilin.

 
 
 
 
http://www.koulo.gr

Εσείς μπορείτε να καταλάβετε προς τα ποια μεριά κοιτάνε τα πρόσωπα;

Posted: 20 Oct 2011 09:31 AM PDT



Ο καλλιτέχνης από τη Βενεζουέλα Jesus Gonzales Rodriguez δημιουργεί εικόνων που θα "στραμπουλήξουν" τον εγκέφαλο σας μέσω της ενοποίησης πολλαπλών φωτογραφιών ενός ατόμου και κόβοντας τες κατά μήκος των άκρων. Κάθε εικόνα αποτελείται από μία μετωπική και μία πλευρική φωτογραφία που έχουν ενωθεί μαζί για να σχηματίσουν μια οπτική ψευδαίσθηση κατά την...

οποία τα πορτρέτα φαίνονται κανονικά με μια ματιά, αλλά μόνο μέχρι τα μάτια σας να εντοπίσουν τη διαφορετική απομακρυσμένη τους όψη. Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν μέρος του έργου του Rodriguez "1 / 2"  το οποίο μπορείτε να δείτε στο προφίλ του στο Flickr. Αρκετά εντυπωσιακό έργο πάντως ... Εσείς μπορείτε να καταλάβεται προς τα ποια μεριά κοιτάνε τα πρόσωπα;




 
 
 
 
http://www.koulo.gr

Χιμπατζής κάνει βόλτα με ποδήλατο στο Λονδίνο (video)

Posted: 20 Oct 2011 09:07 AM PDT






http://www.piperies.gr

Η τελευταία φωτογραφία.

Posted: 20 Oct 2011 09:09 AM PDT


























http://www.weirdexistence.com

Reallife Mad Max

Posted: 20 Oct 2011 08:00 AM PDT



Κάθε Σεπτέμβρη, οι οπαδοί του  Mad Max έχουν ραντεβού στην νότια Καλιφόρνια προκειμένου να βιώσουν την ατμόσφαιρα της ανομίας.
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει μέρος σε αυτό το φεστιβάλ με την προϋπόθεση να έχει το ανάλογο κοστούμι και φυσικά τα εισιτήρια.



























http://piggymadness.com

Άνθρωπος που κεραυνοβολήθηκε γύρω στο 1920. Σοκ Φωτογραφία ντοκουμέντο.

Posted: 20 Oct 2011 07:45 AM PDT

Ασθενής με βρογχοκήλη (Προσοχή σκληρές εικόνες)

Posted: 20 Oct 2011 07:24 AM PDT


Τί είναι βρογχοκήλη;

Κάθε διόγκωση του θυρεοειδή αδένα λέγεται βρογχοκήλη

Οι βρογχοκήλες διακρίνονται σε διάχυτες και σεοζώδεις
Οι Οζώδεις βρογχοκήλες μπορεί να είναιμονοοζώδεις η -συνηθέστερα -πολυοζώδεις


Οι βρογχοκήλες είνα πολυ συχνές. Η επίπτωσή τους κυμαίνεται απο 4-7% στον γενικό πληθυσμό ενώ η συχότητά τους είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη στις γυναίκες απ ότι στους άντρες, αυξάνει με την ηλικία καθώς και στη διάρκεια της κύησης.





Προωθώντας την πανθρησκεία

Posted: 20 Oct 2011 06:48 AM PDT

Τρεις θρησκείες χτίζουν απο κοινού Ναό
Βερολίνο: Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι χτίζουν απο κοινού ναό στο Βερολίνο, όπως αναφέρει η Θρησκευτική Υπηρεσία Πληροφοριών (VIA). Οι εκπρόσωποι των τριών θρησκευτικών κοινοτήτων υπέγραψαν συμφωνία για την ίδρυση του «Σπιτιού της προσευχής και της Εκπαίδευσης", στο κέντρο....
του Βερολίνου, το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς χώρους για προσευχή, ενώ τα άλλα δωμάτια θα μοιραστούν.
Η πρωτοβουλία, αξιολογήθηκε ως «γενναίο έργο," και έχει την έγκριση των αρχών της γερμανικής πρωτεύουσας. - Gradi se zajednički hram za tri religije & Višereligijski hram u Berlinu



Το είδαμε εδώ
http://e-rodios.blogspot.com

Το χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη για το άπειρο

Posted: 20 Oct 2011 06:44 AM PDT

Επρόκειτο για ένα μυστηριώδες χειρόγραφο του Αρχιμήδη, χαμένο για αιώνες. Ακόμα κι όταν βρέθηκε ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί! Τώρα όμως αποκάλυψε μυστικά που αλλάζουν την σύγχρονη ως τώρα άποψη για το βάθος της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης.

Το χειρόγραφο, γνωστό με το όνομα "Archimedes Palimpsest", περιέχει μεταξύ άλλων το μοναδικό αντίγραφο των «Θεωρημάτων Μηχανικής» του Αρχιμήδη, στο οποίο ο αρχαίος 'Eλληνας μαθηματικός εξηγεί πώς χρησιμοποιούσε μηχανικά μέσα για να
αποδείξει κάποια μαθηματικά του θεωρήματα.

Το χειρόγραφο αυτό, βρέθηκε τυχαία το 1906 σε μια βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, από τον Δανό φιλόλογο Johan Ludvig Heiberg. 'Oμως συνάντησε ανυπέρβλητες δυσκολίες στην ανάγνωσή του. Πάνω στο αρχαίο κείμενο των μαθηματικών του Αρχιμήδη είχε γραφτεί ένας χριστιανικός ύμνος και αυτό έκανε πολύ δύσκολη την αποκατάσταση του αρχικού κειμένου.
Για πολλές δεκαετίες το χειρόγραφο θεωρήθηκε ξανά χαμένο ώσπου ξαφνικά ο Οίκος Δημοπρασιών Christie's το έβγαλε σε δημοπρασία το 1998. Τελικά κατέληξε στο Walters Art Museum της Βαλτιμόρης των Η.Π.Α.

Εκεί το είδαν και το μελέτησαν πιο συστηματικά οι καθηγητές Netz και Saito το 2001. Η έρευνα, τους έφερε μπροστά σε μια απρόσμενη αλλά σημαντική διαπίστωση … Ο Αρχιμήδης προσπαθούσε να θεμελιώσει την Μαθηματική Ανάλυση, κάτι που θεωρείται κατόρθωμα του καιρού μας και προϊόν της μαθηματικής επανάστασης που ξεκίνησε απ' το 16ο αιώνα. Κάτι που προϋποθέτει την έννοια του μαθηματικού απείρου.

Η μέχρι τώρα εντύπωση που είχαμε για τα μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα, ήταν ότι οι 'Eλληνες απέφευγαν να καταπιαστούν με την έννοια του «Απείρου» και να χειριστούν άπειρα μεγάλα σύνολα. Αυτό θεωρούνταν κατόρθωμα της εποχής μας (από τον 17ο αιώνα και μετά)!

Φαίνεται όμως ότι το αρχαίο χειρόγραφο περιέχει και άλλα μυστήρια, επειδή ο Netz και οι συνεργάτες συνεχίζουν τη μελέτη του, όχι μόνο υπό κοινό φωτισμό αλλά και με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας. Ποια άλλα καταπληκτικά μυστικά θα μας αποκαλύψει ακόμα που θα κάνουν την ιστορία να πρέπει να ξαναγραφτεί;

 
 
Από esoterica.gr
thesecretrealtruth
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ:Τι να σημαίνει άραγε???????????????

Posted: 20 Oct 2011 06:41 AM PDT

Τι να σημαίνει άραγε???????????????


Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα

http://www.illuminati.org/


Εκεί θα βρείτε μια κατάμαυρη σελίδα.....Πατήστε ctrl+A....




Εναλλακτικά,πηγαίνετε στην ιστοσελίδα:
http://www.7december.org/
Πατήστε πάλι ctrl+A....


 
 
 
thesecretrealtruth
 http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

Τα πιο λεπτά κτίρια στον κόσμο!

Posted: 20 Oct 2011 06:35 AM PDT

Πραγματικά, άριστη η αξιοποίηση του χώρου!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.......
 http://aljalawi.net/wp-content/uploads/2011/10/1317831604_1013.jpg 
http://aljalawi.net/wp-content/uploads/2011/10/1317831533_1007.jpg
http://aljalawi.net/wp-content/uploads/2011/10/1317831545_1001.jpg
http://aljalawi.net/wp-content/uploads/2011/10/1317831567_1009.jpg
http://aljalawi.net/wp-content/uploads/2011/10/1317831586_1002.jpg
http://aljalawi.net/wp-content/uploads/2011/10/1317831606_1011.jpg
http://aljalawi.net/wp-content/uploads/2011/10/1317831660_1020.jpg


 



exypna.gr

Ο Γαλιλαίος στη φυλακή. Μύθοι για την επιστήμη και τη θρησκεία.

Posted: 20 Oct 2011 06:27 AM PDT

Εκδόσεις λογεῖον
Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις λογεῖον, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Harvard, ένα ανατρεπτικό βιβλίο για τη σχέση της επιστήμης με τη θρησκεία. Είκοσι πέντε κορυφαίοι επιστήμονες ανασκευάζουν τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τη σύγκρουση της επιστήμης με τη θρησκεία. Ανατρέπουν όσα αβίαστα και αβασάνιστα λέγαμε τόσα χρόνια, για την Υπατία, για τον Γαλιλαίο, για τον Δαρβίνο, και πολλούς άλλους που αποτέλεσαν σημεία σύγκρουσης και αντιπαράθεσης.

Φυλακίστηκε ο Γαλιλαίος; Δολοφονήθηκε η Υπατία από εξοργισμένους χριστιανούς; Ο Δαρβίνος ήταν πολέμιος του χριστιανισμού; Το Ισλάμ κατέστρεψε τον πολιτισμό; Ο Αϊνστάιν πίστευε στον Θεό; Για πρώτη φορά, δίνονται απαντήσεις σε φλέγοντα ερωτήματα, για τον ρόλο της θρησκείας στον πόλεμο κατά της επιστήμης. Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό βιβλίο που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη, κιόλας, σελίδα του.
Εάν θέλετε να γνωρίσετε την αλήθεια για τον αιώνιο πόλεμο της θρησκείας με την επιστήμη, τότε σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσετε αυτό το βιβλίο. Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη εκείνων των ανθρώπων που αναζητούν την αλήθεια. Είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός.

Εκδόσεις λογεῖον
Τηλ. 24310-23327
e-mail: info@logeion.gr

Στα νησάκια γύρω από το Μεγανήσι της Λευκάδας ζούσε πριν από εκατό χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος του Νεάντερταλ

Posted: 20 Oct 2011 06:11 AM PDT


Θαλάσσιο σπήλαιο στο Μεγανήσι.

Ελευθεροτυπία
Στα νησάκια γύρω από το Μεγανήσι της Λευκάδας ζούσε πριν από εκατό χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος του Νεάντερταλ, αφού βρέθηκαν περίπου είκοσι χιλιάδες αρχαία κινητά ευρήματα αυτής της περιόδου, έπειτα από διετή συστηματική αρχαιολογική επιφανειακή έρευνα που ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή.

Οι κοινότητες των κυνηγών - τροφοσυλλεκτών φαίνεται ότι προτιμούσαν τα τοπία αυτά του Ιονίου Πελάγους, όχι μόνο εξαιτίας της αφθονίας πυριτόλιθου εξαιρετικής ποιότητας, στον οποίο λάξευαν τα εργαλεία τους, αλλά και γιατί διέθεταν φυσικά καταφύγια, μικρές και μεγαλύτερες κοιλάδες, υγρότοπους, πηγές νερού και θηράματα, που όλα μαζί -και τηρουμένων των αναλογιών- θα λέγαμε σήμερα ότι αποτελούσαν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Παλαιολιθικής εποχής. Κρίνοντας από τους αριθμούς των λίθινων εργαλείων θεωρούμε ότι οι παλαιολιθικές κοινότητες επέστρεφαν συχνά εδώ, ήταν, με άλλα λόγια, ένας αγαπημένος προορισμός στις εποχικές μετακινήσεις τους.
Αυτό επισημαίνει η Νένα Γαλανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτριας Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, επικεφαλής των ερευνών που έκανε το Τμήμα της σε συνεργασία με τη ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ), το συντονισμό της οποίας είχε η έφορος δρ Ολυμπία Βικάτου.
20.000 ευρήματα
«Οι ομάδες εργασίας περπάτησαν, χαρτογράφησαν και περισυνέλεξαν επιφανειακά αρχαιολογικά ευρήματα. Τα ανέγγιχτα από το χρόνο μνημεία και οι δομές αγροτικής ζωής -στέρνες, ανεμόμυλοι, αλώνια- αποτυπώθηκαν φωτογραφικά και σχεδιαστικά. Συνολικά καλύφθηκε έκταση περίπου 8,5 τ.χλμ. και περισυλλέχθηκαν περίπου 20.000 αρχαία φορητά ευρήματα. Σύμφωνα με αυτά, η κατοίκηση του νησιωτικού συμπλέγματος Μεγανησίου ξεκινά πριν από περίπου 100 χιλιάδες χρόνια από τον άνθρωπο του Νεάντερταλ, ένα προγονικό του σύγχρονου ανθρώπου είδος, σε μια περίοδο που οι αρχαιολόγοι αποκαλούν Μέση Παλαιολιθική εποχή», λέει η κ. Γαλανίδου και προσθέτει:
«Τότε το γεωγραφικό ανάγλυφο, το κλίμα και η βλάστηση ήταν πολύ διαφορετικά από τα σημερινά. Για να συλλάβουμε τη δυναμική των αλλαγών του προϊστορικού τοπίου πρέπει να λάβουμε υπόψη τη μικρή απόσταση των νησιών από τις γειτονικές Λευκάδα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και τα μικρά βάθη της θάλασσας στην περιοχή αυτή. Οι μεταβολές της στάθμης της θάλασσας κατά τις παγετώδεις και μεσοπαγετώδεις περιόδους προκαλούσαν αντίστοιχα πότε την ένωση των νησιών με τις μεγάλες στεριές και πότε την απομόνωσή τους, επιτρέποντας άλλοτε την επικοινωνία των οργανισμών της χέρσου με τα νησιά και άλλοτε διακόπτοντάς την, δημιουργώντας συνεχώς νέες συνθήκες».
Και Homo sapiens
Για τις επόμενες ιστορικές φάσεις, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης λέει:
«Η παρουσία προϊστορικών κοινοτήτων συνεχίζεται και στην επόμενη περίοδο, την Ανώτερη Παλαιολιθική εποχή, όταν πλέον ο άνθρωπος του Νεάντερταλ έχει εξαφανιστεί και στην Ευρώπη ζουν μόνο ομάδες ανατομικά και βιολογικά σύγχρονων ανθρώπων, των Homo sapiens, που εξακολουθούν να μετακινούνται εποχικά, να κυνηγούν και να συλλέγουν την τροφή τους.
Με το τέλος της Εποχής των Παγετώνων και το πέρασμα στο Ολόκαινο, από το 10000 π.Χ. περίπου μέχρι τη γεωλογική εποχή που διανύουμε και σήμερα, το κλίμα γίνεται λιγότερο ψυχρό και ξηρό, λιώνουν οι πάγοι, διοχετεύεται νερό στους ωκεανούς και ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας, μετατρέποντας τα παράκτια τοπία του Πλειστοκαίνου σε υποθαλάσσια τοπία.» [...]«Τότε περίπου παίρνει τη σημερινή του μορφή το νησιωτικό σύμπλεγμα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα, πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα νησιά απλωμένα στο γαλάζιο του Ιονίου, δεν είναι τίποτε άλλο από τα σπαράγματα του Πλειστοκαινικού τοπίου, τα ψηλότερα σημεία που δεν κάλυψε η θάλασσα στο τελευταίο μεγάλο ανέβασμα της στάθμης της».
Τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν την παρουσία των ανθρώπων ήδη από τις πρώτες χιλιετίες του Ολόκαινου, τη λεγόμενη Μεσολιθική εποχή και με μικρές ασυνέχειες ενδιάμεσα καλύπτουν αρκετές χιλιετίες, από τη Νεολιθική εποχή μέχρι τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους.
Μυκηναϊκά αρχαία

Το Μεγανήσι, όμως, δεν έκρυβε μόνο αρχαιολογικούς θησαυρούς της Εποχής του Λίθου, αλλά και έναν πλούτο καταλοίπων της Εποχής του Χαλκού, πρώιμης, μέσης και ύστερης. Η προφορική παράδοση του τόπου που τον θεωρεί κομβικό σημείο του χάρτη του μυκηναϊκού κόσμου φαίνεται πως επαληθεύεται από τα πολύ σημαντικά ταφικά και οικιστικά κατάλοιπα που αποτελούν ήδη αντικείμενο συστηματικής μελέτης της ΛΣΤ΄ΕΠΚΑ.Παράλληλα, με την αμιγώς αρχαιολογική έρευνα, ομάδα γεωλόγων διερεύνησε τη γεωλογική ιστορία και τη γεωμορφολογία των νησιών. Εμφαση δόθηκε, επίσης, στη μελέτη της βιοποικιλότητας των νησιών, με καταγραφή της νησιωτικής χλωρίδας και πανίδας. Καταγράφηκαν μια πληθώρα διαφορετικών βιοτόπων και σημαντικά είδη ασπονδύλων, ερπετών, πουλιών και χερσαίων, αλλά και θαλάσσιων θηλαστικών, εκ των οποίων αρκετά χρήζουν προστασίας.
Το Μεγανήσι τα τελευταία δέκα χρόνια παρουσιάζει έντονες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που σχετίζονται με τον τρόπο που η τοπική κοινωνία αντλεί οικονομικούς πόρους με τη δυναμική είσοδό της στη σφαίρα της τουριστικής οικονομίας. Η ολιστική αυτή προσέγγιση στην ιστορία του Μεγανησίου είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες και πιο εξειδικευμένες επιστημονικές πρωτοβουλίες και δράσεις στην περιοχή με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη και αιχμή του δόρατος το περιβάλλον και τον πολιτισμό.



Πηγή: Ελευθεροτυπία ( Παναγιώτης Γεωργούδης), 15/10/2011
http://www.arxaiologia.gr

Οἱ Τοῦρκοι μεταφέρουν τὴν Ἅλωση τῆς Πόλης στὸν κινηματογράφο (Δεῖτε τὸ trailer)

Posted: 20 Oct 2011 06:06 AM PDT

Ἔχουν «ἐπενδύσει» πολλὰ στὸ συγκεκριμένο ἐγχείρημα - Δεῖτε τὸ trailer. Οἱ Τοῦρκοι κάνουν τὴν Ἅλωση τῆς Κωνσταντινούπολης ταινία!  H ταινία φέρει τὴ σκηνοθετικὴ ὑπογραφὴ τοῦ Φαροὺκ Ἀκσόι ἐνῶ ἤδη προβάλλεται στὰ ΜΜΕ τῆς Τουρκίας ὡς «ἡ ταινία μὲ τὸν μεγαλύτερο προϋπολογισμὸ στὴν ἱστορία τοῦ τουρκικοῦ σινεμά».
Τὰ γυρίσματα τῆς ταινίας κράτησαν περίπου τρία χρόνια καὶ θὰ μεταφέρει στὴ μεγάλη ὀθόνη τὸ πὼς ὁ Σουλτάνος Μωάμεθ Β' ὁ Πορθητὴς κατέλαβε τὴν Κωνσταντινούπολη. Ἡ ταινία «Ἅλωση 1453» θὰ βγεῖ στὶς αἴθουσες τὸν Φεβρουάριο τοῦ 2012 σὲ Ἡνωμένες Πολιτεῖες καὶ Ἡνωμένο Βασίλειο, ἐνῶ ἔχει ἤδη προβληθεῖ στὴν Τουρκία.
Δεῖτε τὸ trailer...
 


http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr

Απίθανο ξενοδοχείο «Magic Mountain» στη Χιλή

Posted: 20 Oct 2011 06:02 AM PDT

Βρίσκεται στην Παταγονία της Χιλής, ακριβώς στο κέντρο του βιολογικού δάσους Huilo-Huilo και ονομάζεται «Magic Mountain». Η εκπληκτική αρχιτεκτονική του δεν συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο ξενοδοχείο στον κόσμο.






Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (2)
Το τρεχούμενο νερό ενός καταρράκτη στην κορυφή του, κυλάει προς τα κάτω αποκαλύπτοντας το μοναδικό σχήμα του ξενοδοχείου, ενώ η στενή ξύλινη γέφυρας που αιωρείται ψηλά στον αέρα ολοκληρώνει την αίσθηση των επισκεπτών ότι βρίσκονται σε μια άλλη διάσταση και εποχή που μοιάζει βγαλμένη από τα βιβλία του J.R.R Tolkien.
Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (3)
Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (4)
Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (5)
Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (6)
Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (7)
Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (8)
Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (9)
Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (10)
Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (11)
Απίθανο ξενοδοχείο "Magic Mountain" στη Χιλή (12)

 
 
 
www.otherside.gr
http://clikare.blogspot.com

Η μάσκα του «V- for Vendetta» παγκόσμιο σύμβολο των διαδηλωτών

Posted: 20 Oct 2011 05:55 AM PDT

Ο «Γκάι» είναι παντού

Από την Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Σίδνεϊ, στην Κολωνία, στο Βουκουρέτσι "ταξίδεψε" το κύμα διαδηλώσεων ενάντια σε πολιτκούς, τράπεζες και οικονομικά ιδρύματα.
Ο καθένας που παρακολουθεί την κάλυψη από διαδηλώσεις, βλέπει να κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο: η περίεργη μάσκα του Γκάι Φοκς με το μουστάκι και το λεπτό κάθετο γένι, από την γνωστή κινηματογραφική ταινία του 2006 V-for Vendetta.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ έφτασε στην διαμαρτυρία "Occupy London Stock Exchange" φορώντας αυτήν τη μάσκα προκειμένου να απευθύνει ομιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, την έβγαλε μετά την επιμονή της αστυνομίας.

Θεωρείται ότι η μάσκα αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την ομάδα ακτιβιστών - χάκερ "Anonymous" το 2008 κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην σαϊεντολογία, ωστόσο από τότε εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το αντικαπιταλιστικό κίνημα.

Στην ταινία V for Vendetta -που βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα- ένας αινιγματικός αναρχικός χρησιμοποιεί τον Φοκς σαν πρότυπο ρόλου στην αναζήτηση του τέλους ενός πλασματικού φασιστικού κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην αρχή του βιβλίου ο "V" καταστρέφει το κτήριο του κοινοβουλίου, πυρπολώντας το, κάτι το οποίο ο Φοκς είχε σχεδιάσει και είχε αποτύχει να κάνει το 1605.

Ο συγγραφέας της νουβέλας Ντέιβιντ Λόιντ είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την αυθεντική εικόνα της μάσκας για ένα κόμικ, γραμμένο από τον Αλαν Μουρ. Ο Λόιντ συγκρίνει την χρήση τους από τους διαδηλωτές με τον τρόπο που η διάσημη φωτογραφία του Αλμπέρτο Κόρδα με τον Τσε Γκεβάρα έγινε σύμβολο όλων των νέων ανά την υφήλιο.

"Η μάσκα του Γκάι Φοκς έχει γίνει τώρα μία κοινή "φίρμα" και ένα εύκολο πλακάτ για την διαμαρτυρία ενάντι στην τυραννία. Και είμαι χαρούμενος που οι άνθρωποι την χρησιμοποιούν. Δείχνει ενότητα, μία εικόνα δημοφιλούς κουλτούρας που χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο", δήλωσε ο Λόιντ.

Η περιέργειά του τον έκανε να επισκεφθεί την διαδήλωση του κινήματος "Καταλάβετε την Wall Street" στο πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης, για να δει ανθρώπους να φορούν την μάσκα του.

"Η αίσθησή μου είναι ότι η ομάδα "Anonymous" χρειζόταν μία εικόνα για όλες τις χρήσεις προκειμένου να κρύψει την ταυτότητά της, αλλά και να συμβολίσει αυτό που αντιπροσωπεύει την ατομικότητα. Το V for Vendetta είναι μία ιστορία για ένα πρόσωπο ενάντια στο σύστημα", πρόσθεσε.

Η ταινία τελειώνει με την εικόνα ενός πλήθους Λονδρέζων που φορούν όλοι μάσκες του Γκάι Φοκς, άοπλοι και να κάνουν πορεία προς το κοινοβούλιο.

"Είναι αυτή η εικόνα της συλλογικής ταυτότητας και της ταυτόχρονης ανωνυμίας που αποδίδεται στους "Anonymous" και άλλες ομάδες", λέει ο Ριτς Τζονστον, σχολιαστής στον κόσμο των κόμικς.

Η ευρεία υιοθέτηση της συγκεκριμένης μάσκας είναι αποτέλεσμα επιρροής περισσότερο από την ταινία παρά από το βιβλίο", διαπιστώνει.

"Το βιβλίο αναφέρεται σε έναν άνθρωπο που "ρίχνει" ένα έθνος, αλλά η ταινία περιλαμβάνει σκηνές με μεγάλο πλήθος, κάνοντας μία δήλωση ενάντια σε μία απρόσωπη εταιρεία", επισημαίνει.

"Οι μάσκες ήταν χρήσιμες για την διαμαρτυρία κατά της σαϊεντολογίας, καθώς απέτρεπε στα άτομα από το να τα αναγνωρίσει κανείς", αναφέρει.

Ο Λόιντ από την πλευρά του είπε ότι αυτός και ο συγγραφές Μουρ δημιούργησαν τον χαρακτήρα του V βασισμένη στην ιδέα ενός αστικού αντάρτη που αγωνίζεται ενάντια στο φασισμό, θελοντας να δώσουν μία μεγαλύτερη θεατρικότητα στην ιστορία.

Οι μάσκες δημιουργήθηκαν από την Warner Bros για να προωθήσουν την ταινία και προσφέρονταν στις προβολές. Τώρα πωλούνται στους πάντες από ακτιβιστές μέχρι μασκαράδες.

Οι "διαφωνούντες"
Η εταιρεία Rubies Costume που κατασκευάζει την μάσκα, πουλά περίπου 100.000 από αυτές το χρόνο παγκοσμίως και 16.000 μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Στιβ Κιτ.

Η Rubies δεν συμμερίζεται την άποψη ότι οι "Anonymous" και οι διαδηλωτές αύξησαν κατακόρυφα την ζήτηση της μάσκας, λέγοντας ότι είχε επιτυχία από την ώρα που προβλήθηκε η ταινία.

Ο Πολ Στέινς, μπλόγκερ που υπογράφει ως Γκίντο Φοκς, λέει ότι βρίσκει ειρωνικό ότι αντικαπιταλιστές και αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές υποστηρίζουν την Warner Bros, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής, αγοράζοντας τις μάσκες.

Θεωρεί ότι η ευρεία χρήση της μάσκας υπογράφει την "απώλεια εμπιστοσύνης στην πολιτική", καθώς ο Γκάι Φοκς είναι η πιο αντι-πολιτική φιγούρα.

Ο Ριτς Τζονστον βλέπει την μάσκα ως μία βίαιη εικόνα. "Δεν είναι ένα σύμβολο παθητικής αντίστασης, αλλά ένα σύμβολο ενεργής τρομοκρατίας. Ρίχνει μία κυβέρνηση και μία χώρα και αυτό μπορεί να είναι ελαφρώς τρομακτικό και αποξενωτικό για μερικούς.

"Η ιδέα της μάσκας του V να είναι πολιτικό σύμβολο είναι γελοία. Είναι σαν να ρίχνεις μία κυβέρνηση χρησιμοποιώντας φωτόσπαθο ή το ξίφος του He - Man", καταλήγει.
ethnos.gr
http://3otiko.blogspot.com

To τέλος του κόσμου έρχεται...αύριο σύμφωνα με προφητεία!

Posted: 20 Oct 2011 05:52 AM PDT

Ο προφήτης της συντέλειας του κόσμου Harold Camping άλλαξε γνώμη μετά το εγκεφαλικό που υπέστη πρόσφατα.

Ο 90χρονος κύριος Camping που είναι παραγωγός σε χριστιανικό ραδιόφωνο της Καλιφόρνια και αριθμολόγος της Βίβλου είχε προβλέψει αρχικά πως η μέρα της Κρίσης θα έρθει στις 21 Μαΐου, στις 6 η ώρα το απόγευμα ακριβώς, χτυπώντας τον πλανήτη με αλλεπάλληλους σεισμούς.

Βέβαια επειδή τίποτα από αυτά που προέβλεψε ο Camping δεν συνέβη, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη τον περασμένο Ιούνιο επανήλθε με νέα πρόβλεψη.

Σύμφωνα με τη νέα προφητεία το τέλος του κόσμου έρχεται αύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 90χρονος "προφήτης" όταν ο Θεός είπε στον Νώε ότι σε επτά ημέρες θα στείλει τον Κατακλυσμό στη Γη για να αφανίσει κάθε ζωντανό πλάσμα που δημιούργησε, στην πραγματικότητα εννοούσε πως όλα θα γίνονταν σε 7.000 χρόνια.

Λέτε να πέσει μέσα αυτή τη φορά ο προφήτης;

 
 
 
πηγή: newsit.gr
http://3otiko.blogspot.com

Μετέωρα:Δέκα HDR φωτογραφίες των γνωστών βράχων.

Posted: 20 Oct 2011 05:49 AM PDT

Δέκα HDR φωτογραφίες των γνωστών βράχων έξω από την Καλαμπάκα, με τις 6 Μονές -Αγίου Νικολάου του Άσμενος ή του Αναπαυσά (ανδρική), Ρουσάνου ή Αρσάνη, Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο») στον ψηλότερο βράχο (ανδρική), Αγίων Πάντων ή Μονή Βαρλαάμ, Αγίας Τριάδος, Αγίου Στεφάνου (γυναικεία)- που λειτουργούν σήμερα (ιστορικά λειτούργησαν 30) και τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.










 
 
http://3otiko.blogspot.com

AquaDom. Το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο

Posted: 20 Oct 2011 05:44 AM PDT




Το AquaDom είναι ένα κυλινδρικό ενυδρείο 25 μέτρων με ενσωματωμένο διαφανή ασανσέρ.
Βρίσκεται στο Radisson Blu Hotel στην περιοχή Mitte του Βερολίνου.

 Το συγκρότημα DomAquarée περιέχει επίσης γραφεία, ένα εστιατόριο, και το ενυδρείο θαλάσσιας ζωής.

 Το AquaDom άνοιξε το Δεκέμβριο του 2003 και κόστισε περίπου 12.800.000 ευρώ. Η συνολική κατασκευή του ενυδρείου σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την International Concept Management, Inc. Ο ακρυλικός κύλινδρος κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία Reynolds Polymer Technology. Ο εξωτερικός κύλινδρος κατασκευάστηκε επί τόπου από πέντε κομμάτια και ο εσωτερικός κύλινδρος για το ασανσέρ παραδόθηκε σε ένα κομμάτι.

Το Aquadom είναι το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο, με διάμετρο περίπου 11 μέτρα και χτισμένο σε ύψος 9 μέτρων βάση από σκυρόδεμα. Η χωρητικότητα του είναι 1.000.000 λίτρα θαλασσινού νερού, που περιέχει πάνω από 1.500 ψάρια από 50 είδη.


Το τάισμα των ψαριών και ο καθαρισμός της δεξαμενής  γίνεται καθημερινά από 4 πλήρους απασχόλησης δύτες. Χρειάζονται 8kg τροφή για τα ψάρια.


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές