Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


www.tsekouratoi.gr

Posted: 19 Sep 2011 03:07 PM PDT

www.tsekouratoi.gr


Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τον 2ο όροφο οικοδομής

Posted: 19 Sep 2011 03:04 PM PDT

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τον 2ο όροφο οικοδομής

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται...

ο 36χρονος που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει σήμερα το πρωί, πέφτοντας από τον δεύτερο όροφο οικοδομής.






Αναλυτικότερα, ο νεαρός είχε ανέβει στον 2ο όροφο της οικοδομής, επί της εθνικής οδού
Ηρακλείου - Μοιρών, και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Άμεσα στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί, άνδρες της πυροσβεστικής, το ΕΚΑΒ και ψυχίατρος, όπου παρά τις προσπάθειες να τον μεταπείσουν ο 36χρονος πραγματοποίησε την απειλή του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο κενό και αμέσως μετά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης.



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Λήστεψαν και μαχαίρωσαν ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ μπροστά στο παιδί της!

Posted: 19 Sep 2011 02:59 PM PDT

Ο λόγος για δύο Αλβανούς που τελικά...

έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας...

Δύο Αλβανοί, ένας 23χρονος και ένα 31χρονος, ήταν οι δράστες της ληστείας που έγινε στις 16 Αυγούστου, σε βάρος ιδιοκτήτριας σούπερ μάρκετ στη Χερσόνησο Ηρακλείου, μετά από ενέδρα όπου της έστησαν, της άρπαξαν 12.000 ευρώ και την τραυμάτισαν.



Οι δυο δράστες είχαν στήσει ενέδρα στις 02.00 τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου στην 60χρονη ιδιοκτήτρια του σούπερ Μάρκετ, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της με το γιο της.



Τα δυο άτομα τους πλησίασαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας μαχαίρι και ένα μεταλλικό αντικείμενο, απαίτησαν να τους παραδώσει την τσάντα της, η οποία περιείχε 12.000 ευρώ από εισπράξεις του σούπερ μάρκετ.



Η γυναίκα αντέδρασε και ένας από τους δύο δράστες την τραυμάτισε με μαχαίρι. Αφού της απέσπασε την τσάντα, τράπηκε σε φυγή μαζί με το συνεργό του.



Ο 23χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ ο 31χρονος αναζητείται.




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Μετά τον φορητό υπολογιστή…

Posted: 19 Sep 2011 02:54 PM PDT

Μετά τον φορητό υπολογιστή… Έρχεται ο φορτηγό υπολογιστής...





































KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επαθαν δηλητηρίαση πίνοντας... αγιασμό!

Posted: 19 Sep 2011 02:43 PM PDT

Δηλητηρίαση από φαγητό έχουμε ακούσει. Από ποτό ή φάρμακο επίσης. Από

αγιασμό, όμως, αυτό πραγματικά δεν το είχαμε ξανακούσει.



Στο Ιρκούτσκ πάντως της Σιβηρίας (μια πόλη κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη), περισσότερα από 250 άτομα δηλητηριάστηκαν από αγιασμό που πήραν από την εκκλησία. Σύμφωνα με την περιφερειακή υπηρεσία των ρωσικών υγειονομικών αρχών, στο νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι μισοί.



Συνολικά, τους τελευταίους μήνες, έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα εντερικών λοιμώξεων, πολλά από τα οποία μάλιστα αφορούσαν παιδιά. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και τον Ιανουάριο του 2010, προκαλώντας την αντίδραση τόσο των πολιτών, όσο και των Μέσων ενημέρωσης.





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέντε ανατριχιαστικά μυστήρια!

Posted: 19 Sep 2011 02:37 PM PDT

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2011/09/mystiria_1.jpgΟι αστικοί μύθοι και οι τρομακτικές ιστορίες πάντα μας γοητεύουν

είτε επειδή ταράζουν τα νερά μιας βαρετής βραδιάς με την παρέα είτε απλώς επειδή, όσο κι αν είμαστε δύσπιστοι με τις υποτιθέμενες έγκυρες πηγές τους, μπλέκουν εύστοχα την πραγματικότητα με το άγνωστο και μας κάνουν να ανατριχιάσουμε.

Διαβάστε παρακάτω πέντε ιστορίες που δεν είναι ευρέως γνωστές, είναι όμως άκρως ενδιαφέρουσες.

Το ολλανδικό πλοίο-φάντασμα

Είναι Φεβρουάριος του 1948 και πολλά καράβια που πλέουν στα ανοιχτά της Ινδονησίας λαμβάνουν επείγοντα σήματα κινδύνου από την ολλανδική φρεγάτα SS Ourang Medan. Το ανατριχιαστικό μήνυμα αναφέρει: «Όλοι οι αξιωματικοί και ο καπετάνιος είναι νεκροί πάνω στο κατάστρωμα και την γέφυρα. Πιθανότατα όλο το πλήρωμα είναι νεκρό». Στην συνέχεια, λαμβάνονται ακατάληπτα σήματα μορς και τελικά μία λέξη: «Πεθαίνω».


Όταν η ομάδα διάσωσης πλησιάζει το πλοίο λίγες ώρες αργότερα, το σκηνικό που αντικρίζει είναι το εξής: Όλο το πλήρωμα κείτεται νεκρό, με τα μάτια ανοιχτά και τα πρόσωπα στραμμένα προς τον ήλιο, ενώ τα χέρια τους ήταν παρατεταμένα και τα πρόσωπά τους ανέδιδαν τρόμο. Ακόμη και ο σκύλος του πλοίου βρίσκεται νεκρός, ενώ καθώς η ομάδα διάσωσης πλησιάζει στον υπερθερμασμένο καυστήρα, νιώθει ένα ρίγος. Ξαφνικά, εμφανίζεται καπνός, και η ομάδα μόλις που προλαβαίνει να αποβιβαστεί πριν το Ourang Medan εκραγεί και βυθιστεί. Εξήντα τρία χρόνια μετά, το μυστήριο της φρίκης στην φρεγάτα παραμένει άλυτο.

Η γυναίκα-ζόμπι της Αϊτής

Perierga.gr - 5 ανατριχιαστικά μυστήρια
Η Felicia Felix-Mentor πέθανε το 1907, μετά από το χτύπημα μιας ξαφνικής αρρώστιας, τα χαρακτηριστικά της οποίας συμπίπτουν με τις ενδείξεις των παραδόσεων της Αϊτής που σχετίζονται με την μετατροπή σε… ζόμπι. Περίπου 30 χρόνια μετά, μία γυναίκα εμφανίστηκε να περιφέρεται στους δρόμους της περιοχής –κάποιοι ανέφεραν πως ήταν γυμνή, ενώ άλλες πηγές υποστήριξαν πως την είδαν με κουρελιασμένα ρούχα- και κατευθύνθηκε προς ένα αγρόκτημα, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά της ανήκε στον πατέρα της.


Οι ιδιοκτήτες της φάρμας αναγνώρισαν στο πρόσωπό της την μακαρίτισσα Felicia Felix, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο σύζυγος της «εκλιπούσης». Λόγω της ασθενικής όψης της, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό νοσοκομείο. Ο γιατρός που την εξέτασε φέρεται να είπε γι' αυτήν: «Τα περιστασιακά ξεσπάσματα γέλιου της στερούνταν νοήματος, ενώ πολύ συχνά μιλούσε για τον εαυτό της είτε στο πρώτο είτε στο τρίτο πρόσωπο, χωρίς να συνειδητοποιεί την διαφορά. Δεν είχε αίσθηση του χρόνου και ήταν μάλλον αδιάφορη για τους γύρω της».

Τα ίχνη του διαβόλου

Perierga.gr - 5 ανατριχιαστικά μυστήρια
Στην επαρχιακή πόλη Devon της νοτιοανατολικής Αγγλίας, ο χειμώνας του 1855 ήταν αρκετά βαρύς και το χιόνι είχε καλύψει όλη την εξοχή αλλά και τα σπίτια. Την νύχτα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά από ακόμη μία μίνι χιονόπτωση, εμφανίστηκαν στην άσπρη επιφάνεια ίχνη που έμοιαζαν με ζώου. Τα χνάρια, που είχαν βάθος περίπου 6 εκατοστά και απείχαν το ένα από το άλλο 20 εκατοστά, συνέχιζαν την απολύτως ευθεία πορεία τους επί 160 χιλιόμετρα(!) και περνούσαν πάνω από όποιο εμπόδιο συναντούσαν στον διάβα τους, αφήνοντας ίχνη και εκεί. Χνάρια βρέθηκαν πάνω σε στέγες σπιτιών, πάνω σε παγωμένα ποτάμια, σε στοίβες από άχυρα, ακόμη και σε πολύ λεπτούς αγωγούς. Μάλιστα, υπήρξαν πολλές μαρτυρίες ότι μία «διαβολική φιγούρα» έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή του Devon εκείνες τις ημέρες. Πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2009, ανάλογα ίχνη επανεμφανίστηκαν στην ίδια περιοχή, τα οποία μπορείτε να δείτε στην πιο πάνω φωτογραφία.


Η εξαφάνιση του δρομέα

O James Worson, κάτοικος της αγγλικής πόλης Leamington, περηφανευόταν πολύ για την ταχύτητα με την οποία μπορούσε να τρέξει. Οι φίλοι του λοιπόν τον προκάλεσαν να τρέξει μια μεγάλη απόσταση μεταξύ του Leamington και του Coventry που περνούσε μέσα από ένα δάσος. Ο Worson δέχτηκε και ξεκίνησε για να διανύσει αυτή την διαδρομή σε χρόνο ρεκόρ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1873. Πίσω του, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν δύο φίλοι του, ο Hammerson Burns και ο Barham Wise με μια άμαξα και μια φωτογραφική μηχανή ανά χείρας.


Και ενώ τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής κυλούσαν κανονικά, σύμφωνα με τους δύο παρατηρητές και ο Worson δεν έφυγε ποτέ από τα μάτια τους, ξαφνικά είδαν τον φίλο τους να σκοντάφτει και το σώμα του να παίρνει κλίση προς τα μπροστά, έτοιμο να πέσει. Αντί να ακολουθήσει όμως η πτώση του στο έδαφος, το μόνο που ακούστηκε ήταν κατά τα λεγόμενα των δύο φίλων η πιο ανατριχιαστική κραυγή που έχουν ακούσει ποτέ, η οποία μάλιστα διήρκεσε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου. Και πριν ο Worson πέσει στο έδαφος… εξαφανίστηκε. Κανείς ποτέ δεν έμαθε τι απέγινε ο δρομέας, ενώ η φωτογραφική μηχανή των «ακολούθων» του αποτύπωσε τα ίχνη των ποδιών του, που ξαφνικά σταμάτησαν στο σημείο της εξαφάνισης. Τα λαγωνικά της βρετανικής αστυνομίας, για κάποιο λόγο, δεν πλησίασαν καν το σημείο της (σχεδόν) πτώσης του.

Το φάντασμα της φωτογραφίας

Perierga.gr - 5 ανατριχιαστικά μυστήρια
Η ανατριχιαστική φωτογραφία που βλέπετε δίπλα τραβήχτηκε το 1919 και ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις το 1975 από έναν εκ των εικονιζόμενων. Η φωτογραφία απεικονίζει μία ομάδα της RAF που υπηρέτησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και αν αναρωτιέστε πού βρίσκεται το ανατριχιαστικό, παρατηρήστε την φιγούρα που αχνοφαίνεται πίσω από το πρόσωπο στον κύκλο. Πρόκειται για τον Freddy Jackson, μηχανικό της βρετανικής αεροπορίας, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες είχε βρει τον θάνατο λόγω ατυχήματος στις προπέλες ενός αεροσκάφους δύο μέρες πριν τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία. Μάλιστα, η κηδεία του είχε τελεστεί την ημέρα της λήψης. Ακόμη κι αν είμαστε πολύ δύσπιστοι, η «αχνή» φιγούρα του, μισοκρυμμένη πίσω από τον αξιωματικό αρκεί για να μας… σηκωθεί η τρίχα.





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πώς θα ήταν η Mona Lisa αν ζούσε σε 8 διαφορετικά μέρη του κόσμου!

Posted: 19 Sep 2011 02:32 PM PDT

Πως θα ήταν η Mona Lisa σε 8 διαφορετικά μέρη του κόσμου! Τι βρήκαμε καθώς σερφάραμε στο διαδίκτυο…

Επτά διαφορετικές εκδοχές του διάσημου πορτραίτου του Λεονάνρτνο Ντα Βίντσι. Πως θα ήταν δηλαδή η Μόνα Λίζα αν ζούσε στις χώρες που θα δείτε παρακάτω…

Ιεροσυλία μεν αλλά είναι κι αυτό μια μορφή τέχνης. Φαντασία να υπάρχει στον κόσμο…

1.Αφγανιστάν










2.Παλεστίνη



3.Συρία



4.Ιράκ



5.Αμερική



6.Μαρόκο



7.Ινδία



8.Αγγλία









KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ANEKΔOTO: H Κατσαρίδα

Posted: 19 Sep 2011 02:27 PM PDT

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWtoy2z2nLdv_C9DH4YpUqbFrd791mFlusREu0ibky1uqHNcrzΕίναι μία κατσαρίδα ανάποδα και κουνάει τα πόδια της συνέχεια…

Μια άλλη κατσαρίδα απορώντας την πλησιάζει και την ρωτάει:

-Αερό-μπικ,αερό-μπικ??

Και της απαντάει η άλλη...:

-Όχι ...... ΑΕΡΟ-ΖΟΛ.





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρελαίνει…κόσμο η νέα λειτουργία Subscribe του Facebook!

Posted: 19 Sep 2011 02:21 PM PDT

http://www.secnews.gr/wp-content/uploads/2011/08/facebook1.jpgΠρόκειται για υπηρεσία «συνδρομής», με την οποία οι ενδιαφερόμενοι …

έχουν πρόσβαση στις δημοσιεύσεις κάποιου ακόμα κι αν δεν είναι φίλος του, τις οποίες έχει επιλέξει να τις βλέπουν όλοι.





Θραύση έχει κάνει η νέα λειτουργία Subscribe, που, από τα πρώτα 24ωρα της εφαρμογής της, έχει κερδίσει εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο του Facebook.





Η νέα υπηρεσία προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να «ακολουθούν» ενημερώσεις ατόμων, ακόμα κι αν δεν ανήκουν στους φίλους τους, έχοντας αρκετές ομοιότητες με το «Follow» του Twitter.





Πρόκειται για υπηρεσία «συνδρομής», με την οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση στις δημοσιεύσεις κάποιου





ακόμα κι αν δεν είναι φίλος του, τις οποίες έχει επιλέξει να τις βλέπουν όλοι.





Κάθε χρήστης μπορεί επιλέξει και ποιες ακριβώς ενημερώσεις θέλει να είναι ανοικτές προς όλους, ενώ υπάρχει ρύθμιση που επιτρέπει να μην μπορεί κανείς να γίνει «συνδρομητής» στο προφίλ.





Ο αριθμός των συνδρομητών και των ατόμων που έχει γίνει συνδρομή, εμφανίζεται κάτω από τη φωτογραφία του προφίλ.





Η εφαρμογή έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι μόλις μία μέρα μετά την εφαρμογή του στην ιστοσελίδα του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ υπήρχαν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια συνδρομητές!





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η καλύτερη ίσως Lamborghini

Posted: 19 Sep 2011 02:16 PM PDT

http://i.mtbw.gr/t/79BE1DA80EFD900772F136C69BDDB0D7.jpgΣίγουρα όχι η ταχύτερη, αφού υπάρχει και η Aventador, όμως αυτή η έκδοση

της Gallardo κλέβει καρδιές ακόμη και από τις φωτογραφίες. Αποδίδει 570 άλογα και ζυγίζει 1.340 κιλά.



Μόλις 150 από αυτές θα κατασκευαστούν οπότε αν ενδιαφέρεστε, καλά θα κάνετε να βιαστείτε! Αυτή η Gallardo είναι επισήμως, η πιο extreme Gallardo στην ιστορία του μοντέλου, με την απόδοση του ατμοσφαιρικού V10 να αγγίζει τους 570 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και τα 540 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ.




Βασίζεται στην αγωνιστική Lamborghini Blancpain Super Trofeo, που δίνει ρέστα σε πίστες όπως η Monza, το Silverstone και το Hockenheim, ενώ το σημαντικό είναι πως η έκδοση παραγωγής χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με την αγωνιστική. Όπως και την ίδια πίσω τεράστια αεροτομή που προσφέρει στο μοντέλο τρεις φορές την πίεση μιας απλής Gallardo LP 560-4, βελτιώνοντας το κράτημα του ούτως ή άλλως τετρακίνητου μοντέλου!




Μετά την αστείρευτη χρήση ανθρακονημάτων, το βάρος της μειώθηκε στα 1.340 κιλά (70 λιγότερα από την Gallardo LP 560-4), με την αναλογία κιλών ανά ίππο να αγγίζει το 2,35. Το αποτέλεσμα είναι τα μόλις 3,4 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω., τα 10,4 δλ. για τα 0-200 χ.α.ω. και η τελική ταχύτητα των 320 χ.α.ω.























KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MORGAN STANLEY: Μικρός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας

Posted: 19 Sep 2011 02:06 PM PDT

http://www.newsit.gr/files/Image/19-09-11/resized/morgan_stanley_536_355.jpgΟ κίνδυνος μιας χρεοκοπίας είναι σχετικά μικρός φέτος…

σημειώνουν οι αναλυτές του Morgan Stanley σε ανακοίνωση προς τους πελάτες του οίκου.





Μικρό κίνδυνο χρεοκοπίας αντιμετωπίζει η Ελλάδα τους ερχόμενους μήνες, λόγω της υποστήριξης των ευρωπαίων εταίρων της, ανακοίνωσαν σήμερα αναλυτές του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley, οι οποίοι δεν απέκλεισαν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πιο μακροπρόθεσμα.





"Για όσον καιρό η Ελλάδα έχει έναν πρωτεύοντα προϋπολογισμό που εμφανίζει έλλειμμα, δηλαδή για εμάς έως το τέλος του 2012, δεν υπάρχει πραγματικά λόγος για σκόπιμη αναδιάρθρωση του χρέους", εξηγούν.





"Εξάλλου όσο ο κίνδυνος μετάδοσης (της κρίσης) είναι υψηλός (τους έξι με εννέα προσεχείς μήνες), η Ευρώπη θα θέλει να αποφύγει" ένα γεγονός αυτού του είδους, προσθέτουν.





Για τον Morgan Stanley, στην πραγματικότητα "η βούληση της Ελλάδας να υποβληθεί σε ένα πρόγραμμα λιτότητας (...) και της Ευρώπης να καταβάλει νέες δόσεις βοήθειας είναι ισχυρή".





Επιπλέον πιο μακροπρόθεσμα, μόλις ο πρωτεύων προϋπολογισμός (εκτός της εξυπηρέτησης του χρέους) εμφανίσει εκ νέου πλεόνασμα, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Αθήνα θα μπορεί να αποφασίσει υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του χρέους της "κυρίως αν γίνει προφανές ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας είναι πάρα πολύ αργός για να υποστηριχθεί το κόστος της εξυπηρέτησης του χρέους".





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο άνθρωπος που μετακινεί αυτοκίνητα με την κοιλιά του

Posted: 19 Sep 2011 01:57 PM PDT













ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απίστευτο: Αγελάδα στην Καμπότζη θηλάζει μωρό!

Posted: 19 Sep 2011 01:50 PM PDT


Ένα μικρό αγόρι 20 μηνών, ζει σχεδόν αποκλειστικά πίνωντας γάλα, το οποία μάλιστα θηλάζει κατευθείαν από μία αγελάδα από όταν έφυγαν οι γονείς του προς αναζήτηση εργασίας.






Την ιστορία έφερε στο φως ο παππούς του παιδιού.







Ο Ουμ Ουένγκ λέει, ότι ο μικρός Θα Σοφάτ άρχισε να πίνει γάλα με αυτόν τον τρόπο τον Ιούλιο, όταν είδε ένα μοσχαράκι να κάνει το ίδιο. Ο παππούς στην αρχή απομάκρυνε το παιδί, όμως ο μικρός δεν ενέκρινε καθόλου την απόφασή του αυτή, με αποτέλεσμα να αρχίσει να φωνάζει και να κλαίει, με αποτέλεσμα να κερδίσει τη «μάχη» και να του επιτρέπεται να θηλάζει την αγελάδα δύο φορές την ημέρα!


Ο Θα Σοφάτ ζει με τον παππού και τη γιαγιά του στην επαρχία Σιέμ Ρέαπ της βοριοδυτικής Καμπότζης, από όταν οι γονείς του μετανάστευσαν στην Ταϊλάνδη προσπαθώντας να βρουν δουλειά.


Ο παππούς του παιδιού, είπε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την περίεργη συνήθεια του, αλλά ανησυχεί για τα αποτελέσματα που μπορεί αυτή να έχει μακροπρόθεσμα στην υγεία του.


zougla





ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

O πρώην σύζυγος και ο σύντροφός της… έκαναν οικογένεια!

Posted: 19 Sep 2011 01:47 PM PDT


Αποφάσισαν να μεγαλώσουν μαζί τα παιδιά τους μετά το θάνατό της






Η αγάπη τους για την ίδια γυναίκα έκανε τους δυο άντρες να μετακομίσουν στο ίδιο σπίτι και να μεγαλώσουν μαζί τα παιδιά που απέκτησαν απ΄αυτήν!







Αν και η κίνησή τους αυτή δεν είναι συνηθισμένη οι Mark Motteram και Steve Cook θεώρησαν ότι ήταν το καλύτερο για τα παιδιά τους, που προσπαθούν να συνέλθουν μετά το θάνατο της μητέρας τους. Η Anne Motteram είχε αποκτήσει με τον πρώην σύζυγό της 5 παιδιά, ενώ με τον Steve Cook μια κόρη. Λίγες μόλις βδομάδες πριν η γυναίκα φέρει στον κόσμο το έβδομο παιδί της, καρπός του έρωτά της με τον Cook, έπαθε καρδιακή προσβολή και απεβίωσε. Μετά απ΄αυτό το αναπάντεχο γεγονός οι πατέρες θεώρησαν ότι θα έκανε καλό στα αδέρφια να είναι κάτω από την ίδια στέγη παρά χώρια. «Είναι μια περίεργη κατάσταση, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά και το τι είναι καλύτερο γι΄αυτά. Έχουν περάσει ήδη τόσα πολλά και χρειάζονται σταθερότητα», λέει ένας από τους δυο πατέρες.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΙΤΕΥΤΟ: Γεννήθηκε με 34 δάχτυλα στα χέρια και στα πόδια!

Posted: 19 Sep 2011 01:40 PM PDT

Ένα παιδί ενός έτους από την Ινδία κατάφερε να κάνειπαγκόσμιο ρεκόρ, αφού γεννήθηκε με 34 δάχτυλα στα χέρια και στα πόδιατου!
Ο Akshat Saxena έχει 7 δάχτυλα σε κάθε χέρι και άλλα 10 σε κάθεπόδι, κάτι που τον έκανε να περάσει στο βιβλίο «Γκίνες».«Ήμουν πολύ χαρούμενη όταν ήρθε στον κόσμο, γιατί ήταν το πρώτο μαςπαιδί. Αλλά αργότερα, όταν είδα τα δάχτυλά του σοκαρίστηκα και ένιωσαέκπληξη», θυμάται η μητέρα του.Από τη στιγμή της γέννησής του το παιδί παρακολουθείται από γιατρούς καιέχει κάνει διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, γιατί γεννήθηκε χωρίςαντίχειρες. Πλέον οι γιατροί έχουν ακρωτηριάσει τα επιπλέον δάχτυλα τουπαιδιού,ενώ δημιούργησαν αντίχειρες από τα τμήματα των δαχτύλων πουέχουν αφαιρεθεί.



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο θρύλος της μούμιας του Τιτανικού!

Posted: 19 Sep 2011 01:37 PM PDT

Υπήρχε ή όχι μια "μούμια" μέσα στον "Τιτανικό" που έφερνε κακοτυχία σε όποιον την είχε? Πρόκειται πράγματι για την επονομαζόμενη "καταραμένη μούμια" που φυλάσσεται σήμερα στο Βρετανικό μουσείο? Προκάλεσε η κλοπή της την οργή του Αιγύπτιου θεού Anubis, με αποτέλεσμα την βύθιση του κρουαζιερόπλοιου? Πόση αλήθεια κρύβουν μέσα τους οι "μύθοι" γύρω από τον "Τιτανικό"?
Σύμφωνα με μια εκδοχή η "καταραμένη μούμια " του "Τιτανικού" όχι μόνο υπήρξε, αλλά διασώθηκε από το ναυάγιο και βρίσκεται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο, στην αίθουσα 62 με αριθμό εκθέματος 22542!! Αν κάτι τέτοιο αληθεύει τότε η άγνωστη "μούμια" του θρυλικού ναυαγίου, αποτελεί ένα πραγματικό γεγονός!!Ποιο ρόλο έπαιξε η κατάρα της "μούμιας" στο ναυάγιο του Τιτανικού"? Ο θρύλος λέει ότι η "καταραμένη μούμια" ήταν το σώμα της Πριγκίπισσας του Amen-Ra η οποία έζησε στα 1500 π.χ. Μετά τον θάνατό της το άψυχο σώμα μουμιοποιήθηκε, τοποθετήθηκε μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο και θάφτηκε στις ακτές του Νείλου. Όταν στις αρχές του 1890 στην περιοχή αυτή πραγματοποιήθηκαν αρχαιολογικές ανασκαφές, ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και το κασόνι με την μούμια της πριγκίπισσας του Amen-Ra. Λίγους μήνες αργότερα τρεις πάμπλουτοι Άγγλοι φίλοι που βρίσκονταν για δουλειές στην Αίγυπτο, επισκέφτηκαν τον χώρο των ανασκαφών. Ο ένας από αυτούς μετά από πολύωρο παζάρι κατάφερε τελικά να αγοράσει την μούμια για την προσωπική του συλλογή . Την επόμενη ημέρα ο αγοραστής της σαρκοφάγου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στην έρημο, ενώ ο ένας από τους άλλους δύο φίλους του πυροβολήθηκε κατά λάθος (!) από έναν Αιγύπτιο με αποτέλεσμα να χάσει το δεξί του χέρι. Ο τρίτος της παρέας επιστρέφοντας στην Αγγλία πήρε μαζί του την μούμια ως ενθύμιο του χαμένου φίλου του. Δυο μέρες μετά πληροφορήθηκε ότι ο οικονομικός του διευθυντής είχε υπεξαιρέσει ένα μεγάλο τμήμα της περιουσίας του, αφήνοντας τον χρεωμένο κατά χιλιάδες λίρες. Λίγους μήνες αργότερα έχοντας κυρήξει πτώχευση , πούλησε την σαρκοφάγο προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα χρήματα. Ο νέος ιδιοκτήτης της μούμιας, φορτωμένος με την κακοτυχία της είδε την ζωή του να αλλάζει δραματικά. Λίγες ημέρες μετά την αγορά της η γυναίκα του με τα δυο παιδιά τους σκοτώθηκαν σε ατύχημα ενώ την επόμενη εβδομάδα από την κηδεία τους, το σπίτι του καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. Η μούμια δεν έπαθε τίποτε γιατί φυλασσόταν σε ειδική προθήκη στο γραφείο του. Σύμφωνα πάντα με τον θρύλο περί "μούμιας του Τιτανικού", αμέσως μετά την τραγωδία που τον χτύπησε, ο άνδρας αποφάσισε να δωρίσει την σαρκοφάγο στο Βρετανικό Μουσείο.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διάσημοι χωρίς την χαρακτηριστική τους γενειάδα / μουστάκι

Posted: 19 Sep 2011 01:28 PM PDT

Όσο κι αν τους έχουμε συνηθίσει με μια συγκεκριμένη εμφάνιση που τους χαρακτηρίζει, αυτοί οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν με γενειάδα ή μουστάκι! Δείτε 15 σπάνιες φωτογραφίες διασήμων χωρίς την χαρακτηριστική «διακόσμηση» του προσώπου τους, γεγονός που σε αρκετές περιπτώσεις τους καθιστά αγνώριστους…
















ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οικιακές... εφευρέσεις που θα σε αφήσουν άφωνο! (pics)

Posted: 19 Sep 2011 01:24 PM PDT

Ονομάζεται «Life Hack» και είναι η νέα μόδα του διαδικτύου.Ουσιαστικά πρόκειται για έξυπνους, αστείους και μερικές φορές γελοίους τρόπους που βρίσκουμε για να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο εύκολη!Μερικές μάλιστα από τις... εφευρέσεις είναι απλά εξαιρετικές!Αν τώρα οι τρόποι που θα δείτε παρακάτω έχουν πρακτική εφαρμογή ή μπορούν να προκαλέσουν μόνο προβλήματα σας αφήνουμε να το αποφασίσετε εσείς!








ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πούλησαν τα παιδιά τους για να... παίξουν παιχνίδια στο Ίντερνετ!

Posted: 19 Sep 2011 01:17 PM PDT


Ένα νεαρό ζευγάρι, από την περιοχή Dongguan της Κίνας, πούλησε σύμφωνα με πληροφορίες και τα τρία παιδιά του για να βγάλει τα χρήματα που χρειαζόταν για να συνεχίσει να παίζει online παιχνίδια σε Ίντερνετ καφέ.



Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Sangxiang City News, οι Li Lin και Li Juan, και οι δύο κάτω των 21 ετών, συναντήθηκαν για πρώτη φορά το...


2007, σε ένα Ίντερνετ καφέ. Η εμμονή τους με το online gaming ήταν αυτή που τροφοδότησε τη σχέση τους, και ένα χρόνο αργότερα, καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί. Ήδη λίγες μόλις μέρες μετά αφού έφεραν το βρέφος στο σπίτι, το ζευγάρι το άφησε μόνο του και πήγε να παίξει βιντεοπαιχνίδια σε ένα Ίντερνετ καφέ που απείχε 30 χλμ..


Το 2009, το ανεύθυνο ζευγάρι είχε ένα άλλο παιδί, ένα κοριτσάκι, το οποίο αποφάσισαν να πουλήσουν, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την εμμονή τους με τα παιχνίδια στο Ίντερνετ. Κατάφεραν να πάρουν 500 δολάρια (3.000 Κινεζικά RMB) γι 'αυτήν, τα οποία ξόδεψαν σε λίγες ημέρες. Έχοντας ξεμείνει από μετρητά αποφάσισαν να πουλήσουν τον πρωτότοκο τους, αυτή τη φορά για δεκαπλάσια τιμή 4.600 δολαρίων (30.000 Κινεζικά RMB). Σε αυτό το σημείο πιθανόν κατάλαβαν το ότι να κάνουν παιδιά θα μπορούσε να αποβεί αρκετά κερδοφόρο και έτσι αποφάσισαν να κάνουν έναν τρίτο παιδί, ένα αγόρι που τους χάρισε την άλλα 4.600 δολάρια (30.000 Κινεζικά RMB). Πιθανότατα θα συνέχιζαν με αυτή τη νοοτροπία για τα επόμενα χρόνια, αν η μητέρα του αγοριού δεν είχαν μάθει τις πράξεις τους ώστε να ειδοποιήσει τις αρχές.


Οι δυο τους ισχυρίστηκαν ότι δεν ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν παράνομο, και όταν ρωτήθηκαν αν τους λείπουν τα τρία παιδιά τους σοκαριστικά απάντησαν "Δεν θέλαμε να τα μεγαλώσουμε, θέλαμε απλώς να τα πουλήσουμε για μερικά χρήματα."

koulo.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ξέρετε γιατί “πετάει” το μάτι μας;

Posted: 19 Sep 2011 01:11 PM PDT


Οι περισσότεροι από εμάς μόλις νιώσουμε το μάτι μας να "πετάει" συνηθίζουμε να λέμε ότι κάποιον θα συναντήσουμε.






Μάλιστα ανάλογα με το αν πετάει το δεξί ή το αριστερό υποθέτουμε οτι θα δούμε κάποιον που θέλουμε ή που δεν θέλουμε, αντίστοιχα.




Η ιατρική επιστήμη δεν δέχεται σε καμμία περιπτωση ότι το μάτι που "πετάει" προφητεύει κάποια συνάντηση, αλλά επί της ουσίας βέβαια δεν έχει καταφέρει να ερμηνεύσει το φαινόμενο. Μια εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι το "πέταγμα" του ματιού συνδέεται με το υπέρμετρο άγχος.


'Οταν "πεταρίζει" το μάτι μας, αυτό που συμβαίνει είναι μικρές ακούσιες συσπάσεις κάποιων γραμμωτών μυών. Οι συσπάσεις αυτές δεν ελέγχονται από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει τρόπος να τις σταματήσει, ενώ κατά πάσα πιθανότητα πυροδοτούνται από το στρες.


Άλλοι παράγοντες που μπορεί να κάνουν το μάτι μας να "πεταει", σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς, είναι η κούραση, η κακή διατροφή, η υπερκατανάλωση αλκοόολ, ακόμη και αλλεργίες. Γι αυτό , συμβουλεύουν, την επόμενη φορά που θα μας συμβεί, ας χαλαρώσουμε και ας φροντίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας.


Επίσης συμπληρώνουν πως αν το μάτι συνεχίσει να "πετάει" για περισσότερες από 3 ημέρες ασταμάτητα τότε μάλλον μιλάμε για "νευρικό τικ", οπότε ένας νευρολόγος θα μπορούσε να δώσει κάποιες συμβουλές.


Όλα αυτά αποτελούν την άποψη της επιστήμης. Αν η δική σας εμπειρία λέει πως πράγματι το "πετάρισμα" του ματιού συνδέεται με μια ξαφνική – επιθυμητή ή μη- συνάντηση, τότε εμπιστευτείτε την!


pyles.tv


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέθανε 2 ώρες μετά το θάνατο της φίλης της [φωτο]

Posted: 19 Sep 2011 01:06 PM PDT

Η 25χρονη Yasmina Sugliano ήταν τόσο θλιμμένη από το θάνατο της αγαπημένης της φίλης Portia Jones, 23 ετών, η οποία απεβίωσε από αιφνίδια καρδιακή προσβολή.

Τα νεαρά κορίτσια ήταν πολύ κοντά τα τελευταία δύο χρόνια καθώς έπασχαν από την ασθένεια της Κυστικής Ίνωσης (Cystic Fybrosis) και παρακολουθούνταν στο ίδιο νοσοκομείο.
Η μητέρα της Yasmina είπε για την κόρη της: «έπαθε τέτοιο σοκ όταν άκουσε για το θάνατο της Portia με αποτέλεσμα η καρδιά της να έχει έναν επικίνδυνα δυνατό και γρήγορο χτύπο.»
Η 25χρονη Yasmina, φοιτήτρια στο London University for the Creative Arts, υπέφερε επίσης από καρδιοπάθεια.
Η μητέρα της δήλωσε πως η Yasmina βρισκόταν σε γενικά καλή κατάσταση, μάλιστα ήταν ενθουσιασμένη λόγω των επικείμενων οικογενειακών διακοπών στο νησί της Καραιβικής.
Όταν όμως πληροφορήθηκε την κατάληξη της αγαπημένης της φίλης, υπέκυψε σε καρδιακή προσβολή.
Μάλιστα η άτυχη Portia από το Chessington είχε μπει σε λίστα αναμονής για εγχείρηση στους πνεύμονες μια εβδομάδα πριν το θάνατό της…
Δείτε την Yasmina Sugliano:

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το make up σε ταινίες τρόμου

Posted: 19 Sep 2011 01:00 PM PDT


















ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι ψηλότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Posted: 19 Sep 2011 12:53 PM PDT







ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γονείς προς αποφυγή

Posted: 19 Sep 2011 12:48 PM PDT






























ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διάσημοι στην αρχή της καριέρας τους

Posted: 19 Sep 2011 12:41 PM PDT



















ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Με τα μάτια ενός μεθυσμένου (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΕΛΙΟ)

Posted: 19 Sep 2011 12:34 PM PDT






































ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Christos Chrysafis likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 19 Sep 2011 03:02 PM PDT

facebook
Christos Chrysafis likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

[Ακούω, βλέπω και τα λέω] Νέος σύνδεσμος

Posted: 19 Sep 2011 02:25 PM PDT

Valia Theodorou 20 Σεπτεμβρίου 12:25 π.μ.
Greek Dating - Free Web Cam Chat RoomΑμεση ανταλλαγή μηνυμάτων με χρήση βίντεο και ήχου (chat rooms),video, chat, greek, gnorimies, γνωρι

Προβολή δημοσίευσης στο Facebook · Επεξεργασία ρυθμίσεων email · Για να προσθέσετε σχόλιο, απαντήστε σε αυτό το email.

To Ποντίκι -

Posted: 19 Sep 2011 01:38 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

Posted: 20 Sep 2011 12:26 AM PDT

ΤΡΙΤΗ 20.9

20/9, Ινστιτούτο Θερβάντες

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, 210- 3634117

Ο Μανουέλ Βιθέντ, ο μεγάλος Ισπανός δημοσιογράφος της «El Pais» και συγγραφέας, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, καλεσμένος από το Ινστιτούτο Θερβάντες, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μάρτυρες της Λήθης». Ο δημοσιογράφος που έχει κάνει την τελευταία στήλη στην κυριακάτικη «El Pais» να έχει την υψηλότερη αναγνωσιμότητα στην Ισπανία, μιλά για την εμπειρία του στην Κολομβία, όπου συνόδευσε την αποστολή των «Γιατρών Χωρίς Σύνορ...

Συνεχίζεται αύριο η τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα

Posted: 19 Sep 2011 12:53 PM PDT

Χωρίς αποφάσεις τελείωσε η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και της τρόικας με αντικείμενο τα μέτρα που θα χρειαστούν για την εξασφάλιση της έκτης δόσης.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη το πρωί με το τεχνικό κλιμάκιο, το οποίο «θα επεξεργαστεί περαιτέρω ορισμένα στοιχεία», ενώ την Τρίτη το απόγευμα, περίπου στις 19:00, θα γίνει συζήτηση με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους με στόχο να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμ...

Οι ευθύνες και η ατολμία της Αριστεράς

Posted: 19 Sep 2011 11:58 AM PDT

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης

Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια σύρεται και διασύρεται διεθνώς. Η «ανέσπερη» πατρίδα μας βυθίζεται καθημερινά στον φόβο, το θυμό και την απογοήτευση. Καθημερινά, φτάνουν ειδήσεις για σωρεία δημοσκοπήσεων που διεξάγονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά - αν όχι επιθετικά - για το «απολωλός πρόβατο» της Ένωσης.

Η «αρχηγία» της χώρας αποδεικνύεται ολίγιστη απέναντι στις απαιτήσεις της εποχής. Το δυστύχημα ωστόσο για εμάς – εκτός όλων...

Ενστάσεις για τους… αφορισμούς

Posted: 19 Sep 2011 10:33 AM PDT

Τις έντονες επιφυλάξεις αλλά και την ανησυχία του εκφράζει το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών σχετικά με το νέο προσχέδιο νόμου που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς διαβούλευση και αφορά τα σχολικά κυλικεία. Όπως λένε, παρατηρείται μία σειρά διαφοροποιήσεων σε σχέση με τον τελευταίο σχετικό νόμο του 2006, οι οποίες πιθανόν να ξεφεύγουν από τον ορθόδοξο στόχο, δηλαδή τη μείωση του ποσοστού της παιδικής παχυσαρκίας. Ωστόσο θεωρεί ότι ο αφορισμός τροφίμων...

Ζακ Ντελόρ: Λάθος να φύγει η Ελλάδα απ'την Ευρωζώνη

Posted: 19 Sep 2011 10:12 AM PDT

Κύμα αλυσιδωτών αντιδράσεων προβλέπει για την Ευρωζώνη σε περίπτωση ελληνικής εξόδου από το ευρώ ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ, καλώντας τις ευρωπαϊκές ηγεσίες να μην απαιτούν από την Αθήνα «να καταφέρει να αλλάξει τα πάντα μέσα σε ένα χρόνο».

Παράλληλα, ο Ντελόρ ζητά να ανοίξει ο δρόμος για το ευρωομόλογο, ενώ προτείνει την αξιοποίηση του Μηχανισμού Σταθερότητας υποστηρίζοντας πως το κόστος της απόλυτης έλλειψης πρωτοβουλιών είναι μεγαλύτερο από το υψηλότερο κόστος δανεισμού που...

Σεμνά και ταπεινά...στην Πόλη

Posted: 19 Sep 2011 10:00 AM PDT

Σεμνά και ταπεινά, όπως αρμόζει στις με­γάλες φαμίλιες της πολιτικής και του χρή­ματος, η οικογένεια Καραμανλή έσπευσε στην Κωνσταντινούπολη για τα βαφτίσια του νεότερου μέλους της. Ο ίδιος ο Πατριάρχης χοροστάτησε του μυστηρίου της βάπτισης του τέκνου της πλοιοκτήτριας Φωτεινής Καραμανλή . Προφανώς εκεί ήταν και ο τέως πρωθυπουργός, καθώς και ο εξάδελφος Μιχάλης Λιάπης. Το «Π» δεν ήταν εκεί, αλλά έμαθε ότι το μόνο πράγμα που έριξε μια κάποια σκιά στη λαμπρή οικογενειακή ατμό­σφαιρα ήταν οι ο...

Πιθανή μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα, δηλώνει η Γαλλία

Posted: 19 Sep 2011 10:00 AM PDT

Η στάση πληρωμών της Ελλάδας «δεν είναι υπόθεση εργασίας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν.

«Η στρατηγική μας είναι να καταστήσουμε λειτουργική τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου που υιοθετήθηκε από την ευρωζώνη, για να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα και να ενισχύσουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας» δήλωσε ο κ. Μπαρουέν.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς της ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι «η Ελλάδα γνωρίζει τι πρέπει να πράξει, η ελληνική κυβέρνηση ...

Η Τουρκία ευθύνεται αποκλειστικά για την απομάκρυνσή της από την Ευρωπαϊκή «οικογένεια»

Posted: 19 Sep 2011 09:40 AM PDT

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Τουρκία να απέχει από οποιαδήποτε απειλή ή ενέργεια, που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας. Απαντώντας σε ερώτηση για την θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τις απειλές της Τουρκίας στο θέμα των ερευνών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Στέφαν Φούλε, δήλωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να απόσχει από οποιαδήποτε απειλή ή πηγή έντασης ή ε...

«Το Πάρκο μας»

Posted: 19 Sep 2011 09:05 AM PDT

Μια νέα προσπάθεια για την ουσιαστική ανάκτηση των δηµόσιων χώρων βρίσκεται τους τελευταίους µήνες σε εξέλιξη µέσα από τη δηµιουργία του µη κερδοσκοπικού οργανισµού «Το Πάρκο µας» . Η φιλοσοφία της οµάδας του Our Park είναι η αξιοποίηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων της πόλης µέσω της δηµιουργίας πάρκων πρασίνου και αστικών αθληµάτων και της διοργάνωσης ανάλογων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Και το πρώτο δείγµα γραφής βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα παραµεληµένο παρκάκι έν...

Άλλοι προς τα αριστερά, άλλοι προς τα δεξιά...

Posted: 19 Sep 2011 09:02 AM PDT

Σε πραγματικό πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί η συνεχιζόμενη διαφοροποίη­ση βουλευτών της Ν.Δ. από τη γραμμή του κόμματος. Άλλοι μπατάρουν προς τα δεξιά και άλλοι προς τα αριστερά κάθε φορά που η κυβέρνηση εξαγγέλλει ένα μέτρο. Η τελευταία αντιπαράθεση ήρθε μετά την εξαγγελία της κυβέρ­νησης να υπάρξει ειδικό τέλος μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι δηλώσεις του πράσινου προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου, ότι δεν πρόκειται να συμπεριλάβουν μέσα στον λογαριασμό την έκτακτη εισφορά που εξήγγειλε ...

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Posted: 19 Sep 2011 08:25 AM PDT

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,7% και φτάνοντας τις 850,22 μονάδες.

Από τους επιμέρους κλάδους, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι δείκτες των Ασφαλειών και των εταιρειών Υγείας , ενώ κατά 2,61% υποχώρησε ο τραπεζικός Δείκτης.

Αντίθετα, με άνοδο έκλεισαν μόνοι οι δείκτες των εταιρειών Χημικών και Τροφίμων και Ποτών .

Συνολικά ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε σε 62,15 εκατ. ευρώ.

Μέρκελ: Η Βουλή θα υπερψηφίσει το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Posted: 19 Sep 2011 08:23 AM PDT

«Σίγουρη» για το ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα ψηφίσει υπέρ του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας στη Κάτω Βουλή εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε για την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στην Κάτω Βουλή πως ««για κάθε απόφαση που πρέπει να υιοθετήσει στη Μπούντεσταγκ ο κυβερνητικός συνασπισμός, θέλουμε να έχουμε την πλειοψηφία των δυνάμεών μας. Αυτό συνέβη για κάθε ευρωπαϊκή πολιτική απόφαση φέτος και είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα συ...

Η κερκόπορτα στο μακεδονικό

Posted: 19 Sep 2011 08:22 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός-Εκδότης

Την ώρα που το ΔΝΤ και η Τρόικα τρώνε τα σωθικά των Ελλήνων,στο σκοπιανό διεξάγονται υπόγειες διεργασίες που πιθανόν να οδηγήσουν σ'ένα βατρελώ του κρίσιμου αυτού εθνικού Ζητήματος και να θρηνούμε. Οι Σκοπιανοί,με τόλμη και μεθοδικότητα,τοποθέτησαν δικούς τους ανθρώπους σε θέσεις Κλειδιά του ΟΗΕ και κατάφεραν ο κορυφαίος διακρατικός οργανισμός να αναγνωρίσει "μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις επομένες διαπραγματεύ...

«Περίεργο» ξύλο με… κοινωνικό μήνυμα

Posted: 19 Sep 2011 08:07 AM PDT

Το ξύλο που έριξαν οι άνδρες των ΜΑΤ στους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, γέννησε αρκετά ερωτηματικά. Ο ΠΑΟΚ πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να γίνει η μετακίνηση των οπαδών του στην Αθήνα και να μην ανοίξει… μύτη. Οι διοικούντες τον «δικέφαλο του Βορρά» μάλιστα ήταν σε άμεση συνεννόηση με τους ομολόγους τους, του Πανιωνίου, για να μην συμβεί το παραμικρό. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν πάρει σαφείς και ρητές εντολές να προσέξουν τη συμπεριφορά τους.

Η… παρεξήγηση με τις αστυνομικές δυνάμεις έγ...

Το τραπεζικό σύστημα αντέχει, δήλωσε στο Economist o Ράπανος

Posted: 19 Sep 2011 07:36 AM PDT

«Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στην οποία το κράτος δεν παρενέβη για να σώσει ούτε μία τράπεζα λόγω της κρίσης, κάτι που συνέβη σε πολλές άλλες χώρες. Και παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, το τραπεζικό σύστημα αντέχει σήμερα» τόνισε στο Συνέδριο του Economist ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλης Ράπανος.

«Αν υποφέρει το τραπεζικό σύστημα δεν οφείλεται σε δικές του αδυναμίες, αλλά στην υποβάθμιση την οποία υπέστη εξαιτίας της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ...

ΝΔ: Ενέσεις κατάθλιψης και στρατιωτικά διαγγέλματα από Βενιζέλο

Posted: 19 Sep 2011 06:51 AM PDT

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κάνοντας λόγο για «ενέσεις κατάθλιψης» και «στρατιωτικά διαγγέλματα».

«Ο κ. Βενιζέλος, με στρατιωτικά διαγγέλματα, θέλει να επιβάλει τη σιωπή. Θέλει να επιβάλει τη σιωπή στην αξιωματική αντιπολίτευση, θέλει να επιβάλει τη σιωπή στα ΜΜΕ, θέλει να επιβάλει τη σιωπή σε αναλυτές και ακαδημαϊκούς - με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Η κυβέρνηση παραπαίει, ο κ. Βενιζέλος μαινόμενος β...

Η Μενεγάκη παίρνει και επίδομα ΟΓΑ

Posted: 19 Sep 2011 06:27 AM PDT

Απίστευτο κι όμως συνέβη κι αυτό. Η Ελένη Μενεγάκη με τις αποδοχές των πολλών χιλιάδων ευρώ μηνιαίως λαμβάνει απολύτως νόμιμα το ποσόν τον 3193,30 ευρώ τον χρόνο ως επίδομα από τον ΟΓΑ.

Αγρότισσα δεν είναι βέβαια αν και τα  στούντιο του καναλιού στο Πικέρμι έχουν κάτι...χωράφια κι ελιές τριγύρω. Παίρνει όμως σύμφωνα με γνωστό τηλεοπτικό σταθμό επίδομα ΟΓΑ γιατί είναι τρίτεκνη!

Στο σημείο αυτός όμως αναρωτιέμαι αν το νόμιμο είναι και ηθικό καθώς από την μια πλευρά το δικαιούται το επίδομα από τη...

Τσάκας: «Ξεκάθαρη πρόταση»- Γόντικας: «Θα διερευνηθεί»

Posted: 19 Sep 2011 06:04 AM PDT

Οι εξελίξεις παίρνουν τη μορφή «χιονοστιβάδας», όσον αφορά το μέλλον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως υπάρχει επίσημη πρόταση για αγορά των μετοχών, που έχει στην κατοχή της η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

 

Ο εκπρόσωπος του Σαουδάραβα Σουλτάν Μπιν Αρφάν Αλ Σαούντ, Βλάσης Τσάκας, ο οποίος βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε μία λιτή δήλωση υποστήριξε: «Η πρόταση είναι ξεκάθαρη. Εμείς μιλάμε για το ποσοστό του κ. Βαρδινογιάννη. Μιλάμε για ένα πλάνο 220 εκατομμυρίων ευρώ. Στ...

Δραστική περικοπή δαπανών ζητά η τρόικα

Posted: 19 Sep 2011 06:00 AM PDT

Νέα εισπρακτικά μέτρα για το 2011 και δραστική περικοπή δημοσίων δαπανών για το 2012 ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση η τρόικα.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμου Έλληνα αξιωματούχου, σημείωσε ότι «η τρόικα πιστεύει ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα αποφέρει 1 δισ. ευρώ λιγότερο από τις εκτιμήσεις μας».

Παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως η τρόικα ζητεί παρεμβάσεις για δραστικό περιορισμό των δημοσίων δαπανών το 2012, αποκαλύπτοντας πως τα όποια πρόσθετα δημοσιονο...

Σε συγκέντρωση καλεί η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

Posted: 19 Sep 2011 05:59 AM PDT

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στα νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα και στις προωθούμενες απολύσεις στο Δημόσιο.

Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά πως η Κυβέρνηση και η Τρόικα ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «νέα βάρβαρη επίθεση στον κόσμο της εργασίας και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Απέναντι σε αυτές τις «επιθετικές επιλογές» η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, σημειώνοντας πως «η πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση και...

Γ.Βάιντμαν: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα δοθεί η επόμενη δόση

Posted: 19 Sep 2011 05:38 AM PDT

Κατά τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λάβει την επόμενη δόση του δανείου, εάν δεν εφαρμόσει πλήρως τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής».

Μιλώντας τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού με θέμα την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο Βάιντμαν δήλωσε πως «εάν η Ελλάδα προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητ...

Ο Σαμαράς και το βλαχομπαρόκ...

Posted: 19 Sep 2011 05:33 AM PDT

Τον αγώνα του 1821, την Πηνελόπη Δέλτα, τον Ελύτη, τον Γκαίμπελς αλλά και τον Καζαντζίδη επιστράτευσε ο Σαμαράς προκειμένου να ξεδιπλώσει την πολιτική του.
Ποιος είναι ο εμπνευστής όλης αυτής της φανφάρας, που δεν λέει τίποτα σε κανέναν, παρά μόνο σε οπαδούς του ΛΑΟΣ;
Όλοι λένε ότι αυτή η βλαχομπαρόκ αισθητική, προέρχεται από το λογογράφο του προέδρου της ΝΔ, Χρύσανθο Λαζαρίδη.
Τι κατάλοιπα και κολλήματα μιας άλλης εποχής είναι αυτά;
Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Α.Δ

«Πετροδόλαρα» για χάρη του «τριφυλλιού»;

Posted: 19 Sep 2011 04:59 AM PDT

Και εκεί που η παναθηναϊκή πραγματικότητα περιοριζόταν στα… τελεσίγραφα επί τελεσιγράφων του Ανδρέα Βγενόπουλου, η πληροφορία πως εταιρία-κολοσσός με έδρα τη Σαουδική Αραβία, ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση αγοράς για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έσκασε σαν «βόμβα».

Ο κ. Βλάσης Τσάκας, που είναι ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα, συνάντησε σήμερα το πρωί στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ, τον Δημήτρη Γόντικα, ενώ δίνει και το «παρών» στο Δ.Σ. της ομάδας που συνεδριάζει αυτή τη στιγμή.

Το ...

Συνάντηση Παπούλια - Καρατζαφέρη για την οικονομία

Posted: 19 Sep 2011 04:57 AM PDT

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα απ' ότι ήταν στις αρχές του καλοκαιριού. Και έχω την αίσθηση ότι ο Δημόκριτος μας πηγαίνει στη φράση που λέει ότι "στους ανοήτους δεν είναι δάσκαλος ο λόγος, αλλά η συμφορά". Πολύ φοβούμαι ότι την επιζητούμε», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ωστόσο ο κ. Παπούλιας δεν απάντησε στο σχόλιό του.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξ...

Γιακούποβιτς: «Ο Μπέος κατέστρεψε τα πάντα»

Posted: 19 Sep 2011 04:40 AM PDT

Μέχρι και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου «κατακεραυνώνουν» τον Αχιλλέα Μπέο για τις τακτικές του. Ο Ελντίν Γιακούποβιτς, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «nzz.ch», ήταν λάβρος κατά του πρώην «αφεντικού» του:

«Κάθομαι και περιμένω, με τις βαλίτσες έτοιμες, γιατί η Δ΄ εθνική δεν φαντάζει ως καλή προοπτική για μένα. Η UEFA μάς απέβαλε. Ο πρώην πρόεδρος κατέστρεψε τα πάντα με τις σκευωρίες του. Οπωσδήποτε είμαι σε καλή κατάσταση, είχα καλή παρουσία την περσινή σεζόν και ήμουν μέσα ...

Πώς είστε σήμερα.

Posted: 19 Sep 2011 12:51 PM PDT

Πώς είστε σήμερα.

Χαίρομαι που introuce μια καλή ιστοσελίδα. Υπάρχουν πολλά είδη ηλεκτρονικών ειδών. η τιμή είναι πολύ φθηνότερα.

κινητό τηλέφωνο, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, computer.dvd, τηλεόραση και ούτω καθεξής. όλα τα προϊόντα μας είναι πρωτότυπη

Web:   www. bodoeoo.com

2011-9-20 3:51:14

Τι θα γίνει με την …αιώνια (Ιόνια) οδό;

Posted: 19 Sep 2011 12:11 PM PDT

Μέχρι το 2012 προβλεπόταν να έχουν ολοκληρωθεί σηµαντικά τµήµατα των µεγάλων αυτοκινητοδρόµων... µεταξύ των οποίων είναι και η πολυαναµενόµενη Ιόνια Οδός. Η ανάπτυξη προϋποθέτει και τις βασικές υποδοµές σε διαφορετική περίπτωση µιλάµε για στασιµότητα... Η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται πίσω στην ανάπτυξη, γι' αυτό και ανέµενε µε αγωνία αυτό το δρόµο, το µεγαλύτερο µήκος του οποίου περνά από το νοµό. Μεγάλες πιέσεις ασκήθηκαν και για τη σύνδεση της Ιόνιας µε το Πλατυγιάλι που τελικά τώρα συµπεριλήφθηκε µεταξύ εκείνων των έργων που θα χρηµατοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Ο διαγωνισµός για την κατασκευή της Ιόνιας που βαπτίστηκε έτσι επειδή ακολουθεί την ακτογραµµή του Ιονίου Πελάγους, ολοκληρώθηκε το 2007, αφού πρώτα πέρασε από 40 κύµατα. Σκοπός ήταν να αντικαταστήσει την υποτιθέµενη σηµερινή Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων που δικαίως έχει ονοµαστεί «καρµανιόλα», αφού είναι προδιαγραφών του 1932 και «έχει πάρει στο λαιµό της», εκατοντάδες ανθρώπους στα χιλιάδες τροχαία ατυχήµατα που έχουν συµβεί. Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν το 2008 δίνοντας ελπίδες σε όλη την Αιτωλοακαρνανία και όχι µόνο. Μάλιστα εγκαινιάστηκε µετά βαΐων και κλάδων και η ευρεία παράκαµψης Αγρινίου, που αποτελεί τµήµα της Ιόνιας Οδού, και παρόλο που είναι σταγόνα στον ωκεανό, τόνωσε τις ελπίδες όλων ότι το έργο θα προχωρήσει. Όµως οι παλινωδίες µε τις απαλλοτριώσεις και τις µετακινήσεις των πυλώνων της ΔΕΗ δεν άργησαν να έρθουν, σταµατώντας σιγά - σιγά το έργο. Τα εργοτάξια ένα µετά το άλλο έπαψαν να δουλεύουν και σήµερα η κατάσταση θυµίζει δρόµο φάντασµα, µε µισοτελειωµένα κοµµάτια, σήραγγες και γέφυρες. Σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλε και η οικονοµική κρίση, µε τις τράπεζες να σταµατούν τη χρηµατοδότηση. Οι διαπραγµατεύσεις που ακολούθησαν τελικά δεν οδήγησαν πουθενά, πάρα την αισιοδοξία της κυβέρνησης. Οι τράπεζες και οι παραχωρησιούχοι από την πλευρά τους κατηγορούν το δηµόσιο ότι δεν ανταποκρίθηκε στην επίλυση των ζητηµάτων που εκκρεµούν, ενώ το δηµόσιο από την άλλη πλευρά υποστηρίζει το αντίθετο, ότι δηλαδή έλυσε όλα τα βασικά προβλήµατα. Τα διόδια πάντως εισπράττονται κανονικά στους δρόµους καρµανιόλες, για την χρηµατοδότηση της κατασκευής των δρόµων που ΘΑ γίνουν, πράγµα που αποτελεί µεγάλο ζήτηµα. Όµως η πραγµατική καταστροφή θα έρθει αν δεν υπάρξει συµφωνία, δεδοµένου ότι υπάρχουν ποινικές ρήτρες τόσο από την πλευρά των παραχωρησιούχων, όσο και από την πλευρά του δηµοσίου, τις όποιες θα πληρώσει εκείνος που θα αποδειχθεί ότι φταίει, αφού προηγηθούν δικαστικές διαδικασίες. Το υπουργείο Υποδοµών πάντως διαβεβαιώνει ότι στις αρχές του 2012 τα θέµατα θα έχουν λυθεί και τα έργα θα ξεκινήσουν και πάλι χωρίς να συµµερίζεται κανένας αυτή την αισιοδοξία.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Στην Γ' Εθνική ο Ηρακλής!

Posted: 19 Sep 2011 12:10 PM PDT

Η ΕΠΟ αποφάσισε να στείλει τον Ηρακλή στην Football League 2 μία ημέρα προτού εκδικαστεί από εφετείο Αθηνών η κύρια αγωγή του με την οποία στρέφεται κατά της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για υποβιβασμό του στην Football League!

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η σαλάτα έκρυβε μια έκπληξη…

Posted: 19 Sep 2011 12:09 PM PDT

Η σαλάτα έκρυβε μια έκπληξη... (1)Η κυρία της φωτογραφίας αποφάσισε να κρατήσει τη σιλουέτα της και να φάει μια σαλατούλα, που να ήξερε όμως τι την περίμενε…









Η σαλάτα έκρυβε μια έκπληξη... (2)

Η σαλάτα έκρυβε μια έκπληξη... (3)

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Δευτέρα: Η μέρα της γκρίνιας…

Posted: 19 Sep 2011 12:08 PM PDT

Αν ξυπνήσατε στραβά σήμερα το πρωί, παρηγορηθείτε: δεν είστε οι μόνοι. Μια νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως όχι μόνο θεωρούμε τη Δευτέρα ως τη...
χειρότερη μέρα της εβδομάδας, αλλά είναι και αυτή που γκρινιάζουμε περισσότερο απ' όλες.

Ο μέσος εθελοντής της μελέτης δήλωσε πως τα πρωινά της Δευτέρας περνάει 34 λεπτά γκρινιάζοντας για τα πάντα – από το ότι αναγκάστηκε να ξυπνήσει μέχρι τους τόνους δουλειάς που τον περιμένουν – όταν τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας έχει… ξεμπερδέψει με τη γκρίνια μέσα σε 22 λεπτά.

Μάλιστα ο ένας στους τρεις ερωτηθέντες, δήλωσε ορθά κοφτά πως μισεί τις Δευτέρες και «μακάρι να μην έρχονταν ποτέ»!

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», η δευτεριάτικη δυστυχία μας δεν έχει να κάνει μόνο με τη δουλειά. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των εθελοντών, σημαντική αιτία της γκρίνιας είναι πως έχουν ξεδώσει τόσο πολύ το Σαββατοκύριακο, ώστε το πρωί της Δευτέρας το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να κοιμηθούν.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 2.000 Βρετανούς. Όπως έδειξε, γενικώς έχουμε την τάση να γκρινιάζουμε για την δουλειά μας, την κίνηση στους δρόμους, την κούραση που νιώθουμε αλλά και για τα τυχόν (σοβαρά ή μη) προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε.

Την Δευτέρα, όμως, η γκρίνια μας βρίσκεται στο μέγιστό της, καθώς νιώθουμε υπέρμετρο στρες για ό,τι έχουμε να κάνουμε, εντός και εκτός σπιτιού και δουλειάς.

Επιπλέον, Δευτέρα φαίνεται πως μας εκνευρίζει περισσότερο τα μαλλιά μας που δεν λένε να στρώσουν, το σώμα μας που πονάει παντού, το ότι δεν ξέρουμε τι ρούχα να βάλουμε για να πάμε στη δουλειά, το μποτιλιάρισμα καθ' οδόν προς τη δουλειά και βεβαίως το κομπιούτερ που αργεί να ανοίξει και τα δεκάδες email στα οποία πρέπει να απαντήσουμε.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε έναν ακόμα λόγο για την γκρίνια μας: νοσταλγούμε ήδη το Σαββατοκύριακο, και την χαλάρωση και την ψυχική ανάταση που μας χάρισε.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Φυτά κατάλληλα για σχολεία

Posted: 19 Sep 2011 12:07 PM PDT

Από μικροί ακούμε πως το μέλλον της φύσης μας είναι τα μικρά παιδιά. Για αυτό και εμείς θα πρέπει να... τους δείχνουμε τι έχει αξία στη ζωή και τι πρέπει να κάνουμε για να ζούμε όλοι μας σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Έτσι θα πρέπει να τους δώσουμε την ευθύνη κάποιου φυτού να το
φροντίζουν αλλά παράλληλα να του εξηγήσουμε για ποιον λόγο θα πρέπει να το φροντίζουν και σε τι οφελεί και σε εμάς τους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει από το σχολείο. Υπάρχουν φυτά τα οποία έχουν ελάχιστες απαιτήσεις σε περιποίηση και νερό. Φυτά τα οποία έχουν ελάχιστες απαιτήσεις είναι ο πόθος, η δράκαινα, ο κισσός, η καλαγχόη, η ζάμια , το επίφυλλο και γενικά τα παχύφυτα. Επίσης σημαντικό είναι για να τους δώσουμε πιο πολύ ενδιαφέρον είναι να παρακολουθήσουν όλη την πορεία του φυτού από τον σπόρο που θα βλαστήσει , που στην συνέχεια θα βγάλει φύλλα και θα μεγαλώσει και θα βγάλει και καρπό. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι φακές στο βαμβάκι ή κάποιο φυτό από σπόρο όπως ο κατιφές αλλά να φυτευθεί σε γυαλί ώστε να φαίνεται το χώμα και η πορεία που κάνει η ρίζα. Οι βολβοί είναι επίσης ένας ωραίος τρόπος να παρακολουθήσουν τα φυτά την ανάπτυξη των φυτών όπως η τουλίπα.
Ακόμα και έναν βλαστό από πόθο αν κόψουμε με λίγα φύλλα και τον βάλουμε σε ποτήρι με νερό θα δούμε πως βγαίνουν οι ρίζες του φυτού. Δώστε στα παιδιά το κίνητρο να αγαπήσουν τα λουλούδια. Ένα ακόμα σημαντικό όφελος που θα έχουμε από τα φυτά που βρίσκονται μέσα στις σχολικές αίθουσες είναι η πιο καθαρή ατμόσφαιρα που θα έχουμε μέσα στην αίθουσα από το φιλτράρισμα που κάνουν τα φυτά στον αέρα.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Συμπέρασμα? Ο ηλίθιος είναι.... αήττητος

Posted: 19 Sep 2011 12:06 PM PDT

Παρανόμησαν, συνελήφθησαν και ...πόζαραν με χάρη που θα ζήλευε και το καλύτερο.....
top model. Ο λόγος για τους πρωταγωνιστές της σημερινής στήλης "Συμπέρασμα? Ο ηλίθιος είναι...αήττητος". Και επειδή μία εικόναΑν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Φωτογραφίες που κόβουν την...ανάσα

Posted: 19 Sep 2011 12:06 PM PDT

Ο τόπος, η τεχνική, το ταλέντο και κυρίως η κατάλληλη στιγμή, που θα πατήσει ο φωτογράφος το ...κλίκ είναι μερικά μόνο από τα κύρια συστατικά για την τέλεια φωτογραφία. Μαγευτικές εικόνες, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, γοητευτικές φιγούρες απαθανατίζονται σε φωτογραφίες, που μπορούν να κόψουν την ανάσα. Απολαύστε μερικές από αυτές...










Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Δίχως συντάξεις οι κάτω των 55 ετών συνταξιούχοι του δημοσίου

Posted: 19 Sep 2011 12:04 PM PDT

Την διακοπή καταβολής των συντάξιμων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι να συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας τους... ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το Βήμα, η τρόικα, προκειμένου να συναινέσει, σε συνδυασμό με μία σειρά άλλων μέτρων και αποφάσεων, στην χορήγηση της έκτης δόσης του δανείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει κατά κύριο λόγο συμβολικό χαρακτήρα, αφού η υιοθέτησή του και η εφαρμογή του μέτρου θα αποδεικνύει στην πράξη πλέον την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προβεί με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση όλων όσων έχει εγγυηθεί πως Θα εφαρμόσει, πλην, όμως, δεν το έχει πράξει.

Όπως σημειώνεται από κυβερνητικούς παράγοντες το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να θέσει εκ νέου στα χαρακώματα κυβέρνηση και μερίδα δημοσίων υπάλληλων, όπως είναι οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Μεταβολή του καιρού

Posted: 19 Sep 2011 12:03 PM PDT

Σημαντική μεταβολή παρουσιάζει από το μεσημέρι ο καιρός από τα Δυτικά της χώρας. Σύστημα χαμηλών πιέσεων το οποίο κινείται ανατολικά... θα επηρεάσει αρχικά τις περιοχές του βορείου Ιονίου της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά την διάρκεια της νύχτας στις παραπάνω περιοχές. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν αύριο και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και από τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα επηρεάσουν το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης και από τα Δυτικά με την επικράτηση βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Κατάπιε 72 σακουλάκια κοκαΐνης για να γλιτώσει!

Posted: 19 Sep 2011 12:02 PM PDT

Τι κάνει ο άνθρωπος όταν είναι απελπισμένος? Πάντως δεν καταπίνει 72 σακουλάκια με κοκαΐνη για ......
να μην τον πιάσει η αστυνομία. Ή μήπως το κάνει? Ένας 20χρονος Ιρλανδός

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

ALTER. Το λάθος με τον (δήθεν) βουλευτή.

Posted: 19 Sep 2011 08:03 AM PDT




Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Greek Alert

Posted: 19 Sep 2011 08:00 AM PDT

Greek Alert


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ 1950-1953

Posted: 19 Sep 2011 06:57 AM PDT

Μέσα από τον φωτογραφικό φακό 

 1.600 φωτογραφίες από τον Κορεατικό Πόλεμο, ταξινομημένες κατά χρονολογική σειρά και συνοδευόμενες από χάρτες, σχεδιαγράμματα μαχών, σχόλια και επεξηγήσεις, για μια πληρέστερη κατανόηση αυτού του τραγικού πολέμου. Το βιβλίο αυτό είναι μια "οπτική αφήγηση" της φρίκης και της ερήμωσης του πολέμου, των ευφυών σχεδίων αλλά και των τραγικών λαθών των ηγετών, των ηρωισμών και θυσιών των στρατευμένων νέων, αλλά και των απλών πολιτών. Η δύναμη και η αντικειμενικότητα του φωτογραφικού φακού, με τις 1.600 φωτογραφίες χρονολογικά ταξινομημένες, συνοδευόμενες από χάρτες και σχεδιαγράμματα, περιγραφές μαχών, σχόλια και παρατηρήσεις γραμμένες από την πέννα - "σπαθί" του συγγραφέα - ο οποίος δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους αποδίδοντας "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" και προς τις δύο πλευρές - κάνει το βιβλίο αυτό μοναδικό γιατί κατορθώνει μέσα σε ένα τόμο να παρουσιάσει την εναργέστερη εικόνα όλων των πτυχών του Πολέμου της

Το βιβλίο ''Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ 1950-1953'' μπορείτε να το βρείτε εδώ

ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted: 18 Sep 2011 02:25 PM PDT

ΑΘΗΝΑ 19-9-2011 .


Η κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου και η πολυκομματική παρέα της επιδίδονται σ' έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εκτελέσουν τις ανθελληνικές εντολές των ταγών της παγκόσμιας διακυβέρνησης έχοντας βάλει ως ενδιάμεσο στόχο την εξάλειψη των δυνατοτήτων αντιστάσεως του ελληνικού λαού. Αναλώνονται σε υποκριτικές παραδοχές αδικιών όταν η μόνη αντικειμενική αλήθεια είναι ότι στρατηγική επιλογή του ντόπιου νεοταξικού καθεστώτος είναι να συνθλιβούν απολύτως σκόπιμα η Εθνική Εργατική Τάξη και η Ελληνική Κοινωνία. Διότι ο τελικός στόχος τους και ο απώτερος σκοπός είναι η καταστροφή της Ελλάδος.

Η κοινή λογική και οι νόμοι της φύσης και της πολιτικής λένε πως αν θέλεις να δημιουργήσεις σ' έναν τόπο ανάπτυξη και διεθνή επιρροή, πρέπει οπωσδήποτε να ελαφρύνεις τα παράλογα βάρη των πολιτών, να δημιουργήσεις επαρκές εργασιακό περιβάλλον, να στηριχτείς στη δική σου παραγωγικότητα της πραγματικής οικονομίας και να κρατήσεις τον κοινωνικό ιστό του Εθνικού Κράτους και τα σύνορα κλειστά σε ξένες επιβουλές. Οφείλει δηλαδή το Ελληνικό Κράτος να στηρίξει τον Έλληνα Εργάτη και Παραγωγό, να εκμηδενίσει ανεργία και στημένα χρέη και να δημιουργήσει μια αδέσμευτη και ισχυρή Ελλάδα στηριγμένη σε χέρια ελληνικά.

Αντιθέτως, το καινούριο χαράτσι που επιβάλλεται στην ελληνική κατοικία είναι μια αληθινή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Μια επιδρομή στη ζωή των Ελλήνων που αποσκοπεί να στερήσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και να δημιουργήσει μάζες απελπισμένων ακτημόνων που μπροστά στην ανάγκη της εξασφάλισης στέγης θα καταστεί έρμαιο και ον πειθήνιο κάθε καταστροφικής πολιτικής απόφασης.

Ήδη έχει υπολογιστεί πως ο νέος φόρος που επιβάλλει ο υπουργός οικονομικών Βενιζέλος στην κατοικία θα στερήσει άμεσα από την ιδιωτική κατανάλωση 2,4 δις ευρώ στο επόμενο πεντάμηνο, ενώ αυξάνει αλυσιδωτά στην αγορά λουκέτα και απολύσεις. Η εισφορά προς κερδοσκόπους μέσω ΔΕΗ θα φέρει αναπόφευκτα μείωση κρατικών εσόδων ενώ θα βαθύνει η καθίζηση της κατασκευής και της αγοράς ακινήτων. Παράλληλα σε απόγνωση οδηγούνται όσοι αδυνατούν να πληρώσουν δάνεια κατοικίας και λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η παράνομα επανειλημμένη φορολόγηση του σπιτιού βοηθά την παραγωγή περισσότερων σκλάβων και χαρίζει την ιδιωτική περιουσία στους παγκόσμιους τοκογλύφους.

Η πρωθυπουργική ρήση από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το όραμα περί υπάρξεως ενός εργαζομένου ανά οικογένεια ζωντανεύει τον εφιάλτη της υπάρξεως ενός και περισσοτέρων ανέργων ανά οικογένεια. Όλοι ξέρουμε ότι μια οικογένεια αποτελείται από τρία τουλάχιστον μέλη. Γεγονός που οδηγεί λογικά στην παραπάνω τραγική εξίσωση.

Είναι φανερό ότι ετοιμάζεται ένα νέο και αποτρόπαιο περιβάλλον στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα της χώρας. Ήδη οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις με τις μηδενικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης των όρων είναι εδώ και αυξάνονται γεωμετρικά ακόμη και σε επιχειρήσεις των 20 ατόμων. Η μείωση των επικουρικών συντάξεων μειώνονται ακόμη και σε ποσοστό 40%, ενώ η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων αναμένεται να αφήσει έξω πάνω από 200000 Έλληνες.

Στο δημόσιο τομέα με δεδομένο ότι το έλλειμμα θα υπερβεί το 7,5% του ορίου που θέτει η τρόικα και το ανέφικτο της μειώσεως του ελλείμματος στο 1,5% του ΑΕΠ το 2012, η κυβέρνηση οδηγείται στη μείωση των δημοσίων δαπανών μεταφράζοντας αυτές σε αριθμό ανθρώπων. Προχωρά λοιπόν στη συγχώνευση υπηρεσιών και στην απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων την ίδια στιγμή που η ελληνική επαρχία στερείται αντιστοίχων εργασιακών θέσεων και υπηρεσιών. Το σύνολο των θέσεων εργασίας που αναμένεται να περικοπούν φτάνει τις 250000.

Στην Παιδεία τα σχολικά βιβλία αγοράζονται πανάκριβα και σε περιοχές όπως η Γλυφάδα σημειώνεται μετατόπιση παιδιών του δημοτικού σε άλλο σχολείο δια λόγους οικονομίας. Ενώ σε πανεπιστημιακές σχολές κατά τη διάρκεια καταλήψεων υποστέλλεται η ελληνική σημαία για να υψωθούν αριστεριστικά σύμβολα!

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του τέως μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κας. Ζωής Γεωργαντά, «μαγειρεμένα» υπήρξαν τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 που οδήγησαν την Ελλάδα σιδηροδέσμια στον διαβόητο μηχανισμό «στήριξης». Με πιέσεις της Eurostat, επομένως και της «Ε»Ε, στην «ελληνική» κυβέρνηση, το έλλειμμα εμφανίστηκε στο 15,5% αντί στο 12%, μεγαλύτερο κι από αυτό της Ιρλανδίας, με αντικειμενικό σκοπό να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.

Κι όμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποστέλλει στην Αθήνα αντιπροσωπεία 30 ατόμων που θα εγκατασταθούν σ' όλα τα υπουργεία με στόχο την γρήγορη και απόλυτη εφαρμογή των συμφωνηθέντων ανάμεσα στην κατοχική κυβέρνηση και την τρόικα. Το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και το ξεφόρτωμα … των περιττών εργαζομένων.

Κι όλα αυτά μας συμβαίνουν όταν οι Τούρκοι αποκλείουν με στρατιωτικές ασκήσεις τις θαλάσσιες οδούς, βάζουν πόδι στον πλούτο του Αιγαίου, καταπατούν οι κατακτητές ελληνικών εδαφών ελληνικά χωρικά ύδατα και εκφράζουν νέες διεκδικήσεις. Και οι σύμμαχοι πάσης προέλευσης και στόχευσης φτάνουν στο πεδίο του γεωφυσικού μας πλούτου για τα περαιτέρω.

Η Εθνική Εργατική Τάξη είναι η κινητήριος δύναμη του Ελληνικού Έθνους και η ευημερία των Ελλήνων βρίσκεται αποκλειστικά στα ελληνικά χέρια, στο ελληνικό εργοστάσιο, το ελληνικό χωράφι, την ελληνική θάλασσα. Δεν χρειαζόμαστε ξένους ζυγούς και ελληνόφωνους υποτακτικούς. Χρειαζόμαστε ελληνική εργασία και εθνική ισχύ. Χρειαζόμαστε την Μεγάλη και Ισχυρή Ελλάδα του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Ο Πόλεμος της τέχνης

Posted: 18 Sep 2011 07:19 AM PDT

Η δημιουργικότητα αποτελεί ένα δώρο στον κόσμο των ανθρώπων. Μη μας στερείτε τη συμβολή σας. Δώστε μας αυτό που έχετε μέσα σας. 

 Στήβεν Πρέσσφιλντ 

 - Ονειρεύεστε να γράψετε το επόμενο μυθιστόρημα - σταθμό; 
- Μετανιώνετε που δεν ολοκληρώνετε τους πίνακες, τα ποιήματα ή τα σενάρια σας; 
- Θέλετε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση ή μια μη κυβερνητική οργάνωση; 
- Θα θέλατε να αρχίζατε σήμερα κιόλας δίαιτα ή γυμναστική; 
- Ελπίζετε κάποια μέρα να τρέξετε μαραθώνιο;Αν απαντήσετε "Ναι" σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, τότε σας χρειάζεται... 
"Ο Πόλεμος της Τέχνης" 

 Σ'αυτή τη δυναμική, οξυδερκή και διεξοδική εξέταση των εσωτερικών εμποδίων προς την επιτυχία, ο Στίβεν Πρέσφιλντ (συγγραφέας του βιβλίου "Οι πύλες της φωτιάς", του πιο επιτυχημένου ιστορικού μυθιστορήματος της εποχής μας) μας δείχνει πως μπορούμε να ορίζουμε, να υπερπηδούμε και να ξεκλειδώνουμε τους εσωτερικούς φραγμούς της δημιουργικότητας. Ο "Πόλεμος της τέχνης" είναι μια εμπνευσμένη, χιουμοριστική, καλοζυγισμένη γροθιά στο στομάχι, που θα παρακινήσει κάθε επίδοξο καλλιτέχνη, οραματιστή, επιχειρημτία, καθέναν από μας που βάζει έναν υψηλό στόχο και αγωνίζεται να τον κατακτήσει.

Το βιβλίο ''Ο Πόλεμος της τέχνης'' μπορείτε να το βρείτε εδώ

Seleo.gr News - Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος εκβιαστών και εμπορίας όπλων στην Θεσσαλονίκη

Posted: 19 Sep 2011 07:41 AM PDT

Seleo.gr Newsletter

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος εκβιαστών και εμπορίας όπλων στην Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Θεσσαλονίκη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση

Read More


 

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

Haumea: Είναι το πιο περίεργο αντικείμενο στο Ηλιακό Σύστημα;

Posted: 19 Sep 2011 06:04 AM PDT


Οι νάνοι πλανήτες και άλλα αντικείμενα που περιφέρονται στη ζώνη Kuiper στα όρια του ηλιακού μας συστήματος είναι ένα παράξενο σύνολο, όμως οι αστρονόμοι έχουν βρει ένα αντικείμενο που νομίζουν ότι είναι το πιο περίεργο από όλα. 

Ανακαλύφθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2004 από αστρονόμους του CalTech και καταχωρήθηκε στον αστρονομικό κατάλογο ως 2003 EL61 με το όνομα "Σάντα" για λίγο. Σήμερα ο μικροσκοπικός αυτός πλανήτης περιγράφεται ως νάνος πλανήτης και λέγεται Haumea (χάουμειγια), προς τιμήν της θεάς της γονιμότητας της Χαβάης. 

Η Haumea είναι ο 5ος νάνος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος μαζί με την Δήμητρα, τον Πλούτωνα , την Έριδα και τον Μακεμάκε. Έχει μέγεθος σαν τον Πλούτωνα αλλά μόνο το ένα τρίτο της μάζας του, με ένα πολύ περίεργο σχήμα (σαν μπάλα του αμερικανικού φουτμπόλ) . Έχει δυο φεγγάρια, υψηλό αλβέδο, περίπου 0.7 και γρήγορη περιστροφή για το μέγεθός του.

 

Από το σχήμα του έως τους δύο δορυφόρους του , ο νάνος πλανήτης Haumea θα μπορούσε να ρίξει φως στην ιστορία των συγκρούσεων στο ηλιακό μας σύστημα, καθώς και τις απαρχές του περιβάλλοντος της ζώνης Kuiper, που βρίσκεται πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα. 

Ταχύτατη περιστροφή
Όταν οι αστρονόμοι βρήκαν αρχικά αυτό το αντικείμενο, παρατήρησαν ότι γινόταν λαμπρότερο και μετά εξασθένιζε κατά περίπου 25 τοις εκατό κάθε δύο ώρες. Εάν ήταν στρογγυλό, αυτή η παρατήρηση θα σήμαινε ότι το αντικείμενο θα έκανε μια στροφή γύρω από τον άξονα του κάθε δύο ώρες, ένας απίστευτος ρυθμός που θα τον διέλυε, λέει ο αστρονόμος Brown.

Οι παρατηρήσεις έδειξαν ότι περιστρέφεται σε 3.9 ώρες (δηλαδή είναι το πιο ταχύ αντικείμενο στο Ηλιακό μας Σύστημα), έχει πυκνότητα 2.6 με 3.3 g/cm³ με ένα λεπτό στρώμα πάγου στο εξωτερικό του, ενώ έχει βραχώδη πυρήνα. Οι αστρονόμοι υπέθεσαν ότι το σχήμα του αφού δεν μπορεί να είναι στρογγυλό, είναι επιμήκης. Η επιφάνεια του νάνου πλανήτη αποτελείται σε ποσοστό 65%-80% από καθαρό πάγο ενώ το υπόλοιπο αποτελείται από άγνωστο υλικό και κρυσταλλικό πάγο
Ενώ ο Πλούτωνας έχει ένα παχύ στρώμα πάγου, φαίνεται ότι ένα μεγάλο τμήμα του πάγου που κάλυπτε την Haumea μπορεί να αποκολλήθηκε λόγω μιας τεράστιας σύγκρουσης, η οποία δημιούργησε και τους δορυφόρους της.

Επειδή βρίσκεται στη Ζώνη του Kuiper έχει μεγάλη κλίση προς την εκλειπτική, σχεδόν 30°. Η μέση απόσταση από τον Ήλιο είναι 43 A.U., το αφήλιο βρίσκεται 51 A.U. και το περιήλιο είναι 35 A.U. από τον Ήλιο. Η περιφορά της γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 285 γήινα χρόνια και η ταχύτητα της είναι 4.484 km/s.

Πάνω: Η περίεργη κίνηση της Haumea σε ένα περιστρεφόμενο πλαίσιο αναφοράς, με διάρκεια ίση με την τροχιακή περίοδο του Ποσειδώνα. (Ο Ποσειδώνας είναι η ακίνητη μπλε κουκίδα προς τα δεξιά κάτω, ο Ουρανός είναι πράσινος, ο Κρόνος κίτρινος και ο Δίας ροζ). 

Το περίεργο σχήμα του αντικειμένου οφείλεται στην ιδιοπεριστροφή του. "Εξαιτίας αυτής της ιδιοπεριστροφής η μάζα ωθείται προς τα έξω με τον ισημερινό να βρίσκεται σε διόγκωση", εξήγησε ο Brown. Η Γη περιστρέφεται πιο αργά γι αυτό και δεν είναι τόσο εξογκωμένη.
Αλλά το σχήμα της Haumea καθώς και η φρενήρη ιδιοπεριστροφή δεν είναι τα μόνα περίεργα πράγματα που ξέρουμε. Επίσης, έχει ασυνήθιστους δορυφόρους.
Πολλά αντικείμενα της ζώνης Kuiper είναι γνωστό ότι διαθέτουν δορυφόρους, αν και σε πολλές περιπτώσεις είναι ένα μικρότερο σώμα που συνελήφθη από την βαρύτητα του μεγαλύτερου αντικειμένου.
Όμως ήταν προφανές ότι ο δορυφόρος Hi'iaka της Haumea – φτιαγμένος από πάγο – δεν ταιριάζει σε αυτό το σενάριο. "Ο δορυφόρος Hi'iaka είναι πολύ μικρό αντικείμενο για να νιώσει την βαρύτητα και να συλληφθεί," εξηγεί ο Brown.
Αποδείχθηκε λοιπόν ότι ο Hi'iaka ταιριάζει σε ένα άλλο σενάριο. Δηλαδή είναι ένα αντικείμενο που κτύπησε την Haumea και σκόρπισε μπάζα από πάγο σε ολόκληρη την περιοχή.
Στην Haumea υπάρχει μια διαφοροποίηση, όπως στη Γη, έτσι ώστε τα βαρύτερα συστατικά να βρίσκονται στο κέντρο και τα ελαφρύτερα, ειδικά ο πάγος, έμειναν στην επιφάνεια. Όταν λοιπόν συγκρούστηκαν τα δύο αντικείμενα, τα κομμάτια που διασκορπίστηκαν στο διάστημα ήταν κυρίως καθαρός πάγος.

Μεταγενέστερες παρατηρήσεις της Hi'iaka καθόρισαν την τροχιά της και τότε εμφανίστηκε μια άλλη έκπληξη: υπήρχε κι ένας δεύτερος δορυφόρος, η Namaka. Δεν υπάρχει άλλο γνωστό αντικείμενο στη ζώνη Kuiper που να διαθέτει πάνω από ένα δορυφόρο. Η Namaka είναι κι αυτή προϊόν μιας σύγκρουσης που έγινε με το νάνο πλανήτη στις απαρχές της ιστορίας του ηλιακού συστήματος, ή 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. 

Υπάρχει η υπόνοια να έγινε σύγκρουση της Haumea με ένα αρκετά μεγάλο και βαρύ αντικείμενο. Ο Brown πιστεύει ότι κάποτε υπήρχαν περισσότερα μεγάλα αντικείμενα στη ζώνη Kuiper από ό,τι υπάρχουν σήμερα.
Πιθανόν δε οι δύο δορυφόροι Hi'iaka και Namaka να μην είναι τα μόνα προϊόντα των συγκρούσεων. Πιθανόν να δημιουργήθηκαν πολύ μικρά παγωμένα σώματα που να πέταξαν μακριά του νάνου πλανήτη, μέσα στη ζώνη Kuiper.
Η Haumea ήταν η θεά της γονιμότητας και του τοκετού στη Χαβάη, όπως και η μητέρα άλλων θεοτήτων συμπεριλαμβανομένων των Hi'iaka και Namaka. Άρα ταιριάζει με το γεγονός ότι οι δύο δορυφόροι γεννήθηκαν από αυτή μετά από τις συγκρούσεις.
Μελετώντας τα μικρά-μικρά σώματα που γεννήθηκαν από τις συγκρούσεις αυτές θα μπορούσαμε να καταλάβουμε καλύτερα κι άλλες τέτοιες συγκρούσεις, όπως αυτή από την οποία δημιουργήθηκε το φεγγάρι από τη νεαρή Γη, για την οποία τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
 
Παρά τις πρόσφατες γνώσεις μας υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να μάθουμε σχετικά με την Haumea. 

Η ακριβής μορφή της δεν είναι ακριβώς γνωστά. Η εσωτερική δομή δεν είναι και πολύ γνωστή. Ξέρουν οι αστρονόμοι ότι έχει ένα βραχώδη πυρήνα, αλλά είναι αβέβαιο αν ο πυρήνας της περιέχει σίδηρο. Ίσως το χρονοδιάγραμμα των εκλείψεων της Haumea από τους δορυφόρους θα μπορούσε να μας βοηθήσει ώστε να προσδιορίσουμε την παρουσία του σιδήρου, διότι ένας τέτοιος πυρήνας θα προκαλούσε ορισμένες αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των εκλείψεων λόγω της βαρύτερης έλξης.
Γι αυτό ο Brown και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν να παρατηρήσουν αυτές τις εκλείψεις με επίγεια τηλεσκόπια τα επόμενα χρόνια. 

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρατήρηση θα γίνει με το ανανεωμένο Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble σε λίγες εβδομάδες. Το Hubble θα παρακολουθήσει την έκλειψη της Haumea από τους δύο δορυφόρους, ένα γεγονός που συμβαίνει μόνο δύο φορές κάθε 300 χρόνια.
Η χρονική στιγμή της διέλευσης ενός εκ των δορυφόρων μπροστά από το άλλο σώμα είναι γνωστή με μια ακρίβεια μόνο πέντε ώρες. Με το Hubble αυτός ο χρόνος μπορεί να περιοριστεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. 

Οι παρατηρήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν σε άλλα αντικείμενα της ζώνης Kuiper – η Haumea είναι μια ειδική περίπτωση, συμπληρώνει ο Brown.
Η ανακάλυψη της Haumea

Ο Xosé Luis Optiz Moreno και η ομάδα του ανήγγειλαν την ανακάλυψή της στις 25 Ιουλίου του 2005, κοιτάζοντας εκ νέου εικόνες οι οποίες είχαν τραβηχτεί στις 7 Μαρτίου του 2003. Από την άλλη η ομάδα του Caltech, με επικεφαλής το Michael Brown, παρατηρούσε αυτό το αντικείμενο για μισό χρόνο αλλά δε είχε δημοσιοποίησε τα στοιχεία της. Αρχικά ο Michael Brown υποστήριξε τον Luis Optiz αλλά μετά απέσυρε την υποστήριξη του πιστεύοντας πως ο Luis Optiz είχε χρησιμοποιήσει τα στοιχεία τους, τα οποία ήταν προσβάσιμα στο Ίντερνετ. Αν και ο Optiz παραδέχτηκε ότι τα είχε δει, αρνήθηκε ότι υπήρχε απάτη, καθώς υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε τα στοιχεία του Michael Brown απλώς για να επιβεβαιώσει τη δική του ανακάλυψη. Όμως η ανακάλυψη αποδόθηκε στον Optiz και στην ομάδα του, γιατί ανέφερε περισσότερα στοιχεία. Αργότερα η ομάδα του Brown ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πλανήτη νάνου Έρις πριν τη προκαθορισμένη ημερομηνία για να αποφευχθούν διαμάχες.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Δημιουργήθηκε ο πρώτος στερεός κβαντικός υπολογιστής

Posted: 19 Sep 2011 06:02 AM PDT


Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Γιέηλ δημιούργησε τον πρώτο υποτυπώδη κβαντικό επεξεργαστή στερεάς κατάστασης, ένα ακόμη βήμα προς το τελικό όνειρο της ανάπτυξης του κβαντικού υπολογιστή. Ο υπολογιστής του μέλλοντος πιθανότατα θα είναι κβαντικός, ώστε να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η χωρητικότητα και η ταχύτητα επεξεργασίας των πληροφοριών.

Επίσης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα υπεραγώγιμο τσιπ των δύο qubit για να εκτελέσουν με επιτυχία  στοιχειώδεις αλγορίθμους, όπως μια απλή αναζήτηση, επιδεικνύοντας για πρώτη φορά μια κβαντική επεξεργασία πληροφοριών με τσιπ στερεάς κατάστασης. 

"O επεξεργαστής μας μπορεί να εκτελεί πολύ λίγες απλές κβαντικές εργασίες μόνο, οι οποίες είχαν επιδειχθεί πριν με απλούς πυρήνες, άτομα και φωτόνια με τη βοήθεια λέιζερ ή αιωρούμενα ιόντα με τη βοήθεια ισχυρών μαγνητών", ανέφερε ο Robert Schoelkopf,  Καθηγητής Εφαρμοσμένης Φυσικής στο Γιέηλ. "Αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που έγινε δυνατή μια ηλεκτρονική συσκευή που να μοιάζει και να αισθάνεται πολύ περισσότερο με ένα κανονικό μικροεπεξεργαστή." 


Σε συνεργασία με μια ομάδα θεωρητικών φυσικών με επικεφαλής τον Steven Girvin, καθηγητής Εφαρμοσμένης Φυσικής, η ομάδα κατασκεύασε δύο τεχνητά άτομα, ή qubits ( κβαντικά bits). Ενώ κάθε qubit στην πραγματικότητα αποτελείται από ένα δισεκατομμύριο άτομα αργιλίου, λειτουργεί σαν ένα μόνο άτομο που μπορεί να καταλάβει δύο διαφορετικές ενεργειακές καταστάσεις. Οι καταστάσεις αυτές είναι παρόμοιες με το "1" και "0" ή το "on" και το "off" των συνηθισμένων υπολογιστών. Ωστόσο, λόγω των παράξενων νόμων της κβαντικής μηχανικής οι επιστήμονες μπορούν να τοποθετούν  την ίδια στιγμή qubits σε μία "υπέρθεση" πολλαπλών καταστάσεων (όπου είναι δυνατόν να υπάρχουν ταυτόχρονα όλοι οι δυνατοί συνδυασμοί), επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την αποθήκευση περισσότερης πληροφορίας  και φυσικά μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας. 

Επίσης, τα κβαντικά bits ή qubits μπορούν να αξιοποιήσουν μια άλλη παράξενη κβαντική ιδιότητα, την κβαντική διεμπλοκή, κατά την οποία η κατάσταση μιας κβαντικής μονάδας πληροφορίας (δηλαδή ενός qubit) επηρεάζει αυτομάτως την κατάσταση ενός άλλου qubit που βρίσκεται σε απόσταση από το πρώτο. Έτσι, οι κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν qubits σε κβαντική διεμπλοκή για να επεξεργάζονται αστραπιαία τις πληροφορίες.

Ο επεξεργαστής με δύο qubit είναι ο πρώτος κβαντικός επεξεργαστής στερεάς κατάστασης που μοιάζει με ένα συμβατικό τσιπ υπολογιστή ενώ είναι σε θέση να εκτελέσει απλούς αλγορίθμους

Η διάταξη της ομάδας του Γιέηλ, αποτελείται από δύο «transmon qubits», δηλαδή από μικροσκοπικά κομμάτια ενός υπεραγώγιμου υλικού, το οποίο αποτελείται από ένα φιλμ νιοβίου πάνω σε ένα λεπτό υπόστρωμα οξειδίου του αργιλίου, όπου έχουν χαραχτεί κενά. Το ηλεκτρικό ρεύμα διατρέχει αυτά τα κενά, ενώ τα δύο qubits του πρωτότυπου αυτού ηλεκτρονικού επεξεργαστή είναι διαχωρισμένα από μια κοιλότητα που περιέχει μικροκύματα. 

Το πλεονέκτημα είναι ότι όλη η συσκευή αποτελείται από στερεά υλικά, ενώ παράγεται με την χρήση καθιερωμένων βιομηχανικών τεχνικών. Όμως υπάρχουν και σημαντικές διαφορές με έναν συμβατικό κομπιούτερ, αφού ο νέος κβαντικός επεξεργαστής λειτουργεί λίγο πάνω από την θερμοκρασία του απολύτου μηδενός (μείον 273,15 βαθμοί Κελσίου), γεγονός που απαιτεί εξειδικευμένη τεχνολογία ψύξης. 

Το σύστημα επεξεργάστηκε δύο αλγορίθμους γραμμένους ειδικά για κβαντικά συστήματα. Ο ένας, ο λεγόμενος «αλγόριθμος αναζήτησης του Γκρόβερ», χρησιμοποιείται για να αναζητήσει ο επεξεργαστής, μέσα από ένα τηλεφωνικό κατάλογο, το όνομα κάποιου, όταν το τηλέφωνο είναι γνωστό. Ο νέος κβαντικός επεξεργαστής είχε επιτυχία 80% στις σχετικές αναζητήσεις.
Αυτά τα είδη των υπολογισμών, αν και απλοί, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν με qubits στερεάς κατάστασης μέχρι σήμερα, εν μέρει επειδή οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να διατηρήσουν qubits για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ τα πρώτα qubits πριν από μια δεκαετία ήταν σε θέση να διατηρήσουν  ειδικές κβαντικές καταστάσεις μόνο για, περίπου, ένα νανοδευτερόλεπτο, ο Schoelkopf και η ομάδα του είναι πλέον σε θέση να διατηρήσουν τα δικά τους qubits για ένα μικροδευτερόλεπτο – χίλιες φορές μεγαλύτερο διάστημα, που είναι αρκετό για να εκτελέσουν έναν απλό αλγόριθμο. Για να εκτελέσουν τις εργασίες τους, τα qubits επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας "quantum bus" – φωτόνια (μικροκύματα ορισμένης συχνότητας ώστε τα qubits να εισέρχονται στην κατάσταση της «κβαντικής διεμπλοκής» και της «κβαντικής υπέρθεσης»), που μεταδίδουν πληροφορίες μέσω της τηλεφωνικής γραμμής που συνδέουν τα qubits – που αναπτύχθηκε προηγουμένως από την ομάδα του Yale. 

Το κλειδί που έκρινε την κατασκευή του επεξεργαστή των δύο qubit ήταν η μετάβαση από "on" σε "off" ακαριαία, έτσι ώστε να ανταλλάσσονται πληροφορίες γρήγορα και μόνο όταν οι ερευνητές τις ήθελαν, δήλωσε ο Leonardo DiCarlo, συνεργάτης στην Εφαρμοσμένη Φυσική του Yale και επικεφαλής της δημοσίευσης. 

"Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από την κατασκευή ενός πρακτικού κβαντικού υπολογιστή, αλλά αυτό που έγινε είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός".

Η ερευνητική ομάδα του Γιέηλ ήδη εργάζεται για να προσθέσει πάνω από δύο qubits στον επεξεργαστή, ώστε να αυξήσει την επεξεργαστική ισχύ του (κάθε qubit που προστίθεται, πολλαπλασιάζει την ταχύτητα επεξεργασίας των δεδομένων). Όπως δήλωσαν οι ερευνητές, μέχρι τρία ή τέσσερα qubits τα προβλήματα φαίνεται να ξεπερνιούνται, για να υπάρξουν όμως δέκα qubits- τα πράγματα δυσκολεύουν ιδιαίτερα.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Επιστήμονες ανακαλύπτουν γιγάντια μόρια Rydberg

Posted: 19 Sep 2011 06:01 AM PDT


 Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα έχουν ανακαλύψει γιγάντια μόρια Rydberg με ένα δεσμό μεγάλο όσο κι ένα ερυθρό κύτταρο του αίματος. Ο καθορισμός του τρόπου που αλληλεπιδρούν  τα μόρια Rydberg είναι σημαντικός διότι τα τα άτομα Rydberg αποτελούν βασικό κλειδί σε άτομα  βασισμένα στα κβαντικά συστήματα υπολογισμού. 

Σε αντίθεση με τα άτομα που βρίσκονται στη βασική κατάσταση, τα άτομα Rydberg είναι διεγερμένα που έχουν ένα ηλεκτρόνιο σε μια υπεραπομακρυσμένη τροχιά, δηλαδή πολύ μακριά από τον πυρήνα (μια κατάσταση με πολύ μεγάλο κύριο κβαντικό αριθμό). Για το λόγο αυτό, τα άτομα Rydberg είναι μεγάλα και μπορούν να παρουσιάζουν αλληλεπιδράσεις με ασυνήθιστα μεγάλο βεληνεκές. Για παράδειγμα, επιστήμονες έχουν ήδη διερευνήσει την ισχύ του δεσμού δύο ατόμων Rydberg, η οποία εκδηλώνεται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.


Τα γιγάντια μόρια Rydberg τώρα σχηματίζονται όταν αλληλεπιδρούν μαζί δύο άτομα Rydberg. Ένα γιγαντιαίο μόριο μπορεί να σχηματιστεί από δύο άτομα Rydberg όταν είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, επειδή οι διακυμάνσεις των ηλεκτρονίων που είναι σε τροχιά γύρω από τον πυρήνα μπορεί να δημιουργήσουν  ένα ηλεκτρικό πεδίο στη θέση του άλλου ατόμου Rydberg και αντίστροφα, για να έλκονται τα άτομα μεταξύ τους. 

Ένα πρόσθετο ηλεκτρικό πεδίο μπορεί να αλλάξει την τροχιά των ηλεκτρονίων και να οδηγήσει σε αλλαγή των δυνάμεων που ενεργούν μεταξύ των ατόμων Rydberg. Η ικανότητα να αλλάζει η τροχιά του ηλεκτρονίου με ένα ηλεκτρικό πεδίο είναι αυτό που του δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει τις ιδιότητες του μορίου, όπως την ενέργεια και τις συχνότητες δόνησης. Η εφαρμογή ενός ηλεκτρικού πεδίου για να προσαρμόσουμε τις ιδιότητες των τύπων αυτών των μορίων, είναι μια μοναδική ιδιότητα.
Τα μακροσκοπικά χαρακτηριστικά των μορίων αυτών τα καθιστά ιδανικά για να εξετάσουμε κβαντικά αέρια, τις ιδιότητες του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, καθώς και τον καθορισμό του τρόπου που τα μόρια Rydberg αλληλεπιδρούν. 

Ο επικεφαλής της έρευνας James  Shaffer, λέει πως αν κατανοήσουμε αυτά τα προβλήματα θα μας φέρει πιο κοντά σε μια νέα γενιά συσκευών κβαντομηχανικής, που θα συνδυάζουν τις καλύτερες ιδιότητες των μεμονωμένων ατομικών συστημάτων με την πρόοδο της μικροηλεκτρονικής και της επιστήμης των υλικών.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ταυτοποιήθηκε ότι η πηγή των κοσμικών ακτίνων είναι οι σουπερνόβες

Posted: 19 Sep 2011 05:59 AM PDT


Πράγματι οι υπερκαινοφανείς εκρήξεις των μεγάλων άστρων μπορεί να επιταχύνουν τα σωματίδια σχεδόν μέχρι την ταχύτητα του φωτός, δείχνει μια νέα μελέτη επιβεβαιώνοντας έτσι μια παλιά υπόθεση των αστρονόμων.
Η ανακάλυψη αυτή βοηθάει ώστε να εξηγηθεί και η προέλευση των πολύ ενεργητικών κοσμικών ακτίνων που βρίσκονται κοντά στη Γη.  

Οι κοσμικές ακτίνες προέρχονται από τις σουπερνόβες, όπως αυτή που δημιούργησε αυτό το λείψανο, Cassiopeia A, η φωτογραφία προέρχεται από το παρατηρητήριο ακτίνων-Χ Chandra.
Οι κοσμικές ακτίνες είναι φορτισμένα σωματίδια, κυρίως πρωτόνια, που εφορμούν από το διάστημα πέρα από το ηλιακό σύστημα. Μεταφέρουν τόση ενέργεια που μπορούν να βγάλουν νοκ άουτ τα ηλεκτρονικά συστήματα στη Γη, αν κατορθώσουν να περάσουν από την ατμόσφαιρα μας.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι πώς οι κοσμικές ακτίνες αποκτούν την τεράστια ενέργεια και την ταχύτητα τους.

«Από καιρό πιστεύαμε ότι οι υπερ-επιταχυντές που παράγουν αυτές τις κοσμικές ακτίνες στο Γαλαξία μας είναι οι διαστελλόμενες φυσαλίδες που δημιουργούνται από τα μεγάλα άστρα που εξερράγησαν, όμως τώρα οι παρατηρήσεις μας αποκαλύπτουν την 'κάνη που καπνίζει', που το αποδεικνύει», δήλωσε η Eveline Helder του Αστρονομικού Ινστιτούτου της Ουτρέχτης, επικεφαλής της νέας μελέτης.

Όταν ένα αστέρι πεθαίνει με μία υπερκαινοφανή έκρηξη, απελευθερώνεται ένα τεράστιο ποσό ενέργειας. Μεγάλο μέρος αυτής της ενέργειας χρησιμοποιείται για τη θέρμανση μιας φυσαλίδας αερίου, που επεκτείνεται γύρω από το λείψανο του άστρου. Κάποια ενέργεια, όμως, δίνεται σε σωματίδια για να επιταχυνθούν  με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε κοσμικές ακτίνες, βρήκαν οι ερευνητές

«Όταν ένα αστέρι εκρήγνυται – σουπερνόβα – ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας της έκρηξης χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση ορισμένων σωματιδίων σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες,» λέει η Helder. «Η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση των σωματιδίων γίνεται σε βάρος της θέρμανσης του αερίου, το οποίο  ως εκ τούτου είναι πολύ πιο ψυχρό από όσο προβλέπει η θεωρία.»
Μέρος της εικόνας από ένα αστρικό λείψανο η έκρηξη του οποίου σημειώθηκε το 185 μ.Χ.. Μελετώντας αυτό το λείψανο αναλυτικά, μια ομάδα αστρονόμων ήταν σε θέση να λύσουν το μυστήριο των υπερ-ενεργητικών σωματιδίων του Γαλαξία. Η ομάδα έδειξε ότι το ορατό κύμα κλονισμού σε αυτή την περιοχή επιταχύνει πολύ αποτελεσματικά τα σωματίδια, ενώ η ενέργεια που χρησιμοποιείται στη διαδικασία αυτή ταιριάζει με τον αριθμό των κοσμικών ακτίνων που έχουν παρατηρηθεί στη Γη. Η εικόνα έχει έκταση  περίπου 6 λεπτά του τόξου.

Η Helder και η ομάδα της εξέτασε τα κατάλοιπα μιας σουπερνόβας που ονομάζεται RCW 86 με το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου. Το αστέρι αυτό εξερράγη περίπου 8.200 έτη φωτός μακριά μας το 185 μ.Χ., και καταγράφηκε από Κινέζους αστρονόμους.
Οι σύγχρονοι ερευνητές μέτρησαν τη θερμοκρασία και την ταχύτητα του αερίου πίσω από το κύμα κλονισμού, που δημιουργήθηκε από την αστρική έκρηξη. Διαπίστωσαν έτσι ότι η θερμοκρασία του αερίου, στους 30 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, ήταν πολύ χαμηλότερη από ό,τι θα αναμενόταν (500 εκατομμύρια βαθμούς) λόγω της ταχύτητας του κύματος κλονισμού.

Αντί να θερμάνει κι άλλο το αέριο, ορισμένη από την ενέργεια της σουπερνόβα, προχώρησε προς την επιτάχυνση των σωματιδίων σε μια ταχύτητα κοντά σε αυτήν του φωτός, συμπέραναν οι αστρονόμοι.
«Η ενέργεια που λείπει είναι η κινητήριος δύναμη για τις κοσμικές ακτίνες", λέει ο Jacco Vink, επίσης, από το Αστρονομικό Ινστιτούτο Ουτρέχτη.

H ενέργεια που λείπει είναι αυτή που ενεργοποιεί τις κοσμικές ακτίνες, οι οποίες αποδεικνύεται έτσι ότι τροφοδοτούνται από τις εκρήξεις των σουπερνόβα και τη διάλυση του άστρου στα εξ ων συνετέθη. Mε την κυριολεκτική διάλυση του άστρου σε μια τέτοια έκρηξη σουπερνόβα, η πρώτη φωτεινή του αναλαμπή που ανακοινώνεται στο Σύμπαν αποτελείται κυρίως από υπεριώδη ακτινοβολία που είναι αόρατη στα ανθρώπινα μάτια.

Mια ώρα όμως αργότερα τα εκτοξευόμενα υλικά έχουν χάσει αρκετή από την ταχύτητά τους και η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι ορατή. Eπειτα από μια έκρηξη σουπερνόβα και ενώ το μεγαλύτερο μέρος του άστρου καταστρέφεται εκτοξευόμενο στο Διάστημα, ο πυρήνας του παραμένει στη θέση του ανέπαφος μεν αλλά σε φοβερά ασταθή κατάσταση. Aν η μάζα του πυρήνα δεν ξεπερνάει τις 3 περίπου ηλιακές μάζες, τότε οποιαδήποτε περαιτέρω συμπίεσή του σταματάει.

Aυτό που απομένει, όταν η κατάρρευση και ο εξοστρακισμός των υλικών του σταματήσει, είναι ένας γιγάντιος ατομικός πυρήνας νετρονίων με διάμετρο περίπου 20 χιλιομέτρων που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του εκατοντάδες φορές κάθε δευτερόλεπτο. Eίναι ένα άστρο νετρονίων, γνωστότερο με την ονομασία πάλσαρ.

Yστερα από κάθε έκρηξη σουπερνόβα, τα αέρια που περιλαμβάνουν τα νέα χημικά στοιχεία δημιουργούν παράξενους νεφελώδεις σχηματισμούς. Tα νεφελώματα αυτά υπερθερμαίνονται από τις τεράστιες ακτινοβολίες υψηλής ενέργειας που εκπέμπουν οι παλλόμενες ραδιοπηγές που έχουν απομείνει στο κέντρο τους, φωτίζοντας έτσι τα λείψανα αυτά των άστρων.
Η Helder περιγράφει τις διαπιστώσεις που έγιναν στο περιοδικό Science.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Μετά από μια αποστολή 18 ετών, το Ηλιακό Διαστημικό Όχημα Οδυσσέας συνταξιοδοτείται

Posted: 19 Sep 2011 05:57 AM PDT


Το Ηλιακό Διαστημικό Όχημα Οδυσσέας  (Ulysses) περιφερόταν γύρω από τον ήλιο πάνω από 18 χρόνια – σχεδόν όσο και ο Ομηρικός ήρωας Οδυσσέας από τον οποίο πήρε το όνομα του και ο οποίος απουσίαζε από το σπίτι του λόγω του Τρωικού Πολέμου αλλά και του  παρατεταμένου ταξιδιού του – όμως ο Οδυσσέας του διαστήματος δεν έχει αυτό το προνόμιο να γυρίσει πίσω στη Γη. 

Ο Οδυσσέας θα σιγήσει καθώς οι ερευνητές λένε ότι τα επιστημονικά πορίσματα που αποστέλλονται στη Γη από το αδύναμο διαστημόπλοιο δεν δικαιολογούν πλέον το κόστος της αποστολής.. Μετά από το σβήσιμο του, ο Οδυσσέας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, οπότε ουσιαστικά θα γίνει ένας "κομήτης" κατασκευασμένος από τον άνθρωπο. "Κάθε φορά που κάποιος από εμάς θα ψάχνει στα επόμενα χρόνια, ο Οδυσσέας θα είναι εκεί, να περιστρέφεται σιωπηλά γύρω από το αστέρι μας, το οποίο μελετήθηκε με τόση επιτυχία κατά τη διάρκεια της μακράς και ενεργού ζωής του", λέει ο διαχειριστής της αποστολής Richard Marsden.

Μετά από 18 χρόνια ο Οδυσσέας θα περιφέρεται σιωπηλά γύρω από τον Ήλιο
Το σκάφος έχει ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες. Τον Φεβρουάριο του 2008, οι μηχανικοί της αποστολής ανακοίνωσαν με μεγάλη επισημότητα ότι το σκάφος θα σιγήσει στους επόμενους μήνες. Η παροχή της ενέργειας είχε γίνει πολύ αδύναμη για να μην γίνουν ψυχρά τα καύσιμα του σκάφους. Οι μηχανικοί υπολόγισαν όμως ότι θα μπορούσαν να τα διατηρήσουν θερμά πυροδοτώντας τους προωστήρες του σκάφους κάθε δύο ώρες. Κάνοντας αυτό τον έξυπνο τρόπο διατήρησαν τον Οδυσσέα για έναν ακόμη χρόνο. 

Το σκάφος, μια κοινή αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και της NASA, έχει μελετήσει τον ηλιακό άνεμο, τη ροή των φορτισμένων σωματιδίων που εκτινάσσονται από τον ήλιο. Πέρυσι, ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι παρατηρήσεις του Οδυσσέα έδειξαν ότι ο ήλιος ήταν σε ηρεμία, με τους ηλιακούς ανέμους να είναι στο ασθενέστερο επίπεδο από τότε που άρχισε την καταγραφή. Η επιστημονική κληρονομιά του Οδυσσέα περιλαμβάνει επίσης μια μελέτη των ισοτόπων του στοιχείου ηλίου που δημιουργήθηκαν λίγο μετά το Big Bang. Μετρώντας την αναλογία αυτή, ο Οδυσσέας βρήκε αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την θεωρία ότι το σύμπαν θα συνεχίσει να επεκτείνεται για πάντα, γιατί δεν δημιουργήθηκε αρκετή ύλη με το Big Bang ώστε να σταματήσει η διαστολή μέσω της βαρυτικής έλξης. 

Οι ερευνητές λένε ότι το τολμηρό ταξίδι του Οδυσσέα θα πρέπει να γιορτάζεται και να χειροκροτείται. Τώρα, όμως, το σκάφος κινείται μακριά από τη Γη σε ηλιακή τροχιά. Δεν είναι πλέον σε θέση να αποστέλλει δεδομένα σε γρήγορο ρυθμό ώστε να αξίζει μια ακόμη σεζόν. Έφτασε λοιπόν το τέλος της αποστολής του.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τεχνητό ηφαίστειο θα εκτοξεύει σωματίδια στην ατμόσφαιρα για μείωση της θερμοκρασίας της Γης

Posted: 19 Sep 2011 05:55 AM PDT


Είναι το κλειδί για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή; Ή μια αλαζονική προσπάθεια του ανθρώπου να παίξει το ρόλο θεού, με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες; Το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην απάντηση, καθώς ερευνητές από βρετανικά πανεπιστήμια προανήγγειλαν τη διεξαγωγή πειραμάτων, την εξέλιξη των οποίων πολλοί θα παρακολουθούν με ενδιαφέρον.

Geoengineering-Volcano Τον Οκτώβριο, σε ένα από τα πειράματα αυτά – το πρώτο του είδους που πραγματοποιείται στη Βρετανία- θα συνδέσουν ένα τεράστιο μπαλόνι με ήλιο, με σωλήνα μήκους ενός χιλιομέτρου, μέσω του οποίου θα διοχετεύσουν στο μπαλόνι νερό. Οι επιστήμονες θέλουν με τον τρόπο αυτό να διαπιστώσουν εάν είναι εφικτή η απελευθέρωση σωματιδίων στη στρατόσφαιρα, στο πλαίσιο πραγματικών προγραμμάτων γεωμηχανικής.


«Το ίδιο το πείραμα δεν εντάσσεται στη σφαίρα της γεωμηχανικής, αλλά αποσκοπεί στο να διαπιστώσουμε κατά πόσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο», τονίζει ο Matt Watson από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, ο οποίος ηγείται της ομάδας, που θα πραγματοποιήσει τις δοκιμές, προκειμένου ενδεχομένως να προλάβει τυχόν αντιδράσεις.

«Παίζοντας» με το «θερμοστάτη» της Γης
Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο πείραμα είναι μια μικρογραφία του οράματος των επιστημόνων. Πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να διοχετεύσουν στη στρατόσφαιρα 10 τόνους σωματιδίων – π.χ. θειικού άλατος- μέσω ενός μηχανισμού αποτελούμενου από 10-20 μπαλόνια σε μέγεθος… γηπέδου, τα οποία θα «κρέμονται» από σωλήνες μήκους 20 χιλιομέτρων. Λένε ότι με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαν να επιτύχουν μείωση της θερμοκρασίας της Γης κατά 2 βαθμούς Κελσίου, όπως κάποτε έγινε με το ηφαίστειο Pinatubo στις Φιλιππίνες τον Ιούνιο του 1992..

«Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο, ενδεχομένως ανησυχητικό ζήτημα», παραδέχεται ο Δρ. Ουότσον. «Θα επιχειρήσουμε, μέσω του σωλήνα, να στείλουμε νερό βρύσης σε ύψος 1 χιλιομέτρου, για να δοκιμάσουμε αυτήν την τεχνολογία.» Όπως λέει, το νερό θα εξατμιστεί ή θα πέσει στη Γη ως ψιλή βροχή, βοηθώντας τους επιστήμονες να σχεδιάσουν τα επόμενα στάδια της έρευνάς τους.

Το πείραμα αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια και να στοιχίσει περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ουότσον τονίζει ότι, ακόμη και εάν κριθεί επιτυχές, αυτό δεν σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για πραγματικές δοκιμές μεθόδων γεωμηχανικής, καθώς κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιστημονική απόφαση, αλλά προϋποθέτει προσεκτική ανάλυση των κινδύνων και τη συνεργασία της διεθνούς κοινότητας.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Hi Word,=?UTF-8?Q?=20time=E2=80=99s=20running=20out?==?UTF-8?Q?=20to=20multiply=20your=20chi?==?UTF-8?Q?ps?=

Posted: 19 Sep 2011 05:18 AM PDT

Add news@yazino.info to your address book to make sure our emails reach you.
Having trouble viewing this message? No problem, just click here.

Yazino.com   Invite friends    Log in

Hi Word,

SPIN THE WHEEL EVERY DAY TO
MULTIPLY YOUR CHIPS!

SPIN THE WHEEL

SPIN THE WHEEL

Jump into Spinmania by buying any chip package and playing Wheel Deal every day.* We'll multiply the chips in your purchase by the number of days you play. Don't miss out, there's just one day left to spin your way to a huge bonus!

*Chips in first purchase multiplied by number of days playing Wheel Deal between Sep 12-20, up to 1 million chips. Chips awarded upon login by Sep 22 at 8am BST.

Play our games:
Wheel Deal Blackjack Texas Hold'em
Roulette Hissteria Extreme Bingo
Facebook share on Facebook  |  connect with us on facebook.com/yazino Twitter share on Twitter Blog see our blog
This is an automated message from Yazino; please do not reply to this email. If you have questions, drop us a line at contact@yazino.com.
You received this message because you registered to Yazino. If you no longer wish to receive news and updates from Yazino, click here to unsubscribe, or see our privacy policy and terms of service.
© 2011 Yazino, Century House 12, Victoria Street, Alderney GY9 3UF

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές