Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός έμεινε παράλυτος 4 μήνες;

Posted: 15 Sep 2011 03:10 PM PDT


Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός έμεινε παράλυτος 4 μήνες;


Ο Ορλάντο Μπλουμ σε συνέντευξή του στον βρετανικό Τύπο αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό, το οποίο λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή.

Ο 34χρονος πρωταγωνιστής επιτυχημένων ταινιών μίλησε για την εποχή που ήταν μόλις 21 ετών και ενώ προσπαθούσε να σκαρφαλώσει σε μια ταράτσα με τους φίλους του, ο σωλήνας από τον οποίο κρατιόταν, υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος τριών ορόφων στο έδαφος.

Το ατύχημα αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο διάσημος ηθοποιός να υποστεί πολλαπλά κατάγματα, ενώ τον κατέστησε παράλυτο για 4 μήνες. «Είμαι ευγνώμων», δήλωσε, για την εμπειρία του αυτή, έχοντας ξεπεράσει πλήρως τα όποια προβλήματα.

«Πάντα κάνω ασκήσεις για την πλάτη μου. Δεν με εμπόδισε από το να κάνω το οτιδήποτε. Παρά ταύτα είναι μια διαρκής και σταθερή έννοια», ανέφερε ο Ορλάντο Μπλουμ ενώ τόνισε: «Ο φόβος δεν είναι φίλος μου. Αλλά είναι κάτι που πρέπει πάντα να το έχεις υπ' όψιν σου. Αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να ζω, θα κατέστρεφα την δημιουργικότητα μου, την προσωπικότητά μου».
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Πώς χάνουν τα κιλά τους οι πιο γνωστές Ελληνίδες;

Posted: 15 Sep 2011 03:04 PM PDT


Πώς χάνουν τα κιλά τους οι πιο γνωστές Ελληνίδες;


Από ένα μέχρι τρία κιλά πήραν οι περισσότερες σταρ της εγχώριας σοουμπιζ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Πώς όμως τα χάνουν;
«O πιο εύκολος τρόπος να χάσεις τα κιλά των διακοπών είναι να προσαρμοστείς στο κλίμα του καλοκαιριού που προηγήθηκε. Να τρως πολλές σαλάτες, να πίνεις πολύ νερό – πάνω από ένα λίτρο την ημέρα – και φυσικά να ασκείσαι αλλά όχι καταναγκαστικά. Αλλωστε, το καλοκαίρι προσφέρεται ούτως η άλλως για γυμναστική με φυσικό τρόπο όπως είναι το κολύμπι και τα water sports», λέει η Σίσσυ Χρηστίδου.

Η Νάντια Μπουλέ παραδέχεται ότι έκανε πολλές ατασθαλίες φέτος. Πώς ξεκίνησε η… επαναφορά στα κιλά πριν… ξεφύγει; «Το μόνο που έκανα ήταν να κόψω εντελώς τα παγωτά και το φαγητό που έτρωγα αργά το βράδυ. Μέχρι τώρα, έχω χάσει ήδη το 1 κιλό από τα τρία και συνεχίζω».

Ποδήλατο, αερόβιες ασκήσεις, τζόγκινγκ και φυσικά και φυσικά, όσο είναι καλός ο καιρός, κολύμπι, είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαθούν τα δύο κιλά που πήρε η Δούκισσα Νομικού.

Η Μαρία Μπακοδήμου αποκαλύπτει: «Συνήθως δεν παίρνω κιλά μέσα στο καλοκαίρι. Φέτος, όμως, έκανα πάρα πολλές παρασπονδίες όπου κι αν πήγα στην Ελλάδα, αφού με παρέσυρε η πολύ καλή παρέα, κι έτσι δεν περιορίστηκα μόνο στα ψαράκια και τις σαλατούλες. Τις πίτσες και τις μακαρονάδες τις είχα για πρωινό. Τώρα προσπαθώ να τα χάσω αυτά τα κιλά, με τον συνήθη τρόπο όλων των γυναικών. Φρούτα, σαλάτες, πολλή γυμναστική και όσο γίνεται κλειστό στόμα στις λαιμαργίες. Ελπίζω να τα καταφέρω».

«Έχω εμπλουτίσει την διατροφή μου με σαλάτες, φρούτα και κάνω αερόβια γυμναστική κάθε μέρα για μια ώρα ώστε να μην ξεφύγω ξανά», ανέφερε η Κατερίνα Παπουτσάκη, που φέτος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών της στην Σητεία.

Την ίδια ακριβώς συνταγή ακολουθεί και η Μαρία Κορινθίου, η οποία, όπως υποστηρίζει έτρωγε πολύ αργά το βράδυ. «Εδώ και λίγο καιρό όμως που έχω ξεκινήσει πρόβες στο θέατρο Ορφέας και είμαι όλη μέρα έξω, έχω μια τσάντα με ταπεράκια και συνεχώς τρώω σαλάτες και φρούτα ώστε να επανέλθω στα κιλά μου».

Όλες τις τροφές, αλλά σε μικρές ποσότητες τρώει η Ρέα Τουτουνζή, ενώ τέσσερις φορές την εβδομάδα, κάνει για μια ώρα διάδρομο, power plate και πιλάτες.

Οσο για την καλή της φίλη Κάλι Τσιλίδου; Πρόγραμμα πλούσιο σε πρωτεϊνες, γιατί έτσι είναι πιο εύκολη η καύση του λίπους.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Πώς υπολογίζεται το έκτακτο ειδικό τέλος. Παραδείγματα

Posted: 15 Sep 2011 02:54 PM PDT


Πώς υπολογίζεται το έκτακτο ειδικό τέλος. Παραδείγματα


Για τον υπολογισμό του τέλος λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία υπολογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και ένας συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου.

Ειδικότερα προβλέπεται:

Συντελεστής ειδικού τέλους (€/τ.μ.)   Τιμή ζώνης            

0,5                                                  για ευπαθείς ομάδες                

3                                                     έως € 500              


4                                                     501-1000              


5                                                     € 1001-1500                    


6                                                     € 1501-2000                    


8                                                     € 2001-2500                    


10                                                   € 2501-3000                                


12                                                   € 3001-4000                                


14                                                   € 4001-5000                                


16                                                   € 5001 και άνω   

Προβλέπεται επίσης συντελεστής παλαιότητας ο οποίος διαμορφώνεται ως εξής:

Για κτήρια 26 ετών συντελεστής 1

Για κτήρια 25-20 ετών συντελεστής 1,05

Για κτήρια 19 - 15 ετών συντελεστής 1,1

Για κτήρια 14 - 10 ετών συντελεστής 1,15

Για κτήρια 9 - 5 ετών συντελεστής 1,2 και τέλος

για κτήρια 4-0 ετών συντελεστής 1,25.

Διευκρινήσεις του Υπουργείου. Ερωτήσεις - απαντήσεις

Σε ποιον επιβάλλεται το τέλος;

Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή στον επικαρπωτή. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας βαρυνόμενοι είναι οι συνιδιοκτήτες κατά το λόγο της συμμετοχής καθενός από αυτούς. Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος το καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.

Έχει ληφθεί πρόνοια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πολύτεκνους, επιδοτούμενους ανέργους και ανάπηρους;

Φυσικά. Είναι προφανές ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το τέλος να είναι απολύτως αναλογικό. Ειδικότερα, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.


Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους;

Οι υποκειμενικές και αντικειμενικές απαλλαγές από το έκτακτο ειδικό τέλος ταυτίζονται με τις απαλλαγές που προβλέπονται στο νόμο (παρ. 7, άρ. 24, ν. 2130/1993)*

Σε τι είδους ακίνητα επιβάλλεται το τέλος;

Επιβάλλεται πάνω στις δομημένες επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνται για οικιακή ή εμπορική χρήση και οι οποίες αποτελούν την βάση και για το τέλος της ακίνητης περιουσίας υπέρ των Ο.Τ.Α. (άρ. 24, ν. 2130/1993).

Πώς γίνεται ο υπολογισμός του τέλους;

Με την εφαρμογή δέκα συντελεστών, από 0,5 (για τις ευπαθείς ομάδες) έως και 16 ευρώ (για πολύ ακριβές περιοχές) ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο και την εφαρμογή συντελεστή προσαύξησης για τα νεόδμητα κτίρια.

Πώς εξασφαλίζεται η εισπραξιμότητα του τέλους;

Το θέμα της εισπραξιμότητας του τέλους κατέστησε επιβεβλημένη την ανάγκη επιβολής του με βάση τα δεδομένα των μηχανογραφικών καταστάσεων της ΔΕΗ.

Πώς καταβάλλεται το ειδικό έκτακτο τέλος;

Το ειδικό έκτακτο τέλος συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
- για το 2011 σε δύο ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012,
- για το 2012 σε τέσσερις ισόποσες δόσεις από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο 2012.

Υπάρχουν κυρώσεις αν δεν καταβληθεί το τέλος;

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στη διακοπή του ρεύματος και δεν το επαναχορηγούν μέχρι την εξόφλησή του. Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση ρεύματος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο συνδρομητή ενημερώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος.


ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ
* Απαλλαγές που προβλέπει ο ν. 2130/1993 (άρθ. 24, παρ. 7) από το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) των ακινήτων οι πάσης φύσεως ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες ακινήτων που ανήκουν:

α) Στο Ελληνικό Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α. και στις δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις.
β) Στους Ναούς, στις Ιερές Μονές, στο Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά, στο Άγιο Όρος, στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στα Θρησκευτικά γενικά ιδρύματα.
γ) Στα αναγνωρισμένα ξένα θρησκευτικά δόγματα, που τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την άσκηση δημόσιας λατρείας και την διεξαγωγή υπηρεσιών θρησκευτικής φύσεως.
δ) Στα φιλανθρωπικά ιδρύματα δημόσιου χαρακτήρα.
ε) Στα ημεδαπά νομικά πρόσωπα που υπάρχουν ή θα συσταθούν και δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς και οι περιουσίες του άρθρου 96 του α.ν. 2039/1939 (ΦΕΚ 455 Α`) «Περί τροποποιήσεως, συμπληρώσεως και κωδικοποιήσεως των εις το Κράτος και υπέρ κοινωφελών σκοπών καταλειπομένων κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών», εφόσον επιδιώκονται από αυτά αποδεδειγμένα σκοποί εθνωφελείς ή θρησκευτικοί ή σε ευρύτερο κύκλο φιλανθρωπικοί ή εκπαιδευτικοί ή καλλιτεχνικοί ή κοινωφελείς ή εκκλησιαστικοί, καθώς και ξένα που επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς, με τον όρο της αμοιβαιότητας.
στ) Στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ενώσεις, ομοσπονδίες που έχουν νόμιμα αναγνωρισθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι αθλητικών εγκαταστάσεως για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών.
ζ) Στα ξένα κράτη όταν αυτά χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση πρεσβειών και προξενείων αυτών με τον όρο της αμοιβαιότητας.
η) Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και
θ) Τα ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί:
- Ως δημόσιοι χώροι ταφής (νεκροταφεία)
- Ως διατηρητέα, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, και δεν ιδιοχρησιμοποιούνται ή δεν αποφέρουν εισόδημα.
- Ως χώροι ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων.
ι) Τα κτίσματα που βρίσκονται εκτός οικισμού ή σε αγροτικές περιοχές και χρησιμοποιούνται για το σταυλισμό ολιγάριθμων οικόσιτων ζώων για οικιακές ανάγκες του υπόχρεου.

Χωρίς κανένα έλεος είναι η τροπολογία για το ειδικό τέλος στα ακίνητα που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή. Το χαράτσι, το οποίο θα πληρώσουν πλέον όλοι, ακόμα και οι άνεργοι, θα εισπραχθεί μέσω των επόμενων λογαριασμών της ΔΕΗ και αφορά 5.079.000 οικοδομημένους χώρους με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό προστέθηκε και συντελεστής παλαιότητας, ο οποίος είναι αντιστρόφως ανάλογως των ετών του κτηρίου και ουσιαστικά ανεβάζει το αρχικό ποσό για το σύνολο των ακινήτων σχεδόν στο διπλάσιο!  Από το χαράτσι εξαιρούνται οι ναοί και τα μοναστήρια, τα κρατικά κτήρια και τα κρατικά φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή σε αυτόν που έχει την επικαρπία, ενώ σε περίπτωση συνιδιοκτησίας επιβαρύνονται οι συνιδιοκτήτες ανάλογα με το ποσοστό που κατέχουν. Ωστόσο υπόχρεος για την καταβολή του ποσού είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος θα το πληρώνει μαζί με το λογαριασμό και, αν είναι ενοικιαστής, θα το αφαιρεί από το ενοίκιο.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

"Ξαφνικά ένιωσα τρία χτυπήματα στην κοιλιά μου"

Posted: 15 Sep 2011 02:52 PM PDT


"Ξαφνικά ένιωσα τρία χτυπήματα στην κοιλιά μου"
«Ξαφνικά ένιωσα τρία χτυπήματα στην κοιλιά και το χέρι μου». Η απόπειρα ανθρωποκτονίας της εγκύου στην Κω με τρεις μαχαιριές είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Πιο συγκλονιστική, όμως, είναι η ανατριχιαστική κατάθεση που έδωσε η άτυχη γυναίκα για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε και τις φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso». Η 39χρονη στην κατάθεσή της περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την επίθεση που δέχτηκε από τον άντρα στις 23 Αυγούστου, μέσα στο κατάστημα όπου εργάζεται.

Ολο αυτό το διάστημα η γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του νησιού, όπου οι θεράποντες ιατροί έδιναν τη δική τους μάχη ώστε να κρατήσουν στη ζωή και εκείνη, αλλά και το επτά μηνών έμβρυο που κυοφορεί. Οπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση, από τα σοβαρά χτυπήματα που δέχτηκε στο πλαϊνό μέρος της κοιλιάς, για μόλις λίγα εκατοστά δεν τραυματίστηκε η κυοφορούσα μήτρα της.

«Την 23/8/11 και περί ώρα 21.55 βρισκόταν μέσα στο κατάστημα όπου εργάζομαι ένα άτομο άγνωστο προς εμένα, το οποίο βρισκόταν στην πίσω μεριά του καταστήματος» ξεκίνησε την κατάθεσή της η 39χρονη και συνέχισε:

«Μου ζήτησε να του δείξω πού είναι το τσίπουρο για να αγοράσει, ενώ στη συνέχεια μου ζήτησε να του δείξω πού είναι οι μπίρες. Ενώ εγώ του έδειχνα πού είναι οι μπίρες, ξαφνικά ένιωσα τρία χτυπήματα στην κοιλιά μου και το χέρι μου. Αμέσως μετά είδα να κρατάει στο χέρι του ένα μαχαίρι κουζίνας πιθανόν, γύρω στους δεκαπέντε πόντους. Εγώ τότε άρχισα να φωνάζω βοήθεια, ενώ ο δράστης ατάραχος, κατευθύνθηκε προς το ταμείο μην μπορώντας να δω αν πήρε τίποτα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή».

Στη συνέχεια η έγκυος γυναίκα αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στα χαρακτηριστικά του άντρα που της επιτέθηκε. «Ο δράστης μιλούσε ελληνικά, ενώ κατά την ώρα του συμβάντος, λόγω της οσμής της αναπνοής του, ήταν προοφανές ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, χωρίς όμως η εν γένει συμπεριφορά του, οι ενέργειες του, καθώς και η ομιλία του να αλλοιώνονται από αυτό».

Υποστηρίζει πως δεν θυμάται τίποτα
Δεν θυμάται τίποτα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της 39χρονης εγκύου στην Κω υποστήριξε στην απολογία του στον ανακριτή ο 31χρονος, που συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Ο άντρας ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, χαπιών και ναρκωτικών ουσιών για παραπάνω από δύο ημέρες, ενώ για όσα συνέβησαν το βράδυ της 23ης Αυγούστου είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι, καθώς από την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει δεν θυμάται τίποτα. «Εχω απασχολήσει τις αρχές για ναρκωτικά και για κλοπές, αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου τέτοιες πράξεις. Και αν το έχω κάνει εγώ αυτό το πράγμα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από την κοπέλα και από την οικογένειά της. Μέχρι και να αυτοκτονήσω σκέφτομαι αν το έχω κάνει εγώ». Τέλος, σε ερώτηση του ανακριτή για το αν γνώριζε το θύμα, ο 39χρονος ανέφερε: «Τη γνώριζα φατσικά επειδή ο πατέρας μου είχε μαγαζί δίπλα στο περίπτερο που δούλευε παλιότερα».

Δεν πιστεύουν στη ληστεία
Αποφασισμένοι να λύσουν το μυστήριο της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της εγκύου στην Κω είναι οι αρχές του νησιού. Η συνήγορος υπεράσπισης πολιτικής αγωγής της 39χρονης Κατερίνα Μαυροειδή (φωτ.) λέει στην «Espresso»: «Βρισκόμαστε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης που είναι μυστική. Γι' αυτό δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες για τη δικογραφία. Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις και σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, ο τρόπος με τον οποίο τέλεσε τις πράξεις ο δράστης ελαχιστοποιούν το ενδεχόμενο της ληστείας και ιδιαίτερα οι αλλεπάλληλες μαχαιριές σε συγκεκριμένο σημείο του σώματός της. Η έρευνα συνεχίζεται και πιστεύω πολύ σύντομα να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η πελάτισσά μου βρίσκεται σε ισχυρό ψυχολογικό σοκ. Την παρακολουθούν γιατροί και προσπαθεί να συνέλθει διότι βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση».Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Μάκης Ψωμιάδης: "Είμαι ένας πολιτικός κρατούμενος"

Posted: 15 Sep 2011 02:49 PM PDT


Μάκης Ψωμιάδης: "Είμαι ένας πολιτικός κρατούμενος"


Συνελήφθη χωρίς να προβάλλει κάποια αντίσταση, το απόγευμα της Πέμπτης ο Μάκης Ψωμιάδης, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της Αστυνομίας σε νοικιασμένο σπίτι στην οδό Ανθέων στα Καλύβια.

«Είμαι ένας πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο φανερά αδυνατισμένος Μάκης Ψωμιάδης κατά την προσαγωγή του. «Είναι μια πλεκτάνη του συστήματος. Περίμενα να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Δεν έχω καμία σχέση με τα στημένα στο ποδόσφαιρο. Είναι μια πλεκτάνη σε βάρος μου» συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.


Ο καταζητούμενος βάσει διεθνούς εντάλματος ήταν μόνος του στο σπίτι την στιγμή της σύλληψής του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εντοπισμός του επιτεύχθηκε από την αξιοποίηση πληροφοριών και άλλων στοιχείων και  από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών.
Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε εντοπιστεί αρχικά πριν από 20 μέρες στην περιοχή του Π. Φαλήρου και πριν από πέντε μέρες στην εν λόγω βίλα με την πισίνα...
Υπενθυμίζεται ότι ο "ισχυρός άνδρας" της ΠΑΕ Καβάλας δεν είχε παρουσιαστεί στις δίκες για τα "στημένα" παιχνίδια για τα οποία θεωρούταν μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο ως βασικός κατηγορούμενος.
Τώρα αναμένεται να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την βίλα είχε νοικιάσει μια γυναίκα η οποία και αναζητείται.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας δεν τον κατονομάζει, αλλά τον φωτογραφίζει: «Υστερα από συντιονισμένες έρευνες και επιχειρήσεις της Δ.Α.Α και της ΔΑΕΕΒ συνελήφθη σήμερα ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπρατε εκβιάσεις απάτες δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων».
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

To Ποντίκι -

Posted: 15 Sep 2011 01:36 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

Posted: 16 Sep 2011 12:13 AM PDT

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.9

16,17/9, Ηρώδειο

Η «Θεατρική Διαδρομή» ολοκληρώνει τις παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη, «Ειρήνη», στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η παράσταση, που άνοιξε το Φεστιβάλ της Επιδαύρου, παρουσιάζεται σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με τον ίδιο στο ρόλο του Τρυγαίου. Παίζουν οι Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Γαλίτης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Ορέστης Τζιόβας, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Γαλίτης κ.α.

16/9, Πλατεία Εξαρχείων

Την ΒΙG Bαnd που με την ενέργεια & τους ρυθμ...

Μαρξ - Μπακούνιν : Για το σοσιαλιστικό κράτος

Posted: 15 Sep 2011 02:54 PM PDT

Γιώργος Ρούσσης
Εκδόσεις: Γκοβόστης
Σελ.: 223

Μετά την παταγώδη αποτυχία, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, το σοσιαλιστικό όραμα ενός καλύτερου κόσμου αναζητεί μια νέα διέξοδο μέσα από την επαναπροσέγγιση των θέσεων και των απόψεων κορυφαίων διανοητών πάνω στις ιδέες αλλά και τις αντιθέσεις στις οποίες οικοδομήθηκε ο σοσιαλιστικός κόσμος, ένας κόσμος που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτή την εκ νέου ανάγνωση των κλασικών θεωρητικών κειμένων διατηρούν ακόμα οι μεγάλες διαμάχε...

Κ.Π. Καβάφης: Ποιήματα

Posted: 15 Sep 2011 02:51 PM PDT

Κ.Π. Καβάφης
Εισαγωγή - σχόλια: Δημήτρης Ελευθεράκης
Εκδόσεις: Πατάκης
Σελ.: 348

Πάντα σε κάθε αναφορά στο έργο του Καβάφη το ενδιαφέρον δραστηριοποιείται αυθόρμητα, με τον τρόπο που έχει η τέχνη να κερδίζει τις εκλεκτότερες εντυπώσεις του βίου. Η αδιαμφισβήτητη ποιητική αξία του και το διαχρονικό ενδιαφέρον που προκαλεί, κάνουν ευπρόσδεκτη κάθε σχετική έκδοση του έργου τού γλυκύτατου Αλεξανδρινού ποιητή. Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά δημοσίευσής τους και τα 154 ποιήματ...

Ιστορία της Καρδιάς: Από την αρχαιότητα ώς τις μέρες μας

Posted: 15 Sep 2011 02:50 PM PDT

Ole Martin Hoystad
Μετάφραση: Απόστολος Σπανός
Προλογικό σημείωμα: Θανάσης Δρίτσας
Εκδόσεις: Μπαρτζουλιάνος
Σελ.: 362

Εξετάζοντας κανείς τα ισχυρότερα και διαχρονικότερα διαπολιτισμικά σύμβολα της ιστορίας της ανθρωπότητας η καρδιά με τους ρυθμικούς χτύπους της είναι αυτή που κρατά τον βηματισμό της ζωής, είναι αυτή που κινεί τον άνθρωπο και τα έργα του. Γι' αυτό δίκαια αποτελεί κεντρικό και κυρίαρχο πολιτισμικό σύμβολο, που ενώνει τους ανθρώπους οργανικά αλλά και ψυχικά, μια και είναι κοινός τόπο...

Η Αλέκα τους κάρφωσε!

Posted: 15 Sep 2011 10:37 AM PDT

Καρφιά προς όλες τις κατευθύνσεις «πέτα­ξε» από το βήμα της ΔΕΘ η Αλέκα Παπαρήγα καλώντας του εργαζόμενους να μην πληρώ­σουν τα χαράτσια, με την επισήμανση ότι «η άρνη­ση έχει αποφασιστική σημασία σε συνθήκες κρί­σης και βάρβαρης αντεπίθεσης». Εμμένοντας στη βασική αρχή της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία, χαρακτήρισε «ψευδαίσθηση» την αντίληψη ότι μια κυβέρνηση που «δεν έχει στα χέ­ρια της την οικονομία μπορεί να δώσει λύσεις στην κρίση». Επομένως, είπε, τα σενάρια για κυβερνή­σει...

Μητρόπουλος περί μνημονίου

Posted: 15 Sep 2011 10:07 AM PDT

Για τις καταστροφικές συνέπειες του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου στο εργασιακό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύ­στημα θα μιλήσει αύριο ο πρόεδρος του ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος, καλεσμένος του Συλλόγου Εργαζομένων Σαλαμίνας . Αντιστοίχως θα ενη­μερώσει τους πολίτες της Λακωνίας τη Δευτέρα σε εκδήλωση του τοπικού επιμελητηρίου . Στο μεταξύ, σκληρή κριτική ασκεί ο εργατολόγος στην κυ­βέρνηση για την εφεδρεία και τα νέα που ανα­κοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Α.Χ.

Στόχος το Λονδίνο

Posted: 15 Sep 2011 09:54 AM PDT

Όλα για όλα θα τα παίξει πλέον η Ελλάδα αύριο το μεσημέρι κόντρα σε Ρωσία ή Σερβία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Εθνική ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια απόψε αλλά το ταλέντο των Γάλλων μίλησε στο τέλος και έδωσε στους «τρικολόρ» τη νίκη με 64-56 και την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Οι παίκτες του Ζούρου έκαναν πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι αλλά προδόθηκαν από την επίθεση αφού στο δεύτερο μέρος πέτυχαν μόλις  25 πόντους. Η Εθνική ομάδα προηγήθηκ...

Πολιτική συναίνεση. Λάθος πόρτα!

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT

του Αντώνη Δελλατόλα

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, από τη στιγμή που «σφίξανε τα γάλατα» στην οικονομία, άρχισε το γαϊτανάκι από ορισμένους πολιτικούς και κυρίως επιχειρηματικούς κύκλους για την ανάγκη πολιτικής συναίνεσης, στην κυβερνητική πολιτική για το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο.

Η πίεση αυτή ασκείται κυρίως στον Σαμαρά, ενώ ο Καρατζαφέρης μπαίνει στο θέμα θετικά ή αρνητικά ανάλογα με την επικαιρότητα.

Όμως, όλοι αυτοί που μπαίνουν σε αυτό το "πολιτικό κόλπο", όχι μόνο χτυπάνε λάθος πόρτα, α...

Ανησυχία για τις ληστείες…

Posted: 15 Sep 2011 09:32 AM PDT

Κυβερνητικά στελέχη ανησυχούσαν χθες το πρωί περισσότερο για τα αυξημένα, τελευταία, κρούσματα ληστειών πελατών τραπεζών που είχαν κάνει ανάληψη, παρά για έναν κίνδυνο χρεοκοπίας και μπλοκαρίσματος των καταθέσεων. Πάντως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμβουλεύει τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν μεταφέρει χρήματα, ειδικά αν τα έχει σηκώσει από την τράπεζα. Είναι, λένε αστυνομικές πηγές, πολύ πιθανό επιτήδειοι να περιμένουν στις αίθουσες αναμονής των γκισέ, όπου υπάρχει πολύς ...

Μήνυμα Παπανδρέου στο Υπουργικό

Posted: 15 Sep 2011 09:13 AM PDT

«Η Ελλάδα είναι πιθανό να εμφανιστεί ως ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου, για προβλήματα και δυσλειτουργίες, θεσμικές ή άλλες, ή και για λόγους εσωτερικών πολιτικών καταστάσεων άλλων χωρών. Η Ελλάδα δεν πρέπει να δώσει καμία αφορμή και πρέπει να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μάχη που δίνει η χώρα στο ίδιο διάστημα είναι καθοριστική και χαρα...

Λαγκάρντ: Οι δυτικές οικονομίες είναι σε φαύλο κύκλο

Posted: 15 Sep 2011 09:01 AM PDT

«Οι δυτικές οικονομίες βρίσκονται σε έναν «φαύλο κύκλο» που επιδεινώνεται από «την αναποφασιστικότητα των πολιτικών ηγετών» πιστεύει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια ομιλίας της στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη κάλεσε τον κόσμο να συστήσει «κοινό μέτωπο» για την αντιμετώπιση του κινδύνου της ύφεσης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, εκτιμώντας ότι κανένας δεν θα γλιτώσει αν αυτές οι οικονομίες δεχθούν νέο πλήγμα. Παράλληλα, η Λαγκάρντ παρατήρησε ότι «η αδύναμη ανάπτυξ...

Ευκολίες από τον ΟΕΚ

Posted: 15 Sep 2011 08:50 AM PDT

Ευκολίες πληρωμής για τους δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αλλά και εκπτώσεις στην εφάπαξ αποπληρωμή των δανείων για τους συνεπείς δανειολήπτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι δανειολήπτες θα έχουν έκπτωση 80% επί των επιβαρύνσεων, από 6 έως 24 μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 50% επί των επιβαρύνσεων και ποσοστό δόσης 100 ευρώ. Η δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης θα έχει έκπτωση 3% της ετήσιας δόσης για το πρώτο έτος εξόφλησης, 6% για το δεύτερο έτος, 9% για το τρίτο και ...

Πυρά Ανδρουλάκη κατά της κυβέρνησης

Posted: 15 Sep 2011 08:45 AM PDT

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας ο Μίμης Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «μαθητευόμενους μάγους» και μεταρρυθμιστικές «για κλάματα».

Ο βουλευτής του Πασοκ τοποθετεί στο στόχαστρο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ τα πυρά της κριτικής του συγκεντρώνουν οι επίδοξοι «δελφίνοι» που «φαντασιώνονται τη διαδοχή τους» στην πρωθυπουργία, φωτογραφίζοντας κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Ωστόσο, με νέα παρέμβασή του στο ίδιο κείμενο εξαιρεί της κριτικής του, το...

Η ΔΕΗ του χρεοκοπημένου...

Posted: 15 Sep 2011 08:30 AM PDT

«Άντε καλέ… Κόβεται το… ρεύμα;» Κι όμως κόβεται! Αφού πρώτα μας έκοψαν τη… χαρά, τώρα απειλούν να διακόψουν και την ηλεκτροδότηση. Οι αποστολές λογαριασμών της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου του νέου «τέλους» ακίνητης περιουσίας, ξεκινούν αρχές Οκτώβρη και ήδη κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι... πρώτες φωτογραφίες τους...

Μόνιμος παραλήπτης ο «χρεοκοπημένος Έλληνας» φορολογούμενος. Τι κι αν οι απλήρωτοι λογαριασμοί το τελευταίο εξάμηνο προσεγγίζουν το 15% του συνόλου των συνδρομητών, τι κι αν οι αριθμο...

Πατριωτική πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Posted: 15 Sep 2011 07:43 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός-Εκδότης

Οι Ορθόδοξοι χριστιανοί στις χώρες της Αφροασίας αντιμετωπίζουν τραγικές στιγμές.Στα Εμιράτα δεν μπορούν να ανεγείρουν ναό να εκφράσουν τα λατρευτικά Τους καθήκοντα.Στη Συρία και την Λιβύη γίνονται θύματα διωγμών ενώ στο Ιράκ Και την Αίγυπτο δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο τομέα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Οικουμενικό Πατριαρχείο συγκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα έκακτη σύνοδο ανάμεσα στα Πατριαρχεία Αντιοχείας,Ιεροσύλυμων και Αλεξανδρείας ...

Στη «φάκα» της Αστυνομίας ο «Μάκαρος»

Posted: 15 Sep 2011 07:42 AM PDT

Ο... άφαντος Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος όμως εθεάθη κατά καιρούς σε πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας και όχι μόνο, συνελήφθη από την Αστυνομία σήμερα, στην περιοχή του Σουνίου.

Για τον «Μάκαρο» είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης μέχρι και η Interpol, ενώ ο πρώην μεγαλοπαράγοντας καταζητείτο εδώ και μήνες από τις ελληνικές αρχές, τις οποίες διαβεβαίωνε τακτικά μέσω των νομικών του εκπροσώπων πως θα παραδοθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Μάκη Ψωμιάδη για τη συμμετοχή στο κύκλωμα με τα «στημέ...

Τέλος εποχής για την ΕΡΤ

Posted: 15 Sep 2011 07:35 AM PDT

Λουκέτο για την ΕΤ1 και με τον πιο επίσημο τρόπο. Πριν από λίγη ώρα το σχέδιο… «Νέα δομή της Δημόσιας Τηλεόρασης» έλαβε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και του Γ. Παπανδρέου, που οδηγεί σε εργασιακή εφεδρεία το 10% του προσωπικού της ΕΡΤ, ενώ από αξιολόγηση θα περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι της δημόσια ραδιοτηλεόρασης.

Ειδικότερα, το υπουργικό αποφάσισε ότι η ΕΤ1 θα κλείσει, θα μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της ΕΡΤ στο 50%, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το...

Το κήρυγμα με το εξάμηνο και η καθυστέρηση των πιστώσεων

Posted: 15 Sep 2011 07:14 AM PDT

Με την απώλεια του εξαμήνου απειλεί τώρα η Διαμαντοπούλου προκειμένου να κάμψει τις κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια. Όπως επανέλαβε σήμερα στη Βουλή «με βάση το νέο νόμο για να δώσει ένα παιδί εξετάσεις πρέπει να γίνουν 13 εβδομάδες μάθημα, αλλιώς δεν μπορεί να προσέλθει στις εξετάσεις».

Απάντηση στο κήρυγμα της Διαμαντοπούλου δίνουν οι συμβασιούχοι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γιατί ορισμένα πανεπιστήμια, και να θέλανε, δεν μπορούν να λειτουργήσουν ασχέτως καταλήψεων. Όπως το πανεπι...

Ο Πάγκαλος και η μούντζα!

Posted: 15 Sep 2011 07:04 AM PDT

γράφει ο Τυπικός

Οι τύποι έχουν ξεφύγει τελείως. Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να υπάρχει. Το μεσημέρι πανδαιμόνιο επικράτησε στη Βουλή όταν και διαπληκτίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με γυναίκα τεχνικό της ΕΡΤ.

Το επεισόδιο πήρε διαστάσεις όταν ο Πάγκαλος ζήτησε από τους αστυνομικούς να συλλάβουν την τεχνικό της ΕΡΤ διότι ισχυρίστηκε ότι τον έβρισε και τον... μούντζωσε ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Πάγκαλος απαίτησε τη σύλληψη διότι δέχτηκε το επιτιμητικό βλέμμα της απερ...

Οριστικά στη Δ’ Εθνική Βόλος και Καβάλα

Posted: 15 Sep 2011 06:49 AM PDT

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, απέρριψε το αίτημα επανεξέτασης των φακέλων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και κατά συνέπεια οι δύο σύλλογοι υποβιβάζονται στην Δ' Εθνική. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή δεν μπήκε καν στην ουσία των νέων στοιχείων που κατέθεσαν οι δύο ομάδες.

Το «θολό» τοπίο, αναφορικά με τους αντικαταστάτες του Βόλου και της Καβάλας στη Super League, θα γίνει λίγο πιο ξεκάθαρο αύριο. Στο Διοικητικό Εφετείο θα εξεταστεί η αίτηση ανάκλησης, πο...

«Aντώνη, γιατί να μείνω Ελλάδα;»

Posted: 15 Sep 2011 06:47 AM PDT

Σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Αντώνη Σαμαρά και κεντρικό θέμα τη φυγή χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό, καλούν οι νεολαίοι της ΝΔ για αύριο βράδυ, μέσω… Facebook.

Ο κεντρικός άξονας της κουβέντας θα είναι η «διαρροή εγκεφάλων», ενώ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικεντρώσει τις προσπάθειες του να βρει αντι-κίνητρα προκειμένου οι νέοι να παραμείνουν στη χώρα μας και να σταδιοδρομήσουν εδώ.

Τελικά η... συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ αναπτύσσεται στο... ενδιαφέρον τους για τα social media... ...

Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή οι Τούρκοι

Posted: 15 Sep 2011 06:03 AM PDT

Ισραήλ και Τουρκία σε γεωπολιτικό και διπλωματικό επίπεδο έχουν βγάλει… μαχαίρια και η ένταση στις μεταξύ τους σχέσεις, μεταφέρεται και στο σημερινό ματς Μπεσίκτας-Μακάμπι Τελ Αβίβ, που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη για το Europa League.

Ολόκληρο επιτελείο της Μοσάντ έχει ταξιδέψει μαζί με την ισραηλινή ομάδα και έχει ενδιαφέρον να δούμε το πως θα συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές ασφαλείας. Η αστυνομία έχει «επιστρατεύσει» 5.000 άνδρες της, που θα τηρήσουν την τάξη μέσα και έξω από το γήπε...

Πιέσεις για συγκυβέρνηση

Posted: 15 Sep 2011 05:48 AM PDT

Μην ξαφνιαστείτε αν σήμερα, αύριο, μεθαύριο  ενταθούν σε επίπεδο ασφυκτικό οι πιέσεις από το εξω­τερικό για συγκυβέρνηση στην Ελλάδα. Μιλάμε, αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας, για πραγματικό μπαράζ που θα φέρει σε δύσκολη θέση την... αντιπολίτευση! Τουτέστιν η πίεση θα ασκηθεί κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς θεωρείται ότι δεν βάζει πλάτη για να καταρρακωθεί το ΠΑΣΟΚ ως κομματικός μη­χανισμός και να εισπράξει αυτός τα κέρδη. Τουτέστιν τον έχουν στην μπούκα «Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι»... Α.Χ.

Βενιζέλος: «Αναγκαίο το νέο ειδικό τέλος στα ακίνητα»

Posted: 15 Sep 2011 05:42 AM PDT

O υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι «δεν πιστεύω ούτε στο 23% της εστίασης ούτε στην είσπραξη φόρων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά στη φάση που είναι ο τόπος έπρεπε να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα» επισημαίνοντας πως χρειάζεται να κάνουμε ένα «ντου, προκειμένου να αναπνεύσουμε».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων τόνισε ακόμα την αναγκαιότητα νέου ειδικού τέλους στα ακίνητα, χαρακτηρίζοντας τον ω...

You have a new blog follower

Posted: 15 Sep 2011 12:48 PM PDT

NetworkedBlogs by ninua
Hi Word,
You have a new blog follower:

This message was intended for pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. To unsubscribe or change your email settings, click here.
Ninua, Inc., 3598 Payne Ave. APT 9, San Jose, CA 95117

Περισσότερα στοιχεία για μια προνομιακή κατεύθυνση στον χωροχρόνο

Posted: 15 Sep 2011 10:52 AM PDT

Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της σύγχρονης αστροφυσικής είναι η κοσμολογική αρχή. Είναι η ιδέα ότι οι παρατηρητές στη Γη δεν έχουν καμιά προνομιακή άποψη του Σύμπαντος και ότι οι νόμοι της φυσικής πρέπει να είναι οι ίδιοι παντού. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, πως το σύμπαν φαίνεται λίγο πολύ το ίδιο σε όποια κατεύθυνση κι αν κοιτάξουμε γιατί η κατανομή των γαλαξιών είναι ίδια παντού.

Κι ενώ αυτή η περίφημη κοσμολογική αρχή έχει εδώ και πολλά χρόνια υποστηριχτεί με πολλές παρατηρήσεις, πρόσφατα έχουν βρεθεί πολλά στοιχεία ότι ορισμένα μέρη του Κόσμου είναι πιο ειδικά από κάποια άλλα, δηλαδή υπάρχει μια ανισοτροπία.

cosmology

Οι κουκίδες που είναι χρωματισμένες ανάλογα με το πρόσημο και το μέγεθος της στάθμης ανισοτροπίας, είναι οι κατευθύνσεις των τυχαίων αξόνων. Το ημισφαίριο που εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά είναι αυτό που αντιστοιχεί σε μεγαλύτερες επιταχύνσεις με ένα προτιμητέο άξονα, ενώ το δεξιό αντιστοιχεί σε αυτό με μικρότερες επιταχύνσεις και έναν άλλο προτιμητέο άξονα

Κάποιοι λοιπόν κοσμολόγοι έχουν αρχίσει να υποψιάζονται ότι η Αρχή μπορεί να είναι και λάθος. Στοιχεία από μελέτες των σουπερνόβα τύπου 1 δείχνουν πως το Σύμπαν όχι απλώς επεκτείνεται αλλά επιταχύνεται. Το περίεργο είναι ότι αυτή η επιτάχυνση δεν είναι ομοιόμορφη προς όλες τις κατευθύνσεις. Αντίθετα, το σύμπαν φαίνεται να επεκτείνεται ταχύτερα σε κάποιες κατευθύνσεις σε σχέση με κάποιες άλλες.

Αλλά πόσο καλό είναι αυτά τα στοιχεία; Είναι πιθανό ότι η προτιμητέα κατεύθυνση να είναι μια στατιστική οφθαλμαπάτη, που θα εξαφανιστεί αν γίνει σωστά η ανάλυση των δεδομένων

Οι Rong-Gen Cai και Zhong-Liang Tuo στα Εργαστήριο Θεωρητικής Φυσικής στο Πεκίνο έχουν επανεξετάσει τα δεδομένα από 557 σουπερνόβα σε όλο το Σύμπαν και επαναϋπολόγισαν τους σχετικούς αριθμούς.

Σήμερα, αυτοί επιβεβαιώνουν ότι είναι πραγματικός ένας προτιμητέος άξονας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η κατεύθυνση της επιτάχυνσης είναι μεγαλύτερη στον αστερισμό Αλώπηξ (Vulpecula) στο βόρειο ημισφαίριο. Αυτό είναι συνεπές και με άλλες αναλύσεις, καθώς και με άλλα στοιχεία, που δείχνουν έναν προτιμώμενο άξονα και στο κοσμικό υπόβαθρο μικροκυμάτων.

Κι αυτό θα αναγκάσει τους κοσμολόγους σε ένα δυσάρεστο συμπέρασμα: η κοσμολογική αρχή πρέπει να είναι λάθος.

Αλλά αυτό εγείρει επίσης και συναρπαστικά ερωτήματα: Γιατί το Σύμπαν να έχει ένα προτιμητέο άξονα και πώς θα πρέπει να ταιριάξουμε τα δεδομένα αυτά με τα μοντέλα του σύμπαντος;


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Το πρόβλημα της ύπαρξης τον Θεού

Posted: 15 Sep 2011 10:51 AM PDT

Το πρόβλημα του Θεού απασχόλησε -προφανώς- και την αρχαία ελληνική σκέψη. Σ' αυτή εξάλλου ανάγονται οι πρώτες απόπειρες να θεμελιωθεί λογικά η ύπαρξη του. Έτσι, από τη μία πλευρά, έχουμε τον Ξενοφάνη που υποστήριζε ότι η έννοια του Θεού είναι ανθρώπινο δημιούργημα, τον ουσιαστικά υλιστικό πανθεϊσμό των στωικών και την υλιστική φιλοσοφία των ατομικών.

Από την άλλη, ο Πλάτων δεχόταν την έννοια του Δημιουργού, ο οποίος όμως δεν δημιουργεί εκ του μηδενός: οι ιδέες προϋπάρχουν και αυτός – ως Αγαθός – κατασκευάζει τον κόσμο κατά το καλύτερο δυνατό πρότυπο.

Στην αντιφατική κοσμολογία του Αριστοτέλη θα βρούμε τα πρώτα «λογικά» επιχειρήματα για την ύπαρξη του Θεού: το κοσμολογικό ή της πρώτης αιτίας, του πρώτου κινούντος (ανάλογο του κοσμολογικού), καθώς και το τελεολογικό. (H φύσις είναι διπλή: ύλη και μορφή. H μορφή είναι σκοπός και τα άλλα υπάρχουν γι' αυτό το σκοπό. Και ο φυσικός οφείλει να μιλά για δύο είδη αιτίων, αλλά κυρίως για το τελικό αίτιο. Επειδή αυτό είναι η αιτία της ύλης και όχι η ύλη αιτία του σκοπού).

Το «καθεστώς» του Θεού δεν είναι σαφές στην αριστοτελική οντολογία. Πράγματι, ο Αριστοτέλης ορίζει τη φύση ως αρχή κινήσεως και αλλαγής, δεν δέχεται κάποια αρχή του χρόνου, ορίζει την αιτία ως το ενδογενές στοιχείο το οποίο καθορίζει ένα πράγμα, η εντελέχεια έχει σαφή διαλεκτική όψη ως εσωτερική δυναμική της ύλης, και όλα αυτά δύσκολα θα συμβιβάζονταν με τη χριστιανική αντίληψη για το Θεό και με το δόγμα της δημιουργίας εκ του μηδενός.

Με την κρίση της αθηναϊκής δημοκρατίας και την παρακμή της φιλοσοφίας, κυριάρχησαν, ως γνωστόν, διάφορα μυστικιστικά ρεύματα, σωτηριακές θρησκείες, καθώς και ο νεοπλατωνισμός, που σημαδεύει τις προσπάθειες για συγχώνευση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας με το χριστιανικό δόγμα. Τόσο οι πατέρες της Ανατολικής Εκκλησίας όσο και οι θεωρητικοί της Δυτικής επεχείρησαν να θεμελιώσουν λογικά την πίστη, στηριζόμενοι άλλοτε στον Πλάτωνα και άλλοτε στον Αριστοτέλη. Αλλά το δόγμα της δημιουργίας αντιφάσκει τόσο με την πλατωνική όσο και με την αριστοτελική οντολογία.

Κατά τον ιερό Αυγουστίνο (354-430), π.χ., "non in tempore, sed cum tempore finxit Deus mundum" (ουχί εν χρόνω αλλά μετά του χρόνου εποίησεν ο Θεός τον κόσμον). Και ο Θεός προικίζεται με μια σειρά από ανθρώπινα κατηγορήματα (πανάγαθος, παντοδύναμος, παντογνώστης, πανταχού παρών κ.λπ.), σε αντίθεση με τις μη ανθρωπομορφικές αντιλήψεις των αρχαίων και ειδικά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

Με τις εισβολές των βαρβάρων στην πρώην ρωμαϊκή αυτοκρατορία (VI έως IX αιώνες) και την εξαφάνιση της ελληνικής και ρωμαϊκής σκέψης, η φιλοσοφία καλλιεργείται πλέον στα μοναστήρια της Αγγλίας και της Ιρλανδίας και, αργότερα, από την εποχή του Καρόλου του Μεγάλου (792-814), στην ηπειρωτική Ευρώπη. Κύριο έργο της μεσαιωνικής σχολαστικής φιλοσοφίας ήταν να θεμελιώσει με λογικά επιχειρήματα την πίστη. Έτσι η φιλοσοφία μετατρέπεται σε θεραπαινίδα της θεολογίας (ancilla theologiae).

O σχολαστικισμός είναι η κύρια μορφή φιλοσοφίας στη φεουδαρχική κοινωνία. Στην 1η περίοδο, από τον IX ως το XII αιώνα, δεσπόζει ο ακραίος πλατωνικός ρεαλισμός, στη δεύτερη περίοδο, κατά το XIII αιώνα, κυριαρχεί ο αριστοτελισμός με τον Θωμά, τον Ντινς Σκοτ κ.λπ., ενώ ο XIV και ο XV αιώνας είναι οι αιώνες της παρακμής του σχολαστικισμού. Στην τελευταία αυτή περίοδο εμφανίζεται ο νομιναλισμός, με πρόδρομο τον Ροσελίνο της Κομπιένης (περίπου 1050) και κύριους εκπροσώπους, μεταγενέστερα, τον Ντινς Σκοτς (1270-1308), τον Όκαμ (1285-1349) και άλλους.

Συνεχίζοντας και εμπλουτίζοντας την αριστοτελική επιχειρηματολογία, οι μεσαιωνικοί διατύπωσαν μια σειρά επιχειρημάτων για την ύπαρξη του θεού: Το κοσμολογικό ή της πρώτης αιτίας, το επιχείρημα του πρώτου κινούντος, το τελεολογικό (την ύπαρξη σχεδίου), αλλά και επιχειρήματα από την περιοχή των ανθρώπινων (δικαιοσύνη, ηθική, ωραιότητα, τελειότητα κ.λπ.). Επιδίωξη ήταν να στηριχθεί λογικά το δόγμα της ύπαρξης του Θεού και της θεϊκής δημιουργίας.

Ας σημειώσουμε ορισμένα από τα επιχειρήματα υπέρ της ύπαρξης του Θεού.

Κατά τον Ανσέλμο του Καντέρμπουρι (1033-1109), ακραίο ρεαλιστή, οι έννοιες του αγαθού, της δικαιοσύνης κ.λπ. έχουν πραγματική υπόσταση. Ως προς το Θεό, η ύπαρξη του συνάγεται από την ίδια την έννοια του Θεού. O λογικός φαύλος κύκλος είναι προφανής: θεωρούμε δεδομένο το ζητούμενο και, με αφετηρία αυτή την παραδοχή, συνάγουμε – με τους κανόνες της τυπικής λογικής – την ύπαρξη του.

Κατά τους ρεαλιστές, τα Universalia υπάρχουν πριν από τα πράγματα (Ιδέες, Θεός), υπάρχουν στα πράγματα (το εν στα πολλά) και ύστερ' από τα πράγματα. Αλλά ήδη ο Αλβέρτος ο Μέγας (1193-1280) θεωρούσε την αριστοτελική φιλοσοφία συμβατή με τη χριστιανική θεολογία και ο Θωμάς ο Ακινάτης (1225-1274), αντίθετα με τον πρώιμο σχολαστικισμό, στράφηκε οριστικά προς τον Αριστοτέλη.

O Αριστοτέλης είχε ήδη γίνει γνωστός στη Δύση από μεταφράσεις και σχόλια των αράβων. O Θωμάς αξιοποίησε την αριστοτελική φιλοσοφία για να διαμορφώσει το δικό του σύστημα. Έτσι, ο αριστοτελισμός και η ιουδαϊκή παράδοση συνενώθηκαν στη θεολογική σύνθεση του θωμισμού. Κατά τον Θωμά, η φιλοσοφική σκέψη μπορεί να επιτρέψει στη νόηση την αποκάλυψη της αλήθειας. H φιλοσοφία είναι ανεξάρτητη από την αποκάλυψη. Εντούτοις, η αλήθεια είναι μία και, κατά συνέπεια, η φιλοσοφία υποτάσσεται στην εξουσία της πίστης: η αποκάλυψη ασκεί κανονιστική λειτουργία απέναντι στη φιλοσοφία.

Σε αντίθεση με τον πρώιμο σχολαστικισμό του Αυγουστίνου, του Ανσέλμου κ.λπ., που είχε νεο-πλατωνικό χαρακτήρα, ο Θωμάς αξιοποίησε το δυναμικό (από μια άποψη) χαρακτήρα της αριστοτελικής φιλοσοφίας, προκειμένου να επιτύχει μια αυστηρή θεμελίωση των θεολογικών δογμάτων. Αξιοποίησε, π.χ., την εξελικτική αντίληψη του Αριστοτέλη, τη σχέση δυνατότητας και πραγματικότητας, ύλης και μορφής, ουσίας και συμβεβηκότος. O Θωμάς, π.χ., διακρίνει την ουσία από την ύπαρξη, οι οποίες συμπίπτουν μόνο στο Θεό. Και η διάκριση αυτή είναι θεμελιώδης. Ουσία είναι αυτό που είναι ένα ον. H ύπαρξη είναι πάντα συγκεκριμένη. Είναι η ύπαρξη μιας επιμέρους ουσίας, που την καθορίζει. Εξαιρείται η ύπαρξη του Θεού.

Παρά τα στοιχεία μιας δυναμικής-εξελικτικής οντολογίας, και ο Θωμάς παρέμεινε δέσμιος της παράδοσης που πίστευε ότι μπορεί να αποδείξει με επιχειρήματα την ύπαρξη του Θεού. Έτσι δανείστηκε και ανέπτυξε περαιτέρω τα γνωστά επιχειρήματα του Αριστοτέλη.

Κατά το επιχείρημα, π.χ., του πρώτου κινούντος: H καθολική κίνηση χαρακτηρίζει τον κόσμο. Καθετί όμως κινείται από κάτι άλλο. Έτσι από κινούμενα κινούντα φθάνουμε στο ακίνητο πρώτο κινούν: στο Θεό. Άλλο επιχείρημα του Θωμά: Τα φυσικά αντικείμενα που συνιστούν το Σύμπαν δρουν για την επίτευξη κάποιου σκοπού (τέλους).

Αν κάτι ενεργεί για να επιτύχει κάποιο σκοπό, τότε κατευθύνεται προς το σκοπό αυτό και κάποιο έλλογο ον.
• Τα φυσικά αντικείμενα δεν είναι έλλογα όντα.
• Άρα: Υπάρχει κάποιο έλλογο ον το οποίο κατευθύνει τα φυσικά αντικείμενα για να επιτύχουν κάποιο σκοπό.
Αυτή η κατευθυντήρια δύναμη είναι ο Θεός.

Στον τυπικό αυτό συλλογισμό, η αριστοτελική κατηγορία της εντελέχειας υποβαθμίζεται σε καθαρά μεταφυσική κατηγορία.

Υπάρχει σειρά ολόκληρη επιχειρημάτων (ή αποδείξεων) για την ύπαρξη του Θεού. Τα επιχειρήματα αυτά έχουν διάφορες αφετηρίες. Άλλα είναι συμπληρωματικά και άλλα αντίθετα: κοσμολογικό, οντολογικό, τελεολογικό, του πρώτου κινούντος κ.λπ., και άλλα από την περιοχή της δικαιοσύνης, της ηθικής και της αισθητικής. Ας σημειώσουμε ορισμένα απ' αυτά.

Κοσμολογικό επιχείρημα: Οτιδήποτε γνωρίζουμε προκύπτει από κάτι άλλο. Οφείλουμε συνεπώς να συμπεράνουμε ότι το Σύμπαν ως ολότητα προέκυψε από κάτι άλλο και αυτό είναι ο Δημιουργός, ο Θεός (αιτιακή εκδοχή).

Καθετί που υπάρχει, είτε υπάρχει εξαιτίας της ύπαρξης κάτι άλλου (συμπληρωματική ύπαρξη) είτε υπάρχει αφ' εαυτού (αναγκαία ύπαρξη). Είναι αδύνατο να υπάρχουν μόνο συμπτωματικά όντα, επειδή αυτά δεν είναι αυτάρκη. Πρέπει συνεπώς να υπάρχει ένα αναγκαίο Ον, και αυτό ονομάζουμε Θεό.

Οντολογικό επιχείρημα: Κατά τον Ανσέλμο, η ύπαρξη του Θεού συνάγεται από έναν απλό ορισμό:
1.0 Θεός, εξ ορισμού, είναι το τελειότερο ον (το πλήρες, τέλειο ον).
2. Ένα ον θα ήταν λιγότερο από τέλειο, αν δεν θα υπήρχε. Άρα ο Θεός υπάρχει.

Σύμφωνα με άλλη διατύπωση:
1. O Θεός είναι το ον το μεγαλύτερο που μπορεί να υπάρξει.
2. Αν ο Θεός δεν υπάρχει, θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα ον με όλες του τις ιδιότητες, το οποίο θα υπήρχε και το οποίο θα ήταν ένα ον μεγαλύτερο από το Θεό, πράγμα αδύνατο. Άρα ο Θεός πρέπει να υπάρχει.

H λογική ανακολουθία είναι προφανής: αποδίδουμε σε ένα φανταστικό ον μια ιδιότητα και, από τον ορισμό που εμείς δίνουμε, συνάγουμε την ύπαρξη του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θωμάς επέκρινε αυτό το επιχείρημα: δεν μπορούμε από μια έννοια να συναγάγουμε ένα ον.

Επιχείρημα της πρώτης (πρωταρχικής) αιτίας: Αποτελεί αναδιατύπωση του αριστοτελικού επιχειρήματος για το πρώτο κινούν: Κάθε κινούμενο κινείται από κάθε άλλο. Έτσι θα φθάναμε στο άπειρο. Αλλά μια αιτιακή αλυσίδα δεν μπορεί να είναι άπειρη. Άρα υπάρχει κάτι που προκαλεί την κίνηση αλλά που δεν κινείται από κάτι άλλο, και αυτό είναι η πρώτη αιτία, δηλαδή ο Θεός.

Επιχείρημα του πρώτον κινούντος (Αριστοτέλης, μεσαιωνικοί, Καρτέσιος): Τα πράγματα κινούνται. Γενικά αντλούν την κίνηση τους και την κίνηση άλλων πραγμάτων. Εντούτοις, είναι αδύνατο το καθετί να αντλεί μ' αυτό τον τρόπο την κίνηση του, επειδή δεν θα υπήρχε διόλου κίνηση. Πρέπει συνεπώς να υπάρχει μια οντότητα που η κίνηση της να μην προκύπτει από την κίνηση άλλων όντων. Πρόκειται για το πρώτο κινούν, το Θεό.

Επιχείρημα που δεχόταν, όπως είδαμε, ο Θωμάς, αλλά και ο γενάρχης του αστικού ορθολογισμού, ο Καρτέσιος, κατά τον οποίο ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο και του έδωσε τόση κίνηση όση χρειαζόταν για το σκοπό για τον οποίο τον δημιούργησε. Και επειδή, κατά τον Καρτέσιο, ο Δημιουργός δεν επεμβαίνει στο φυσικό γίγνεσθαι, έχουμε εδώ μια πρώτη διατύπωση της φυσικής αρχής της αφθαρσίας της κίνησης, θεμελιωμένη στη θρησκευτική μεταφυσική.

Τελεολογικό Επιχείρημα: Δηλώνει την ύπαρξη σκοπού στο Σύμπαν. Εντελέχεια – Αριστοτέλης. Προκαθορισμένη αρμονία – Λάιμπνιτς. O κόσμος έγινε για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του ανθρώπου – Wolff. Σκοπιμότητα, έννοια a priori, η οποία έλκει την καταγωγή της στη θεωρησιακή ικανότητα της κρίσης – Καντ. H ύλη δημιουργήθηκε από το Θεό με μορφή άφθαρτων σωματίων, τα οποία ταιριάζουν στους σκοπούς για τους οποίους τα δημιούργησε – Νεύτων. (Προφανώς, τα επιχειρήματα του Καρτέσιου και του Νεύτωνα διαφέρουν από τα μεσαιωνικά. Θεμελιώνουν σε μεταφυσική βάση την κίνηση στην πρώτη περίπτωση, την ύπαρξη της ύλης στη δεύτερη).

Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την καταγραφή και άλλων επιχειρημάτων από την περιοχή της ηθικής, του νοήματος της ζωής, από την ύπαρξη θαυμάτων, την προσωπική εμπειρία κ.λπ.

Ας σημειώσουμε μόνο ένα: Ορισμένοι άνθρωποι έχουν την εμπειρία του Θεού: άρα ο Θεός υπάρχει. Στα νεότερα χρόνια, ο Kierkegaard (1813-1855) θα απέρριπτε τις «λογικές» αποδείξεις για την ύπαρξη του Θεού: «Η πίστη δεν έχει ανάγκη αποδείξεως, την οποίαν πρέπει να θεωρεί εχθρό της».

Το τρωτό των επιχειρημάτων και αποδείξεων γινόταν όλο και περισσότερο φανερό από τα τέλη του Μεσαίωνα. Εντούτοις, «επιχειρήματα» και «αποδείξεις», διαφορετικού τύπου, στηριγμένα κυρίως στις φυσικές επιστήμες, αναπαράγονταν κατά το 17ο και το 18ο αιώνα και αναπαράγονται μέχρι τις μέρες μας. Αλλά θα ήθελα να κλείσω αυτή την ενότητα υπενθυμίζοντας την άποψη του Ξενοφάνη, ιδρυτή της Σχολής της Ελέας, για να φανεί η τρομερή οπισθοχώρηση της φιλοσοφικής σκέψης κάτω από το κράτος της θεολογίας.

Λοιπόν, κατά τον Ξενοφάνη:

Πάντα θεοί σ' ανέθηκεν Όμηρος ο Ησίοδος τε όσσα
παρ' ανθρώπισιν ονείδεα και ψόγος εστίν
κλέπτειν, μοιχεύειν, και αλλήλους απατεύειν.
Αλλ' οι βροτοί δοκέουσι γεννάσθαι Θεούς,
των εφετέραν δι' εσθήτα έχειν φωνήν τε δέμας τε.
Αιθίοπες τε «θεούς σφετέρους» σιμούς μέλανας τε
Θρήικες τε γλαυκούς και πυρούς «φάσι πέλεσθαι».
Αλλ' ει χείρας βόες «ίπποι τ'» ή λέοντες
ή γράψαι χείρεσι και έργα τελεί ν όπερ άνδρες,
ίπποι μεν θ'ίπποισι βόες δε τοις βουσίν ομοίας
και «κε» Θεών ιδέας έγραφον και σώματ' εποίουν
τοιαύ' θ 'όσον περ καυτοί δέμας είχον «έκαστοι».

O πλέον διάσημος φιλόσοφος που απέδειξε, στα πλαίσια της γνωσιοθεωρίας του, την αδυναμία του Λόγου να αποδείξει την ύπαρξη του θεού ήταν, ως γνωστόν, ο Καντ. Αλλά και ο Καντ κατέληξε σε άλλου είδους «επιχείρημα» από την αντίθετη οδό.

Κείμενο του Ευτύχη Μπιτσάκη που διαβάσαμε στο sciencearchives.wordpress.com

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

PAOK-Tottenham live

Posted: 15 Sep 2011 10:59 AM PDT



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Βρήκαν μια σούπερ Γη που μπορεί να υποστηρίζει ζωή!

Posted: 15 Sep 2011 10:49 AM PDT

Πενήντα άγνωστους έως τώρα πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος ανακάλυψαν Ευρωπαίοι αστρονόμοι, εκ των οποίων οι 16 συγκαταλέγονται στην κατηγορία της «σούπερ-Γης».

Πρόκειται για πλανήτες που έχουν μάζα μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας αλλά μικρότερη τον Δία. Μία μάλιστα «σούπερ-Γη», σε απόσταση περίπου 35 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του Αστερισμού του Ιστίου (Vela), βρίσκεται στην λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» (ζώνη της Χρυσομαλλούσας) του άστρου της, δηλαδή σε μια περιοχή που πληροί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας ζωής. super-earth

Μια καλλιτεχνική απεικόνισης της σούπερ γης

Είναι η δεύτερη φορά, μετά την πρώτη το 2007 (πλανήτης Gliese 581 d), που οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν ένα πλανήτη σε μια δυνητικά κατοικήσιμη ζώνη (ούτε πολύ ζεστή, ούτε πολύ κρύα), δηλαδή στη σωστή απόσταση από το άστρο του, ώστε να καθίσταται εφικτή η ανάπτυξη ζωής σε αυτόν – τουλάχιστον όπως την ξέρουμε στη Γη.

Η ανακάλυψη των «εξωπλανητών» έγινε με το όργανο (φασματογράφο) Harps, που βρίσκεται στο διαμέτρου 3,6 μέτρων τηλεσκόπιο «Λα Σίλα» του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου στη Χιλή, από ομάδα αστρονόμων του πανεπιστημίου της Γενεύης, ο επικεφαλής των οποίων οποίος είχε ανακαλύψει τον πρώτο εξωπλανήτη το 1995.

Το HARPS μετράει την ακτινική ταχύτητα ενός άστρου με εξαιρετική ακρίβεια. Ένας πλανήτης σε τροχιά γύρω από ένα άστρο-ήλιο, αναγκάζει και το άστρο να εκτελεί μια πολύ μικρότερη τροχιά γύρω από το κέντρο μάζας του συστήματος. Η κίνηση αυτή του άστρου φαίνεται σε έναν παρατηρητή στη Γη ως ακτινική κίνηση μπρος – πίσω. Όταν το άστρο φαίνεται να πλησιάζει προς τη Γη το φάσμα του εμφανίζει λόγω του φαινομένου Doppler μετατόπιση προς τα μικρότερα μήκη κύματος (μπλε). Όταν το άστρο απομακρύνεται από τη Γη το φάσμα του εμφανίζει μετατόπιση προς μεγαλύτερα μήκη κύματος (ερυθρό). Το HARPS μετράει αυτές τις ελάχιστες μετατοπίσεις του φάσματος λόγω φαινομένου Doppler και στη συνέχεια υπολογίζονται οι ακτινικές ταχύτητες μπρος-πίσω του άστρου-ήλιο. Έτσι συμπεραίνεται η παρουσία του πλανήτη και επιπλέον υπολογίζονται και κάποια χαρακτηριστικά του.

Η ανακάλυψη παρουσιάστηκε σε συνέδριο στις ΗΠΑ με θέμα «Ακραία ηλιακά συστήματα».

Η πιο όμοια στον πλανήτη μας «σούπερ-Γη», με την κωδική ονομασία HD 85512 b, εκτιμάται ότι έχει μάζα 3,6 φορές μεγαλύτερη από τη Γη και βρίσκεται στο άκρο μιας κατοικήσιμης ζώνης. Διευκρινίζεται ότι «σούπερ-Γη» καλείται ένας εξωπλανήτης που έχει μάζα μέχρι δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης.

Ένας χρόνος στον πλανήτη αυτό είναι μόνο 60 γήινες ημέρες. Το άστρο του είναι περίπου 1.000 βαθμούς Κελσίου πιο ψυχρός από τον ήλιο μας.

Βεβαίως είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει εκεί ζωή όπως την ξέρουμε εδώ στη Γη. Όμως, άλλες μορφές της ζωής – πιθανώς μικρότεροι – θα μπορούσαν να βρουν θεωρητικά αγκυροβόλι εκεί πάνω, λένε οι ερευνητές. Δεν θα μπορούσε πιθανότατα να είναι φιλόξενος χώρος για τους ανθρώπους, επειδή η βαρύτητα του πλανήτη είναι περίπου 1,4 φορές μεγαλύτερη από αυτή που βιώνουμε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τουλάχιστον το 60% του πλανήτη θα πρέπει να καλύπτεται με σύννεφα για να είναι δυνητικά κατοικήσιμος. Η Γη έχει ως γνωστόν περίπου 50 τοις εκατό νεφοκάλυψη.

Οι νέοι «εξωπλανήτες» βρέθηκαν με ένα ειδικό όργανο του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου που αναζητά εξωπλανήτες.και το οποίο βρίσκεται στη Χιλή. Η ανακάλυψη αυτή διπλασιάζει τον αριθμό των πλανητών που είναι πιο κοντά στη Γη σε μάζα από ό, τι αυτοί που είναι πιο κοντά στο μέγεθος του Δία.

Ο νέος εξωπλανήτης παρατηρήθηκε πάνω από χίλιες φορές στις 200 νύχτες εντοπισμού του από τη Χιλή, ώστε οι αστρονόμοι να είναι πεπεισμένοι για τα πορίσματά τους.

Εκτός από τις δύο ευρωπαϊκές ανακαλύψεις των δυνητικά κατοικήσιμων πλανητών, ένα τηλεσκόπιο της NASA έχει εντοπίσει πάνω από 50 άλλους υποψηφίους εξωπλανήτες, όμως αυτοί χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Νέο υλικό υπόσχεται μπαταρίες που θα είναι πιο αποδοτικές και ασφαλείς από τις σημερινές

Posted: 15 Sep 2011 10:47 AM PDT

Ερευνητές στη Μ.Βρετανία δημιούργησαν ένα νέο υλικό, ένα πολυμερές ζελέ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μιας νέας γενιάς μπαταριών. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι μπαταρίες αυτές θα οδηγήσουν στην δημιουργία μιας επίσης νέας γενιάς ηλεκτρονικών συσκευών (φορητών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων κ.α.) που θα έχουν μικρότερο μέγεθος, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και μικρότερο κόστος από τις σημερινές.

Η εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών δεν ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό με εκείνο άλλων «συστατικών» των ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ λογισμικό, τσιπ, κάρτες γραφικών) και εν πολλοίς οι υπάρχουσες μπαταρίες εμποδίζουν την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς gadgets που θα έχουν ακόμη μικρότερο μέγεθος αλλά που θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο αποτελεσματικά από τα υπάρχοντα.

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων ηλεκτρονικών συσκευών λειτουργούν με μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούν επικίνδυνους υγρούς ηλεκτρολύτες που συχνά προκαλούν υπερθέρμανση με επιπτώσεις στη λειτουργία και την ασφάλεια των συσκευών.

Πολλές μεγάλες κατασκευάστριες εταιρίες, όπως η Dell και η Apple, αποφάσισαν να αντικαταστήσουν για λόγους ασφαλείας τις μπαταρίες λιθίου με μπαταρίες χαμηλότερων επιδόσεων. Όμως αυτές οι μπαταρίες έλυναν μεν το πρόβλημα της υπερθέρμανσης αλλά οδηγούσαν στην κατασκευή μεγαλύτερων σε μέγεθος και βάρος συσκευών που επιπλέον είχαν μικρότερη ισχύ από εκείνες που λειτουργούσαν με τις μπαταρίες λιθίου.

Ζελέ αντί υγρού

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λιντς δημιούργησαν ένα μείγμα που αποτελείται από ένα πολυμερές με ελαστικές ιδιότητες και έναν αγώγιμο, υγρό ηλεκτρολύτη και έχει τη μορφή ενός λεπτού και εύκαμπτου τζελ που τοποθετείται μεταξύ των ηλεκτροδίων της μπαταρίας.

"Το πολυμερές τζελ μοιάζει με ένα στερεό φιλμ, αλλά στην πραγματικότητα περιέχει περίπου 70% υγρό ηλεκτρολύτη. Το πραγματικά εκπληκτικό γεγονός είναι ότι μπορούμε να κάνουμε το διαχωρισμό μεταξύ της στερεής και της υγρής φάσης στο σημείο που ακουμπούν τα ηλεκτρόδια" δήλωσε ο καθηγητής Ian Ward, επικεφαλής της έρευνας. «Αντικαθιστώντας τους υγρούς ηλεκτρολύτες με ένα πολυμερές ηλεκτρολυτών θα δημιουργηθεί ένα νέο είδος μπαταρίας που θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια» τονίζει ο καθηγητής Peter Bruce του Πανεπιστημίου St.Andrews που δεν μετείχε στην έρευνα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το πολυμερές που δημιούργησαν μπορεί εκτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές να χρησιμοποιηθεί και στην αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευή νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα είναι πιο αποδοτικά από τα σημερινά με ταυτόχρονη αύξηση του επιπέδου ασφαλείας της λειτουργίας της μπαταρίας τους.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Greek Alert

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT

Greek Alert


ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ

Posted: 15 Sep 2011 07:33 AM PDT



- ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ... ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΤΕΘΕΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ! - ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 
- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΖΩΝΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ! - ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΣΑΔΕΣ

ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ - ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΟΘΟΥΜΕ...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΔΩΝΙ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΩΓΩ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΑΒΕΛΛΑ - ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΖΑΦΕΛΛΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

- ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ! - ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

- ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΕΣ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ"...- ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ... ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ

- ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ "ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ"!- ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ" ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ!

- "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΟΗΕ...- ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!

- ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ...- ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΑΦΘΟΝΟΥΝ!

- ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ- ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"

- ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ: ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ- ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

- ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣΑ Ο "ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ"- ΣΕ... ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ!

- ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! - ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΓΙΑ... ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ!

- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: "ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ"!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"¨ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 

- ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΨΑΧΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!- ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ...

- ΤΟΥΡΚΟΙ... ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩ!- ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ"

- ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

- ΕΛΑ ΥΠΝΕ ΠΑΡΕ ΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝΕ ΜΕ...- ΤΑ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΥΔΟΥΛΑ!

- ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...

- ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΩΝ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ

- ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ- Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΟΓΛΟΥ!

- ΕΝΑΣ- ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ- ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΠΡΩΗΝ ΨΕΥΔΟ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ- ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΤΕΝΚΤΑΣ...

- ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ...- ΔΕΚΑΕΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

- ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ- ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

- ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο... ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ- ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΩΣ ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ "ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ"

- ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ "ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ" Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Αποσιώπηση εγκληματικής ενέργειας στα Κάτω Πατήσια;

Posted: 15 Sep 2011 06:18 AM PDT

Γράφει η ''ύαινα''

Ρωτάμε κάθε αρμόδιο με στοιχειώδη φιλότιμο (δημοσιογράφους θεωρούμε περιττό για τους πασίγνωστους λόγους). Είναι αλήθεια,ότι εκδηλώθηκε εγκληματική επίθεση λαθροέποικων σε ηλικιωμένο Έλληνα,στα Κάτω Πατήσια με συνέπεια τo θάνατο του άτυχου συμπολίτη μας;
Οι πληροφορίες μας λένε τα εξής.
Το Σάββατο 27/8,στην...

οδό Κόρακα 23, μετά από επίσκεψη σε Σούπερ Μάρκετ της οδού Σεράφη,και κατά τις 11μμ,ο 70χρονος κ.Κώστας ,συνταξιούχος φιλόλογος (δεν γράφουμε επίθετο περιμένοντας την απάντηση των αρμοδίων),δέχθηκε άνανδρη επίθεση με σιδερογροθιές από δύο θρασύδειλους αφρικανούς λαθροέποικους, με συνέπεια να διακομισθεί στον Ευαγγελισμό και μετά από σκληρή μάχη δεν απέφυγε το μοιραίο. 

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται γύρω από τον Άγιο Νικόλαο (ηλεκτρικός) έντονη παρουσία Αφρικανών όπου τρομοκρατούν τον κόσμο;

Φυσικά κάποιοι συνεχίζουν να ''επιτηρούν'' το χάος, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών,με μόνη έννοια την πληρωμή κάθε τέλος του μήνα, με φαιδρές δικαιολογίες τύπου,''μας έχουν δέσει τα χέρια''..ΡΩΤΑΜΕ λοιπόν..ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ή ΠΟΣΟ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ; Τελικά,πού το πάτε;

egersis2

Οι αιτίες της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας

Posted: 15 Sep 2011 04:35 AM PDT

Η καχεξία του αστικού στοιχείου στη νεοελληνική κοινωνία και ιδεολογία 

 Συγγραφέας: Κονδύλης, Παναγιώτης 

 Η δραματικότητα της εθνικής κρίσης που βιώνουμε έχει προκαλέσει μιά βαθύτερη και υγιή ανάγκη αναστοχασμού της πορείας της Ελλάδας. Το κίνητρο αυτής της εθνικής ενδοσκόπησης είναι προφανώς η αυτογνωσία, η κατανόηση του πώς φτάσαμε ως εδώ, τί και πώς πετύχαμε, σε τι και γιατί αποτύχαμε. Σε τέτοιες στιγμές, η καταφυγή σε στοχαστές μεγάλου βεληνεκούς είναι αναγκαία και λυτρωτική. Μας βοηθά να δούμε τις αδρές και ουσιώδεις γραμμές. Μας προσφέρει γενικότερα ερμηνευτικά σχήματα με τα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε, αλλά πάντως μας αναγκάζουν να σκεφτούμε. Ο Παναγιώτης Κονδύλης (1943-1998) είναι κατά γενική αποδοχή ένας απ τους σημαντικότερους διανοητές της σύγχρονης Ελλάδας και το έργο του αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά για στοχασμό και διάλογο. Ετσι οι εκδόσεις Θεμέλιο εκδίδουν και πάλι ένα σημαντικό κείμενό του, το οποίο από τη δημοσίευσή του μέχρι σήμερα αποτέλεσε σταθερή αναφορά για την κατανόηση της νεότερης Ελλάδας. Πρόκειται για την εισαγωγή στην ελληνική έκδοση του βιβλίου του, Η παρακμή του Αστικού Πολιτισμού. Από τη μοντέρνα στη μεταμοντέρνα εποχή και από το φιλελευθερισμό στη μαζική δημοκρατία, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1991 από τις εκδόσεις μας με τον τίτλο Η καχεξία του αστικού στοιχείου στη νεοελληνική κοινωνία και ιδεολογία. Στην πραγματικότητα ήταν ένα αυτάρκες ξεχωριστό δοκίμιο, με το όποιο ο συγγραφέας ήθελε να παρέμβει σε μια επίσης δύσκολη στιγμή της χώρας. Γι αυτόν το λόγο προχωρήσαμε στην αυτοτελή έκδοσή του. Αλλά επίσης και γιατί πιστεύουμε πως η επανέκδοση σε εύχρηστη και οικονομική μορφή επιβάλλεται. Η σφαιρικότητα και η διορατικότητα της ανάλυσης αποτελεί συμβολή στη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στην Ελλάδα για την Ελλάδα. 

 (από το σημείωμα του εκδότη)

Το βιβλίο ''Οι αιτίες της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας'' μπορείτε να το βρείτε εδώ

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Posted: 14 Sep 2011 03:18 PM PDT

ΑΘΗΝΑ 15-9-2011 .


Η ανθρωπότητα ολόκληρη στροβιλίζεται με μανία από νοσηρούς εγκεφάλους στους ρυθμούς της αντεθνικής, αντιλαϊκής και αντίχριστης παγκοσμιοποίησης. Οι λαοί μοιάζουν με τεράστιες μάζες σκλάβων που έχουν αιχμαλωτιστεί από δοσίλογους πολιτικάντηδες, τρομολάγνους ενημερωτές και τοκογλύφους εμπόρους των εθνών. Από πάνω από αυτόν τον ιδιότυπο στρατό του διεθνιστικού νεοταξισμού βρίσκονται οι εμπνευστές της παγκόσμιας διακυβέρνησης που εργάζονται πυρετωδώς στην δημιουργία του παγκόσμιου χωριού απορροφώντας πατρίδες και πολίτες είτε στρατολογώντας τους είτε κατεδαφίζοντας αυτούς.

Προσφάτως διεξήχθη στις ΗΠΑ η θλιβερή επέτειος της ισοπεδώσεως των Δίδυμων Πύργων που παρέσυραν στο θάνατο χιλιάδες αθώους ανθρώπους εξαιτίας μιας ένοχης και απάνθρωπης καταστάσεως. Μια κατάσταση που οδήγησε στον υποτιθέμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, τους θρησκευτικούς πολέμους, τους «εκδημοκρατισμούς» και το ανακάτωμα των λαών για να μας προκύψει μέσα από «ανοικοδομήσεις» και δανεισμούς η παγκόσμια διακυβέρνηση.

Εκείνος ο Σεπτέμβρης της Παγκοσμιοποίησης ακολουθήθηκε και ακολουθείται από μια ατελείωτη και βασανιστική βαρυχειμωνιά για τα υποτιθέμενα ελεύθερα έθνη σαν το δικό μας που έμελλε να μάθουν ότι ζούσαν και ζουν τόσο καιρό σε μια τεράστια και παγκόσμια φυλακή με τις Αξίες και τις Παραδόσεις να ακυρώνονται ως τάχα αναποτελεσματικές ως προς την «πρόοδο» και τη «συμφιλίωση» των λαών.

Οι παράλογες και επικίνδυνες καινοτομίες που εισήλθαν στις ζωές μας είναι καταιγιστικές. Όλες αυτές οι καινοτομίες εφαρμόζονται υποτίθεται για το καλό μας. Μάθαμε να ζούμε με τους αεροψεκασμούς που γίνονται για διάφορους νεφελώδεις λόγους. Από την προστασία τάχα του περιβάλλοντος μέχρι και την αντιμετώπιση κάποιων εργαστηριακών νόσων που στην πραγματικότητα σπέρνουν ευπάθειες και αδυνάτισμα αντανακλαστικών. Για να συνεχίσει το κακό με την ανατροπή της τροφικής αλυσίδας και την εισαγωγή των μεταλλαγμένων τροφών που δημιουργούν περαιτέρω έλεγχο και εξανδραποδισμό των αιχμαλωτισμένων μαζών. Οι αντιδράσεις έχουν μειωθεί στις υπάκουες κοινωνίες. Γιατί για τις ανυπάκουες υπάρχουν άλλες μέθοδοι.

Υπάρχουν οι στρατιωτικές εισβολές που διενεργούνται για την υποτιθέμενη απελευθέρωση των καταπιεζόμενων λαών που στο μεταξύ μετράνε ερείπια, ανθρώπινες ζωές και αφαίρεση εθνικών περιουσιών και πόρων. Υπάρχουν οι θρησκευτικές συγκρούσεις και τα πάθη αλλά και η κατασυκοφάντηση του θρησκευτικού συναισθήματος με βάση υπαρκτά ή ανύπαρκτα τρωτά σημεία προκειμένου να κλονιστεί η Πίστη και η συνοχή των λαών. Για να ξεπηδήσουν οι διαθρησκευτικοί διάλογοι «συναντίληψης» στο δρόμο για το στήσιμο μιας παγκόσμιας θρησκείας.

Υπάρχει ακόμη η πείνα που έρχεται ως αποτέλεσμα της ερημώσεως και των κοινωνικών αναταραχών που ενσπείρονται στις κοινωνίες ωθώντας σε εμφύλιες συγκρούσεις και παράνομες μεταναστεύσεις. Κι αν ακόμη δεν επαρκούν όλα αυτά και δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία των λαών που εξακολουθούν να υπερασπίζονται την ελευθερία και το εθνικό κράτος, τότε οι εγκάθετοι πολιτικάντηδες που έχουν τοποθετηθεί στο κράτος προχωρούν στη μεθόδευση της εσκεμμένα διαλυμένης οικονομίας προκειμένου να παραχθεί διαλυμένη σκέψη. Στη διαδικασία της διαλυμένης σκέψης εισέρχεται η προπαγάνδα για ανήλικους και για ενήλικους.

Για τους νεαρούς βλαστούς του έθνους εφαρμόζεται το αφαιρετικό για το κράτος ξαναγράψιμο της ιστορίας και η εν γένει κατεδάφιση της εθνικής εκπαίδευσης. Από κοντά ακολουθεί το χύσιμο του αντιρατσιστικού δηλητηρίου τόσο στο σχολείο όσο και στο παιχνίδι και τα κινούμενα σχέδια που προωθούν όλα μαζί τον πολυφυλετισμό που ξεκινήσανε τα νεοταξικά ανακατώματα των λαών με τη συστημική τρομοκρατία και την εσκεμμένη αποτυχία του εθνικού κράτους.

Για τους ενήλικους υπάρχει η επιστράτευση των ταινιών που βάζουν καθημερινά στο σπίτι την «προφητική αναγκαιότητα» της παγκοσμιοποίησης που κατασκευάζει θρασείς «ενόχους» που αντιστέκονται και καλούς «ειρηνιστές» που διαθέτουν όμως δύναμη και νικούν πάντοτε. Ενίοτε οι ταινίες αυτές σκαρφίζονται και βέβηλες ελληνοτουρκικές «φιλίες». Υπάρχουν βέβαια και τα «παιχνίδια» για όλους που διαθέτουν «προφητικές» κάρτες που προλέγουν χτυπήματα σαν όλα τα προαναφερθέντα δεινά και φτάνουν να μιλούνε για τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο ενόψει των ολυμπιακών αγώνων του επομένου έτους.

Υπάρχουν πάνω από αυτό το σκηνικό διάφορες σκοτεινές λέσχες που φροντίζουν για την αδιαπέραστη τάχα ασφάλειά μας που περνάει μέσα από τσιπάκια που ψάχνουν το δρόμο για το ανθρώπινο νου και σώμα. Σκοτεινοί τύποι που οδηγούν στο ανήλιο βάραθρο της παγκοσμιοποίησης αιχμάλωτες ψυχές και τους τροφοδοτούν με την ψευδαίσθηση μιας ζωής γεμάτης σκιές που μοιάζει μ' ένα τεράστιο θέατρο σκιών. Σαν τους αλυσοδεμένους κατάδικους που ζουν με απόκοσμους ήχους δίχως επαφή με την πραγματικότητα.

Απέναντι στο σκοτάδι της παγκοσμιοποίησης υπάρχουν οι δυνάμεις του Φωτός και της Ελευθερίας του Εθνικοκοινωνισμού. Είναι οι Εθνικές Λαϊκές Δυνάμεις που προτάσσουν την αυθυπαρξία της Φυλής, την υπακοή στο Εθνικό Συμφέρον και την Πίστη στο Θεό. Είναι η ασφαλής οδός για Ισχυρή Πατρίδα και Λαϊκή Ευημερία.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Οι Αλβανοί μεθοδεύουν αλλοίωση του αριθμού των Βορειοηπειρωτών - ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ!

Posted: 14 Sep 2011 08:42 AM PDT

Ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και είναι υψίστης εθνικής σημασίας για την Ελλάδα. – Απειλούν τους Ομογενείς να μη δηλώσουν την Ελληνική τους εθνικότητα…

• Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την πολυσυζητημένη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία, που ξεκινά την 1η Οκτώβρη. Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη διαδικασία, ιδιαίτερα για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, γι' αυτό και η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί δίπλα στους ομογενείς, αφού η απογραφή αποτελεί θέμα υψίστης εθνικής σημασίας!
Έστω και την ύστατη στιγμή, απαιτείται όλοι οι Βορειοηπειρώτες, πολιτικά κόμματα, Σύλλογοι, Φορείς κ.α. να ενωθούν και να δώσουν βροντερό «παρών» στην απογραφή. Πρέπει να δηλώσουν την ελληνική εθνικότητά τους, για να αποδειχθεί και εμπράκτως, ότι ο πληθυσμός τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνά σήμερα κατά πολύ τις 400.000, δίνοντας παράλληλα μια αδιαμφισβήτητη απάντηση στις συνεχείς εθνικιστικές προκλήσεις των Αλβανών, που...

Μπείτε η διαδώστε την ομάδα του greekalert

Posted: 14 Sep 2011 07:44 AM PDT

bisbos.gr

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT

bisbos.gr


Λέω την αλήθεια

Posted: 14 Sep 2011 05:28 AM PDT

Τι σου κάνει το zoom

Posted: 14 Sep 2011 04:20 AM PDT

ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ : "μαντεψε τι κανει η γυναικα σου αυτή τη στιγμη!"



ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ! ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΝΕΑ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ : "Ειχε υπερβολικό zoom η προηγούμενη φωτο, σου τη στέλνω τώρα ολόκληρη."
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Είναι το παρακάτω αποδεικτικό υλικό για εξωγήινες βάσεις στο φεγγάρι;;;

Posted: 15 Sep 2011 01:34 AM PDT

Έχετε ασχοληθεί ποτέ με το θέμα;;;Η ιστορία των ΑΤΙΑ στην Ελλάδα!!

Posted: 15 Sep 2011 01:32 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
26/4/2004


Oι επίσημες αναφορές στην Ελλάδα ξεκινούν από το 1940 όταν η
πολεμική αεροπορία αντιλήφτηκε την ύπαρξη άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στο ελληνικό εναέριο χώρο .Οι έρευνες βέβαια έγιναν με πλήρη μυστικότητα και με την βοήθεια φίλης υπερδύναμης .Στην πορεία των ετών που πέρασαν δημιουργήθηκαν ερευνητές και ανεξάρτητες ομάδες έρευνας που παρά τα "εμπόδια" που αντιμετώπισαν κατέγραφαν με ζήλο τα τεκταινόμενα στον ελλαδικό χώρο με εντυπωσιακά αποτελέσματα ....

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι από της χώρες που κρατά αρχεία για (1) άγνωστα "στίγματα" στα ραντάρ (2) για αναχαιτίσεις A.T.I.A που συναντούν οι πιλότοι μας στους ουρανούς της Ελλάδος και που έχουν ρητή εντολή να μην σχολιάζουν τίποτε (3) για αρχεία αναχαιτίσεων - ατυχημάτων που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες



Σοβαρά ερωτηματικά ζητούν απαντήσεις , όπως γιατί οι "αναγνωρίσεις" άγνωστων στιγμάτων στο ελληνικό εναέριο χώρο (που δεν μοιάζουν με συμβατικά αεροσκάφη ) γίνονται τώρα χωρείς αναχαιτίσεις; Γιατί όταν παρατηρούνται άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό από τους έμπειρους πιλότους μας έχουν εντολή να μην τα καταδιώξουν και να μην το σχολιάζουν πουθενά.

Το χρονικό

--------------

Το 1952 ο αρχηγός του ελληνικού Στράτου ,σμηναγός Χρήστος Δεμεστηχας έγραψε μια αναφορά προς τους ανωτέρους του , περιγράφοντας <μυστηριώδη αεροσκάφη > που εθεάθησαν στην διάρκεια του Β, Παγκόσμιου Πολέμου. Ανεξήγητοι ιπτάμενοι δίσκοι ,γνωστοί σαν ( Φου φαιτερς) προβλημάτισαν τα βομβαρδιστικά τον Συμμάχων στης αποστολές τους πάνω από τα Βαλκάνια. UFO Δίσκοι. 1//79/s4-5

Την σοβαρότητα της κατάστασης υπογραμμίζει ένα περιστατικό όταν ένα UFO πέταξε γύρο από ένα αεροσκάφος τύπου Α-7η. Ο ίδιος υπουργός εθνικής άμυνας Κ. Ευάγγελος Α. Τοσίτσας εξέπληξε τους δημοσιογράφους σε Πρές κονφερανς που έγινε μετά το περιστατικό αυτό, όταν προέτρεψε για μια επείγουσα ερευνά του φαινομένου αυτού ..UFO δίσκοι 1/79/s/4-5Αποσπάσματα από ρεπορτάζ της εποχής από το περιοδικό UFO Ιπτάμενοι Δίσκοι Πιστό αντίγραφο από το τεύχος Ιανουαρίου -1979 ufo ιπτάμενοι δίσκοι -σελίδα 4-5-6-7

Στό μεταξύ, ό (πρώην) ύπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Άβέρωφ, έπέστρεφε άπo μιά επίσκεψη του στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα μέ πληροφορίες πού προέρχονται άπό τον αντισμήναρχο τής Ελληνικής Αεροπορίας Ε. Πετ......... ό υπουργός είχε ενδιαφερθεί εδώ κι αρκετό καιρό για τα UFO, καί μάλιστα στή διάρκεια τού ταξιδιού του πρός τήν Αθήνα κρατούσε μέσα στό αεροπλάνο σχετικές σημειώσεις. Δέν ήξερε προφανώς ακόμα ότι ένας αξιωματικός στήν Αθήνα είχε ήδη αναφέρει μερικές από τις παρατηρήσεις τού πιλότου τού A71-1, μαζί μέ μία δήλωση πού έπέμενε ότι δέν υπήρχε «καμιά ουσία» στις αναφορές γιά UFO. Ο κ. Άβέρωφ επρόκειτο νά εμφανιστεί σέ μία συνηθισμένη πρες κόνφερανς, γιά νά συζητήσει θέματα τού ΝΑΤΟ.



Η συγκέντρωση αύτή συνέβη στό ξενοδοχείο Σελεκτ , κοντά στη Πλάκα, στήν Αθήνα. Ο Κ. υπουργός. πρός μεγάλη έκπληξη τών συνεργατών του καί όλων εκείνων πού πιστεύουν στήν ύπαρξη μίας επίσημης πίεσης γιά ένα δήθεν «ξεσκέπασμα» τής υπόθεσης τών UFO, είχε φαίνεται αποφασίσει ν'άλλάξει τακτική, σχολιάζοντας δημόσια τό αυξανόμενο μυστήριο τών ιπταμένων δίσκων στήν Ελλάδα. Είχε δέ στή διάθεση του έναν φάκελο πού κάλυπτε αρκετά περιστατικά UFO, στά οποία περιλαμβανόταν κι εκείνο τού Α-7Η, καθώς και τής αεροπορικής βάσης τής Λάρισας, πού αναφέραμε στην αρχή τού άρθρου. Υστερα λοιπόν απο τά προκαταρτικά σχόλια πάνω σέ άλλα θέματα, ό κ. Αβέρωφ έκανε τήν Ιστορική δήλωση ότι δέν αμφιβάλει πιά γιά τήν ύπαρξη τών UFO. Σιωπή έπεσε στήν αίθουσα. .



Ο υπουργός κοίταξε μέ νόημα τούς δημοσιογράφους κι έκανε μία δήλωση απίστευτης σπουδαιότητας για έναν άνθρωπο τής θέσης πού αύτός κατείχε: <<Θ έ λ ω να συστήσω νά εξεταστεί ή περiπτωση μίας έρευνας άμεσης ανάγκης σχετικά μέ τήν προέλευση καί τήν ταυτότητα τών άγνώστων αύτών έναερίων φαινομενων >> . Υπάρχουν πάντως σοβαρές ενδείξεις ότι ό κ. Άβέρωφ ή άλλαξε γνώμη. ή δέχτηκε τις προτροπές «ανωτέρων» του γιά νά υιοθετήσει μιά διαφορετική άποψη. Σύμφωνα μέ τόν βοηθό στρατιωτικό ακόλουθο η άποψη αυτή εκφράζει την προσωπική άποψη του Κ Αφερωφ και όχι την επίσημη Ελληνική κυβέρνηση



1947 Η ελληνική κυβέρνηση θορυβήθηκε από παράξενα αντικείμενα που πετούσαν πάνω από την Ελλάδα . Ανησυχώντας ότι μπορεί να επρόκειτο για σοβιετικούς πύραυλους οι αρχηγοί του ελληνικού Στράτου έδωσαν εντολή σε ομάδα μηχανικών να ερευνήσει το θέμα . Γρήγορα όμως αντιλήφθηκαν ότι δεν επρόκειτο για πύραυλους , τότε ρωτήθηκε το υπουργείο αμύνης τον USA για τα μυστηριώδη αντικείμενα , γρήγορα αναγκάστηκαν να σωπάσουν όπως και να σταματήσουν την ερευνά..

Βοηθάει άραγε η αεροπορία τον ΗΠΑ την ελληνική κυβέρνηση στης έρευνες για τα UFO ?.Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Athens Courier στης 11/8/77 αναφέρεται ότι οι χώρες συζητούν μυστικά το θέμα και ότι τα RF-4C χρησιμοποιούνται και για φωτογράφηση άγνωστων αντικειμένων ,αναφορά γίνεται επίσης ότι υψηλόβαθμος της υπηρεσίας ασφαλείας επιβεβαίωσε την ελληνοαμερικανική συνεργασία στο θέμα αυτό.





Ελληνικές αναφορές UFO Ενδεικτικές αναφορές



--------------------------------------------------------------------------------









Αεροπορική βάση Λάρισας 18 Ιανουαρίου 1977 οι εργάτες που δούλευαν στο αεροδρόμιο ,είδαν ένα δίσκοειδες μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει μέσα από χαμηλά υψόμετρου σύννεφα, να πετά κατά μήκος του διαδρόμου και να αιωρείται πάνω από ένα υπόστεγο επισκευών .Αρκετή ανέφεραν ένα οξύ ήχο που δεν μπόρεσαν όμως να προσδιορίσουν ,το περιστατικό αυτό αλλά και αλλά με σχέση τα UFO, έκαναν πρόσφατα τον πρώην αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας Κωνσταντίνο .Μ. να δηλώσει ότι τα UFO ίσως να αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας .UFO δίσκοι. 1/79s 5-6 D8





1977 Πάνω από το Αιγαίο ανοιχτά του Βόλου ένας 26 υποσμηναγός πετούσε σε ύψος 17000 ποδιά ,λίγο μετά το σούρουπο με Α-7η -2

βρισκόταν σε πτήση ρουτίνας όταν το βλέμμα του έπεσε σε ένα σημάδι αρκετά μιλιά μακριά . Η πρώτη σκέψη ήταν ότι επρόκειτο για εχθρικό καταδιωκτικό από πλευράς της Τουρκίας , ο υποσμηναγός γύρισε το αεροσκάφος για να δει καλύτερα όταν η κουκίδα έγινε ένα δισκοειδη σκάφος .Το UFO είχε ανάπτυξη ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος του αεροπλάνου <αναφορά πιλότου "καθώς πλησίαζε διέκρινα ένα κυκλικό σκάφος διαμέτρου 10 μέτρων με μία θαμπή ασιμοχρωμη επιφάνεια σαν ανοξείδωτο μέταλλο ,υπήρχε στο κέντρο του ένα υπερυψωμένο τμήμα μ, ένα άνοιγμα που έμοιαζε με τον θάλαμο πιλότου δεν παρατήρησα εξάτμιση ούτε καμία ένδειξη συστήματος προώθησης " .



Καθώς το ούφο πλησίαζε φαινόταν να κάνει μερικές αλλαγές στην πορεία του βουτώντας από τη μια πλευρά στην άλλη , το Α7Η2 γύρισε προς τα αριστερά κάνοντας μια μεγάλη βουτιά διαφυγής το UFO βούτηξε και αυτό με εκπληκτική ταχύτητα " Εντυπωσιάστηκα και φοβήθηκα, το άγνωστο σκάφος ακολουθούσε κατά γράμμα την μανούβρα μου έφτασα στα 10.000 πόδια και το UFO έκανε το ίδιο, τα επόμενα 8 λεπτά ήταν πολύ δύσκολα". Ο υποσμηναγός επιχειρούσε συνεχεία μανούβρες για να ξεφύγει δυστυχώς ο πιλότος έχασε την ψυχραιμία του γιατί το UFO επιχειρούσε πιο στενά τώρα, πίεσε το αεροπλάνο στα όρια του ,και όπως δήλωσε είχε πανικοβληθεί ! Mετά από αυτό ο υπουργός τότε Κ ΑΒΕΡΩΦ. είπε ,"κάποτε αμφέβαλα για το αν τα UFO είναι αληθινά, δεν έχω όμως πια αυτή την αμφιβολία .Όσο για το κυνηγητό με το Α7 το UFO ξαφνικά γύρισε νότια και χάθηκε .UFO Δίσκοι





27 Νοεμβρίου 1979 βράδυ, τα ραντάρ του Αιγαίου έπιασαν στις οθόνες τους ένα άγνωστο ιπτάμενο στόχο που πλησίαζε από την πλευρά της Τουρκίας .

Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι επρόκειτο για αεροπλάνο και μάλλον δεν ήταν τζετ λόγο ταχύτητας κάπου 160 μιλιά την ώρα, αυτή η ταχύτητα γίνεται να χρησιμοποιηθεί αλλά μόνο σε περίπτωση ανάγκης . Δύο μιράζ απογειώθηκαν αφού τους ειδοποίησε το κέντρο της Λάρισας και σύντομα ήταν στα ραντάρ των μιράζ ,σε απόσταση 2 μιλιών από τον στόχο το άγνωστο αντικείμενο ανέπτυξε ταχύτητα και ισοφάρισε εκείνη των μιράζ ,διατηρώντας την απόσταση σταθερή το παιχνίδι κράτησε αρκετή ώρα , το αντικείμενο δεν απομακρυνόταν αλλά διατηρούσε μια κυκλική πορεία με τα μιράζ πίσω του στα 2 μιλιά .



Όλα αυτά με υποηχητικές ταχύτητες να πούμε ότι το άγνωστο σκάφος ήταν στον ελληνικό εναέριο χώρο! .Ο λόγος που τα μιράζ δεν επιτάχυναν ήταν ότι είχαν εξωτερικές δεξαμενές και λόγο κόστους δεν έγινε απόρριψη (μέγιστη ταχύτητα 0,95 mach .Τα μιράζ συνέχισαν μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμα και γύρισαν πίσω. Το άγνωστο σκάφος εξακολουθούσε την κυκλική τροχιά του παράλληλα όμως έφυγαν αλλά δύο μιράζ που ήταν οπλισμένα. Όταν πλησίασαν την περιοχή εντόπισαν τρία UFO ,τα τρία αυτά UFO εξακολούθησαν την τακτική της απόστασης μόλις επιτάχυναν τα μιράζ ανάπτυσσαν ταχύτητα και αυτά .Δυστυχώς τα μιράζ γύρισαν πίσω λόγο καυσίμων . UFO Δίσκοι.re/ Ideal's UFO Magazine 9/1978/ s 38-43

18/7/81 Άκρατα . Λεμονοδασος Άκρατας Αιγιαλείας εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από δυο μάρτυρες άγνωστο αντικείμενο .


Το αντικείμενο ήταν δίσκοειδους σχήματος και χρώματος γκρίζου που πετούσε σε ύψος 1000 περίπου μέτρων και απόσταση από τους παρατηρητές περίπου 2 χιλιόμετρα . Το αντικείμενο έκανε μια ημικυκλική τροχιά και βρέθηκε σχεδόν πάνω από τους μάρτυρες . Όταν χαμήλωσε λίγο πάνω από τους παρατηρητές και παρέμεινε ακίνητο για λίγα δευτερόλεπτα φωτογραφήθηκε 3 φορές , το μέγεθος του ήταν περίπου ενός μικρού αεροπλάνου .Το αντικείμενο σε αστραπιαίο χρόνο τινάχτηκε προς τα πάνω παίρνοντας χρώμα πορτοκαλή .Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην ελευθεροτυπία στης 7/8/81. Α- E.ufo τ-8ε-81 σ-5



28/2/1978 Αεροπλάνο της Ολυμπιακής αεροπορίας παρακολουθήθηκε στενά από άγνωστο δίσκοειδες ιπτάμενο αντικείμενο .Το αντικείμενο που αναβόσβηνε εκτυφλωτικό φως, ακολούθησε το αεροπλάνο σε κοντινή απόσταση και για 10 περίπου λεπτά .Το πλήρωμα όσο και επιβάτες ανέφεραν ότι το αντικείμενο ήταν στρογγυλό με εμφανή παράθυρα ? η φινιστρίνια,σχήματος οβάλ ,το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από ραντάρ









3 /9/1967 Άγνωστο φωτεινό αντικείμενο εντοπίστηκε από ραντάρ πάνω από την λίμνη τον Ιωαννίνων όταν εντοπίστηκε οπτικά έδινε την εντύπωση πυρακτωμένης σφαίρας που παρέμενε σε ύψος 2 χιλιομέτρων και στην ίδια θέση για 1 ώρα τουλάχιστον .Ειδοποιήθηκε η αεροπορική βάση της....... και απογειώθηκαν δυο αεροσκάφη για αναγνώριση, όταν τα αεροσκάφη έφτασαν σε απόσταση 15 μιλίων το αντικείμενο έκανε ένα ελιγμό προς τα αριστερά κι άρχισε να κατευθύνετε με τρομακτικούς ρυθμούς προς τα επάνω. Ο εντοπισμός της κίνησης έγινε από ραντάρ και στην δεύτερη σάρωση που έγινε δεν υπήρχε πουθενά .Η εμβέλεια του ραντάρ ήταν 220 μίλια και η σάρωση διαρκεί ένα λεπτό υπολογίστε- ταχύτητα αντικειμένου 13.000. μίλια !!!! Το φαινόμενο έγινε και την άλλη μέρα και ακολούθησε το ίδιο παιχνίδι με τα αεροπλάνα δεν "πιάνονταν" με τίποτε !



--------------------------------------------------------------------------------



11/2/1988 Εννέα το βράδυ ένα παράξενο μεγάλο φωτεινό αντικείμενο ακολουθούσε την πτήση της Ολυμπιακής που εκτελούσε την πτήση 608 Αθήνας Κέρκυρας ,σύμφωνα με τον κυβερνήτη κ.Ν. Α. το παράξενο αντικείμενο εξέπεμπε εκτυφλωτικό φως όσο τρία τζάμπο μαζί !Ο πιλότος ξεκίνησε πρόωρα διαδικασία προσγειώσεις και στο ύψος 1000 ποδών ,το αντικείμενο παρέμεινε ψηλά για 20 λεπτά και πετούσε σχεδόν πάνω από το αεροδρόμιο , για ένα διάστημα εντοπίστηκε να κατεβαίνει στα 350 μέτρα και κοντά στην κεραία του αερολιμένα .Η πολεμική αεροπορία παρόλο που ενδιαφέρθηκε για το γεγονός δεν έδωσε εντολή για αναχαίτιση του αντικειμένου , μάλιστα σύμφωνα με τον ελεγκτή της εναέριας κυκλοφορίας του ελληνικού η τακτική αυτή της μη αναχαίτισης άγνωστων αντικειμένων έχει



--------------------------------------------------------------------------------



26/4/1987 Πρωί στρατιωτικό αεροπλάνο C141 με στοιχεία Μαικ -707 με αναχώρηση από την βάση Τορεον της Ισπανίας ,αναφέρει ο πιλότος " Από την στιγμή που μπήκα στον ελληνικό εναέριο χώρο με ακόλουθη επικίνδυνα άγνωστο σκάφος κοιτάξτε τη συμβαίνει " Ο πύργος έλεγχου του ελληνικού έβλεπε το το C141σε ύψος 41000 ποδών ,αλλά δεν εντόπιζε το άγνωστο σκάφος ! πιλότος " βλέπω να έχει πορεία σύγκρουσης με εμένα και έχει έντονα κόκκινα και πορτοκαλιά Φώτα "Ο πύργος έλεγχου έδωσε εντολή να κατέβει στα 15000 πόδια με σκοπό να δουν της κινήσεις του άγνωστου αντικειμένου .



Το C141 κατέβηκε αλλά ακολούθησε και το αντικείμενο ,ο πιλότος πλέον φοβισμένος αναφέρει " με ακολουθεί κάντε κάτι η πείτε μου τη συμβαίνει " Άμεσος ειδοποιήθηκε η πολεμική αεροπορία και είπαν στον πιλότο να ελαττώσει ταχύτητα για να δουν τη θα γινόταν . Το αντικείμενο τον προσπέρασε με εξωφρενική ταχύτητα πάνω από το Αργός "πιλότος με προσπέρασε τώρα είναι στα 10 μίλια το ,βλέπω με δυσκολία , το έχασα ! Ο πιλότος δεν έκανε αναφορά για το επεισόδιο αυτό
5/5/1975 Χανιά Κρήτης


χωριό Βαρύπετρο .Η φωτογράφηση έγινε με κύριο στόχο το αξιοθέατο του χωρίου χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψη των μαρτύρων το άγνωστο αντικείμενο ο δεύτερος μάρτυρας <αυτός που δεν κράταγε την μηχανή> ίσα που αντιλήφτηκε μία φευγαλέα κίνηση στον ουρανό!.



25- 6- 99 Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο ( UFO ) εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από ένα μαρτυρά και φωτογραφήθηκε στο όρος Αχλατ σε υψόμετρο 1400 μέτρων στην περιοχή της Ξάνθης .

Στην περιοχή πετούσαν 2 UFO το οποίο το ένα από αυτά, ήταν πιο μακριά από τον μάρτυρα .Τα UFO μετά από αναλαμπές φωτός εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα -προς

από καβάλα για Αλεξανδρούπολη . Το μέγεθος των UFO υπολογίστηκε στα 40-50 μέτρα! .Το θέμα πήρε δημοσιότητα από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια (Skai-Ant1) στης 25-6-99 και από ημερήσια εφημερίδα ( Ελεύθερος Τύπος 25



--------------------------------------------------------------------------------



Νάξος 6ος- 01 Ανεξήγητα φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην Νάξο . Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας αυτόπτες μάρτυρες ήταν βοσκοί στην ορεινή περιοχή Φιλιωτιου και σπηλιάς Ζ. Τα μεσάνυχτα εκείνης της βραδιάς εντόπισαν φωτεινό μεγάλο αντικείμενο να προσγειώνετε σε ορεινό βοσκοτόπι , κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένα άγνωστο ον με μέγεθος αρκούδας ,κεφάλι άλογου και οπλές στα πόδια του .



Το άγνωστο ον "έτρεχε" με μεγάλα άλματα . Στην παραμονή του κάτω στο έδαφος συναντήθηκε με μικρό κοπάδι από γουρούνια ,στην απρόβλεπτη προφανώς συνάντηση με τα ζώα εκτόξευσε μία ακτίνα φωτός προς τα ζώα . Την άλλη μέρα το πρωί βρέθηκαν 4 γουρούνια με καθολικά εγκαύματα από μέσα και ένα κυνηγόσκυλο κομμένο στα δυο !! Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν συχνοί δραστηριότητα άγνωστων πλασμάτων .



--------------------------------------------------------------------------------



25-12/78 δραστηριότητες UFO υπάρχουν και σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πελοποννήσου ..σύμφωνα με 5 μάρτυρες ήταν περίπου 9-10 το βράδυ περίπου όταν αντιλήφθηκαν ένα φως κοντά στο βουνό που απείχε αρκετά από την βάση. Ξαφνικά το φως άρχισε να αυξάνει την ένταση και να πλησιάζει ταχύτατα προς το αεροδρόμιο .Το αντικείμενο ήρθε και σταμάτησε πάνω από τον διάδρομο σε ύψος 200 περίπου μέτρων το αντικείμενο απέκτησε ένα έντονο άσπρο φως και έμενε ακίνητο .Ξαφνικά άρχισε να αλλάζει χρωματισμούς, η διάρκεια ήταν περίπου λιγότερη από λεπτό σύμφωνα με τον μαρτυρά το μέγεθος ήταν 15-20 μέτρα .



Το αντικείμενο χάθηκε και άρχισαν να εμφανίζονται μικρότερα κόκκινου χρώματος και διαμέτρου 2-3 μέτρα, τα αντικείμενα έκαναν μία παλινδρομική κίνηση με μεγάλη ταχύτητα επάνω από την άκρη της πίστας .Το φαινόμενο πλέον είχε γίνει αντιληπτό από αρκετούς <μέσα στους θαλάμους> και οι αξιωματικοί έκλεισαν τα παραθυρόφυλλα! .Το παράδοξο είναι ότι για 3 ημέρες την ίδια ώρα γινόταν τα ίδια, το γεγονός αποσιωπήθηκε



--------------------------------------------------------------------------------



8/1966 Πρέβεζα Άκτιο περιοχή αεροδρομίου μάρτυρες 8 σμηνίτες εκπαιδευμένοι στην μετεωρολογία .Ήταν ώρα 9 το βράδυ και ο καιρός καλός κάποια στιγμή διακρίναμε στον ουρανό μία φωτεινή κουκίδα που ερχόταν από την μεριά του ιόνιου Πελάγους αυξάνοντας την διάμετρο του .Στην αρχή το πέρασαν για κάποιο αεροπλάνο αλλά γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό .Η κουκίδα είχε πάρει της διαστάσεις της πανσέληνου με χρώμα κόκκινο κάποια στιγμή άρχισε να αλλάζει από επάνω προς τα κάτω διάφορους χρωματισμούς κόκκινο κίτρινο μπλε .Το φαινόμενο κράτησε 2 ώρες παίρνοντας διάφορες θέσεις στον ουρανό ,κάποια στιγμή το αντικείμενο έγινε μακρόστενο και άρχισε να βγάζει ένα ειδώς σύννεφου .Το σύννεφο σκέπασε το αντικείμενο , και μετά από αρκετή ώρα το σύννεφο διαλύθηκε, χωρίς να υπάρχει τυπωτέ πλέον στη περιοχή !Το συμβάν θεωρείται τεκμηριωμένο Ο. Φαεθον .


Άγνωστης ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο εμφανίστηκε σε αεροδρόμιο της Κρήτης. Το περιστατικό είχε διάρκεια λίγα λεπτά και έγινε αντιληπτό από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες .




Περεταίρω αρχεία έρευνας εναερίων φαινομένων στη Ελλάδα από το HUFORC



http://www.topeiraxtiri.blogspot.com





4/10/67 Αλεξανδρούπολης. Άγνωστο αντικείμενο παρατηρήθηκε από πολλούς μάρτυρες στον ουρανό της πόλης από της 8 έως τις 9.30 .Το αντικείμενο ήταν τριγωνικό και "άλλαζε" σχήματα με ακανόνιστο ρυθμό . Το αντικείμενο παρατηρήθηκε να χαμηλώνει σε κοντινή περιοχή της Αλεξανδρούπολης .







Σκιάθος καλοκαίρι 1990 περίπου 10.30μμ με αυτόπτες μάρτυρες αρκετούς εργαζόμενους στο λιμάνι και κόσμο της πόλης .

Η αναφορά είναι από 3 αυτόπτες μάρτυρες λίγο έξω από το λιμάνι της Σκιάθου ".Καθόμασταν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το λιμάνι της Σκιάθου και διακόσια μέτρα από την θάλασσα , στης 10,30 περίπου αντιληφθήκαμε στον ουρανό 6-7 άστρα πολλή φωτεινά στην αρχή ήταν σταθερά και μας κίνησαν τη περιέργεια για την ένταση της φωτεινότητας που είχαν , το ύψος ήταν περίπου στης 30 μοίρες .Ξαφνικά μετακινήθηκαν ταυτόχρονα και αστραπιαία δεξιά και σε σε μεγάλη απόσταση και ξανά αριστερά με την ίδια ταχύτητα .Σταμάτησαν για λίγο και μετά με ασύλληπτη ταχύτητα έφυγαν νοτιοδυτικά ." Οι μάρτυρες εντυπωσιάστηκαν με το φαινόμενο και πήγαν στο λιμάνι για να σχολιάσουν το περιστατικό ,μηνάνε κατάπληκτοι από την έκταση που πήρε το φαινόμενο .Το είχαν παρατήρηση αρκετή κάτοικοι και υπεύθυνοι του λιμανιού .Το συμβάν μεταδόθηκε και από τοπικό ράδιο σταθμό .Σύμφωνα με υπεύθυνο του λιμενικού έγινε επικοινωνία με την αεροπορική βάση του Αλμυρού. Φήμες ακούστηκαν για το"σήκωμα" αεροσκαφών για τον εντοπισμό των άγνωστων αντικειμένων , επίσης ανεφέρθησαν προβλήματα εντοπισμού από τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών ασχέτως αν τα είχαν εντοπίσει τα ραντάρ εδάφους .Δ8report.







Σκιάθος χειμώνας 1989 απόγευμα 4 μμ, αναφορά από έναν μάρτυρα .

"Είχα πάει για κυνήγι {καρτέρι}όσο ακόμα έπεφτε το σκοτάδι εντόπισα ψηλά σχεδόν κατακόρυφα από εμένα ένα στρογγυλό αντικείμενο .Ο καιρός ήταν βοριαδάκι ελαφρό και κτ, διαστήματα ψιλόβρεχε.Στην αρχή το πέρασα για μπαλόνι της μετεωρολογίας αλλά το αντικείμενο έμενε ακίνητο και αποκτούσε μία θολή φωτεινότητα .. Όταν έπεσε το σκοτάδι το αντικείμενο άρχισε να κατεβαίνει αυξάνοντας παράλληλα και την φωτεινότητα του. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό που ήταν πάνω από εμένα κατέβαινε σιγά αλά σταθερά ,νιώθοντας φόβο για το παράξενο αντικείμενο άλλαξα φυσίγγια στο όπλο βάζοντας μεγαλύτερης διαμέτρου .Σε διάστημα λιγότερο τον 5 λεπτών είχε κατέβει αρκετά και φαινόταν πλέον καθαρά ήταν μία μπάλα αυτόφωτη και η πορεία του ήταν καθαρά πτωτική προς το μέρος μου .Μετά από αυτό έφυγα γρήγορα από την περιοχή ξεχνώντας το κυνήγι αλλού ".Ο μαρτυράς είναι αξιόπιστος , έμπειρος στην αναγνώριση εναέριων και θαλάσσιων στόχων .Δ8rep







Εύβοια-/9/2000 περιοχή όρους Δίρφυς . Άγνωστο χαμηλά ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο εθεάθη στην περιοχή Στενή Δίρφυος -Στροπωνες - Γλυφάδα.. Αρκετοί μάρτυρες παρακολούθησαν το παλλόμενο αντικείμενο







Αταλάντη Αναφορά ανθρωποειδών.

Έχω ακούσει ενδιαφέροντες ιστορίες για την περιοχή Ορχομενού Αταλάντης και μερικές έχουν ιδιαίτερο λόγο για να τις διαβάσετε .Η πρώτη αφορά μία γεώτρηση που έκαναν στην περιοχή Λουτσιο- Κόλακα , για νερό όταν χάθηκε το τρυπάνι σε βάθος 100 μέτρων !. Τι ήταν? Τίποτε το ιδιαίτερο θα πείτε ίσως κάποιο υπόγειο κοίλωμα η ρήγμα .αλλά….. .Η δεύτερη έχει σχέση και με την πρώτη ,κάτοικοι της περιοχής του τριγώνου Αταλάντης Προσκυνά Ορχομενού αναφέρουν ότι τα βράδια ακούν την γουρούνα με τα γουρουνάκια να περνάει από κάτω! Τι είναι? η γουρούνα με τα γουρουνάκια , θόρυβος που μοιάζει σαν να περνούν υπόγεια τραίνα !! Καλά επιβεβαιωμένο περιστατικό από πρώτο μάρτυρα με πολύ ενδιαφέρον, είναι η ακόλουθη . Κάτοικος της περιοχής Αταλάντης συνταξιούχος γεωργός καθώς πήγαινε το πρωί στο κτήμα είδε μέσα σε μικρό ξέφωτο ένα κυκλικό σαν ταψί μηχάνημα, όπως ανέφερε έσκυψε σε συστάδα θάμνων που ήταν στην αρχή του κτήματος για να κρυφτεί .Αυτό που του έκανε εντύπωση δεν ήταν το άγνωστο σκάφος όσο τα μικρά όντα με τα μεγάλα κεφάλια που φαινόταν να γυροφέρνουν στο άγνωστο σκάφος, το άλλο χαρακτηριστικό που κράτησε ο γέροντας ήταν τα παπούτσια τους που ήταν σαν αθλητικά με την μύτη γυρισμένοι εμπρός σαν τσαρούχια . D8.report







Αεροπορική βάση Λάρισας 18 Ιανουαρίου 1977 οι εργάτες που δούλευαν στο αεροδρόμιο ,είδαν ένα δίσκοειδες μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει μέσα από χαμηλά υψόμετρου σύννεφα, να πετά κατά μήκος του διαδρόμου και να αιωρείται πάνω από ένα υπόστεγο επισκευών .Αρκετή ανέφεραν ένα οξύ ήχο που δεν μπόρεσαν όμως να προσδιορίσουν ,το περιστατικό αυτό αλλά και αλλά με σχέση τα UFO, έκαναν πρόσφατα τον πρώην αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας Κωνσταντίνο .Μ. να δηλώσει ότι τα UFO ίσως να αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας .







1977 Στην περιοχή του Πειραιά εμφανίστηκε ξαφνικά ένα λαμπερό κιτρινοκόκκινο φως που γέμισε μεγάλο μέρος του νυχτερινού ουρανού για 15 λεπτά προτού εξαφανιστεί .

Εκατοντάδες άτομα είδαν το φαινόμενο που ήταν μία "μάζα Φώτος "που είχε διάμετρο 10 περίπου μιλίων .Ορισμένοι μάρτυρες ανέφεραν ότι διέκριναν ένα αντικείμενο να αιωρείται μέσα στο "φωτεινό σύννεφο "







2 Φεβρουάριου 1978 στα περίχωρα της Αθήνας ένα UFO με θολωτή καμπίνα

που εξέπεμπε κόκκινο φως "ενόχλησε" ένα πούλμαν γεμάτο τουρίστες .Το αντικείμενο έμεινε αιωρούμενο για 20 -30 λεπτά και πέρασε πολλές φορές πάνω από το πούλμαν που είχε σταματήσει .UFO δίσκοι .1/79/s/4-5











31/7/79 Μαλακάσα .Αναφορά με πολλή ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρακάτω . Πρόκειται για παρατήρηση από πολλούς μάρτυρες μητρικού σκάφους και έξοδο μικρότερων σκαφών στην περιοχή της Αττικής ! Αναφορά από δυο μάρτυρες ." Είχαμε πάει στις κατασκηνώσεις των σιδηροδρομικών κοντά στη Μαλακάσα κατά της 11-11.30 μ περίπου αντιληφθήκαμε στον νυχτερινό ουρανό ένα οβάλ φωτεινό αντικείμενο με έντονο άσπρο φως ,να έρχεται ταχύτατα από την πλευρά του βουνού ,και με κατεύθυνση τον Ωρωπό .Ξαφνικά σταμάτησε αλλάζοντας χρώμα παίρνοντας μια κόκκινο πορτοκαλή απόχρωση , το αντικείμενο φαινόταν αρκετά μεγάλο περίπου 30-40 μέτρα .Στην κοιλιά του είχε διάφορα ακανόνιστα φώτα να τρεμοπαίζουν ακανόνιστα ,το ύψος του αντικειμένου ήταν περίπου στα 1000 μέτρα .Σε διάστημα όχι λιγότερο από 10 λεπτά , βγήκαν δυο μικρά φωτεινά αντικείμενα που σταμάτησαν για λίγο κοντά στο αντικείμενο, ο κόσμος της κατασκήνωσης είχε εντυπωσιαστεί ,πριν καλά συνειδητοποιήσουμε το μεγάλο αντικείμενο έφυγε προς το βουνό .Το ένα από τα μικρά φωτεινά αντικείμενα έφυγε μαζί με το "μητρικό" . Αρχείο D8 .







7-7-80 2 η ώρα το βράδυ Σούνιο αναφορά από 3 μάρτυρες.

Οδηγούσα το αυτοκίνητο μου σιγά και μόλις είχα προσπέραση τον ναό του Ποσειδώνα και η κίνηση ήταν ελάχιστη ,ξαφνικά το ραδιόφωνο του αυτοκίνητου που έπαιζε κανονικά σταμάτησε απότομα .Προσπάθησα να πιάσω κανένα σταθμό αλλά μάταια το ράδιο ήταν <νεκρό> σε σύντομο χρονικό διάστημα η μηχανή του αυτοκινήτου άρχισε να παρουσιάζει στιγμιαίες ανωμαλίες .Αυτό με ανησύχησε αλλά ευτυχώς δεν κράτησε πολύ, όταν ξαφνικά άναψε ένα εκτυφλωτικό γαλάζιο φως λούζοντας το αυτοκίνητο ,μετά από μία συζήτηση με τους υπόλοιπους επιβάτες αποφάσισα να πάω έξω .Αυτό που αντίκρισα ήταν εντυπωσιακό σε απόσταση 20 μέτρων ήταν προσγειωμένο ένα άγνωστο αντικείμενο με διάμετρο στο περίπου 7-8 μέτρα και ύψος 3 μέτρα υπήρχε ένας θόλος μάλλον διαφανής .Το σκάφος πατούσε σε λεπτά ποδαράκια και δεν υπήρχαν ίχνη από πόρτες η παράθυρα το αντικείμενο ήταν <σβηστώ> και είχε μία μεταλλική όψη .Ξαφνικά ο θόλος φωτίστηκε και διέκρινα σε διάχυτο φωτισμό δύο φιγούρες μάλλον ανθρώπινες να κινούνται με νευρικές κινήσεις η μία μορφή με αντιλήφτηκε και σήκωσε τα χέρια του σαν χαιρετισμό ! .Ο δίσκος χωρίς τον παραμικρό ήχο ανυψώθηκε κατακόρυφα και χάθηκε η διάρκεια της συνάντησης ήταν 2-3 λεπτά .







Υμηττός Μάιος 1980 .Η θέαση έγινε από την περιοχή τον Ιλισίων (ζωγράφου) και κοντά στους πρόποδες του βουνού .

Περιγραφή μάρτυρα <ήταν βράδυ περίπου 4 πμ και είχα ξυπνήσει για να πάω στην κουζίνα για λίγο νερό η κουζίνα του σπιτιού μου έβλεπε μέσο μπαλκονόπορτας σε όλο τον Υμηττό .Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τίποτε επάνω εκτός από το ραντάρ και τον ΟΤΕ στα αριστερά του βουνού .Στην γρήγορη μάτια που έριξα έξω αντιλήφθηκα ένα φως έντονου κόκκινου χρώματος να κινείται αργά μέσα στα σύννεφα και έξω από αυτά ,δεν ήταν στη κορφή του βουνού αλλά λίγο πιο κοντά προς την Αθηνά ,το παρατήρησα για περίπου 5 λεπτά βλέποντας να κάνει αργές κινήσεις σε ένα κομμάτι του ουρανού.> Η μάρτυς μετά το πεντάλεπτο σταμάτησε την παρακολούθηση του φαινομένου αποχωρώντας από την κουζίνα .D 8.Repo







1977 Στην περιοχή του Πειραιά

εμφανίστηκε ξαφνικά ένα λαμπερό κιτρινοκόκκινο φως που γέμισε μεγάλο μέρος του νυχτερινού ουρανού για 15 λεπτά προτού εξαφανιστεί .Εκατοντάδες άτομα είδαν το φαινόμενο που ήταν μία "μάζα Φώτος "που είχε διάμετρο 10 περίπου μιλίων .Ορισμένοι μάρτυρες ανέφεραν ότι διέκριναν ένα αντικείμενο να αιωρείται μέσα στο "φωτεινό σύννεφο "







2 Φεβρουάριου 1978 στα περίχωρα της Αθήνας ένα UFO με θολωτή καμπίνα που εξέπεμπε κόκκινο φως "ενόχλησε" ένα πούλμαν γεμάτο τουρίστες .Το αντικείμενο έμεινε αιωρούμενο για 20 -30 λεπτά και πέρασε πολλές φορές πάνω από το πούλμαν που είχε σταματήσει .







2/6/79 Θεσσαλονίκη .Περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο είδαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πολλοί κάτοικοι της πόλης γύρω στης 11.50 το βράδυ .

Το αντικείμενο ήταν πάνω από τον Θερμαϊκό ,σύμφωνα με τις περιγραφές το αντικείμενο είχε σχήμα κώνου που περιστρεφόταν γύρω από τον εαυτό του και εξέπεμπε λάμψη . Το αντικείμενο εξαφανίσθηκε για λίγο και εμφανίσθηκε πάλι στης 12.10 για να χαθεί πέντε λεπτά αργότερα προς τον νότο αφήνοντας φωτεινή "ουρά".







3/10/67 Θεσσαλονίκη .Στης 5 τα απόγευμα εμφανίστηκε στον ουρανό ένα αντικείμενο το οποίο με γυμνό μάτι φαινόταν να έχει σχήμα κολωρου κώνου .Το χρώμα του ήταν λευκώ και τα πλευρά του χρύσιζαν στο φως του ήλιου ,η λαμπρότητα του ήταν πολλή ισχυρή .Το αντικείμενο ήταν σε ύψος 20.000 πόδων αλλά παρά την απόσταση ήταν εντυπωσιακό .Παρέμεινε αιωρούμενο 2ωρες και κατόπιν χάθηκε







7/1/78 Έδεσσα Κάτοικοι του χωριού Μεσιμερηου Εδέσσης και ώρα 7,10μμ εντόπισαν μια "φωτιά "κοντά σε ύψωμα πάνω από το χωριό και κοντά στο εκκλησάκι του άγιου ΑθανάσιουΌταν πλησίασαν οι χορικοί και πυροσβέστες τον λόφο η "φωτιά" μετακινήθηκε με αναλαμπές της έντασης , γρήγορα εντόπισαν ένα έντονο φως με μία ανταύγεια θολή τριγύρω της . Το αντικείμενο παρατηρήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα προτού χαθεί οριστικά να είναι κοντά σε ένα υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ .Όταν πήγαν οι πυροσβέστες στο σημείο του φαινομένου δεν υπήρχαν ίχνη στο έδαφος







Μεσολόγγι Περιστατικό που αναφέρετε σε υποβρύχιο αντικείμενο και συνέβη το 1971.

Ήταν καλοκαίρι και ο μαρτυράς ψάρευε μέσα από βάρκα έξω από το Μεσολόγγι .Ξαφνικά αντιλήφθηκε ότι τα νερά γύρω του άργησαν να αναστατώνονται παράξενα και τα αφρόψαρα να πετάγονται από την θάλασσα .Κοιτάζοντας στην θάλασσα εντόπισε ένα μεγάλο αντικείμενο να έχει εμφανιστεί στα ρηχά νερά και σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την βάρκα .Το αντικείμενο έβγαζε ένα έντονο πράσινο φως που φώτιζε τα αναστατωμένα νερά .Το περιστατικό κράτησε γύρω στα 5 δευτερόλεπτα και το αντικείμενο χάθηκε ξαφνικά όπως είχε εμφανιστεί .







Λέρος Υπάρχουν αναφορές για παράξενα και παράδοξα γεγονότα στη Λέρο

μία που έκανε αρκετή εντύπωση και αναφέρετε για κάθοδο ομάδας από μικρά ανθρωπάκια από λόφο του νησιού !αλλά θα αναφερθώ στο μέλλον για το περιστατικό αυτό .Υπάρχουν δυο αναφορές η πρώτη αναφέρετε σε νυχτερινά φώτα και είναι από 2 μάρτυρες και η δεύτερη αναφέρετε σε επαγγελματία ψαρά που συνάντησε άγνωστο υποβρύχιο αντικείμενο







Ιούλιος 1992 Κάλαμος κατασκήνωση του ΙΚΑ . Η αναφορά προέρχεται από δύο μάρτυρες που ήταν στην κατασκήνωση .

Ο πρώτος εντοπισμός του αντικειμένου έγινε από την πρώτη μάρτυρα 12 ετών εκείνη την εποχή και ακολούθησε η ο εντοπισμός από την μητέρα της που κοιμόταν μαζί της (η κατασκήνωση λειτουργούσε και με τους γονείς μαζί ) .Ήταν 2 το βράδυ και ο πρώτος μάρτυς ( το παιδί) ξύπνησε από άγνωστο λόγο κοιτώντας προς την περιοχή της θάλασσας ( δεν φαίνεται η θάλασσα λόγο πεύκων )εντοπίζοντας ένα άγνωστο αντικείμενο σχήματος δίσκου να πλησιάζει από την θάλασσα .Το αντικείμενο ερχόταν γρήγορα αλλά ελάττωσε την ταχύτητα του γρήγορα, τότε ξύπνησε και ο δεύτερος μάρτυρας ( η μητέρα της ) .Το αντικείμενο ήταν περιτριγυρισμένο με μία ομίχλη παρ, όλου που ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος , ήταν σχήματος πεπλατυσμένου ταψιού και φαινόταν πεντακάθαρα το πίσω μέρος του , στην μέση υπήρχαν πολλά Φώτα που αναβόσβηναν ρυθμικά και άφηνε μία "αναθυμίαση " πίσω του σχεδόν διαφανής .Το αντικείμενο κοντοστάθηκε και χαμήλωσε σχεδόν πάνω από τα πεύκα , τότε τρεμόπαιξαν τα φώτα της κατασκήνωσης μέχρι που έσβησαν για λίγο . Άμεσος μετά η ομίχλη που το περιτριγύρισε κάλυψε όλο το UFO και χάθηκε μόνο μίας !! Το φαινόμενο κράτησε περίπου 7 λεπτά . Η αναφορά είναι πρόσφατη και ενυπόγραφη .Re. HUFORC







Νάξος 6ος- 2001 Ανεξήγητα φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην Νάξο .

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας αυτόπτες μάρτυρες ήταν βοσκοί στην ορεινή περιοχή Φιλιωτιου και σπηλιάς Ζ. Τα μεσάνυχτα εκείνης της βραδιάς εντόπισαν φωτεινό μεγάλο αντικείμενο να προσγειώνετε σε ορεινό βοσκοτόπι , κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένα άγνωστο ον με μέγεθος αρκούδας ,κεφάλι άλογου και οπλές στα πόδια του .Το άγνωστο ον "έτρεχε" με μεγάλα άλματα . Στην παραμονή του κάτω στο έδαφος συναντήθηκε με μικρό κοπάδι από γουρούνια ,στην απρόβλεπτη προφανώς συνάντηση με τα ζώα εκτόξευσε μία ακτίνα φωτός προς τα ζώα . Την άλλη μέρα το πρωί βρέθηκαν 4 γουρούνια με καθολικά εγκαύματα από μέσα και ένα κυνηγόσκυλο κομμένο στα δυο !! Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν συχνοί δραστηριότητα άγνωστων πλασμάτων .





1980 Όλες σχεδόν οί αθηναϊκές εφημερίδες ανέφεραν γύρω στις 15 Φεβρουάριου την είδηση ότι τό πλήρωμα ένός αεροσκάφους τής Ολυμπιακής πού πετούσε απο Λήμνο πρός Αθήνα, είδε γιά δέκα περίπου λεπτά ένα φωτεινό UFO.

Τό αντικείμενο ήταν σέ μιά απόσταση 10-15 μίλια . Στά 22.000 πόδια. 15 μίλια δέν είναι πολύ μεγάλη απόσταση. αν όμως άν ληφθεί υπόψη ότι τό φώς πού εκπέμπε ήταν ευκρινές καί ή αλλαγή τών χρωμάτων επίσης ευκρινής, τότε συνεπάγεται ότι τό αντικείμενο είχε μεγάλο όγκο. Το συμπέρασμα αύτό βγαίνει έμμεσα καί άπό ότι όταν τό ραντάρ άπό κάτω μάς λέει ότι έχουμε ένα αντίθετο ίχνος στό 15 μίλια, δηλαδή ότι ένα άλλο αεροπλάνο πετάει μπροστά μας σέ απόσταση 15 μίλια, και δέν είναι εύκολο νά τό δούμε.

10 παρά τό βράδυ καί γυρίζαμε άπό τή Λήμνο. Τό φαινόμενο τό παρατήρησαν επιβάτες και το πληρώματος Γιά νά μπορέσουμε όμως νά τό δούμε τόσο καθαρά ή πρέπει τό αντικείμενο νά ήταν πολύ μεγάλο ή τό φώς του πολύ δυνατό. Οπωσδήποτε όμως πρέπει νά ήταν μεγάλο γιά νά διακρίνεται τόσο καλά στό 15 μίλια. . Είμαστε μετάξι Σκύρου καί Καρύστου.



Τό αντικείμενο όσο διάστημα κράτησε ή παρατήρηση. δηλαδή 8-10 λεπτα. βρισκόταν παράλληλα μέ μάς στό ίδιο πάντα ύψος. άρα έπρεπε να έχει τήν ίδια ταχύτητα μέ μάς τουλάχιστον. πού σημαίνει 300-310 μίλια. δηλαδή Περίπου 600 χλμ. Σ αυτό τό διάστημα τών 8-10 λεπτών είχαμε διανύσει 60 μίλια. .Το αντικείμενο έγινε αντιληπτό αρχικά από επιβάτες και στην συνεχεία από τους πιλότους Μετά ρωτήσαμε τόν Πύργο Ελέγχου τού Αεροδρομίου Αθηνών άν έχει κανένα ίχνος η . άν πετούσε κάποιο αεροπλάνο τήν ίδια ώρα παράλληλα μέ μάς. Η Αθήνα έδωσε αρνητική απάντηση. Σημειώστε ότι ή Αθήνα ξέρει όλα τα "ίχνη" Αυτό_ βέβαια ήταν έκτός αεροδιάδρομου. άλλά ή Αθήνα θά πρεπε νά ξέρει. . Δέν έχω δεί ποτέ αστέρι πού νά βγαζει τέτοια χρώματα. . Ούτε υπήρχε περίπτωση νά ήταν αεροσκάφος. Έδινε τήν εντύπωση περιστρεφόμενων φώτων ολόκληρο τό αντικείμενο άλλαζε συνεχώς χρώματα.

EFENPRESS



ΠΗΓΗ

Άντρες:... Ποιο είναι το ...σωστό μέγεθος του... πέους – και άλλα ερωτήματα…

Posted: 15 Sep 2011 01:25 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ποιο είναι το μέσο μέγεθος του πέους;



Πότε είναι πρόωρη η εκσπερμάτωση;


Πως μπορεί να πάθει κάταγμα το πέος αφού δεν έχει κόκαλα; Υπάρχει στ' αλήθεια εθισμός στο σεξ;



Αν νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για το σώμα σας και για το σεξ, ξανασκεφθείτε το. Το σεξ δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο οι περισσότεροι νομίζουν.

«Το σεξ είναι κάτι που μαθαίνουμε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας», λέει ο δρ Σεθ Πρόστερμαν, κλινικός σεξολόγος και σύμβουλος σε θέματα γάμου και οικογένειας από το Σαν Φρανσίσκο. «Μπορεί στα κινούμενα σχέδια ο κόσμος να ερωτεύεται κεραυνοβόλα και το ευτυχές ζεύγος να φεύγει αγκαλιασμένο στο φεγγαρόφωτο για να απολαύσει happily ever after τον έρωτά του, αλλά στην αληθινή ζωή τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα».

Αν η σεξουαλικότητα είναι μια… δια βίου εκπαίδευση, πολλοί άντρες παλεύουν μια ζωή για να… περάσουν το μάθημα – με την προσπάθειά τους να παρεμποδίζεται διαρκώς από το εγώ τους, τους μύθους γύρω από το σεξ, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο «λανσάρεται» αυτό στην σύγχρονη κοινωνία.

Ξένοι ειδικοί βάζουν τα πράγματα σε μια σειρά, ξεδιαλύνοντας τους μύθους από την αλήθεια.

Πόσο μεγάλο είναιΌποιος έχει e-mail είναι σχεδόν βέβαιον πως έχει λάβει ένα spam στο οποίο διαφημίζεται κάποιο «μαγικό» επίθεμα ή χάπι που υπόσχεται να αυξήσει το μήκος του πέους σε «μέγεθος που έως πρότινος φάνταζε αδύνατο». Γιατί όμως καταναλώνεται τόση… φαιά ουσία στην μεγέθυνση του ανδρικού μορίου;

«Στο μυαλό των περισσότερων, τον άντρα τον κάνει το μέγεθος του πέους του», λέει ο δρ Άιρα Σάρλιπ, καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM). «Η αλήθεια είναι πως η αρρενωπότητα και η δύναμη δεν έχουν καμία σχέση με το μέγεθος». Παρ' όλα αυτά, κρυφή ή φανερή επιθυμία σχεδόν όλων των ανδρών είναι να το μεγαλώσουν.

Η άποψη πως το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο «δεν είναι εντελώς μύθευμα», λέει από την πλευρά του ο δρ Πρόστερμαν, ο οποίος από το 1984 συμβουλεύει ζευγάρια για κάθε είδους πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην μεταξύ τους σχέση. «Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που προτιμούν τους άντρες με μεγάλο πέος, κυρίως για ερωτικούς λόγους. Οι γυναίκες αυτές, όμως, είναι πολύ λίγες».

Ούτως ειπείν, τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε μεγάλο πέος; Ας δούμε λίγα στοιχεία:

* Το μέσο μέγεθος του πέους είναι μεταξύ 12,5 και 15 εκατοστών. Προσοχή όμως: το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί στο πέος σε στύση.

* Το μέσο μέγεθος του χαλαρού πέους είναι γύρω στα 9 εκατοστά.

Είναι προφανές, πως μεγέθη άνω των 20 εκατοστών (σε στύση και πάλι), αντιστοιχούν σε μεγάλο πέος.

Το ερώτημα είναι αν το μεγάλο πέος αποτελεί εγγύηση επιτυχημένου σεξ. «Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους σεξουαλικούς μύθους των ανδρών», απαντά ο δρ Κόρι Σίλβερμπεργκ, ειδικός σε θέματα σεξουαλικής υγείας από το Τορόντο, στον Καναδά. Μαζί του, συμφωνεί και ο δρ Ίαν Κέρνερ, σύμβουλος σε θέματα σεξ και σχέσεων στη Νέα Υόρκη. «Μελέτες έχουν δείξει πως οι γυναίκες φτάνουν σε οργασμό στη διάρκεια της διείσδυσης στο περίπου 25% των περιπτώσεων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό όταν ο άντρας τους κάνει στοματικό σεξ είναι πάνω από 80% – συνεπώς, η χρήση του πέους δεν είναι ο κύριος τρόπος για να ικανοποιήσει ένας άντρας μια γυναίκα», λέει.

Ποια είναι η «σωστή» διάρκειαΗ δυνατότητα να εξερευνήσουν τις ερωτογενείς ζώνες της γυναίκας εξιτάρει τους άντρες – και αυτό μας οδηγεί σε έναν ακόμα μύθο του σεξ και του ανδρικού άγχους: πόσο μπορούν να αντέξουν πριν από την δική τους κορύφωση; Και πόσο «πρέπει» να αντέξουν;

Η πρόωρη εκσπερμάτωση αποτελεί «την πιο συχνή μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας στους νεαρούς άντρες», σύμφωνα με τον καθηγητή Σάρλιπ, με τα ποσοστά της να κυμαίνονται στο 20% έως 40% σε όλες τις ηλικίες.

Πότε, όμως, είναι πρόωρη η εκσπερμάτωση; Η ιατρική μέθοδος για τον καθορισμό της ονομάζεται «ενδοκολπικός άδηλος χρόνος εκσπερμάτωσης» (συμβολίζεται με τα αρχικά IELT) και ουσιαστικά είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή της διείσδυσης στον κόλπο έως την στιγμή της εκσπερμάτωσης.

Ο χρόνος αυτός, όμως, δεν λέει ολόκληρη την αλήθεια, κατά τον καθηγητή Σάρλιπ. «Υπάρχουν άντρες που εκσπερματώνουν μέσα σε ένα λεπτό, αλλά θεωρούν πως δεν έχουν εκσπερματώσει πρόωρα. Στο άλλο άκρο βρίσκονται εκείνοι που αντέχουν 20 λεπτά, αλλά θεωρούν ότι εκσπερμάτωσαν πρόωρα», εξηγεί.

Με άλλα λόγια, ο ορισμός της προωρότητας μπορεί να είναι εξαιρετικά υποκειμενικός και εξαρτάται από την σεξουαλική ικανοποίηση του άντρα αλλά και της συντρόφου του, καθώς και το πώς ο άντρας κρίνει τον έλεγχο τον οποίο ασκεί στην εκσπερμάτωσή του.

Αν, παρ' όλα αυτά, εσείς θέλετε να ξέρετε τι λένε οι αριθμοί, μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2005 στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μέσος «φυσιολογικός» IELT για όλες τις ηλικίες είναι 5,4 λεπτά. Ειδικά για τους νεαρούς άντρες ηλικίας 18-30 ετών, ο IELT των 6,5 λεπτών θεωρείται άκρως ικανοποιητικός.

Ποια είναι, συνεπώς, τα όρια της προωρότητας; Οι ειδικοί αρχίζουν να μιλούν για πρόωρη εκσπερμάτωση όταν αυτή εμφανίζεται με IELT κάτω από 2 λεπτά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως έχει πρόωρη εκσπερμάτωση όποιος άντρας φτάνει στην κορύφωση μέσα σε 1,5 λεπτό από τη στιγμή της διείσδυσης: όσο ο ίδιος και η σύντροφός του αισθάνονται ικανοποιημένοι, προωρότητα δεν τεκμηριώνεται. Από την άλλη, αν ο άντρας «αντέχει» 2 λεπτά αλλά αισθάνεται πως δεν μπόρεσε να ελέγξει την εκσπερμάτωσή του, νιώθει άσχημα που «τελείωσε» τόσο γρήγορα και δεν έχει απολαύσει το σεξ, τότε μπορεί να διαγνωστεί με πρόωρη εκσπερμάτωση.

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως υπάρχουν άντρες που δεν αντέχουν ούτε 30 δευτερόλεπτα, κατά τον δρα Κέρνερ, καθώς και «άντρες που εκσπερματώνουν πριν καν διεισδύσουν», προσθέτει. «Γι' αυτούς είναι ίσως πιο εύκολο να τεκμηριωθεί η προωρότητα, διότι δεν απολαμβάνουν την σεξουαλική πράξη».

Οι θρυλικοί πολλαπλοί οργασμοίΑν και οι πολλαπλοί ανδρικοί οργασμοί φαντάζουν πολύ πιθανοί όταν ακούει κανείς δύο ή περισσότερους άντρες να συζητούν για τα ερωτικά τους, το αν είναι όντως αληθινοί αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Σε αντίθεση με το καλά τεκμηριωμένο φαινόμενο των πολλαπλών οργασμών στις γυναίκες, οι ισχυρισμοί των ανδρών για επαναλαμβανόμενες κορυφώσεις βρίσκονται ακόμα στα όρια του σεξουαλικού μύθου.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Άιρα Σάρλιπ, για να ισχυριστεί ένας άντρας ότι έχει πολλαπλούς οργασμούς, θα πρέπει να εκσπερματώνει περισσότερες από μία φορές σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – μέσα σε λίγα λεπτά, δηλαδή. Και αυτό, πολύ απλά δεν φαίνεται να συμβαίνει – ή τέλος πάντων συμβαίνει σε κάποιους ελάχιστους άντρες, τους οποίους δεν έχουν ακόμα κατορθώσει να συναντήσουν οι επιστήμονες ώστε να καταγράψουν την περίπτωσή τους.

Αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι να φτάνει ο άντρας ξανά και ξανά «σε ένα ύψιστο σημείο ερωτικής διέγερσης δίχως οργασμό» (δηλαδή σε ένα σημείο που δεν συνοδεύεται από εκσπερμάτωση), σύμφωνα με ιατρική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2001 στο επιστημονικό περιοδικό «Clinical Psychology Review».

Με την μη εκσπερμάτωση, όμως, το πέος δεν χαλαρώνει αλλά διατηρεί τη στύση του και έτσι, εξακολουθεί να αντιδρά στα ερωτικά ερεθίσματα – κάτι που δεν συμβαίνει έπειτα από την εκσπερμάτωση, όταν το πέος χαλαρώνει και εισέρχεται σε στάδιο… αναισθησίας (το στάδιο αυτό διαρκεί τουλάχιστον 30 λεπτά, γι' αυτό και δεν φαίνεται να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μιλήσει κανείς για πολλαπλούς ανδρικούς οργασμούς).

Ο εθισμός στο σεξ

Η σεξομανία ή εθισμός στο σεξ μπορεί να ακούγεται σαν αστείο, αλλά για όσους βλέπουν την ζωή τους να ορίζεται από το σεξ μόνο για γέλια δεν είναι.

Οι πάσχοντες από καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά, όπως είναι ο επιστημονικός όρος γι' αυτού του είδους την διαταραχή, συνήθως έχουν πολύπλοκη, αλλά πάντοτε παρορμητική σεξουαλική έκφραση, την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν.

Μπορεί να έχουν πολυάριθμους ερωτικούς συντρόφους ή εξωσυζυγικές σχέσεις, να κάνουν σεξ με αγνώστους, να αυνανίζονται υπερβολικά, να βλέπουν πορνό, να πηγαίνουν με εκδιδόμενες γυναίκες, να κάνουν «ροζ» τηλέφωνα ή να επισκέπτονται διαρκώς site με σεξουαλικό περιεχομένου. Μπορεί επίσης να τους αρέσει το μαζοχιστικό σεξ ή να έχουν ακραίες ερωτικές φαντασιώσεις.

Αυτό, όμως, που ορίζει την καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά τους, δεν είναι ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων, ούτε το πόσο συχνά κάνουν σεξ. Είναι το ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τις σεξουαλικές τους ορμές και αισθάνονται δυσφορία όταν δεν μπορούν να τις ικανοποιήσουν. Και όταν πια φτάσουν στο σημείο τα αισθήματα αυτά να επεμβαίνουν στις άλλες πλευρές της ζωής τους, τότε έχουν αληθινό πρόβλημα, κατά τον δρα Ντόναλντ Ε. Γουϊλιαμς, ψυχολόγο στην Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα.

Όπως αναφέρει ο δρ Πήτερ Μάρτιν, καθηγητής Ψυχιατρικής & Φαρμακολογίας στο Κέντρο Εθισμού του Πανεπιστημίου Vanderbilt, στο Τένεσι, οι αιτίες του εθισμού στο σεξ δεν είναι γνωστές, όπως ακριβώς εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά και γι' αυτές άλλων εθισμών (λ.χ. σε ουσίες).

Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα συγκλίνει στην άποψη ότι κάποιο ρόλο πρέπει να παίζει ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζεται ο εγκέφαλος τις επιθυμίες μας, ενώ θεωρείται πλέον πιθανό να υπάρχει κάποια διαταραχή και στα κέντρα επιβράβευσης που διαθέτει ο εγκέφαλος.

Διχογνωμία υπάρχει επίσης και για το αν ο εθισμός στο σεξ είναι ένα αληθινό πρόβλημα ψυχικής υγείας ή όχι, κατά τον δρα Μάρτιν. Γι' αυτό και «υιοθετείται ο όρος καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά», εξηγεί.

Ανεξαρτήτως ονομασίας, το πρόβλημα με κάποιον τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί, γι' αυτό και επιστήμονες όπως ο δρ Μάρτιν δοκιμάζουν μεθόδους που χρησιμοποιούνται για άλλους εθισμούς (όπως τεχνικές ψυχολογικής θεραπείας) για να βοηθήσουν και τους πάσχοντες από καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά. Επιπλέον, μελετώνται διάφορα φάρμακα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να την αμβλύνουν, ενώ υπάρχουν και προγράμματα (όπως οι Ανώνυμοι Εθισμένοι του Σεξ & του Έρωτα) που μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς.

Από την κάμψη στο κάταγμα…

Το πέος δεν είναι ίσιο. Στους περισσότερους άντρες έχει κλίση γύρω στις 10-15 μοίρες όταν βρίσκεται σε στύση – και αυτές δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στο σεξ.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και μεγαλύτερες κάμψεις – μέχρι 30 μοίρες, οι οποίες κατά κανόνα δεν εμποδίζουν την διείσδυση και έτσι αποτελούν πρόβλημα μόνον όταν ενοχλούν τον άντρα για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις ανδρών που βλέπουν κάποια στιγμή της ζωής τους το πέος τους να στραβώνει: αποτελούν ποσοστό έως 9% του συνόλου, οι οποίοι αναπτύσσουν τη νόσο του Peyronie. Η πάθηση αυτή εκδηλώνεται τυχαία, δεν σχετίζεται με λοίμωξη ή καρκίνο, δεν απειλεί τη ζωή, μπορεί να προκαλεί πόνο όταν ο άντρας έχει στύση και, δίχως θεραπεία, μπορεί να κοστίσει στον άντρα την σεξουαλική του ζωή.

Η πιο συχνή αιτία της είναι κάποιος μικροτραυματισμός του πέους κατά την σεξουαλική επαφή, ο οποίος δεν επιδιορθώθηκε σωστά από τον οργανισμό, με συνέπεια να απομείνει μόνιμη κάμψη. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε άντρες μέσης ηλικίας ή μεγαλύτερους, που πάσχουν και από καρδιαγγειακά προβλήματα (όπως διαβήτη ή υπέρταση).

Στους νεώτερους άντρες, η αιτία της αιφνίδιας κάμψης μπορεί να είναι ένα… κάταγμα. Παρ' ότι το πέος δεν διαθέτει κόκαλα, οι ειδικοί αποκαλούν κάταγμα το σκίσιμο του χιτώνα που περιβάλλει το πέος. Το κάταγμα αυτό κατά κανόνα συμβαίνει από απότομη κίνηση, όταν η γυναίκα κάθεται πάνω στον άντρα και εκείνος έχει σκληρή στύση. Το επακόλουθο είναι εντονότατος πόνος και μεγάλο αιμάτωμα του πέους.

Το κάταγμα του πέους είναι επείγον περιστατικό που πρέπει να χειρουργηθεί αμέσως – αν περάσουν 6-8 ώρες από την στιγμή που συνέβη, είναι ορατός ο κίνδυνος μόνιμης στυτικής δυσλειτουργίας.

Λαϊκή αγορά στη Λεωφόρο Ιωνίας στον Άλιμο

Posted: 14 Sep 2011 10:23 PM PDT

Ήθελα να ήξερα ποιός-οί φωστήρας-ες πρότειναν στον Δήμαρχο Αλίμου να γίνετε η λαϊκή αγορά πάνω στην λεωφόρο Ιωνίας. Όπως επίσης με ποιό σκεπτικό αυτός το αποδέχτηκε, με αποτέλεσμα κάθε Τρίτη οι πάγκοι να καταλαμβάνουν όλο το οδόστρωμα, να κλείνει η λεωφόρος, και να γίνεται το "έλα να
δεις"στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Έπρεπε να γίνει εκεί, σε μία πολυσύχναστη λεωφόρο;; Η ουρά ξεπερνά το ύψος της οδού Θεομήτορος, δεν το βλέπει;; Άντε με το καλό του χρόνου να την κάνουν πάνω στη λεωφόρο Βουλιαγμένης που είναι και δίπλα και βολεύει. Έχει και πιο πολύ άπλα.......






Αναγνώστης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σωματείο Εργαζομένων Ράδιο Κορασίδη: "Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στο ακέραιο και θα στείλουμε στη δικαιοσύνη τους ενόχους"

Posted: 14 Sep 2011 10:19 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Το Πρωτοδικείο Πειραιά δικαιώσε τους εργαζόμενους της εταιρείας ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ, που μετά από... κύρια παρέμβαση τους απέρριψε την αίτηση πτώχευσής της με την υπ΄ αριθ. 4789/2011 απόφασή του, βάζοντας φραγμό και ακυρώνοντας τα σχέδια της, προκειμένου να ξεφορτωθεί τους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις της.




Με αυτή την απόφαση οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους που βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση μπορούν να διατηρούν ακόμη τις ελπίδες τους για την καταβολή των δεδουλευμένων μισθών τους που ξεπερνούν τους 11 μήνες, καθώς και των αποζημιώσεών τους.



Θεωρούμε ότι, η εταιρεία που εργαζόμαστε δεν σεβάστηκε ούτε εμάς, ούτε τις οικογένειές μας, αλλά ούτε και την επί σειρά ετών προσφορά μας σ' αυτή.



Αντίθετα αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης επιχειρηματικών κεφαλαίων και ανταλλαγών αυτών, κεφαλαίων αγνώστων προορισμών, όσον αφορά τους τελευταίους μετόχους της, με σκοπό την ευόδωση προς όφελός τους, οδηγώντας σε κατάσταση ελεγχόμενης και προσχεδιασμένης πτώχευσης την εταιρεία.



Με όπλο τη δικαίωσή μας από την Ελληνική δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι του ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ δεν θα αφήσουν ατιμώρητους αυτούς που έθαψαν την εργασία μας και έπαιξαν με τη ζωή μας και τις οικογένειές μας προς ίδιον όφελος.



Θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στο ακέραιο και θα στείλουμε στη δικαιοσύνη τους ενόχους.

olafanera.blogspot.com

Καταγγελία για το κατάστημα Κωτσόβολος στον Πύργο Ηλείας

Posted: 14 Sep 2011 10:17 PM PDT

Απαράδεκτοι οι υπάλληλοι και η εξυπηρέτηση στο κατάστημα Kωτσοβολος του Πύργου Ηλείας...Μολις πριν λιγο καιρο ανακοινωθηκαν οι βασεις των σχολων και σαν φοιτητης πλεον πηγα και εγω με τους γονεις μου στο καταστημα για να αγορασουμε τα ηλεκτρικα για το καινουργιο σπιτι! Κάνοντας λοιπον την παραγγελια την προηγουμενη Τεταρτη (και
μιλαμε για ενα σεβαστο ποσο, 1700 ευρω) περιμεναμε να δοθει η εγκριση απο την τραπεζα για να προχωρησει η αγορα! Πραγματι η εγκριση δοθηκε και την Παρασκευη πηγαμε να παραλαβουμε απο το καταστημα ενα laptop και ενα κουζινακι!


Τα υπολοιπα πραγματα (ενα ψυγειο,πλυντηριο και μια τηλεοραση) θα τα παιρναμε απο την Αθηνα στο νεο σπιτι μας! Υπηρχε ομως ενα προβλημα....τα πραγματα αυτα δεν ηταν διαθεσιμα και επρεπε να περιμενουμε καποιο διαστημα για ερθουν! Συμφωνησαμε να περιμενουμε και οταν ερθουν τα πραγματα θα κανονιζαμε και την παραλαβη! Όμως μεσα στο Σαββατοκυριακο διαπίστωσα οτι ο υπολογιστης εχει καποια προβληματα και πηγα την Δευτερα πρωι πρωι στο καταστημα για να δω τι τρεχει...Φωναξαν καποιον ειδικο ο οποιος αναθεμα αν ηξερα τι ειναι το laptop και ο ιδιος μας προτεινε να ερθουμε παλι στο καταστημα σημερα οπου θα ειναι ο τεχνικος! Μαλιστα την ιδια ημερα ενημερωσαμε τον υπευθηνο οτι θελουμε να παραλαβουμε τα υπολοιπα την Παρασκευη στην Αθηνα....Πραγματι ο υπευθηνος ενημερωσε την εταιρια και συμφωνησαμε να μας φερουν τα πραγματα την Παρασκευη! Πηγαινοντας σημερα ο τεχνικος διαπίστωσε οτι υπαρχει προβλημα και επρεπε να αλλαξουμε το laptop και για να γινει αυτο επρεπε να αλλαξουμε ολη την παραγγελια απο την αρχη!Κανοντας λοιπον ολα αυτα ενημερωνουμε οτι θελουμε να παρουμε τα πραγματα την Παρασκευη οπως ειχαμε συμφωνησει! Για κακη μας τυχη μας λενε οτι τα πραγματα δεν υπαρχουν στο καταστημα και θα πρεπει να περιμενουμε 15 μερες παρακαλω! Δηλαδη η γελοιοτητα σε ολο της το μεγαλειο! Μας ζητησαν μαλιστα και ευθύνες πιστεύοντας οτι τους λεμε ψεματα....Με τα πολλα αφου πείστηκαν, καναμε την παραγγελια και επρεπε παλι να δωσουμε το εκκαθαριστικό της εφοριας και να περιμενουμε εγκριση απο την τραπεζα! Τελος παντων το καταπιαμε και αυτο και ζητησαμε να παρουμε τον καινουργιο πλεον laptop! Αφου το αλλαξα και μας ειπαν να περιμενουμε απο την τραπεζα εγκριση!Παρολα αυτα ομως το κουζινακι που το ειχαμε στο σπιτι μας δεν το ηθελαν πισω τον υπολογιστη ομως δεν τον εδιναν γιατι δεν το επιτρεπει η εταιρια! Δεν ξερω για εσας εγω παντως κουφαθηκα! Αν ειναι δυνατον.....δηλαδη εμεις την Παρασκευη θα πηγαιναμε Αθηνα και θα παραλαβαναμε τι? Το τιποτα? Και σαν να μην φτανει ολο αυτο μας αντιμετωπιζαν ψυχρα λες και ειμαστε τιποτα κλεφτες!Έστι η παραγγελια φυσικα ακυρωθηκε και ο Κωτσοβολος εχασε εναν πελατη χρονων! Συγχαρητηρια!Τετοιες εποχες θα επρεπε να ειστε ευγνωμων που επιλεγουμε το καταστημα σας για αγορες!





Αναγνώστης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σαν Σήμερα

Posted: 14 Sep 2011 08:02 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ανατολή Ήλιου: 07:05
Δύση Ήλιου: 19:35
Σελήνη 17 ημερών
Επέτειοι: Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη, Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας.
Γιορτάζουν: Βησσαρίων, Νικήτας.
Γεγονoτα


1922: Μετά τη συγκρότηση της Επαναστατικής Επιτροπής σε Χίο και
Μυτιλήνη, ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος, χωρίς καμιά συνεννόηση με τους ηγέτες της Επανάστασης, οργανώνει «διευθυντήριο» και αρχίζει να διοικεί την Αθήνα, να διορίζει στρατιωτικά και πολιτικά στελέχη και να πραγματοποιεί συλλήψεις.


1928: Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακαλύπτει την πενικιλίνη.



1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της Ναζιστικής Γερμανίας. Την ίδια μέρα εκδίδει διάταγμα, με το οποίο υποβιβάζει τους Εβραίους στο καθεστώς του υπανθρώπου.



1949: Αναγγέλλεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα» η λήξη των εχθροπραξιών του Εμφυλίου Πολέμου.



1969: Το χαρντ-ροκ συγκρότημα των «Deep Purple» ηχογραφεί με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου το «Κοντσέρτο για ροκ γκρουπ και ορχήστρα», «ζωντανά» στο Royal Albert Hall.



1994: Η Βουλή παραπέμπει στο Ειδικό Δικαστήριο τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Ιωάννη Παλαιοκρασά και Ανδρέα Ανδριανόπουλο για την υπόθεση της πώλησης της ΑΓΕΤ Ηρακλής.



Γεννησεις

1254: Μάρκο Πόλο, βενετσιάνος έμπορος και εξερευνητής. [θαν. 9/1/1324]



1890: Άγκαθα Κρίστι, αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. [θαν. 12/1/1976]



1946: Όλιβερ Στόουν, αμερικανός σκηνοθέτης. («Πλατούν», «Γεννημένος την 4η Ιουλίου»)



Θανατοι

1936: Αλέξανδρος Ζαΐμης, πολιτικός, που διετέλεσε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας. [γεν. 15/9/1936]



1978: Βίλι Μέσερσμιτ, γερμανός σχεδιαστής και μηχανικός αεροπλάνων. [γεν. 26/6/1898]



2006: Οριάνα Φαλάτσι, διάσημη ιταλίδα δημοσιογράφος, γνωστή και από τη σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη. Μετά την «11η Σεπτεμβρίου» θεωρήθηκε ότι με τα γραπτά της δυσφημίζει το Ισλάμ. [γεν. 29/6/1929]





βαλτε τους ξανα στη τρυπα....

Posted: 14 Sep 2011 11:14 AM PDT





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...κλικ εδω

Στοματικο διαλυμα....

Posted: 14 Sep 2011 11:08 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
http://www.ellinofreneia.net/

Απίστευτη διάσωση μοτοσυκλετιστή από του χάρου τα δόντια! Δείτε το βίντεο...

Posted: 14 Sep 2011 11:01 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Συγκλονιστικό βίντεο


Το ατύχημα καταγράφηκε πριν λίγες μέρες στην Γιούχα των ΗΠΑ, όπου μια μοτοσυκλέτα τράκαρε με ένα αυτοκίνητο. Ο μοτοσυκλετιστής βρέθηκε κάτω από το...

αυτοκίνητο το οποίο φλέγοταν και σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο οδηγός της μηχανής είναι καλά στην υγεία του.

Το τεστ του Σωκράτη

Posted: 14 Sep 2011 10:42 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.


Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της "τριπλής διύλισης".

"- Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία ο γνωστός του.

- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να

κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.

- Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.

Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;

- Ε… όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και…

-Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.

- Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης.

Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;

- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον…

- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.

Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.

- Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο.

Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας.

Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε κάτι;

- Όχι δεν νομίζω…

- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;

Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος, έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα…

Σπάνιες γυμνές φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη.!

Posted: 14 Sep 2011 10:39 AM PDT

Τελικά δεν ήταν μία η φωτογραφία από το αμαρτωλό παρελθόν της γνωστής παρουσιάστριας!


Η Ελένη Μενεγάκη, σαν παρουσιάστρια που σέβεται τον εαυτό της...

Απολαύστε την!

... έχει κάνει κι αυτή τα γυμνά της...εδω

athensbars



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γράμμα του γιου ενός εργάτη !!! Απλά...συγκλονιστικό!

Posted: 14 Sep 2011 10:26 AM PDT

Γράμμα του γιου ενός εργάτη.

La lettera del figlio di un operaio

Είχα γεννηθεί λίγες ώρες πριν, τον είδα για πρώτη φορά, ήταν ψηλός, όμορφος, δυνατός και μοσχοβολούσε λάδια και μέταλλο.



Από το ilesxi.wordpress

Για χρόνια τον έβλεπα να σηκώνεται στις 4 το πρωί, να ανεβαίνει στο ποδήλατό του και να εξαφανίζεται μέσα στην ομίχλη του Τορίνο, με κατεύθυνση το Εργοστάσιο.

Τον είδα να αποκοιμιέται στον καναπέ, κατεστραμμένο από τις ώρες δουλειάς και από την παραγωγή χιλιάδων κομματιών, όλων ίδιων, όπως επέβαλε η δουλειά του.

Τον είδα χαρούμενο να περνά τον ελεύθερο του χρόνο με τα παιδιά και τη γυναίκα του.

Τον είδα να υποφέρει, όταν μου είπε ότι ο μισθός του δεν του επέτρεπε να με στείλει στο πανεπιστήμιο.

Τον είδα ταπεινωμένο, όταν του έδωσαν αύξηση 100 λιρών (5 λεπτά) για κάθε ώρα δουλειάς.

Τον είδα κατεστραμμένο, όταν στα 53 του χρόνια, ένας μάνατζερ του Εργοστασίου του είπε ότι ήταν πολύ μεγάλος για τις ανάγκες τους.

Είδα μάνατζερ και βιομήχανους να ζητάνε να ανέβει ακόμη περισσότερο η ηλικία συνταξιοδότησης, είδα οικονομολόγους να παροτρύνουν την παγκοσμιοποίηση του χρήματος, αλλά να ξεχνάνε την παγκοσμιοποίηση των δικαιωμάτων, είδα διευθυντές εφημερίδων να επιβεβαιώνουν ότι οι εργάτες δεν υπήρχαν πια, είδα πολιτικούς να ζητάνε από τους εργάτες να κάνουν θυσίες, για το καλό της χώρας, είδα συνδικαλιστές να λένε ότι το «μοντέρνο» μας ζητάει να γυρίσουμε πίσω.

Μου κόπηκε η ανάσα, όταν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010, στην εφημερίδα «La Stampa" του Τορίνο διάβασα το άρθρο του καθηγητή Mario Deaglio. Μέσα στην έκθεση του καθηγητή, «τα δικαιώματα των εργαζόμενων» γίνονται «κομμάτια, όχι οικονομικά, των αποδοχών», η «υπεράσπιση της θέσης εργασίας» έπρεπε να αντικατασταθεί με μια γενική «εγγύηση της συνέχισης των ευκαιριών εργασίας», αλλά κυρίως ο εργαζόμενος, του οποίου ο μισθός έχει μειωθεί στο ελάχιστο, δε χρειαζόταν πλέον «ελεύθερο χρόνο ώστε να ξοδεύει αυτό το μισθό», αλλά έπρεπε μόνο να σκέφτεται πώς θα ικανοποιήσει τις σημαντικές απαιτήσεις της άλλης πλευράς (εργοδότη). (επανέλαβε αυτή τη θεωρία και στο Radio 24 από τις 17:30 μέχρι τις 18:00 την Τρίτη 27 Ιουλίου 2010).

Σκεπτόμενος ότι ένας άνθρωπος των γραμμάτων, που είναι ικανός να εκφράσει κάθε επιχειρηματολογία, φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι ο ελεύθερος χρόνος του εργάτη δεν έχει καμιά αξία γιατί δεν είναι συνδεδεμένος με το χρήμα, μου έκοψε την ανάσα…

Μπήκα στο αυτοκίνητο που κατασκεύασαν οι εργάτες της Mirafiori στο Τορίνο (fiat). Έτρεξα στο σπίτι των γονιών μου. Tον είδα για χιλιοστή φορά. Έγερνε, ο λαβύρινθος, που προκάλεσαν τα εκατομμύρια χτυπήματα της πρέσας, τον έκαναν να χάνει την ισορροπία του, ήταν αδύναμος από την καρδιοπάθεια. 'Hταν ο πατέρας μου, εργάτης στον τομέα συμπίεσης (πρέσες) για 35 χρόνια, όπου θυσίασε τα πάντα, ανάμεσα στα οποία και τον ελεύθερό του χρόνο, αλλά αυτός ήταν δωρεάν.

Μοσχοβολούσε αξιοπρέπεια.

(Luca Mazzucco)

Πηγή: http://speradisole.wordpress.com/2010/08/01/la-lettera-del-figlio-di-un-operaio/

Μετάφραση: Νιόβη Ζαραμπούκα Χατζημάνου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τραγική αντίδραση παίκτη reality όταν του είπαν ότι αποχωρεί! video

Posted: 14 Sep 2011 10:16 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Το νέο reality του καναλιού VH1 ονομάζεται «Ένας τόνος από μετρητά».

Δεκατέσσερις συμμετέχοντες οι οποίοι είναι σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πολλά χρήματα!Μάλιστα τα μετρητά τα παίρνουν με το μπουν στο παιχνίδι και απλά η παραγωγή τους αφαιρεί...
ποσά όταν μια ομάδα χάνει!

Ένας εκ των συμμετεχόντων ωστόσο δεν άντεξε το γεγονός ότι έχασε το ένα εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι όταν ο οικοδεσπότης του παιχνιδιού, Dhani Jones του ανακοίνωσε ότι πρέπει να αποχωρήσει, ο παίκτης αφού έβρισε όλους τους συμπαίκτες του, έπαθε ένα αμόκ επίδειξης της μυϊκής δύναμης του και λιποθύμησε.

Τώρα αν όντως ήταν πραγματική αντίδραση ή ένα κόλπο της παραγωγής του reality δεν θα το μάθουμε ποτέ!

Δείτε το τραγικό βίντεο:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Παιδί τρέφεται απευθείας από την αγελάδα

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT


Η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου. Άλλοι τη θεώρησαν τρυφερή, άλλοι αποκρουστική.

Ένας μπόμπιρας 20 μηνών, τον οποίο οι γονείς του άφησαν στους παππούδες του προκειμένου να βρουν δουλειά στη γειτονική Ταϊλάνδη, τρέφεται μόνο με αγελαδινό γάλα. Το οποίο θηλάζει απευθείας από την αγελάδα.

Ο μικρός Τα Σοφατ ζει σε μια επαρχία της Καμπότζης με τον παππού και τη γιαγιά του. Αρχικά, θέλησαν να του κόψουν την... περίεργη συνήθεια, αλλά το παιδί «κέρδισε» τη μάχη και πίνει ελεύθερα γάλα από την αγελάδα, δυο φορές την ημέρα.

Οι αρχές της χώρας έκριναν ότι το να τρέφεται το παιδί απευθείας από το ζώο δεν είναι υγιεινό. Η γιαγιά του μικρού πάντως, τονίζει ότι το παιδί είναι υγιέστατο και προτιμά να τον αφήνει να θηλάζει την αγελάδα από το να τον αφήσει να πεινάσει.





Κατάπιε τα διαμάντια για να μην τον συλλάβουν

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT


Ένας κλέφτης πολύτιμων λίθων κατάπιε τα... κλοπιμαία του σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη σύλληψη από την ισπανική αστυνομία.

Θύματά του δύο Βρετανίδες που έτρωγαν σε εστιατόριο της Μαρμπέγια, στη νότια Ισπανία.

Δύο "καλοντυμένοι" άνδρες μπήκαν στο εστιατόριο και ο ένας κάθισε στο μπαρ ενώ ο άλλος έπιασε τραπέζι.

Λίγα λεπτά αργότερα σηκώθηκαν και έφυγαν. Τότε, η μία από τις Βρετανίδες αντιλήφθηκε ότι η τσάντα της είχε κάνει φτερά. Μεταξύ άλλων στην τσάντα υπήρχαν 2.000 ευρώ, 400 λίρες, διάφορα κοσμήματα και ένα κολιέ με ένα διαμάντι αξίας 12.000 ευρώ.

Οι κλέφτες πάντως δεν στάθηκαν τυχεροί αφού εντοπίστηκαν λίγο αργότερα σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν κλεμμένες χρυσές αλυσίδες, σκουλαρίκια και πολλά μετρητά -- όλα όσα είχαν δηλώσει οι Βρετανίδες, εκτός από το διαμάντι.

Οι αστυνομικοί θυμήθηκαν όμως πως ένας από τους δράστες συμπεριφερόταν "περίεργα" τη στιγμή της σύλληψης και είχε κρύψει το στόμα του με το χέρι του. Έτσι, με τη βοήθεια και μιας ακτινογραφίας, ανακάλυψαν το πολύτιμο διαμάντι στο στομάχι του...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Πόσα παιδάκια χωράνε σε σχολικό λεωφορείο; Το βίντεο τα λέει όλα

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT


Είπαμε για παρανομίες σε σχολικά λεωφορεία αλλά ο τύπος το παράκανε!

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν σταμάτησαν το λεωφορείο για έλεγχο.

Όλα έγιναν στην επαρχία Hebei της Κίνας. Ένα σχολικό λεωφορείο έκανε την διαδρομή του από το σχολείο στα σπίτια των παιδιών. Οι αστυνομικοί το σταματάνε για έλεγχο και όταν ανοίγουν τις πόρτες αυτό που είδαν δεν το πίστευαν. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου αλλά και την άδεια που είχε δοθεί το σχολικό λεωφορείο έπρεπε να μεταφέρει 8 ανθρώπους. Όταν όμως έγινε η καταμέτρηση διαπίστωσαν ότι μέσα στο σχολικό ήταν... 66 παιδιά και δάσκαλοι.

Αν δεν το πιστεύετε δείτε το βίντεο...





Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Βρήκαν πλανήτη που μπορεί να έχει... κατοίκους

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT


Είναι ο ΗD85512b όπως τον ονόμασαν και είναι στην κατηγορία της "σουπερ γαίας", είναι δηλαδή πλανήτης με μεγαλύτερη μάζα και βαρύτητα από τη Γη και όχι "γίγαντας αερίων" όπως ο Δίας, ο Κρόνος κλπ στο ηλιακό μας σύστημα

Την ανακάλυψη έκαναν οι αστρονόμοι στη Χιλή, με τη βοήθεια του ειδικού φασματογράφου HARPS.
Τι λένε λοιπόν οι επιστήμονες; Σε αυτόν τον πλανήτη οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι από 30 ως 50 βαθμοί Κελσίου, και η βαρύτητα είναι 1,4 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που εμείς βιώνουμε στη Γη.

Βέβαια, τα δεδομένα είναι κατά προσέγγιση και με βάση υπολογισμούς. Οι συνθήκες αυτές (ακόμη και αν είναι αυτές) δεν σημαίνει ότι είναι συνθήκες στις οποίες μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος (ίσως να μην υπάρχει καν τρεχούμενο νερό), όμως είναι συνθήκες που μπορούν να δημιουργήσουν μορφές ζωής και έτσι καταλήγουν στην πιθανότητα ο πλανήτης να κατοικείται.

Η αστρονόμος από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ της Γερμανίας Λίσα Κάλτενεγκερ, η οποία συνέταξε την έκθεση γύρω από τις νέες παρατηρήσεις ξεκαθαρίζει: "Όταν λέμε κατοικήσιμη, δεν εννοούμε κατοικήσιμη για εσάς και εμένα"
Μην βιαστείτε τώρα να συμπεράνετε ότι μπορεί εκεί να ζουν μικρά πράσινα ανθρωπάκια... Αυτό είναι αναζήτηση που είναι στην αρμοδιότητες του Χόλιγουντ, οι επιστήμονες πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν αν αυτός εξωπλανήτης είναι απλά μια σούπερ-Γη και όχι μια σούπερ - Γη που μοιράζεται περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Το γέλιο αυξάνει την αντοχή του οργανισμού στον πόνο

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT


Γελάστε με την ψυχή σας

Λονδίνο - Οι άνθρωποι αισθάνονται λιγότερο πόνο μετά από ένα καλό γέλιο, επειδή το σώμα τους απελευθερώνει χημικές ουσίες, τις ενδορφίνες, οι οποίες δρουν ως φυσικό αναλγητικό, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπιν Ντένμπαρ, διευθυντή του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the Royal Society B.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ικανότητα των ανθρώπων να ξεκαρδίζονται στα γέλια ήταν μοναδική στους αρχέγονους ανθρώπους μεταξύ των άλλων συγγενικών ειδών πριν δύο εκατομμύρια χρόνια και τους επέτρεψε να σχηματίζουν με αυτό τον τρόπο πολύ μεγαλύτερες ομάδες (έως 100 ατόμων), σε σχέση π.χ. με τους μεγάλους πιθήκους που είχαν ομάδες το πολύ 50 ατόμων.

Οι ερευνητές, αφού έλεγξαν πρώτα το «κατώφλι» πόνου των εθελοντών, τους χώρισαν σε δύο ομάδες, εκ των οποίων η μία είδε αστεία βίντεο και η άλλη πιο βαρετά βίντεο. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, όσοι άνθρωποι είχαν μόλις γελάσει με την ψυχή τους, ήταν σε θέση να υποφέρουν 10% μεγαλύτερο πόνο από ό,τι πριν δουν τα κωμικά βίντεο. Αντίθετα, περιέργως, οι εθελοντές της άλλης ομάδας, που είχαν δει τα βαρετά βίντεο, είχαν μικρότερη πια ικανότητα αντοχής στον πόνο από ό,τι πριν.

Το είδος του γέλιου φάνηκε να παίζει μεγάλο ρόλο. Τα πνιχτά και συγκρατημένα γελάκια δεν επέφεραν κάποια αξιόλογη μεταβολή στην φυσιολογία του οργανισμού, παρά μόνο τα πραγματικά ξεκαρδιστικά γέλια που φέρνουν δάκρυα στα μάτια.

Όπως είπε ο Δρ Ντένμπαρ, τα ανεξέλεγκτα γέλια απελευθερώνουν τις οπιοειδείς χημικές ουσίες ενδορφίνες, οι οποίες, εκτός από μια ήπια ευφορία στον οργανισμό, επιφέρουν και σχετική αδρανοποίηση του πόνου.

Αν κανείς φθάσει στο σημείο να νιώσει ότι οι πνεύμονες του πονάνε από τα γέλια, τότε αποκτά και την μεγαλύτερη ικανότητα να αντέχει περισσότερο τον σωματικό πόνο.

Το είδος των αστείων επίσης φαίνεται πως παίζει ρόλο. Οι χονδροειδείς φαρσοκωμωδίες έχουν μεγαλύτερη επίδραση στον πόνο από τα έξυπνα και λιγότερο χοντροκομμένα αστεία των «stand-up» κωμικών. Δηλαδή το εγκεφαλικό χιούμορ, εν προκειμένω, είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το γέλιο που «εκβιάζεται» από αστεία τύπου «Μίστερ Μπιν». Εξαιρετικά καλά επίσης «δουλεύουν» με τον πόνο σειρές όπως τα «Φιλαράκια».

Οι ενδορφίνες, που βοηθούν στην μεταβίβαση μηνυμάτων μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων (νευρώνων), απελευθερώνονται λόγω της έντονης σωματικής άσκησης, όπως τρέξιμο, κολύμπι, κωπηλασία κ.α. Για το γέλιο, ειδικότερα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι πολύπλοκες χημικές ουσίες εκκρίνονται λόγω της επαναλαμβανόμενης αθέλητης μυϊκής προσπάθειας που προκαλείται όταν κανείς, καθώς γελάει, εκπνέει συνεχώς χωρίς να παίρνει αναπνοή, με συνέπεια αυτομάτως ο οργανισμός να απελευθερώνει τις ενδορφίνες.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τα μυστικά της σωστής διατροφής μετά την εγκυμοσύνη

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοι


Γράφει ο Δρ Νικόλαος Αυγ. Λινάρδος*, Md. FICS, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Η περίοδος μετά τον τοκετό είναι μία πολύ σημαντική διατροφικά περίοδος στη ζωή σας. Αρκετές γυναίκες ξεκινούν ακόμη και εξαντλητικές δίαιτες για να χάσουν το βάρος που απέκτησαν τους προηγούμενες εννέα μήνες.

Μία τέτοια κίνηση είναι λανθασμένη, ειδικά εάν η οποιαδήποτε προσπάθειά τους συνεπάγεται ελλιπή λήψη των απαραίτητων διατροφικών στοιχείων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, που είναι αναγκαία για τη γρήγορη και ασφαλή ανάκαμψη του οργανισμού της λεχώνας.

Υγιεινή διατροφή και σταδιακή αύξηση της άσκησης, μπορεί να οδηγήσει το σώμα σας, μέσα σε 6 μήνες, στην προηγούμενή του κατάσταση. Αρχίζοντας από το απλό βάδισμα, ακολουθήστε κάποιο πρόγραμμα άθλησης-άσκησης, υπό έναν όρο: Να ακούτε το σώμα σας!

Πέραν όμως από την ενέργεια που απαιτεί ο οργανισμός της νέας μητέρας για να ανταποκριθεί στους καινούργιους της ρόλους, όλα τα θρεπτικά συστατικά, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία εξακολουθούν να είναι απαραίτητα για να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη του νεογέννητου μέσω του θηλασμού. Τα πλήρη θρεπτικά συστατικά στο μητρικό γάλα, θα γίνουν η ολοκληρωμένη διατροφή του μωρού.

Εξακολουθήστε να παίρνετε το συμπλήρωμα διατροφής που παίρνατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μην ξεχνάτε πως κατά τη διάρκεια του τοκετού υπήρξε απώλεια αίματος με όλα τα συστατικά του, που πρέπει να αναπληρωθεί μαζί και αυτά.

Όταν θηλάζετε, όλα αυτά τα συστατικά πρέπει να τα παίρνετε σε μεγαλύτερη ποσότητα. Τρώγοντας σωστά, μαθαίνει και ο οργανισμός του μωρού σας στη σωστή διατροφή! Ξεκινά τη ζωή του χωρίς διατροφικές ανεπάρκειες και με όλα τα εφόδια που χρειάζεται το ανοσοποιητικό του για να προσαρμοστεί, να επιβιώσει και να αναπτυχθεί στο νέο περιβάλλον του. Η ανάπτυξή του που άρχισε ως έμβρυο στην κοιλιά σας, θα συνεχίζεται για πολύ καιρό ακόμη. Κι όσο καιρό τουλάχιστον θηλάζει, το γάλα σας πρέπει να είναι το προϊόν της σωστής διατροφής σας. Βλέπετε, τώρα πια, είστε άμεσα υπεύθυνη για την ποιότητα της ζωής δυο ατόμων. Αλλά και κάτι άλλο: ο θηλασμός καίει τουλάχιστον 500 θερμίδες την ημέρα!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες που θηλάζουν πρέπει να «τρώνε για δύο», αφού αυτές οι έξτρα 500 θερμίδες την ημέρα αντιστοιχούν σε ένα ελαφρύ γεύμα, όπως είναι ένα τοστ με πολύσπορο ψωμί, κίτρινο τυρί και καπνιστή γαλοπούλα ή τόνο (σε κονσέρβα άλμης), μαζί με ένα μεγάλο ποτήρι γάλα. Εκτός από την αυξημένη απαίτηση σε ενέργεια, οι γυναίκες που θηλάζουν πρέπει να καταναλώνουν άφθονα υγρά ώστε να μην αφυδατωθούν, πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ασβέστιο, μέταλλα και βιταμίνες.

Η ελλιπής πρόσληψη των συστατικών αυτών στη διατροφή του θηλασμού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κυρίως στον οργανισμό της θηλάζουσας και σε πολύ μικρότερο βαθμό στην ποιότητα και την ποσότητα του γάλακτος που καταναλώνει το νεογέννητο.

Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες.

Ευτυχώς σήμερα, υπάρχει πλέον πολυβιταμινούχα σκευάσματα, που με μία κάψουλα ημερησίως συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας της μητέρας και του εμβρύου, βοηθούν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών για βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, συμπληρώνουν τις ημερήσιες ανάγκες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, καλύπτουν 100% τις ημερήσιες ανάγκες σε σίδηρο και τις αυξημένες ανάγκες σε φυλλικό οξύ. Τα σκεύασματα διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία.

νοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ανιχνευτής συναισθημάτων «αναγνωρίζει το ψέμα στο πρόσωπο»

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT

To σύστημα αναλύει τις εκφράσεις του προσώπου και τις φυσιολογικές μεταβολές που συνοδεύουν το ψέμα (Πηγή: Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ)

To σύστημα αναλύει τις εκφράσεις του προσώπου και τις φυσιολογικές μεταβολές που συνοδεύουν το ψέμα (Πηγή: Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ)

Η αλήθεια στα μάτια μας

Λονδίνο - Οι κόρες διαστέλλονται, τα χείλη σφίγγουν, ανεπαίσθητες μυικές συσπάσεις ρυτιδώνουν το μέτωπο: οι ακούσιες εκφράσεις του προσώπου μας όταν λέμε ψέματα μπορούν να γίνουν αντιληπτές με τη βοήθεια μιας ειδικής κάμερας και ειδικών αλγόριθμων, υποστηρίζουν ερευνητές που συνεργάζονται με τις βρετανικές αρχές.

Το σύστημα που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ στη Βρετανία διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα στα δύο τρίτα των περιπτώσεων, ανέφεραν οι ερευνητές στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης.

Εφόσον η αξιοπιστία της τεχνολογίας βελτιωθεί, το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εξέταση μεταναστών από τη βρετανική Υπηρεσία Συνόρων, η οποία σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δοκιμές εντός του έτους σε κάποιο αεροδρόμιο της χώρας.

Εκτός από τις ανεπαίσθητες κινήσεις των μυών του προσώπου που είναι γνωστό ότι συνοδεύουν τα ψέματα, οι αλγόριθμοι της νέας τεχνολογίας καταγράφουν μεταβολές στην αναπνοή, την κατάποση από αμηχανία και άλλες φυσιολογικές μεταβολές που δείχνουν άγχος.

Με τη βοήθεια μιας θερμικής κάμερας στραμμένη στο πρόσωπο του εξεταζόμενου ενώ απαντά ερωτήσεις, το λογισμικό του συστήματος παρακολουθεί ακόμα και την αύξηση της αιμάτωσης κάτω από το δέρμα, ένδειξη αγγειοδιαστολής λόγω άγχους.

«Συνδυάσαμε σε ένα σύστημα τις καθιερωμένες πια έρευνες για τις εκφράσεις του προσώπου, τις πρόσφατες εξελίξεις στη θερμική απεικόνιση, τις τεχνικές για την παρακολούθηση προσώπων και τους νέους αλγόριθμους [για την ανάλυση των στοιχείων]» δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Χασάν Ουγκέιλ, επικεφαλής του προγράμματος.

Ο ερευνητής εκτιμά ότι η αξιοπιστία της τεχνολογίας μπορεί να αυξηθεί στο 90%, αντίστοιχο με το ποσοστό επιτυχίας του διαβόητου πολύγραφου, μιας συσκευής που καταγράφει αυξήσεις της εφίδρωσης μετρώντας την ηλεκτρική αγωγιμότητα του δέρματος.

Ο Δρ Ουγκέιλ πιστεύει μάλιστα ότι η αξιοπιστία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη σε πραγματικές συνθήκες, όταν οι εξεταζόμενοι νιώθουν πραγματικό άγχος να μην γίνουν αντιληπτοί.

Ο ίδιος παραδέχεται πάντως ότι η αξιοπιστία είναι αδύνατο να φτάσει το 100%, δεδομένου ότι το άγχος μπορεί και να οφείλεται στην ανησυχία του εξεταζόμενου ότι δεν θα γίνει πιστευτός.

Το βρετανικό σύστημα δεν είναι η μόνη νέα τεχνολογία για την ανίχνευση του ψεύδους -σε αμερικανικά δικαστήρια έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί τομογράφοι που αναγνωρίζουν το ψέμα απευθείας στον εγκέφαλο.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Αυξάνεται η χρήση συνθετικών ναρκωτικών

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT

Τα συνθετικά ναρκωτικά είναι εύκολο να παρασκευαστούν και απαιτούν σχετικά μικρή επένδυση για μεγάλη απόδοση

Τα συνθετικά ναρκωτικά είναι εύκολο να παρασκευαστούν και απαιτούν σχετικά μικρή επένδυση για μεγάλη απόδοση

Πρώτη ουσία σε χρήση παραμένει η κάνναβη.

Βιέννη, Αυστρία - Τα συνθετικά ναρκωτικά καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση στη λίστα των ουσιών με την μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο, αφήνοντας στην τρίτη και τέταρτη θέση την ηρωίνη και την κοκαΐνη αντίστοιχα, σύμφωνα με έκθεση της Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών κατά των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος (UNODC).

«Μετά την κάνναβη, τα διεγερτικά τύπου αμφεταμινών (ATS) είναι το δεύτερο ναρκωτικό που χρησιμοποιείται περισσότερο στον κόσμο, μπροστά από την ηρωίνη και την κοκαΐνη», αναφέρεται στην έκθεση του UNODC.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ υπογραμμίζει τις αλλαγές στην αγορά ναρκωτικών και την αύξηση του αριθμού των παράνομων εργαστηρίων παρασκευής ATS που ανακαλύφθηκαν.

«Η αγορά των ATS εξελίχθηκε, από μια βιομηχανία 'οικιακής' παρασκευής σε μικρή κλίμακα, σε μια αγορά του τύπου αυτής της κοκαΐνης και της ηρωίνης, με υψηλότερο επίπεδο ολοκλήρωσης και με οργανώσεις του εγκλήματος να εμπλέκονται σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης», εξήγησε ο διευθυντής της UNODC Γιούρι Φεντότοφ, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται πως τα ATS είναι εύκολο να παρασκευαστούν και απαιτούν σχετικά μικρή επένδυση για μεγάλη απόδοση, αντίθετα από τα ναρκωτικά που βασίζονται σε φυτά, όπως η κοκαΐνη και τα οπιούχα.

Στη νοτιοανατολική Ασία, την περιφέρεια που πλήττεται περισσότερο από τα ATS, ο αριθμός των χαπιών ATS που κατασχέθηκαν αυξήθηκε από 32 εκατομμύρια το 2008 σε 93 εκατομμύρια το 2009 και σε 133 εκατομμύρια πέρυσι.

«Βλέπουμε την παραγωγή να καλύπτει νέες αγορές και οι δρόμοι των ναρκωτικών διαφοροποιούνται για να φτάσουν σε ζώνες που ως τώρα δεν είχαν πληγεί από τα ATS», πρόσθεσε ο κ.Φεντότοφ.

Για παράδειγμα, η Λατινική Αμερική και η Δυτική Αφρική ανακάλυψαν πρόσφατα για πρώτη φορά λαθραία εργαστήρια παρασκευής ATS.

Η UNODC αναφέρει επίσης μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών στην ανατολική και τη νοτιοανατολική Ασία να παίρνουν με ένεση τα ATS, με συνέπειες επικίνδυνες για την υγεία, κυρίως εξαιτίας του ιού HIV που προκαλεί το AIDS.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται τέλος η εμφάνιση νέων συνθετικών συστατικών στα οποία δεν έχουν επιβληθεί κανονιστικές ρυθμίσεις και τα οποία μιμούνται την επίδραση των παράνομων ουσιών και διαφεύγουν των διεθνών κανονισμών ελέγχου που ισχύουν στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Πολύ επικίνδυνα και ωστόσο θεωρούμενα ακόμη νόμιμα σε πολλές χώρες, τα ναρκωτικά αυτά είναι ευρέως προσβάσιμα στο Ίντερνετ», εξηγεί η UNODC στην ανακοίνωσή της.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Άμεση περικοπή δαπανών ζητά η τρόικα

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT


Την άμεση περικοπή και δαπανών πέραν των νέων εισπρακτικών μέτρων, ζητάει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τριμερής Επιτροπή, προκειμένου να τιθασευτεί η φετινή απόκλιση ως προς τον στόχο του ελλείμματος και να διαμορφωθούν οι προυποθέσεις για τη μείωση του στα 14,9 δισ. ευρώ το 2012 και επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η καθυστέρηση ψήφισης και εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο προγραμματιζόταν να εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου, σε συνδυασμό με την υπέρβαση σε προσλήψεις και υπερωρίες είχαν ως αποτέλεσμα οι δαπάνες στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου να ξεφύγουν, ανερχόμενες στα 47,8 δισ. ευρώ, έναντι 43,5 δισ. ευρώ, το ίδιο διάστημα του 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώνεται υπέρβαση του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, που ίσχυε για πέρσι καθώς το 2010 αποχώρησαν από το Δημόσιο 34.000 υπάλληλοι και προσλήφθηκαν 14.700 νέοι. Επιπρόσθετα, φέτος μέχρι τον Ιούλιο προσλήφθηκαν - χωρίς τις μετατάξεις - 6.550 νέοι υπάλληλοι και με δεδομένο ότι ισχύει ο κανόνας 1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις θα πρέπει να φύγουν περίπου 65.000.

Εξ ου και η Τρόικα απαίτησε την άμεση διεύρυνση και εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, ο οποίος ψηφίσθηκε τον Ιούλιο και προοριζόταν αρχικά να ισχύσει για το πλεονάζον προσωπικό των υπό κατάργηση- συγχώνευση φορέων ή οργανισμών του Δημοσίου.

Με την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών για υπαγωγή τουλάχιστον του 10% του προσωπικού 151 φορέων σε εργασιακή εφεδρεία θα υπαχθούν στο ιδιότυπο εργασιακό καθεστώς τουλάχιστον 3.000 υπάλληλοι.

Μεγάλο στοίχημα, όμως, για την κυβέρνηση αποτελεί ο περιορισμός κατά 30% του στενού πυρήνα του κράτους με την κατάργηση ή συγχώνευση σε πρώτη φάση 20 «διακριτών ομάδων φορέων». Πρόκειται για υπηρεσίες ή φορείς υπουργείων και εποπτευόμενων ΝΠΔΔ, που οι αρμοδιότητές τους επικαλύπτονται με άλλους φορείς, ή, σε κάποιες περιπτώσεις, το αντικείμενό τους έχει συρρικνωθεί δραστικά.

Μέχρι το τέλος του έτους τα υπουργεία θα πρέπει να δώσουν στην Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή καταλόγους με τους προτεινόμενους φορείς και υπηρεσίες την αξιολόγηση των οποίων θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες υπό την εποπτεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Άμεσες απολύσεις - μετατάξεις σε 10-15 δήμους

Το «Βατερλώ», όμως της κυβέρνησης ήρθε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο φετινός προϋπολογισμός προέβλεπε περικοπή επιχορηγήσεων 730 εκατ. ευρώ στόχος που τινάχθηκε στον αέρα αφού υπήρξαν και δήμοι που δήλωσαν αδυναμία κάλυψης ακόμη και των δαπανών μισθοδοσίας που αναλήφθηκαν από το Δημόσιο.

Με δεδομένο όμως ότι Περιφέρειες και ΟΤΑ θεωρούνται από την Τρόικα ως Δημόσιο η τελευταία ζήτησε από την κυβέρνηση αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των απασχολούμενων σε Περιφέρειες, Δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις και τις προσλήψεις από την 1/1/2010 ως και τον Ιούλιο της φετινής χρονιάς.

Υπό την πίεση της Τριμερούς η κυβέρνηση αναγκάστηκε να διαμηνύσει σε όλους τους Δήμους ότι πρέπει να κλείσουν φέτος με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ώστε να μην επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης.

Για περίπου 10 με 15 δήμους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν άμεσα ταμειακά προβλήματα, αποφασίστηκε η άμεση εφαρμογή εξυγιαντικών προγραμμάτων, που προβλέπουν μετατάξεις προσωπικού ή και απολύσεις, ώστε να μειωθούν τα ελλείμματα.

Χάος με τα ταμεία - Μαχαίρι στις επικουρικές

Στον αντίποδα μικρά περιθώρια υπάρχουν στο μέτωπο των ταμείων. Όπως είναι γνωστό τα περισσότερα ταμεία έχουν εισπράξει ήδη τουλάχιστον το 80% της φετινής κρατικής επιχορήγησης λόγω της καθίζησης των εσόδων από την εκτίναξη της ανεργίας και της μη καταβολής βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών λόγω όξυνσης των ταμειακών προβλημάτων επιχειρήσεων.

Με αυτούς τους ρυθμούς η υπέρβαση δαπανών στα ταμεία αναμένεται να ξεπεράσει σημαντικά τα 1,7 δισ. ευρώ τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν από άλλες πηγές. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να ρευστοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία ή να χρησιμοποιήσουν προθεσμιακές καταθέσεις για να καταβάλουν συντάξεις.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα ταμεία αντιμετωπίζουν πλέον και δυσκολία δανεισμού από τις τράπεζες, γι' αυτό και το τελευταίο διάστημα συνάπτονται ιδιότυπα swaps ώστε να καλυφθούν άμεσες ταμειακές ανάγκες για καταβολή συντάξεων.

Το όφελος 625 εκατ. ευρώ που προβλέπεται από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που επιβλήθηκε τον Ιούλιο θα αποδοθεί ολόκληρο στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας

Στο μέτωπο των επικουρικών αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέχρι τέλος του μήνα το σχετικό νομοσχέδιο που θα προβλέπει μαχαίρι στις καταβαλλόμενες συντάξεις ως και 50%.

Αντίθετα, η κυβέρνηση έχει πλησιάσει το στόχο μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 250 εκατ. ευρώ φέτος, που εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί με την άμεση περικοπή του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, ενώ τα ταμεία περιόρισαν χάρη στις ηλεκτρονικές προμήθειες και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα κόστη τους.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

"Λευκή σημαία" σήκωσαν Ευρώπη και ΔΝΤ στην Ελλάδα

Posted: 15 Sep 2011 09:33 AM PDT


Στο δια ταύτα βρίσκεται η κυβέρνηση. Εφεδρεία, ιδιωτικοποιήσεις και μισθολόγιο για την έκτη δόση.

Τις εκατέρωθεν απαραίτητες διαβεβαιώσεις έδωσαν οι Παπανδρέου, Μέρκελ και Σαρκοζί κατά τη χθεσινή τους έκτακτη τηλεδιάσκεψη, σηκώνοντας "λευκή σημαία" στον άτυπο πόλεμο που είχαν κηρύξει μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την Τρόικα στην Αθήνα. Μάλιστα, για να καμφθεί και η έκδηλη αβεβαιότητα το ΔΝΤ ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι τα νέα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος και να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση των 8 δισ. ευρώ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσαν μάλιστα ότι είναι "πεπεισμένοι" ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός τους εξέφρασε "την απόλυτη αποφασιστικότητα" της Αθήνας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οι αποφάσεις που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο τις τελευταίες ημέρες και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, δήλωσε από τη μεριά της η ελληνική κυβέρνηση.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο υπουργείο Οικονομικών δεν ασκείται καμία ιδιαίτερη πίεση σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής αυτής της δόσης, από την στιγμή που μέσα στο επόμενο τρίμηνο δεν επιβαρύνεται με τη λήξη κάποιου ομολόγου. Τα ποσά των δαπανών σε τόκους που καλείται να πληρώσει τον Σεπτέμβριο ο προϋπολογισμός δεν ξεπερνούν τα 850 εκατ. ευρώ.
Σε ανάλογα επίπεδα κινούνται οι υποχρεώσεις και για τους δύο επόμενους μήνες, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Έτσι σε περίπτωση που η Τρόικα αποδεσμεύσει τον Οκτώβριο την δόση του δανείου που θα έπρεπε να καταβάλει τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την ρευστότητα των τραπεζών (σ.σ. όση τους έχει απομείνει) για να καλύψει τρέχουσες υποχρεώσεις.

Μάλιστα, για να κλειδώσει η κυβέρνηση την έκτη δόση, θα τρέξει ταχύτατα τρία σκέλη, τα οποία και θα χρησιμοποιήσει για να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις: Εφεδρεία, ιδιωτικοποιήσεις και μισθολόγιο. Ενα ενιαίο μισθολόγιο με μεγάλες περικοπές μισθών για τους υψηλόμισθους, μια εργασιακή εφεδρεία για τουλάχιστον 14.000 υπαλλήλους - σε πρώτη φάση - και βήματα προόδου στις αποκρατικοποιήσεις είναι οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Το επόμενο βήμα θα είναι η θετική έκβαση της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμετοχή των ιδιωτών από ορισμένες χώρες φτάνει έως και το 100%, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες απομένουν οι γερμανικές τράπεζες να δηλώσουν την πλήρη στήριξη τους, αποστολή όμως που έχει αναλάβει η ίδια η καγκελαρία. Στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους, έχουν συμμετάσχει πάνω από 400 τράπεζες, ενώ μέχρι αύριο, δηλαδή μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα προσκομίσουν στο ελληνικό Δημόσιο αναλυτικά στοιχεία για το πόσοι κατέχουν ελληνικά ομόλογα και ποιοι είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές