Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Παγκόσμιος συναγερμός μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ

Posted: 07 Aug 2011 06:42 AM PDT

Τηλεδιάσκεψη των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών της G20 πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή με αφορμή την κρίση χρέουεύσε την αντιμετώπιση κρίση χρέου που ταλανίζει την ευρωζώνη μετά και από την υποβάθμιση των ΗΠΑ από την Standard & Poor's.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Νοτίου Κορέας επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη και δήλωσε ότι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στα αμερικανικά ομόλογα παρά την απόφαση της Standard & Poor's.

Από την πλευρά της Αυστραλίας ο  υπουργός Οικονομικών τη...

Αλλαγές στο ωράριο του Δημοσίου φέρνει το 40ωρο

Posted: 07 Aug 2011 06:27 AM PDT

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών θα πραγματοποιηθούν μετά από την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στο Δημόσιο από 37,5 σε 40 αλλά και από την σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππα.

Συγκεκριμένα μετά από την αύξηση των ωρών εργασίας η ώρα προσέλευσης αποχώρησης θα ορίζεται κατ' επιλογή των υπαλλήλων ως εξής:

Ώρα προσέλευσης: 07.00 και αποχώρησης: 15.00

Ώρα προσέλευσης: 07.30 και αποχώρησης: 15.30

Ώρα προσέλευσης: 08.00 και αποχώρησης: 16.00

Ώρα ...

Ραγκούσης:«Η απεργία των ιδιοκτητών ταξί ήταν μια αναιτιολόγητη απεργία»

Posted: 07 Aug 2011 06:20 AM PDT

Την άποψη ότι η απεργία των ιδιοκτητών ταξί ήταν αναιτιολόγητη  εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις ανέδειξαν μία πολλαπλή σύγκρουση που υπερβαίνει-όπως λέει-το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Ραγκούσης με άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής» κάνει λόγο για σύγκρουση για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, για την ανάπτυξη που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, για την κοινωνική δικαιοσύνη και για την πρόοδο ή τη συντήρηση.

«Η απεργία τω...

Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Κυριακή 7 Αυγούστου

Posted: 07 Aug 2011 05:33 AM PDT

7/8 έως 14/8, Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο

Σπύρου Ρόδη 16, Αίγινα

«Σημειώσεις Αιγίνης» είναι ο τίτλος της εικαστικής έκθεσης του Παύλου Χαμπίδη, η οποία περιλαμβάνει ασπρόμαυρα και επιχρωματισμένα υδατογραφημένα σχέδια με θέμα τις διαφορετικές όψεις του νησιού. «Η περιήγηση του ζωγράφου στο νησί συμπληρώνεται με απόψεις οικείων τοπίων: άλλοτε ο ναός της Αφαίας και άλλοτε τα Πλακάκια, άλλοτε η Παληαχώρα  και άλλοτε η Παχειοράχη, ενσωματώνονται αρμονικά στη λιτή αλλά πανοραμική εικονοποιητική αφ...

Mπλόκο στα μπλογκ

Posted: 07 Aug 2011 01:56 AM PDT

 

Mπλόκο στα μπλογκ
Όνομα και επίθετο στα μπλογκ θέλει να βάλει η κυβέρνηση - τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων. Μιλώντας στην Επιτροπή Θε-σμών και Διαφάνειας της Βουλής της Τρίτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει νέα νομοθετικά μέτρα για την λειτουργία των μπλογκ, ώστε να ταυτοποιούνται οι διαχειριστές τους.
Αναφερόμενος στο Διαδίκτυο και ειδικότερα στη λειτουργία των μπλογκ, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θα «παύσουν να φιλοξενούν κουκουλοφόρους»...

Πέντε προσαγωγές κατά την επιχείρηση απομάκρυνσης των «Αγανακτισμένων» από τον Λευκό Πύργο

Posted: 07 Aug 2011 01:56 AM PDT

Πέντε προσαγωγές πραγματοποίησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση των σκηνών των «Αγανακτισμένων» από την πλατεία του Λευκού Πύργου.

Οι προσαγωγές αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις, σχετικά με παραβάσεις νόμων που σχετίζονται με αρχαιολογικές διατάξεις, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο μεταξύ στους δρόμους βγήκαν για μια ακόμη φορά το βράδυ του Σαββάτου οι «Αγανακτισμένοι» της Αθήνας πραγματοποιώντας πορεία από το Σύνταγμα μέχρι το Γκάζι με κεντρι...

Η κόλαση του ΔΝΤ και η Υγεία

Posted: 07 Aug 2011 01:31 AM PDT

Κάθε φορά που ο Ανδρέας Λοβέρδος αναλύει τις καλές του προθέσεις, «ο ήλιος είναι βέ­βαιος για τον κόσμο»… Τότε γιατί τη δημόσια Υγεία τείνει να τη φάει το μαύ­ρο σκοτάδι; Μάλλον επειδή ο δρόμος προς την κόλαση του ΔΝΤ είναι στρωμέ­νος με τις καλές προθέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου. Μεγάλο μπέρδεμα. Αν θε­λήσει κανείς να το ξεδιαλύνει, θα αντι­μετωπίσει δύο εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες. Την πραγματικότητα των λόγων και την πραγματικότητα της ανάγκης . Κι αν όλοι οι εμπλεκό­μενοι στις εξελί...

ΚΚΕ: Πάμε για... πολλά μνημόνια

Posted: 07 Aug 2011 12:58 AM PDT

Τη σταθερή θέση ότι οι αποφά­σεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής αποτελούν μερική εσωτε­ρική υποτίμηση, η οποία θα φορτωθεί και πάλι στον ελληνικό λαό, εξέφρα­σε η Αλέκα Παπαρήγα, έπειτα απ' την κατ' ιδίαν ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Ευάγ­γελο Βενιζέλο. Η συνάντηση ζητήθηκε δεδομένου ότι – παρά τις θριαμβολο­γίες του πρωθυπουργού – δεν υπήρξε σχετική συζήτηση για το αποτέλεσμα της Συνόδου στη Βουλή.

Αυτό που φαίνεται να διερεύνησε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στο πλαίσι...

Ο Γκουρία, το αγγούρι και το μπάχαλο

Posted: 07 Aug 2011 12:50 AM PDT

Στα Τρίκαλα στα δυο στε­νά» πορεύεται η κυβέρ­νηση, η οποία είναι για τα καλά παγιδευμένη όχι μόνο στο... «Σχέδιο Φάρσα» , αλλά και στον εφιάλτη της συνεχώς επιδεινούμενης κρίσης στην ευρωζώνη και στο εσωτερικό πολιτικό αδιέξοδο.

Όπως ήδη έχετε δει στο σχετικό ρε­πορτάζ, το περίφημο «Σχέδιο Μάρ­σαλ» - ένας επικοινωνιακός ευφη­μισμός της κακιάς ώρας, που ουδέ­ποτε βρήκε πραγματικό αντίκρισμα - αναμένεται σύντομα να εξελιχθεί σε έναν οικονομικό εφιάλτη καθώς, αντί για εισροή πόρων που θα τονώ­σο...

Αστυνομικά… παράσιτα

Posted: 07 Aug 2011 12:49 AM PDT

Σαν να μην μας έφταναν τα… «σμήνη» των σούπερ κοριών και των άλλων τεχνολογικών αστυνομικών «παράσιτων» που δημιουργούν μικρά αλλά πολλα­πλά εξανθήματα στο σώμα της ελευ­θερίας και των ατομικών δικαιωμάτων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζεται να εντάξει και νέα σούπερ όπλα φακελώματος και παρα­κολούθησης στον ελώδη βάλτο που τα συντηρεί και τα «θρέφει».

Ο μεγάλος αδελφός που μας χτύπη­σε προ καιρού την πόρτα, βρίσκεται σε φάση… διαρκούς ηλεκτρονικής αναβάθμισης, καθώς εξελίσσει ολοέ...

Καλά τα μέτρα, αλλά πάρτε κι άλλα...

Posted: 07 Aug 2011 12:08 AM PDT

Ως συνήθως, οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της Κομισιόν, της ΕΚΤ και άλλων οργανι­σμών λειτουργούν σαν λαγοί και παρα­θέτουν δέσμες βάναυσων μέτρων που χρειάζονται για να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους. Ο κόσμος πανικοβάλλεται και έρχεται μετά η κυβέρνηση να υιοθετήσει ελαφρώς... ηπιότερα μέτρα δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι κάτι κερδίσαμε.

Πρώτο μέτρο φιγουράρει, όπως πάντα, η πάταξη της φοροδιαφυγής, ώστε να διασκεδάζονται οι εντυπώ­σεις. Στην ουσία βεβαίως, τα υψηλά κλιμάκια που ...

Έκτακτες τηλεδιασκέψεις σε G7, G20 και EKT

Posted: 07 Aug 2011 12:01 AM PDT

Έκτακτες τηλεδιασκέψεις της G7, της G20 και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να πραγματοποιηθούν με αφορμή την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο Standard & Poor's, των αναταράξεων στα διεθνή χρηματιστήρια και την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα η ΕΚΤ συνεδριάζει το απόγευμα της Κυριακής, ενώ σύμφωνα με πηγές του Reuters θα έχουν πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών σε G7 και G20.

«Η G7 θα συνεδριάσει τηλεφωνικά. Δεν έχει...

Ξεπούλημα – αστραπή

Posted: 06 Aug 2011 11:43 PM PDT

Να κερδίσει το «στοίχημα» έγκαιρης υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του τρίτου τριμήνου του έτους θα επιχειρήσει εντός των επόμενων 60 ημερών το οικονομικό επιτελείο.

Προς την κατεύθυνση αυτή προσανατολίζεται στην επανέκδοση του Ξυστού Λαχείου με στόχο έσοδα μεταξύ 500 και 600 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση της σχετικής άδειας ή των αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Ξυστό» πιθανότατα θα ενταχθεί στα Κρατικά Λαχεία που βάσει προγράμματος θα πωληθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο δι...

Υπογράφει το http://environmentfood.blogspot.com

Posted: 06 Aug 2011 02:29 PM PDT

1 ΜΑΛΙΑΚΟΣ

Τον Μάη του 2009, είχαμε τον µαζικό θάνατο ψαριών στον Μαλιακό κόλπο. Τότε σηµείωνα στο ιστολόγιο «Τι Μαλιακός, τι Ασωπός». Τούτος ο µαζικός θάνατος είχε τα αίτιά του σε προβλήµατα γνωστά στην πολιτεία και ήταν ένα σοβαρό χτύπηµα στο εισόδηµα των ψαράδων της περιοχής. Υπολειτουργούντες βιολογικοί καθαρισμοί, κατάχρηση φυτοφαρµάκων, ανύπαρκτη διαχείριση αποβλήτων από σφαγεία, τυροκομεία και ελαιοτριβεία, διάτρητο σύστηµα ελέγχων και προστίµων. Ο ρυπαίνων όχι µόνο δεν πληρώνει, αλλά σ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές