Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Triantafyllou Kostas likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 28 Aug 2011 02:32 PM PDT

facebook
Triantafyllou Kostas likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Ανωνυμία, ψευδωνυμία και συκοφαντική δυσφήμηση στο Ιντερνετ

Posted: 28 Aug 2011 01:51 PM PDT


ΕΡΕΥΝΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
«Θα μπορούσες ποτέ να ξεβιδώσεις ένα laptop με σκεπάρνι;» ρώτησε πριν από μέρες ένας φίλος, κρατώντας στα χέρια του την εφημερίδα στη σελίδα με το ρεπορτάζ για τη...
νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα αντιμετωπίσει το θέμα των ανώνυμων μπλόγκερ. Είχε μάλιστα μέσα σε εισαγωγικά και με έμφαση τη φράση που χρησιμοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Θα πάψουν να κυκλοφορούν κουκουλοφόροι στο Διαδίκτυο...».

Γέλια στον κυβερνοχώρο και, ώρες ώρες, κλάματα. Μα, πάνω από όλα, απελευθερωτική ψευδωνυμία
Αλήθεια, η υποχρεωτική επωνυμία στην μπλογκόσφαιρα, ως εργαλείο αντιμετώπισης της συκοφάντησης και της χυδαιότητας ορισμένων, μοιάζει από άλλη εποχή. Το σκεπάρνι, που λέγαμε...

Στις 5 Αυγούστου το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής «για τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων». Και ως αντικείμενό της, το υπουργείο ανακοίνωσε: «Ειδικότερα, η επιτροπή θα ασχοληθεί με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου».

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, υπάρχουν περισσότερα από 70.000 μπλογκ, εκ των οποίων τουλάχιστον το 1/3 είναι ενεργά και ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους διαχειριστές τους.

Φθίνει το μπλόγκινγκ

Το blogging(μπλόγκινγκ), η διατήρηση, δηλαδή, ενός διαδικτυακού μέσου όπου ο διαχειριστής κρατά ένα είδος ημερολογίου, δέχεται ή όχι τα σχόλια των αναγνωστών, δημοσιεύει ή όχι συνδέσμους άλλων blogs, φθίνει τα τελευταία δύο-τρία χρόνια κατά τα οποία παρατηρείται ραγδαία αύξηση σε microblogging πλατφόρμες, όπως το facebook, το twitter, το tumblr, το posterous και άλλα.

Το πρόβλημα της διαδικτυακής προσβολής της προσωπικότητας κάποιου -της συκοφαντικής δυσφήμησης-, κυρίως από κάποια blogs που υιοθετούν το μοντέλο της ανώνυμης κίτρινης καταγγελιολογίας και πληροφοριολογίας που παριστάνει τη δημοσιογραφία, αντιμετωπίζεται από την ελληνική νομοθεσία ως πλημμέλημα και δεν οδηγεί σε άρση του απορρήτου της επικοινωνίας. Στην αποκάλυψη των στοιχείων του διαχειριστή από την εταιρεία που του παρέχει το δικαίωμα της κατασκευής και διατήρησης του μπλογκ. Αλλά όσο μακριά είναι αυτού του είδους η μπλογκόσφαιρα από την ουσία της διαδικτυακής κουλτούρας, αυτής που αποκαλείται και dot.com κουλτούρα, άλλο τόσο φαίνεται να είναι και η υποχρεωτική επωνυμία.

Πολλοί προς πολλούς

Τρεις Ελληνες μπλόγκερ γράφουν για την «Ε» περί της διαδικτυακής ανωνυμίας. Και ένας εξειδικευμένος στην άρση του απορρήτου νομικός καταθέτει την άποψή του. Η ανάπτυξη αυτής της μορφής γραπτής κατάθεσης απόψεων, κρίσεων, σχολίων, προσωπικών αφηγήσεων, περιπετειών υγείας, ευχάριστων καταστάσεων και ό,τι άλλο μπορεί να αφηγηθεί ο άνθρωπος γράφοντας σε ένα Μέσο που μπορεί να φτάσει παντού, είναι σίγουρο, αλλάζει ριζικά την ίδια την έννοια της επικοινωνίας.

«Η ουσία είναι η εξής: Στην πραγματικότητα τα τελευταία 150 χρόνια είχαμε δύο διαφορετικά μέσα επικοινωνίας αυτό που είχε τον τύπο ένας-προς-πολλούς (βιβλία, εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση) κι εκείνο του ένας-προς-έναν (επιστολές, τηλέγραφος και τηλέφωνο). Το Ιντερνετ, για πρώτη φορά, μας προσφέρει επικοινωνίες του τύπου πολλοί-προς-πολλούς και λίγοι-προς-λίγους».


Το τελευταίο και πιο δύσκολο πράγμα που μπορούν να αλλάξουν οι διαδικτυακές τεχνολογίες είναι η νοοτροπία
Ο Orville Schell, πρόεδρος του τμήματος δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Berkeley, είχε κληθεί πριν από λίγα χρόνια σε μια ημερίδα στο Κέμπριτζ με θέμα «Μπλόγκινγκ, δημοσιογραφία και αξιοπιστία».

Μία από τις αναφορές του είχε κάνει το γύρο το Διαδικτύου με ταχύτατους ρυθμούς: «Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που συγκροτούσαν τα Μέσα Ενημέρωσης διαλύεται και μπαίνουμε σε μια σχεδόν φεουδαρχική περίοδο όπου θα υπάρχουν πολλά κέντρα εξουσίας και επιρροής».Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

To Ποντίκι -

Posted: 28 Aug 2011 01:26 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Δευτέρα 29 Αυγούστου

Posted: 28 Aug 2011 09:04 PM PDT

29/8, Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεϊκου, Γαλάτσι, 210 -2143317

«Αόρατος άνθρωπος» γίνεται ο Φοίβος Δεληβοριάς. Παρέα με μια μπάντα υπερηρώων, κατεστραμένων από κυβερνητικά πειράματα θα παίξει με νέο τρόπο παλιότερα τραγούδια του, σε μια συναυλία με το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα του τραγουδοποιού.

Ανακοινώνονται οι βάσεις τη Δευτέρα το πρωί

Posted: 28 Aug 2011 08:03 AM PDT

Τη Δευτέρα στις 8 το πρωί θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και στο Διαδίκτυο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί της ίδιας μέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου www.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικ...

Ανοιχτές οι συζητήσεις για το ΤΕΙ Ιονίου

Posted: 28 Aug 2011 07:35 AM PDT

Μια σειρά ανοιχτών διαλέξεων με καλεσμένους από τον χώρο της Επικοινωνίας και των ΜΜΕ είναι προ­γραμματισμένη για τον Αύγουστο στο θέατρο «Κέφαλος», στο Αργοστόλι. Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου για τη Διοίκηση Μέσων Ενημέρωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι από τις 22 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρί­ου 2011, εγκαινιάζεται η διοργάνωση εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλους τους επισκέπτες της Κεφαλονιάς και τους κατοίκους και γενικότερα στην τοπική κοινωνία.

Στις ανοιχτές συζητήσεις συ...

Το τηλεοπτικό αλμανάκ

Posted: 28 Aug 2011 07:14 AM PDT

«Όταν φτωχαίνει η Ελλάδα, φτωχαίνει και η τηλεόραση», είπε ο Ντένης Αντύπας στην παρουσίαση του 15ου τηλε­οπτικού αλµανάκ «Η Σεζόν 2009 - 1010». «Μόνο σε βάθος χρόνου», είπε, «θα έχου­µε σαφή εικόνα αν οι τηλεο­πτικές ειδήσεις, τα τοκ σόου και οι ενηµερωτικές εκπο­µπές βοηθούν, όπως παρου­σιάζονται, στο ξεπέρασµα της κρίσης ή πετούν τη χώρα πιο βαθιά στο βάραθρο της πτώχευσης». Η «Σεζόν 2009 - 2010» µε τη συγγρα­φική συµµετοχή της Ρένας Καπιτσαλά, στις 190 σελίδες της περιλαµβάνει ηµερολόγιο ...

Έρχονται κι άλλες κλήσεις...

Posted: 28 Aug 2011 03:27 AM PDT

Δυναμική συνέχεια στην υπόθεση των στημένων αγώνων αναμένεται να δοθεί τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινής της Κυριακής» ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασσίμης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση άλλων 20 ατόμων που στοιχημάτιζαν σε «ύποπτους» αγώνες.

Έτσι, αυτά τα είκοσι άτομα αλλά και πολλά άλλα που έχουν προκύψει από τα πρώτα στάδια της υπόθεσης θα κληθούν για αν βρεθούν ενώπιον του κ. Κασσίμη.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς περ...

Στον τελικό η Κυριακοπούλου

Posted: 28 Aug 2011 03:24 AM PDT

Την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Νταεγού πήρε η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αν και δεν χρειάστηκε να υπερβεί τα 4.60 μ. που ήταν το όριο για τον τελικό του αγωνίσματός της, με άλμα στα 4.55 εξασφάλισε το εισιτήριο για την 12άδα.

Η 25χρονη αθλήτρια πέρασε τα 4.25μ. αλλά και τα 4.50μ. με την πρώτη της προσπάθεια, ενώ χρειάστηκε τρεις προσπάθειες στα 4.40μ. και 4.55μ.

Αντίθετα, εκτός ημιτελικών στα 110μ. με εμπόδια τ...

Πρεμιέρα με ισοπαλίες

Posted: 28 Aug 2011 03:21 AM PDT

Το ξεκίνημα του κουτσουρουμένου, στρεβλού και εν τέλει παράνομου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ήταν ασορτί με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετριότατο θέαμα, μόλις δύο γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια και η γνωστή ωραία ατμόσφαιρα στις εξέδρες.

Στο Ηράκλειο, ο Ατρόμητος προηγήθηκε του ΟΦΗ με αυτογκόλ του Μπουλούτ στο 10', έχασε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς και τελικά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 75' με τον Γεωργίου.

Στια Γιάννενα ο ΠΑΣ με τον Άρη έμειναν στο μηδέν με τους φιλοξενούμενους να έχ...

Το κλείσιμο ενός κύκλου

Posted: 28 Aug 2011 03:16 AM PDT

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν το υπουργείο Οικονομι­κών έστειλε στις τράπεζες το προσύμφωνο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση του κλάδου με μετατροπές και συμμαχίες που ελάχιστα θα θυμίζουν την περίοδο ανάπτυξης - επέκτασης των ιδρυμάτων στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης, της Τουρ­κίας και της Αιγύπτου. Πρόκειται για έναν Γολγοθά που πρακτικά θα προε­τοιμάσει και τον επόμενο ιστορικό γύ­ρο της ελληνικής οι...

Σπάνε κάθε ρεκόρ ανικανότητας

Posted: 28 Aug 2011 12:38 AM PDT

Πόσες φορές εδώ και πολ­λούς μήνες άραγε έχουμε ακούσει την κυ­βέρνηση να μιλάει για ύφε­ση που... ρηχαίνει, για έξοδο από την κρίση με ορόσημα που συνεχώς απο­μακρύνονται, για ανάπτυξη που όλο έρχεται και ποτέ δεν φαίνεται, για θυσίες που δεν πάνε χαμένες και για τη χώρα που διαρκώς σώζεται από τη χρεοκοπία; Αμέτρητες...

Όμως η πραγματικότητα είναι πάντα εδώ και εκδικείται. Όχι τόσο αυτούς που κυβερνούν, όσο αυτούς που καλή τη πίστει – είτε απλώς ευρισκόμενοι σε πλήρη σύγχυση ή απογοήτευση ε...

Γενέθλια με γκρίνια...

Posted: 28 Aug 2011 12:31 AM PDT

Στο δόγμα... «Πέστα όλα!», με στόχο – εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος – να λειτουργήσει εκτονωτικά για τα αγριεμένα στελέχη, κινήθηκαν τις προηγούμενες μέρες οι περιφερειακές συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή να βρίσκεται σε τόσο χαμηλά επίπεδα, τέτοια που δεν έχει δει το ΠΑΣΟΚ από το 1974 και με­τά, ακόμη και στις χειρότερες περιό­δους του. Στην ίδια εκτονωτική «λογι­κή» έχει σχεδιαστεί η Εθνική Συνδιά­σκεψη, η οποία θα γίνει ανήμερα των τριακοστών έβδομων γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ στι...

Παίγνια πολέμου

Posted: 28 Aug 2011 12:24 AM PDT

Η τετραήμερη κρίση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, ύστερα από τις παλαιστινιακές επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη , παρά τη μονομερή εκεχειρία που κήρυξε η Χαμάς εδώ και λίγους μήνες, λίγο έλειψε να πυροδοτήσει νέα σοβαρή ανάφλεξη στην περιοχή, συμπαρασύροντας και τις σχέσεις Ισραήλ - Αιγύπτου, δεδομένου ότι η δεύτερη αποτελούσε μια ισορροπητική δύναμη στην περιοχή.

Η εκεχειρία που φαίνεται να συμφωνήθηκε μεταξύ Ισραηλινών αξιωματούχων και της Χαμάς χαρακτηρίζεται «εύθραυστη» κα...

Έφυγε ο Λεωνίδας Κύρκος

Posted: 28 Aug 2011 12:10 AM PDT

Άφησε την τελευταία του πνοή μετά τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 87 ετών, ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα".


Ο Λεωνίδας Κύρκος πάλεψε σε όλη του τη ζωή για τον κοινωνικό και δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας, και την επούλωση των τραυμάτων του εμφυλίου. Πίστευε και πάλευε για την επίτευξη συναινετικών συνθέσεων για την προκοπή του τόπου...

Οι γιατροί ξεσηκώνονται

Posted: 27 Aug 2011 11:56 PM PDT

Η πρώτη ιατρική προειδοποιητική απεργία της νέας σεζόν έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Κυρίαρχο αίτημά της είναι η επανεξέταση του κυβερνητικού σχεδιασμού σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ, του φορέα - χοάνη που έρχεται να καταπιεί με άγνωστες... μεταβολικές συνέπειες τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ των ιδιωτικών υπαλλήλων, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΟΠΑΔ.

Το νέο αυτό ακρωνύμιο των ασφαλιστικών μας παθών, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Πρωτοβάθμιας Υγείας, δεν έχει δυ...

Ανεργία – φωτιά

Posted: 27 Aug 2011 07:37 PM PDT

Περισσότερη σκοτεινιά βλέπει στο τούνελ της ανεργίας το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, καθώς εκτιμά ότι θα ξεπε­ράσει το 20% μέσα στο 2012, φτάνοντας στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960, όταν το κύριο εξαγώγιμο «προϊόν» της Ελλά­δας ήταν μετανάστες στις φάμπρικες της Γερμανίας και στις στοές του Βελγίου.

Συγκεκριμένα, με το τέλος της τουριστικής περιόδου, όταν χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά, η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει τους 900.000.

Στη... ΔΕΘ τα χαμπέρια

Η ετή...

«Ένας βγαίνει, δέκα μπαίνουν»

Posted: 27 Aug 2011 07:18 PM PDT

Σύμφωνα με τη θέση του ΚΚΕ, η βαθιά κρίση του καπιταλι­στικού συστήματος έχει φέρει ενώπιον τεράστιων αδιεξόδων τους διαχειριστές της και στυλοβάτες αυ­τού του συστήματος, είτε πρόκειται για το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό διεθνώς είτε για τεχνοκράτες. Στα εν λόγω αδιέξοδα προστίθενται και αδυσώπητοι ανταγωνισμοί για το ποι­ος θα βγει λιγότερο χαμένος ή και κερδισμένος αλλά, ό,τι και να γίνει, η κρίση θα βαθαίνει παίρνοντας στη δίνη της όλο και περισσότερα κράτη. Όπως σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα...

Έρευνα του Κολλεγίου Ιμπίριαλ του Λονδίνου για την προστασία των ευάλωτων παιδιών από τις βλαβερές τοξίνες

Posted: 27 Aug 2011 11:26 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Κολλεγίου Ιμπίριαλ του Λονδίνου μωρά και νήπια που πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν βλαβερές τοξίνες στο αίμα τους, ιδίως μετά από χειρουργική επέμβαση. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά τοξινών από βακτήρια των εντέρων στο αίμα τους είναι πιθανόν να χρειαστούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την αποκατάσταση της υγείας τους. Η συγκεκριμένη έρε...

Αλιευτικό πείραμα στην Ικαρία

Posted: 27 Aug 2011 09:27 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός-Εκδότης

Υστερα από ενδελεχή σκέψη του υπουργείου ναυτιλίας θα θεσπιστεί στους Φούρνους της Ικαρίας ζώνη αυτοδιαχείρισης του βυθού και της χλωρίδας με παράλληλη απαγόρευση του Ψαρέματος με δυναμίτη και με μηχανοκίνητη ψαρότρατα. Η προοπτική είναι να αποκτήσει περισσότερη θετική ενέργεια και γονιμότητα ο βυθός οπότε Θα μεγαλώσει ο αριθμός των ψαριών και οι γνήσιοι,επαγγελματίες αλιείς θα μπορέσουν να Βγάλουν περισσότερα ψάρια και να τα πουλήσουν με μεγαλ...

Η.Π.Α. και Ισραήλ ανησυχούν για την τύχη των Συριακών όπλων μαζικής καταστροφής

Posted: 27 Aug 2011 05:50 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Το Ισραήλ εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η Συρία να δώσει χημικά όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως την Χεζμπολάχ ή την Χαμάς, εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στο εσωτερικό της Συρίας, δήλωσε ο Πρέσβης του Ισραήλ στις Η.Π.Α. Michael Oren. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Wall Street Journal, ο Ισραηλινός διπλωμάτης δήλωσε ότι «το Ισραήλ ανησυχεί πολύ για την τύχη των Συριακών όπλων μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων ...

«Έφυγε» ο Λεωνίδας Κύρκος

Posted: 28 Aug 2011 10:28 AM PDT


«Έφυγε» ο Λεωνίδας Κύρκος

 


Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 87 ετών και ύστερα από αρκετά προβλήματα υγείας, ο μεγάλος έλληνας πολιτικός, Λεωνίδας Κύρκος. Η κηδεία του θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, την Τετάρτη το απόγευμα.
Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν Έλληνας πολιτικός της Αριστεράς, και είχε εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής. Ήταν πρόεδρος του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Ελληνικής Αριστεράς.
Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1924 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γιος του πολιτικού Μιχαήλ Κύρκου, ο οποίος μαζί με τον Ιωάννη Πασαλίδη και με άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς ίδρυσαν την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ). Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά ποτέ δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του λόγω των επανειλημμένων πολιτικών διώξεων. Κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου φυλακίστηκε κατ' επανάληψη: το 1946 για 8 μήνες και το 1948 (φυλακίστηκε εκ νέου). Το 1949 καταδικάστηκε σε θάνατο. Η απόφαση του Εκτάκτου Στρατοδικείου δεν εκτελέστηκε λόγω της διεθνούς αντίδρασης διότι μεταξύ των καταδικασθέντων ήταν και ο Μανόλης Γλέζος. Αποφυλακίσθηκε το 1953.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην πολιτική αριστερή εφημερίδα Αυγή, πρώτα ως ρεπόρτερ και αργότερα ως διευθυντής (1958-1961). Ο Λεωνίδας Κύρκος μπήκε στην πολιτική και εκλέχτηκε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1961, 1963 και 1964 με την ΕΔΑ. Με την διάσπαση του ΚΚΕ, πήρε το μέρος των λεγόμενων ανανεωτικών δυνάμεων και βοήθησε στην καθιέρωση του ευρωκομμουνιστικού ΚΚΕ Εσωτερικού. Στις 21 Απριλίου 1967 συνελήφθη και παρέμεινε στη φυλακή για 5 χρόνια.
Μετά την μεταπολίτευση εκλέχτηκε βουλευτής, το 1974 και το 1977, και ευρωβουλευτής το 1981 και το 1985. Ο Κύρκος ήταν Πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτ. μέχρι τον Απρίλιο του 1987, οπότε εντάχθηκε στην Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) της οποίας εκλέχτηκε Πρόεδρος. Μαζί με το Χαρίλαο Φλωράκη, ίδρυσε τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, του οποίου υπήρξε γραμματέας μέχρι το Μάρτιο του 1991. Από το 1989 μέχρι το 1993 ήταν βουλευτής με τον Συνασπισμό. Έγινε στόχος σφοδρής κριτικής από το χώρο του ΠΑΣΟΚ για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον Μητσοτάκη. To 2000 προτάθηκε τιμητικά από το κόμμα του Συνασπισμού για το αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας, όμως η βουλή εξέλεξε τον συνυποψήφιό του, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Το 2010, με επιστολή του δήλωσε στήριξή στο νέο κόμμα Δημοκρατική Αριστερά. Το τελευταίο διάστημα λόγω των προβλημάτων με την υγεία του είχε αποστασιοποιηθεί από την ενεργή πολιτική, αν και συχνά κατέθετε την άποψή του δημόσια. Είχε δύο γιους.
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου:
«Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς στην Ελλάδα. Αγωνιστής της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Πρωτοπόρος εκφραστής των ανανεωτικών ιδεών. Οραματιστής μιας ενωμένης Ευρώπης της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Συνέδεσε την πορεία του με την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς. Υπήρξε ιστορικός ηγέτης της.
Δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά νέους δρόμους, πιστεύοντας πάντα ότι η Αριστερά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απόρριψη του δογματισμού, με ειρηνικές μορφές αγώνων, που σέβονται και αναδεικνύουν την δημοκρατία και τον διάλογο. Με την συνεπή στις αρχές του στάση και δράση, με το ήθος του, έγραψε τη δική του ιστορία στην πολιτική ζωή του τόπου και πρωταγωνίστησε σε σημαντικές στιγμές του δημόσιου βίου. Μέχρι την τελευταία στιγμή, με την παρουσία του και τις πρωτοβουλίες του, παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για να αλλάξει η Ελλάδα, να ανανεώνεται συνεχώς η Αριστερά.
Με τον Λεωνίδα Κύρκο μας συνέδεε μια ειλικρινής φιλία. Είχα τη χαρά μέχρι πρόσφατα να συνομιλώ μαζί του. Οι προσωπικές μας απόψεις δεν στάθηκαν ποτέ εμπόδιο στις κοινές μας αγωνίες. Η θλίψη μου για την απώλειά του είναι μεγάλη. Στην οικογένειά του και τους συντρόφους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος πληροφορηθείς το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου, μιας εξέχουσας προσωπικότητας της πολιτικής, που σημάδεψε με τη δράση του την πορεία του τόπου. Στη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του αναδείχτηκε, μέσα από τους αγώνες και τις προοδευτικές ιδέες του, σε ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς, υπηρετώντας με μαχητικότητα την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι αλλεπάλληλες θητείες του ως μέλους του Ελληνικού, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελούν περίτρανη απόδειξη της ευρείας αναγνώρισης των αγώνων του. Πολιτικός μιας άλλης γενιάς, αποτελεί με την αστείρευτη αγωνιστικότητά του και τη νηφάλια φωνή του έμπνευση για κάθε σύγχρονο πολιτικό. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους και στους συναγωνιστές του».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν ο ηγέτης της Αριστεράς, που σημάδεψε με τη ζωή του, τη δράση του και τις ιδέες του, όχι μόνο την Παράταξή του, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική πολιτική σκηνή για πολλές δεκαετίες. Πρωτοπόρος στο κίνημα για την ανανέωση της Αριστεράς, ευτύχισε να τιμηθεί εν ζωή από πολλούς αντιπάλους του και να αγαπηθεί από πολυάριθμους φίλους του, απ' όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος. Ακούραστος σε όλη του τη ζωή, πεισματικά αφοσιωμένος στις ιδέες του, αλλά και ασυνήθιστα ειλικρινής στην αυτοκριτική του, άφησε πλούσια πολιτική κληρονομιά σε όλους, φίλους και αντιπάλους του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Λεωνίδας Κύρκος δίδαξε ευπρέπεια. Πάντα συνετός, συμβούλευε το σωστό, δεν εισακούετο πάντα όπως και τελευταία. Όμως η καρτερικότητα του και η ευρύτητα του θα τον καταγράψουν στους καταλόγους των σημαντικών ανθρώπων της γενιάς του».
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Μεγάλο deal Alpha Bank - Eurobank - Qatar

Posted: 28 Aug 2011 10:19 AM PDT


Μεγάλο deal Alpha Bank - Eurobank - Qatar

 


Κλεισμένο από το μεσημέρι του Σαββάτου θεωρείται το deal μεταξύ Alpha Bank και Eurobank, με αντικείμενο τη συνένωση των δυο τραπεζών και σημαντική αύξηση κεφαλαίου, με μετρητά, στην οποία -σύμφωνα με πληροφορίες - έχει ήδη πλέον συμφωνηθεί μεγάλη συμμετοχή του Κατάρ (και συγκεκριμένα του fund Qatar Investment Authority, το οποίο μέσω της Paramount Services Limited συμμετέχει στην Alpha Bank με ποσοστό κοντά στο 5%).
Το deal επιβεβαιώνεται πλέον -ανεπίσημα προς το παρόν- από όλες τις πλευρές, ενώ θετική είναι και η αντίδραση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της μιας εκ των δυο τραπεζών, τα διοικητικά συμβούλια της Alpha Bank και της Eurobank EFG, θα συνεδριάσουν το πρωί της Δευτέρας για να επικυρώσουν το deal και θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 14:00 της ίδιας μέρας, στο ξενοδοχείο Hilton. Σύμβουλοι των δυο τραπεζών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι η Goldman Sachs και η Barclays
«Η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένη,» δήλωσε το στέλεχος, προσθέτοντας ότι το νέο σχήμα μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι μια από τις μεγαλύτερες 25 τράπεζες στην Ευρώπη. «Το Κατάρ θα είναι ο στρατηγικός επενδυτής,» συμπλήρωσε χωρίς να διευκρινίζεται αν θα είναι κι ο μεγαλύτερος.
Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες, το ποσοστό του Κατάρ στη νέα τράπεζα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση, θα ανέλθει σε 15-16%, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το εμιράτο θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (της νέας τράπεζας) με κεφάλαια περίπου 500 εκατ ευρώ. Σημειώνεται ότι στην αύξηση θα συμμετάσχουν και οι βασικοί μέτοχοι των υπό συγχώνευση τραπεζών και η σχέση ανταλλαγής μεταξύ Eurobank και Alpha Bank θα είναι υπέρ των μετόχων της τελευταίας...
Το υψηλόβαθμο στέλεχος δεν ήθελε να αναφερθεί στο μέγεθος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αν και συνάδελφός του από την άλλη τράπεζα ανέφερε ότι το ύψος θα προσδιορισθεί αφού ληφθούν υπόψη οι συνέργειες από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων των δυο τραπεζών στο εξωτερικό όπου έχουν κοινή παρουσία, π.χ. Ρουμανία, Βουλγαρία κ.τ.λ. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η αύξηση κεφαλαίου θα κινηθεί στην περιοχή του 1,5 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση της διοικητικής πυραμίδας της νέας τράπεζας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Κωστόπουλος θα ασκεί καθήκοντα προέδρου ενώ θα υπάρξουν δύο θέσεις διευθύνοντων συμβούλων, τις οποίες θα καλύψουν οι νυν διευθύνοντες σύμβουλοι των Alpha Bank και Eurobank, Δημήτρης Μαντζούνης και Νικόλαος Νανόπουλος, αντίστοιχα.
Πηγές που βρέθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα κοντά στις δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε καλό κλίμα και το deal σφραγίσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν υπήρξε τελική θετική απάντηση από την πλευρά του Κατάρ. Η νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συνένωση της Alpha Bank με την Eurobank θα είναι η μεγαλύτερη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ενεργητικό 150 δισ. ευρώ, καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, 8 εκατομμύρια πελάτες και 2000 καταστήματα σε Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη (περισσότερες από 10 χώρες).
Η επιβεβαίωση της συμμετοχής του Κατάρ, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και το «σημείο καμπής» προκειμένου να προχωρήσει στην τελική φάση το εγχείρημα, καθώς για να έχει πραγματικό νόημα η κίνηση θα έπρεπε να διασφαλιστεί «ικανή» εισροή φρέσκου χρήματος από μεγάλους επενδυτές.
Η κυβέρνηση είναι ενήμερη και απολύτως θετική απέναντι στην εξέλιξη. Είναι δε προφανές ότι η ευόδωση του εγχειρήματος θα προκαλέσει «καραμπόλες» σε όλο το σύστημα αφού ανατρέπει συσχετισμούς και ισορροπίες ετών.
Τα «κλειδιά» τα οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άνοιξαν το δρόμο στις εξαιρετικά ταχύρυθμες επαφές μεταξύ της Alpha και της Eurobank ήταν τρία:
1) Η κάθετη πτώση των αποτιμήσεων το τελευταίο διάστημα, που εφόσον συνεχιζόταν θα καθιστούσε πλέον απαγορευτική τη διενέργεια των σημαντικών αυξήσεων κεφαλαίου που προβλέπεται να απαιτηθούν στο προσεχές διάστημα εξαιτίας του roll οver στα ομόλογα αλλά και της γενικότερης συγκυρίας που συνεχίζει να επηρεάζει τις προβλέψεις επί των δανειακών χαρτοφυλακίων.
Ιδιαίτερη πίεση, παρότι το θέμα δεν φαίνεται να έχει κλείσει τελεσίδικα, άσκησαν όμως και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας ότι τυχόν προσφυγή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα γίνει αποκλειστικά με κοινές μετοχές (κάτι που αποτελεί ερμηνεία του υπουργού σε εδάφιο του αναθεωρημένου Μνημονίου- αφού κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται ρητώς), αλλά και οι δηλώσεις του ότι οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν σύντομα επάρκεια κεφαλαίων της τάξεως του 10% (ενώ ελπίζεται ότι αυτό θα μπορούσε να αναβληθεί για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα).
2) Οι συνέργιες που μπορεί να επιτευχθούν εντός και εκτός Ελλάδος, με αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών προ προβλέψεων για τα επόμενα χρόνια. Το «λεπτό» σημείο είναι ότι οι συνέργιες αυτές «προεξοφλούνται» ως παρούσα αξία και λαμβάνονται υπ όψιν στην πρόβλεψη της μελλοντικής κεφαλαιακής επάρκειας, άρα ως ένα σημείο περιορίζουν εξ αρχής της επιπτώσεις από τις απομειώσεις ομολόγων και τις προβλέψεις που υφίστανται οι τραπεζικοί ισολογισμοί.
3) Η ανάγκη προσέλκυσης φρέσκων κεφαλαίων (σε αυτή τη συγκυρία μόνο από το εξωτερικό) προκειμένου να βελτιωθούν άμεσα οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Είναι προφανές ότι ένα μεγαλύτερο σχήμα, με ισχυρότερη θέση στην εγχώρια αγορά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και με συνέργιες που μπορούν να μειώσουν τις δαπάνες αποκτά σαφώς μεγαλύτερη ελκυστικότητα για στρατηγικούς και μη επενδυτές
Κι ακόμη περισσότερο, σε μια περίοδο που αφενός επιτρέπει σημαντικές μειώσεις δαπανών, κι αφετέρου έχει ελαχιστοποιήσει τη διαμάχη των τραπεζών, για μερίδια αγοράς στα δάνεια διότι σε άλλες περιόδους θεωρείτο δεδομενο ότι μια συνένωση μεγάλων τραπεζών θα είχε δυσμενή αποτελέσματα στα δανειακά χαρτοφυλάκια και το άθροισμα του «1+1» δεν θα ήταν «2» αλλά λιγότερο, λόγω εκροής υφιστάμενων πελατών αμφοτέρων των τραπεζών που θα έψαχναν για άλλη «δεύτερη τράπεζα» στις συναλλαγές τους.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Greek Alert

Posted: 28 Aug 2011 07:49 AM PDT

Greek Alert


ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ

Posted: 27 Aug 2011 02:05 PM PDT

ΑΘΗΝΑ 28-8-2011 .


Η Πατρίδα μας δέχεται ένα περίεργο συνδυασμό δυσχερειών που στρέφονται με αρνητικές συνέπειες σε βάρος του οικιστικού ιστού και της εθνικής μας άμυνας σε περιφέρειες που σχετίζονται με την διεκδίκηση των γειτονικών χωρών σε βάρος μας. Με πυρκαγιές που δείχνουν προτίμηση σε ακριτικές περιοχές μας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ναρκοθετώντας τις δυνατότητες της εθνικής μας άμυνας.

Παράλληλα το ντόπιο νεοταξικό καθεστώς ξαρματώνει την ελληνική περιφέρεια από την προστατευτική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων για λόγους τάχα οικονομίας. Οι δήθεν σύμμαχοι όμως της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της υποτιθέμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τα λυκόρνεα της χερσονήσου του Αίμου που γυρεύουν ελληνική γη δεν φείδονται ούτε χρήματος ούτε ενεργειών περιορισμού της κυριαρχίας μας.

Παρακολουθήσαμε λοιπόν την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ να δηλώνει πως η κρίση χρέους δεν θα επηρεάσει την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και πως δεν θα μείνουν οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες, όπως είπε, στον προθάλαμο επειδή η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες. Σ' αυτή την ενότητα των δηλώσεων η κ. Μέρκελ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» προβαίνοντας μ' αυτόν τον τρόπο σε μια ευθεία προσβολή της χώρας μας και στην ουσιαστική αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας ως προς την Ελεύθερη Μακεδονία Μας. Φυσικά το ελληνόφωνο καθεστώς της Πατρίδος μας δεν αντέδρασε διόλου δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις για τη σύνθετη μακεδονοποίηση των Σκοπίων και η προπαγάνδα των Σκοπιανών εντός των συνόρων μας δείχνουν την ανυπαρξία εθνικής πολιτικής.

Η Τουρκία φυσικά δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία για να πλήξει την εθνική μας κυριαρχία, δεδομένης της στρατηγικής συμμαχίας που διαθέτει σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο με τα Σκόπια και με κάθε εχθρό μας. Χάρισε λοιπόν ένα νέο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια για το νέο κτήριο σκοπιανού αεροδρομίου διά της τουρκικής διαχειριστικής εταιρίας TAV. Ένα ακόμα δείγμα του επικίνδυνου αδιεξόδου της καταφυγής της χώρας μας στις γνωστές διακρατικές συνευρέσεις και λυκοφιλίες.

Στον Άραξο σημειώθηκε καθαρός εμπρησμός με τη φωτιά να ξεσπάει σε τρία σημεία ταυτόχρονα. Οι φλόγες προσέγγισαν επικίνδυνα τις αποθήκες ναυτικών όπλων καθώς και τον αγωγό καυσίμου που εφοδιάζει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αράξου. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Γιανισκάρι Αχαΐας όπου βρίσκεται οικισμός και η ναυτική βάση του Πολεμικού Ναυτικού του τμήματος Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου όπου φιλοξενούνται αποθήκες οπλισμού και τμήμα του αγωγού καυσίμου που καταλήγει στην έδρα της 116 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση του Άραξου. Η φωτιά μπήκε μόλις το σκοτάδι κατέστησε την χρήση πτητικών μέσων αδύνατη.

Είναι σίγουρο πως η Αλβανία που επιθυμεί την χάραξη νέων ορίων στα χωρικά ύδατα δεν θα στενοχωρήθηκε ιδιαιτέρως. Όπως ακριβώς όταν οι πυρκαγιές σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ξεκίνησαν από την κατεχόμενη Β. Ήπειρο και εισέρρευσαν στην Ελεύθερη Ήπειρο που ορέγονται οι συνεργάτες της παγκόσμιας νεοταξικής εξουσίας.

Αλλά και στην περιοχή Λευκίμη του Έβρου, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξανδρούπολης, η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε ανάγκασε την Πολεμική μας Αεροπορία να εκκενώσει τοπική μονάδα. Πρόκειται για Σταθμό Αναφοράς που έχει ραντάρ τύπου MBDR-90 με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων. Μιλάμε για Σταθμούς που εκτείνονται από την Κάρπαθο έως τον Έβρο για την κάλυψη των κενών στο δίκτυο αεράμυνας. Βρε κάτι…συμπτώσεις! Να σημειωθεί ότι τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Δευκαλίων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στη Θράκη μας οι πράκτορες της Άγκυρας και πολιτικοί παράγοντες της Τουρκίας συνεχίζουν να αλωνίζουν ευνοημένοι από το βολικό για τα συμφέροντά τους χάλι της Πατρίδος μας. Τώρα ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος του Ερντογάν στην Ανδριανούπολη Μεχμέτ Μουεζίνογλου σε γεύμα με αφορμή το ραμαζάνι προς δυτικοθρακιώτες, αφού τους αποκάλεσε Τούρκους ομογενείς του τάχα της Δ. Θράκης, υποσχέθηκε να τους βοηθήσει μέσω και της κατάθεσης ενός χρηματικού ποσού στην τουρκική τράπεζα Ζιράατ της Κομοτηνής να απολαύσουν τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων!

Στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση του μειοδοτικού μνημονίου αποφάσισε την μετεγκατάσταση της 383 Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών από τη Μίκρα στην Ελευσίνα και τη σταδιακή κατάργηση της ιστορικής 113 Πτέρυγας Μάχης. Η Μοίρα εκτός από τη δασοπυρόσβεση εκτελεί επιπλέον αποστολές έρευνας και διάσωσης σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα. Σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θράκη, Θεσσαλία και Β. Αιγαίο. Το πλήγμα είναι τεράστιο, αφού και απροστάτευτη στις πυρκαγιές αφήνεται η περιοχή και μειώνεται η παρουσία μας όταν γίνονται κρυφές συνομιλίες όπου οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν ζώνες έρευνες και διάσωσης από τους ελληνόφωνους πολιτικάντηδες.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ πλησιάζει ο χρόνος ενάρξεως της εξερεύνησης και της εξόρυξης του κυπριακού ορυκτού πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Μεγαλονήσου με τους Ρώσους να εκφράζουν την πλήρη στήριξή τους στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Στήριξη την οποία εγγυώνται ακόμη και με την παρέμβαση αν αυτή χρειαστεί.

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θωρακίσει τα τείχη της και να δηλώσει έντονη παρουσία στα τεκταινόμενα, θεμελιώνοντας το δικαίωμα του Ελληνικού Έθνους για μεγαλύτερη γεωπολιτική παρουσία και ρόλο. Τακτική που μπορεί να εφαρμόσει μόνον ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Mehmet Selim Acar likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 28 Aug 2011 07:48 AM PDT

facebook
Mehmet Selim Acar likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Hello

Posted: 28 Aug 2011 07:22 AM PDT

I have a proposal for you please get back

---- Nuova grafica e nuove funzionalità! Crea subito Gratis la tua nuova Casella di Posta Katamail

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 28 Aug 2011 04:07 AM PDT

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Σαν Σήμερα

Posted: 27 Aug 2011 08:32 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ανατολή Ήλιου: 06:50
Δύση Ήλιου: 20:02
Σελήνη 29 ημερών
Γεγονoτα



1907: Ο 19χρονος Τζιμ Κέισι με 100
δολάρια δανεικά δημιουργεί μία μικρή εταιρεία ταχυμεταφορών. Η εταιρεία θα μετεξελιχθεί στον γίγαντα United Parcel Service (UPS).



1922: Παραιτείται η κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη. Νέα κυβέρνηση Τριανταφυλλάκου.



1949: Αρχίζει η σύμπτυξη των ανταρτικών δυνάμεων και η υποχώρησή τους προς την Αλβανία.



1995: Ένας όλμος προερχόμενος από την πλευρά των σερβοβοσνίων πέφτει στην αγορά του Σαράγεβο και σκοτώνει 38 ανθρώπους. Ήταν η αφορμή για τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον των Σερβοβοσνίων.



1999: Η Μιρέλα Μανιάνι Τζελίλη κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό με 67.09, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σεβίλλης.



2001: Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ανακοινώνει ότι 3.000.000 πολίτες ψήφισαν υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, στο άτυπο δημοψήφισμα που διενήργησε η Εκκλησία της Ελλάδος.



Γεννησεις

1749: Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκέτε (Φάουστ), γνωστός στην Ελλάδα ως Ιωάννης Γείθιος, φιλόσοφος και συγγραφέας.



1912: Αλίκη Διπλαράκου, καλλονή του μεσοπολέμου και η πρώτη Ελληνίδα που αναδείχθηκε «Μις Ευρώπη».



1941: Μαριάνα Κουράκου, ηθοποιός.



Θανατοι

430: Αυγουστίνος, επίσκοπος Ιππώνος και Άγιος της Χριστιανικής Εκκλησίας, από τους σημαντικότερους θεολόγους του Χριστιανισμού.




ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ..!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ"ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ....

Posted: 27 Aug 2011 10:41 AM PDT

Καταχανάδες ή αλλιώς και Κακαθρωπισμένοι. Είναι η επίσημη ονομασία που χρησιμοποιείται στην Κρήτη για τους Νεκροζώντανους... Θυμίζουν πολύ τα Ζόμπι της Αϊτής διαφέρουν όμως ως προς του λογούς που δημιουργηθήκαν. Ενώ έχουν πολλά στοιχειά κείνα με τούς γνωστούς σε όλους μας βρικόλακες.

ο πρώτο μου άρθρο σε αυτό το Blog είναι γεγονός μετά από μια μικρή ερευνά πάνω στους επονομαζομένου Κταχανάδες της Κρήτης σας το παρουσιάζω!!

Ιστορίες για αυτούς ακούγονται σε διαφορά χωριά της Κρήτης και στην Σαντορίνη. Ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά που αναγνωριστήκαν από συγγενείς και οικείους τούς ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που οι ίδιοι ζήτησαν από αυτούς να τούς σκοτώσουν. Αν πότε βρεθείς στην Κρήτη και το ρωτήσεις θα σου πουν πολλές ιστορίες με ονόματα για ανθρώπους έγιναν καταχανάδες.

"Καταχανιαζουν" αυτοί που είναι καταραμένοι, οι αφορισμένοι και αυτοί που δεν λειτουργούνται ή δεν λειτουργούνται σωστά πριν το θάνατο τους. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία του Άγγλου περιηγητής Robert Pashley βρέθηκε στην Κρήτη το 1834 και κατέγραψε περιστατικά για αυτούς. Όταν άκουσε ότι κινδυνεύουν να γίνουν όσοι μένουν άψαλτοι, ρώτησε τι γίνεται μ' αυτούς που σκοτώνονται στη μάχη και δεν λειτουργούνται. Και πήρε την ανάλογη απάντηση.

Το σώμα τους παραμένει άφθαρτο ενώ το αίμα τους κυλάει ακόμα και παραμένει ζεστό ίσως λίγο πιο κρύο από των ζωντανών. Ακόμα παρατηρείτε υγρασία πάνω στο δέρμα του και στα τοιχώματα της κάσας.

Κατατάσσονται σε δυο κατηγορίες: Οι Κανονικοί και οι Αδυνατισμένοι.

Οι αδυνατισμένοι είναι αυτοί που δεν βγαίνουν συχνά από το μνήμα τους για να τραφούν και σίγα σίγα το σώμα τους φθείρεται. Κατά κύριο λόγο είναι αυτοί που οι τάφοι τούς είναι καλυμμένη με ασβέστη που φαίνεται να είναι το μέσο που τους εμποδίζει να βγουν από αυτούς.

Οι κανονικοί από την άλλη μεριά είναι αυτοί που έχουν τα περισσότερα κείνα με τους βρικόλακες. Βγαίνουν από τους τάφους τους και τρέφονται με αίμα από οικόσιτα ζώα και σπανιότερα από ανθρωπινό. Οι ίδιοι οι κάτοικοι σε χωριά που παρατηρούνται καταχανάδες διατηρούν μικρούς στάβλους και κοτέτσια κοντά στα νεκροταφεία για να αποφεύγετε το ενδεχόμενο να τραφούν από ανθρώπους και για να εντοπίζουν άμεσα εάν έχει εμφανιστεί κάποιος.

Έχουν κυνόδοντες οι οποίοι μεγαλώνουν σταδιακά ανάλογα με το πόσο καιρό είναι πεθαμένοι. Αναφορές μιλούν έως και για δυόμιση εκατοστά. Οι "νεογέννητοι" καταχανάδες δεν έχουν ακόμα αποκτήσει μεγάλους κυνόδοντες και έτσι δαγκώνουν τα θύματα τούς με όλη την σιαγόνα προκαλώντας μεγάλα τραύματα και συνεχεία θάνατο των θυμάτων τους. Στην πορεία που οι κυνόδοντες μεγαλώνουν και δεν απαιτείται η δημιουργία μεγάλου τραύματος και έτσι τα περισσότερα θύματα επιβιώνουν.

Το κλασικό παλούκωμα της καρδιάς είναι το όπλο το οποίο τους εξοντώνει καθώς και ο διαμελισμός του πτώματος. Δεν έχουν πρόβλημα να κυκλοφορούν με το φως της μέρας αν και το αποφεύγουν μιας και τούς ενοχλεί άλλα και γιατί είναι εύκολα εντοπισημοι από αυτούς που ξέρουν ότι το άτομο έχει πεθάνει.

"Στην Νοτιά Κρήτη είναι γνωστή η ιστορία ενός πάπα ο οποίος παλούκωσε και διαμέλισε το πτώμα της μητέρας του οκτώ μήνες μετά το θάνατο της γιατί αυτό παρέμενε άφθαρτο."





Γνωρίζουν ποιοι ήταν πριν πεθάνουν και ότι πεθάναν. Ξέρουν ότι έχουν γίνει καταχανάδες άλλα πολλές φορές δεν είναι σίγουροι για αυτό και θεωρούν ότι μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί. Έχουν την ικανότητα να μιλούν αν και το κάνουν σπάνια, συχνότερα για να επικοινωνήσουν με την οικογένεια τους.

Ακόμα θα ήθελα να προσθέσω ότι στην Κρήτη υπάρχουν και σπηλαία που έχουν ονομαστεί έτσι μιας και πιστεύετε ότι αποτελούν ή αποτελούσαν κατοικία αυτόν τον πλασμάτων τα γνωστότερα :

Καταχανόσπηλιος που βρίσκετε στη Χρυσοσκαλίτισσα Κισάμου. Λεν ότι εκεί ακόμα και σήμερα τη νύχτα περιφέρονται και γίνονται επικίνδυνοι για ανθρώπους και ζώα.

Καταχανότρυπα που βρίσκετε στα Βρασκά Σφακίων και εκεί υπήρχαν Καταχανάδες παλιότερα τουλάχιστον .

Ακόμα στην Κρήτη συναντούνται πολλά περίεργα ονόματα σε σπηλαία τα περισσότερα εκ τον οποίων προσδιορίζουν τα πλάσματα τα οποία κατοικούσαν εκεί μια περαιτέρω ερευνά θα σας πείσει..

Ellanor 03-04-2011

''Κανένας στρατιώτης που πεθαίνει στη μάχη δεν κινδυνεύει να γίνει βρυκόλακας.''Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 
 
 
 
πηγη


ποντιακο στριπτιζ

Posted: 27 Aug 2011 10:37 AM PDT

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ....ΣΤΡΙΠΤΙΖ ...ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ.....!!!

Posted: 27 Aug 2011 10:34 AM PDT




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ...ΓΙΑ ΟΛΑ...???...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


Πνεύμα που "σκάει μύτη σε ατύχημα" "παίζεται" ακόμη και από το ABC

Posted: 27 Aug 2011 10:28 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KAYTH ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ..ΚΑΝΕΙ..ΒΙΖΙΤΕΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ..!!

Posted: 27 Aug 2011 10:23 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....!!!...


Βίντεο για πλανήτη που βρίσκεται πίσω από τη σελήνη

Posted: 27 Aug 2011 10:18 AM PDT

Εαν αυτό ισχύει τότε δεν ξέρουμε τίποτα!!Βίντεο για πλανήτη που βρίσκεται πίσω από τη σελήνη(;;;)!!! και σε εμάς δεν είναι ορατός!Το ερώτημα είναι... μόνιμα βρίσκεται εκεί;Από πόσο παλιά;


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

H τσόντα που συγκλόνισε την Αμερική είναι εδώ ... ολόκληρη!

Posted: 27 Aug 2011 10:15 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
H πορνό ταινία της γνωστής, πολιτικού, παρουσιάστριας και συγγραφέως που συγκόνισε την Αμερική είναι ολόκληρη εδώ ...

Δείτε το ακατάλληλο video εδώ ..

19 Ιουλίου:UFO έξω από την ατμόσφαιρα δίπλα σε διαστημικό σταθμό της ΝΑΣΑ!Μάλιστα το είχαν και σε ζωντανή σύνδεση!

Posted: 27 Aug 2011 10:03 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΑΝΕ ΣΕΞ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ..ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ...!!! ΒΙΝΤΕΟ....!!!

Posted: 27 Aug 2011 09:57 AM PDT







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....!!!


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΧΡ.ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗ...!!!
 

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ UFO;

Posted: 27 Aug 2011 09:54 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΝΕΕΣ..ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ..!!!

Posted: 27 Aug 2011 09:46 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ενα χρονο μετα,μελος της οικογενειας του Σωκρατη Γκιολια,ο πεθερος του Ευθύμιος Κερμελής,σπαει τη σιωπη του και μιλαει για ολους και για ολα.


Μια συνεντευξη καταπελτης που πρεπει να τη διαβασετε και να την αναδημοσιευσετε παντου,ωστε να δει ολος ο κοσμος τη σαπιλα και τη διαφθορα των Αρχων και του Παρακρατους.

......
- Και η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» που ανέλαβε την

ευθύνη;

Είπαν ότι είναι η «Σέχτα». Ομως γιατί να θέλουν να σκοτώσουν τον Σωκράτη; Αν αυτοί οι άνθρωποι υπερασπίζονται τους κοινωνικούς αγώνες, δεν είχαν λόγο να τον βγάλουν από τη μέση. Ηταν στο ίδιο μετερίζι με εκείνους. Αυτό είναι το ακατανόητο για μας. Πώς γίνεται να είναι στόχος μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τα συμφέροντα του λαού από τη στιγμή που και ο Σωκράτης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος και τα υπερασπιζόταν;

--Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ--

- Υπάρχουν εξελίξεις;

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πέλαγος… Κανένας δεν μας έχει βοηθήσει να βρούμε την άκρη. Η Αστυνομία δεν εξετάζει καμία άλλη εκδοχή πέραν αυτής από της «Σέχτας» η οποία για δικούς της λόγους σκότωσε έναν δημοσιογράφο. Εμένα δεν με πείθει. Κάτι άλλο κρύβεται, το οποίο θα ξέρουμε τι είναι μόνο όταν αποκαλυφθεί. Ελπίζουμε μόνο στη βοήθεια του Θεού.Θα σας πω μόνο ότι τον Σωκράτη τον τίμησαν στην Αμερική κι εδώ δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος να πει κάτι.Υπάρχει σιωπή. Σιωπή ανεξήγητη για μένα. Υπάρχουν συμφέροντα; Δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι ελεύθερη η δημοσιογραφία στην Ελλάδα; Μας είπαν να πάμε στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη, να τιμήσουμε τον Σωκράτη. Στείλαμε έναν δικο μας άνθρωπο, που ζει εκεί, και πράγματι του αφιέρωσαν μία ώρα, του έβαλαν τη φωτογραφία του σε έναν τοίχο και μας έδωσαν τιμητική πλακέτα.


--ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ.ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ--

- Είστε σε επαφή με την Αντιτρομοκρατική;

Κάποια στιγμή που ζητήσαμε να μάθουμε μας είπαν ότι κάνουν έρευνες και δεν μπορούν να πουν τίποτα. Περιμέναμε να πάρουμε τον φάκελο να δούμε τι γίνεται. Ωστόσο ο φάκελος δεν έχει πάει ακόμα στην Εισαγγελία.


- Δεν έχει πάει ο φάκελος στην Εισαγγελία;

Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι πήγα στην Αντιτρομοκρατική και ρώτησα να δω τι έχει γίνει. Και μου είπαν ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα γιατί η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

--Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ...--

- Εξετάστηκαν οι υπολογιστές;

Δεν βγήκε κάτι. Ερευνώνται ακόμα. Εχω όμως να σας πω ότι υπολογιστές που πήρε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από παλαιότερη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί το troktiko και είχαν γίνει μηνύσεις δεν επεστράφησαν ποτέ. Οι υπολογιστές που πάρθηκαν την πρώτη φορά ΔΕΝ έχουν επιστραφεί.

- Οι έρευνες;

Κανένας δεν μας έχει πει τίποτα. Δεν ξέρουμε τίποτα. Μόνο η Αντιτρομοκρατική ήρθε και πήρε κατάθεση από την κόρη μου δύο φορές και από τον Περικλή, τον αδελφό του Σωκράτη. Τίποτε περισσότερο.--Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ--

- Στον κ. Χρήστο Παπουτσή έχετε πάει;

Εχω να σας πω για τον κ. Χρυσοχοΐδη. Βγήκε και είπε ότι ήξερε τους τρομοκράτες. Αυτό που είπε πέρασε στα ψιλά, αλλά είναι πολύ σοβαρό. Γνώριζε τους τρομοκράτες και δεν προστάτεψε τον Σωκράτη; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πραγματικά δεν έχουμε λόγια. Περιμένουμε να δούμε τον φάκελο για να βγάλουμε άκρη. Αν μας δώσει ο εισαγγελέας τον φάκελο, θα δούμε κι εμείς τι θα κάνουμε.

- Από εδώ και πέρα τι προτίθεστε να κάνετε;

Ο,τι μας φωτίσει ο Θεός. Αν δεν μπορέσουμε να φύγουμε από την Ελλάδα…

Η ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ...

- Η σύζυγός του και κόρη σας πώς βιώνει την κατάσταση;

Η κόρη μου πήγε και ήρθε από την κόλαση. Ηταν έγκυος τριών μηνών, τρομάξαμε να τη συνεφέρουμε. Της κάναμε τέσσερις μεταγγίσεις αίματος για να μπορέσει να σταθεί στα

πόδια της. Είναι ένα πιστό παιδί και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουμε να τα καταφέρει. Το παλεύει. Πάντα όμως θα υπάρχει ένα τεράστιο γιατί. Αυτό θα μας βασανίζει, το γιατί. Η κόρη μου έχει την οικογένειά της και τα αδέρφια του Σωκράτη, όμως δεν παύει να προσπαθεί με πολύ μεγάλο κόπο να σταθεί στα πόδια της. Τέτοια σοκ ακόμη και κομάντος χρειάζονται τη βοήθεια ειδικών και πολύ χρόνο για να τα ξεπεράσουν. Φανταστείτε ποια είναι η θέση μιας απλής γυναίκας που είδε τον άνδρα της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της.

- Τα δικά σας συναισθήματα;

Πικραμένος είμαι. Αν δεν είχα οικογένεια, θα έφευγα από την Ελλάδα. Με έχει απογοητεύσει. Είναι μια μπανανία. Πώς την έχουν καταντήσει έτσι τη χώρα; Να μπορεί ο καθένας να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν αθώο άνθρωπο και κανένας να μην δίνει λόγο σε κανέναν;

- Από την Πολιτεία ποιος σας στάθηκε;

Ουδείς! Ακόμη και το αίτημά μας για τον τάφο του Σωκράτη, να τον κρατήσουν πέντε χρόνια αντί για τρία έτσι ώστε να μπορέσουν να τιμήσουν τη μνήμη του τα παιδιά του, μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο. Στα τρία χρόνια πρέπει να αδειάσει ο χώρος, μας είπαν. Για ποια Πολιτεία μού μιλάτε; Δεν υπάρχει Πολιτεία. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από το να βρει τον χρόνο της και να ψάξει την υπόθεση. Ξέρετε ότι στην πολυκατοικία του Σωκράτη οι άνθρωποι φοβούνται; Εχει αδειάσει. Αδειασαν τα διαμερίσματα. Φοβούνται!

Αυτό που τους ζητάμε είναι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μπορεί κάποιος στον τόπο αυτό να αισθάνεται σαν Ελληνας πολίτης και ασφαλής.

Ολοκληρη τη συνεντευξη που δωθηκε στους Δημητρη Πωποτα και Αρια Καλυβα,μπορειτε να τη διαβασετε στο Πρωτο Θεμα που κυκλοφορει και μονο γι'αυτη τη συνεντευξη,αξιζει να το αγορασετε.

- Εναν χρόνο μετά…

Το τραγικό είναι ότι είμαστε στο σκοτάδι. Εχω αρχίσει να καταλήγω σε συμπεράσματα έπειτα από αυτό που μου είπε ένας μοναχός. Δεν φοβόντουσαν αυτό που ήταν ο Σωκράτης, αλλά αυτό που θα γινόταν. Πίστευα ότι ήταν ένα απλό παιδί που έκανε μόνο τη δουλειά του και ζούσε από αυτή. Ωστόσο, σκεπτόμενος τα γεγονότα, κατάλαβα την εμβέλεια που είχε και πως ίσως ενοχλούσε κάποιους με αυτά που έγραφε. Είχε απήχηση. Είναι το πρώτο θύμα της κρίσης! Ο πρώτος μάρτυρας της νέας τάξης πραγμάτων… Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Είχε το ραδιόφωνο, το troktiko και ετοιμαζόταν να βγάλει εφημερίδα. Θα είχε μεγάλη απήχηση. Αν ζούσε, ένα κείμενο θα έγραφε και θα γέμιζε η πλατεία Συντάγματος.



--ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ--

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ποιο είναι το μοντέλο με το "καυτό" μαγιό; Δείτε φωτογραφίες...

Posted: 28 Aug 2011 04:00 AM PDT

Στον αγαπημένο της προορισμό, τη Χαλκιδική, που επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο, βρέθηκε και φέτος το σέξι μοντέλο μαζί με το σύντροφό της. Ο φωτογραφικός φακός τη "συνέλαβε" στη Χανιώτη όπου ξεσήκωσε όλα τα αντρικά βλέμματα φορώντας αυτό το "καυτό" μαγιό.

Η Άννα Πρέλεβιτς και ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Χαριτόπουλος βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Χαλκιδική εκεί όπου διατηρούν σπίτια. Το εδώ και τέσσερα χρόνια ερωτευμένο ζευγάρι, με παρέα φίλων, ανάμεσά τους και η αδελφή της Άννας, Τέα, που επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αγγλία όπου σπουδάζει, βρέθηκε το στο beach bar Molos, στην Χανιώτη.

«Μένανε στο σπίτι του Δημήτρη, στην Κρυοπηγή. Γενικά, η Χαλκιδική είναι ένας προορισμός που και οι δύο αγαπάμε πάρα πολύ», είπε στο "ΟΚ!" η Άννα Πρέλεβιτς. Όσο για τα νέα επαγγελματικά της σχέδια λέει: «Κάνω αρκετές συζητήσεις, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να αποκαλύψω οτιδήποτε».

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τα δέκα χειρότερα γυναικεία ελαττώματα

Posted: 28 Aug 2011 03:57 AM PDT

Μην είναι η φλυαρία της, μην είναι η ακαταστασία της ή μην είναι η αργοπορία της κάθε φορά που έχετε ραντεβού; Σίγουρα έχετε βιώσει τουλάχιστον ένα από τα 10 βασικά ελαττώματα που σας παραθέτουμε στο Top 10, αλλά είμαστε σίγουροι πως...
υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι που σε έχουν κάνει έξαλλο με την συμπεριφόρα της!

Aρ. 10 : Ζήλια

Ζηλεύει τους κολλητούς σου. Την ξαδέρφη σου. Την συνάδελφό σου απ' την δουλειά που κάθεστε στον ίδιο χώρο. Ζηλεύει την σερβιτόρα που σε σερβίρει με χαμόγελο, μέχρι και την γειτόνισσα της μάνας σου που σου φέρνει ακόμα κουλουράκια. Αισθάνεσαι πως κάθε σου ανάσα είναι μετρημένη και πως ο ζωτικός σου χώρος ολοένα συρρικνώνεται; Η διάγνωση είναι οξεία ζήλεια, με άπειρες πιθανότητες υποτροπής και ελάχιστες πιθανότητες ίασης. Δοκίμασε το εξής: πες της πως η ζήλια είναι το αλατοπίπερο της σχέσης. Αυτό σημαίνει πως σε μικρές, κατάλληλες δόσεις μπορεί να πυροδοτεί το πάθος, τη φαντασία και να φουντώνει τη φωτιά. Όταν όμως η δικιά σου, παίρνει την αλατιέρα και την αδειάζει όλη πάνω στο φαί και μάλιστα ορμητικά, τι θα συμβεί; Το φαί θα γίνει λύσσα! Και τότε ποιος θα θέλει να το φάει; Αυτό το απλοϊκό παράδειγμα είναι ένας καλός τρόπος για να την κάνεις να καταλάβει μέχρι που έχει φτάσει. Θα καταλάβει όμως;

Aρ. 9 : Κακή Οδήγηση

Έχεις ακούσει σίγουρα πως δεν φταίνε αυτές, αλλά κάποιο κέντρο στον εγκέφαλό τους ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, που οφείλεται για το μόνιμα χαλασμένο GPS, τις στραβοτιμονιές, το προσπέρασμα από τη δεξιά πλευρά, ενίοτε και την οδήγηση στη λάθος πλευρά του δρόμου. Το χειρότερο απ΄ όλα συνέβη σε έναν φίλο του ML όμως που όμως μας έγραψε, της δάνεισε το αυτοκίνητό του, εκείνη ξέχασε που το πάρκαρε και το δήλωσε για κλοπή στην αστυνομία, που το ανακάλυψε μερικές βδομάδες αργότερα δυο τετράγωνα πιο κάτω, παρκαρισμένο με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Η γυναίκα και το αυτοκίνητο είναι δυο έννοιες που δεν είναι συμβατές. Απλά μερικές, είναι χειρότερες από τις άλλες. Αν η δική σου είναι μια απ' αυτές, απλά, ανάλαβε δια βίου χρέη σοφέρ και απάλλαξε την κοινωνία από τον δημόσιο κίνδυνο!

Aρ. 8 : Ακαταστασία

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έχεις μείνει ένα βράδυ σπίτι της, να ψάχνεις τα παπούτσια σου, να τα βρίσκεις ύστερα από ώρα κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ κι όταν επιτέλους τα φοράς, να καρφώνεται το δαχτυλάκι σου πάνω στο σκουλαρίκι της, ναι, αυτό που ψάχνει εδώ και μια βδομάδα ενώ είναι πεπεισμένη πως της το έκλεψε η καθαρίστρια. Ναι, εντάξει, δεν λέμε να είμαστε υστερικοί με την τάξη αλλά, μερικοί βασικοί κανόνες βοηθάνε πολύ στη συγκατοίκηση και συνεπώς στην εξέλιξη της σχέσης από one night stand σε γάμο με δυο κουτσούβελα. Αν αυτό το τελευταίο παίζει σαν σενάριο στο μυαλό σου… περιχαράκωσε έγκαιρα τον ζωτικό σου χώρο και δώσε της πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για το τί είναι ή δεν είναι ανεκτό και δες πώς ανταποκρίνεται. Αν δεν μπορεί να κουμαντάρει τον εαυτό της, φαντάζεσαι τι θα γίνει στο σπίτι με δυο κουτσούβελα;
Aρ. 7 : Σπάταλη

Η απόσταση μεταξύ πραγματικών αναγκών και υπερκαταναλωτικής υστερίας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Ή έστω απέχουν ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, όσο ακριβώς δηλαδή χρειάζεται για να ανασύρει μια γυναίκα την πιστωτική της κάρτα. Περιέργως, ενώ δεν θυμάται ποτέ πού βάζει τίποτα, ξέρει πάντα που βρίσκεται η πιστωτική της κάρτα αλλά δυστυχώς, μόνο… χωροταξικά. Γιατί σπανίως γνωρίζει αν έχει υπερβεί το πιστωτικό της όριο. Όσες φορές κι αν της έχουν εξηγήσει πως η πίστωση δεν σημαίνει ψώνια τζάμπα, εκείνη ξεχύνεται στην αγορά με βάρκα την πιστωτική της κάρτα (ή ακόμα χειρότερα τη δική σου) με την ακαταμάχητη ορμή να αγοράσει ότι βρει μπροστά της. Κυρίως άχρηστο. Γιατί όσο πιο άχρηστη η αγορά, τόσο μεγαλύτερη η ηδονή που βιώνει η γυνή, στο βωμό του καταναλωτισμού. Ιδού η εξίσωση που εξηγεί τα χαμπέρια της οικονομίας μας! Εσύ, την αφήνεις να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερη εκεί έξω; Βαλ' της περισσότερο homework!

Aρ. 6 : Φλυαρία

Μιλάει ακατάπαυστα, για όλους και για όλα αλλά δεν λέει τίποτα στην πραγματικότητα. Μιλάει την ώρα που κάνει μπάνιο, την ώρα που πλένει τα δόντια της, την ώρα που βλέπεις ποδόσφαιρο, σου μιλάει την ώρα που μιλάς στο τηλέφωνο και φυσικά, μιλάει πάντα την ώρα που μιλάει κάποιος άλλος. Κι εσύ, συχνά, προτιμάς να μιλάει για να μην αναγκάζεσαι να μιλάς αλλά κυρίως για να μην αναγκάζεσαι να… ακούς, προκειμένου να σκέφτεσαι αμέριμνος τα δικά σου, κουνώντας κάθε τόσο το κεφάλι. Έλα όμως, που ξαφνικά σου θέτει μια ερώτηση κι εσύ το αντιλαμβάνεσαι μόνο επειδή… έχει σταματήσει για μερικά δευτερόλεπτα να μιλάει. «Γιατί δεν με ακούς ποτέ;» διαμαρτύρεται. «Σου υπόσχομαι να κάνω ολική αφαίρεση …ωτοασπίδων» απαντάς εντελώς ψύχραιμος. «Ως τότε, θέλεις να τα λες στην αδερφή σου;»

Aρ. 5 : Απιστία

Η απιστία είναι κατά κοινή ομολογία, λόγος χωρισμού για άντρες και γυναίκες. Κανείς δεν θέλει να είναι με μια γυναίκα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοιμηθεί με τον καλύτερό του φίλο, το αφεντικό του ή και τον πρώτο περαστικό που θα της σφυρίξει κλέφτικα. Αν διαπιστώσεις πως η δικιά σου απιστεί στην πράξη (γιατί άλλο το φλερτ, άλλο η απιστία) και παρ' όλα αυτά θέλεις να της δώσεις μια ακόμα ευκαιρία –γιατί ποιος ξέρει, μπορεί να έχεις κι εσύ λερωμένη τη φωλιά σου- υπάρχει ελπίδα! Κοίταξέ την στα μάτια και διάβασε τι λένε. Αν την ξέρεις καλά, μπορεί να βεβαιωθείς πως το αντικείμενο του πόθου της είσαι , ήσουν και θα είσαι μόνο εσύ. Με άλλα λόγια, μπορεί να χρησιμοποίησε την απιστία σαν τρόπο για να δοκιμάσει τα δικά σου αισθήματα και να προκαλέσει από σένα μια αντίδραση. Με άλλα λόγια μπορεί να ήθελε να σε ταρακουνήσει. Τα κατάφερε;

Aρ. 4 : Ψέμματα

Η ίδια ισχυρίζεται πως δεν λέει ψέμματα αλλά πως απλά, δεν λέει όλη την αλήθεια. Η μόνη αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν υπερβάλλει ή αν αλλάζει την πραγματικότητα για να τη φέρει στα μέτρα της. Και ποτέ δεν κατάλαβες αν προσπαθεί να κοροϊδέψει τον εαυτό της ή εσένα. Μπορεί να σε παραμυθιάζει για τα πάντα: πόσο κόστισαν τα καινούρια της παπούτσια («ορκίζομαι Σάκη, τα πήρα στις εκπτώσεις μόνο δέκα ευρώ! Ωραία είναι;»), με πόσους άντρες είχε σχέση πριν από σένα («Σου ορκίζομαι, Σάκη είσαι ο δεύτερος άντρας που γνωρίζω!»), πόσο χρόνων είναι, τι πιστεύουν οι φίλες της για σένα, πόσο καλά τάχα πέρναγε στην προηγούμενη σχέση της (που καλά, αφού ήταν όλα τόσο τέλεια, γιατί χώρισε;)! Ο μόνος τρόπος για να χειριστείς την αθεράπευτη παραμυθατζού είναι να την πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. Στο παράδειγμά με τα παπούτσια: «Όχι βρε Βίκυ μου! Δεν είναι ωραία! Φαίνονται φτηνά. Μήπως να' παιρνες κάτι ακριβότερο;» ή στο παράδειγμά μας με τις σχέσεις «Αχ βρε μωρό μου! Έτσι εξηγείται γιατί δεν με φτιάχνεις! Είσαι άπειρη!» ακολούθησε τη συμβουλή μας και θα δεις. Σε λίγες μέρες θα' χει λυθεί το πρόβλημα.

Aρ. 3 : Αιώνια καθυστέρηση

Αν ο χρόνος ήταν χρήμα θα ήταν πανί με πανί έτσι που τον σπαταλάει ασύστολα. Από την μέρα που είστε μαζί, δεν έχεις προλάβει την αρχή καμίας ταινίας στο σινεμά, έχεις χάσει τον γάμο του κολλητού σου επειδή δεν της άρεσαν τα μαλλιά της κι έχετε τσακωθεί με όλους σας τους φίλους μιας και κανείς δεν σας περιμένει πια στο εστιατόριο για να παραγγείλει : όταν φτάνετε εσείς, οι υπόλοιποι βρίσκονται ήδη στο γλυκό. Τσακώνεστε κάθε φορά, πριν και μετά την έξοδο και παρόλα αυτά, κάθε φορά κάτι εντελώς απρόοπτο προκύπτει στη… φράντζα της.
«-Αν δεν τελειώσεις σε δυο λεπτά Πέπη, φεύγω μόνος μου! Στο λέω!» «-Αν είναι να στρεσαριστώ καλύτερα να μην πάω πουθενά!» Ακούγεται οικείο; Την επόμενη φορά, ΜΗΝ απειλείς ότι θα φύγεις. Κάν' το! Και θα δεις εσύ αν θα συμμαζευτεί.
Aρ. 2 : Κρεβατομουρμούρα

Το κρεβάτι είναι ως γνωστόν ένα τερέν για ύψιστες επιδόσεις σε πολλά αθλήματα. Κυρίως την κρεβατομουρμούρα. Έχετε ταξιδέψει οδικώς μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Έχετε φάει σουβλάκια στο δρόμο. Έχετε βγει με τους συμφοιτητές σου. Έχετε ακούσει την αγαπημένη σου μουσική στη διαπασών σε όλη την διαδρομή. Με λίγα λόγια έχετε περάσει ΤΕΛΕΙΑ. Τουλάχιστον, έτσι πιστεύεις εσύ. Μόλις ξαπλώνετε στο κρεβάτι , πατάει ένα αόρατο κουμπί κι αρχίζει τον εξάψαλμο. Όχι, δεν ήθελε να πάει στην Θεσσαλονίκη. Πόσω μάλλον οδικώς! Όχι, σιχαίνεται το hard rock αλλά εσύ φταις που δεν σκέφτηκες να τη ρωτήσεις. Όσο για τους συμφοιτητές σου είναι όλοι χοντροκομμένοι και ανάγωγοι. Η απάντηση; Εσύ τα φταις που την πήρες μαζί σου! Ο μόνος τρόπος να γλυτώσεις τώρα είναι να… αρχίσεις να ροχαλίζεις. Μέσα σε πέντε λεπτά θα την έχει κάνει για τον καναπέ και θα γλυτώσετε κι οι δυο.

Aρ. 1 : Γκρίνια

Της φταίνε όλα: οι φίλες της, οι γονείς της, το αφεντικό της, η γάτα της, η κακούργα η κοινωνία. Κυρίως όμως… εσύ. Εσύ που δεν την ακούς. Εσύ που δεν την φροντίζεις. Εσύ που κρυώνεις όταν ζεσταίνεται και που νυστάζεις όταν έχει αϋπνία. Ο κόσμος της είναι μια σειρά από άλυτες εξισώσεις που εσύ (ποιος άλλος;) καλείσαι να επιλύεις καθημερινά και μάλιστα χωρίς λυσάρι και χωρίς κομπιουτεράκι. Εντάξει, μια βδομάδα τον μήνα, δείχνεις κατανόηση. Έχει τους λόγους της. Όμως, πόσο κρατάει η περίοδος; Αν θέλεις να το ψάξεις λίγο παραπάνω πάντως και να δώσεις στη σχέση μια τελευταία ευκαιρία, δες και συ λίγο τον εαυτό σου. Μήπως, κάπου έχει δίκιο;

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Προ των πυλών η συγχώνευση ALPHA BANK με EUROBANK

Posted: 28 Aug 2011 03:55 AM PDT

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται άμεσα συγχώνευση της ALPHA BANK με τη EUROBANK.
To σχέδιο, που επεξεργάζεται εδώ και λίγο καιρό η κυβέρνηση, μπαίνει στην τελική ευθεία. Η κίνηση αυτή θα συμβάλει στο συμμάζεμα του κόστους ´παραγωγής´ και λειτουργίας τους (αν θα ήταν σε θέση να κλείσουν πάρα πολλά υποκαταστήματα, και να μειώσουν ουσιαστικά των αριθμό των απασχολουμένων σε αυτές), αλλά δεν επιλύει το πρόβλημα της κεφαλαιακής τους ανεπάρκειας.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ο «επιχειρησιακός διευθυντής» της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε στο Πακιστάν, λένε οι ΗΠΑ

Posted: 28 Aug 2011 03:54 AM PDT

Ο Ατίγια Αμπντ αλ-Ραχμάν, ο άνδρας που θεωρείται ως ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αλ Κάιντα και ένα από τα ανώτερα στελέχη της... σκοτώθηκε στο Πακιστάν, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άνδρας, λιβυκής καταγωγής, σκοτώθηκε στις 22 Αυγούστου στην περιοχή Ουαζιριστάν. Αν και ο ίδιος δεν αναφέρθηκε το πως σκοτώθηκε, την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή.

Ο Αμπντ αλ-Ραχμάν πιστεύεται ότι ήταν το νούμερο δύο σε μία λίστα με τους πέντε πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες από τις ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Τον Οκτώβριο του 2010, οι πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών ισχυρίζονταν ότι ο αλ-Ραχμάν είχε σκοτωθεί σε επίθεση στο Βόρειο Ουαζιριστάν.

Ο αλ-Ραχμάν ήταν στενός συνεργάτης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Υγρά τρόφιμα και χημικά μεταφέρονται με τα ίδια βυτιοφόρα, παραδέχεται ο ΕΦΕΤ

Posted: 28 Aug 2011 03:53 AM PDT

Επιτήδειοι μεταφέρουν γάλα, λάδι, χυμούς και άλλα υγρά τρόφιμα με βυτιοφόρα στα οποία είχε προηγουμένως φορτωθεί βιοντίζελ, επιβεβαιώνει στην εφημερίδα Το Βήμα ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

«Πράγματι, υπάρχουν εταιρείες που διακινούσαν βιοκαύσιμα και τρόφιμα με τα ίδια βυτία» απαντά σε ερώτηση της εφημερίδας ο Ιωάννης Μίχας. «Τις επόμενες ημέρες ο ΕΦΕΤ θα ανακοινώσει τα ονόματα των εταιρειών και το σύνολο των ευρημάτων» λέει.

Παρόλο που η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει αυτή την πρακτική, τρόφιμα και χημικά συχνά διακινούνται με τα ίδια βυτία σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Μεταφορέων Υγρών Τροφίμων Μ.Κοντολέων.

«Έπειτα από τόσες καταγγελίες, κανείς δεν μας έχει καλέσει από το υπουργείο για να μας ρωτήσει» δηλώνει, και τονίζει ότι «το ζήτημα των βουλγαρικών βυτίων πρέπει να λυθεί».

Αναφέρει ακόμα ότι βυτιοφόρα υγρών τροφίμων έχουν εντοπιστεί να φορτώνουν βιοκαύσιμα στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου.

Πηγές του ΕΦΕΤ σημειώνουν ότι οι συναρμόδιες υπηρεσίες δεν υποστήριξαν την έρευνα του φορέα. Η γραφειοκρατία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων καθυστέρησε για μήνες τη διαδικασία, μέχρι να δοθεί τελικά το πράσινο φως για τη διαβίβαση της λίστας με τους βυτιοφορείς υγρών τροφίμων στον ΕΦΕΤ.

Ωστόσο, οι μεταφορείς υγρών τροφίμων ζητούν από τον ΕΦΕΤ να μην ελέγχει μόνο τα έγγραφα του κάθε βυτιοφόρου, τα οποία μπορούν να πλαστογραφηθούν, αλλά και να συλλέγει δείγματα από τα φορτία, ώστε να τεκμηριώνεται η παρανομία. Ζητούν επίσης να γίνεται έλεγχος στις πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα «τοξικά» βυτία έχουν συνήθως άδεια για τη μεταφορά μόνο υγρών τροφίμων (γάλα, χυμοί, λάδι, ξίδι, κακάο κλπ), ωστόσο η παράνομη μεταφορά χημικών (πλαστικοποιητές, καύσιμα κ.ά) διπλασιάζει το κέρδος, αφού το βυτίο δεν επιστρέφει άδειο από τα δρομολόγιά του.

Σύμφωνα με Το Βήμα, μέχρι σήμερα έχει εντοπιστεί επίσημα μόνο ένα περιστατικό -αφορούσε φορτηγό που μετέφερε βιοντίζελ κατά την αναχώρησή του από την Ελλάδα και τρόφιμα κατά την επιστροφή.

Εκτός από τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, ο ΕΦΕΤ έχει ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών τη βοήθεια των περιφερειαρχών, των τελωνείων και των «Ράμπο» των Μεταφορών.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

"Ο κόσμος στην Ελλάδα θέλει να γίνουν αποτεφρωτήρια νεκρών"!

Posted: 28 Aug 2011 03:52 AM PDT

Τι ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ποιοι διάσημοι Έλληνες έχουν αποτεφρωθεί...
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι πολίτες στην Ελλάδα θέλουν να γίνουν αποτεφρωτήρια νεκρών. Και να πηγαίνουν εκεί τους πεθαμένους και όχι στα νεκροταφεία. Ενδεχομένως να το θέλουν μερικοί, ωστόσο ακόμη δεν είναι καθολικής αποδοχής μια τέτοια προοπτική. Πάντως ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ισχυρίζεται ότι στην πόλη του η δημιουργία αποτεφρωτηρίου
αντιμετωπίστηκε θετικά από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικής ιδεολογικής και δογματικής προέλευσης. Λέει μεταξύ άλλων: "Έχει ωριμάσει σ' όλους τους Θεσσαλονικείς η ιδέα του αποτεφρωτηρίου. Και ο δήμος προχωρά στην υλοποίησή του. Η σημασία της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου νεκρών είναι πολλαπλή: Συνιστά σεβασμό προς αυτούς που επιθυμούν εναλλακτικό τρόπο ταφής: χριστιανούς, οπαδούς άλλων θρησκειών ή άθεους, Έλληνες ή μετανάστες. Αποτελεί ένα είδος ταφής με σημαντικά μειωμένο κόστος (μέχρι και 50%, από όσο κοστίζει η ταφή σήμερα). Μια απάντηση στο πρόβλημα κορεσμού των κοιμητηρίων των περισσότερων μεγάλων δήμων της χώρας μας. Απαλλάσσει από την ταλαιπωρία της εκταφής, που 3, 4, ή 5 χρόνια μετά την ταφή υποβάλλει υποχρεωτικά τους συγγενείς στην οδύνη της «δεύτερης κηδείας».Και σαφέστατα θέτει τέλος στο παράδοξο (και αποκλειστικά ελληνικό) φαινόμενο της προσωρινής «μετανάστευσης» νεκρών, καθώς οι συγγενείς καταφεύγουν στο εξωτερικό για να κάψουν τους νεκρούς τους". Να σημειωθεί ότι η Μαρία Κάλλας, ο Παύλος Μοσχίδης και ο Ηλίας Πετρόπουλος είναι τρεις σημαίνοντες Ελληνες που έχουν δύο κοινά: φρόντισαν να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη τους μέσω του έργου τους και επέλεξαν να αποτεφρωθούν. Η αποτέφρωσή τους έγινε όχι στη χώρα μας, αλλά στο εξωτερικό.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Posted: 27 Aug 2011 11:37 PM PDT

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η Maria Gomes Valentim, 114 ετών, από τη Βραζιλία, που κατείχε το ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε σε ακριβή ηλικία 114 χρονών και 347 ημερών.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ της Κίνας

Posted: 27 Aug 2011 11:34 PM PDT

Το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ της Κίνας

Φωτογραφία από το ολοκαίνουργιο τούνελ Jiaozhou Bay, που έχει συνολικό μήκος 9.47 χιλιόμετρα. Τα 4.095 χιλιόμετρα βρίσκονται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, με αποτέλεσμα το Jiaozhou Bay να αποτελεί το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ της Κίνας. Το συνολικό κόστος του έργου έφτασε τα 755 εκατομμύρια Ευρώ.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Περίεργοι νόμοι για την... οδήγηση

Posted: 27 Aug 2011 11:30 PM PDT


Πίνεις νερό και οδηγείς; Πρόστιμο. Οδηγείς βρώμικο αμάξι; Πάλι πρόστιμο...

Μην τρομάζετε όμως γιατί αυτά ισχύουν στο εξωτερικό σε μερικές χώρες και καλό θα ήταν να το γνωρίζεται πριν τις επισκεφθείτε.

Στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους «πιο παράξενους νόμους για την οδική ασφάλεια» φιγουράρει η Κύπρος, λόγω της απαγόρευσης κατανάλωσης ακόμα και νερού κατά την οδήγηση. Ο κατάλογος ετοιμάστηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας Avis, η οποία ασχολείται με την ενοικίαση οχημάτων.

Σκοπός της ανάρτησης του καταλόγου, ο οποίος τιτλοφορείται «οι πιο παράξενοι νόμοι για την οδική ασφάλεια», είναι, σύμφωνα με την Avis, να ενημερωθούν οι Βρετανοί τουρίστες για το τι επιτρέπεται και τι όχι, κατά την οδήγηση, σε χώρες του εξωτερικού. «Στην Κύπρο δεν επιτρέπεται στους οδηγούς να πίνουν ούτε νερό», αναφέρεται στον κατάλογο, ο οποίος προειδοποιεί για τις «παγίδες» που μπορεί να κρύβουν οι νομοθεσίες διαφόρων χωρών για τους τουρίστες οδηγούς.

Ο δεύτερος πιο περίεργος νόμος για την οδική ασφάλεια, σύμφωνα πάντοτε με την Avis, υπάρχει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν φορώντας βραδινή τουαλέτα!

Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν από κοινού η Ρωσία και η Ρουμανία, στις οποίες είναι παράνομο να οδηγεί κάποιος λερωμένο όχημα. Τέλος, τέταρτη στον κατάλογο έρχεται η Ισπανία, όπου, βάσει νομοθεσίας, οι οδηγοί που φορούν γυαλιά μυωπίας, πρέπει να έχουν μαζί τους στο αυτοκίνητο ένα έξτρα ζευγάρι.

Και μη χειρότερα δηλαδή!

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η Αυστραλιανή υπουργός Οικονομικών θα γίνει... μπαμπάς

Posted: 27 Aug 2011 11:28 PM PDT


Η Αυστραλή υπουργός Οικονομικών Πένι Γουόγκ, ανακοίνωσε ότι θα γίνει... μπαμπάς. Η σύντροφός της Σόφι Αλουΐσε περιμένει παιδί.

Η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, (που προσωπικά έχει ταχθεί κατά των γκέι γάμων) έσπευσε να δηλώσει ενθουσιασμένη με τα ευχάριστα νέα, επιμένοντας δε, ότι η υπουργός πρέπει, οπωσδήποτε, να πάρει άδεια μετά τη γέννηση του μωρού.

Ως η πρώτη ομοσπονδιακή υπουργός που δηλώνει φανερά ότι είναι ομοφυλόφιλη, η Πένι Γουόγκ επιθυμεί, λέει, να διαχωρίσει την προσωπική της ζωή από την πολιτική: «Έχεις ένα παιδί γιατί σ' ενδιαφέρει να έχεις οικογένεια. Δεν το κάνεις για να το εκμεταλλευτείς πολιτικά. Έτσι δεν είναι;».

Η κ. Γουόγκ, ηλικίας 42 ετών και η σύντροφός της 35, περιμένουν το μωρό τα Χριστούγεννα. Η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε, φυσικά, δια της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

H υπουργός λέει ότι δεν γνωρίζει το γένος του παιδιού, δεδομένου ότι η σύντροφός της επιθυμούσε να είναι έκπληξη. Αξιοσημείωτο είναι ότι η επικείμενη γέννηση του μωρού θα συμβεί την ίδια χρονική στιγμή που ο γάμος των ομοφυλόφιλων θα αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα στην ατζέντα του Εθνικού Συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Πιλότος απαγόρευσε σε μητέρα να θηλάσει το παιδί της

Posted: 27 Aug 2011 11:25 PM PDT

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο από καταγγελία μιας μητέρας ότι ο πιλότος της ζήτησε να κατέβει από το αεροπλάνο όταν αυτή θέλησε να αλλάξει θέση για να μπορέσει να θηλάσει το παιδί της.

Τη γενικότερη συζήτηση για το δικαίωμα στον θηλασμό ανοίγει καταγγελία επιβατών των Κυπριακών Αερογραμμών στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, επειδή πιλότος της κρατικής εταιρείας αερομεταφορών εμφανίζεται να ζήτησε να κατέβουν από πτήση μια μητέρα με το βρέφος της.

Η διαταγή του καπετάνιου δόθηκε, όταν η μητέρα ζήτησε να καθίσει σε θέση που θα της επέτρεπε να θηλάσει το πέντε μηνών βρέφος της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" ο πατέρας και η μητέρα του βρέφους είχαν κλείσει θέσεις για την πτήση CY336B ημερομηνίας 24 Ιουνίου, με προορισμό την Αθήνα. Πριν την αγορά των εισιτηρίων, σύμφωνα με την καταγγελία τους, επικοινώνησαν με τις Κυπριακές Αερογραμμές, μεταφέροντας τις οδηγίες παιδιάτρου, ότι το βρέφος τους θα έπρεπε να θηλάζει κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι Κυπριακές Αερογραμμές απάντησαν καταφατικά στο εν λόγω αίτημα, διαβεβαιώνοντας ότι θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν θέσεις που δεν θα ήταν σε δημόσια θέα όλων των επιβατών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, οι υπάλληλοι της εταιρείας ζήτησαν από τους πελάτες τους να απευθυνθούν στον έλεγχο επιβίβασης στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Έτσι κι έγινε, ωστόσο στο check-in το αίτημά τους δεν έτυχε οποιασδήποτε ανταπόκρισης, αφού και οι υπάλληλοι του ελέγχου επιβίβασης ισχυρίστηκαν ότι δεν δύνανται να βοηθήσουν, προτρέποντας τους γονείς με το βρέφος να αναφέρουν το αίτημά τους στους αεροσυνοδούς.

Ο καπετάνιος της πτήσης, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία στην επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, εμφανίστηκε έξαλλος, ζήτησε την άμεση αποχώρηση της μητέρας και του βρέφους της από το αεροπλάνο.

Η λύση δόθηκε τελικά όχι από τους υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά από έναν άλλο επιβάτη, ο οποίος προσέφερε την κάπως πιο απομονωμένη θέση του στους νεαρούς γονείς με το βρέφος τους.

Σε δηλώσεις της η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, επιβεβαίωσε τη σχετική καταγγελία κατά των Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία και ερευνάται, γι' αυτό και δεν θέλησε να υπεισέλθει στις δηλώσεις της στην ουσία της καταγγελίας. Όμως, σχετικά με τα δικαιώματα που φέρονται να καταπατήθηκαν από τις Κυπριακές Αερογραμμές, η κ. Κουρσουμπά ανέφερε ότι το δικαίωμα του παιδιού σε σωστή και επαρκή διατροφή είναι πρωτογενές.

Ανεξαρτήτως της έκβασης που θα έχει η έρευνα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η κ. Κουρσουμπά προτίθεται να καταλήξει σε μια γενική θέση για όλες τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις από Κύπρο, σχετικά με το σεβασμό των δικαιωμάτων του παιδιού.

Oι Κυπριακές Αερογραμμές, ανακοίνωσαν ότι σέβονται απόλυτα τη μητρότητα και το ιερό δικαίωμα του θηλασμού εν πτήσει και ουδέποτε αρνήθηκαν ή απαγόρευσαν σε οποιαδήποτε μητέρα να θηλάσει το βρέφος της σε αεροπλάνο της Εταιρείας.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα γεγονότα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχουν αναφερθεί. "Υπήρξε μεταξύ άλλων άρνηση του ζεύγους να καθίσει στις θέσεις του, ενώ η πτήση ήταν πλήρης. Ζητούσε επίμονα και η μητέρα και ο σύζυγος να καθίσουν "μπροστά" στη διακεκριμένη θέση (Βusiness Class), ενώ δεν είχαν προαγοράσει εισιτήριο γι' αυτό το χώρο. Μάλιστα, ενώ οι αεροσυνοδοί αναζητούσαν λύση για να εξασφαλίσουν μια θέση που θα τους φαινόταν πιο βολική, προχώρησαν από μόνοι τους και κάθισαν στη Διακεκριμένη Θέση χωρίς να ενημερώσουν κανένα ή να λάβουν οποιαδήποτε άδεια κάτι που αντίκειται στους κανονισμούς και τις διαδικασίες".

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Οι 20 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη

Posted: 27 Aug 2011 11:23 PM PDT


Η Μέρκελ είναι η πιο ισχυρή γυναίκα του πλανήτη σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Δεύτερη έρχεται η Αμερικανίδα υπεξ Χίλαρι Κλίντον. Στην τρίτη θέση είναι η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

Μεταξύ των 100 πιο ισχυρών γυναικών είναι 8 αρχηγοί κρατών και 29 διευθύνουσες σύμβουλοι. 22 από τις 100 είναι ελεύθερες.

Την πρώτη εικοσάδα συμπληρώνουν:

4. H Ινδή Ιντρα Νουούβι (επικεφαλής της PepsiCo)

5. H Σέριλ Σάντμπεργκ (COO Facebook)

6. Η Μελίντα Γκέϊτς (σύζυγος του Μπιλ και συνιδρύτρια του Gates Foundation)

7. Η Σόνια Γκάντι

8. Η Μισέλ Ομπάμα

9. Η Κριστίν Λαγκάρντ

10. Η Αϊρίν Ρόζενφελντ (δ.σύμβουλος στην Kraft Foods)

11. Η Lady Gaga

12. H Τζιλ Εϊμπραμσον (διευθύντρια στους NY Times)

13. Η Καθλιν Σεμπέλιους (Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ)

14. Η Όπρα Γουϊνφρι

15. Η Τζανετ Ναπολιτάνο (υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ)

16. Η Σούζαν Γουοτζίσκι (επικεφαλής διαφημιστικού της Google)

17. Η Κριστίνα Φερνάντεζ (Πρόεδρος Αργεντινής)

18. Η Μπιγιονσέ

19. Η Τζορτζίνα Ράϊνχαρτ (κληρονόμος ορυχείων)

20. Η Σερ Γουάνγκ (συνιδρύτρια της HTC)

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Βρήκαν πλανήτη που είναι φτιαγμένος από διαμάντια!

Posted: 27 Aug 2011 11:20 PM PDT


Ένα διαμάντι που θα ονειρεύονταν εκατομμύρια γυναίκες αλλά δύσκολα θα μπορούσαν να το... φορέσουν!

Αστρονόμοι του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ πιστεύουν ότι ανακάλυψαν έναν πλανήτη ο οποίος είναι όλος φτιαγμένος από διαμάντια.

Ο πλανήτης δεν είναι πολύ μεγάλος. Έχει πέντε φορές την διάμετρο της Γης, δηλαδή, είναι το μεγαλύτερο διαμάντι του σύμπαντος...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ανοίγουν τα σχολεία: Συμβουλές για πρωτάκια και γονείς

Posted: 27 Aug 2011 11:19 PM PDT


«Μαμά δεν θέλω να πάω σχολείο»

Θεσσαλονίκη - Τα σχολεία θα ανοίξουν σε λίγες ημέρες και κάποια παιδιά θα αποχωριστούν για πρώτη φορά τους γονείς τους, καθώς θα διαβαίνουν την πόρτα του παιδικού σταθμού ή του νηπιαγωγείου. Για κάποια απ' αυτά, η εμπειρία θα είναι οδυνηρή.

Το κλάμα και η άρνηση του παιδιού να πάει σχολείο δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο φαινόμενο και οι ψυχολόγοι το αποδίδουν κυρίως στο άγχος που δημιουργεί ο αποχωρισμός από τους γονείς.

Απαντήσεις για τα αίτια του φαινομένου και συμβουλές για το τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς δίνουν οι ψυχολόγοι Φρόσω Μήτσιου (με ειδικότητα στην σχολική-εξελικτική ψυχολογία) και Φιλαρέτη Τζάλλα (ειδικευμένη στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων).

Γιατί δεν θέλουν να πάνε σχολείο;

«Παρόλο που οι γονείς ανησυχούν και δυσκολεύονται, όταν βλέπουν το παιδί στην πόρτα του σχολείου, την πρώτη μέρα, εβδομάδα ή μήνα να κλαίει έντονα, κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό, καθώς το κλάμα αποτελεί ένδειξη και της σχέσης-δεσμού με τους γονείς του. Για αρκετά παιδιά, η είσοδος στο σχολείο ενεργοποιεί το άγχος αποχωρισμού, καθώς πιστεύουν ότι η μαμά ή ο μπαμπάς θα τα αφήσει στο σχολείο και δεν θα έρθει να τα πάρει. Η μετάβαση στο σχολείο, σ' ένα νέο χώρο, με πολλά παιδιά, δημιουργεί στην αρχή μια αναστάτωση, καθώς το παιδί απομακρύνεται από την ασφάλεια του σπιτιού και των προσώπων που το περιστοίχιζαν. Νιώθει ότι χάνει την αποκλειστικότητα και ότι χρειάζεται να αναπτύξει νέες δεξιότητες και συμπεριφορές για να ενταχθεί», εξηγεί η κ.Μήτσιου.

Από την πλευρά της, η κ.Τζάλλα αναφέρει ότι το άγχος του αποχωρισμού είναι φυσιολογικό και ξεκινά από την ηλικία των 6 μηνών, κατά την οποία το βρέφος δυσανασχετεί, όταν βλέπει τους γονείς του να απομακρύνονται. Αυτό διαρκεί μέχρι την ηλικία των 3 ετών και σταδιακά μειώνεται.

«Όσο μεγαλώνει ένα παιδί, τόσο πιο εύκολος είναι ο αποχωρισμός από τους γονείς. Ωστόσο, κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης, από τον οποίο εξαρτάται το άγχος. Αλλά δεν εξαρτάται μόνο απ' αυτό, εξαρτάται από το επίπεδο του παιδιού, την ιδιοσυγκρασία του, από προηγούμενες εμπειρίες αποχωρισμού, από τον τρόπο που οι γονείς χειρίζονται τον αποχωρισμό. Το άγχος είναι φυσιολογικό για το παιδί, αλλά και για τους γονείς, οι οποίοι αισθάνονται ενοχή που αφήνουν το παιδί τους κι αυτό τους δημιουργεί άγχος. Πίσω από κάθε παιδί που έχει άγχος κρύβεται ένας γονιός με άγχος», προσθέτει η κ.Τζάλλα.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου παιδί και γονέας (συνήθως μητέρα) έχουν αναπτύξει μια έντονη σχέση προσκόλλησης/δεσμού ως προσπάθεια αναπλήρωσης (κυρίως από την πλευρά του γονέα) κάποιου συναισθηματικού κενού, γεγονός που δυσκολεύει την προσαρμογή του παιδιού στο νέο περιβάλλον. Αυτό, όπως εξηγεί η κ.Μήτσιου, εντείνεται, όταν ο γονέας δείχνει ότι ανησυχεί πολύ για το πού θα πάει το παιδί, ιδίως όταν αυτό παρουσιάζει κάποια προβλήματα υγείας ή είναι μοναχοπαίδι και αρκετές φορές κλαίει μπροστά του.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς;

Βασικό είναι να επεξεργαστούν πρώτα οι ίδιοι οι γονείς τι σημαίνει γι' αυτούς η μετάβαση του παιδιού από το σπίτι στο σχολείο και να αναπροσδιορίσουν τις ανάγκες τους και τη σχέση τους με το παιδί.

«Οι γονείς πρέπει να είναι ήρεμοι, αποφεύγοντας την έντονη προσκόλληση στο παιδί, όταν επιστρέφει από το σχολείο. Οι δικές τους συναισθηματικές αντιδράσεις είναι καταλυτικές τόσο για τις συναισθηματικές αντιδράσεις του παιδιού όσο και για την εικόνα που θα δημιουργήσει το ίδιο για το σχολείο. Η προετοιμασία του παιδιού, μέσω συζητήσεων, επίσκεψης στο χώρο του σχολείου, καθώς και η τήρηση του σχολικού ωραρίου διευκολύνει αυτή τη μετάβαση. Καλό είναι να χαιρετήσει ο γονέας το παιδί, να του πει πού πάει, αλλά να αποφύγει να παρατείνει την παραμονή του στο χώρο, όταν αρχίσει το παιδί να κλαίει (όσο δύσκολο και αν είναι για το γονέα). Μπορεί να προτείνει στο παιδί να πάρει μαζί του στο σχολείο κάποια αγαπημένα του αντικείμενα ή να δείξει στα άλλα παιδιά κάτι που του αρέσει να κάνει», συνιστά η κ.Μήτσιου.

Η κ.Τζάλλα από τη πλευρά της προτείνει στους γονείς να μην μιλούν στα παιδιά τους αποκλειστικά για το σχολείο, να τα προετοιμάσουν για το σχολικό περιβάλλον με μια επίσκεψη στο σχολείο, πριν αρχίσει η φοίτηση, να ενθαρρύνουν κάθε προσπάθεια του παιδιού που πάει για πρώτη φορά μόνο του σχολείο και να επιβραβεύουν την παραμονή του στο σχολείο, να ενισχύσουν την αυτονομία του όσο βρίσκονται στο σπίτι ώστε να αναπτύξει τις ικανότητές του (π.χ. να το αφήνουν να τρώει μόνο του στο τραπέζι ή όταν ένα παιδί έχει «καθαρίσει», να ενθαρρύνεται να πηγαίνει στην τουαλέτα και να καθαρίζεται μόνο του).

Οι γονείς θα πρέπει να αναγνωρίσουν το άγχος του παιδιού και να μην του μεταδίδουν το δικό του άγχος, γιατί «το άγχος γεννάει άγχος», τονίζει η κ.Τζάλλα. Επισημαίνει ακόμη ότι, όταν ένα παιδί κλαίει, θα πρέπει πάντα ο γονιός να συνεργάζεται με τη δασκάλα (ακόμη και αν δε συμφωνεί μαζί της) για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο πνεύμα σεβασμού. Επίσης, ο γονιός δεν πρέπει να υποκύπτει, όταν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο.

Πότε πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικό;

Ένα δοκιμαστικό διάστημα μερικών μηνών (περίπου μέχρι τα Χριστούγεννα) μπορεί να δείξει, αν το παιδί μπορεί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. «Αν σ' αυτό το διάστημα, το κλάμα συνεχίσει να είναι έντονο και παρατηρηθούν, είτε από τον εκπαιδευτικό είτε από τους γονείς, συμπεριφορές, όπως π.χ. να πέφτει εύκολα, να δυσκολεύεται να σκαρφαλώσει ή να χοροπηδήσει, να δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί, να θυμηθεί οδηγίες/ιστορίες, να ηχολαλεί ή να μιλά ελάχιστα, να αποφεύγει τα άλλα παιδιά, να προτιμά να είναι μόνο ή να είναι αρκετά επιθετικό, να κλαίει πολύ και με το παραμικρό, να έχει αρκετές φοβίες, να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, να μιλά σιγανά ή φωναχτά στον εαυτό του, τότε είναι σημαντική η συμβολή ενός ειδικού για μια ολόπλευρη διερεύνηση, καθώς μπορεί το κλάμα να είναι- ίσως- η επιφάνεια μιας βαθύτερης δυσκολίας», τονίζει η κ.Μήτσιου.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τροποποιημένο ecstasy θεραπεύει αιματολογικούς καρκίνους

Posted: 27 Aug 2011 11:18 PM PDT

Καινοτόμος πρόταση διεθνούς επιστημονικής ομάδας

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - Τροποποιημένα χάπια ecstasy θα μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία αιματολογικών καρκίνων, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Investigational New Drugs, τα χάπια ecstasy έχει ήδη διαπιστωθεί ότι μπορούν να εξοντώσουν τα καρκινικά κύτταρα, αλλά στην παρούσα μελέτη η αποτελεσματικότητα τους 100πλασιάστηκε. Σε εργαστηριακό σωλήνα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας, του λεμφώματος και του μυελώματος εξοντώθηκαν όταν ήρθαν σε επαφή με την δραστική ουσία.

Το 2006, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Μπέρμινγκχαμ είχε αποδείξει ότι τα χάπια ecstasy και αντικαταθλιπτικά φάρμακα έχουν την δυνατότητα αναστολής της προόδου του καρκίνου. Το πρόβλημα ήταν ότι απαιτούνταν δόσεις τόσο υψηλές που θα απέβαιναν μοιραίες για τον οργανισμό του ανθρώπου.

Στην παρούσα μελέτη, οι Βρετανοί ερευνητές συνεργαζόμενοι με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, επανασχεδίασαν χημικά τη δραστική ουσία των χαπιών ecstasy, αφαιρώντας ορισμένα άτομα και αντικαθιστώντας τα με νέα.

Μια μετάλλαξη αύξησε την αντικαρκινική αποτελεσματικότητα στο 100πλάσιο. Αυτό σημαίνει ότι αν πριν απαιτούνταν 100 γραμμάρια ενός συνηθισμένου χαπιού ecstasy για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, τώρα χρειάζεται μόλις 1 γραμμάριο τροποποιημένου ecstasy για το ίδιο αποτέλεσμα.

Όπως εξηγεί ο Δρ Τζον Γκορντον από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ «τα τροποποιημένα ecstasy μειώνουν και την τοξική επίδραση στον εγκέφαλο. Στις περιπτώσεις της λευχαιμίας, του λεμφώματος και του μυελώματος καταφέραμε να εξαλείψουμε το 100% των καρκινικών κυττάρων, σε ορισμένες περιπτώσεις. Φυσικά υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ ενός δοκιμαστικού σωλήνα και ενός ανθρώπινου οργανισμού, αλλά προς το παρόν δηλώνουμε αισιόδοξοι».

Η δραστική ουσία των ecstasy έλκεται από το λίπος στις μεμβράνες των καρκινικών κυττάρων. Αυτό κάνει τα κύτταρα πιο «ελαιώδη», που σπάνε την μεμβράνη και τελικά εξοντώνονται τα καρκινικά κύτταρα. Μάλιστα στα πειράματα διαπιστώθηκε ότι τα καρκινικά κύτταρα ήταν πιο επιρρεπή στην επίδραση του ecstasy, απ' ότι τα υγιή.

Οι επιστήμονες δεν σκοπεύουν να ξεκινήσουν άμεσα στις κλινικές δοκιμές σε ασθενείς, καθώς θα πρέπει να επιβεβαιωθούν οι παρατηρήσεις τους σε ζωικές μελέτες.

Προς το παρόν οι ερευνητές θα τροποποιήσουν ακόμη περισσότερο την σύσταση του ecstasy, καθώς πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Αποσύρεται το παυσίπονο Nurofen Plus

Posted: 27 Aug 2011 11:15 PM PDT


Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία που παρασκευάζει το Nurofen Plus αποφάσισε να αποσύρει το παυσίπονο αυτό από την αγορά της Βρετανίας μετά την ανακάλυψη ότι ψυχοτρόπα φάρμακα και φάρμακα κατά της επιληψίας συσκευάστηκαν σε κουτιά του Nurofen Plus.

«To Nurofen Plus αποσύρθηκε», ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Reckitt Benckiser. «Οι καταναλωτές παρακαλούνται να παραδώσουν τα κουτιά του Nurofen Plus στα κοντινότερα φαρμακεία τους γιατί σε πέντε κουτιά του παυσίπονου βρέθηκαν άλλα φάρμακα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Υποπτευόμαστε δολιοφθορά και συνεργαζόμαστε με την αστυνομία για να βρούμε τους υπεύθυνους», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Στην οποία προστίθεται πως σταμάτησε αμέσως η διανομή του φαρμάκου.

Περίπου 250.000 κουτιά Nurofen Plus κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στα βρετανικά νοικοκυριά, σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία. Η αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε την διεξαγωγή έρευνας. Η απόφαση της απόσυρσης του Nurofen Plus από την αγορά ελήφθη όταν οι αρμόδιες βρετανικές αρχές ενημέρωσαν την εταιρία πως σε ορισμένα κουτιά του παυσίπονου βρέθηκε το φάρμακο Seroquel XL, που χορηγείται σε περιπτώσεις σχιζοφρένειας και διπολικής διαταραχής. Σύμφωνα με την Reckitt Benckiser, δύο άνθρωποι πήραν κατά λάθος τα φάρμακα αυτά, αλλά δεν παρουσίασαν προβλήματα.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές