Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Pantocratoria

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Οι πρώτες εικόνες από τον κρατήρα Endeavour στον Άρη

Posted: 12 Aug 2011 03:01 PM PDT

Μετά από τρία χρόνια ταξιδιού στην επιφάνεια του Άρη, κατά τη διάρκεια του οποίου διέσχισε περίπου 21 χιλιόμετρα...
το ρομπότ Opportunity έφτασε στο χείλος του κρατήρα Endeavour, τον τελευταίο σταθμό του μεγάλου ταξιδιού εξερεύνησης στον "κόκκινο πλανήτη", και απέστειλε στη Γη τις πρώτες φωτογραφίες.

Στόχος του Opportunity είναι να μελετήσει το έδαφος και τα πετρώματα που, όπως πιστεύουν οι αστροφυσικοί, είναι αρχαιότερα από όσα έχει εξερευνήσει ως τώρα. Ο Άρης πιστεύεται ότι ήταν πιο ζεστός από σήμερα και είχε νερό στην επιφάνεια του, αλλά το έχασε σχετικά πρόωρα.

Το ρομπότ έχει ήδη στείλει στη Γη τις πρώτες φωτογραφίες από τον κρατήρα Endeavour, οι οποίες τραβήχθηκαν από την πανοραμική κάμερα Pancam που διαθέτει.









Το ρομπότ Curiosity το οποίο πρόκειτε να αναχωρήσει για τον Άρη μέσα στο 2012

Τροχαίο με 4 τραυματίες στην Στυλίδα

Posted: 12 Aug 2011 03:00 PM PDT

4 άτομα τραυματίστηκαν λίγο μετά τις 11.30 σήμερα το πρωί σε καραμπόλα 3 ΙΧ αυτοκινήτων στο ύψος του Αυλακίου Στυλίδας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένας αυτοκίνητο που οδηγούσε ιερέας επιχείρησε αναστροφή προς Στυλίδα στην παλιά εθνική οδό και έπεσε πάνω σε προπορευόμενο όχημα και αμέσως μετά και τα δύο μαζί χτύπησαν στο 3ο ΙΧ που ήταν σταθμευμένο σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Από την σύγκρουση τραυματίσθηκαν 4 άτομα που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ήθη και έθιμα του 15αυγουστου

Posted: 12 Aug 2011 02:59 PM PDT

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι η 15η Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Στον ελληνικό λαό η επίκληση της Παναγίας είναι η περισσότερο καθιερωμένη. Η Παναγία διεκδικεί τα περισσότερα προσωνύμια που προέρχονται από:

- τον τρόπο αγιογραφίας της Εικόνας Της (π.χ., Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα)

- τη θεολογική ιδιότητα (π.χ., Ελεούσα, Κυρά, Μεγαλόχαρη)

- την παλαιότητα του εικονίσματός Της (π.χ., Μαυριώτισσα, Γερόντισσα)

- τον τρόπο εύρεσης της εικόνας Της (π.χ., Θεοσκέπαστη, Σπηλαιώτισσα, Πλατανιώτισσα, Πορταΐτισσα, Μυρτιδιώτισσα, Φανερωμένη)

- τον τόπο προέλευσης της εικόνας (π.χ., Αθηνιώτισσα, Αργοκοιλιώτισσα, Βατοπεδινή, Πολίτισσα).

Τέλος, απαντώνται προσωνύμια που δίνονται ανάλογα της εποχής και των εργασιών που συμπίπτει η εορτή της (π.χ., Φλεβαριανή, Μεσοσπορίτισσα, Ακαθή - εκ του Ακάθιστου ύμνου).

Οι εικόνες της Παναγίας βρέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις με θαυματουργό τρόπο και απετέλεσαν κίνητρο για τη δημιουργία Ιερών Ναών στη χάρη Της. Χιλιάδες πιστών συρρέουν κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν την εικόνα και να παρακαλέσουν για τη βοήθειά Της.

Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια που είναι αφιερωμένα στη Θεοτόκο, υποδέχονται υπέρλαμπρα τους επισκέπτες του 15αύγουστου.
Η ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μέρα πένθους για μια αγαπημένη γυναίκα που «έφυγε», αλλά γιορτή χαράς και αγαλλίασης για το σμίξιμο της μητέρας με τον αγαπημένο της γιο, την άνθηση της φύσης, την πλημμύρα των συναισθημάτων, την επιστροφή των ανθρώπων στη γενέθλια γη τους.

Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, υπάρχει ένα τελετουργικό που συνδέεται με την ημέρα αυτή. Ήθη και έθιμα αιώνων αναβιώνουν το 15αύγουστο με πιο χαρακτηριστικά τα εξής:

Ημαθία (Καστανιά) - Παναγία Σουμελά

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό συρρέουν κάθε χρόνο και στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Παναγία Σουμελά, την ιστορική εκκλησία που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά.

Η εκκλησία κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, στη μνήμη της ιστορικής ομώνυμης Μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εδώ φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που είναι φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά.

Μετά τον μέγα εσπερινό της παραμονής γίνεται η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και στη συνέχεια ακολουθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ποντιακά συγκροτήματα, ενώ ανήμερα της Παναγίας γίνεται η περιφορά της Αγίας Εικόνας, την οποία ακολουθεί πλήθος πιστών.

Στο αποκορύφωμα της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης, ποντιακά συγκροτήματα από την Μακεδονία προσφέρουν μοναδικές στιγμές με παραδοσιακούς σκοπούς και πολύωρο γλέντι.


Κοζάνη (Σιάτιστα) - Παναγία Μικρόκαστρου


Το έθιμο των καβαλάρηδων προσκυνητών έρχεται από την τουρκοκρατία, όταν αποτελούσε μια ευκαιρία στους σκλαβωμένους να δείξουν τη λεβεντιά και τον πόθο τους για λευτεριά.

Στις 14 και 15 Αυγούστου όλη η Σιάτιστα δονείται στους ρυθμούς των χάλκινων και του ασταμάτητου γλεντιού.

Την παραμονή της γιορτής οι πλατείες Χώρας, Γεράνειας και η γειτονιά του Μπούνου συγκεντρώνουν τις παρέες των καβαλάρηδων, οι οποίοι παρασύρουν Σιατιστινούς και επισκέπτες στο γλέντι.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, οι καβαλάρηδες ξεκινούν το πρωί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στο φερώνυμο Μοναστήρι που βρίσκεται στο Μικρόκαστρο. Το μεσημέρι οι παρέες των καβαλάρηδων με τα καταστόλιστα άλογα μπαίνουν επιβλητικά στη Σιάτιστα και στην πλατεία της Χώρας τους επισκέπτονται αρχές και λαός.

Το γλέντι συνεχίζεται στις πλατείες της Χώρας και της Γεράνειας, στην πλατεία του Δημαρχείου, αλλά και στις γειτονιές της Σιάτιστας μέχρι αργά το βράδυ.


Έβρος (Φέρες) - Παναγία Κοσμοσωτήρα

Και στις Φέρες Έβρου, η Παναγία έχει την τιμητική της, το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου όταν, με επίκεντρο την εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας, τελείται μέγας πανηγυρικός εσπερινός.

Από το ναό ξεκινά μια από τις πιο συγκινητικές λιτανείες της ιερής εικόνας, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεπερνούν το στοιχείο της θρησκευτικής κατάνυξης και απογειώνονται με τα κέφια των ανθρώπων.


Ιωάννινα (Ζαγοροχώρια)

Ξακουστά σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι τα πανηγύρια της Παναγίας που γίνονται τον Δεκαπενταύγουστο στα Ζαγοροχώρια. Σε χωριά όπως η Βίτσα και το Τσεπέλοβο, οι εκδηλώσεις στη μνήμη της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι τριήμερες και προσφέρουν την ευκαιρία για ατελείωτο γλέντι με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.

Κι ενώ οι δύο πρώτες ημέρες το γλέντι είναι ανοιχτό για όλους, την τρίτη και τελευταία ημέρα της χαράς και του κεφιού, τον πρώτο λόγο έχουν οι ντόπιοι, με τοπικούς σκοπούς και ηπειρώτικους χορούς.


Ιωάννινα (Παλαιόπυργος Πωγωνίου) - Κοίμηση της Θεοτόκου

Στον Παλαιόπυργο, το πανηγύρι οργανώνει Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού. Το μεσημέρι, μετά το φαγητό, το οποίο γίνεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ακολουθούν τα «ντολιά», ένα έθιμο το οποίο γίνονταν και παλιά και συνεχίζεται και σήμερα.

Κατά το έθιμο η εντολή ντολή -ντολιά δίνεται από τον «ντολή πασά» που ορίζεται κάποιος από τους μεγαλύτερους, και παίρνοντας το ποτήρι του με το κρασί θα το τσουγκρίσει με έναν παρευρισκόμενο (κάποιο ξένο καλεσμένο, τον παπά κ.α.). Θα πιεί τρία ποτήρια ή τρείς φορές και θα τα αφιερώσει κάθε φορά και σε διάφορους ζητώντας από τους οργανοπαίκτες να παίξουν ένα τραγούδι.

Ύστερα οι υπόλοιποι με την σειρά που ορίζει ο «ντολή πασάς» αφιερώνουν τις ευχές τους όπου θέλει ο καθένας ζητώντας και από ένα τραγούδι. Ένας και από τους σκοπούς αυτού του εθίμου ήταν να διαλύονται και οι μικροπαρεξηγήσεις που είχαν δημιουργηθεί και να υπάρχει ομόνοια μεταξύ των χωριανών.

Το βράδυ ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι με τοπικές ενδυμασίες και Πωγωνήσιους χορούς. Το γλέντι διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες.


Καβάλα (Θάσος) - Παναγία Θάσου

Πατάτες, ρύζι, μοσχάρι και στιφάδο περιλαμβάνει το γεύμα που παρατίθεται στο μεγάλο τραπέζι που συμμετέχουν όλοι οι πιστοί που έχουν συρρεύσει στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Παναγία της Θάσου, στο χωριό που πήρε το όνομά του από τη Θεοτόκο.

Μετά τη λιτάνευση της εικόνας, που συνοδεύεται από πολυμελή μπάντα, όλοι μαζεύονται στο προαύλιο της εκκλησίας, με σκοπό να φουντώσει το γλέντι, με χορούς από όλη την Ελλάδα, μεζέδες, κρασί.

Μαγνησία (Σκιάθος) - Επιτάφιος Παναγίας

Στο νησί της Σκιάθου το Δεκαπενταύγουστο, χιλιάδες προσκυνητών συρρέουν από ολόκληρο το νησί αλλά και τα γειτονικά μέρη όπου την παραμονή της γιορτής, το βράδυ, όπου γίνεται η έξοδος του επιτάφιου της Παναγίας μέσα σε μια ατμόσφαιρα μοναδικής κατάνυξης, υπό την συγκινητική μελωδία των εγκωμίων της Θεοτόκου που ψάλλουν όλοι μαζί οι Σκιαθίτες.


Λέσβος (Αγιάσος) - Παναγία Αγιασώτισσα

Στην ενδοχώρα της Λέσβου, στην γραφική κωμόπολη της Αγιάσου, ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους.

Με επίκεντρο της ξακουστή εκκλησία της Παναγίας της Αγιάσου, οι πιστοί, επισκέπτες και ντόπιοι, απολαμβάνουν ένα από τα ωραιότερα πανηγύρια του ανατολικού Αιγαίου. Η ομώνυμη εικόνα είναι έργο του ευαγγελιστή Λουκά, πλασμένη με κερί και μαστίχα.

Πολλοί από τους προσκυνητές, με αφετηρία την πόλη της Μυτιλήνης, περπατούν 25 χιλιόμετρα για να φθάσουν στον αυλόγυρο της εκκλησίας, όπου και διανυκτερεύουν.

Την ημέρα της γιορτής της Παναγίας, ύστερα απ' τη καθιερωμένη λειτουργία, γίνεται η περιφορά της εικόνας γύρω από το ναό, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις φθάνουν στο αποκορύφωμά τους με τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

Στην Αγιάσο τον Δεκαπενταύγουστο συναντά κανείς όλα αυτά που συνθέτουν την εικόνα ενός τυπικού νησιώτικου πανηγυριού, πλανόδιους πωλητές, μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και λαϊκές ορχήστρες, ενώ τα σκωπτικά πειράγματα δίνουν και παίρνουν, συντηρώντας μια παράδοση αιώνων.


Κυκλάδες (Τήνος) - Παναγία της Τήνου


Το προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου είναι, ίσως, το μεγαλύτερο θρησκευτικό προσκύνημα του Ελληνισμού. Στο νησί που είναι απόλυτα ταυτισμένο με την Παναγιά του, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί, όχι μόνο από την Ελλάδα, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, στην Εκκλησία της Μεγαλόχαρης και ν' αποθέσουν τα τάματά τους.

Η εικόνα των πιστών που ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια, μέχρι την εικόνα, γονατιστοί είναι από τις πιο χαρακτηριστικές. Η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας γίνεται όπως στον Επιτάφιο του Χριστού, τη Μεγάλη Παρασκευή, με τους χιλιάδες πιστούς να ακολουθούν με αναμμένα κεριά.

Το πανηγύρι διαρκεί έως τις 23 Αυγούστου, στα εννιάμερα δηλαδή της Παναγίας, ενώ, παράλληλα με τις εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στο νησί γιορτάζεται και η επέτειος της βύθισης του αντιτορπιλικού Έλλη από τους Ιταλούς, που έγινε λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος με τους Ιταλούς, τον δεκαπενταύγουστο του 1940.


Κυκλάδες (Πάρος) - Παναγία Εκατονταπυλιανή

Από τις εντυπωσιακότερες εκκλησίες του Αιγαίου, ο παλαιοχριστιανικός ναός της Εκατονταπυλιανής, βρίσκεται στην Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου και είναι από τους αρχαιότερους και καλύτερα διατηρημένους χριστιανικούς ναούς.

Σύμφωνα με την παράδοση, χτίστηκε εξαιτίας ενός τάματος της Αγίας Ελένης. Πιστοί από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώνονται εδώ τον Δεκαπενταύγουστο για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής (17ου αιώνα) και να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Μετά την καθιερωμένη περιφορά του επιταφίου, ξεκινά το μεγάλο πανηγύρι των ανθρώπων, που το γλεντάνε μέχρι τις πρωινές ώρες, με παραδοσιακή μουσική, παριανό κρασί και ντόπιους μεζέδες. Την ίδια ώρα, στο λιμανάκι της Νάουσας της Πάρου η νύχτα γίνεται μέρα, όταν δεκάδες καΐκια προσεγγίζουν την προβλήτα με αναμμένα δαδιά.

Οι συγκεντρωμένοι, εντυπωσιασμένοι από το θέαμα, περιμένουν την κορύφωση, με την άφιξη των «πειρατών» στο λιμάνι για την έναρξη της γιορτής με νησιώτικους χορούς, και πρώτο και καλύτερο τον Mπάλο.


Κυκλάδες (Κουφονήσια) - Με τα καΐκια στην Παναγιά

Τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει η Παναγία στο εκκλησάκι της στο Κάτω Κουφονήσι. Μετά τη λειτουργία προσφέρεται φαγητό από τους κατοίκους και κατόπιν μεταφέρονται με τα καΐκια τα οποία κάνουν αγώνες για το ποιος θα περάσει τον άλλο στο Πάνω Κουφονήσι.

Με την επιστροφή ντόπιοι και ξένοι το γλεντάνε μέχρι πρωίας στα μαγαζιά του νησιού, με μουσική, κρασί, ούζο και θαλασσινούς μεζέδες για τους οποίους έχουν φροντίσει οι ψαράδες.


Δωδεκάνησα (Κάρπαθος) - Παναγία στην Όλυμπο

Για τους πιο ταξιδεμένους, που έχουν αψηφήσει την απόσταση και τις δυσκολίες στην πρόσβαση, το πανηγύρι της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Όλυμπο της Καρπάθου είναι από τα πιο κατανυκτικά.

Εδώ, στην Όλυμπο, οι λειτουργίες είναι βαθιά συνδεδεμένες με το πένθος που χαρακτηρίζει αυτή την συγκυρία για τον Χριστιανισμό και το αποκορύφωμα του παραδοσιακού εορτασμού είναι ο χορός που γίνεται στη μικρή πλατεία, μπρος στην εκκλησιά της Παναγίας, με τους οργανοπαίκτες να παίζουν τον Κάτω Χορό, αργόσυρτο και με σοβαρή διάθεση.

Αρχικά, οι άντρες καθισμένοι στο τραπέζι και με ένα κομμάτι βασιλικό στο πέτο, τραγουδούν και πίνουν, με τη συνοδεία λαούτου και λίρας. Στη συνέχεια, και καθώς πέφτει το σκοτάδι, ξεκινά ο χορός, στον οποίο μπαίνουν, σιγά-σιγά, και οι γυναίκες ντυμένες με τις εκπληκτικής ομορφιάς και λαμπρότητας παραδοσιακές γιορτινές φορεσιές τους.

Ο χορός αργός και πάντα με σταθερό βήμα και κατανυκτική διάθεση, κρατά για ώρες και η όλη ατμόσφαιρα είναι από τις ωραιότερες που μπορεί να βιώσει ο πιστός στα πανηγύρια του Αιγαίου.

Δωδεκάνησα (Nίσυρος) - Παναγία Σπηλιανή


Ένας από τους πιο πολυήμερους και ξεχωριστούς εορτασμούς της Παναγιάς πραγματοποιείται στο νησί της Νισύρου. Εδώ γιορτάζεται το Nιάμερο της Παναγίας, που ξεκινά στις 6 Aυγούστου, γιορτή της Mεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Tο έθιμο είναι αφιερωμένο στην γυναίκα, καθώς οι μαυροντυμένες Eννιαμερίτισσες (γυναίκες ταγμένες στην Παναγία) αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λατρευτική δράση. Eγκαθίστανται στο χώρο του μοναστηριού της Παναγίας της Σπηλιανής που βρίσκεται μέσα στο κάστρο των Iπποτών, προσκυνούν και καθαρίζουν τον χώρο και τα ιερά σκεύη.

Στην πραγματικότητα, διεξάγονται δύο παράλληλες λατρευτικές τελετουργίες, η επίσημη εκκλησιαστική από τους ιερείς και η ανεπίσημη με ιέρειες τις Eννιαμερίτισσες, που ακολουθούν αυστηρή νηστεία, κάνουν 300 μετάνοιες κάθε εικοσιτετράωρο και ψάλλουν.

Tην ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, με τη λήξη της λειτουργίας, οι ιερείς λιτανεύουν την εικόνα της Παναγίας έως το χωριό για να ευλογήσει το πανηγύρι. Oι Eννιαμερίτισσες, από την άλλη πλευρά, κρατούν τους δίσκους με τα κόλλυβα και προπορεύονται, ανοίγοντας το δρόμο για την ιερή εικόνα.

Το γλέντι ξεκινά τη στιγμή που η εικόνα φτάνει στο χωριό, με τον τοπικό χορό της «κούπας», τραγούδια και άφθονο κρασί, ενώ οι Εννιαμερίτισσες αποσύρονται.


Δωδεκάνησα (Πάτμος) - Επιτάφιος Παναγίας

Στο νησί της Πάτμου, το νησί της Ορθοδοξίας, όπου τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το ιστορικό μοναστήρι της Αποκάλυψης, οι μοναχοί του τηρούν το έθιμο του επιταφίου της Παναγίας, ένα έθιμο με βυζαντινές καταβολές.

Ο χρυσοποίκιλτος επιτάφιος της Παναγίας περιφέρεται στα σοκάκια του νησιού σε μεγαλοπρεπή πομπή, ενώ οι καμπάνες του μοναστηριού και των άλλων εκκλησιών ηχούν ασταμάτητα.


Δωδεκάνησα (Κάσος) - Κοίμηση της Θεοτόκου

Ένα ακόμη χωριό με το όνομα Παναγία είναι ο τόπος του μεγαλυτέρου πανηγυριού της Κάσου, κάθε Δεκαπενταύγουστο. Στην τοπική εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου τηρούνται, κάθε χρόνο, όλα τα πατροπαράδοτα έθιμα κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Εκατοντάδες Κασιώτες απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και μετανάστες όλες τις γωνιές του κόσμου, συρρέουν στο νησί, μαζί με τους ξένους επισκέπτες, για να προσκυνήσουν στην Παναγία, να γλεντήσουν με τα πατροπαράδοτα έθιμα και να δοκιμάσουν κασιώτικα ντολμαδάκια και πιλάφι.


Δωδεκάνησα (Λειψοί) - Παναγία του Χάρου

Στο Μοναστήρι της Παναγίας στους Λειψούς, η Παναγία δεν κρατάει το Θείο Βρέφος αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό, σε μια εικόνα μοναδική στην χριστιανική παράδοση. Η Παναγία του Χάρου γιορτάζει στις 23 Αυγούστου, δηλαδή στα εννιάμερα της Παναγίας.

Σύμφωνα με το έθιμο, που τηρείται από το 1943, τοποθετούνται την άνοιξη κρινάκια γύρω από την εικόνα τα οποία στη συνέχεια ξεραίνονται και ανθίζουν ξανά, τον Αύγουστο.


Kεφαλονιά - Παναγία η Φιδούσα



Πλήθος πιστών συγκεντρώνεται κάθε χρόνο στην αυλή της Iεράς Mονής της Παναγιάς της Φιδούς στην περιοχή Mαρκόπουλου, Kεφαλονιάς για να δουν τα «φιδάκια της Παναγίας». Kάθε 15 Aυγούστου τα μικρά φιδάκια εμφανίζονται στο καμπαναριό και η εκκλησιαστική επιτροπή τα μεταφέρει στο προαύλιο του Iερού Nαού.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια φέρνουν καλή τύχη στο νησί και αν δεν εμφανιστούν, ο οιωνός είναι κακός, όπως έγινε, για παράδειγμα, την χρονιά των μεγάλων σεισμών, μερικές δεκαετίες πριν.

Πως διατηρούν τα καυτά τους κορμία;

Posted: 12 Aug 2011 02:57 PM PDT

Έχουν τα πιο καυτά κορμιά της διεθνούς σόουμπιζ – είναι σμιλεμένα και καλοκαιρινά! Το περιοδικό People αποκωδικοποιεί τα μυστικά της ομορφιάς τους, για την περίπτωση που θέλετε να τα αποκτήσετε...

Taylor Swift: Καθόλου Λίπος!
Τί κάνει; Τρέχει, καθώς, όπως δηλώνει: «Δεν μου αρέσει κανένα άλλο είδος γυμναστικής». Η 21χρονη ακολουθεί υγιεινή διατροφή όπου κυριαρχούν οι σαλάτες και το γιαούρτι - χωρίς ακρότητες, ωστόσο...

Katy Perry: Μυώδη μπράτσα
Τί κάνει; Το πρόγραμμά της 26χρονης Katy περιλαμβάνει δίκιλα βαράκια και πολλές επαναλήψεις για γράμμωση. Η διατροφή της εμπλουτίζεται με προϊόντα ολικής άλεσης και τυρί light.

Rihanna: Σφιχτοί γλουτοί
Τί κάνει; Βάρη ποδήλατο και πατινάζ διατηρούν το βάρος της 23χρονης Rihanna σταθερό. Και το κορμί θανατηφόρο θα προσθέταμε...

Britney Spears: Κοιλιακοί
Τί κάνει; Πέντε μέρες την εβδομάδα, η 29χρονη τραγουδίστρια κάνει ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, αεροβική και πιλάτες.

Beyonce: Καυτά πόδια
Τί κάνει; Ασκήσεις με βάρη, steps, αναρρίχηση και yoga, ενώ στη διατροφή της κυριαρχούν ο σολομός και τα ασπράδια αβγού...

Ν. Υόρκη - Λ. Άντζελες σε 12 λεπτά

Posted: 12 Aug 2011 02:56 PM PDT

Η διάσημη υπηρεσία DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) του αμερικανικού Πενταγώνου, που προωθεί ερευνητικά έργα υψηλής τεχνολογίας με στρατιωτικές εφαρμογές (μεταξύ άλλων, από...
αυτήν ουσιαστικά ξεκίνησε το Ίντερνετ), πραγματοποιεί σήμερα το δεύτερο τεστ πτήσης ενός μη επανδρωμένου υπερηχητικού αεροσκάφους-ανεμοπλάνου. Στόχος είναι να δοκιμαστούν στην πράξη νέες τεχνολογίες, ώστε να κατασκευαστεί ένα νέο βομβαρδιστικό-αστραπή, που σχεδιάζεται να πετάει με ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου (20 mach (μαχ) έναντι μόλις 2,3 mach ενός μαχητικού MiG-25).

Το αεροπλάνο, με την ονομασία Falcon (Γεράκι) Hypersonic Technology Vehicle 2, σύμφωνα με τις βρετανικές "Guardian" και "Daily Mail" και το Space.com, θα απογειωθεί από τη στρατιωτική βάση Βάντερμπεργκ της Καλιφόρνιας και θα μεταφερθεί σε μεγάλο υψόμετρο πάνω σε ένα πρώην βαλλιστικό πύραυλο "Μινώταυρο 4" και μετά την απελευθέρωσή του αναμένεται να αναπτύξει ταχύτητα περίπου 21.000 χιλιομέτρων την ώρα ή σχεδόν έξι χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Με αυτήν την ασύλληπτη ταχύτητα θα μπορούσε να διασχίσει τις ΗΠΑ από την μια άκρη ως την άλλη (Νέα Υόρκη-Λος Άντζελες) σε λιγότερο από 12 λεπτά (έναντι πέντε ωρών περίπου που χρειάζεται ένα συμβατικό αεροπλάνο τζετ) ή να κάνει τη διαδρομή Λονδίνο-Σίδνεϊ σε λιγότερο από μια ώρα.

Η θερμοκρασία στην επιφάνειά του, λόγω της μεγάλης τριβής του αέρα, θα πλησιάζει τους 2.000 βαθμούς Κελσίου, μεγαλύτερη και από το σημείο τήξης του χάλυβα. Το σκάφος έχει κατασκευαστεί από ειδικά πολύ ανθεκτικά συνθετικά υλικά από άνθρακα.

Το Falcon HTV-2, μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων, αποτελεί τμήμα του σχεδίου "Συμβατικό Άμεσο Παγκόσμιο Πλήγμα" της DARPA, που ξεκίνησε το 2003. Αν η πτήση θεωρηθεί πετυχημένη, θα οδηγήσει στη δημιουργία (έως το 2025) ενός νέου σούπερ-πολεμικού αεροπλάνου που θα μπορεί να πλήξει οποιονδήποτε στόχο στον κόσμο μέσα σε μια ώρα το πολύ από την απογείωσή του, ενώ δυνητικά θα μπορούσε να μεταφέρει ακόμα και πυρηνικά όπλα.

Το τεστ του προκατόχου του Falcon HTV-1 δεν είχε, πάντως, την αναμενόμενη επιτυχία και οι χειριστές του έχασαν τον έλεγχό του μετά από λίγα λεπτά πτήσης, τον Απρίλιο του 2010, λόγω ενός προβλήματος προγραμματισμού του λογισμικού, που οδήγησε σε μια αναγκαστική ελεγχόμενη "βουτιά" του αεροσκάφους στον ωκεανό και σε οριστική απώλειά του. Οι δημιουργοί του ευελπιστούν ότι το δεύτερο τεστ, με το δεύτερο πρωτότυπο που τους απέμεινε, θα έχει καλύτερη εξέλιξη.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τελικά το HTV-2 θα μπορούσε να αντικαταστήσει μέχρι και τους βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους. Αν όμως αποτύχει και το δεύτερο τεστ, το φιλόδοξο σχέδιο μάλλον θα ματαιωθεί οριστικά.

Η πρόοδος της πτήσης μπορεί να παρακολουθηθεί ηλεκτρονικά μέσω Twitter στο @DARPA_News.

Το μαγνητικό πεδίο της Γης έλκει την αντιύλη

Posted: 12 Aug 2011 02:55 PM PDT

Για πρώτη φορά Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια λεπτή ζώνη σωματιδίων αντιύλης, και συγκεκριμένα αντιπρωτονίων, «τυλίγει» τον πλανήτη μας.
Η ανακάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει τις μέχρι τώρα θεωρίες ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο μπορεί να παγιδέψει την αντιύλη.

Η επιβεβαίωση, η οποία παρουσιάστηκε στο περιοδικό αστροφυσικής Astrophysical Journal Letters, σύμφωνα με το BBC και το New Scientist, βασίζεται στα ευρήματα του ανιχνευτή κοσμικής ακτινοβολίας Pamela, που εκτοξεύτηκε το 2006 πάνω σε ένα κατασκευασμένο στη Ρωσία δορυφόρο, προκειμένου να μελετήσει τα υψηλής ενέργειας σωματίδια, τα οποία καταφθάνουν στη Γη με προέλευση τον Ήλιο και το διάστημα πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Ένα μικρό μέρος από τα αντιπρωτόνια αυτής της κοσμικής ακτινοβολίας εγκλωβίζονται -εξαιτίας του μαγνητικού πεδίου που περιβάλλει τη Γη- στην εσωτερική ζώνη "Βαν Άλεν", που βρίσκεται γύρω από τον πλανήτη μας και όπου τα φορτισμένα σωματίδια κινούνται κατά μήκος των γραμμών του γήινου μαγνητικού πεδίου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει αρκετή αντιύλη κοντά στον πλανήτη μας, ώστε στο απώτερο μέλλον να αποτελέσει μια άκρως αποδοτική προωθητική ύλη για τα διαστημόπλοια, μια ιδέα που ήδη μελετά η NASA. Η παραγόμενη ενέργεια από την αντίδραση ύλης-αντιύλης είναι μεγαλύτερη και από την ενέργεια της πυρηνικής σύντηξης στα άστρα όπως ο ήλιος μας.

Τα αντιπρωτόνια -και γενικότερα η αντιύλη- εκμηδενίζονται όταν έρθουν σε επαφή με κανονική ύλη, εν προκειμένω με πρωτόνια. Όσα τέτοια σωματίδια δεν έρχονται αμέσως σε επαφή με την κανονική ύλη, παραμένουν εν ζωή για λεπτά ή και για ώρες, σχηματίζοντας έτσι μια ζώνη αντιύλης, η οποία αποτελεί «την πιο άφθονη πηγή αντιπρωτονίων κοντά στη Γη», σύμφωνα με τον ερευνητή Αλεσάντρο Μπρούνο του πανεπιστημίου του Μπάρι, έναν από τους επιστήμονες που μελέτησαν το φαινόμενο, σε συνεργασία με τον Πιερτζιόρτζιο Πικότσα του πανεπιστημίου της Ρώμης "Τορ Βεργκάτα" και άλλους ερευνητές.

Στο παρελθόν οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει μια άλλη μορφή αντιύλης, τα ποζιτρόνια (δηλαδή αντιηλεκτρόνια), να έχουν παγιδευτεί στις ζώνες ακτινοβολίας Βαν Άλεν και τώρα για πρώτη φορά εντοπίζονται και αντιπρωτόνια, που είναι πολύ βαρύτερα, καθώς έχουν μάζα περίπου 2.000 μεγαλύτερη από τα ποζιτρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι επιστήμονες, στο CERN, προσπαθούν -με τη βοήθεια ισχυρών μαγνητών- να παγιδέψουν αντιύλη για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να την μελετήσουν με την ησυχία τους και ήδη έχουν κάνει προόδους.

Καλοκαιρινή απόδραση στους πάγουςdl

Posted: 12 Aug 2011 02:54 PM PDT

Την ώρα που οι περισσότεροι εξ ημών βρίσκονται στις παραλίες, κάποιοι προτιμούν να δροσίζονται στις αυστριακές Αλπεις και να απολαμβάνουν τις ομορφιές των πάγων.
Ενας από αυτούς είναι και ο κύριος της φωτογραφίας που με τον φακό του και καλό ντύσιμο επισκέπτεται το υπέροχο Natur Eis Palast στην επαρχία του Τιρόλου. Πρόκειται για ένα σπήλαιο που εντοπίστηκε τυχαία τον Αύγουστο του 2007 στον παγετώνα Χίντερτουξερ και υποδέχεται το κοινό από τον Νοέμβριο του 2008. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του Παλατιού, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 3.288 μέτρων, κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 0 και -2 βαθμών Κελσίου.

Οι παγωμένοι τοίχοι του φτάνουν τα επτά μέτρα ύψος. Αν λοιπόν βαρεθήκατε την πολυκοσμία της πλαζ, δεν θέλετε να πληρώνετε για ξαπλώστρες ή να κουβαλάτε ομπρέλες και λοιπά συμπράγκαλα σαν τα γνωστά συμπαθή τετράποδα, ιδού η λύση!

Απέτυχε η δοκιμή του Φάλκον

Posted: 12 Aug 2011 02:53 PM PDT

Σε αποτυχία κατέληξε η χθεσινή δοκιμή του ταχύτερου (και ιδιαίτερα διαφημισμένου) αεροσκάφους στον κόσμο, που θα κάνει την απόσταση Λονδίνο - Σίδνεϊ μέσα σε μία ώρα, την οποία πραγματοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Πρόκειται για το μη επανδρωμένο σκάφος Falcon HTV-2, το οποίο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 20πλάσια από αυτήν του ήχου, ενώ αντέχει σε θερμοκρασίες σχεδόν 2.000 βαθμών Κελσίου! Το μήκους 4 μέτρων αεροσκάφος τοποθετήθηκε σε έναν πύραυλο Minautor IV, ο οποίος το μετέφερε στο Διάστημα και από εκεί ξεκίνησε την πτήση του με ταχύτητες Mach 22. Ομως, κάπου εκεί φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά, αφού η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε καθώς αυτό κατευθυνόταν προς την ατόλη Κουατζαλέιν στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου είχε σχεδιαστεί να πέσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πενταγώνου (DARPA), η οποία έχει αναπτύξει και το εν λόγω αεροσκάφος, "χάθηκε η επικοινωνία και η τηλεμετρία (μετάδοση δεδομένων που συλλέγονται κατά την πτήση)".

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος είναι σε θέση να μεταφέρει φορτίο και οπλισμό βάρους 450 κιλών, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει ακόμη και πυρηνική βόμβα.

Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

Posted: 12 Aug 2011 02:00 PM PDT




megalyteri motosykleta 7 Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο
Κατασκευάστηκε τον Δεκέμβριο του 2005 στην Ρωσία από τον Oleg Rogov, και καταχωρήθηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα του κόσμου.
Έχει μήκος 10,5 μέτρα και μπορούν να καθήσουν πάνω της 16 άτομα μαζί με τον οδηγό.
megalyteri motosykleta 8 Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο
Φυσικά το πόσο λειτουργική είναι αυτή η τεράστια μοτοσυκλέτα είναι ένα θέμα. Θα μπορούσε κάποιος να την οδηγήσει με 15 ακόμη συνεπιβάτες;
megalyteri motosykleta 6 Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο


megalyteri motosykleta 5 Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο


megalyteri motosykleta 4 Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο


megalyteri motosykleta 3 Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο


megalyteri motosykleta 2 Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο


megalyteri motosykleta Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο


ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΒΡΑΧΟΙ!

Posted: 12 Aug 2011 01:57 PM PDT


164022 188443854516861 174297102598203 653061 2095666 n ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΒΡΑΧΟΙ!

164080 188443921183521 174297102598203 653062 3793533 n ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΒΡΑΧΟΙ!

 














Η μεγαλύτερη παραλία στην Κίνα είναι καλυμμένη απο φύκια

Posted: 12 Aug 2011 01:53 PM PDT


tn7 Η μεγαλύτερη παραλία στην Κίνα είναι καλυμμένη απο φύκια
Τα φύκια έχουν εισβάλλει στην κινεζική παραλία, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να πάνε για κολύμπι
Η άλγη βρίσκεται σε πλήρη άνθιση στην κινεζική πόλη του Qingdao, δημιουργώντας μια τεράστις  κηλίδα απο 70 μέτρα εως 100 μέτρα. plyazh 001 Η μεγαλύτερη παραλία στην Κίνα είναι καλυμμένη απο φύκια
plyazh 003 Η μεγαλύτερη παραλία στην Κίνα είναι καλυμμένη απο φύκιαplyazh 004 Η μεγαλύτερη παραλία στην Κίνα είναι καλυμμένη απο φύκιαplyazh 005 Η μεγαλύτερη παραλία στην Κίνα είναι καλυμμένη απο φύκιαplyazh 006 Η μεγαλύτερη παραλία στην Κίνα είναι καλυμμένη απο φύκιαplyazh 007 Η μεγαλύτερη παραλία στην Κίνα είναι καλυμμένη απο φύκιαplyazh 008 Η μεγαλύτερη παραλία στην Κίνα είναι καλυμμένη απο φύκια

To Ποντίκι -

Posted: 12 Aug 2011 01:51 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 13 Αυγούστου

Posted: 12 Aug 2011 07:03 PM PDT

13/8, Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Πανσέληνο με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και θεματικές παρουσιάσεις. «Η Σελήνη στη ζωή των αρχαίων» είναι το κεντρικό θέμα των παρουσιάσεων που έχουν αναλάβει αρχαιολόγοι - φροντιστές στην αίθουσα του Παρθενώνα, από τις εννέα το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Επίσης, με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο Μίμης Πλέσσας και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ δίνουν συναυλία στην ...

«Πακέτο» απασχόλησης

Posted: 12 Aug 2011 10:34 AM PDT

Πακέτο μέτρων 2,7 δισ. ευρώ για την απα­σχόληση τίθεται σε εφαρμογή από τον Σε­πτέμβριο. Θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα. Για τη διατήρηση των θέσεων εργα­σίας σε επιχειρήσεις θα δοθούν κίνητρα, όπως η κατάρτιση και η επιδότηση ασφαλι­στικών εισφορών, με στόχο τη συμμετοχή 250.000 εργαζομένων. Θα υπάρξουν επίσης ειδικά προγράμματα κατάρτισης, στα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν επιπλέον 200.000 άτομα. Α.Χ.

ΥΠΕΞ: «Ίμβριοι είμαστε δίπλα σας»

Posted: 12 Aug 2011 09:44 AM PDT

Τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι βρέθηκε στην Ίμβρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 ετών Ιεροσύνης και 20 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης.

«Επισκέπτομαι την Ίμβρο με βαθιά συγκίνηση και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους κατοίκους της» είπε ο κ. Λαμπρινίδης, για να αναφερθεί και στα προβλήματα και τις δοκιμασίες στα χρόνια που πέρασαν για το Οικουμενικό Πατρ...

Αύξηση εσόδων

Posted: 12 Aug 2011 08:38 AM PDT

Αύξηση 3% σημείωσαν, σύμφωνα με πλη­ροφορίες, τα καθαρά έσοδα του προϋπολο­γισμού τον Ιούλιο, παρουσιάζοντας σαφή βελτίωση συγκριτικά με τους προηγούμε­νους μήνες. Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα τον Ιούλιο ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ, έναντι 4,875 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυ­σι. Πάντως παρά τη βελτίωση του Ιουλίου, ο προϋπολογισμός το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος εξακολουθεί να παρουσιάζει σημα­ντική υστέρηση εσόδων. Α.Χ.

Του ...λουκέτου γίνεται!

Posted: 12 Aug 2011 06:41 AM PDT

Τραγική φαίνεται να είναι η κατάσταση στην αγορά από τα λουκέτα, τα οποία, όπως φαίνεται από έρευνα που έχει κάνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, αυξάνονται και πληθύνονται... Η κατάσταση σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο είναι χειρότερη ιδιαίτερα σε εμπορικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου το ποσοστό των κλει­στών καταστημάτων έφθασε το 24% από 17% που ήταν πριν από έναν χρόνο. Τα πρωτεία από τους δρόμους έχουν η Σταδίου , η Ακαδημίας , η Ερμού , ακολουθεί η Πατησίων, πο...

Κωλοτούμπες...

Posted: 12 Aug 2011 05:44 AM PDT

Αρκετοί αναρωτιούνται αν ο Δημήτρης Δρούτσας παρέδωσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του διατίθεται τώρα που έγινε ευρωβουλευτής. Υπενθυμίζεται ότι είχε προ­τείνει να καταργηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα γιατί μεταξύ των άλλων παρακώλυαν την κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σο­φίας κατά τη στροφή τους για να μπουν στη Βουλή. Μόνο που τότε ήταν υπουργός, και μάλιστα δεν περίμε­νε ότι θα χάσει τη θέση του... Α.Χ.

Το Alter στο άρθρο 99

Posted: 12 Aug 2011 05:24 AM PDT

γράφει ο Τυπικός

Εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο. Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι το Αlter μπαίνει τελικά στο άρθρο 99 με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου που εξέτασε την αίτηση που είχε καταθέσει πριν από καιρό ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου δίνει ανάσα στο κανάλι αλλά έχουν το... δικό τους ενδιαφέρον οι εξελίξεις που θα «τρέξουν» την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο. Και αυτό γιατί στο Alter θα μπουν, όπως έχουν δηλώσει, οι επενδυτές του Argo fund που πρέπει να βρουν τρ...

Έκανε έφεση ο Βόλος

Posted: 12 Aug 2011 05:10 AM PDT

Την απόφαση να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της UEFA πήραν στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ. Η πρωτόδικη απόφαση επέβαλλε ποινή αποκλεισμού για τρία χρόνια με πενταετή διάρκεια και ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η απόφαση της ομάδας της Μαγνησίας είναι δίκοπο μαχαίρι αφού δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που η επιτροπή εφέσεων της UEFA  όχι μόνο δεν μείωνε ή εξάλειφε την ποινή αλλά την αύξανε.

Πτώση στο 6,9% το ΑΕΠ

Posted: 12 Aug 2011 04:18 AM PDT

Μείωση σε ποσοστό 6,9% παρουσίασε κατά το 2ο τρίμηνο του 2011 το ΑΕΠ, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2010, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η μείωση στην εγχώρια ζήτηση συμβάλλει στη μείωση του ΑΕΠ, η οποία αντισταθμίζεται εν μέρει από τη βελτίωση που σημειώθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο. 

Το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2011 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησ...

YΠΕΣ: Δεν καταργούνται 70 δημοτικοί οργανισμοί

Posted: 12 Aug 2011 04:10 AM PDT

Τη διατήρηση 70 αυτοτελών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:

1. «Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης» του Δήμου Κατερίνης

2. «Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του Καρκίνου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

3. «Βιβλιοθήκη-Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Δήμου Σαλαμίνας» του Δήμου Σαλαμίνας

4. «Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών» του Δήμου Σπάρτης

5. «Δήμ...

Τα ψεύτικα τα λόγια

Posted: 12 Aug 2011 01:59 AM PDT

Η πολιτεία διαδίδει ότι απογοήτευτηκε από την απόφαση και απειλεί πάλι με τον μπαμπούλα κλεισίματος της κάνουλας. Ο Πιλάβιος διατείνεται ότι δεν μπορεί να επέμβει στις επιτροπές. Όλοι έχουν μια καλή και αληθοφανή δικαιολογία. Μόνο που οι "κορόνες" περί καθαρών χεριών και όλα τα άλλα επικολυρικά ήταν για το θεαθήναι...

G.B.P.

Yπό έλεγχο οι φωτιές σε Χίο, Πήλιο και Αχαΐα

Posted: 12 Aug 2011 01:49 AM PDT

Υπό έλεγχο τέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι πυρκαγιές στη Χίο, τον Άραξο Αχαΐας και στην Αργαλαστή Πηλίου.

Στη Χίο η φωτιά βρισκόταν στην περιοχή Κώμη και επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες, με δεκαπέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.
Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Στον Άραξο επιχειρούσαν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, τέθηκαν υπό έλεγχο τέθηκε και οι πυρκ...

Αισιόδοξος ο Τσαρλς Νταλάρα για ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων

Posted: 12 Aug 2011 01:20 AM PDT

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής , Τσαρλς Νταλάρα για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος το Σεπτέμβριο.

Mάλιστα, επιβεβαίωσε και τη φημολογία ότι συζητείται το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος, ώστε να περιλαμβάνει και την ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν έως το 2024, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά την όλη διαδικασία.

Σε ερώτη...

Λονδίνο: Ένας ακόμη νεκρός από τα επεισόδια

Posted: 11 Aug 2011 11:44 PM PDT

Ένας ακόμη νεκρός βρέθηκε στο Λονδίνο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Πρόκειται για έναν 68χρονο άντρα, ο οποίος στην προσπάθειά του να ξεφύγει από φλεγόμενο σημείο στο δυτικό Λονδίνο τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα, μέχρι που κατέληξε.

Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του ανθρώπου που έβαλε την φωτιά και έχει δώσει τη φωτογραφία ενός υπόπτου.

Παράλληλα η αστυνομία συνέλαβε δύο παιδιά ηλικίας 16 και 17 χρονών αντίστοιχα καθώς και έναν 26χρονο...

Aυξημένα μέτρα της Τροχαίας, για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Posted: 11 Aug 2011 11:23 PM PDT

Σε ισχύ τίθενται μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα μέτρα αφορούν τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, στους βασικούς οδικούς άξονες στο εθνικό-επαρχιακό δίκτυο του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων.

Παράλληλα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι καθ' όλη την διάρκεια θα υπάρχουν συνεργεία τροχονο...

Τέλος Αυγούστου η οριστικοποιήσεις για τα αυθαίρετα

Posted: 11 Aug 2011 10:49 PM PDT

Στο τέλος του μήνα αναμένεται η κατάθεση των νομοπαρασκευαστικών τροπολογιών στη Βουλή με σκοπό την οριστικοποίηση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα πριν αυτή ψηφιστεί και αποτελέσει νόμο του κράτους.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συγκέντρωση προτάσεων των κομμάτων και των εκπροσώπων φορέων που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ληφθούν υπόψη από τον υπουργό ΥΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου μετά και την πρόσκληση που έ...

Κόκκινο στο short selling σε ευρωπαϊκές αγορές

Posted: 11 Aug 2011 10:46 PM PDT

Συγκρατημένα ανοδικά κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά το άλμα ύψους 4% στη Wall Street, στο κλείσιμο μίας εβδομάδας ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται και οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη μεταβλητότητα των αγορών, η Ισπανία το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία απαγόρευσαν το short-selling σε μία σειρά από τραπεζικές κυρίως μετοχές ενώ η Τουρκία και η Κορέα ήδη από την Πέμπτη απαγόρευσαν τις ανοικτές πωλήσεις μετοχών

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξ...

Η Ντορούλα...

Posted: 11 Aug 2011 10:27 PM PDT

Η "Δημοκρατική Συμμαχία" έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα της απόφασης της επιτροπής εφέσεων και έκανε ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ και τον πρόεδρο της. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μόνο που δεν ξεχνάμε ότι η Ντορούλα είναι κολλητή του Μαρινάκη και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει φαγωθεί να "φάει" τον Πιλάβιο. Οπότε η φιλενάδα του είπε να τον βοηθήσει λίγο...

G.B.P.

Ο μύθος της γενιάς του τριάντα

Posted: 11 Aug 2011 06:38 PM PDT

Δημήτρης Τζιόβας
Εκδόσεις: Πόλις
Σελ.: 588

Η λεγόμενη γενιά του '30 αποτελεί ορόσημο για την ελληνική πολιτισμική ιστορία. Πρόκειται για μια λογοτεχνική γενιά που ανδρώθηκε και έδρασε στον μεσοπόλεμο, με νωπή μια εθνική τραγωδία στη μνήμη της αλλά και με τη δικτατορία του Με­ταξά παρούσα στο ξεκίνημά της. Σε αυτή τη μελέτη διερευνάται μια σειρά ερωτημάτων που εύλογα γεννήθηκαν από τη δράση αλλά και την κληρονομιά που άφησε πίσω της αυτή η μεγάλη γενιά των γραμμάτων μας, η οποία χάρισε στην ελλη...

Η γυναίκα που δεν ήθελε

Posted: 11 Aug 2011 06:36 PM PDT

Gene Wilder
Μετάφραση: Δημήτρης Μαμαλούκας
Εκδόσεις: ΑΛΔΕ
Σελ.: 172

Ο γνωστός μας Gene Wilder, εκτός από προικι­σμένος ηθοποιός, είναι και συγγραφέας. Το παρόν βιβλίο είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του και η δράση του τοποθετείται στις αρχές του εικοστού αιώνα, συγκεκριμένα στο 1903. Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ο Τζέρεμι Γουέμπ, είναι ένας νεαρός σολίστας βιολιστής. Ο ταλαντούχος αυτός νεαρός μουσικός, στη διάρκεια κάποιας συναυλίας και καθώς εκτελούσε επί σκηνής με την ορχήστρα του Κλίβελαντ τ...

Εμμονή

Posted: 11 Aug 2011 06:35 PM PDT

Ρουθ Ρέντελ
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελ.: 381

Πολυγραφότατη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, η Ρουθ Ρέντελ έχει βραβευτεί κατ' επανάληψη για το έργο της, που αριθμεί πάνω από 50 μυθιστορήμα­τα! Είναι ήδη γνωστή στο αναγνωστικό κοινό της χώρας μας και από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης«Η κουρτίνα της μνήμης και άλλες ιστορίες», «Πικρό τέλος», «Το Ροτβάιλερ», «Θαμμένα μυστικά», «Ο Μινώταυρος» και «Πορτομπέλο». Και σε αυτό το νέο της μυθιστόρημα, πρωταγωνιστ...

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report

Posted: 12 Aug 2011 01:36 PM PDT

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report


Το αύριο είναι σήμερα γιατί, αύριο θα είναι αργά

Posted: 12 Aug 2011 03:16 AM PDT


Κι άλλο ένα ξέρω παραμύθι.
Τα μαύρα χρόνια ο δύσμοιρος Ρωμιός
Πως εγελάσθη αμέτρητες φορές
Κι ωσότου να του λείψει το φαΐ
Εκοιμάτο.[1]


Είναι Αύγουστος. Στη χώρα επικρατεί ζέστη, η γνωστή ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού που δεν καταλαβαίνει ούτε από "μηχανισμούς στήριξης" τραπεζών ούτε από "δημοσιονομικά ελλείμματα" και μπαμπούλες του χρέους.

Ο πληθυσμός προσπαθεί να ξεφύγει από τη ζέστη και από τον βομβαρδισμό ειδήσεων που αναπαράγουν μονότονα τις "μαύρες" προβλέψεις για την πορεία της διεθνούς οικονομίας που αποτελούν και την εισαγωγή στην πιο σκληρή και απάνθρωπη περίοδο που γνώρισε αυτός ο τόπος. Στην περίοδο που υπόσχεται ανάκαμψη, δίχως όμως να διευκρινίζει για ποιους και με ποιο τίμημα. Οι εντεταλμένοι "ενημερωτές - εξημερωτές" ξεσπαθώνουν κατά των δημοσίων υπαλλήλων, κατά των ναυτεργατών, κατά των ταξιτζήδων κατά πάντων όσων δεν κρατούν στα χέρια τους μετοχές χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατά πάντων όσων δεν ανήκουν στην ελίτ των κατόχων του χρήματος, όσων δεν ανήκουν στην κάστα των διαχειριστών του χρήματος. Δεν κάνουν παύση ούτε το καλοκαίρι ούτε ποτέ.

Άλλωστε έχουν μία δουλειά να διεκπεραιώσουν για λογαριασμό των αφεντικών τους και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιθώρια για διακοπές.

Το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, των κατόχων του και των διαχειριστών του, τα ΜΜΕ, είναι πιστό σκυλί που δεν αναπάυεται. Γαβγίζει διαρκώς έξω από την πόρτα των αφεντικών. Γαβγίζει τις "ειδήσεις" για να τρομάξει και να παραλύσει καθένα που μπορεί να σκεφτεί πως μπορεί να παραβιάσει το άδυτο του αφεντικού, την ώρα που αυτός σχεδιάζει την επόμενη κίνηση που θα του αυξήσει κατά γενναίο ποσοστό, το κεφάλαιο του.

Το σκυλί αυτό είναι η εξαίρεση στην παροιμία που λέει πως "σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει". Αυτό δαγκώνει. Και μάλιστα άγρια.

Και διαθέτει και αγελαίο ένστικτο, ειδικά όταν χρειάζεται τη βοήθεια της αγέλης για να δαγκώσει τους τρομοκρατημένους που μπορεί να διανοηθούν να διαφωνήσουν με την είδηση που τους γαβγίζει. Όταν οι τρομοκρατημένοι εξεγερθούν, το σκυλί των ΜΜΕ, φωνάζει την αγέλη των "σωμάτων ασφαλείας" να το βοηθήσουν και να δαγκώσουν όλοι μαζί τους νεκροζώντανους που θα διεκδικήσουν το να επιστρέψουν στη ζωή. Γιατί κάτι τέτοιο δεν υπηρετεί το συμφέρον του αφεντικού.

Οι νεκροζώντανοι όμως, λόγω του ελληνικού Αυγούστου, βρίσκονται σε τόπο αλμυρό. Μέχρι να βρεθούν σε τόπο χλοερό.

Είμαστε τυχερός λαός οι Έλληνες. Δεν υπήρξε ποτέ άλλος λαός που να έχει αντεξουσιαστές να τον εξουσιάζουν. Μάλιστα τόσο αντεξουσιαστές που φέρουν και τη βούλα του ίδιου του αρχιαντεξουσιαστή, του περισσότερο σοσιαλιστή, πρωθυπουργού Παπανδρέου.

Που είναι τόσο αντεξουσιαστής που αντιλαμβάνεται πως με το να δουλεύει με τον ένα σκύλο του (τα ευγενικά, με οικολογική συνείδηση και χορτοφάγα ΜΑΤ) δεν αρκεί. Γιατί κουράζονται να δέρνουν τα σώματα των νεκροζώντανων. Η αντεξουσιαστική κουλτούρα του, του επιβάλλει να έχει λυτά και τα άλλα σκυλιά του. Τα ΜΜΕ. Γιατί όταν δέρνεις και δαγκώνεις δεν πρέπει να περιορίζεσαι στα σώματα. Πρέπει να δείρεις και τα μυαλά, τις ψυχές, μνήμες, τις συνειδήσεις και τα θυμικά. Έτσι για ποικιλία. Να μη βαριέσαι ούτε εσύ ο αντεξουσιαστής, ούτε τα ζώα σου, αλλά ούτε και οι νεκροζώντανοι. Επιπλέον, όταν τους δαγκώνεις, τους χτυπάς και τους ξανασκοτώνεις, τους δίνεις να καταλάβουν πως το κάνεις για το καλό τους. Τους πετάς κι ένα ...σχέδιο Μάρσαλ για να ξυπνήσεις συλλογικές μνήμες. Μνήμες πακτωλών που ποτέ δεν είδε κανείς από τους νεκροζώντανους, αλλά επειδή πάντα τους άκουγαν πίστευαν και πως υπάρχουν.

Και δεν είχαν άδικο. Υπήρχαν. Όχι όμως γι'αυτούς, αλλά για τα αφεντικά τους. Αλλά τι σημασία έχει; Πατριωτικό καθήκον είναι να θέλεις το καλό του αφεντικού. Γιατί αν δεν το θέλεις, είσαι άπατρις και νέος εφιάλτης.


Από τη μια το θάρρος θαυμάζω
Της γυναίκας του Λωτ και του Ρωμιού
Κιούπι γιομάτο με λαρδί του τάζω.[2]


Μέσα στο αόρατο κιούπι με το λαρδί, βλέπουμε οι λαοί, να συντηρείται η υπόσχεση του μέλλοντος μας. Σαν το μανιάτικο το σύγγλινο, σαν το χοιρινό, το σφάγιο των Χριστουγέννων που το μέλλον του είναι λαμπρό σαν σε εορταστικό τραπέζι, μόνο που το ίδιο δεν είναι συνδαιτυμόνας αλλά το κυρίως πιάτο.

Θερινή απαισιοδοξία; Όχι. Το καλοκαίρι ήταν αισιόδοξο. Οι άνθρωποι απλά δυστυχούν. Όχι οι εποχές. Άλλωστε αυτές έχουν συνηθίσει τις αλλαγές, ακόμα και τις απότομες.

Φτάνει η ώρα που η Περσεφόνη θα γυρίσει στον Άδη αδιαμαρτύρητα.

Με το καλοκαίρι να έχει επιβάλλει τους ρυθμούς του και τις σκέψεις που γεννάει, η εισαγωγή παραέγινε μεγάλη. Ο στόχος του κειμένου ήταν -και παραμένει- να κάνουμε μία βουτιά στο κιούπι με το λαρδί. Όχι για να φάμε. Αλλά για να δούμε ποιο είναι τέλος πάντων το μέλλον που μας υπόσχεται το νέο μας καθεστώς που, στην εκτελεστική εξουσία έχει τους αντεξουσιαστές και στη νομοθετική τους επικυρίαρχους μας[3]. Η Δικαστική εξουσία μάλλον είναι στο υπνοδωμάτιο.

Ας δούμε το μέλλον που μας τάζουν λοιπόν, με τα μάτια ενός τεχνοκράτη, πρώην στελέχους του ΔΝΤ και νυν επικεφαλής του "Μηχανισμού Στήριξης" κ. Κλάους Ρέγκλινγκ
.

Στις 24/1/2011, στο περιοδικό Der Spiegel (Ο Καθρέφτης - αν αντέχετε τη μετάφραση) μεταφέρθηκε η πεποίθηση του επικεφαλής του EFSF (του μηχανισμού διάσωσης -των πιστωτών τοκογλύφων) πως το μοντέλο που εφαρμόστηκε στις Φιλιππίνες θα λειτουργήσει μια χαρά κι εδώ. Λέει το Spiegel :

Ο Ρέγκλινγκ έχει ήδη αποδείξει στο παρελθόν ότι, η ιδέα του λειτουργεί. Στα μέσα της δεκαετίας του 80, δούλευε για το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και τη Τζακάρτα όπου ανέπτυξε μία παρόμοια διαδικασία για να σώσει τις Φιλιππίνες από μία οικονομική κρίση.

Η προσπάθεια πέτυχε και η κυβέρνηση της Μανίλας ήταν σε θεση να μειώσει το χρέος της χώρας με τη βοήθεια από τα δάνεια του ΔΝΤ

(Regling has already proven once before that his idea works. During the mid-1980s, he worked at the International Monetary

Fund (IMF) in Washington and Jakarta, where he developed a similar procedure for rescuing the Philippines from a financial emergency. The attempt succeeded and the government in Manila was able to reduce the country's debt burden with aid from IMF loans.)

Αφού ο άνθρωπος πέτυχε μία φορά, γιατί να μη πετύχει και δεύτερη; Εκτός από αυτή την απορία βέβαια, προκύπτουν και κάνα δυο ακόμα, όπως:

1. Πως ζούνε οι διασωθέντες Φιλιππινέζοι από τότε που τους έσωσε ο "καλός" Ρέγκλινγκ;
2. Τελικά ποιον διέσωσε ο Ρέγκλινγκ;

Για την πρώτη ερώτηση. Από την αναφορά του ΔΝΤ για το 2009, βλέπουμε κάνοντας και τις πράξεις, πως΄

1. Οι Φιλιππίνες είναι 33ες στην Ισοτιμία Αγοραστικής Δύναμης - Η Ελλάδα 37η
2. Οι Φιλιππίνες έχουν 7,2% Ανεργία και 19,4% υποαπασχόληση - Στην Ελλάδα έχουμε 16,5% ανεργία και δεν ξέρουμε πόση υποαπασχόληση (λες και το ένα και το άλλο δεν είναι ουσιαστικά ανεργία)

Άρα οι Φιλιππίνες είναι σαν κι εμάς -αν δεν είναι και λίγο καλύτερα, 30 χρόνια μετά την έλευση του ΔΝΤ και των "μηχανισμών".

Και όμως. Αν δούμε τους πίνακες φερ' ειπείν της Unicef και συνειδητοποιήσουμε πως αναφέρονται σε ανθρώπινες ζωές, και ειδικότερα σε παιδιά, η εικόνα αντιστρέφεται.

Παράδειγμα; Η παιδική θνησιμότητα. Η βρεφική θνησιμότητα και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί δείκτη πολιτισμού και ανθρώπινης ευημερίας.

Επιπλέον, από τα 92.000.000 περίπου κάτοικοι, τα 30.000.000 ζούν με ένα (αριμθητικά 1) δολλάριο ή και λιγότερο την ημέρα.

Επίσης 1.000.000 (Ολογράφως: Ένα εκατομμύριο) παιδιά ζούν στους δρόμους. Οι φτωχοί είναι το 33% του πληθυσμού. [4]

Για τη δεύτερη ερώτηση αρκεί να παρατηρήσουμε πως το 25% του ΑΕΠ πηγαινει απευθεία στην "εξόφληση του χρέους". Αυτό το ποσοστό συμφωνήθηκε μετά τη σχετική διαπραγμάτευση και ρύθμιση για τη "σωτηρία της χώρας" και με "βαθιά συναίσθηση οπετριωτικού καθήκοντος"

Και ποιοί εισπράττουν; Ποιοί κρατούν το χρέος; Μήπως αυτοί που έσωσε ο σημερινός επικεφαλής του EFSF (του μηχανισμού);

Το παράδειγμα των Φιλιππίνων, μας δίνει μία γεύση από το μέλλον μας, όπως το οραματίζεται ο κ. Ρέγκλινγκ, οι μηχανισμοί του και οι Έλληνες Μπάτλερ του.

Αλλά είπαμε. Είναι Αύγουστος και έχει και ένα αεράκι θαύμα. Αύριο δεν ξημερώνει μία άλλη μέρα αφού, για τους νεκροζώντανους όλες οι μέρες είναι ίδιες. Είτε μέσα είτε έξω από τον φιλόξενο τάφο που μας έφτιαξαν.

Να 'ναι καλά οι άνθρωποι.


____________________________________________
Η φωτογραφία του ποστ είναι από τον Εξάντα του Καπετάν Χρήστου, που ήδη από τον Απρίλιο ευχόταν στα αρνιά του μηχανισμού και του ΔΝΤ, Καλό Πάσχα
____________________________________________

[1] Νικόλας Άσιμος - Ο Ρωμιός 1975 (εξεφτέλισε τον Ρουμπινί)

[2] Ό.π.

[3] Η νέα Κατοχή, που λεηλάτησε τη χώρα (όσον αφορά στο ασφαλιστικό) 2,5 φορές παραπάνω από την παλιά, τριπλή Κατοχή του Β'ΠΠ (Ν. Μπογιόπουλος "Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε" σελ 326






This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ-4

Posted: 12 Aug 2011 10:59 AM PDT


ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. Ιστορική χώρα της δυτικής ευρώπης 2. Κέντρο εκπαίδευσης του ελληνικού στρατού - ... Λάνκα, ασιατική νησιώτικη χώρα 3. Αρχικά διεθνούς θρησκευτικής οργάνωσης - Ζαν Κριστόφ ..., γάλλος σκηνοθέτης 4. Άλφρεντ ..., αμερικανός βιολόγος και σεξολόγος του περασμένου αιώνα 5. Κορνήλιος ..., ολλανδός θεολόγος του 17ου αιώνα 6. Μπασάρ αλ ..., πρόεδρος της Συρίας - Πληθυντικός άρθρου 7. Σίνγκμαν ..., πρώτος πρόεδρος της Βόρειας Κορέας - Ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της ιβηρικής χερσονήσου 8. Μυθικός αρχηγός των Αργοναυτών
ΚΑΘΕΤΑ: 1. Μικροί βολβοί κρεμμυδιού 2. Θρυλικός χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων - Γυναικείο υποκοριστικό 3. Παθολογικό σύμπτωμα 4. Ο αριθμός 39 - Πόρτο ..., πορτογαλικό νησί στο βόρειο Ατλαντικό 5. Πόλη της βορειοανατολικής Γαλλίας 6. Καρλ ..., γερμανός οπτικός του 19ου αιώνα - Βυζαντινή νότα 7. Λίμνη της βόρειας αμερικής - Χρονική περίοδος 8. Πατέρας του Ιάσονα
ΛΥΣΗ






ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ-3

Posted: 12 Aug 2011 10:54 AM PDT

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ
ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. Συγκριτικός βαθμός του "αγαθός" στην αρχαία ελληνική 2. Ειδησιογραφικό πρακτορείο 3. Δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων 4. ... Ανάου, πόλη και λίμνη της νότιας Ν.Ζηλανδίας - Σίλκε Ότο ..., γερμανίδα ζωγράφος 5. Παλιά ονομασία της Βενετίας 6. Μουσική νότα - Χάνα ..., γερμανίδα φιλόσοφος του περασμένου αιώνα 7. Το καλύτερο μέρος μιας ομάδας - Ιστορική πόλη της βόρειας Γαλλίας 8. Ποταμός της δυτικής ευρώπης - Αιγυπτιακός θεός
ΚΑΘΕΤΑ: 1. Ερνστ ..., γερμανός ψυχίατρος του προηγούμενου αιώνα 2. Σκακιστική κίνηση - Στρατιωτική μονάδα ιππικού 3. Λιμάνι της Σομαλίας - Μπανγκ Πα-..., θερινό ανάκτορο στην Ταϊλάνδη 4. Χιρομπούμι ..., ιάπωνας πολιτικός του 19ου αιώνα - Ευρωατλαντική συμμαχία 5. Μπομπ ..., αμερικανός ροκ τραγουδιστής 6. Γκέρχαρντ ..., πρώην καγκελάριος της Γερμανίας 7. Κρίστοφερ ..., γερμανός αστρονόμος του 17ου αιώνα 8. Συνεχόμενα στην αλφάβητο - Πόλη της βορειοανατολικής Ινδίας
ΛΥΣΗ



ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ-2

Posted: 12 Aug 2011 10:50 AM PDT

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ
ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. Λιούις ..., αμερικανός σκηνοθέτης του περασμένου αιώνα 2. Μυθικός βασιλιάς της Τίρυνθας 3. Εντμόν ..., γάλλος θεατρικός συγγραφέας του 19ου αιώνα 4. Αγγλική πρόθεση - Ποταμός της κεντρικής ευρώπης 5. Γραμμάτια του Δημοσίου 6. Τζων Φορμπς ..., αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος - Σα ..., πόλη της κεντρικής Μαλαισίας 7. Πόλη της βόρειας Ουγγαρίας - Θεός της σκανδιναβικής μυθολογίας 8. Κοντολίζα ..., αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών - Μυθική κόρη της Νύκτας
ΚΑΘΕΤΑ: 1. Πασκάλ ..., γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας 2. Ρεημόν ..., γερμανός φιλόσοφος του προηγούμενου αιώνα - Καμπέρ ..., ζαγορίτικο γεφύρι 3. Νησί των κυκλάδων - Παλιό τζαμί της Κομοτηνής 4. Έντουαρντ Μπάλγουερ ..., άγγλος συγγραφέας του 19ου αιώνα - Αρχαία πρόθεση 5. Αθλητικός σύλλογος της Λιέγης 6. Μπάρντο ..., η θιβετανικη Βίβλος των νεκρών 7. Αρχαία αντωνυμία - Τραγωδία του Ευριπίδη 8. Στάνλεϊ ..., σύγχρονος αμερικανός σκηνοθέτης
ΛΥΣΗ
---------



ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ

Posted: 12 Aug 2011 10:42 AM PDT

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ
ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. Αγροτική κατοικία 2. Τζέφρυ ..., άγγλος συγγραφέας και διπλωμάτης του 14ου αιώνα 3. Στάνισλαβ ..., πολωνός συγγραφέας - Ζαν ..., γάλλος ηθοποιός 4. Αρχικά ένωσης κρατών - Διαταραχή της ομαλής λειτουργίας του οργανισμού 5. Γιόζεφ ..., αυστριακός θεατρικός ηθοποιός του 19ου αιώνα 6. Δισκοειδές διάγραμμα μοίρας του οφθαλμού - Μυθική πόλη της αργοναυτικής εκστρατείας 7. Γραφική κωμόπολη της Ηπείρου 8. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας - Συριστικά σύμφωνα
ΚΑΘΕΤΑ: 1. Ιστορικός αθλητικός σύλλογος της Μαδρίτης 2. Η ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας - Όθων ντε λα ..., ο πρώτος άρχοντας του φραγκικού Δουκάτου των Αθηνών 3. Νομαδικός λαός ινδικής καταγωγής - Το μεγαλύτερο ασιατικό κράτος 4. Αρχαία αναφορική αντωνυμία - Πόλη της δυτικής Ινδίας 5. Κανόνες της εκκλησίας - Πληθυντικός άρθρου 6. Ιστορικά στενά στη νοτιοδυτική Βουλγαρία 7. Ένας άνεμος 8. Η μητέρα του Ξέρξη στους «Πέρσες» του Αισχύλου
ΛΥΣΗ
--------



ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ

Posted: 12 Aug 2011 10:29 AM PDT

ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ

Βρες τον αριθμό που λείπει!




ΛΥΣΗ

<<<
---------->>>




Leo Al likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 12 Aug 2011 08:35 AM PDT

facebook
Leo Al likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Greek Alert

Posted: 12 Aug 2011 07:08 AM PDT

Greek Alert

Greek Alert


ΑΡΚΑΝ – ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ

Posted: 11 Aug 2011 04:49 PM PDT

ΑΘΗΝΑ 12-8-2011 .


Η Χερσόνησος του Αίμου, τα γνωστά μας Βαλκάνια, έχουν πάρει δικαίως τον ορισμό της πυριτιδαποθήκης και της κατ' εξοχήν εστίας πολέμων. Πόλεμοι που, είτε μένουν σε τοπικό επίπεδο είτε απλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, συγκεντρώνουν πάντοτε τα βλέμματα και τις παρεμβάσεις του διεθνή νεοταξικού παράγοντα. Τα γεωστρατηγικά περάσματα και ο πλέριος γεωφυσικό πλούτος είναι ο μεγάλος πόθος των διεκδικητών που εισβάλουν τάχα ως ειρηνοποιοί και θέλουν να σταματήσουν δήθεν την αιματοχυσία σπαταλώντας ακόμη περισσότερο αίμα. Είναι δηλαδή όλοι αυτοί οι προστάτες της οικουμένης στην πραγματικότητα βρικόλακες που το παίζουν αθώες περιστερές και τύραννοι καθωσπρέπει… δημοκράτες.

Βέβαια η χερσόνησος του Αίμου έχει τα δικά της αγκάθια που κουβαλούν τα τύμπανα του πολέμου και καταλαμβάνουν χώρους που δεν τους ανήκανε ποτέ. Άλλα πάλι ζιζάνια λαμβάνουν ένα ψεύτικο εθνικό προσδιορισμό προκειμένου να αποκολληθούν από την πραγματική τους εθνική κοινότητα και να φτιάξουν μια δική τους επίπλαστη κοινωνία. Τόσο τα εποικιστικά αγκάθια όσο και τοπικά πληθυσμιακά ζιζάνια χρησιμεύουν στον διεθνιστικό νεοταξισμό ώστε να δημιουργηθούν κρατικά μορφώματα που αφενός αφαιρούν δυνάμεις και εδάφη από τα τοπικά έθνη και αφετέρου αποτελούν βάσεις που δίνουν γη και ύδωρ στον παγκόσμιο τύραννο. Δυστυχώς μετά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας επετράπη σε ζιζάνια και αγκάθια να πάρουν μπόι και να απειλούν σήμερα την μεν Σερβία με αφανισμό, την δε Ελλάδα με αλυτρωτικές βλέψεις νεοταξικά υποστηριζόμενες.

Υπεύθυνοι και στην περίπτωση της Σερβίας όπως και της Ελλάδος είναι οι δωσίλογοι πολιτικάντηδες που στήριξαν την παρουσία του εχθρού και άφησαν ανοικτά τα σύνορα των πατρίδων μας παραδίδοντας τους φορείς εθνικής αντιστάσεως στον τύραννο. Στην περίπτωση της Σερβίας ηττήθηκαν οι πατριωτικές δυνάμεις στο πρόσωπο του Μιλόσεβιτς, του Μλάντιντς και του Αρκάν και στη συνέχεια παρεδόθησαν από Σέρβους πολιτικάντηδες προδότες στα λυκόρνεα της παγκόσμιας εξουσιαστικής συμμορίας. Και στην περίπτωση της Ελλάδος από τον καιρό του Μητσοτάκη και έπειτα οι πολιτικάντηδες δώσανε γη και ύδωρ στους περιούσιους βρικόλακες των ελεύθερων εθνών. Και έτσι καρποφόρησαν αγκάθια και ζιζάνια και έγιναν σκοπιανές ψευτομακεδονίες που βαστούν σκλάβα την ελληνική Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία ισλαμική αντί για σερβική και αποθρασυσμένοι Αλβανοί σε Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο αντί να μοιραστούν αυτά ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία αντίστοιχα.

Στην πλευρά των Σέρβων υπήρξε μια πραγματική ηρωική και τραγική συνάμα φυσιογνωμία. Αυτός ήταν ο εθνικιστής ηγέτης και ιδρυτής της πατριωτικής οργάνωσης «Τίγρεις» Ζέλικο Ραζνάτοβιτς Αρκάν. Ένας αγωνιστής του σερβικού λαού που μπήκε στη φωτιά του πολέμου για να νικήσει και να απελευθερώσει την πατρίδα του ή για να πέσει μες στην αντάρα αρνούμενος να δει τη Σερβία υποτελή και πετσοκομμένη. Προσέβλεπε στην συμμαχία της Ελλάδος και της Ρωσίας, αλλά δεν ήταν και δεν έγινε ποτέ πολιτικός με την έννοια της συστημικής πολιτικής ορθότητας. Ήξερε πως έπρεπε η Σερβία να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις. Από την Ελλάδα ο λαός ήταν με το μέρος της Σερβίας και Έλληνες εθελοντές συμμετείχαν στον πόλεμο με τους Σέρβους αδελφούς, αλλά το κράτος απουσίαζε, όπως και η Ρωσία τύπου Γιέλτσιν. Ο Αρκάν όμως είχε κάνει τους Τίγρεις οικογένειά του και είχε αποφασίσει να μην αφήσει τη Σερβία στα χέρια των νεοταξιτών του ΝΑΤΟ.

Τα τείχη της Σερβίας πλέον είχαν πάρει το σχήμα των Σέρβων πολεμιστών. Ο Αρκάν είναι σίγουρο πως γνώριζε καλά τους Παύλο Μελά και Ίωνα Δραγούμη. Το βίωνε στη περίπτωση τη δική του και της πατρίδος του. Υπήρξαν οι πολιτικοί που στήριζαν την υπόθεση της Σερβίας αλλά το κράτος αυτό ήταν απελπιστικά μόνο του. Ο Ζέλικο Ραζνάτοβιτς Αρκάν όμως ήξερε πως η επιβίωση του σερβικού έθνους ήταν πάνω από τον νόμο των πιθανοτήτων, το εφικτό του εγχειρήματος και την ανθρώπινη ζωή. Είχε να αντιπαλέψει μαζί με τον εξωτερικό και τον τοπικό εχθρό, επιπλέον με τις κατάρες και τα λάθη του παρελθόντος. Οι διεθνιστικές βλέψεις του Τίτο και των σοσιαλμαρξιστών, οι ανοχές στις μεταναστευτικές εποικιστικές μεταβάσεις των Αλβανών που έγιναν μετέπειτα πλειοψηφία, είναι κατάρες που έκαναν δύσκολο το έργο του Σέρβου Ήρωα Πολέμαρχου και απειλούν την Ελλάδα σήμερα.

Ο Αρκάν, όπως όλοι οι υπερασπιστές των ανυπάκουων λαών, κατηγορήθηκε ως εγκληματίας πολέμου. Κι αυτό φυσικά επειδή πήρε ζωές επιτιθέμενων βάρβαρων και τυχοδιωκτών και δεν κάθισε να δώσει ζωές Σέρβων υπερασπιστών της πατρίδος του. Δεν ανέχτηκε την λειτουργία της αλβανικής προπαγάνδας όπως κάποιοι «Έλληνες» σοσιαλιστές στήνουν σκοπιανό ραδιόφωνο στη Φλώρινα. Έπεσε σαν άξιος Σέρβος Πατριώτης και Εθνικιστής, αφήνοντας πίσω του μια άξια οικογένεια και ένα όνομα Τιμή για τα παιδιά του και Θρύλο για τη Σερβία http://www.youtube.com/watch?v=f4ByVE1pkMc&feature=share. Και εμείς ως Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές θα αγωνιστούμε για μια εθνική και λαϊκή εξουσία που θα αποτρέψει τον επικίνδυνο εποικισμό και τις ανθελληνικές αλυτρωτικές βλέψεις διεκδικώντας την αληθινή Μεγάλη Ελλάδα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Ποιοι είναι οι "βρώμικοι"

Posted: 11 Aug 2011 02:52 PM PDT

 

Ακούστηκε απόψε στις 21,35 κάποιος ξεφωνητής  από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, να σχολιάζει ειρωνικά τον κρατούμενο για το πραξικόπημα της 21- Απριλίου 1967, Στρατηγό Ντερτιλή, λέγοντας το ..κουφό:" αν ήταν Αμερικανός  το όνομά του θα προερχόταν  από το Dirty Lee (Βρώμικος Λή )."

 Στον τόσο υψηλής... νοημοσύνης  ":δημοσιογράφο", που βρήκε ένα μικρόφωνο και για να καλύψει την ώρα της εκπομπής ξεφωνίζει ανοησίες, θεωρούμε υποχρέωσή μας να του συστήσουμε, αν θέλει πράγματι να βρει βρωμιές κ.λ.π., να ερευνήσει στην περιβόητη "γενιά του πολυτεχνείου"  που εξέθρεψε στα πλαίσια μιας δήθεν
δημοκρατίας, κοράκια, απατεώνες, κλέφτες, ψεύτες, προδότες, ανώμαλους, τζογαδόρους και χασισόφιλους και κατάφερε να ρίξει την Ελλάδα στον καιάδα της ταπείνωσης, της απαξίωσης και να την γυρίσει 60 χρόνια πίσω.


 Εκεί θα πρέπει να αναζητήσει βρωμιάρηδες και όχι στους Στρατηγούς, οι οποίοι βεβαίως εξετράπησαν από τη Συνταγματική οδό, αλλά για εντιμότητα και τιμιότητα δεν βρέθηκε κανείς να τους προσάψει κατηγορία, όσο και αν είχε τη... καλή διάθεση.

 Επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για...σχοινί, ας σταματήσουν οι παρλαπίπες, δημοσιογράφοι και υπουργοί, να κόπτονται για "δημοκρατικές -λέει- ευαισθησίες"  του Ελληνικού λαού.
 Ο Ελληνικός λαός, ας μάθουν,  ξύπνησε από το..."δημοκρατικό λήθαργο"  και αναζητεί την πραγματική δημοκρατία και τη χαμένη εντιμότητα της πολιτικής ζωής και όταν αυτό συμβεί, τότε οι σημερινοί ψευτοδημοκράτες θα εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας.

 Και να πούμε και κάτι άλλο; Για την παρένθεση της 21ης Απριλίου δεν ευθύνονται τόσο οι στρατιωτικοί που ενεπλάκησαν, όσο οι πολιτικοί που με την ανικανότητα, τις μηχανοραφίες,  τις συναλλαγές και το ...ήθος τους, έστρωσαν τον τάπητα για να περάσουν οι στρατιωτικοί ανενόχλητοι με την αποδοχή- αν όχι συμπαράσταση πολύ μεγάλου τμήματος του Ελληνικού λαού.

 Να εκφράσουμε σχετικά με τη Συνταγματική νομιμότητα, την απορία μας εάν αυτή σήμερα -με...δημοκρατία- ετηρήθη ή εάν τηρείται από τους κυβερνώντες.


EFENPRESS/c

Ο θάνατος του εμποράκου...

Posted: 11 Aug 2011 02:51 PM PDT

Από το badmoney.gr
Εκρηκτική γίνεται η κατάσταση στην αγορά με τα λουκέτα να πληθαίνουν δραματικά και να εμφανίζουν μια στις τέσσερεις επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας, να κατεβάζει ρολά. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο ζοφερή σε άλλες εμπορικές περιοχές όπου το ποσοστό εκτοξεύεται στο 30% (Πατησίων).
Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και από την οποία συμπεραίνεται ότι σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του περσινού Αυγούστου, σε όλους ανεξαιρέτως τους εμπορικούς δρόμους η κατάσταση είναι δυσμενέστερη αφού αυξάνονται οι «κενοί» επαγγελματικοί χώροι και τα «λουκέτα».
Στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται ότι σε...
όλες τις περιοχές μπορούν να καταγραφούν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά.
Πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν την δραστηριότητά τους. Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων. Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν και άλλες. Επιπλέον, οι στοές, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνουν όχι μόνο κλειστές επιχειρήσεις αλλά επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι παραμένουν αναξιοποίητοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Η κατάσταση στις περιοχές της περιφέρειας είναι περισσότερη αισιόδοξη από την κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως σε σχέση με την Αθήνα, αφού ο ρυθμός αύξησης των κλειστών επιχειρήσεων είναι χαμηλός και σε πολλές περιπτώσεις ένας σημαντικός αριθμός των λουκέτων της περιόδου του Αυγούστου έχουν ήδη αντικατασταθεί από νέες επιχειρήσεις.
Θα πρέπει να επισημανθεί μία μεγάλη διαφορά της κατάστασης στην περιφέρεια από αυτή του κέντρου της Αθήνας. Τα λουκέτα στην περιοχή της Αθήνας ως ποσοστό είναι πολύ υψηλότερα, σε γνωστούς και βασικούς εμπορικούς δρόμους, όπως για παράδειγμα η Ερμού, η Σταδίου κτλ.. Σε πόλεις της περιφέρειας οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι αντιστέκονται, αλλά - όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ - αυτό δεν σημαίνει ότι στο σύνολο των εμπορικών δρόμων της εκάστοτε πόλης, η αναλογία είναι μικρότερη σε σύγκριση με την Αθήνα. Η παραπάνω διαπίστωση οφείλεται στις ιδιαιτερότητες που έχει η εμπορική επιχειρηματικότητα σε πόλεις της περιφέρειας η οποία στηρίζεται κυρίως στον οικογενειακό χαρακτήρα των επιχειρήσεων.
Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι αυτό το γεγονός, ενισχύει το επιχείρημα, ότι η μικρή επιχείρηση μπορεί να πλήττεται αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει και το όχημα της ανάπτυξης για την επόμενη μέρα και ότι η Μμε εμπορική επιχείρηση δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση στο πρόβλημα.
Αναλυτικά αναφέρονται στην έρευνα τα εξής:
• Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010.
• Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 34%.
• Ακολουθεί η οδός Ακαδημίας με το 26% των καταστημάτων να είναι κλειστά, ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει στο 25%.
• Παρ όλα αυτά, από τις ποιοτικές διαφορές του κάθε εμπορικού δρόμου προκύπτουν κάποια επιπλέον συμπεράσματα. Η οδός Πατησίων εμφανίζει ένα ποσοστό της τάξης του 26%, σχετικά μικρότερο προς το αντίστοιχο του συνόλου της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων. Παρ όλα αυτά, η Πατησιών λόγω του μεγάλου μήκους του εμπορικού δρόμου, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα ανά εμπορικό τετράγωνο, με το ποσοστό να αυξάνεται ορισμένες φορές έως και το 30%.
• Στην Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Ηρακλείου η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια) η εικόνα εμφανίζεται σε πρώτη ανάγνωση καλύτερη από το Κέντρο της Αθήνας με το ποσοστό να φτάνει στο 18% αλλά έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2010. Παρόμοια είναι η κατάσταση στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου ενώ παρουσιάζεται οριακή αύξηση σε σύγκριση με την καταγραφή του Αυγούστου, παραμένει από τις περιοχές με την χαμηλότερη συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων.
• Στην περιοχή της Κηφισιάς, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, το ποσοστό φτάνει περίπου το 24% ενώ πριν από έξι μήνες ήταν στο 12%.
• Ο εμπορικός δρόμος της Θησέως στην περιοχή της Καλλιθέας εμφανίζει ποσοστό της τάξης του 18%, ενώ τον Αύγουστο ήταν 13,5%.
• Το Χαλάνδρι παρουσιάζει μια υψηλή συγκέντρωση «λουκέτων» στο σύνολο των κεντρικών εμπορικών δρόμων (Παπανδρέου, Αγία Παρασκευή και Χαιμαντά) με ένα ποσοστό της τάξης του 22%, ενώ τον Αύγουστο το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 17,0%
• Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με όλες τις άλλες περιοχές, αφού το 21% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά.
• Το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα οι υπό εξέταση εμπορικοί δρόμοι μπορεί να εμφανίζουν μια πιο ενθαρρυντική εικόνα σε σύγκριση με την Αθήνα, παρόλα αυτά, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου, έχει αυξηθεί στο 20% από 10,1%. Πιο συγκεκριμένα, στους εμπορικούς δρόμους Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας, εμφανίζονται τα χαμηλότερα ποσοστά κλεισιμάτων που μόλις φτάνουν το 9% και 8% αντίστοιχα.
• Οι εμπορικός δρόμοι Εγνατία, Βενιζέλου και Βασιλίσσης Όλγας φαίνεται να έχουν πληγεί περισσότερο, αφού το 19%, 18% και 18,5% αντίστοιχα, των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο. Ενώ κρισιμότερη είναι η κατάσταση στην οδό Κασσάνδρου όπου 1 στις 3 επιχειρήσεις έχει κλείσει. Η Τσιμισκή, αν και παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με άλλους εμπορικούς δρόμους (περίπου 11,0%), σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου (8,0%), σημειώνει μιας σαφής επιδείνωση.
• Η εικόνα στην περιοχή της Λάρισας είναι ελαφρώς καλύτερη από άλλες περιοχές αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου 2010 έχει σημειώσει αύξηση στο 14,9% από 11,5%.
• Κρίσιμη παρουσιάζεται η κατάσταση στην περιοχή της Λάρισας στους εμπορικούς δρόμους Ασκληπιού, Μανδηλαρά, Παναγούλη και Παπαναστασίου όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα καταστήματα και η αναλογία κλειστών/ανοιχτών καταστημάτων είναι 12,0% έως 19,7%.
• Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σημείωσε αύξηση, φτάνοντας το 15% από 12,3% τον Αύγουστο του 2010. Το σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν σημείωσε επιδείνωση, με τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και 62 Μαρτύρων να παρουσιάζουν ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων 23,7% και 16,2% αντίστοιχα.
• Στην πόλη της Καβάλας στο σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, τα κλειστά καταστήματα καλύπτουν το 14,7% των συνολικών καταστημάτων. Η κατάσταση σε κάθε εμπορικό δρόμο δεν είναι ίδια, ενώ σε αντιστοιχία με την περίπτωση της Βέροιας, οι μεγαλύτεροι -σε έκταση και συγκέντρωση επιχειρήσεων - δρόμοι σημειώνουν μεγαλύτερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων. Για παράδειγμα στον πολυπληθέστερο σε καταστήματα εμπορικό δρόμο της Καβάλας (Ομονοίας) τα κλεισίματα φτάνουν στο 17,28%, στην Κοζάνη (Ι. Τράντη), τα κλειστά καταστήματα φτάνουν στο 25,2%, στην Βέροια (Κεντρικής) το 18,7% και στην Έδεσσα (Εγνατία) το 24,5%. Και στις τέσσερις περιοχές, επιβεβαιώνεται η παραπάνω διαπίστωση, αφού οι τέσσερις εμπορικοί δρόμοι με την υψηλότερη συγκέντρωση επιχειρήσεων παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό λουκέτων.
• Το κέντρο της Κοζάνης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταγραφής εμφανίζει υψηλή συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων αναλογικά με το πλήθος των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στους εν λόγω εμπορικούς δρόμους. Αναλυτικά, στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων σχεδόν το 18,8% των επιχειρήσεων είναι κλειστές ενώ ορισμένοι μεγάλοι σε έκταση εμπορικοί δρόμοι εμφανίζουν ποσοστό κλεισιμάτων από 22% έως 30%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γενικά ο νομός Κοζάνης έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.
• Στην Έδεσσα στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων τα κλειστά καταστήματα προσεγγίζουν το 18,0%.
• Και στην περίπτωση της Έδεσσας, η συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων παρουσιάζει αυξητικές τάσεις σε συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους όπως για παράδειγμα στην οδό Εγνατία, (24,5%), Παύλου Μελά (18,2%), Ηρώων Πολυτεχνείου (22,2%).
• Στην Βέροια, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων είναι από τα χαμηλότερα και φτάνει το 12,4%.
• Στην Τρίπολη το ποσοστό κλειστών καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους του εμπορικού κέντρου φτάνει το 20%, ενώ σε λιγότερο κεντρικούς δρόμους φτάνει ακόμα και το 40%.
Επιπτώσεις
Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των επιχειρήσεων είναι πολλαπλές και η ΕΣΕΕ ως κυριότερη αναφέρει την αύξηση της ανεργίας στους απασχολούμενους ενώ σημειώνει ότι, το κλείσιμο των επιχειρήσεων επιδεινώνει την τάση συρρίκνωσης των εργοδοτών και των αυτοαπασχολουμένων με την ταυτόχρονη αύξηση της μισθωτής απασχόλησης η οποία πλέον συγκεντρώνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις.
Τονίζεται ότι από προηγούμενη έρευνα της ΕΣΕΕ προέκυψε ότι θα χαθούν συνολικά περί τις 100.000 θέσεις στο εμπόριο ενώ μια δεύτερη επίπτωση είναι η απώλεια εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.
Μια τρίτη επίπτωση εκτιμάται ότι αφορά τον αρνητικό αντίκτυπο στην κατοικία από την ερήμωση της γειτονιάς καθώς η κατοικία επηρεάζεται και ενδεχομένως χάνει την αξία της [ανταλλακτική αλλά και γαιοπροσόδου (ενοίκια)] ενώ ενδεχομένως αυξάνεται και ο κίνδυνος να βαθύνει ο κοινωνικός αποκλεισμός αφού, σύμφωνα με τα παραπάνω, θα μειωθεί η ζήτηση σε περιοχές μακριά από εμπορικά κέντρα εξυπηρέτησης.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Posted: 11 Aug 2011 12:48 PM PDT

O Δήμος Ανωγείων στα πλαίσια των Επετειακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για τον εορτασμό του 3ου Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Γερμανούς το 1944. πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Στις 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ θα φιλοξενήσει μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Σκουλά και την Γιώτα Νέγκα στην Μουσική σκηνή «Ντελίνα» στις 9:00 μ.μ.

Στις 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εορτασμός της 67ης επετείου του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Γερμανούς στις 13 Αυγούστου 1944, στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Αρμί παρουσία πολλών προσκεκλημένων, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κ. Μανώλης Όθωνας.

Το βράδυ στις 9.00μ.μ. Το συγκρότημα του Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη) θα δώσει συναυλία στο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» πλαισιωμένος από τους μουσικούς, Γιάγκο Χαιρέτη, Κώστα Σκουλά, Λάμπη Ξυλούρη και Γιάννη Παπατζανή.

Θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Στις 14 Αυγούστου, και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση αναφορικά με το θέμα των Πολεμικών Αποζημιώσεων για την περίοδο της Γερμανικής κατοχής. Στην συζήτηση θα πάρουν μέρος η κ. Χριστίνα Σταμούλη, η οποία θα αναπτύξει το παράδειγμα του Διστόμου και θα ενημερώσει για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, ο κ. Βαγγέλης Μουντριανάκης Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, ο οποίος θα ενημερώσει για το σημείο το οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες σχετικά με τις αγωγές που είχαν υποβάλει οι Ανωγειανοί κατά του Γερμανικού κράτους, ο Τάσσος Ηλιαδάκης ο οποίος θα αναφερθεί στο γενικότερο θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων και ο κ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και υπεύθυνος για τις ενώσεις των θυμάτων.

Τέλος την παραμονή της Παναγίας το βράδυ στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία , στην πλατεία στο Περαχώρι, με το μουσικό Σχήμα «Πετρίτες», όπου θα παρουσιάσουν Ρεμπέτικη και Κρητική μουσική. Συμμετέχουν οι Β. Ξυλούρης, Κ. Σκουλάς, Κ. Μαρκάκης, Κ. Καλλέργης, Εφ. ΜΑστορίδη, Γ. Λουλάκης και Ν. Ξυλούρης (Γκράς)

flashnews.gr

το είδαμε εδώ

Με κόκκινη μπογιά κατέστρεψε ο όμιλος Λαμπράκη τα βιβλία των «Ελληνικών Γραμμάτων»… (γιατί και ο πολιτισμός ψεκάζεται)

Posted: 11 Aug 2011 12:31 PM PDT


Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις, που περνάνε στα ψιλά, δεν αναδημοσιεύονται και δεν τις μαθαίνεις και ποτέ. Μια από αυτές, που λίγοι πρόσεξαν, ήταν η καταστροφή με κόκκινη μπογιά των βιβλίων του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα, από τον όμιλο Λαμπράκη...


διαβάστε την συνέχεια εδώ

Συναγερμός: Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ νομιμοποιεί το ψευδοκράτος;

Posted: 11 Aug 2011 12:23 PM PDT

Nομοσχέδιο στις ΗΠΑ εσφαλμένως αποσκοπεί στη νομιμοποίηση του ψευδοκράτους στο παρανόμως κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) κατά παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, (της Αμερικανικής) εξωτερικής πολιτικής και ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Ενώ το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI) υποστηρίζει το Νομοσχέδιο Αρ. 2597, πιο προσεκτική εξέτασή του αποκαλύπτει πως νομιμοποιεί τον (παρόμοιο με την μαφία) «unincorporated association» της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" σαν (νόμιμο) «αντιπρόσωπο/πράκτορα» της Τουρκίας αντί να τον καταδικάζει ως ψευδοκράτος.

Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ είναι προτεινόμενη νομοθεσία που έχει εγκριθεί από επιτροπή του Κογκρέσου. Με βάση παλαιότερο νόμο για αποζημίωση Αμερικανών με περιουσίες σε κομμουνιστικές χώρες, το νομοσχέδιο εξισώνει την Τουρκική διοικητική μαριονέτα των κατεχομένων με (νόμιμη) κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο εξουδετερώνει την ισχύ των Αμερικανικών δικαστηρίων να αποφασίζουν υπέρ των δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων, όπως συνέβη στην περίπτωση των ψηφιδωτών της Κανακαριάς (Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου εναντίον Γκόλντμπεργκ), κηρύσσοντας το ψευδοκράτος «unrecognized party» όταν (παρενέβη στη δίκη και) ισχυρίσθη ότι ήτο ο ιδιοκτήτης των ιστορικών εικόνων. Προς το παρόν, καθεστώτα που δεν αναγνωρίζονται ως κυβερνήσεις δεν μπορούν να προσφύγουν σε δικαστήρια των ΗΠΑ, αν και μπορεί να μηνυθούν μια και δεν έχουν ασυλία. Ωστόσο, εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί σαν νόμος, το ψευδοκράτος μπορεί να καταστεί απρόσβλητο καθόσον αφορά σε αγωγές (εναντίον του).
Εάν το Κογκρέσο θα μπορούσε να διατάξει τη κυβέρνηση Ομπάμα να διαπραγματευτεί με παράνομες οντότητες, οι διεθνείς σχέσεις θα διεξάγονταν με κακοποιούς. Αντί να αποκαλύπτει το μαφιόζικο στοιχείο του καθεστώτος που κατέχει (παράνομα) και καταληστεύει περιουσίες, το νομοσχέδιο καμουφλάρει το ψευδοκράτος με νομιμότητα κυρίαρχου κράτους υπονομεύοντας το Δίκαιον, προηγούμενα δεδικασμένα και τα ψηφίσματα 541 και 550 του ΟΗΕ που καταδικάζουν το ψευδοκράτος. Εντέλλει ακόμη την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διαπραγματευτεί και να διακανονίσει αποζημιώσεις για περιουσίες Ελληνοκυπρίων κατ' ευθείαν με τους κατακτητές και τούς εποίκους από την Τουρκία.
Ακόμα χειρότερα, το νομοσχέδιο προτείνει "αποζημίωση" με μια διάταξη "προτεραιότητας"....

συνέχεια εδώ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Posted: 11 Aug 2011 11:51 AM PDT

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και ο Δήμαρχος Πρέβεζας σας προσκαλούν στα "Ζαλόγγεια 2011" που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου, καθότι η μετάβαση στον Ι. Βράχο είναι αδύνατη λόγω εκτέλεσης του έργου "Συντήρηση Μνημείου Ζαλόγγου".
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
8:00 Έπαρση Σημαίας στον Ιερό Βράχο Ζαλόγγου
8:10 Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου
10:00 Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων
Ενός λεπτού σιγή
Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας απο τον κ. Μπουζούκη Φώτιο, Δ/ντη του Γυμνασίου Ζαλόγγου
Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Καμαρίνας απο συλλόγους

πηγη

Ο Πούτιν σε ανασκαφές στον Εύξεινο Πόντο

Posted: 11 Aug 2011 11:21 AM PDT

Τη μεγαλύτερη αρχαιοελληνική αποικία στο έδαφος της σημερινής Ρωσίας, την καταποντισμένη Φαναγόρεια στον κόλπο του Ταμάν, επισκέφθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρωθυπουργός περιόδευσε στις ανασκαφές ολόκληρης της χερσονήσου του Ταμάν στα Στενά του Κερτς, που ενώνουν την Αζοφική με τη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα βούτηξε σε βάθος 200 μέτρων, όπου ανακάλυψε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του και δύο αρχαίους αμφορείς.



Με την ιδιότητα του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, που χρηματοδοτεί τις ανασκαφές στην περιοχή, ο Βλ.Πούτιν ξεναγήθηκε από τον επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών καθηγητή Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην ανασκαφή του ταφικού λόφου Μπογιούρ-Γκαρά του 4ου αιώνα, η οποία ολοκληρώνεται περί τα τέλη της σεζόν. Ο ταφικός λόφος («κουργκάν») έχει ύψος 10-11 μέτρα και διάμετρο 100 και θεωρείται μοναδικό και περίπλοκης δομής μνημείο, του οποίου όμως ίσως παραμείνει άγνωστο το μεγάλο μυστικό, το ποιός, δηλαδή, σημαντικός άνδρας της Φαναγόρειας θάφτηκε εκεί.

 
Ο κ. Κουζνετσόφ έδειξε στον Βλ.Πούτιν τους «δρόμους», δηλαδή τις στοές, που ανοίχθηκαν από τυμβωρύχους, οι οποίοι εκτιμάται ότι έδρασαν εντατικότερα από ποτέ την περίοδο του Μεσαίωνα και ήταν ως επί το πλείστον Γενουάτες, που περνούσαν στην πλευρά του Ταμάν από την αντικρυνή χερσόνησο της Κριμαίας. 

 
«Ας τα φορτώσουμε όλα στους Γενουάτες κι ας κλείσουμε την υπόθεση» αστειεύτηκε ο Βλ.Πούτιν, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος, συμμετείχε επανειλημμένως σε εργασίες, αποδεχόμενος προσκλήσεις φοιτητών και κατά την άποψη πολλών παρατηρητών πραγματοποίησε μια ακόμη επιτυχημένη προεκλογική εμφάνιση ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και των προεδρικών του ερχόμενου Μαρτίου.

   
Μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ακρόπολη στο κεντρικότερο σημείο της Φαναγόρειας, όπου βρίσκεται το παλάτι του άρχοντα του Βασιλείου του Βοσπόρου, του Μιθριδάτη του 6ου του Ευπάτορος. Το μνημείο ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2009 από την αρχαιολογική ομάδα του Β.Κουζνετσόφ και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην καταγραφή της ιστορίας του κατοπινού Βασιλείου του Πόντου.
onalert


το είδαμε εδώ

ΝΕΑ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ΄"

Posted: 11 Aug 2011 10:47 AM PDT


Γενική επίθεση με όλα τα μέσα, από τους εγκάθετους του Προξενείου δέχεται από εχθές ο "Στόχος" με αφορμή την προηγούμενη έκδοση της εφημερίδα μας και την φωτογραφία από το τεθωρακισμένο αυτοκίνητο του τούρκου πρόξενου, εν κινήσει και με τον πρόξενο μέσα.

Πρώτο θέμα η περίπτωση μας για την Μπιρλίκ και όλα τα μπλόγκ, τις σελίδες και τις εφημερίδες που ελέγχονται από την Άγκυρα ενώ δηλώσεις για το θέμα επιτιθέμενος στον "Στόχο" που "δεν συμβάλει για την ειρήνη στην περιοχή και σπέρνει σπόρους έχθρας" έκανε αργά εχθές το βράδυ και ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Ομοσπονδίας τούρκων Δυτικής Θράκης, Χαμπίμπογλου. Δείτε χαρακτηριστικά από το παραλήρημα των μογγόλων, κάνοντας κλικ ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ...

Οι εγκάθετοι του προξενείου και της Άγκυρας, οι συνωμότες και οι γενίτσαροι, ξέρουν καλά ποιός είναι ο πραγματικός τους εχθρός και είναι τέτοιο το παραλήρημα τους που δεν μπορούν να το κρύψουν και καταγγέλουν τον "Στόχο" για συστήματα παρακολούθησης, στοχοποίηση του Σάριντς και διασπορά μίσους εναντίον της "τουρκικής" μειονότητας όπως την αποκαλούν...

"ΣΤΟΧΟΣ"

Τα ήρεμα όπλα των βουβών πολέμων

Posted: 11 Aug 2011 10:20 AM PDT


  • Προπαγάνδα και μηχανισμοί της. Οι δέκα στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών από το σύστημα εξουσίας της κυρίαρχης τάξης
1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής, που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές, μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.

Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να… ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.
«Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα». (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα- αντίδραση – λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί.

Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 και 2000 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός):

Ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον.

Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ' ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν.

Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά καθυστερημένος.

Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί;

«Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού».

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του.

«Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί».

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.

Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ.

Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ' ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

Θέλουν να μας πάρουν και το… βόδι

Posted: 11 Aug 2011 09:42 AM PDT

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη, η εκδίκαση της προσφυγής του Australian Macedonian Advisory Council (Αυστραλο-Μακεδονικό Συμβούλιο) από την πολιτειακή Επιτροπής Αστικής και Διοικητικής Διατησίας (Victorian Civil and Administrative Tribunal) κατά της σλαβομακεδονικής εφημερίδας Australian Macedonian Weekly για άρθρο της, που περνούσε τους Έλληνες και την Ελλάδα γενεές δεκατέσσερις.
 Το άρθρο με τίτλο «Who in this celestial world gave the Greeks the right to take away the Macedonian language?» («Ποιος σε τούτο τον ουράνιο κόσμο έδωσε στους Έλληνες το δικαίωμα να αρπάξουν τη γλώσσα των Μακεδόνων;») δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2009. Περιλάμβανε χυδαίες ύβρεις σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων και ιστορικές αναλήθειες περί δήθεν «αρπαγής» από τους Έλληνες της εθνικής ταυτότητας, της πατρογονικής γης και της γλώσσας των «Μακεδόνων».
Επικαλούμενος δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη, ότι «…η Μακεδονία θα εξελληνιστεί» αν την κατακτήσουν οι Έλληνες μετά «το Μεγάλο Πόλεμο», ο συγγραφέας του άρθρου χαρακτηρίζει τους Έλληνες «έθνος κλεφτών» (thieving nation), που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο εξελληνισμού της Μακεδονίας «…με τις πλέον βίαιες και απάνθρωπες μεθόδους που επινοήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ποτέ εναντίον άλλων ανθρώπινων υπάρξεων» ( through the most brutal and inhumane methods ever invented and used against other human beings).

Ο εμπαθής αρθογράφος προσάπτει στην Ελλάδα την κατηγορία χρησιμοποίησης του «φασιστικού» στρατού της για τον εξελληνισμό της Μακεδονίας:«…αυτό το έθνος κλεπτών χρησιμοποίησε μεθοδικά τον φασιστικό στρατό του για να καταστρέψει ο,τιδήποτε Μακεδονικό και να το αντικαταστήσει με ελληνικό» (this thieving nation meticulously engaged its fascist army in destroying anything Macedonian and replacing it with Greek) ισχυρίστηκε.
Συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημά του, ο αρθογράφος καταγγέλλει την Ελλάδα για διάπραξη του εγκλήματος «της εθνικής κάθαρσης των Μακεδόνων από τις εστίες τους» (their crime in ethnically cleansing the Macedonian people from their homes) καθώς και άλλων εγκλημάτων «…εις το όνομα του Ελληνισμού» (the murders perpetrated in the name of Hellenism)

Και καταλήγει με «τη διάγνωση», ότι οι Έλληνες είναι «…διαταραγμένα πνευματικά, νόθα τέρατα άρπαξαν τη γλώσσα των μακεδονόπουλων» (these Greek deranged bastardly monsters took the Macedonian language away from our Macedonian children).
Ο μηχανισμός προπαγάνδας των Σλαβομακεδόνων ανάρτησε το εμπρηστικό δημοσίευμα και στο διαδίκτυο για να κάνει το γύρο του κόσμου, να συγχύσει περισσότερο τους ανιστόρητους αναγνώστες και να ενισχύσει τον αλυτρωτισμό που καλλιεργούν συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες οι ηγεσίες του νεοσύστατου κρατιδίου.

Το Αυστραλο-Μακεδονικό Συμβούλιο), που παρακολουθεί συστηματικά την προπαγάνδα των Σλαβομακεδόνων, προσέφυγε στην Επιτροπής Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας με αίτημα την καταδίκη του άρθρου ως υβριστικού, που υπονομεύει την ενότητα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Αυστραλίας και υποκινεί τη βία.
Ο ταμίας του Αυστραλο-Μακεδονικού Συμβουλίου Γιάννης Πελεκανάκης, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο», ότι η γλώσσα του δημοσιεύματος υποχρέωσαν το Συμβούλιο να προσφύγει στην Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας.

«Η γλώσσα του άρθρου είναι τόσο υβριστική, εξοργιστική θα έλεγα, που μας υποχρέωσε να προσφύγουμε κατά του εντύπου που το δημοσίευσε. Όπως τονίσαμε κατά την ακροαματική διαδικασία η χρήση τέτοιας γλώσσας μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ μελών των δύο κοινοτήτων, της ελληνικής και της σλαβομακεδονικής, σε βάρος της ενότητας της πολυπολιτισμικής κοινωνία μας.
Όπως ομολόγησε, άλλωστε, ο εκδότης της ΑΜW, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου μας, κ. Tom Hurley, η δημοσίευση άρθρου κατά των Σλαβομακεδόνων από ελληνική εφημερίδα, με τόσο οξείς, υβριστικούς χαρακτηρισμούς, μπορεί να είχε προκαλέσει βίαιη αντίδραση της σλαβομακεδονικής κοινότητος» εξήγησε ο κ. Πελεκανάκης.

«Παράλληλα, θέλαμε να καταγγείλουμε στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία τις προκλητικές δραστηριότητες των Σλαβομακεδόνων, που αρέσκονται να παίζουν τα θύματα της ελληνικής επιθετικότητας. Πιστεύουμε, ότι η καταδίκη του δημοσιεύματος από την Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας θα συνετίσει τους Σλαβομακεδόνες προπαγανδιστές και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά» πρόσθεσε.
Η απόφαση της Μονομελούς Επιτροπής Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας θα εκδοθεί σε ένα μήνα περίπου.

http://neoskosmos.com/news/el/node/15963

το είδαμε εδώ

Δημιουργούν κατάλληλο κλίμα για επιβολή κρατικής τρομοκρατίας

Posted: 11 Aug 2011 09:15 AM PDT


Είναι γνωστό πως οι προβοκάτορες δεν κρύβονται πάντα στις σκιές. Για την ακρίβεια, σπάνια κρύβονται για να μην γίνουν αντιληπτοί. Η πιο συνηθισμένη τους τακτική είναι να λειτουργούν θρασύτατα μπροστά μας, προκειμένου να αποφύγουν τις υποψίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που εμφανίζονται ως προφήτες προκειμένου να κατορθώσουν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα για να βρεθούν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που θα ολοκληρώσουν εκείνα που άλλοι στρατηγικά σχεδίασαν και τοποθέτησαν στην σκηνή του «δράματος».

Έτσι, διαβάζουμε σήμερα:

«Κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην ΕΥΠ καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες (κυρίως μέσω της βρετανικής πρεσβείας) για τον φόβο συγκρούσεων ανάλογων με αυτών στο Λονδίνο στην Αθήνα. Σύμφωνα με πηγές, περίπου 17.000 μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα χωρίς καν εργασία, ουσιαστικά πεινώντας. Αποτέλεσμα είναι, η υπολογίσιμη πιθανότητα δημιουργίας παρόμοιων εντάσεων».

Άριστα καταρτισμένοι δημοσιογράφοι; Ασφαλώς όχι. Αυτές οι πληροφορίες, εφόσον υφίστανται, βρίσκονται ήδη στο Ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Βρετανού Πρέσβη στην Ελλάδα. Προς τι λοιπόν η «αποκάλυψη» της πληροφορίας; Ποιόν και πως εξυπηρετεί κάτι που είναι λογικά αναμενόμενο και όχι εισαγόμενο(όπως θέλει να μας πείσει το καλό κυβερνο-παπαγαλάκι), αφού είναι γνωστό πως τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου θα συναντήσουν πάρα πολύ ισχυρές λαϊκές αντιδράσεις από τις αρχές του Σεπτεμβρίου;

Το δημοσίευμα αυτό αποτελεί «λίπασμα» για μελλοντική δημοσιογραφική επιτυχία, την οποία καταφανέστατα θέλουν να δημιουργήσουν με την μορφή «προφητών» και πολύ καλά πληροφορημένου «δικτύου ενημέρωσης». Δηλαδή, το δημοσίευμα στοχεύει στις… διαφημίσεις!

Δυστυχώς, όμως, αποτελεί και απαύγασμα ηλιθιώδους προβοκάτσιας, αφού είναι δεδομένο πως θα λειτουργήσει στους εξοργισμένους πολίτες είτε δημιουργώντας φόβο είτε προκαλώντας τέτοιου είδους οργή που θα προκαλέσει μεγάλα –και ίσως αιματηρά- προβλήματα.

Εκ του ασφαλούς, λοιπόν, το δημοσίευμα προκαλεί επικίνδυνη οργή, προκειμένου να εισπράξει το ενημερωτικό μέσο φήμη, αλλά και πιθανότατα κρατική διαφήμιση… αφού πρώτη η κυβέρνηση Παπανδρέου επιθυμεί για τον Σεπτέμβριο την δημιουργία κλίματος βίας εκ μέρους των οργισμένων πολιτών. Και η κυβέρνηση επιθυμεί (διακαώς) κάτι τέτοιο, επειδή θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει και στη συνέχεια να εκμεταλλευθεί (επικοινωνιακά αλλά και πολιτικά) την λαϊκή οργή που έτσι κι αλλιώς υπάρχει. Η κυβερνητική βία είναι οργανωμένη, πολύ καλά σχεδιασμένη και χρησιμοποιεί ποικίλα όπλα για να επιφέρει τα μέγιστα οφέλη στους κρατούντες την εξουσία. Τα δημοσιεύματα αυτού του είδους αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" εκείνων που θέλουν να παίξουν στο "γήπεδό" τους. Τα δε παπαγαλάκια φροντίζουν για το "στήσιμο" του αγώνα... Ποιός είπε ότι μόνο στο ποδόσφαιρο υπήρχε παράγκα;

Θέλαμε να πιστεύουμε πως με το συνεχώς διογκούμενο αρνητικό κλίμα και την μεταβολή των αγανακτισμένων σε εξοργισμένους πολίτες, κάποιοι δημοσιογράφοι θα ήταν περισσότερο προσεκτικοί στις αναφορές τους για πιθανή ανάμιξη μυστικών υπηρεσιών, αγνώστου ταυτότητας "πιθανών" πληροφοριών, λαθρομεταναστών και άλλων «υλικών» που αρέσκεται να χρησιμοποιεί και ο τελευταίος κυβερνο-προβοκάτορας. Δυστυχώς, κάποιοι επιμένουν στην τρομολαγνεία, αδιαφορώντας για τα κοινωνικά αποτελέσματα των γραφομένων τους. Τώρα, απλά ευελπιστούμε πως θα συνετιστούν και πως την ύστατη στιγμή θα επαναφέρουν εαυτούς στον δρόμο της λογικής και της σοβαρότητας που απαιτεί η χώρα…

"Η Τουρκία ενέκρινε την κατασκευή φράκτη στον Εβρο"

Posted: 11 Aug 2011 08:41 AM PDT



Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet», βάσει του οποίου υπήρξε συνάντηση προχθές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς και η δεύτερη πείστηκε ότι...
το συγκεκριμένο σχέδιο δεν στρέφεται εναντίον της Τουρκίας αλλά στοχεύει στην παρεμπόδιση των λαθρομεταναστών.

Αντιθέτως, βάσει της γερμανικής εφημερίδας «Der Tagesspiegel», η τουρκική κυβέρνηση αντιδρά στα σχέδια για την τάφρο που ετοιμάζει η χώρα μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ποιο από τα δύο δημοσιεύματα είναι το ακριβές; Μπορούμε να έχουμε μια αξιόπιστη απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Ή ...θα αφήσουμε να δείξει ο καιρός;

Χρεοκοπούν τους πολίτες για να σώσουν το σπάταλο κράτος!

Posted: 11 Aug 2011 08:16 AM PDT


Για να σωθεί το δημόσιο εξοντώνουν την αγορά

Επικρατεί στη χώρα μια απαράδεκτη παρεξήγηση. Γίνονται τα πάντα προκειμένου να μην χρεοκοπήσει το κράτος. Και στον σκοπό αυτό θυσιάζεται η κοινωνία. Σε οικονομικό αδιέξοδο η χώρα έφτασε με ευθύνη του δημόσιου τομέα. Αυτός έφαγε ουσιαστικά τα λεφτά. Και υπερδιογκώθηκε βασανίζοντας ουσιαστικά τους πολίτες με νέους φορείς, εγκρίσεις, άδειες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και κανονισμούς. Για να δικαιολογήσει κυρίως την ύπαρξη, τον όγκο και τα έξοδά του.

Μπροστά στην προοπτική της χρεοκοπίας τώρα επιβαρύνεται δυσβάστακτα ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας. Για να μην χρεοκοπήσει το κράτος. Που μας οδήγησε με το μέγεθος και τις πράξεις του στο χείλος του γκρεμού. Εν τούτοις όλα σχεδόν τα κόμματα ομονοούν πως το Δημόσιο δεν πρέπει να πειραχτεί στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας. Παρά τις συστάσεις των δανειστών μας για δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες οι πολιτικές αρχές επιμένουν σε μέτρα αύξησης των εσόδων. Που καταλήγουν βέβαια σε εξοντωτικές φορολογικές επιδρομές.

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Όλη η προσπάθεια αποφυγής της χρεοκοπίας εστιάζεται την ανάγκη αποφυγής του ενδεχομένου αδυναμίας του κράτους να πληρώσει κατά κύριο λόγο μισθούς. Στον δημόσιο τομέα βέβαια. Γιατί παντού αλλού οι αμοιβές καταβάλλονται από ιδιωτικές πηγές. Εξοντώνεται λοιπόν ο ιδιωτικός τομέας οδηγούμενος σε αδυναμία να εκπληρώσει στόχους και υποχρεώσεις. Με αποτέλεσμα εκτεταμένη ιδιωτική χρεοκοπία και αυξανόμενες απολύσεις. Κανένας όμως δεν αποφασίζει να αρχίσει νε περικόπτει δαπάνες στο δημόσιο. Που είναι και ο υπεύθυνος της κρίσης αλλά και ο ουσιαστικά ωφελούμενος από τις θυσίες.

Το σύνηθες επιχείρημα για την άρνηση περικοπών στο κράτος είναι η ενδεχόμενη ανεργία. Μα αυτοί που συνέχεια απολύονται στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι άνεργοι; Γιατί αυτών των ανθρώπων τις δυσκολίες τις ξεπερνάμε; Και είμαστε έτοιμοι να τους θυσιάσουμε στο όνομα της διάσωσης της κρατικής γραφειοκρατίας; Για κάθε θέση εργασίας που διασώζεται στο δημόσιο θυσιάζονται δύο στον ιδιωτικό τομέα! Αυτό που συμβαίνει είναι σε κάποιο βαθμό παράλογο. Για να αποφύγουμε την χρεοκοπία του κράτους (που συμβολίζεται με την αδυναμία πληρωμής μισθών) εξοντώνουμε με την βαριά φορολογία τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Αρνούμενοι παράλληλα να επιβάλουμε μεγάλες περικοπές στο κράτος – από κατάργηση υπηρεσιών και φορέων μέχρι απολύσεις. Περίπου 4 δις στοχεύουν να εξασφαλίσουν φορολογώντας τους ιδιώτες. Και μόνο 400 εκ. από περικοπές στο κράτος!!

Πασχίζουμε λοιπόν να σώσουμε το κράτος εξοντώνοντας την αγορά. Δεν είναι λογικότερο, για την διάσωσή του, το ίδιο το κράτος να υποστεί και τις μεγαλύτερες θυσίες; Το κράτος όμως έχει σύμμαχο σ' αυτή την πάλη την πολιτική τάξη. Που έχει πλημμυρίσει τον δημόσιο τομέα με στρατούς κομματικών στελεχών. Κάθε περικοπή λοιπόν φορέων και προσωπικού έχει άμεσο πολιτικό κόστος. Που καμία πολιτική παράταξη δεν είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει. Γι' αυτό και το δημόσιο εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο.

Με την φορολογική επιδρομή μάλιστα που ετοιμάζει η κυβέρνηση (και που κάποιοι μάλιστα ανίδεοι αποκαλούν «νεοφιλελεύθερη») από πουθενά δεν προκύπτει πως θα εξασφαλισθεί η διάσωση της οικονομίας. Η χρεοκοπία με βάση την λογική αυτή είναι αδύνατον να αποτραπεί. Με την ιδιωτική οικονομία όμως να έχει εν τω μεταξύ συνθλιβεί. Και με το μέγεθος του κράτους ανέπαφο. Αν πρόκειται να φθάσουμε λοιπόν στην κατάρρευση, γιατί να μην οδηγηθούμε εκεί με την ιδιωτική οικονομία ισχυρότερη και το κράτος ψαλιδισμένο; Εκεί νομίζω πως βρίσκεται η ουσία των προβλημάτων μας αλλά και οι δυνατότητες μας για μελλοντική ανάκαμψη.

Αν η προσπάθεια αποφυγής της χρεοκοπίας στοχεύει να αποτρέψει απλά την στάση πληρωμών του κράτους και να διαλύσει την κοινωνία και την ιδιωτική οικονομία δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί πρέπει να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Η λύση είναι απλή και στηρίζεται στην λογική. Κατάργηση των επικείμενων φορολογικών επιβαρύνσεων και αντικατάσταση των ποσών που, κατ' εκτίμηση, επρόκειτο να εισπραχθούν με δραστικές περικοπές κρατικών δαπανών. Με τον τρόπο αυτό και οι δανειστές μας θα είναι ικανοποιημένοι και η χρεοκοπία θα αποφευχθεί. Διαφορετικά, ανάμεσα στην χρεοκοπία του κράτους και στην χρεοκοπία της κοινωνίας, προτιμότερη είναι η πρώτη.


 

"Όχι Ραμαζάνι στο ΟΑΚΑ" λέει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Posted: 11 Aug 2011 07:40 AM PDT


Τη ρητή αντίθεση του Δήμου Αμαρουσίου στην παραχώρηση του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) σε μουσουλμανικές οργανώσεις για την εορτή της λήξης του Ραμαζανιού εκφράζει με επιστολή του στο υπουργείο Παιδείας ο δήμαρχος Γ. Πατούλης.

Καταγγέλλει την απόφαση...
παραχώρησης του ΟΑΚΑ, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση της δημοτικής αρχής και διαβούλευση. Αναφερόμενος στη μουσουλμανική γιορτή στα τέλη Αυγούστου, μιλά για συρροή χιλιάδων επισκεπτών στο ΟΑΚΑ, με «δυσκολίες συνύπαρξης αυτών», ηχορρύπανση, συσσώρευση απορριμμάτων και προβλήματα στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής.
Προσθέτει την απόρριψη των προτάσεων του Δήμου Αμαρουσίου για ανάδειξη του ΟΑΚΑ σε κέντρο πολιτισμού και τουριστικού προορισμού, την απόφαση για εγκατάσταση ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ παρά την αντίδραση των πολιτών, τις συγχωνεύσεις σχολείων και την παρακράτηση 500 εκατ. ευρώ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να καταλήξει ότι αποτέλεσμα των παραπάνω «είναι η δημιουργία αγανακτισμένων πολιτών».

International Jobs - US jobs, UK jobs, Gulf jobs, Singapore jobs

Posted: 12 Aug 2011 05:22 AM PDT

Staff Environmental Scientist

(Indianapolis United States Indianapolis, IN Indianapolis, IN USA) 

Title: Staff Environmental Scientist Job Title Description: Environmental Compliance Specialist ARCA Number: arca 00007610 Location(s): Indianapolis IN Position responsibilities include, but are not l ...

Position Objective: To review Civil designs against contract specifications and to verify compliance of civil constructions to approved designs and agreed work standards. Job Description: Review Civil ...

Environmental Engineer/Scientist

National Oilwell Varco  (Houston Parkwood Circle , United States) 

Duties: The duties described below may be expanded or contracted as needed in order to best utilize the talents of the successful candidate and to best support the overall vision of the Corporate HSE ...

Skills Required: Telecoms Minimum Qualifications: Bachelor degree, professional engineer or equivalent Description: Opportunity for Azerbaijani nationals to join a leading Oil & Gas Operator based in ...

Field Environmental Coordinator (#2011-C279)

Canadian Natural  (Bonnyville, Canada) 

Position Summary This is a Bonnyville, Alberta based position. The Field Environmental Coordinator will coordinate environmental activities at operational sites within the Bonnyville Heavy Oil area. R ...

Senior Civil Engineer

Kelly Executive  (Australia , Australian Capital Territory ,) 

Civil Design, Project Management Infrastructure, Stormwater, Drains Commercial, Public Projects This company is responsible for the engineering design consultancy in the commercial and residential sid ...

Senior Geotechnical Engineer - Roles between $145-1180K Want choice?

GeotechnicalJobs.com.au  (Australia , New South Wales , Sydney) 

Geotechnical Engineer Various Senior Roles Senior Geotechnical Engineer - $140-118K - CBD 2IC to the Geotechnical Manager Lead project teams of up to 6 on varied infrastructure contracts Handle techni ...

Senior Geotechnical Engineer $150K-$132K Is design your strength?

GeotechnicalJobs.com.au  (Australia , New South Wales , Sydney) 

Senior Geotechnical Engineer Advancement You come aboard at a Senior Geotechnical level. Their idea is to advance you to the Principal / Technical Director within 2-3 years. Advancement built in from ...

Senior Civil Engineer – Land Development - $148k - $124k Pedigree Consultancy?

CivilJobs.com.au  (Australia , New South Wales , Sydney) 

Senior Civil Engineer Land Development Chief projects to get involved in from conception to completion and increase management expertise on; Major subdivisions ($350m worth of Commercial, Residential ...

Senior / Principal Environmental Scientist - Perth and Brisbane

Skye Recruitment  (Australia , Queensland ,) 

There are 2 fantastic opportunities for a Senior or Principal Environmental Scientist to join a leading consultancy based in Perth or Brisbane. Working closely with the Environmental Leader you will b ...

Waterway Management Engineer

Hays Energy  (Australia , Victoria , Melbourne) 

Niche consultancy Excellent company culture Autonomous working environment Our client is a niche consultancy who has a reputation as an industry leader in waterway engineering. Due to recent growth th ...

Senior Advisor - Environment and Contaminated Land

Hays Engineering  (Australia , Victoria , Melbourne) 

Electrical and Gas Utility Company Contaminated Land Environmental Advice Our client owns and operates gas and electricity networks across Australia. Due to an increase in workload they are currently ...

Environmental Scientist. Mining/Resources. HAD ENOUGH OF FIFO/SITE ?

EnvironmentJobs.com.au  (Australia , Western Australia , Perth) 

Environmental Professionals Mining and Resources In house roles with operators can provide invaluable...

ENVIRONMENTAL SCIENTIST. Principal, Intermediate, Senior. GROWING TEAM?

EnvironmentJobs.com.au  (Australia , Western Australia , Perth) 

Environmental Scientist all levels With a team growth prediction over 28% in the next 6 months, the team is seeing the benefits of strong client management and the strategy to build its portfolio over ...

ENVIRONMENTAL ROLES Benefit working with a local recruiter - Different Selection

EnvironmentJobs.com.au  (Australia , Western Australia , Perth) 

ENVIRONMENTAL PROFESSIONALS As a local environmental specialist recruitment company longstanding in the market, we have formed strong and mutually beneficial relationships with WA clients. For you, th ...

Senior EIA Project Manager

Austcorp Executive Pty Ltd  (Australia , Victoria , Melbourne) 

Our client is a leading Australian technical services firm servicing government and private clients. They operate a number of business streams including Environment, Industry, Defence, Power & Energy ...

MANAGER ENVIRONMENT

Hudson  (Australia , Queensland ,) 

This Global Organisation understands the business of Mining, Oil & Gas, Infrastructure and Heavy Industry and is committed to being a trusted, long-term industry partner providing professional environ ...

Environmental Approvals Coordinator

Zenergy Recruitment  (Australia , New South Wales , Sydney) 

Top Tier Contractor Large Infrastructure Project Sydney Location As one the region's most successful contractors, this domestic market leader holds mature businesses that span the mining, telecommunic ...

Environment Coordinator - Systems

Stealth Recruitment  (Australia , Queensland ,) 

Residential or DIDO Based Complex projects across multiple sites, growth everywhere Great team and commitment to best practice We are currently looking for a Senior Environmental Advisor become a part ...

Safety Manager QLD

(Australia , Queensland ,) 

Our client is a leading global design firm operating across a number of key markets both internationally and here in Australia, including mining, oil&gas, marine, etc. The global safety team are adapt ...

Manwlhs Koundourakhs likes Panathinaikos.

Posted: 12 Aug 2011 05:07 AM PDT

facebook
Manwlhs Koundourakhs likes Panathinaikos.
Update Panathinaikos
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 12 Aug 2011 03:27 AM PDT

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Το "Δεν πληρώνω" πήγε παραλία

Posted: 12 Aug 2011 01:05 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Στο κλίμα του καλοκαιριού μπήκε και το κίνημα «Δεν πληρώνω» που άφησε προς το παρόν τα διόδια και τις εφορίες και πήγε… παραλία.


Χθες το πρωί ομάδα πολιτών έκανε δυναμική εμφάνιση στην οργανωμένη δημοτική πλαζ Αυλάκι - Πόρτο Ράφτη όπου κατέλαβαν τα
εκδοτήρια των εισιτηρίων και επέτρεψαν την στους πολίτες να μπουν ελεύθερα και να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του κινήματος μας που είναι ότι θέλουμε ελεύθερα κοινωνικά αγαθά για όλους τους ανθρώπους γιατί τα δικαιούμαστε.

Αυτές οι δράσεις δεν θα σταματήσουν, με αποκορύφωμα τη ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου, όπου τα μέλη του κινήματος θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητα και πούλμαν μέχρι την συμπρωτεύουσα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στο πέρασμά τους θα σηκώνουν τις μπάρες όλων των διοδίων που θα συναντούν και θα επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οδηγών.

New York Times> Οι Γερμανοί διώχνουν με τις κλωτσιές την (διεφθαρμένη) Ελλάδα από το ευρώ!..

Posted: 12 Aug 2011 12:18 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...«Οι Γερμανοί θέτουν ξανά ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των New York Times.



«Θα ήταν καλύτερο για όλους και ιδιαιτέρως για την Ελλάδα να φύγει προσωρινά από την ευρωζώνη» δηλώνει ο ........



γνωστός για τις «αιχμηρές» απόψεις του πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου μελετών Ifo Χανς - Βέρνερ Σιν. Οι συντάκτες του άρθρου θυμίζουν το περσινό προκλητικό εξώφύλλο του περιοδικού Focus με την Αφροδίτη της Μήλου και αναφέρουν ότι ανάλογες απόψεις για την Ελλάδα δεν έχουν πάψει να εκφράζονται δημοσίως στη Γερμανία.


Από την πλευρά του, ο Οτμαρ Ισινγκ, ένας ακόμη οικονομολόγος με σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, επιμένει ότι «οι χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες θα πρέπει να τιμωρηθούν».

Οι πιέσεις για μια πιο σκληρή μεταχείριση της Ελλάδας από το Βερολίνο φτάνουν μέχρι την «αυλή» της καγκελαρίας. Πολλοί μέσα στο κυβερνών κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών ζητούν από την Αγκελα Μέρκελ να συζητήσουν το ζήτημα της κρίσης χρέους και να ασχοληθούν «ιδιαιτέρως με την περίπτωση της Ελλάδας».

Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι «η συνέχιση της στήριξης στην Ελλάδα το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί αντικίνητρα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων». «Το βιοτικό επίπεδο θα υποχωρούσε στην Ελλάδα αν αυτή αποχωρούσε από την ευρωζώνη όμως αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούν οι φορολογούμενοι ούτως ή άλλως» λέει χαρακτηριστικά ο Ματίας Κούλας, οικονομολόγος στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολικής του Φράιμπουργκ.

Ωστόσο αυτές οι απόψεις απηχούν μόνο τις προθέσεις μιας υπολογίσιμης έστω μερίδας Γερμανών. «Ο επικεφαλής της ΕΚΤ και άλλοι οικονομικοί παράγοντες της ευρωζώνης θεωρούν μια τέτοια πρόταση τουλάχιστον ανεύθυνη» αναφέρει το δημοσίευμα. Εκτός των συνόρων της Γερμανίας η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ εκτιμάται ότι θα αποδυνάμωνε την αξιοπιστία του νομίσματος και θα ήταν μια αυτοκαταστροφική απόφαση, επισημαίνουν οι συντάκτες των New York Times.



http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7171

Ουρές στο μουσείο του σεξ

Posted: 12 Aug 2011 12:11 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Χιλιάδες κόσμου συρρέουν καθημερινά στο Tochka G-"Σημείο G", το νέο μουσείο που εξυμνεί το σεξ, είναι γεγονός και βρίσκεται στη Ρωσία.


Στο μουσείο μπορεί να βρει κανείς τα πάντα γύρω από το σεξ. Στα εκθέματα βρίσκει κανείς σοβιετικά προφυλακτικά, τεράστιους φαλλούς, σκίτσα που εξυμνούν το spanking.



Ο πίνακας όμως που σπάει όλα τα ρεκόρ δημοτικότητας είναι δημιουργία της Vera Donskaya-Khilko που φέρει τον τίτλο "Wrestling" και απεικονίζει τον Ομπάμα και τον Πούτιν να μονομαχούν με τα υπερμεγέθη πέη τους.

Το μοναδικό αυτό μουσείο άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα μήνα σε έναν από τους κεντρικότερους και πιο τουριστικούς δρόμους της Μόσχας .


Στους διαδρόμους του μουσείου μπορεί κανείς να θαυμάσει πίνακες με όργια, γοργόνες με διπλά στήθη και σερβιτόρους σε στύση που προσφέρουν κοκτέιλ.

Ακόμα υπάρχει μεγάλη συλλογή με αγάλματα που απεικονίζουν ζώα να κάνουν σεξ, ερωτικά ξυλόγλυπτα από τη Γαλλία, φουσκωτές κούκλες σεξ, φαλλούς τελετουργιών από χώρες της Αφρικής, αλλά και γυάλινες προθήκες με εκθέματα από την εποχή της σοβιετικής ένωσης όπως κουτάκια βαζελίνης.

Οι υπεύθυνοι δεν σταματάνε εδώ. Στο μουσείο λειτουργεί το μεγαλύτερο sex shop της Ρωσίας από όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί από δονητές και μαστίγια μέχρι στολές


Μπορεί κανείς να αγοράσει στολές αεροσυνοδών της Aeroflot, σιδηροδρομικών υπαλλήλων από την εποχή του Σοβιέτ, αλλά και σοβιετικών αστυνομικών.


Ο ιδρυτής του μουσείου ο κ. Ντόνσκοι ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να προβοκάρει, ούτε τον ενδιαφέρει η γνώμη των Ρώσων, αλλά θέλει να κάνει μια δική του δήλωση για τον περιορισμό της ανθρώπινης ελευθερίας.



Don't Leave Me




thousandnews.wordpress.com

Πόσο καιρό κράτησε το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα;

Posted: 12 Aug 2011 12:03 AM PDT

Οι Έλληνες είμαστε αρκετά γκρινιάρηδες ώστε να διαμαρτυρόμαστε με το παραμικρό μποτιλιάρισμα στο δρόμο.


Στην Κίνα πάλι το 2010 σε μία εθνική οδό έξω από το Πεκίνο η ουρά των αυτοκινήτων είχε
απόσταση 100 χιλιομέτρων και η πολλοί από τους οδηγούς περίμεναν στα αμάξια τους παραπάνω από μία εβδομάδα, διανύοντας περίπου 300 μέτρα την ημέρα με το αυτοκίνητο.



Οι οδηγοί καθώς περίμεναν, διασκέδαζαν τους εαυτούς τους παίζοντας χαρτιά και τρώγοντας φαγητό από μικροπωλητές που μαζεύτηκαν στο σημείο για να πουλήσουν τα μαγειρευτά τους.



Τώρα γιατί όλοι αυτοί οι Κινέζοι περίμεναν στωικά στα αυτοκίνητα τους και δεν τα παράτησαν στη μέση του δρόμου, δεν θα καταλάβουμε ποτέ. Ίσως είναι θέμα ζεν φιλοσοφίας, ίσως απλά βρήκαν μια ευκαιρία να λουφάρουν από τις εργασίες τους με δικαιολογία.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συμβουλές της Τροχαίας εν όψει του Δεκαπενταύγουστου

Posted: 12 Aug 2011 12:01 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη των ατυχημάτων κατά την περίοδο του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.




Λόγω του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, από 12 έως 21-8-2011, θα ληφθεί σειρά μέτρων με σκοπό την εξασφάλιση ομαλής και ακίνδυνης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα πολυσύχναστα σημεία της περιφέρειας.



Τα μέτρα αυτά αφορούν αναλυτικότερα τα εξής :



Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.



Την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, τόσο στους βασικούς οδικούς άξονες και στο εθνικό - επαρχιακό δίκτυο του λεκανοπεδίου Αττικής, όσο και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων (λιμάνια, σταθμούς ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο, χώρους που τελούνται καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις κ.λπ.), καθ' όλες τις μαζικές μετακινήσεις εισόδου και εξόδου, με κύριο μέλημα την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.



Τη συγκρότηση σε όλη την Αττική, καθημερινά, ημέρα και νύχτα, συνεργείων τροχονομικών ελέγχων για τη βεβαίωση επικινδύνων παραβάσεων, κυρίως υπερβολικής ταχύτητας, οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, επικίνδυνους ελιγμούς, κίνησης στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίασης σηματοδοτών, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, καθώς και τον έλεγχο φορτηγών αυτοκινήτων, με έμφαση στην ακινητοποίηση αυτών όταν διαπιστώνεται ότι η κίνησή τους είναι επικίνδυνη κλπ.



Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των σε τμήματα Εθνικών Οδών φορτηγών ισχύει την:



- Παρασκευή (12.8.2011) Ώρες 16:00΄- 22:00΄ ρεύμα εξόδου

- Δευτέρα (15.8.2011) Ώρες 16:00΄ - 23:00΄ ρεύμα εισόδου

- Παρασκευή (19.8.2011) Ώρες 16:00΄ - 21:00΄ ρεύμα εξόδου

- Κυριακή (21.8.2011) Ώρες 15:00΄ - 22:00΄ ρεύμα εισόδου



Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι πεζοί, κατά τις μετακινήσεις τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με σχολαστικότητα τους κανόνες κυκλοφορίας.



Ιδιαίτερα, οι οδηγοί των οχημάτων θα πρέπει κατά την οδήγηση να προσέχουν τα παρακάτω, ώστε να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία:



• Να μην οδηγούν όταν έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.

• Να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτή ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του δρόμου.

• Να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και οι οδηγοί – επιβάτες των δικύκλων το προστατευτικό κράνος.

• Να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τα μικρά παιδιά (ειδικά καθίσματα, ζώνες ασφαλείας κλπ).

• Να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα και να αποφεύγουν την επικοινωνία με κινητά τηλέφωνα, διότι αποσπάται η προσοχή.

• Μέσα στην πόλη που η κίνηση των οχημάτων μειώνεται αισθητά κατά τις ημέρες των εορτών, να είναι πολύ προσεκτικοί και να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, γιατί παρατηρείται αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.



Ακόμη, οι πεζοί να μην παραβιάζουν τους σηματοδότες, να διασχίζουν το οδόστρωμα στα σημεία που υπάρχουν διαβάσεις και όπου δεν υπάρχουν αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κυκλοφορία των οχημάτων.-



Η Μύκονος της παρακμής

Posted: 11 Aug 2011 11:51 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από τον πελεκάνο και τους ανεμόμυλους της Μυκόνου μέχρι την γραφικότητα της αδιαφορίας. Εάν ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία του τόπου και η Μύκονος ο καθρέφτης, της τότε μπορούμε να αναφωνήσουμε με σιγουριά «ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα».


Η εικόνα στο νησί των ανέμων είναι μάλλον αποκαρδιωτική. Πέρα από τους θανάτους και τους τραυματισμούς τουριστών, λόγω της δράσης μπράβων και άλλων αντικοινωνικών στοιχείων που είχαν ως αποτέλεσμα να δυσφημιστεί παγκοσμίως η χώρα μας, η Μύκονος παρουσιάζει πλέον εικόνα ανησυχητικής παρακμής.


Αστυνομικοί και λιμενικοί φέρονται να έχουν ως κύριο επάγγελμα την προστασία νυκτερινών κέντρων και επικουρικά να ασκούν τα υπόλοιπα καθήκοντά τους. Όλα αυτά ενώ είναι γνωστά μεταξύ των ενδιαφερομένων υπαλλήλων, παραμένουν προφανώς άγνωστα δίχως να έχουν περιέλθει σε γνώση των υπηρεσιακών και πολιτικών τους προϊσταμένων.

Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά εάν η συγκεκριμένη θλιβερή κατάσταση οφείλεται στην ανικανότητα, την αδιαφορία ή την συνενοχή αυτών των κυρίων, εφόσον θα αρκούσε μία απλή επίσκεψη προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την επικρατούσα αθλιότητα.

Οδηγός ταξί εδάρη ανηλεώς από ομάδα προστασίας νυχτερινού κέντρου, με αποτέλεσμα να παραμείνει νοσηλευόμενος για τρείς ημέρες στο νοσοκομείο, επειδή αρνήθηκε ως όφειλε να διακομίσει λιπόθυμη τουρίστρια στο νοσοκομείο, δηλώνοντας ότι απαγορεύεται χωρίς τη σύμφωνο γνώμη γιατρού η διακομιδή και απαιτείται ασθενοφόρο!

Ο νόμος της ζούγκλας επικρατεί παντού από τα συσσωρευμένα σκουπίδια στις εισόδους των σπιτιών, με την αναπόφευκτη κακοσμία, μέχρι την εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών τα οποία σέρνονται από τους προστάτες τους μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα με ένα τουμπερλέκι στο χέρι, υπόχρεα στο μαρτύριο της ελεημοσύνης και όχι μόνον.
Η Μύκονος της παρακμής


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011, 22:21









Από τον πελεκάνο και τους ανεμόμυλους της Μυκόνου μέχρι την γραφικότητα της αδιαφορίας. Εάν ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία του τόπου και η Μύκονος ο καθρέφτης, της τότε μπορούμε να αναφωνήσουμε με σιγουριά «ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα».







Η εικόνα στο νησί των ανέμων είναι μάλλον αποκαρδιωτική. Πέρα από τους θανάτους και τους τραυματισμούς τουριστών, λόγω της δράσης μπράβων και άλλων αντικοινωνικών στοιχείων που είχαν ως αποτέλεσμα να δυσφημιστεί παγκοσμίως η χώρα μας, η Μύκονος παρουσιάζει πλέον εικόνα ανησυχητικής παρακμής.



Αστυνομικοί και λιμενικοί φέρονται να έχουν ως κύριο επάγγελμα την προστασία νυκτερινών κέντρων και επικουρικά να ασκούν τα υπόλοιπα καθήκοντά τους. Όλα αυτά ενώ είναι γνωστά μεταξύ των ενδιαφερομένων υπαλλήλων, παραμένουν προφανώς άγνωστα δίχως να έχουν περιέλθει σε γνώση των υπηρεσιακών και πολιτικών τους προϊσταμένων.



Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά εάν η συγκεκριμένη θλιβερή κατάσταση οφείλεται στην ανικανότητα, την αδιαφορία ή την συνενοχή αυτών των κυρίων, εφόσον θα αρκούσε μία απλή επίσκεψη προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την επικρατούσα αθλιότητα.



Οδηγός ταξί εδάρη ανηλεώς από ομάδα προστασίας νυχτερινού κέντρου, με αποτέλεσμα να παραμείνει νοσηλευόμενος για τρείς ημέρες στο νοσοκομείο, επειδή αρνήθηκε ως όφειλε να διακομίσει λιπόθυμη τουρίστρια στο νοσοκομείο, δηλώνοντας ότι απαγορεύεται χωρίς τη σύμφωνο γνώμη γιατρού η διακομιδή και απαιτείται ασθενοφόρο!







Ο νόμος της ζούγκλας επικρατεί παντού από τα συσσωρευμένα σκουπίδια στις εισόδους των σπιτιών, με την αναπόφευκτη κακοσμία, μέχρι την εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών τα οποία σέρνονται από τους προστάτες τους μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα με ένα τουμπερλέκι στο χέρι, υπόχρεα στο μαρτύριο της ελεημοσύνης και όχι μόνον.

Ενώ τα επεισόδια μεταξύ Δημοτικής Αστυνομίας και έγχρωμων μικροπωλητών είναι σχεδόν καθημερινά (εκεί προστατεύονται τα οικονομικά συμφέροντα των ντόπιων εμπόρων), κανένας δεν ασχολείται με τα πεντάχρονα αυτά πλασματάκια που σέρνονται ημιλιπόθυμα στην άκρη του δρόμου εξαντλημένα από το ξενύχτι. Αλήθεια υπάρχει υπηρεσία προστασίας ανηλίκων σ' αυτόν τον τόπο, γιατί όσα ακούσαμε για την μεταχείριση και την κακοποίηση αυτών των παιδιών είναι ανατριχιαστικά.

Η Μύκονος του πελεκάνου, ο οποίος έστω και αργά διεσώθη από το ενδιαφέρον κάποιων ζωόφιλων, τείνει να μετατραπεί σε τόπο μαρτυρίου ανηλίκων και σκουπιδότοπο ασυνείδητων Δημοτικών αρχόντων.

Για τις αυθαιρεσίες και τα αρχιτεκτονικά εκτρώματα των V.I.P. του νησιού θα επανέλθουμε- το έχουμε πράξει και στο παρελθόν- με κίνδυνο να χαρακτηριστούμε γραφικοί.


Το καλοκαίρι της ραστώνης των κρατικών λειτουργών δυστυχώς συνεχίζεται! Κρίμα…

www.zougla.gr/







Θαύμα ........στον τάφο του .....Αγίου Νεκταρίου

Posted: 11 Aug 2011 11:10 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ο Άγιος Νεκτάριος το 1908 παραιτήθηκε από διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής για λόγους υγείας και γήρατος και εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Αίγινα.



Δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει άμεσα λαοφιλής. Θεράπευσε έναν δαιμονισμένο νεαρό κάτι που μαθεύτηκε πολύ γρήγορα και οι χωρικοί τότε τον επισκέφτηκαν ζητώντας του να κάνει λειτουργία και δέηση στον Θεό να βρέξει, γιατί είχε 3 χρόνια να βρέξει στο νησί με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί εκτεταμένη ανομβρία και οικονομική ζημία. Πράγματι λειτούργησε με σύσσωμη την παρουσία των νησιωτών, και την ίδια μέρα άρχισε να βρέχει. Αυτά, οι Αιγινίτες τα έλαβαν ως θεϊκά σημάδια με αποτέλεσμα να θεωρούν Άγιο τον Νεκτάριο, ακόμα και εν ζωή.



Επι 13 χρόνια αφοσιώθηκε στην καθοδήγηση των μοναχών, στην ανοικοδόμηση της μονής, στη συγγραφή και στην πνευματική και οικονομική στήριξη των αδυνάτων κατοίκων του νησιού. Ο Άγιος συνέθεσε τον ύμνο "Αγνή Παρθένε Δέσποινα", ο οποίος θεωρείται απο τους πιο κατανυκτικούς της ορθοδοξίας. Η παράδοση θέλει την Παναγία να εμφανίζεται ενώπιον του Αγίου Νεκταρίου στο μοναστήρι της Αίγινας, και να του ζητάει να καταγράψει σε χαρτί τον ύμνο.

Οι χτύποι που ακούγονται ακόμη και σήμερα!

Μετά την Κοίμησή του (8 Νοεμβρίου 1920) ετάφη εκεί, κάτω από την σκιά ενός πεύκου που είχε φυτέψει ο ίδιος και που υπάρχει μέχρι σήμερα. Καθημερινά, δεκάδες πιστοί προσέρχονται στον τάφο του και πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν ακούσει τον Θαυματουργό Άγιο, να μετακινεί ή να κτυπάει από μέσα με τη Ράβδο του, υποδηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη ζωντανή Παρουσία του ανάμεσά μας, ενώ το ίδιο Θαύμα (;) συμβαίνει και στη Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου όπου φυλάσσεται το χέρι του.

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που μιλούν για αυθυποβολή των πιστών, αφού όσοι επισκέπτονται το Μοναστήρι γνωρίζουν την ιστορία με τους χτύπους και πηγαίνουν προετοιμασμένοι να οτυς ακούσουν και οι ίδιοι!

Μία προσωπική μαρτυρία



Τα θαύματα του Αγίου είναι πολλά και δεν είναι λίγοι αυτοί που περνούν καθημερινά από το δωμάτιο που άφησε την τελευταία του πνοή στο Αρεταίειο για να προσευχηθούν και να ζητήσουν την βοηθειά του εκεί που καίει διαρκώς ένα καντήλι μπροστά στην εικόνα του.

Γνωστό είναι επίσης το προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα του Λαυρίου όπου οι πιστοί κάνουν λόγο για αμέτρητα θαύματα. Δείτε το βίντεο όπου ο Γέροντας Νεκτάριος -ηγούμενος του προσκυνήματος- διηγείται το θαύμα της ιάσεώς του.

Πως το έκανες αυτό ρε μεγάλε;

Posted: 11 Aug 2011 11:02 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Δείτε το βίντεο όπως το κατέγραψε περαστικός με την ερασιτεχνική κάμερά του στον κεντρικό δρόμο του Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών...




ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο "Παράπονα για τους καταστηματάρχες στην παραλία Κάθισμα Λευκάδας!"

Posted: 11 Aug 2011 10:59 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Σε σχεση με τις παρατηρησεις σου για το Καθισμα και τους καταστηματαρχες, απο μενα κι απο χιλιαδες ντοπιους, ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ!



Οι δηθεν καταστηματαρχες επιχειρηματιες που δεν κανουν τιποτα αλλο τελικα απ το να δυσφημιζουν και να καταστρεφουν το νησι μας και τις παραλιες, οπως αυτοι μας γραφουν κανονικα ετσι πρεπει κι εσεις, ετσι κανουμε κι εμεις. εσεις με το αρνηστε να υποκειψετε στους τραμπουκισμους τους κι εμεις με το να μην παταμε στα κωλομαγαζα τους. ΟΧΙ δεν τους ανηκει ο δρομος οπως και η παραλια. εχουν γα..σει τα παντα με τις κωλοξαπλωστρες τους και τις καρεκλες τους. Γι αυτο ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ τιποτα, δε θα κανουν τιποτα ουτως η αλλως γιατι ειναι παρανομοι. Η αστυνομια περυσι τους εκοψε τον κωλο σε προστιμα και μαζεψαν πολλες ξαπλωστρες αλλα φετος παλι τα ιδια..

και δεν ειναι μονο η παραλια καθισμα, εχουν καταστρεψει τους βιοτοπους και την πανεμορφη καποτε πολη που με τα τερατα που χτιζουν την εχουν κανει σαν τα μουτρα τους. Γενικα εχουν καταστρεψει ΟΛΟ το νησι..



υγ. Η καλυτερη παραλια ειναι οι Εγκρεμνοι...ΜΑΚΡΑΝ

υγ 2. ΟΧΙ..πολεοδομια και εφορια δεν υπαρχουν..γιατι, υπαρχουν αλλου?\



Αναγνώστης

Καυτό ....sex με την ....Victoria Silvstedt...on camera !!!!!

Posted: 11 Aug 2011 10:33 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Καυτές σκηνές απόλυτου ερωτισμού με την Victoria Silvstedt να αποδεικνύει πόσο sexy και ... ευλύγιστη είναι....






μπροστά στην κάμερα στα χέρια διαφόρων παρτενέρ...



Δείτε τα ακατάλληλα video εδώ...

Η Καλομοίρα μεγάλωσε, έγινε γυναίκα και μάλιστα μία γυναίκα ιδιαίτερα καυτή

Posted: 11 Aug 2011 10:30 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Απόδειξη? Το Nitro!! .. και η καυτή της φωτογράφηση... Ξεχάστε το κοριτσάκι που "νιαούριζε" αντί να μιλάει. Η εικόνα του μικρού κοριτσιού έφυγε, και την θέση του πήρε η εικόνα μιας αισθησιακής γυναίκας που ποζάρει σαν αληθινό μοντέλο!


 
 
 
http://www.athensbars.gr

Πρόβλημα με διακοπές στην CAVOPETRA

Posted: 11 Aug 2011 10:26 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Εδώ και πολύ καιρό εκμεταλλέυομε τις προσφορές ταξιδίων μέσω των πολλών εκπτωτικών sites και προαγοράζω διακοπές σε διάφορα μέρη και σε αρκετά καλές τιμές.


Λόγω της φύσης της εργασίας μου αλλά και της εργασίας της συζύγου
μου,νοσοκομείο-εφημερίες, προγραμματίζω πάντα την άδεια μου και αντίστοιχα κάνω τις κρατήσεις μου. Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και πραγματικά συστήνω ανεπιφύλακτα αυτές τις αγορές. Τον Μάιο αγόρασα κουπόνι προσφοράς έναντι 99 ευρώ για τα Μέθανα στον ξενώνα CAVOPETRA για δύο διαν/σεις. Τόσο τηλεφωνικά όσο και γραπτά με e-mail, συμφώνησα τις ημερομηνίες ώσπου είκοσι μέρες νωρίτερα μου τηλεφωνεί ο υπεύθυνος για να μου πεί ότι αποφάσισε να ακυρώσει την κρατησή μου με αιτιολογικό ότι διέθεσε αλλού το δωμάτιο που προορίζονταν για μένα , μου πρότεινε δε ετσιθελικά ημερομηνίες Σεπτέμβρη που σαφώς με τα χρήματα που είχα δώσει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ θα αγόραζα περισσότερες ημέρες,εκτός ότι με άφηνε να τρέχω για αλλαγές προγραμμάτων κλπ.Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός οτι την ίδια μέρα που μου ακύρωσε την κράτηση,στο booking διέθετε για τις ημερομηνίες που ήθελα δωμάτιο στην διπλάσια τιμή!Δηλαδή ο ευφυέστατος αυτός επαγγελματίας προεισπράττει τα χρήματα,τα διαχειρίζεται και λύνει τυχόν προβλήματα ρευστότητας,και μετά αν δεν βρεί να διαθέσει αλλού ακριβότερα το δωμάτιο στο δίνει,αλλιώς σε κάνει μπαλάκι σύμφωνα με τα συμφεροντά του και τα...δαιμόνια επιχειρηματικά του παιχνίδια!Η πλάκα είναι που τα άκουσα και από πάνω όταν διαμαρτυρήθηκα με email για! την παρατηρούμενη καθυστέρηση επιστροφής των χρημάτων! Ισως για να μου επιβεβαιώσει την υψηλή επαγγελματική του οντότητα και να δείξει τον σεβασμό που τρέφει πρός στον πελάτη!



Αναγνώστης

Σαν Σήμερα

Posted: 11 Aug 2011 08:33 PM PDT

12 Αυγούστου

Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Γεγονoτα

1851: Ο μηχανικός Άιζαακ Σίνγκερ πατεντάρει την ποδοκίνητη
ραπτομηχανή. Λίγο αργότερα, με κεφάλαιο 40 δολαρίων, θα ιδρύσει την εταιρία που φέρει το όνομά του.



1908: Κυκλοφορεί στους δρόμους του Ντιτρόιτ το πρώτο αυτοκίνητο της Ford με την ονομασία «Model T». Κοστίζει 900 δολάρια και θεωρείται το πρώτο λαϊκό αυτοκίνητο.



1932: Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύπτονται στην αρχαία αγορά των Αθηνών. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και τα ψηφοδέλτια εξοστρακισμού του Αριστείδη.



1953: Η Σοβιετική Ένωση πραγματοποιεί με άκρα μυστικότητα την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου.



1981: Η ΙΒΜ κυκλοφορεί στην αγορά τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC), στην τιμή των 1.565 δολαρίων.



Γεννησεις

1949: Μαρκ Νόπφλερ, κιθαρίστας και τραγουδιστής των «Dire Straits».



Θανατοι

323 π.Χ: Διογένης, κυνικός φιλόσοφος.



30 π.Χ: Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου. Λέγεται ότι άφησε μία ασπίδα (μικρό φαρμακερό φίδι) να τη δαγκώσει στο στήθος για να μην δει το θρίαμβο του Οκταβιανού Αύγουστου.



1964: Ίαν Φλέμινγκ, άγγλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών, που έγραψε σειρά μυθιστορημάτων με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ.



2005: Γιώργος Ζωγράφος, ηθοποιός και τραγουδιστής, εμβληματική μορφή του «Νέου Κύματος».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aman Jarral likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 12 Aug 2011 02:35 AM PDT

facebook
Aman Jarral likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Stellina Lina likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 12 Aug 2011 02:09 AM PDT

facebook
Stellina Lina likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές