Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Πόλη από 250.000 Lego

Posted: 14 Jun 2011 01:40 PM PDT


Η αγάπη του για τα Lego τον οδήγησε να κατασκευάσει μία ολόκληρη πόλη από αυτά μέσα στο σπίτι του. Με ύψος 2,5 μέτρα και πλάτος που ξεπερνά τα 8,5 μέτρα η δημιουργία του καλύπτει ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο και δίνει την αίσθηση παραμυθιού. Ποία ήταν η αντίδραση της συζύγου του, όταν της ανακοίνωσε τα σχέδιά του.
Ο Gerry Burrows είναι ένα μεγάλο παιδί που λατρεύει τις κατασκευές Lego. Αποφάσισε να ''χτίσει'' μέσα στο σπίτι του μία πόλη από Lego, σε πραγματικές διαστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζει την αγάπη του και τοποθετεί την αυτοσχέδια δημιουργία του σε ένα πολύ ξεχωριστό δωμάτιο, αφιερωμένο στο χόμπι του.

Ποζάρει περήφανος μπροστά στην κατασκευή του που έχει ύψος 2,5 μέτρα και πλάτος 8,5 μέτρα και εξηγεί πότε κατάλαβε ότι ήταν λάτρης των συγκεκριμένων παιχνιδιών. ''Όταν τελείωσα το σχολείο, βρήκα ένα κουτί γεμάτο τέτοια παιχνίδια. Ξεκίνησα να τα συναρμολογώ και τότε αντιλήφθηκα ότι θα γίνει το πάθος μου'', λέει ο Gerry Burrows.
Ξόδεψε 9 μήνες και χρησιμοποίησε 250.000 κομμάτια για να ολοκληρώσει την κατασκευή του. Ονομάστηκε η ''φρουρά της Moriah'', και είναι εμπνευσμένο από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ο άνδρας λατρεύει την επιστημονική φαντασία και τη μυθολογία και έτσι το όλο το σκηνικό έχει αρκετές επιρροές.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, είναι πως αντέδρασε η σύζυγός του, Susanne Burrows, όταν της αποκάλυψε τι πρόκειται να κάνει. Κι αν εσείς στο άκουσμα των πρώτων λέξεων, θα καλούσατε το δικηγόρο σας, η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί υπόδειγμα συζύγου.
Συμφώνησε και επέτρεψε στον άνδρα της να χρησιμοποιήσει ένα δωμάτιο του σπιτιού και να το μετατρέψει σε μία παραμυθένια πολιτεία.
Μετά το ''πράσινο φως'' της συζύγου του, δεν έχασε λεπτό και έψαξε στο διαδίκτυο για ιστοσελίδες, στις οποίες μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου και να σου παραδοθούν άμεσα. Έδωσε 45.000 λίρες και προμηθεύτηκε τα κατάλληλα υλικά.
Η πρώτη του κατασκευή, ήταν ένα μπλε τέρας στο κεφάλι του οποίου στηριζόταν ένα κάστρο. Είχε ύψος 1,7 μέτρα και αποτέλεσε την αρχή για ολόκληρη τη δημιουργία του. Για να ευχαριστήσει τη σύζυγό του, για τη θετική της απάντηση, την ημέρα του γάμου τους, είχε ετοιμάσει δύο αγάλματα σε φυσικό μέγεθος με τα πρόσωπά τους.
Μπορεί να κουράστηκε για να ολοκληρώσει το έργο του, αλλά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και δηλώνει ότι σκοπεύει να συνεχίσει και να μεγαλώσει την ''πόλη'' του.

Δέσποινα Δημά
http://news247.gr-
http://www.piperies.gr

Το εντυπωσιακό μοναστήρι στα Δολιανά Τρικάλων με τους 13 τρούλους (fotos)

Posted: 14 Jun 2011 01:14 PM PDT

Βρίσκεται μεταξύ Δολιανών και Κρανιάς στην καρδιά της Νότιας Πίνδου. Απέχει από την Καλαμπάκα 50 χιλιόμετρα και το συνδέει με τον κεντρικό δρόμο ένας χωματόδρομος 500 μέτρων. Είναι χτισμένο σε μια ράχη σε υψόμετρο 1.150 μέτρα. Δεν είναι όμως ορατό από τον κεντρικό δρόμο γιατί πραγματικά το κρύβει ένα δάσος από πανύψηλα έλατα.

Πρέπει να χτίστηκε τον 17ο αιώνα αλλά επειδή δεν υπάρχουν πηγές πληροφοριών είναι άγνωστη η ακριβής χρονολογία. Κάηκε χωρίς να καταστραφεί εντελώς από τους Γερμανούς το φθινόπωρο του 1943 (ίσως για αντίποινα για την εκτέλεση εκεί 80 Γερμανών αιχμαλώτων).

Το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού πριν καεί είχε μοναχούς. Τώρα είναι έρημο. Γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου και κάθε χρόνο παρευρίσκεται και χοροστατεί στη Θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης μας. Γιορτάζει επίσης και στις 15 Αυγούστου. Να αναφέρω εδώ ότι με εράνους και δωρεές των κατοίκων της Κρανιάς περισσότερο έγιναν κάποια έργα αναστηλώσεως και συντήρησης με την εποπτεία βέβαια του Υπουργείου Πολιτισμού. Μένουν όμως και άλλα να γίνουν. Βλέποντάς το απέξω πραγματικά σε εντυπωσιάζει. Είναι κτισμένο με πέτρα και σκεπασμένο με πλάκες και είναι ρυθμού Βασιλικής μετά τρούλων. Εκείνο που το κάνει μοναδικό είναι οι πολλοί Τρούλοι. Σίγουρα εδώ γίνεται ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΥΛΩΝ. Ο κεντρικός τρούλος μάλιστα (τελευταία έγινε η ανακαίνιση του) είναι διπλός (διώροφος) κάτι σπάνιο νομίζω με τους 13 τρούλους .



Στην πλευρά της κυρίας εισόδου που είναι νότια υπάρχουν σκαλιστές – γλυπτές πέτρες με μορφές των : Αγίου Γεωργίου , Δημητρίου , Κωνσταντίνου – Ελένης, Αγγέλων κ.λ.π.
Εντυπωσιακή είναι και η δουλεμένη με μεράκι μονοκόμματη πέτρα που περιβάλλει την Βόρεια ξύλινη πόρτα με το μεγάλο κλειδί. Αντίθετα η δυτική καινούργια πόρτα περιβάλλεται από κομματιαστές πέτρες. Διαφορά τεχνιτών – μαστόρων ; Ίσως. Και οι δύο είσοδοι είναι μικροί και πρέπει να σκύψει όποιος θέλει να εισέλθει. Ευλαβικό προσκύνημα ; Μπορεί.
Το εσωτερικό είναι λίγο σκοτεινό και το λιγοστό φως μπαίνει από τα μικρά παραθυράκια των τρούλων. Ρεύμα δεν υπάρχει. Η στέγη στηρίζεται σε σειρές από κολώνες φτιαγμένες από πέτρες πελεκητές στρογγυλές τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη. Τα τόξα και οι αψίδες που σχηματίζονται στις ενώσεις των κολώνων στην κορυφή καθώς και οι θόλοι, το κάνουν εντυπωσιακό.
Έχει γίνει μεγάλη χρήση ελαφρόπετρας (πωρόλιθου) για μείωση του βάρους. Μεταξύ οροφής και σκεπής υπάρχουν μεγάλα κενά κρύπτες. Εντύπωση προκαλούν επίσης και οι μικρές και μεγάλες κόγχες. Σε διάφορα σημεία στους τοίχους είναι κτισμένα πήλινα αγγεία με στόμια προς το εσωτερικό του ναού. Σκοπός τους ; Η καλή ακουστική. Το εσωτερικό είναι ασοβάτιστο. Κάποτε άκουσα κάποιους ειδικούς που έλεγαν να γίνουν επιχρίσματα. Το μόνο εύκολο, όμως καλό ή κακό θα κάνουν;

Το τέμπλο σκαλιστό αλλά καινούργιο γιατί το παλαιό κάηκε, όπως και οι εικόνες. Πίσω από την Αγία Τράπεζα υπάρχουν πέτρινα καθίσματα (σύνθρονο) όπως αυτά στην εκκλησία της Παναγίας στην Καλαμπάκα (λιγότερα όμως). Στην νότια πλευρά υπήρχε κρυφή σκάλα που οδηγούσε πάνω στις κρύπτες. Πρόσφατα έγιναν η σκάλα και ο θόλος. Στους χρόνους της σκλαβιάς λειτουργούσε εκεί κρυφό σχολειό.











πηγή κειμένου : 1tee-trikal.tri.sch.gr
πηγή εικόνων : http://periergaa.blogspot.com

Τεχνολογία που βάζει "φρένο" στην κατανάλωση ρεύματος

Posted: 14 Jun 2011 11:21 AM PDT


Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που σταματά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τις κάθε είδους ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (προσωπικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις κ.ά.), όταν βρίσκονται σε κατάσταση «αναμονής» (stand-by), όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Η NEC Corp και το Πανεπιστήμιο Τοχόκου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν πρακτικά και να κυκλοφορήσουν στην αγορά τη νέα τεχνολογία ημιαγωγών μέσα στην επόμενη πενταετία.
Θα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς είναι γνωστό διεθνώς το πρόβλημα της σπατάλης ηλεκτρισμού που γίνεται από δισεκατομμύρια συσκευές, οι οποίες δεν είναι τελείως κλειστές αλλά «σε αναμονή», λαμβάνοντας μια συνεχή ροή ρεύματος.

Η νέα τεχνολογία βασίζεται στη λεγόμενη «σπιντρονική», η οποία εκμεταλλεύεται την εγγενή στροφορμή των ηλεκτρονίων και το σχετικό μαγνητισμό. Τα ηλεκτρόνια δρουν σαν μαγνήτες που είναι σε θέση να διαβάσουν και να εγγράψουν δεδομένα, τα οποία μπορούν να διατηρηθούν ακόμα κι όταν το ηλεκτρικό ρεύμα διακοπεί τελείως.

Σύμφωνα με τη NEC, η νέα τεχνολογία μπορεί να μειώσει μέχρι και 25% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα μεγάλα κέντρα διαχείρισης δεδομένων (data) που διαθέτουν πληθώρα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε ένα απλό νοικοκυριό θα υπάρχει επίσης όφελος, αν και η ωφέλεια θα είναι καλύτερα μετρήσιμη σε συλλογικό επίπεδο.





real
http://maradclub.blogspot.com

Προσγείωση ΑΤΙΑ μεταδίδεται από σλοβενική τηλεόραση(video)

Posted: 14 Jun 2011 11:18 AM PDT







http://maradclub.blogspot.com

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η "ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ"...;

Posted: 14 Jun 2011 11:06 AM PDT


Σύμφωνα με όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί και ειπωθεί, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ύπαρξη της.....

Πολλοί λενε πως δεν είναι παρά δημιούργημα της φαντασίας ορισμένων που σκοπίμως εκμεταλλεύονται το όνομα της με σκοπό την πνευματική καταστολή των Ελλήνων και του Ελληνισμού γενικότερα… Έχουν γίνει αναφορές σχετικά με την δράση της και έχει ειπωθεί μεταξύ άλλων πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επιστημονική ομάδα ξένων συμφερόντων (NASA) στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες που απλά υιοθέτησε το όνομα της θρυλικής "ομάδος Έψιλον"…. Λέγεται ότι τα μέλη της είναι Έλληνες με ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό επίπεδο. 


ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η "ομάδα Έψιλον"...; Ποιοι είναι τα μέλη της...; Ποιος ο σκοπός της...;

Η "ομάδα Έψιλον" χρονολογείται τουλάχιστον από τους Μινωικούς χρόνους (1500 - 1700 πχ).Ακούγοντας σήμερα κανείς περί "ομάδος Έψιλον" σχηματίζει αυτόματα στο νου την εικόνα μιας πανάρχαιας απόκρυφης αλλά πανταχού παρούσας Ελληνικής οργάνωσης η οποία χρησιμοποιώντας διαχρονικά την την προχωρημένη ακόμα και για την εποχή μας κρυμμένη γνώση των αρχαίων προγονών μας που μεταφέρετε με απόλυτη μυστικότητα στα μέλη της από εποχή σε εποχή και εικάζεται πως έχει σκοπό:

** Να διασφαλίσει με κάθε έννομο μέσο τα συμφέροντα του Ελληνισμού.


** Να αποκαταστήσει στην διεθνή κοινή γνώμη με αδιάσειστα στοιχεία τις παραποιημένες από τους εκάστοτε εξουσιαστές, ιστορικές και επιστημονικές αλήθειες που σκόπιμα αποκρύφτηκαν ή αλλοιώθηκαν για να μειώσουν τον χαρακτήρα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού


** Να επιτύχει μέσο δημοκρατικών διεργασιών και ελευθέρας βουλήσεως κάθε έλλογου όντως του πλανήτη μας, την πνευματική αποδοχή και ανάδειξη του Ελληνικού ιδεώδους ως τρόπου ζωής σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, σε αντίθεση με τις προθέσεις των Σιωνιστών που μεθοδικά εξασκώντας πάσης φύσεως βία με ύπουλα σκοταδιστικά μέσα, προσπαθούν να ασκήσουν ένα είδος παγκόσμιας δικτατορίας που έχει σκοπό την πνευματική και οικονομική υποδούλωση του ανθρώπινου γένους.


** Να αποκαλύπτει εκ τον προτέρων οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια κατά του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας γενικότερα.

Ορισμένοι λένε πως η "ομάδα Έψιλον" στις μέρες μας διεξάγει ένα μυστικό πόλεμο που τα πεδία των μαχών του σήμερα περιλαμβάνουν όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής όπως Πολιτική, οικονομία, επιστήμη, κοινωνία, περιβάλλον.
Στην προσπάθεια αυτή η "ομάδα Έψιλον" έχει απλωθεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο με πολυάριθμα "μυημένα μέλη" και ένα ευρύτατο δίκτυο ροής πληροφοριών, ενώ χρησιμοποιεί κάθε υπερσύγχρονο μέσο ή άγνωστες πήγες ενέργειας καθώς και ασύλληπτες επιστημονικές μεθόδους, γνωστές από τα αρχαία ελληνικά μυστήρια που για τον μέσο άνθρωπο και τα σημερινά δεδομένα αγγίζουν τα όρια μεταφυσικής ή τον χώρο επιστημονικής φαντασίας…

Η τήρηση πλήρους μυστικότητας ήταν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της περασμένης 10ετιας νόμος απαράβατος.
Για λόγους στρατηγικής τα τελευταία 10 χρόνια κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει μια πλήρως ελεγχόμενη ροή πληροφοριών προς το ευρύ κοινό γύρο από την ύπαρξη και της δραστηριότητες της "ομάδος Έψιλον", ιδίως μέσω συγγραφέων , (Φουράκης - Κεραμιδάς κ.α) ώστε κατά αυτόν τον τρόπο να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα ιδεολογικό περιεχόμενο και δράση της οργανώσεως, γεγονός που θα είχε σαν αποτέλεσμα αφ' ενός την προσέλκυση νέων μελών και αφετέρου την Εθνική αφύπνιση στα απλά στρώματα του λαού.
Στην πρώτη φάση ροής πληροφοριών, ορισμένες ξένες μυστικές υπηρεσίες ανησύχησαν από το γεγονός ότι γρήγορα η ομάδα Ε απέκτησε ερείσματα στον απλό λαό και για αντιπερισπασμό άρχισαν να διαδίδουν μέσο εντολοδόχων πρακτόρων ή αφελών δημοσιογράφων ότι η ύπαρξη της "ομάδος Έψιλον" είναι ένα προϊόν φαντασίας που κατασκευάσθηκε απλός για να καλύψει τους ευσεβείς πόθους κάποιων υπεραισιοδοξιών εθνικοφρόνων.

Άλλοι πράκτορες η ακόμα παραπλανημένοι αρθρογράφοι υποδυόμενοι τον ρόλο του υπερπατριώτη προσπάθησαν να προκαλέσουν αποστροφή της κοινής γνώμης προς την οργάνωση και συγχρόνως σύγχυση γύρο από το θέμα, υποστηρίζοντας δολίως ότι οι πληροφορίες για την ύπαρξη της διαχέονται έντεχνα από ανθελληνικούς κύκλους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εφησυχασμού στην χώρα μας, ώστε μοιραία ο Ελληνικός λαός ξεχνώντας το "Συν Αθηνά και Χείρα κίνει" να καταστεί αδρανής και να οδηγηθεί σε πλήρη πνευματική καταστολή και παθητικότητα μπροστά σε οποιεσδήποτε σχεδιαζόμενες για την περιοχή εξελίξεις, επαναπαυμένος στις πατριωτικές παρεμβάσεις μιας φανταστικής, κατά τους ισχυρισμούς της οργάνωσης, που ως από μηχανής Θεός ανελάμβανε να τον προστατεύσει από οποιονδήποτε επερχόμενο κίνδυνο….

Οι ίδιοι κύκλοι άρχισαν να υποστηρίζουν ανυπόστατες θεωρίες εξ ονόματος της με σκοπό να φέρουν σε αντίθεση τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία διασπείροντας διχόνοια διαμορφώνοντας 2 αντιμαχόμενα στρατόπεδα (Ελληνιστές - Ορθόδοξοι) ώστε στο μέλλον να αποτελούν εύκολη λεία στα χέρια των εξουσιαστών…

"Μέλη" της υποστηρίζουν πως η ίδρυσε το 1970 δυο τοπικές "θυγατρικές ομάδες", Στην Ρωσία την "ομάδα 68" ή "ΜΗΔΕΙΑ" και στην Γιουγκοσλαβία την "ομάδα 69" ή "ΑΘΗΝΑ".

Οι αριθμοί 68 και 69 προέρχονται από το άθροισμα των γραμμάτων σύμφωνα με την συνήθεια των Ελλήνων να μετατρέπουν τα γράμματα σε αριθμούς (λεξαριθμικό άθροισμα).

Το όνομα της "ομάδος Έψιλον" προέρχεται από το σύμβολο "Ε" που υπήρχε στο Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς και σύμφωνα με το λεξαριθμικό άθροισμα σημαίνει "ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΑ". ΔΙΑΜΑΧΗ " ΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ - ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ". Ακόμη "μέλη της ομάδας" παίρνουν θέση στην διαμάχη Ελληνιστών - Εκκλησίας σχετικά με το παρελθόν των Ελλήνων.

Οι Εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες πράγμα που σύμφωνα με την "ομάδος Έψιλον", με συγγραφείς και σοφούς Έλληνες ακόμα και με Αποστόλους δεν ισχύει … Τώρα ποιος έχει δίκιο είναι άγνωστο.
Η "Διαμάχη" αυτή κρατάει αιώνες και πολλές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει συγκρούσεις και φυσικά ορισμένοι επωφελούνται από αυτήν την "εσωτερική αντιπαράθεση".

Μεταξύ άλλων έχουν κατά καιρούς ειπωθεί τα αληθή ή αναληθή στοιχεία πως οι Έλληνες ανέμεναν τον ερχομό του Ιησού όχι μόνο επειδή είχαν αφιερώσει ναούς στον "άγνωστο Θεό" αλλά γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες προφητείες των προγονών τους, που ανέφεραν το γεγονός της έλευσης του.

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αφιερώσει ναούς στον "άγνωστο Θεό" όπως αναφέρει ο Παυσανίας.
Λέγεται πως η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην Ν. Σμύρνη είναι κτισμένη (1870) πάνω από ένα αρχαίο κτίσμα το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελούσε τμήμα βωμού προς τον άγνωστο Θεό.

Στην αρχαιότητα από εκείνη την περιοχή περνούσε δρόμος που ένωνε το Φάληρο με την Αθήνα. Από εκεί πέρασε ο Απόστολος Παύλος κατά την επιστροφή του από την Μακεδονία ( 1 αιώνα μ.χ ) και από την ύπαρξη του Ναού εμπνεύστηκε την ομιλία του προς τους Αθηναίους στον Άρειο Πάγο.

Ο Σόλων γράφει για κάποιον Θεό που θα προέλθει από θνητή γυναίκα θα υβρισθεί και θα σταυρωθεί.Η Σίβυλλα η Κυμαία προφήτευσε τον 3ο πχ αιώνα πως ο Υιός του Θεού θα έρθει στην γη με ανθρώπινη σάρκα, το όνομά του θα έχει 4 φωνήεντα και 2 σύμφωνα και το άθροισμα του ονόματός του σύμφωνα με το λεξαριθμικό άθροισμα θα είναι 888.
Πράγματι το όνομα ΙΗΣΟΥΣ δίνει άθροισμα 888. Έτσι σε πολλά κτίσματα (μεταξύ αυτών και σε βυζαντινά όπως της Αγ. Σοφίας) υπάρχει το "οκτάκτινο αστέρι" που συμβολίζει τις εκατοντάδες , τις δεκάδες , και τις μονάδες του αριθμού 888. (…)
Οι ιερείς του ΔΙΑ φορούσαν σταυρούς και έτσι λέγεται πως ο σταυρός είναι ελληνικό σύμβολο.
Ο Σωκράτης σε συζήτηση του με τον μαθητή του Αλκιβιάδη αναφέρει πως περιμένει κάποιον απεσταλμένο από τον ουρανό που θα διδάξει τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι σε ανθρώπους και Θεούς. Με αυτή τη θεωρία καταδικάστηκε και ήπιε το κώνειο.
Όταν ο Ιησούς είδε τους Αχαιούς Κρήτες είπε "Ελήλυθεν η ώρα να δοξασθή ο Υϊος του ανθρώπου" (Ιωαννης ΙΒ, 20-23 Παλαια Διαθηκη).
Πράγματι οι Κρήτες Αχαιοί είχαν μεταναστεύσει στην Παλεστίνη το 1500 πχ. Η Παλαιστίνη όπως αναφέρει ο Έλληνας εκεί πρέσβης Γ. Τσομπαρτζής το 1905, πήρε το όνομα της από τον Ηρόδοτο.

Το Νότιο τμήμα της ονομαζόταν "νεγέβ των Χερεθί" δηλαδή "νοτος των Κρητών". Πόσο αληθεύουν όλα αυτά όμως ;
Γεγονός είναι πάντως πως οι Έλληνες δέχθηκαν εύκολα τις διδασκαλίες του Ιησού που προσομοίαζαν με το θρησκευτικό - ιδεολογικό τους υπόβαθρο. Κλείνοντας:

** ΑΝ υπάρχει η "ομάδος Έψιλον" αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι ο Ελληνισμός θα πρέπει να επαναπαυτεί και να εναποθέσει την τύχη του στις ενέργειες αυτής. Ουδέποτε επήλθε λύση στα εθνικά ζητήματα μέσο κάποιων οργανώσεων (περίπτωση ΚΥΠΡΟΥ , καταστροφή ΣΜΥΡΝΗΣ κ.α).

Ο ελληνισμός πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση η τυχόν ύπαρξη της "ομάδος Έψιλον" να αποτελέσει όπλο στα χέρια ανθελλήνων και μέσο εφησυχασμού του Ελληνικού έθνους.
** ΑΝ ΔΕΝ υπάρχει η ομάδα Ε αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να επικρατήσει ηττοπάθεια και να κυριαρχήσει το πνεύμα της υποταγής.
Ο Ελληνισμός ανέκαθεν διέθετε πρότυπα ηρωισμού και πατριωτικής αυτοθυσίας όπως μας έχει διδάξει η ιστορία.

-- Είτε υπάρχει ή όχι η ομάδα Ε, το ζήτημα εντοπίζεται στην δική μας δράση, και στον προσωπικό αγώνα του καθενός μας.
-- Είτε υπάρχει ή όχι η ομάδα Ε το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς προς ανατροπή της υφισταμένης παρακμιακης καταστάσεως.
-- Είτε υπάρχει ή όχι η ομάδα Ε, ας μην αναμένουμε ούτε από αυτή ούτε από κανένα άλλο την "εξ ουρανού σωτηρία μας", εάν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε την βούληση και την δύναμη να αγωνισθούμε για την Εθνική μας κυριαρχία και Αξιοπρέπεια…
-- Αφελείς όσοι πιστεύουν πως η ομάδα Ε κατέχει το "υπερόπλο" που "θα προστατεύσει την Ελλάδα την ύστατη στιγμή…."
-- Μέλη της Ομάδος Ε είναι ο καθένας μας ξεχωριστά, δηλαδή οποίος αγωνίζεται έστω και από μέσα του για την διάσωση του Ελληνισμού ανεξάρτητου πολιτικής ή θρησκευτικής πεποιθήσεως…


Δυστυχώς η ΘΡΥΛΙΚΗ βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας κάηκε. Μέσα εκεί υπήρχαν έγγραφες αποδείξεις για την δημιουργικότητα και την σημαντικότητα της Ελληνικής αξίας … Υπάρχουν όμως στοιχεία στις αποθήκες του Βατικανού όπου δυστυχώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος στους πάντες με σκοπό την απόκρυψη της αλήθειας.
Σύντομα όμως θα αποκαλυφθεί λένε ορισμένοι (... ) η αλήθεια η οποία θα αναβλύσει από τις προσπάθειες όλων μας… "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον"





http://strange-files.blogspot.com
http://www.apocalypsejohn.com

Γυναίκα κρεμάστηκε σε αγκίστρι για να διαμαρτυρηθεί για το ψάρεμα καρχαρία

Posted: 14 Jun 2011 10:59 AM PDT

Γυναίκα κρεμάστηκε σε αγκίστρι για να διαμαρτυρηθεί για το ψάρεμα καρχαρίαΔεν είναι η πρώτη φορά που η Βρετανίδα Alice Newstead επιχειρεί να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με το ανελέητο και βάρβαρο κυνήγι του καρχαρία για τα πτερύγιά του, τα οποία σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη γίνονται... σούπα που θεωρείται εξαιρετικό έδεσμα.  


Αυτή τη φορά η «εγκατάστασή» της τοποθετήθηκε στο Χονγκ Κονγκ και η ίδια κρεμάστηκε από αγκίστρια προσπαθώντας, με τη δική της εμπειρία, να συνειδητοποιήσει ο κόσμος πόση σκληρότητα κρύβει το ανόητο αυτό κυνήγι.

Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού οι καρχαρίες ακινητοποιούνται, οι άνθρωποι τους κόβουν τα πτερύγια και στη συνέχεια τους ξαναπετούν στη θάλασσα καταδικάζοντάς τους σε αργό και βασανιστικό θάνατο, καθώς χωρίς πτερύγια δεν μπορούν να κολυμπήσουν.

Προσοχή στο video.


Video from Adespoto.tv.





http://www.adespoto.gr

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Το Golden Deals σας προσφέρει καθημερινά προσφορές σε διάφορες υπηρεσίες ή προϊόντα. Οι εκπτώσεις για τα μέλη του website κυμαίνονται από 40% έως 90% Δωρεάν εγγραφή!!

Posted: 14 Jun 2011 10:53 AM PDT

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Το Golden Deals είναι μια νέα πλατφόρμα που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που μέχρι τώρα καταναλώνατε Υπηρεσίες και Προϊόντα. Με άλλα λόγια είναι ένας νέος και ενδιαφέρων τρόπος για να ανακαλύπτετε, να βιώνετε και να μοιράζεστε με τους φίλους σας τις πιο cool υπηρεσίες στην πόλη μας, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείτε χρήματα. Συχνά, δεν αναζητούμε κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό και διασκεδαστικό για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και μάλιστα στις πιο ασυναγώνιστες τιμές; Ε, λοιπόν αυτό ακριβώς κάνει το Golden Deals για εσάς.

Δωρεάν εγγραφή σε διάφορες υπηρεσίες ή προϊόντα. Οι εκπτώσεις για τα μέλη του website κυμαίνονται από 40% έως 90% και βασίζονται στην εγγύηση που παρέχει το Golden Deals προς τις εταιρείες για την εξασφάλιση ενός εγγυημένου αριθμού πελατών. Αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, το deal ενεργοποιείται. Αν δεν συμπληρωθεί το deal δεν ισχύει και κανένας δεν χρεώνεται.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ΙΑΠΩΝΙΑ: Κουνέλι χωρίς αυτιά γεννήθηκε κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Posted: 14 Jun 2011 10:27 AM PDT


Οι νωποί φόβοι για μια πυρηνική διαρροή στην ρημαγμένη από το τσουνάμι περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, αναζωπυρώθηκαν με την γέννηση ενός κουνελιού που γεννήθηκε κοντά στην εγκατάσταση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε αυτιά.
Οι ντόπιοι είναι γεμάτοι ερωτηματικά αν αυτό το χωρίς αυτιά λαγουδάκι - που βρέθηκε κοντά στην εγκατάσταση στα τέλη του περασμένου μήνα - ήταν το πρώτο σημάδι των παρενεργειών από την πυρηνική καταστροφή.

Το εργοστάσιο Φουκουσίμα υπέστη τρομερές ζημιές, όταν ένα τσουνάμι, που προκλήθηκε από σεισμό, σάρωσε την εγκατάσταση τον Μάρτιο, καταστρέφοντας τους αντιδραστήρες.
Ο χρήστης που ανέβασε στις 21/5 το video, ισχυρίζεται ότι είναι κάτοικος της πόλης Namie, που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βόρεια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Σύμφωνα με χάρτη της Ιαπωνικής κυβέρνησης η πόλη Namie είχε ποσότητα μόλυνσης τριπλή από άλλες πόλεις, όπως η Tomioka ή η Narahar.
Όπως λέει, δεν υπήρξε από την κυβέρνηση ούτε ιατρική φροντίδα ούτε εκκένωση της πόλης και δεν τους δόθηκε καμία πληροφορία για το τι συνέβαινε. Συνέχισε να ταϊζει με το χορτάρι έξω από το σπίτι του τα κουνέλια του και μετά από λίγο καιρό γεννήθηκε το κουνελάκι χωρίς αυτιά. Είναι η πρώτη φορά που βλέπει κουνέλι με ανωμαλία να γεννιέται από τα δικά του ζώα.
Οι επιστήμονες λένε ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν δεν εξεταστεί πρώτα το ζώο. Στάλθηκε σε ινστιτούτο και όταν βγουν\τα αποτελέσματα θα ενημερώσουν

Μετά από μια έκρηξη στο εργοστάσιο που προκάλεσε αρχικά τις διαρροές, αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους ανθρώπους που ζουν κοντά σε Φουκουσίμα να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, να απενεργοποιήσουν τον κλιματισμό και να σταματήσουν να πίνουν νερό της βρύσης.
Από τότε, οι εμπειρογνώμονες παρακολουθούν νευρικά τα επίπεδα ακτινοβολίας γύρω από το εργοστάσιο.
Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ήδη υπερδιπλασιάσει την εκτίμηση για το ποσό της ακτινοβολίας που απελευθερώθηκε από το εργοστάσιο.
Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε καταφύγια τρεις μήνες μετά το τσουνάμι και μόνο ένα μέρος των συντριμμιών έχει αφαιρεθεί. Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από την καταστροφή έφθασε στους 15.413, ενώ άλλοι 8.069 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.



http://www.adespoto.gr
http://www.news.com.au
http://redskywarning.blogspot.com

Προσοχή! Σοβαρές δερματικές βλάβες από τα laptop

Posted: 14 Jun 2011 10:22 AM PDT


Σύμφωνα με ιατρική μελέτη από τους Επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βασιλείας, όσοι συνηθίζουν να τοποθετούν του φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ώρα στα πόδια τους, κινδυνεύουν από σοβαρές δερματικές βλάβες όπως το σύνδρομο toasted skin syndrome. Πρόκειται για όψη διάστικτου δέρματος με σκούρες κηλίδες...


Δύο περιπτώσεις αποχρωματισμού στα πόδια.

Μία τέτοια περίπτωση είναι του 12χρονου Ελβετού (στην φωτογραφία) που από την παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή πάνω στα πόδια του παίζοντας παιχνίδια κάθε μέρα για μήνες, παρουσίασε αποχρωματισμό του δέρματος στον αριστερό μηρό που φαίνεται ότι θα είναι μόνιμος.
Η θερμότητα που εκπέμπει ο φορητός υπολογιστής μπορεί να φτάσει τους 52 βαθμούς Κελσίου, να δημιουργήσει αποχρωματισμό στο δέρμα, εγκαύματα και σε πολύ μικρό ποσοστό κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος.

Προβλήματα γονιμότητας

Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι η τοποθέτηση και χρήση των φορητών υπολογιστών στα πόδια, είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες, διότι η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει το σπέρμα.

Οι Δρ Ανδρέας Άρνολντ και Πίτερ Ίτιν του Νοσοκομειακού Πανεπιστημίου είπαν χαρακτηριστικά: «Δεν λέμε ότι όλες οι περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος συνδέονται με την χρήση φορητών υπολογιστών, αλλά για να είστε ασφαλείς, μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω σε μία βάση ή σε μία τσάντα, παρά απευθείας πάνω στα πόδια σας».





http://free-phos.blogspot.com
http://texnologiatoyayrio.blogspot.com

Συγκλονιστικό:Νεαρή από τη Λεμεσό ερωτεύτηκε κατά λάθος τον πατέρα της!!!

Posted: 14 Jun 2011 10:19 AM PDT


Ατμόσφαιρα αποπνικτική… σκοτάδι… πόνος… κατάθλιψη… ένα δωμάτιο, στο οποίο δεν μπαίνει σχεδόν κανείς… δεν θέλει να βλέπει και να ακούει κανένα… στη μάνα της έχει να μιλήσει από τότε…Δεν κατάλαβα ακόμα πώς μπόρεσα να την πείσω να μου μιλήσει… φιγούρα τραγική… κοκαλιασμένη και αποστεωμένη… δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ακόμα… «Κάθε μέρα παρακαλώ να πεθάνω…» είναι τα πρώτα της λόγια… « θα στα πω χωρίς ερωτήσεις… γράψε τα και μετά φύγε…».
 
Την ακούω σοκαρισμένος… δεν μιλάω… απλά πατάω  «play» στο μαγνητοφωνάκι… και  το κουβάρι της ιστορίας της Νεφέλης αρχίζει να ξετυλίγεται …
 
 Με λένε Νεφέλη … 
Γεννήθηκα πριν 22 χρόνια εδώ στη Λεμεσό … πατέρα δεν είχα γνωρίσει …έτσι νόμιζα τουλάχιστον… η   μάνα μου όταν τη ρωτούσα έλεγε πως είχε ένα δυστύχημα λίγο πριν γεννηθώ… ψέματα… μια ζωή ψέματα… γιατί… είχα τόσα όνειρα… θα τελείωνα τις σπουδές μου… δικηγόρος ...θα δούλευα… θα αγόραζα  το διαμέρισμα μου… θα είχα τους φίλους μου… τη ζωή μου… τώρα…; Τίποτα… Μόνο πόνος… ντροπή… οργή… Κοίτα πώς ήμουνα πριν δυο χρόνια…

Η Νεφέλη μου δείχνει φωτογραφίες… ξεφυλλίζει το άλμπουμ των «ευτυχισμένων στιγμών του πριν» όπως τις χαρακτηρίζει...Ομορφιά νεράιδας … μακριά καστανόξανθα μαλλιά… πράσινα σμαραγδένια μάτια… χείλη γεμάτα και κατακόκκινα… ανεμελιά… ζωντάνια … χαρά… Δύσκολα πλέον κανείς μπορεί να την αναγνωρίσει … Τα δάκρυα αρχίζουν να κυλούν… η καρδιά σπαράζει…οι μνήμες αρχίζουν να ξυπνούν...

Καλοκαίρι 2009

Το πανεπιστήμιο είχε κλείσει… γύρισα Κύπρο και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν οι διακοπές …από καιρό είχαμε κανονίσει με τις δύο κολλητές μου να πάμε τον Ιούλιο στη Σκιάθο… είχαμε ακούσει άλλωστε τα καλύτερα. Διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης, μας έλεγαν όσοι είχαν πάει… Και εμείς τότε αυτό ζητούσαμε…

16 Ιουλίου… όλα έτοιμα… η μάνα μου, μας είχε πάρει στο αεροδρόμιο… ήταν και η τελευταία φορά που μιλήσαμε… η τελευταία φορά που την άφησα να με αγκαλιάσει… να προσέχεις μου λέει… σαν κάτι να προαισθανόταν…

Φτάνουμε… και ήταν όλα τόσο τέλεια… οι διακοπές μας ξεκινούσαν με τους καλύτερους οιωνούς… θα κατέληγαν όμως στο χειρότερο μου εφιάλτη… μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω… μακάρι να μην πήγαινα ποτέ…

Το πρώτο βράδυ αποφασίζουμε να βγούμε σ ένα μπαράκι που μας είχαν προτείνει  κάποιοι φίλοι … το κέφι μας απερίγραπτο… μπαίνουμε… πίνουμε… χορεύουμε… διασκεδάζουμε…

Καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς ένας κύριος, ψηλός, γοητευτικός, μεσήλικας με κοιτάζει… μου χαμογελάει… μου στέλνει ασταμάτητα σφηνάκια… γοητεύομαι… πάντα μου άρεσαν οι μεγαλύτεροι από εμένα άντρες… ίσως έφταιγε η έλλειψη της πατρικής παρουσίας …ίσως ήταν η κακιά μοίρα… Με πλησίασε… συστηθήκαμε… με κοιτούσε στα μάτια… το ίδιο βλέμμα …το ίδιο χρώμα… τόσα κοινά… δεν ήξερα… τον θεωρούσα νεκρό …

Μοιραίος έρωτας…

Η αναπνοή μου κόβεται… αν και μπορώ να φανταστώ τη συνέχεια δεν μπορώ να το πιστέψω… πώς είναι δυνατό… και όμως ακόμα ένα σκληρό παιχνίδι της μοίρας θα λάβει χώρα εκεί … στο νησί των Σποράδων…H Νεφέλη υποκύπτει στη γοητεία του Νίκου… χωρίς να γνωρίζει βέβαια ότι πρόκειται για τον ίδιο της τον πατέρα…

«Πρώτη φορά ένιωθα τόσο ξεχωριστή … την επόμενη μέρα της γνωριμίας μας είχα αφήσει τις φίλες μου και βγήκαμε μόνοι μας για καφέ… με έκανε και χαμογελούσα συνεχώς …μου έλεγε πόσο όμορφη είμαι… πόσο μοιάζουμε εξωτερικά αλλά και σαν χαρακτήρες… και εγώ πετούσα στους εφτά ουρανούς… τον είχα ερωτευτεί… δεν ήξερα… μακάρι να μην είχα πάει ποτέ σε εκείνο το καταραμένο νησί…

Δέκα μέρες που κράτησαν οι διακοπές μας ήμουν συνέχεια μαζί του… πότε μόνοι μας, πότε  με της φίλες μου… τόσο ενθουσιασμένη… χαρούμενη Κάναμε έρωτα… πώς μπόρεσα… θεέ μου! Με τον πατέρα μου… το καταλαβαίνεις; Με τον  ίδιο μου τον πατέρα …νιώθω απαίσια…

Η Νεφέλη καλύπτει το πρόσωπο της… κλαίει… την κοιτάω ανήμπορος να κάνω οτιδήποτε… πώς μπορώ άλλωστε να απαλύνω τέτοιο πόνο; « Την τελευταία μέρα πριν φύγουμε από το νησί την περάσαμε μαζί… μου έλεγε πως δεν μπορούσε να με αφήσει να φύγω. Πως ήμουνα ότι καλύτερο του είχε συμβεί… πως δεν ήθελε να με χάσει… ότι θα ερχόταν στη Κύπρο να με πάρει… Γύρισα πίσω… ενθουσιασμένη… ερωτευμένη ….μιλούσαμε στο τηλέφωνο 4 με 5 ώρες τη μέρα. Ανυπομονούσα να ακούσω τη φωνή του...ώρες ατελείωτες μπροστά στον υπολογιστή …να τον κοιτάω στο Skype και να του λέω πόσο τον είχα επιθυμήσει…

Η στιγμή της αλήθειας

Σάββατο πρωί …χτυπάει το τηλέφωνο … θα έρθεις να με πάρεις από το αεροδρόμιο; Τα πόδια μου δεν με κρατάνε… τρέχω… φοράω το πιο όμορφο μου φόρεμα… φτιάχνω τα μαλλιά μου… η καλύτερη έκπληξη …

Αγκαλιαζόμαστε… είχε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Λεμεσού… τον γνωρίζω σε όλους μου τους φίλους… θέλω να τον γνωρίσω όμως και στη μητέρα μου, αφού πάντα μιλούσαμε η μια στην άλλη για τα ερωτικά μας… ετοιμασίες στο σπίτι …μαγείρεμα… όλα έτοιμα…

Τον παίρνω από το ξενοδοχείο… κτυπάμε το κουδούνι … η πόρτα ανοίγει …και όλα ανατρέπονται… η μάνα μου λιποθυμά… αυτός πέφτει… σηκώνεται… τρέχει…φεύγει μακριά…Παγώνω… σοκαρίζομαι… τι έχει γίνει… ρωτάω τη μάνα μου καθώς συνέρχεται… κλαίει …αρχίζει να μου διηγείται μια ιστορία… δεν θέλω να την πιστέψω… δεν θέλω να ακούσω άλλο… ουρλιάζω… καταρρέω. Όλα γκρεμίζονται… και η ζωή μου δεν υπάρχει πια…

2 χρόνια μετά

Η Νεφέλη 2 χρόνια μετά το «κακό μαντάτο» δεν θέλει να βλέπει κανένα...μετακόμισε στο μικρό σπίτι της γιαγιάς της, που της το είχε αφήσει κληρονομιά μετά το θάνατό της… με τη μητέρα της δεν έχει μιλήσει από τότε… ούτε της ανοίγει την πόρτα… τον Νίκο δεν τον έχει ξαναδεί…«Η ζωή μου καταστράφηκε… πλέον  απλά περιμένω… Αυτή είναι η ιστορία μου… φύγε τώρα… θέλω να μείνω μόνη μου…». Κλείνω το μαγνητοφωνάκι… φεύγω... πολύ σκληρό το παιχνίδι της μοίρας…  



Πηγή: vivendi.com.cy
http://tacoalatipota.blogspot.com

15 απίστευτα κάστρα στον κόσμο!

Posted: 14 Jun 2011 10:15 AM PDT


Παρά το γεγονός ότι έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τον εξέχοντα στόχο της άμυνας, σήμερα, τα κάστρα μοιάζουν κάπως... εξωπραγματικές κατασκευές κατ 'ευθείαν από το παραμυθένιο κόσμο. Από στερεά φρούρια σε ανατολίτικα φρούρια και ιδιαίτερα διακοσμητικά παλάτια, τα κάστρα είναι η σύνδεσή μας με το παρελθόν, όπου θρύλοι σε συνδυασμό με την ιστορία και την πραγματικότητα δένει με τον κόσμο των ξωτικών. 


1. Hohenzollern Κάστρο. Γερμανία.


Αυτό το παραμυθένιο κάστρο βρίσκεται η ιστορική έδρα της πρωσικής. Η προέλευσή του χρονολογείται από το Μεσαίωνα – χτίστηκε τον 11ο αιώνα, στη συνέχεια, καταστράφηκε ολοσχερώς το 1423 και ανακατασκευάστηκε το 1461.
Η θέα από το κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Hohenzollern (855 μ.) είναι τόσο εντυπωσιακό όπως το ίδιο το συγκρότημα. Το κάστρο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα (30 μίλια) νότια της Στουτγάρδης, την πρωτεύουσα του κράτους της Βάδης-Βυρτεμβέργης. 

2. Castle Howard. Αγγλία.


Αν και δεν μοιάζει με κάστρο,το Χάουαρντ είναι στην πραγματικότητα ένα αρχοντικό – μια ιδιωτική κατοικία της οικογένειας Χάουαρντ που διέμεινε στο συγκρότημα για περισσότερα από 300 χρόνια. Το σπίτι, που βρίσκεται στο North Yorkshire της Αγγλίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες κατοικίες στη Μεγάλη Βρετανία. Η κατασκευή του ξεκίνησε στα τέλη του 17ου αιώνα και διήρκεσε περίπου 15 χρόνια. Ανάμεσα στα αξιόλογα χαρακτηριστικά του κάστρου είναι οι καταπληκτικοί κήποι και μια απέραντη έκταση του πάρκου που περιβάλλει όλο το συγκρότημα. 

3. Alcázar της Segovia. Ισπανία.


Το Segovia Κάστρο, που βρίσκεται σε μια αρχαία πόλη της Segovia στην κεντρική Ισπανία, ξεκίνησε ως ένα αραβικό φρούριο του 12ου αιώνα. μοναδικό σχήμα της πλώρης του πλοίου καθιστά το φρούριο ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κάστρα της χώρας. Κατά το Μεσαίωνα το Αλκαζάρ ήταν βασικό φρούριο στην άμυνα της χώρας. Προφανώς, ήταν μια πηγή έμπνευσης για πολλά από τα κάστρα που παράγονται από την Walt Disney. 

4. Himeji Κάστρο. Ιαπωνία.


Το Himeji Κάστρο, γνωστό και ως Λευκή Heron Κάστρο λόγω του εκπληκτικού λευκού εξωτερικό του, είναι ένα εντυπωσιακό συγκρότημα που αποτελείται από 83 ξύλινα κτίρια. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αμυντικά στοιχεία του κάστρου είναι ο λαβύρινθος των . Οι πύλες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αναγκάζουν τους εισβολείς να ταξιδέψουν στο σχήμα σπιράλ, που αντιμετωπίζει πολλά αδιέξοδα. Αρχικά χτίστηκε τον 14ο αιώνα και βρίσκεται στην περιοχή Kansai της Ιαπωνίας. 

5. Κάστρο της Πράγας. Η Τσεχική Δημοκρατία.
Κάστρο της Πράγας.

Κάστρο της Πράγας, μια εικονική τοποθεσία της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας της Τσεχίας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου. Είναι περίπου 570 μέτρα σε μήκος, και το σχέδιό του αποτελεί κυριολεκτικά κάθε αρχιτεκτονικό στιλ της τελευταίας χιλιετίας, από τα γοτθικά Romanesque και μπαρόκ στοιχεία. Τα πρώτα κτίρια του συγκροτήματος εμφανίστηκαν ήδη από τον 9ο αιώνα. 

6. Peleş Castle. Ρουμανία.
Castelu Peles, Sinaia, Ρουμανία.

Βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας, το κάστρο Peles είναι πραγματικά ένα παραμύθι κατασκευής. Ξεκίνησε το 1873, η κατασκευή του συγκροτήματος ήταν αρκετά διεθνής επιχείρηση. Αυτό είναι το πώς η Βασίλισσα Ελισάβετ της Ρουμανίας χαρακτήρισε την φάση κατασκευής: «Οι Ιταλοί ήταν κτίστες, οι Ρουμάνοι ήταν κτίστες για βεράντες, οι Τσιγγάνοι είχαν κούληδες Αλβανοί και Έλληνες εργάστηκαν στην πέτρα, Γερμανοί και Ούγγροι ξυλουργοί Τούρκοι έκαιγαν τούβλο,μηχανικοί ήταν οι Πολωνοί και οι… τροχιστές πέτρας ήταν Τσέχοι. Οι Γάλλοι ήταν αρχιτέκτονες, …". Προφανώς, υπήρχαν 14 γλώσσες που ακούγονταν μεταξύ των εργαζομένων. 

7. Chambord Κάστρο. Γαλλία.
Chambord Κάστρο. 

Δεδομένου ότι το Chambord , επισήμως, χτίστηκε για να χρησιμεύσει μόνο ως ένα κυνήγιτικο στέκι, είναι αρκετά εντυπωσιακή κατασκευή. Αξίζει επίσης να αναφέρει ότι ο τόπος του κάστρου επιλέχτηκε από το βασιλιά Φρανσουά Ι, όπως επιθύμησε να είναι κοντά στην ερωμένη του, Claude Ροχάν, του οποίου το παλάτι βρισκόταν κοντά. Το κάστρο έχει 440 δωμάτια, 365 τζάκια,84 σκάλες , και είναι το μεγαλύτερο κάστρο στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία. 

8. Κάστρο Neuschwanstein. Γερμανία.
Neuschwanstein Το βαυαρικό κάστρο. 

Το κάστρο, του οποίου η κατασκευή άρχισε το 1896, σχεδιάστηκε από τον Christian Jank, μια θεατρική σκηνογράφο και όχι αρχιτέκτονα, για τον Λουδοβίκου τουνδεύτερο της Βαυαρίας, που ανακηρύχθηκε παράφρων πριν από την ολοκλήρωση του κάστρου. Αυτό εξηγεί πολλά. Η αρχιτεκτονική, η θέση και το μέγεθος του Neuschwanstein είναι εντυπωσιακές και κάπως τρελές. Βρίσκεται σε ένα στιβαρό λόφο, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, σήμερα, το κάστρο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας. 

9. Κάστρο Corfe. Αγγλία.
Κάστρο Corfe, Dorset. 

Αν και τα ερείπια είναι το μόνο που απέμεινε από Κάστρο Corfe, η οχύρωση εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη και εντυπωσιακή. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην κομητεία του Dorset στο Isle of Purbeck, το κάστρο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Θεωρείται, ωστόσο, ότι το Corfe θα μπορούσε να προκύψει πολύ νωρίτερα και ήταν μια ρωμαϊκή αμυντική τοποθεσία. Τα τμήματα τα οποία μπορείτε να δείτε σήμερα έχουν κατασκευαστεί τον 11ο αιώνα, και δύο αιώνες αργότερα, το φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως βασιλική αποθήκη θησαυρού και φυλακή. 

10. Ματσουμότο Κάστρο. Ιαπωνία.


Το Ματσουμότο Κάστρο είναι απολύτως εκπληκτικο ιαπωνικό κάστρο,βρίσκεται στην πόλη του Ματσουμότο, σε κοντινή απόσταση από το Τόκιο. Το κάστρο χτίστηκε το 1504 και σήμερα έχει καταγραφεί σαν ένας εθνικός θησαυρός της Ιαπωνίας. Ήταν σε χρήση μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα. Μετά την αποκατάσταση του Meiji το 1868, η νέα ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να κατεδαφίσει το κάστρο και να πωλήσει το ξύλο και το σίδερο (αυτή ήταν η μοίρα πολλών κάστρων στην Ιαπωνία κατά το χρόνο). Το Ματσουμότο διασώθηκε από τους τοπικούς πολίτες που το αγόρασαν το 1878. 

11. Burg Κάστρο Eltz. Γερμανία.
Burg Eltz κάστρο.

Το Burg Eltz είναι άλλο ένα παράδειγμα των εκκρεμών γερμανικών κάστρων. Αυτή η καταπληκτική μεσαιωνική κατασκευή στη νοτιοδυτική Γερμανία εξακολουθεί να ανήκει σε υποκατάστημα της ίδιας οικογένειας, που κατοικούσε εκεί πάνω από 800 χρόνια πριν. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του κάστρου είναι ο Δρ Karl Graf von und zu Eltz ο οποίος εκπροσωπεί την 33η γενιά της Βουλής των Eltz. 

12. Eilean Donan Κάστρο. Σκωτία.


Χτισμένο το 13ο αιώνα για να συγκρατήσει τους Βίκινγκς, σήμερα το Κάστρο Eilean Donan είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στη Σκωτία. Πιθανότατα το όνομά του προήλθε από τον Επίσκοπο Donan ο οποίος ήρθε στην Σκωτία κατά τον 6ο αιώνα. Βρίσκεται σε ένα νησί, που περιβάλλεται από το εκπληκτικό τοπίο των Highlands της Σκωτίας. Το φρούριο έχει ανοικοδομηθεί, τουλάχιστον τέσσερις φορές και για περίπου 200 χρόνια (από τον 18ο έως 20ο αιώνα). Άνοιξε ξανά το 1932 και από τότε έχει φιλοξενήσει χιλιάδες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. 

13. Neuchâtel Κάστρο. Ελβετία.


Το κάστρο, χτισμένο στα τέλη του 10ου αιώνα, ήταν ένα δώρο του Ρούντολφ ΙΙΙ βασιλιά της Βουργουνδίας, στη σύζυγό του. Αυτή η πολύ γενναιόδωρη κρίση έδωσε το όνομά του στην πόλη, τη λίμνη και στη συνέχεια το ελβετικό καντόνι όπου το κάστρο βρίσκεται. Ανοικοδομήθηκε το 15ο και 17ο αιώνα, σήμερα το κάστρο είναι η έδρα της καντονιών της κυβέρνησης και τα δικαστήρια. 

14. Guaita Φρούριο. Σαν Μαρίνο. 

Το φρούριο Guaita , που βρίσκεται στην κορυφή Guaita και με θέα την πόλη του Αγίου Μαρίνου, είναι μια εικόνα αυτής της μικρής χώρας που αγκάλιαζεται από την Ιταλία. Το φρούριο κτίστηκε τον 11ο αιώνα και χρησίμευσε ως φυλακή για κάποιο χρονικό διάστημα. Το Guaita είναι ένας από τους τις τρεις πύργους του Αγίου Μαρίνου, που βρίσκεται στις τρεις κορυφές του Monte Titano. Οι πύργοι απεικονίζονται ως εθνική σημαία της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου και το παλτό των όπλων. 

15. Conwy Κάστρο. Ουαλία. 


Το Conwy είναι ένα από τα πιο γνωστά κάστρα χτισμένο από τον Εδουάρδο Α 'τον 13ο αιώνα. Είναι ένα από τα βασικά κάστρα του «δακτυλίου σιδήρου" του βασιλιά των φρουρίων κατασκευάστηκε στην Ουαλία. Το οχυρό ήταν μια πολύ ακριβή επιχείρηση – εκτιμάται ότι ο Edward ξόδεψε £ 15.000 (£ 162.000.000 το 2009) σχετικά με την κατασκευή, η οποία το καθιστά το πιο δαπανηρό κάστρο στην ουαλική ιστορία. Σήμερα το Conwy κηρύσσεται Τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με οκτώ πύργους, με θέα τις εκβολές Conwy, είναι η εικόνα της Βόρειας Ουαλίας.




http://universitas.gr
http://tacoalatipota.blogspot.com

Το χαμένο βιβλίο του Νοστράδαμου. (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Posted: 14 Jun 2011 10:11 AM PDT

Νοστράδαμος. Ίσως ένα απο τα πιο δημοφιλή ονόματα την τελευταία 500ετία που συνεχίζει ακόμα στις μέρες μας να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και μελέτης. Η ικανότητα που είχε να προβλέπει το μέλλον, τον έκανε γρήγορα διάσημο και μάλιστα είχε ένθερμους υποστηρικτές, όπου ανάμεσα τους βρισκόντουσαν... 




...ευγενείς και πρόσωπα του Βασιλικού κύκλου που ζητούσαν προβλέψεις για τα προσωπικά τους, αλλά και για το μέλλον της χώρας.

Στις προφητείες του χρησιμοποιούσε 4στιχα και είναι εκπληκτικό πως προέβλεψε με φοβερή ακρίβεια γεγονότα που συντάραξαν τον πλανήτη αιώνες αργότερα.

Υπολόγιζε την σχέση της Γης μεταξύ των πλανητών και των ουράνιων σωμάτων και σε συνδυασμό με την αστρολογία υπαινισσόταν πως μπορούσε να προβλέψει το μέλλον γύρω απο πρόσωπα και γεγονότα. 

Το χαμένο βιβλίο του Νοστράδαμου ονομάστηκε έτσι γιατί ανακαλύφτηκε πριν λίγα χρόνια σε μια βιβλιοθήκη στην Ρώμη. Έχει το όνομα του συγγραφέα χειρόγραφα, ενώ περίεργο είναι πως αυτήν την φορά δεν υπάρχουν 4στιχα, μα παράξενες εικόνες γρίφων που όταν αποκωδικοποιηθούν δίνουν προφητείες -σύμφωνα με τους ερευνητές- για σημαντικά γεγονότα ενώ υπάρχουν εικόνες που σηματοδοτούν την ακριβή ημερομηνία για το τέλος του κόσμου.

Παρακολουθήστε το παρακάτω ντοκιμαντέρ. (τα συμπεράσματα δικά σας)

Μέρος 1.










http://www.planitikos.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Το μαύρο κουτί που προβλέπει το μέλλον.

Posted: 14 Jun 2011 09:22 AM PDT

Βαθιά μέσα στο υπόγειο μιας σκονισμένης βιβλιοθήκης στην πόλη Edinburgh βρίσκεται ένα μικρό μαύρο κουτί, με μέγεθος όσο δύο πακέτα τσιγάρα, που παράγει τυχαίους αριθμούς σε μια ατελείωτη σειρά. Τι είναι στην πραγματικότητα αυτό το κουτί;





Με μια πρώτη ματιά είναι ένα ασήμαντο εργαλείο. Καλυμμένο με μέταλλο, περιέχει μια καρδιά από microchip όχι πιο πολύπλοκη από αυτά που βρίσκουμε στα σύγχρονα κομπιουτεράκια μας.

Αλλά σύμφωνα με μια αυξανόμενη, σε αριθμό, ομάδα επιστημόνων, αυτό το κουτί έχει εξαιρετικά ασυνήθιστες δυνάμεις. Ισχυρίζονται, ότι είναι το "μάτι" ενός μηχανήματος που είναι ικανό να κοιτάζει προς το μέλλον και να προβλέπει σημαντικά παγκόσμια γεγονότα.Το μηχάνημα φαίνεται να "ένιωσε" το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου τέσσερις ώρες πριν αυτό συμβεί - αλλά με αυτήν την "καταιγίδα" των θεωριών συνομωσίας του καιρού μας, οι ισχυρισμοί αυτοί αντιμετωπίστηκαν με μεγάλο σκεπτικισμό. 

Αλλά τον τελευταίο Δεκέμβριο, το μηχάνημα "ξαναχτύπησε" όταν φάνηκε να προβλέπει το τσουνάμι στην Ν.Α. Ασία λίγο πριν να συμβεί ο τρομερός υποθαλάσσιος σεισμός.

Τώρα, ακόμη και οι πιο αμφισβητίες, αναγνωρίζουν ότι αυτό το μαύρο κουτί έχει αναμφίβολες δυνάμεις.Ο καθηγητής Roger Nelson, επίτιμος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Princeton στις ΗΠΑ είναι ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας πίσω από το φαινόμενο "μαύρο κουτί". Λέει: "Είμαστε ακόμα στην αρχή της προσπάθειας για να καταλάβουμε τι συμβαίνει εδώ".Οι έρευνες αυτής της ομάδας εντάσσονται στο πρόγραμμα "Σχέδιο Παγκόσμια Συνείδηση" το οποίο ξεκίνησε στο ίδιο Πανεπιστήμιο και βρίσκεται στο επίκεντρο ως ένα από τα πιο ασυνήθιστα πειράματα όλων των εποχών. Ο σκοπός του είναι να εντοπίσει εάν όλη η ανθρωπότητα μοιράζεται ένα απλό υποσυνείδητο νου στον οποίον όλοι συνδεόμαστε χωρίς να το συνειδητοποιούμε.Και η μηχανή όπως το "μαύρο κουτί" στο Edinburgh μας έχει βάλει μπροστά σε μια σημαντική πιθανότητα: ότι οι επιστήμονες ίσως έχουν άθελά τους ανακαλύψει ένα τρόπο για να προβλέπουν το μέλλον.Αν και πολλοί μπορεί να θεωρήσουν αυτό το σχέδιο ως έναν "θησαυρό από άνθρακες", έχει τραβήξει την προσοχή 75 αξιόλογων επιστημόνων από 41 διαφορετικά κράτη. Ερευνητές από το Princeton δουλεύουν μαζί με επιστήμονες από την Βρετανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Γερμανία κ.α. Το σχέδιο επίσης είναι το πιο μακρόχρονο από όσα ανάλογα υπήρξαν για την μελέτη της πιθανότητας των υπερφυσικών δυνάμεων."Πολύ συχνά τα υπερφυσικά φαινόμενα "εξατμίζονται" εάν τα μελετάς για πολύ" λέει ο φυσικός Dick Bierman από το πανεπιστήμιο του Amsterdam και συνεχίζει: "Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με το "Σχέδιο Παγκόσμια Συνείδηση". Το αποτέλεσμα είναι πραγματικό. Η μόνη συζήτηση είναι σχετικά με το τι σημαίνει". Το σχέδιο έχει τις ρίζες του στην εξαιρετική εργασία του καθηγητή Robert Jahn από το πανεπιστήμιο του Princeton στην δεκαετία του 1970. Ήταν από τους πρώτους επιστήμονες που πήρε το υπερφυσικό σοβαρά. Προβληματισμένος και περίεργος σχετικά με φαινόμενα όπως η τηλεπάθεια, η τηλεκίνηση και η υπεραισθητική αντίληψη, αποφάσισε να μελετήσει αυτά τα φαινόμενα μέσω των επιστημονικών οργάνων.Ένα τεχνολογικό όργανο ήταν και το "μαύρο κουτί" γνωστό και ως "Γεννήτρια Τυχαίων Αποτελεσμάτων". Αυτό χρησιμοποιούσε την τεχνολογία των υπολογιστών για να παράγει δυο αριθμούς - το ένα και το μηδέν - σε μια τυχαία σειρά.Το πρότυπο αυτό του "κορόνα-γράμματα" μπορούσε να τυπωθεί σε ένα γράφημα. Οι νόμοι των πιθανοτήτων μας διδάσκουν ότι αυτές οι υπολογιστές θα παρήγαγαν ίσους αριθμούς από "ένα" και "μηδέν" - που θα αναπαριστάνονταν σαν μια σχεδόν ευθεία γραμμή στο γράφημα. Κάθε απόκλιση από την ευθεία θα έδειχνε μια απαλή καμπύλη.Στο τέλος της δεκαετίας του 1970 ο καθηγητής Jahn αποφάσισε να ερευνήσει εάν η δύναμη της ανθρώπινης σκέψης μόνο μπορούσε να επηρεάσει με κάποιο τρόπο την μηχανή. Σταματούσε περαστικούς στον δρόμο και τους ζητούσε να συγκεντρώσουν την σκέψη τους πάνω στο μηχάνημα και να προσπαθήσουν να το κάνουν να φέρει περισσότερες "κορόνες" από ό,τι "γράμματα". Αν και φαινόταν παραλογισμός, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά και ποτέ δεν εξηγήθηκαν επαρκώς.Ξανά και ξανά, συνηθισμένοι άνθρωποι αποδείκνυαν ότι ο νους τους μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα της μηχανής και να την κάνει να παράγει άνισα ποσά από "κορόνες" και "γράμματα". Σύμφωνα με τους γνωστούς επιστημονικούς νόμους αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει κι όμως εξακολουθούσε να συμβαίνει.Ο καθηγητής Nelson, εργαζόμενος κι αυτός επίσης στο πανεπιστήμιο του Princeton επέκτεινε την εργασία του Jahn βάζοντας τέτοιες μηχανές σε ομάδες διαλογισμού. Ξανά τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Οι ομάδες συλλογικά μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικές αποκλίσεις από το συνηθισμένο πρότυπο. Μετά από αυτό ο καθηγητής Nelson "κόλλησε".Χρησιμοποιώντας το internet συνέδεσε 40 "γεννήτριες τυχαίων αποτελεσμάτων" από όλο τον κόσμο με τον υπολογιστή του στο εργαστήριό του. Αυτός ο υπολογιστής δουλεύει ασταμάτητα μέρα-νύχτα δημιουργώντας εκατομμύρια διαφορετικά δεδομένα. Τον περισσότερο καιρό το γράφημα στον υπολογιστή μοιάζει με μια ευθεία γραμμή.Αλλά τότε, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1997. κάτι εξαιρετικό συνέβη. Το γράφημα έδειξε μια απότομη κορυφή, καταγράφοντας μια ξαφνική και μαζική αλλαγή στην σειρά των αριθμών καθώς οι μηχανές σε όλο τον κόσμο άρχισαν να αναφέρουν τεράστιες αποκλίσεις από το κανονικό. Η ημέρα είχε και μια σημαντική ιστορική σημασία, επίσης, για άλλον λόγο. Ήταν η ημέρα όπου σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έβλεπαν την κηδεία της πριγκίπισσας Νταιάνα.Ο καθηγητής Nelson ήταν πεπεισμένος ότι αυτά τα δύο γεγονότα σχετιζόταν με κάποιο τρόπο.Μπορεί να συνέλαβε ένα νέο φαινόμενο; Θα μπορούσε η συγκεντρωμένη συναισθηματική διάθεση εκατομμυρίων ανθρώπων στο κόσμο να επηρεάσει τα αποτελέσματα των μηχανών αυτών; Και αν ναι, πως; Ο Nelson δεν μπόρεσε να το εξηγήσει.Έτσι το 1998 μάζεψε επιστήμονες από όλον τον κόσμο για να τον βοηθήσουν στην ανάλυση των δεδομένων του. Αυτοί αποφάσισαν να εμβαθύνουν στο έργο του καθηγητή Jahn και του καθηγητή Nelson. Το "Σχέδιο Παγκόσμια Συνείδηση" είχε γεννηθεί.Από τότε το σχέδιο έχει επεκταθεί μαζικά. Ένα σύνολο από 65 "Αυγά" (όπως ονομάστηκαν αυτές οι γεννήτριες) σε 41 χώρες έχουν στρατολογηθεί για να είναι τα "μάτια" αυτού του σχεδίου.Και τα αποτελέσματα ακολούθησαν να εκπλήσσουν γιατί κατά την διάρκεια του πειράματος τα Αυγά έχουν "νιώσει" μια σειρά σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων, από τον βομβαρδισμό του ΝΑήΟ στην Γιουγκοσλαβία, την τραγωδία με το υποβρύχιο Κουρσκ στην Ρωσία και το θρίλερ με τις εκλογές του 2000 στις ΗΠΑ.Τα Αυγά επίσης εντοπίζουν τακτικά σηματικές παγκόσμιες γιορτές από της Πρωτοχρονιάς.Αλλά το σχέδιο έδωσε το μεγαλύτερό του αίνιγμα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.Καθώς ο κόσμος παρατηρούσε με τρόμο το τι συνέβαινε στη Νέα Τόρκη, κάτι παράξενο συνέβαινε στα Αυγά. Όχι μόνο είχαν "νιώσει" τις επιθέσεις κάτα την διάρκεια των συμβάντων αλλά είχαν ξεκινήσει να δείχνουν κάτι πέρα από το κανονικό, τέσσερις ώρες πριν τα αεροπλάνα χτυπήσουν τους "πύργους".Εμφανίστηκαν να εντοπίζουν ένα συμβάν τεράστιας ιστορικής σημασίας πριν καν αυτό λάβει χώρα."Ήξερα ότι είχαμε μπροστά μας πολύ δουλειά ακόμα" λέει ο καθηγητής Nelson.Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό συμβάν πρόγνωσης. Εικοσιτέσσερις ώρες πριν γίνει ο σεισμός του Δεκεμβρίου του 2004 στη Ν.Α. Ασία, τα Αυγά είχαν δείξει στο διάγραμμα ότι κάτι σημαντικό επρόκειτο να συμβεί.Τι συμβαίνει άραγε; Μπορει το "Σχέδιο Παγκόσμια Συνείδηση" να προβλέπει το μέλλον;Οι κυνικοί θα πουν ότι πάντα θα υπάρχει κάποιο σημαντικό διεθνές γεγονός που μπορεί να μας δικαιολογήσει τις ξαφνικές αποκλίσεις των γραφημάτων των Αυγών. Επίσης, ο κόσμος μας είναι γεμάτος από πολέμους, καταστροφές, τρομοκρατικές ενέργειες και παγκόσμιες γιορτές. Μήπως οι επιστήμονες χάνουν τον χρόνο τους προσπαθώντας να εντοπίσουν πρότυπα με αυτά τα φτωχά στοιχεία τους;Η ομάδα πίσω από τον Σχέδιο επιμένει πως δεν είναι έτσι. Ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιώντας αυστηρές επιστημονικές τεχνικές και ισχυρά μαθηματικά, μπορούν να αποκλείσουν τέτοιες τυχαίες συνδέσεις."Θα θέλαμε πολύ να ανακαλύψουμε ότι έχουμε κάνει λάθη" λέει ο Nelson. "Αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιο, και ούτε κάποιος άλλος. Τα δεδομένα μας δείχνουν καθαρά ότι πιθανότητες να πάρουμε τέτοια αποτελέσματα από τύχη είναι μία στο εκατομμύριο".Ο καθηγητής Chris French, ψυχολόγος και γνωστός Σκεπτικιστής στο Κολέγιο Goldsmiths του Λονδίνου λέει: "Το Σχέδιο αυτό έχει δώσει μερικά πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα που δεν μπορούμε να τα προσπεράσουμε. Συμμετέχω κι εγώ σε μια παρόμοια ομάδα για να δω τι αποτελέσματα θα πάρω. Δεν έχουμε καταφέρει κάτι αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς."Είναι πιθανό - κατά μια θεωρία- ότι ο χρόνος μπορεί να μετακινείται και προς τα πίσω. Κι αν ο χρόνος κινείται μπρος πίσω όπως τα νερά της θάλασσας, ίσως είναι πιθανό να μπορούμε να προβλέψουμε γεγονότα."Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι ο χρόνος μπορεί να κινείται προς τα πίσω"λέει ο καθηγητής Bierman στο Πανεπιστήμιο του Amsterdam."Και αν είναι πιθανό να συμβαίνει στην φυσική, τότε μπορεί να συμβεί και στο νου μας, επίσης." Με άλλα λόγια ο Bierman πιστεύει ότι όλοι είμαστε ικανοί να κοιτάξουμε προς το μέλλον, εάν μπορούσαμε να ξυπνήσουμε τις μυστικές δυνάμεις του νου μας. Και υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για να υποστηριχτεί αυτή η θεωρία.Ο καθηγητής John Hartwell, εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο της Utrecht στην Ολλανδία, ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε στοιχεία ότι οι άνθρωποι μπορούν να διαισθανθούν το μέλλον. Στα μέσα του 1970 συνέδεσε ανθρώπους με μηχανές σκαναρίσματος έτσι ώστε να μπορεί να δει τα εγκεφαλογραφήματά τους.Ξεκίνησε με το να τους δείχνει μια σειρά από προκλητικά σχέδια καρτούν. Όταν έβλεπαν τις εικόνες τα μηχανήματα έδειχναν με τα εγκεφαλικά τους κύματα, ότι τα άτομα επηρεάζονταν πολύ από τις εικόνες. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα εγκεφαλογραφήματα έδειχαν σημαντικές αλλαγές λίγα δευτερόλεπτα πριν εμφανιστούν οι προκλητικές εικόνες. Σαν κάποιοι από αυτούς να προέβλεπαν ότι θα εμφανιστούν τέτοιες εικόνες και αντιδρούσε ο εγκέφαλός τους νωρίτερα. Ήταν ασυνήθιστο και απροσδόκητο.Μετά από 15 χρόνια ο ερευνητής Dean Radin προχώρησε την εργασία του Hartwell. Συνέδεσε ανθρώπους με ένα μηχάνημα που μετρούσε την αντίσταση της επιδερμίδας στον ηλεκτρισμό και η οποία αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματα του ανθρώπου. Με αυτό το μηχάνημα έκανε το ίδιο πείραμα και είδε ότι κάποιοι άνθρωποι αντέδρασαν βιολογικά σαν να έβλεπαν τις εικόνες λίγα δευτερόλεπτα πριν τους τις δείξουν.Ο καθηγητής Nelson πιστεύει ότι αυτά τα πειράματα και ειδικά το "Σχέδιο Παγκόσμια Συνείδηση" έχουν να αποδείξουν κάτι σημαντικότερο από το να προβλέπουν το μέλλον. Μπορούν να αποδείξουν ότι αν και είμαστε διανοητικά πολύ διαφορετικοί και ξεχωριστοί, μοιραζόμαστε κάτι όμως πιο βαθύ και μεγάλο - μια παγκόσμια συνείδηση και ότι ίσως είμαστε συνδεδεμένοι πολύ περισσότερο από ό,τι αντιλαμβανόμαστε.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

http://www.planitikos.com

Video: Άτιμο πράγμα το ποτό, Ρώσος έκανε το Infiniti FX35 του αμφίβι

Posted: 14 Jun 2011 09:04 AM PDT


Άτιμο πράγμα το ποτό ε; Ο συγκεκριμένος Ρώσος μόλις του φύγει το Hangover από τις βότκες που κατέβασε θα αναρωτιέται πως το Infiniti FX35 του έχει γίνει πλέον ενυδρείο.



http://www.autoblog.gr

Όνειρά

Posted: 14 Jun 2011 08:56 AM PDT





"Στα όνειρά μου νάρχεσαι τα βράδια." Η ευχή τής πιο βαθιάς επιθυμίας των ερωτευμένων για αδιάκοπη επικοινωνία. Ποιος, όμως, θα θυμάται το πρωί, αν ο άλλος ήταν εκεί; Περισσότερο από τη μνήμη, το λόγο έχει η εξάσκηση. Ποιον ή ποιους συναντάμε στον ύπνο μας; Πώς θα κρατήσουμε τις ονειρικές σκηνές, που γλιστρούν άπιαστες στα νευρωνικά μας κυκλώματα;


O κόσμος των ονείρων περιέχει ένα σύμπαν πληροφοριών, από τις πιο καθημερινές μέχρι τις βαθύτατα υπερβατικές. Ωστόσο, ενώ εισχωρούμε σ' αυτόν κάθε βράδυ, το πρωί ξυπνάμε έχοντας ξεχάσει συχνά τις λεπτομέρειες του νυχτερινού μας ταξιδιού. Πολλοί άνθρωποι παραπονούνται, μάλιστα, ότι δεν βλέπουν όνειρα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Απλώς δεν τα θυμούνται. Κι όμως, υπάρχει τρόπος για να κρατήσουμε τα δώρα του Μορφέα

Υπάρχει ένα πανεύκολο σύστημα με δοκιμασμένα αποτελέσματα: το να κρατάμε σημειώσεις των ονείρων μας, αμέσως μόλις ξυπνήσουμε. Αν μεταθέσουμε την καταγραφή τους έστω και για ένα λεπτό, το όνειρο κινδυνεύει να ξεθωριάσει. Η πρωινή καταγραφή των ονείρων, είναι η πιο απλή και αποτελεσματική μέθοδος για να τα θυμόμαστε. Δίπλα στο κρεβάτι καλό είναι να υπάρχει πάντα ένα μολύβι κι ένα τετράδιο ονείρων.

Πολλοί θα βρουν πρακτικότερη τη χρήση μαγνητοφώνου. Μ' αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να παρατηρήσει τις διακυμάνσεις της φωνής του. Εάν το όνειρο είναι χαλαρωτικό, η φωνή θ' ακούγεται ήσυχη και ήρεμη. Εάν αντίθετα τ' όνειρο μας ανησύχησε, θα παρατηρήσουμε έναν τόνο ανησυχίας και στη φωνή μας. Αυτή η τεχνική βοηθά όσους βιάζονται το πρωί ή εκείνους, που μέχρι να πιάσουν το μολύβι, έχουν ήδη χάσει αρκετό από το περιεχόμενο του ονείρου τους. Πάντως, βασικό σημείο παραμένει το να μην μετατεθεί η καταγραφή των ονείρων γι' αργότερα. Ούτε καν μερικά λεπτά. Η επιτυχία της μεθόδου εξαρτάται από τη συντομία με την οποία θ' αρχίσουμε να θυμόμαστε τα συναισθήματα μας, μετά το ξύπνημα.

Εάν μετά το ξύπνημα δεν έχουμε καμιά ονειρική ανάμνηση, τότε σημειώνουμε τις πρώτες σκέψεις και συναισθήματα: αισθάνομαι ηρεμία, γαλήνη, ειρήνη, αγωνία ή φόβο. Θεωρείται πολύ χρήσιμο να γράφουμε την ημερομηνία σε κάθε σημείωση κι εάν ξυπνάει κάποιος μέσα στη νύχτα να σημειώνει επίσης την ώρα. Αυτές οι πληροφορίες θα πλαισιώσουν το ονειρικό ημερολόγιο, επιτρέποντας, αργότερα, ν' αντιληφθούμε καλύτερα το μήνυμα του ονείρου.

Κάθε νύχτα ονειρευόμαστε 90 λεπτά, κατά μέσο όρο, διαιρεμένα σε πέντε περίπου όνειρα. Πολλοί που νομίζουν ότι δεν έχουν δει κανένα όνειρο, μοιάζει σαν ν' αγνοούν ένα μέρος της ζωής τους. Η αλήθεια είναι πως επειδή υπάρχει συχνά μια κενή ονειρική φάση (βαθύς ύπνος), ανάμεσα στο τελευταίο όνειρο και τη στιγμή του μηνύματος, δεν είναι πάντα εύκολο να θυμηθούμε ότι ονειρευτήκαμε.

Αν ξυπνήσουμε 20 λεπτά μετά το τέλος του ονείρου, συνήθως δεν έχουμε καμιά ανάμνηση του. Αν ξυπνήσουμε μετά από 15 λεπτά, διατηρούμε μερικές σκηνές. Μετά από 5 λεπτά, το θυμόμαστε πάρα πολύ καλά. Εάν ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια του ονείρου δεν υπάρχει καμιά δυσκολία. Συμβαίνει να ξεχνάμε τα όνειρα μας, όταν ξυπνάμε αρκετά αργότερα από την περίοδο REM (γρήγορες κινήσεις των ματιών) του ύπνου. Η φάση REM του ύπνου, είναι αυτή στην οποία εμφανίζεται το όνειρο και συνοδεύεται από τις γρήγορες κινήσεις των ματιών. Σ' αυτήν βασίζεται μια άλλη τεχνική ανάμνησης των ονείρων, που προϋποθέτει τη γρήγορη αφύπνιση μετά τη φάση REM. Έτσι προλαβαίνουμε να μηνπέσουμε στην επόμενη βαθιά φάση ύπνου, όπου το ονειρικό κύκλωμα είναι σβηστό. Γι' αυτό μπορούμε μια φορά το μήνα να διακόπτουμε τον ύπνο μας κάθε δύο ώρες, είτε εκούσια είτε μ' ένα ξυπνητήρι. Προφανέστατα με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια ενός ονείρου ή στο τέλος του. Ωστόσο δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο περισσότερο από μια φορά το μήνα, επειδή είναι αρκετά αγχογόνος.

Παρ' όλ' αυτά υπάρχουν προικισμένα ή εξασκημένα άτομα που πετυχαίνουν να θυμούνται τα όνειρα τους. Πρόκειται για τους ανθρώπους που έχουν δυνατή φαντασία, φαίνεται πως η γυναίκα ανήκει σ' αυτή την κατηγορία. Εξαιτίας της διευρυμένης διαίσθησης της, θυμάται περισσότερο απ' ό,τι ο άντρας. Οι καλλιτέχνες, επίσης, θυμούνται τα όνειρα τους κι επιπλέον συχνά αντλούν μέσα από αυτά το υλικό των έργων τους. Ο συγγραφέας Robert Stevenson είναι ένα τυπικό παράδειγμα. Ονειρεύτηκε την περίφημη ιστορία του Dr Jekyll και Mr Hyde πριν τη γράψει. Ο Alfred Hitchcock εμπνεύστηκε μερικές κινηματογραφικές του ταινίες από το υλικό των ονείρων του.

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο υποσυνείδητο. Το υποσυνείδητο που σκέφτεται, είναι περισσότερο εστιασμένο και διορατικό απ' ό,τι το συνειδητό. Η γλώσσα και τα πρόσωπα που κατοικούν αυτό τον κόσμο είναι σύμβολα κι εμείς επικοινωνούμε μαζί τους μέσα από τα όνειρα. Γεγονότα ή σκέψεις που θεωρήσαμε δευτερεύοντα ή έλαθαν της συνειδητής προσοχής μας, ξεπροβάλλουν στο όνειρο όχι σαν λογική σκέψη, αλλά σαν μια εικόνα συμβολική, γράφει ο Καρλ Γιουνγκ. Σύμβολα κοινά σ' όλη την ανθρωπότητα, αρχέτυπα που εμφανίζονται με ατομικό τρόπο και που γι' αυτό χρειάζεται κλειδί για την ερμηνεία τους. Η μελέτη των συμβόλων αποκρυπτογραφεί το όνειρο, αποκαλύπτοντας στο συνειδητό το περιεχόμενο του υποσυνείδητου χώρου. Κι από εδώ αρχίζει η μύηση. Η σύνδεση συνειδητού και υποσυνείδητου, σαν ενοποιητική διαδικασία, εισάγει τον αναζητητή στο συλλογικό υποσυνείδητο. Το ατομικό υποσυνείδητο εκτός από την προσωπική του ιστορία, που είναι περιοδικό φαινόμενο (γέννηση-θάνατος), περιέχει κυρίως το συλλογικό υποσυνείδητο. Αυτό είναι αενάως παρόν, από τότε που εμφανίστηκαν στον πλανήτη ανθρώπινα όντα. Περιέχει το φυλετικό πνεύμα του οποίου στοιχεία επιλέγει το άτομο για να αναπτύξει το ένστικτο του, τη διαίσθηση του, τη σκέψη και τη συμπεριφορά του. Το γεγονός ότι ο άνθρωπος σκέφτεται και δρα σύμφωνα με το φυλετικό πνεύμα τον κάνει συμμέτοχο στη φυλή του, γράφει ο Ρούντολφ Στάινερ ιδρυτής της Ανθρωποσοφικής Εταιρίας. Γι' αυτό και τα προσωπικά ιδανικά ή τα πρότυπα ζωής, μπορούν να υπερβαίνουν την εθνική πολιτιστική κληρονομιά και να έχουν πανανθρώπινο χαρακτήρα.

Έτσι, μέσα από την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων του ονείρου έχουμε πρόσβαση στο ατομικό υποσυνείδητο. Από εκεί η Γνώση, που είναι και μύηση, ανοίγει την πόρτα στο συλλογικό υποσυνείδητο και στην... ενοποίηση των διαφορών. Ή αλλιώς, στην εξέλιξη της συνειδητότητας.

Στον κόσμο του ονείρου δεν είναι η εικόνα που μετράει, αλλά η Ιδέα. Η εικόνα είναι η απεικόνιση της Ιδέας, που γίνεται σύμβολο και αρχέτυπο.Στην ουσία ένας καλλιτέχνης, ένας εφευρέτης, είναι κάποιος που μπαίνει στον κόσμο των ιδεών. Συλλαμβάνει την Ιδέα και μετά τη μορφοποιεί στο νου του. Αυτή τη νοητική εμπειρία, όταν ξυπνήσει αργότερα, την υλοποιεί. Όλοι μας είμαστε, σε κάποιο βαθμό ο καθένας, είτε καλλιτέχνες είτε εφευρέτες. Και οι Ιδέες συχνά ονομάζονται ενόραση ή πνευματική όραση. Οι μυημένοι κι αυτοί που ονειρεύονται, μπορούν να έχουν πρόσβαση σ' αυτές, έτσι κι αλλιώς. Αυτό εξηγεί και το πλήθος των μηνυμάτων για σωματικές ασθένειες, για θεραπείες ή λύσεις ακόμα και... μαθηματικών εξισώσεων (όνειρα Poincare, Descartes κι άλλων επιστημόνων). Εκείνοι που επεξεργάζονται τα όνειρα τους, είναι σαν να καλλιεργούν τον κήπο του νου τους σ' ένα υπέρ-επίπεδο συνειδητότητας. Επιστρέφοντας στο ξύπνιο κομίζουν πληροφορίες, γνώσεις και... νέες ικανότητες ή νέους νευρώνες!

Κάποτε ο Θεμιστοκλής, επικηρυγμένος από την πόλη του, είχε καταφύγει σε μια μικρή Αιολική πόλη στις Αίγες, στο σπίτι του Νικογένους. Ένα βράδυ αφού εκοιμήθη, του εφάνη ότι είδε στ' όνειρο του να περιτυλίσσεται ένας δράκων επάνω εις την γαστέραν του και να σύρεται προς τον τράχηλον. Καθώς όμως ήγγισε το πρόσωπο του, έγινε αετός και αφού τον περιέβαλλε με τα πτερά του τον εσήκωσε υψηλά και τον μετέφερε εις μεγάλην απόστασιν' έπειτα ενεφανίσθη κάποιο χρυσό κηρύκειον και τον ετοποθέτησεν ασφαλώς επάνω εις αυτό και έτσι ο Θεμιστοκλής απηλλάγη από ένα μεγάλο φόβο κι από την ταραχή η οποία τον κατείχε.

Εάν το όνειρο είναι εμπειρία, κι αν περιέχει κάποιο μήνυμα από τα ανώτερα τμήματα του ψυχισμού, τότε μοιάζει με το (θείο) δαιμόνιο του Σωκράτη. Κι αν δεν έχουμε κάποιο άλλο δαιμόνιο για να τσιμπάει ή να αφυπνίζει τα παροπλισμένα ανώτερα τμήματα του εαυτού μας, τότε μπορούμε να έχουμε ένα κι αυτό είναι το όνειρο.

Σε πολλούς θα φανεί ότι καταδυόμενοι στον ονειρότοπο θα συναντήσουμε πολλά και απρόβλεπτα πρόσωπα και καταστάσεις. Δράκους, κηρύκεια ή ανεξήγητα συναισθήματα. Μερικά από αυτά θα μας σαγηνεύσουν κι άλλα θα μας τρομάξουν, επειδή δεν υποπτευόμαστε την ύπαρξη τους. Αν όμως τολμήσουμε να τ' αγγίξουμε, τότε αυτά τα ίδια στοιχεία θα ξυπνήσουν μέσα μας άλλες διαστάσεις. Η περιορισμένη ύπαρξη μας, θα νιώσει να διευρύνεται. Ακόμα και οι αντιθέσεις των συναισθημάτων και των ιδεών αφομοιώνονται. Αυτός ο μετασχηματισμός των αντιθέτων που διαιρούσε τον ψυχισμό, τώρα, μέσα από μια ενοποιημένη αντίληψη, οδηγεί στην ανάδυση των δυνάμεων που περιέχει ο υποσυνείδητος χώρος. Η πολλαπλότητα και η αντίθετη κατεύθυνση της εγρήγορσης με τον ύπνο και του συνειδητού με το υποσυνείδητο, κινούνται ως ένα λειτουργικό σύνολο. Έτσι, πλησιάζουμε τον πυρήνα των αρχέγονων δυνατοτήτων μας. Ο Π.Ο. Μάρτιν γράφει: στην άγνωστη περιοχή που βρίσκεται από την άλλη μεριά του συνειδητού, δρουν δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν κατά καιρούς να διοχετευθούν στον ανθρώπινο κόσμο μας με ζωογόνο επίδραση.

Δεν είναι περίεργο που, στην επαφή με την πρωινή ονειρική ανάμνηση, το συνειδητό, αμύητο και αβοήθητο, νιώθει σε κίνδυνο και τα θεμέλια του να τρίζουν. Το δημιουργικό σε αμύητα χέρια ή συνειδήσεις, γίνεται κάποτε και επικίνδυνο. Μόνο η ίδια η θέληση μπορεί να κάνει τη μνημονική άσκηση να αποδώσει τους αμύθητους θησαυρούς του εσωτερικού εαυτού στον εξωτερικό, τον ξύπνιο. Το γνήσιο ενδιαφέρον γι' αυτό το εσώτερο τμήμα ζωής μας, θα μυήσει το συνειδητό.

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ

1. Πριν πάτε για ύπνο τη νύχτα, πείτε στο υποσυνείδητο σας το πρόβλημα που θέλετε να επεξεργαστείτε. Εάν έχετε συνειδητοποιήσει ότι έχετε ένα δάσκαλο, ένα φύλακα άγγελο ή μια υπερφυσική δύναμη που σας προστατεύει, ζητήστε τους να σας βοηθήσουν να βρείτε μια απάντηση.

2. Αναπτύξτε τη συνήθεια να καταγράφετε κάτι, κάθε μέρα μόλις ξυπνάτε. Όλες οι νέες συνήθειες χρειάζονται περίπου 21 μέρες για να αναπτυχθούν, γι' αυτό συνηθίστε τον εαυτό σας να καταγράφει κάτι για 21 μέρες. Ακόμα κι αν δεν θυμάστε τα όνειρα σας, γράψτε κάτι αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Να θυμάστε ότι τα συναισθήματα, είναι εξίσου σημαντικά για την ερμηνεία των ονείρων, όσο είναι οι εικόνες και οι λέξεις. Στην πραγματικότητα αποκαλύπτουν ένα μεγάλο μέρος από το όνειρο. Το ιδανικό είναι να ξυπνάτε, γνωρίζοντας την ερμηνεία του ονείρου. Αλλά αν τίποτα απ' αυτά δεν σας συμβαίνει, τότε γράψτε κάτι, έστω και πολύ απλό όπως, δεν θυμάμαι κανένα όνειρο μου σήμερα. Ό,τι γράφετε δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ίδια η πράξη του ότι γράφετε, επειδή έτσι ασκείτε το υποσυνείδητο σας να σας δίνει κάτι για να γράψετε.

3. Να έχετε πάντα ένα μολύβι κι ένα τετράδιο ή ό,τι άλλο σας διευκολύνει (π.χ. μαγνητόφωνο), δίπλα στο κρεβάτι σας. Ειδικά όταν αρχίζετε να αναπτύσσετε τη μέθοδο να θυμάστε τα όνειρα σας, χρειάζεται να τα καταγράφετε αμέσως μόλις ξυπνάτε. Τα όνειρα γλιστρούν γρήγορα έξω από τη μνήμη, συχνά μέσα σε δευτερόλεπτα αφότου ξυπνήσουμε.

4. Ασκείστε τον εαυτό σας να ξυπνάει πριν από το ξυπνητήρι. Το σοκ από τον ήχο του ή η μουσική και η ομιλία του ραδιοφώνου, μπορούν να είναι η αιτία να ξεχάσετε αυτό που ονειρευόσαστε όταν ξυπνούσατε. Με το να δώσετε στον εαυτό σας την εντολή να ξυπνήσει κάποια συγκεκριμένη ώρα, κάνετε το υποσυνείδητο σας να σας ξυπνήσει μερικά λεπτά πριν από το ξυπνητήρι.

5. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τα όνειρα σας μετά από έναν υπνάκο - βάλτε ένα ξυπνητήρι 20 ή 30 λεπτά αφού ξαπλώσετε. Παρ' όλο που αυτό φαίνεται να αντιφάσκει με τα προηγούμενα, ωστόσο ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Μερικές από αυτές τις τεχνικές, μπορεί να μην ισχύουν για όλους.

6. Δώστε εντολή στη μνήμη σας να επαναφέρει την ανάμνηση των ονείρων σας μόλις ξυπνήσετε. Κι αυτό είναι επίσης μια άσκηση. Πρέπει να τη δουλέψετε καλά, προτού την κατακτήσετε. Σκεφτείτε τη μνήμη σας σαν ένα μυ που πρέπει να ασκηθεί για να δυναμώσει. Πραγματικά αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν το επαναλαμβάνετε συστηματικά.

7. Εάν οι παραπάνω τεχνικές δεν πιάνουν σε σας, δοκιμάστε την αντεστραμμένη ψυχολογία. Δώστε στον εαυτό σας την οδηγία να μη θυμάται κανένα όνειρο. Μερικές φορές το υποσυνείδητο είναι διεστραμμένο και αρνείται να κάνει ό,τι του λέτε. Γι' αυτό πείτε του να μην κάνει αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνει.

8. Διαβάστε κάτι πνευματικό πριν κοιμηθείτε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανάδυση κάποιων αναφορών του υποσυνείδητου χώρου, σχετικών με την καθημερινή σας ζωή, που γεμίζουν ενδεχομένως τα ονειρικά σας μηνύματα και που θα σας βοηθήσουν να τις χειριστείτε.

9. Πριν πάτε για ύπνο, σιγοτραγουδήστε μια ιερή λέξη, για να αφυπνίσετε την ετοιμότητα σας, όπως: Αμήν, Ομ, Μάνα, Χου. Το ίδιο μπορεί να εφαρμοστεί και για την προηγούμενη τεχνική αρ. 8.

10. Εάν τελικά θυμηθείτε ένα συναίσθημα και δεν έχετε καμιά άλλη ανάμνηση ονείρου, προσπαθήστε να φανταστείτε μια κατάσταση που θα μπορούσε να σας δημιουργήσει αυτό το είδος συναισθήματος. Σ' αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε να βρείτε τα ίχνη μνήμης του ονείρου σας. Κάτι που φαντάζεστε, μπορεί να φέρει πίσω ένα κομμάτι του ονείρου.

11. Προσπαθήστε να φανταστείτε μια ευχάριστη ή συνηθισμένη έκφραση για ποικίλες συγκινήσεις και εμπειρίες. Με το να φαντάζεστε πώς μπορείτε να εικονοποιήσετε αυτές τις εκφράσεις, μπορεί να συλλάβετε μια ανάμνηση ενός περασμένου ονείρου.

Είναι σίγουρο πως αν κάποιος, που συνήθως ξεχνά τα όνειρα του, υιοθετήσει στην πράξη μια από αυτές τις τεχνικές, θα πετύχει να ζήσει το άλλο κομμάτι της ύπαρξης του, τόσο πλούσιο σε πληροφορίες και τόσο μυστηριώδες.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά σας να παίξετε. Τα γράμματα σας και οι ερμηνείες των ονείρων σας είναι καλοδεχούμενες. Ωστόσο κανένα όνειρο δεν μπορεί να απαντηθεί μέσα από ένα μοναδικό κλειδί ερμηνείας. Επειδή πάντα το κάθε όνειρο έχει μια μοναδική ψυχική οργάνωση, εκτός από τα μεγάλα και πολύ σπάνια προφητικά όνειρα. Αυτά πρέπει να ανακοινώνονται για να μεταφέρουν καινα διαδώσουν το μήνυμα που θαγγίξει αυτούς που πρέπει να το ακούσουν.

Και μέσα στον κόσμο όλοι ονειρεύονται ότι είναι αυτό που είναι, αν και κανείς δεν το υποπτεύεται.



http://strange-area.blogspot.com

Μετενσάρκωση: Έχουμε γεννηθεί ξανά;

Posted: 14 Jun 2011 08:51 AM PDT


Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αναρωτηθεί:
* Έχω γεννηθεί ξανά;
* Έχω ζήσει στο παρελθόν δεκάδες άλλες ζωές;
* Ή είναι η ζωή μου μια μοναδική ευκαιρία ύπαρξης ανάμεσα στις αναρίθμητες ζωές άλλων ανθρώπων που έζησαν, ζουν και θα ζήσουν;


Τα δύο τρίτα του πληθυσμού της γης πιστεύουν (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) ότι ο άνθρωπος δε ζει μόνο μία ζωή, αλλά πεθαίνει και γεννιέται ξανά σε μία συνεχή διαδικασία επαναγεννήσεων που χάνεται στο μακρινό παρελθόν. Είναι γεγονός ωστόσο, πως δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν κάτι τέτοιο όντως ισχύει, εφόσον η σκοτεινή άβυσσος που προηγείται της γέννησής μας και που μας αγκαλιάζει με το θάνατό μας, αποτελεί μία άβυσσο μυστηρίου, μία μακρινή χώρα που κερνάει τους επισκέπτες της, το «νερό της λήθης».

Ο άνθρωπος όμως δεν μπορεί να δεχτεί ούτε καν αυτά τα όρια με τα οποία τον περιορίζει ο θάνατος. Θέτει ερωτήματα, ερευνά και προσπαθεί να ρίξει φως, ακόμα και στην απροσπέλαστη άβυσσο από την οποία προήλθε και η οποία τον περιμένει. Η θεωρία της μετενσάρκωσης αποτέλεσε αδιαμφισβήτητη πίστη για πολλούς πολιτισμούς στο παρελθόν και είναι ενσωματωμένη σε πολλά θρησκευτικά δόγματα του παρόντος. Ακόμα και για τους ανθρώπους που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, η μετενσάρκωση αποτελεί μία έντονα αμφισβητούμενη υπόθεση, υπάρχουν στοιχεία από έρευνες που θα μπορούσαν τουλάχιστον να τους προβληματίσουν για το αντίθετο.

Η περίπτωση της μικρής Ινδής από το Delhi

Το 1926 γεννήθηκε στο Δελχί ένα κορίτσι που λεγόταν Shanti Devi. Σχεδόν από τα τρία της χρόνια άρχισε να θυμάται λεπτομέρειες από μία προηγούμενη ζωή της στην πόλη Muttra, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από τον τόπο όπου είχε γεννηθεί. Δήλωσε πως την έλεγαν Lugdi, πως γεννήθηκε το 1902, άνηκε σε μία συγκεκριμένη κάστα και πως ήταν παντρεμένη με έναν έμπορο υφασμάτων που τον έλεγαν Kedar Nath Chaubey. Είπε επίσης πως γέννησε ένα αγόρι και πως πέθανε 10 ημέρες μετά από τη γέννα. Όταν η Shanti Devi έφτασε στην ηλικία των 9 χρόνων, η οικογένειά της άρχισε μία έρευνα για να διαπιστώσει εάν όντως υπήρχε κάποιος άντρας με το όνομα που είχε πει η Shanti, στην πόλη της Muttra. Βρέθηκε ένας άντρας με αυτό το όνομα και τους έγραψε ένα γράμμα που επιβεβαίωνε όσα είχε δηλώσει η μικρή Ινδή.

 Ακολούθως, έστειλε έναν συγγενή του στο σπίτι της μικρής και ενώ ο άνθρωπος αυτός καθόταν με την οικογένεια του κοριτσιού, ο Kedar Nath Chaubey εμφανίστηκε χωρίς να τους έχει προειδοποιήσει. Η Shanti Devi αναγνώρισε και τους δύο αυτούς ανθρώπους. Μετά, εξετάστηκε η πιθανότητα, εάν η μικρή είχε βρεθεί στη Muttra στην παρούσα ζωή της και εάν είχε μάθει τις πληροφορίες αυτές από κάποιον που ζούσε εκεί. Προέκυψε πως δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, εφόσον η μικρή Shanti δεν είχε φύγει ποτέ από το Δελχί.

Το 1936 οργανώθηκε μία επιτροπή για να συνοδεύσει το κορίτσι που επισκέφτηκε τη Muttra, ώστε να διαπιστώσει εάν η κοπέλα αναγνώριζε ανθρώπους και μέρη από την πόλη αυτή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της έγινε φανερό, πως δεν ήταν μόνο σε θέση να αναγνωρίζει ανθρώπους, αλλά και πως μπορούσε να δείξει στην επιτροπή τη διαδρομή που οδηγούσε στο σπίτι του Kedar Nath Chaubey. Αναγνώρισε επίσης το σπίτι, παρόλο που το είχαν βάψει με άλλο χρώμα μετά από το θάνατο της Lugdi. Μπορούσε ακόμα να απαντήσει σωστά σε διάφορες ερωτήσεις που αφορούσαν το εσωτερικό του σπιτιού, τις ντουλάπες, κ.λπ.

Αναγνώρισε τους γονείς της Ludgi ανάμεσα από ένα πλήθος 50 ανθρώπων. Ακόμα περισσότερο εντυπωσιακή ήταν η δήλωσή της, πως είχε θάψει σε κάποιο σημείο χρήματα. Όταν σκάψανε στο σημείο που υπέδειξε η κοπέλα και δε βρήκαν τίποτα, ο Kedar Nath Chaubey παραδέχτηκε, πως είχε ήδη βρει τα χρήματα μετά από το θάνατο της γυναίκας του. Τέλος, ανακαλύφθηκε πως η Shanti Devi χρησιμοποιούσε στην παιδική της ηλικία γλωσσικές εκφράσεις, που ήταν χαρακτηριστικές στη διάλεκτο της περιοχής της Muttra, πράγμα το οποίο είχε εντυπωσιάσει όσους την είχαν ακούσει. Συνολικά, είχε κάνει 24 συγκεκριμένες και επαληθευμένες δηλώσεις, που αφορούσαν την περασμένη ζωή της Lugdi.

Ο Ian Stevenson και η επιστημονική έρευνα για τη μετενσάρκωση

Ο Ian Stevenson, ψυχίατρος από το Charlottesville της Virginia, ο οποίος στο παρελθόν διατέλεσε επικεφαλής του ψυχιατρικού τμήματος στο πανεπιστήμιο της Virginia, αφιερώθηκε τα τελευταία 40 χρόνια στην επιστημονική τεκμηρίωση των αναμνήσεων από προηγούμενες ζωές παιδιών από όλο τον κόσμο, έχοντας μελετήσει παραπάνω από 2500 τέτοιες περιπτώσεις. Πολλοί ερευνητές, ακόμα και σκεπτικιστές, συμφωνούν πως αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη της μετενσάρκωσης.

Ο Δρ. Stevenson ξεκίνησε την έρευνά του για την πιθανότητα ύπαρξης της μετενσάρκωσης το 1960, όταν άκουσε για μια περίπτωση στη Σρι Λάνκα, όπου ένα παιδί ισχυριζόταν ότι θυμόταν την περασμένη του ζωή. Εξέτασε εξονυχιστικά την περίπτωση ρωτώντας το παιδί και τους γονείς του, όπως επίσης και τους ανθρώπους, για τους οποίους ισχυριζόταν το παιδί ότι ήταν οι γονείς του στην περασμένη του ζωή. Αυτό τον οδήγησε στην πεποίθηση ότι πιθανότατα η μετενσάρκωση αποτελεί μία πραγματικότητα. Όσο περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις μελετούσε, τόσο περισσότερο αυξανόταν το ενδιαφέρον του γι' αυτό το άγνωστο πεδίο, το οποίο μέχρι προσφάτων χρόνων είχε ξεγλιστρήσει από την επιστημονική παρατήρηση. Σκοπός του ήταν να μπορέσει να ελέγξει την ισχύ της υπόθεσης της μετενσάρκωσης με επιστημονικό τρόπο.

Μέχρι σήμερα, ο Δρ Stevenson είναι ο σημαντικότερος επιστήμονας ερευνητής για την τεκμηρίωση της μετενσάρκωσης και το έργο του αποτελεί βιβλιογραφική πηγή για ένα πολύ μεγάλο πλήθος ερευνητικών εργασιών, που ασχολούνται με το θέμα αυτό. Εκτός από τις περιπτώσεις ατόμων που θυμούνται προηγούμενες ζωές τους και οι οποίοι έχουν γεννηθεί σε χώρες, όπου το δόγμα της μετενσάρκωσης είναι ευρέως διαδεδομένο, ο Stevenson μελέτησε και περιπτώσεις τέτοιες από την Ευρώπη, που οι άνθρωποι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την ιδέα αυτή. Σημαντικότατη είναι η συνεισφορά του στη μελέτη περιπτώσεων που αφορούν αναμνήσεις μικρών παιδιών.
Από τις μελέτες του εξήγαγε το συμπέρασμα, πως μία τυπική περίπτωση παιδιού που θυμάται την προηγούμενη ενσάρκωσή του, ακολουθεί το παρακάτω μοτίβο:

* Αρχίζοντας από την ηλικία των 2 έως 4 χρόνων, το παιδί θυμάται αυθόρμητα λεπτομέρειες από την προηγούμενη ζωή του.

* Το πλήθος και η καθαρότητα των δηλώσεων του παιδιού αυξάνονται μέχρι την ηλικία των 5 έως 6 χρόνων, όπου το παιδί αρχίζει να μιλάει λιγότερο για τις αναμνήσεις αυτές.

* Στην ηλικία των 8 χρόνων, οι αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή αρχίζουν να εξασθενούν.

* Το παιδί παρουσιάζει αναίτια συμπεριφορά που ταιριάζει με τις συνθήκες ζωής του ανθρώπου που ήταν στην προηγούμενη ζωή του, όπως φοβίες ή ιδιαίτερες προτιμήσεις και ορέξεις.

* Σε πολλές περιπτώσεις το παιδί έχει κάποιο σημάδι ή γενετική ανωμαλία, που αντιστοιχεί σε σημεία του σώματος, όπου ως προηγούμενη ζωή είχε δεχτεί κάποιο θανάσιμο τραύμα. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δηλώνουν πως θυμούνται πως μετενσαρκώθηκαν, αναφέρουν πως είχαν βίαιο θάνατο που δεν έχει διαγραφεί από τη μνήμη τους.

* Σε μερικούς πολιτισμούς το άτομο που πρόκειται να «μετενσαρκωθεί», προβλέπει την επόμενη ενσάρκωσή του, ή μπορεί μία μητέρα που περιμένει να γεννήσει ένα παιδί, να δει ένα όνειρο που να δηλώνει πως ο προηγούμενος άνθρωπος σκοπεύει να μετενσαρκωθεί στο παιδί.

* Μετά την ηλικία των 10 χρόνων, τα παιδιά που αναφέρουν πως θυμούνται την προηγούμενή τους ζωή, εξελίσσονται κανονικά.

Ο Ian Stevenson συνέλεξε πάνω από 2500 αναφορές για μετενσάρκωση, τις οποίες συγκέντρωσε σε μία βάση δεδομένων για περαιτέρω ανάλυση. Καθόρισε πως για να ενταχθεί μία περίπτωση μετενσάρκωσης στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων, θα πρέπει να παρουσιάζει τουλάχιστον 2 από 6 βασικά χαρακτηριστικά:

1. πρόβλεψη επανενσάρκωσης ή προθανάτια δήλωση από το άτομο που προηγήθηκε της παρούσας ενσάρκωσης.
2. όνειρα που ανακοινώνουν την παρούσα ενσάρκωση, που βλέπει είτε η μητέρα του παιδιού της τωρινής ενσάρκωσης, ή κάποιος συγγενής του προηγούμενου προσώπου.
3. λεκτική αναφορά σε αναμνήσεις.
4. συμπεριφορά που παραπέμπει σε συγκεκριμένες αναμνήσεις.
5. αναγνώριση ανθρώπων και τοποθεσιών.
6. ιδιαίτερα γενετικά σημάδια ή γενετικές δυσπλασίες και ατέλειες, που σχετίζονται με τραύματα ή σημάδια του σώματος που είχε το άτομο της προηγούμενης ενσάρκωσης.

Πέρα από τα παραπάνω κριτήρια του Stevenson, υπάρχει ένας αριθμός καταστάσεων και χαρακτηριστικών ανθρώπων, που συντελούν περισσότερο ή λιγότερο στην υπόθεση ότι μπορεί να σχετίζονται με μία προηγούμενη ενσάρκωση. Κάποιες από αυτές τις καταστάσεις και τα χαρακτηριστικά είναι, οι αμφιβολίες που σχετίζονται με την σεξουαλική ταυτότητα κάποιου ανθρώπου, οι εμπειρίες τύπου Deja vu, οι περιπτώσεις παιδιών θαυμάτων καθώς και ιδιοφυών ηλιθίων, η περίπτωση της ξενογλωσσίας, της ικανότητας δηλαδή ενός ανθρώπου να μιλάει ή να γράφει σε μία γλώσσα που δεν έχει διδαχτεί ποτέ, το ανεξήγητο αίσθημα «αγάπης» ή «μίσους» απέναντι σε έναν άνθρωπο που είναι παντελώς άγνωστος και τέλος οι πολλαπλές προσωπικότητες και η σχιζοφρένεια.




http://strange-area.blogspot.com
http://strange-files.blogspot.com

Χάρτινα ζώα..

Posted: 14 Jun 2011 08:48 AM PDT


Εντυπωσιακό..















rokakias.gr

http://friendshipiseverything.blogspot.com

Χειρουργούσαν και οι Νεολιθικοί άνθρωποι.

Posted: 14 Jun 2011 08:43 AM PDT


Πριν από περίπου 6.900 χρόνια (4.900 π.Χ.), οι Νεολιθικοί αγρότες της Ευρώπης είχαν πολύ πιο εξελιγμένες ιατρικές γνώσεις από ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, σε βαθμό που έκαναν...
χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ανασκαφή ενός τάφου 70 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.


Ο χειρουργός, ντυμένος με δέρμα κατσίκας ή προβάτου, κρατώντας μια ακονισμένη πέτρα και χρησιμοποιώντας κάποια φυτική αναισθητική ουσία, ακρωτηρίασε το αριστερό χέρι του ηλικιωμένου "ασθενούς" του με επιτυχία. Η επέμβαση φαίνεται να έγινε με συνθήκες αντισηψίας, το κόψιμο ήταν "καθαρό" και στη συνέχεια ο "γιατρός" περιποιήθηκε το τραύμα. Αυτό ακριβώς πιστεύουν οι επιστήμονες ότι συνέβη, με βάση όσα ανακάλυψαν ένα τάφο της πρώιμης νεολιθικής εποχής, στην περιοχή Μπιτιέ-Μπουλανκούρ, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Προληπτικής Αρχαιολογικής Έρευνας (INRAP) της Γαλλίας.

Η αποκάλυψη, υπό την αρχαιολόγο Σεσίλ Μπικέ-Μαρκόν, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Antiquity" (Αρχαιότητα), οδηγεί πλέον σε μια επαναξιολόγηση της ιστορίας της χειρουργικής, καθώς πρόσφατα οι ερευνητές ανακάλυψαν δύο ακόμα ενδείξεις για νεολιθικούς ακρωτηριασμούς, στη Γερμανία και την Τσεχία, σύμφωνα με τους "Τάιμς του Λονδίνου". Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι οι νεολιθικοί "γιατροί" έκαναν τρυπανισμούς του κρανίου, όχι όμως και ακρωτηριασμούς. Σύμφωνα με τους γάλλους ερευνητές, "φαίνεται πως οι πρώτοι ευρωπαίοι γεωργοί ήσαν ικανοί για αρκετά εξελιγμένες χειρουργικές πράξεις".


Ο τάφος που μελετήθηκε στη νέα έρευνα, πρέπει να ανήκε σε σημαίνον πρόσωπο, καθώς είχε μήκος δύο μέτρων (μεγαλύτερος από άλλους), και περιείχε ένα τσεκούρι και τα υπολείμματα ενός νεαρού ζώου, ενδεικτικά για το υψηλό "στάτους" του.

Μια σειρά από βιολογικά, ακτινολογικά και άλλα τεστ έδειξαν ότι το χέρι του είχε αποκοπεί με σκόπιμη και επιτυχή επέμβαση. Πιθανώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, είχε τραυματιστεί σε μάχη ή από ζώο ή από πέσιμο και κρίθηκε αναγκαίος ο ακρωτηριασμός του. "Δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτοί που έκαναν την επέμβαση, ήσαν γιατροί με τη σημερινή έννοια, παρόλα αυτά είχαν προφανώς ιατρικές γνώσεις", δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας Σεσίλ Μπικέ-Μαρκόν.


Σχεδόν σίγουρα, ως νυστέρι χρησιμοποιήθηκε κάποιος πυρόλιθος, ενώ ο ασθενής ίσως είχε πάρει το παραισθησιογόνο φυτό "ντατούρα" για να μην νιώθει τον πόνο του. Φυτά, όπως η φασκομηλιά, πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν για το καθάρισμα της πληγής, καθώς η σύγχρονη έρευνα δεν έδειξε οποιαδήποτε μόλυνση στην περιοχή του ακρωτηριασμού. Τα τεστ επίσης αποκάλυψαν ότι ο ακρωτηριασθείς, αν και υπέφερε από οστεοαρθρίτιδα, έζησε για μήνες ή και χρόνια μετά την επέμβαση, ενώ δεν έπαψε να αποτελεί μέλος της κοινότητάς του.



http://www.otherside.gr
http://friendshipiseverything.blogspot.com

Ο Πρόεδρος Ομπάμα.. Ναί στους γκέι στον στρατό των ΗΠΑ! ( βίντεο πολύ γέλιο )

Posted: 14 Jun 2011 07:07 AM PDT

Ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοινώνει στη Γερουσία πως από δω και στο εξής οι γκέι θα μπορούν να κατατάσσονται στον Αμερικανικό Στρατό.Χωρίς να φοβούνται να εκφράσουν την διαφορετικότητα τους!Κάποιοι στρατιωτικοί παγώνουν στο άκουσμα της ανακοίνωσης άλλοι όμως δεν κρατιούνται!!
Δείτε το βίντεο...







http://clikare.blogspot.com

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό...... αν τας πας καλά με την θάλασσα.!

Posted: 14 Jun 2011 07:01 AM PDT


Πως και πόσα χρήματα θα χρειαστώ;

Ατελείωτες ώρες στην θάλασσα, με θέα τον γαλάζιο ορίζοντα, τη νύχτα ουρανό και αστέρια. Νωρίς το πρωί μία κούπα καφέ, μαγιό για πυτζάμα και μετά βουτιά στα βαθιά.
Μόνο εσύ και οι κολλητοί σου, σε κόλπους απόμερους, μυστικούς από τους πολλούς κι όμως στα πιο δημοφιλή νησιά....


Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό..... αν τας πας καλά με την θάλασσα, αποτελούν τρόπο ζωής, τον οποίον ωστόσο δε μπορούν να ακολουθήσουν όλοι.

Ο λόγος δεν είναι πρωτίστως οικονομικός: Παρακάτω θα δούμε ότι το κόστος ενοικίασης ιστιοπλοϊκού πιθανώς να μην ξεπερνά αυτό που έτσι κι αλλιώς υπολογίζουμε για τις διακοπές μας –αν έχουμε την δυνατότητα να πάμε διακοπές. Το ιστιοπλοϊκό θέλει «δουλειά» -ειδικά αν είναι η παρέα που θα αναλάβει θέματα πλεύσης, καθαριότητας, μαγειρέματος. Επιπλέον, τέτοιου είδους διακοπές απαιτούν πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στους «ναυτεπιβάτες», καθώς το περιβάλλον του σκάφους είναι αρκετά περιορισμένο. Τέλος, με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να μην είναι πάντα τόσο ακριβείς, πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος για ενδεχόμενες… περιπέτειες.

Όλα αυτά, όμως, δεν δείχνουν να επηρεάζουν τους λάτρεις του σπορ, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι Έλληνες. Όπως μας ενημερώνουν οι σχετικές τουριστικές εταιρίες, 8 στους 10 ενοικιαστές ιστιοπλοϊκών σκαφών είναι ξένοι τουρίστες, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο. Για την φετινή high-season μάλιστα τα περισσότερα σκάφη είναι ήδη κλεισμένα.

Νοικιάζοντας ιστιοπλοϊκό
Συνήθως στην διαδικασία ενοικίασης ιστιοπλοϊκού σκάφους για διακοπές θα μπει κάποιος που έχει ήδη δίπλωμα ιστιοπλοΐας (bareboat sailing) –είναι άλλωστε πιο συμφέρον, καθώς δεν θα χρειάζεται να μισθωθεί skipper. Επιπλέον, η νέα νομοθεσία επιτρέπει την ενοικίαση σκάφους μόνο αν τουλάχιστον ένα άτομο διαθέτει το συγκεκριμένο δίπλωμα και απαραιτήτως άλλο ένα άτομο υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει ναυτική πείρα και μπορεί να βοηθήσει αν κριθεί απαραίτητο. Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωσή σας και παρ'όλα αυτά θέλετε να ταξιδέψετε, υπολογίστε ότι, ανάλογα με την εταιρία στην οποία θα καταλήξετε, η αμοιβή του skipper, του ειδικευμένου δηλαδή ιστιοπλόου-καπετάνιου, κυμαίνεται από 150 έως 250 ευρώ την ημέρα.

Το δε κόστος ενοικίασης του ιστιοπλοϊκού εξαρτάται από το μέγεθός του, τον τύπο και την κατασκευή του. Μιλώντας για μικρό ιστιοπλοϊκό εννοούμε κάποιο με μήκος από 8 έως 10 περίπου μέτρα, το οποίο συνήθως διαθέτει δύο καμπίνες (μέχρι τέσσερα άτομα) και προορίζεται περισσότερο για κοντινά ταξίδια. Ένα μεσαίο σκάφος φτάνει τα 13 μέτρα, έχει κουζίνα, καθιστικό, μπάνιο με ντουζιέρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομαΤα μεγάλα ιστιοπλοϊκά στην Ελλάδα συνήθως κυμαίνονται στα 15 μέτρα, αν και σαφώς υπάρχουν και μεγαλύτερα, είναι ιδανικά για μεγάλα ταξίδια και μπορούν να φιλοξενήσουν οκτώ ή και περισσότερα άτομα.

Επιπλέον, οι τιμές για να νοικιάσετε σκάφος αλλάζουν ανάλογα με την περίοδο (όπως συμβαίνει, άλλωστε, και με τα ξενοδοχεία), με το αν το θέλετε πλήρως εξοπλισμένο (π.χ. με σεντόνια, πετσέτες, GPS, αυτόματο πιλότο, τρόφιμα και νερό) και από το αν θα αναλάβετε εσείς τον καθαρισμό ή θα μισθώσετε προσωπικό. Τέλος, ρόλο στα χρήματα που θα ξοδέψετε θα παίξει και το κατά πόσο θα χρησιμοποιήσετε τη μηχανή του σκάφους, τουτέστιν πόσο πετρέλαιο (ή βενζίνη ανάλογα τον τύπου σκάφους) θα χρειαστείτε.

Πόσα χρήματα θα χρειαστώ
Επικοινωνήσαμε με τρεις εταιρίες ενοικίασης ιστιοπλοϊκών και ενημερωθήκαμε για τα κόστη της φετινής σεζόν:
*Sea gate: Οι υπεύθυνοι της εταιρίας τονίζουν ότι κανείς πρέπει να ενημερώνεται για όλα τα παρελκόμενα έξοδα ενός σκάφους πριν μπει στην διαδικασία να το νοικιάσει (π.χ. skipper, κατανάλωση καυσίμων, καθαρισμός). Ως προς τα τρόφιμα που θα χρειαστούν οι ταξιδιώτες, αυτά μπορεί να τα αναλάβει η εταιρία, εφόσον ζητηθεί, ενώ πάντα στα σκάφη της Sea Gate υπάρχουν καθαρά σεντόνια και πετσέτες. Σχετικά με τις τιμές της τρέχουσας σεζόν, ένα σκάφος 8 μέτρων, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομαγια ένα τριήμερο στον Αργοσαρωνικό κοστίζει από 500 ευρώ (περίπου 85 ευρώ/άτομο). Για ένα μεγαλύτερο σκάφος, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ με δέκα άτομα, για μία εβδομάδα κατά την «υψηλή περίοδο» Ιουλίου-Αυγούστου, η τιμή κυμαίνεται από 3.000 έως 5.000 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες για τα σκάφη και τις ανάλογες τιμές της εταιρίας θα βρείτε εδώ.

*Tifys Travel: Ο υπεύθυνος του γραφείου μας ενημερώνει ότι για ένα ιστιοπλοϊκό barefoot (χωρίς skipper, δηλαδή), μέσης παλαιότητας και χωρητικότητας δέκα ατόμων (5 καμπίνες με διπλό κρεβάτι), το κόστος ενοικίασης κατά την υψηλή περίοδο για μία εβδομάδα (π.χ. Σάββατο με Σάββατο) κυμαίνεται στα 3.300 ευρώ (δηλαδή περίπου 47 ευρώ το άτομο ανά βραδιά). Σε αυτό το ποσό πρέπει να συνυπολογιστεί το κόστος των καυσίμων (περίπου 150 με 200 ευρώ για μία εβδομάδα), τα λιμενικά τέλη (2 με 3 ευρώ την ημέρα, ανάλογα το νησί), το κόστος του ρεύματος και του νερού στα λιμάνια –αν πρόκειται να διανυκτερεύετε σε λιμάνια (όχι περισσότερα από 15 ευρώ για μία εβδομάδα) και φυσικά το κόστος των προμηθειών (τρόφιμα, ποτά κλπ.). Αν το συνολικό κόστος σας φαίνεται υπερβολικό, σκεφτείτε ότι είναι πολύ φθηνότερο από το να επισκεφτεί κανείς δύο ή τρία νησιά το ίδιο χρονικό διάστημα –άλλωστε, με το ιστιοπλοϊκό το πλάνο είναι να επισκεφθείτε περισσότερα από ένα νησιά.
Μπορείτε να απευθυνθείτε στο Tifys Travel για ενοικίαση ιστιοπλοϊκού, καθώς το γραφείο διαθέτει ιδιόκτητα σκάφη αλλά και συνεργάζεται με διάφορες εταιρίες σκαφών.

*Vernicos Yachts: Πολλές οι προσφορές της εταιρίας Vernicos σχετικά με την ενοικίαση ιστιοπλοϊκών σκαφών για φέτος το καλοκαίρι. Ενδεικτικά, για μία εβδομάδα στις αρχές Ιουλίου ενοικιάζεται σκάφος 11 μέτρων, παλαιότητας 2004/2005 με 3 διπλά κρεβάτια, ένα μπάνιο και έναν καναπέ κρεβάτι (6 άτομα και 2 στο σαλόνι), με 1.500 ευρώ.Στα μέσα Ιουλίου ενοικιάζεται σκάφος 14 μέτρων, με 4 διπλά κρεβάτια και έναν πτυσσόμενο καναπέ στο σαλόνι (μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 άτομα) και δύο μπάνια, το οποίο θα παραλάβετε στην Κω και θα αφήσετε στην Ρόδο, με 2.300 ευρώ.
Τέτοιες και άλλες προσφορές για λιμάνια στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας θα βρείτε εδώ.

Πού μπορείτε να ταξιδέψετε
Ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους, την πείρα του καπετάνιου και… τις ημέρες άδειας που έχετε, το ιστιοπλοϊκό σας δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψετε σε αμέτρητους ελληνικούς προορισμούς –και σίγουρα σε περισσότερους από έναν:
*Στον Αργοσαρωνικό και την βορειοανατολική Πελοπόννησο, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε υπέροχους κόλπους στο πίσω μέρος του Πόρου και της Αίγινας, καθώς και να ανακαλύψετε μοναδικές παραλίες στις δυσπρόσιτες πλευρές της Ύδρας. Υπολογίστε, ενδεικτικά, ότι το ταξίδι από τις μαρίνες του Αλίμου ή του Καλαμακίου για Πόρο μπορεί να διαρκέσει γύρω στις 4 ώρες.

*Στις Κυκλάδες, οι οποίες χάρη στους αέρηδες δημιουργούν κατάλληλες προϋποθέσεις για ταξίδι με τέτοιο σκάφος. Έτσι, μπορείτε από Πειραιά ή Λαύριο να βρεθείτε στην Σύρο, την Πάρο, τη Νάξο και όποιο άλλο νησί των Κυκλάδων επιθυμείτε.
Η διάρκεια του ταξιδιού από Άλιμο ή Καλαμάκι για Πάρο, χωρίς στάση, υπολογίζεται γύρω στις 10 με 11 ώρες.

*Στο Ιόνιο, το οποίο φημίζεται για τα εξαιρετικά του λιμάνια και τους μοναδικούς κόλπους, οι οποίοι είναι και πιο ήσυχοι.
Ιδανικοί προορισμοί είναι η Κεφαλονιά, οι Παξοί και η Ιθάκη. Για τα νησιά αυτά μπορείτε να νοικιάσετε ιστιοπλοϊκό σκάφος από τοπικά γραφεία-εταιρίες. Υπολογίστε ότι η μέση ταχύτητα με την οποία ταξιδεύει ένα ιστιοπλοϊκό στα ανοιχτά είναι περίπου 7 μίλια ανά ώρα.

*Στα Δωδεκάνησα, με την Κω και την Ρόδο να κυριαρχούν στις προτιμήσεις, ενώ μπορείτε να πλεύσετε και στα όμορφα παράλια της Τουρκίας.

*Στις βόρειες Σποράδες. Μάλιστα, χάρη στην κοντινή απόσταση μεταξύ τους (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος) μπορείτε να τις γυρίσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψετε ανάμεσά τους υπέροχα μικρότερα νησάκια με θαλάσσια σπήλαια και απίστευτα φυσικά τοπία.



http://www.in2life.gr
http://t53vorini-gr.blogspot.com

Κάνοντας surfing δίπλα σε παγόβουνο(video)

Posted: 14 Jun 2011 06:53 AM PDT



Ένας surfer απολάμβανε το surfing του δίπλα σε ένα παγόβουνο μέχρι που αποκόλλησε ένα κομμάτι του και έπεσε στη θάλασσα. Η συνέχεια στο video που ακολουθεί…


http://t53vorini-gr.blogspot.com

Ξεκίνησε η συναρμολόγηση και τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια

Posted: 14 Jun 2011 06:49 AM PDT


ImageΞεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες για την συναρμολόγηση και την τοποθέτηση του γιγαντιαίου μεγέθους αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων αψηφώντας με προκλητικό τρόπο οποιαδήποτε έννοια καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

Το άγαλμα που έχει ύψος 12 μέτρα κατασκευάστηκε στην Ιταλία και κόστισε 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ 4,1 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή της υπερυψωμένης βάση που έχει ύψος 10 μέτρα δαπανήθηκαν 4,1 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ύψος του συμπλέγματος θα είναι 22 μέτρα. Περιμετρικά δε από το άγαλμα θα υπάρχει σιντριβάνι για την ανάδειξη του φαραωνικού αγάλματος εμπνεύσεως Γκρουέφσκι.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Ο έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα(ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Posted: 14 Jun 2011 06:43 AM PDT

Στην αρχαία ελληνική κοινωνία, η σεξουαλική έλξη και πράξη ήταν αποδεκτές. Οι Έλληνες τα αντιμετώπιζαν με αβίαστο και απροβλημάτιστο τρόπο. Ο έρωτας συνδέθηκε με τις έννοιες της δύναμης, της....
ελευθερίας και της αλήθειας του Πλάτωνα.



Η γέννηση του έρωτα και τα σύμβολά του, οι ερωτικοί μύθοι, οι έρωτες των θεών, ο γάμος, οι εταίρες και η πορνεία, η ομοφυλοφιλία και η φιλοσοφία. Αλήθειες και ψέματα για την ερωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Μια συναρπαστική μελέτη της ερωτικής ζωής στην αρχαία Ελλάδα, σ' έναν τόπο που οι άνθρωποι δε θεωρούσαν ποτέ τον έρωτα αμαρτία.










http://visaltis.blogspot.com
http://anti-ntp.blogspot.com

Ιπποφαές. Το αρχαίο Ελληνικό φυτό που έφερνε … θαύματα!

Posted: 14 Jun 2011 06:37 AM PDT



Μία ὑπερτροφή! Ἀξίζει τὸν κόπο νὰ τὸ γνωρίσουμε καὶ νὰ τὸ βάλουμε στὴν ζωή μας.. Ἰδίως μὲ ὄλα αὐτὰ ποὺ σκαρφίζονται κάτι περίεργοι νεοταξίτες. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολύ γνωστό και η χρήση του ήταν ευρέως διαδεδομένη. Στο σύγχρονο κόσμο, όμως, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις εκπληκτικές του ιδιότητες μόλις την τελευταία πενταετία. Το ιπποφαές αποτελεί ένα από τα φυτά, τα οποία κατακτούν την παγκόσμια αγορά και τους καταναλωτές με μεγάλη ταχύτητα, χάρη στις τεράστιες θεραπευτικές του ιδιότητες. Στη Ρωσία και την Κίνα η καλλιέργειά του θεωρείται συστηματική, με την Ελλάδα να ευελπιστεί στο άμεσο μέλλον να μπει με δυναμικό τρόπο στην παγκόσμια αγορά. Ηδη σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως την Κοζάνη, την Εύβοια, την Πέλλα, τη Φθιώτιδα και τη Ροδόπη υπάρχουν ομάδες παραγωγών, με την Κρήτη όμως να αναδεικνύεται στην περιοχή, όπου η ενασχόληση με το ιπποφαές παρουσιάζει μια έκρηξη ενδιαφέροντος! Οπως λέει, μιλώντας στην «Τ», ο καλλιεργητής Γιάννης Βιαννιτάκης, στην Ιεράπετρα το ενδιαφέρον των αγροτών για την καλλιέργεια του φυτού αυτού είναι τόσο μεγάλο, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες από τους 30 παραγωγούς ο αριθμός τους θα φτάσει τους 100. Μια ενασχόληση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί «χρυσορυχείο», μιας και το ένα κιλό από το έλαιο που παράγεται από τον καρπό του κοστολογείται προς 120 ευρώ, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα μεγάλα κέρδη που μπορούν να έρθουν για κάθε παραγωγό, από την πώληση αποξηραμένων φύλλων (χρησιμοποιούνται ως αφέψημα) και από την παραγωγή προϊόντων, όπως συμπυκνωμένους χυμούς και ζελεδάκια, απευθυνόμενα στα παιδιά. Τεράστιες οι δυνατότητες Με την καλλιέργεια του ιπποφαούς να είναι ακόμη σε πρώιμο ουσιαστικά στάδιο, οι δυνατότητες ανάπτυξής του και στην Ελλάδα που καταγράφονται είναι τεράστιες. Αρκεί η καλλιέργειά του να γίνει, όπως σημειώνει ο κ. Βιαννιτάκης ορθολογικά και με επιστημονικό τρόπο, αλλιώς θα παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα, που εμφανίζονται σε άλλα αγροτικά προϊόντα και θα οδηγήσουν σε αποτυχία την όλη προσπάθεια. Οι χώρες που έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ο Καναδάς και η Γερμανία, με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να μπαίνουν σιγά- σιγά στο παιχνίδι. Ηδη μεγάλη εταιρία από την Ελλάδα έχει ζητήσει από τους αγρότες της Ιεράπετρας μια ποσότητα 2.000 κιλών ελαίου, ενώ αντίστοιχη πρόταση υπάρχει από τον Καναδά και τη Γερμανία. «Η Ελλάδα έχει το ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων χωρών, λόγω κλίματος. Κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, ασκώντας μια κοινή πολιτική. Να υπάρξει δηλαδή κοινό όνομα για το προϊόν μας στην αγορά και να πιστοποιηθεί, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε και να διεκδικήσουμε ένα ικανό μερίδιο στο εμπόριο» αναφέρει ο κ. Βιαννιτάκης. Εκατόν ενενήντα ωφέλιμα συστατικά! Με βάση την ανάλυση του φυτού και των καρπών του, το ιπποφαές συμπεριλαμβάνεται δίκαια στην κατηγορία των υπερτροφών. Σύμφωνα με τον κ. Βιαννιτάκη, το ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες. «Οι περισσότερες και δραστικότερες (106) έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του. Είναι ένα φυτό που βοηθάει πάρα πολύ στην τόνωση, ευεξία και ενέργεια του ανθρώπινου οργανισμού, τη γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος» σημειώνει. Το κύριο παράγωγο του ιπποφαούς είναι το έλαιο του φυτού, που παράγεται από τους καρπούς με τη μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. Πέρα από συμπλήρωμα διατροφής, το ιπποφαές χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ, όπως λέει ο κ. Βιαννιτάκης, από τους καρπούς του οι ίδιοι παρασκευάζουν χυμούς και μαρμελάδες. Μπορεί, επίσης, να το βρει κανείς στα καταστήματα υγιεινής διατροφής και φαρμακεία στην Ιεράπετρα σε μορφή αποξηραμένου φυτού, σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού, αλλά και σε κάψουλες. Το ιπποφαές στην ιστορία Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη Γη. Η παρουσία του χρονολογείται πολύ πριν από την εποχή των παγετώνων, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για έναν πολύ ανθεκτικό θάμνο, ο οποίος αντέχει είτε στην ξηρασία, είτε στο κρύο (μέχρι -43ο C). Το όνομά του το οφείλει στο Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος παρατήρησε στα ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Πήρε το όνομα του από τις λέξεις ίππος (άλογο) και φάος (φως, λάμψη) Πάρα πολλές είναι και οι αναφορές για τη χρήση του ιπποφαούς, κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας, αλλά και σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη. Αργότερα χρησιμοποιείτο ευρέως και από το στρατό του Τζένκινς Χαν στη Μογγολία, ενώ αναφορές υπάρχουν και στην κινεζική και θιβετιανή ιατρική. Στη σύγχρονη ιστορία, το ιπποφαές επανήλθε για πρώτη φορά το 1929, όταν πραγματοποιήθηκε και η βιοχημική ανάλυση των καρπών του. Το φυτό και οι καρποί του Οι καρποί του ιπποφαούς μοιάζουν με ρώγες σταφυλιού, είναι χυμώδεις και έχουν υπόξινη γεύση. Το χρώμα τους είναι πορτοκαλί. Είναι φυτό πάρα πολύ ανθεκτικό, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες προσβάλλεται από ελάχιστες ασθένειες και εχθρούς. Το ιπποφαές ευδοκιμεί και καλλιεργείται στην Ευρώπη και την Ασία. Η καλλιέργειά του, σήμερα, είναι αναπτυγμένη στη Ρωσία και την Κίνα, όπου συνολικά υπάρχουν 13 εκατ. στρέμματα, 3 εκατ. στρ. καλλιεργήσιμα και τα υπόλοιπα σε άγρια μορφή. Το συνιστούν και οι γιατροί Οι καρποί του είναι υπόξινοι και μοιάζουν με το σταφύλι, ενώ συναντάται σε μορφή θάμνου σε παράκτιες και ορεινές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας. Στη χώρα μας το βρίσκουμε κυρίως στην Εύβοια, όπου και καλλιεργείται σε ημιάγρια κατάσταση στην περιοχή Αχούρια. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με τη μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα και το καρότο, υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε από το σιτάρι, το καλαμπόκι και τη σόγια, ενώ περιέχει περισσότερες φυτοστερόλες από το έλαιο της σόγιας. Περιέχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία και προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Επίσης, σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Για αυτό και συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των super foods, μαζί με τη σπιρουλίνα, την αλόη, τη γύρη, το τζίνσενγκ, το κερί του ζαχαροκάλαμου, το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες. Στα καταστήματα υγιεινής διατροφής βρίσκεται σε μορφή αποξηραμένου φυτού και χρησιμοποιείται ως αφέψημα. Υπάρχει, επίσης, σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού, αλλά και σε κάψουλες, που βρίσκεται σε μεγάλα φαρμακεία. Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση του προσφέρει στον οργανισμό τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μείωση του άγχους, ρύθμιση του μεταβολισμού, αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος, αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα. Οπωσδήποτε, πάντως, πριν από τη χρήση του πρέπει να προηγείται συνεννόηση με το γιατρό.



Πηγή: www.schizas.com, Πύλη Ιάσωνος,- email sunset girl

ΤΕΧΝΗΤΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ E.COLI ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.CODEX ALIMENTARIUS!

Posted: 14 Jun 2011 06:21 AM PDT



ecoli.jpgΑπό εργαστηριακές εξετάσεις προκύπτει ότι το ευρωπαϊκό σούπερ βακτήριοe.coli είναι βιολογικά τεχνητό ώστε να προκαλέσει τον μαζικό θάνατο των καταναλωτών .
Το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε ολόκληρη την ΕΕ, όπου το σούπερ ανθεκτικό στέλεχος του e.coli έχει γεμίσει με ασθενείς τα...νοσοκομεία στη Γερμανία, αλλά σχεδόν κανείς δεν μιλάει για το πώς μπόρεσε το e.coli ξαφνικά να γίνειανθεκτικό σε....
οκτώ διαφορετικές τάξεις αντιβιοτικών φαρμάκων και, στη συνέχεια, να εμφανιστεί στα τρόφιμα. Η συγκεκριμένη παραλλαγή e.coli ανήκει στην ομάδα στελεχών O104 αν και τα O104 στελέχη έχουν υπό κανονικές συνθήκες ελάχιστη αντοχή στα αντιβιοτικά.



Για να αποκτήσουν αυτή την αντίσταση στα αντιβιοτικά θα πρέπει να εκτίθενται κατ' επανάληψη σε αυτά, προκειμένου να υποστούν την «μετάλλαξη» που θα τους δίνει την πλήρη ανοσία.
Επιστήμονες που ανέλυσαν τον γενετικό κώδικα του φονικού στελέχους μπόρεσαν και προσδιόρισαν την πιθανότερη διαδικασία με την οποία το στέλεχος του e.coli έγινε τόσο ανθεκτικό.
Μετά την αποκωδικοποίηση της γενετική σύνθεσης του O104 στελέχους, διαπιστώθηκε ότι είναι ανθεκτικό σε όλες τις ακόλουθες κατηγορίες και τους συνδυασμούς αντιβιοτικών:

" πενικιλίνες
" τετρακυκλίνη
" ναλιδιξικό οξύ
" τριμεθοπρίμη-sulfamethoxazol
" κεφαλοσπορίνες
" αμοξυκιλλίνη / κλαβουλανικό οξύ
" πιπερακιλλίνη-sulbactam
" πιπερακιλλίνη-ταζομπακτάμης


Επιπλέον, το O104 στέλεχος έχει την ικανότητα να παράγει ειδικά ένζυμα που θα δώσει αυτό που θα ονομάζαμε «σούπερ βακτήριο" γνωστό από τεχνική άποψη ως ESBLs: "Επέκταση φάσματος β-λακταμασών (ESBLs) είναι ένζυμα που μπορούν να παράγονται από τα βακτήρια που τα καθιστά ανθεκτικά στις κεφαλοσπορίνες π.χ. cefuroxime, κεφοταξίμη και κεφταζιντίμης - που είναι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά στα περισσότερα νοσοκομεία», εξηγεί η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας στη Βρετανία. (http://www.hpa.org.uk/Topics/InfectiousDiseases/InfectionsAZ/ESBLs/ )
Συν τοις άλλοις, αυτό το O104 στέλεχος διαθέτει δύο γονίδια - TEM-1 και CTX-M-15 - και «έχουν κάνει τους γιατρούς να ανατριχιάζουν για πρώτη φορά μετά από το 1990», αναφέρει η εφημερίδα The Guardian (http://www.guardian.co. uk / comments ...). Και γιατί ανατριχιάζουν οι γιατροί ; Διότι είναι τόσο θανατηφόρο και διότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι περίμεναν.
Άρα πώς, ακριβώς, κάνεις ένα βακτηριακό στέλεχος τόσο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά , σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες φαρμάκων και να διαθέτει δύο θανατηφόρες γονιδιακές μεταλλάξεις συν ESBL δυνατότητες ενζύμου; Υπάρχει πραγματικά μόνο ένας τρόπος να συμβεί αυτό - θα πρέπει να εκτεθεί αυτό το στέλεχος της E.coli στο σύνολο των οκτώ κατηγοριών αντιβιοτικών φαρμάκων.
Συνήθως βέβαια ,αυτό δεν γίνεται την ίδια στιγμή : Πρώτα θα εκτεθεί στην πενικιλίνη και τα στελέχη που θα επιζήσουν είναι πλέον ανθεκτικά στην πενικιλίνη. Και συνεχίζετε η ίδια διαδικασία όπου τα προηγούμενα ήδη ανθεκτικά σε πενικιλίνη στελέχη εκτίθονται σε τετρακυκλίνη. Οι επιζώντες αποικίες είναι πλέον ανθεκτικές τόσο στην πενικιλίνη όσο και στην τετρακυκλίνη και ούτω καθεξής Είναι μια διαδικασία γενετικής επιλογής που μπορεί να γίνει σε ένα εργαστήριο για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Παρά το γεγονός ότι η ίδια η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη από αυτό, το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργεί στελέχη της E.coli που είναι ανθεκτικά σε οκτώ κατηγορίες αντιβιοτικών !!! 
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας οι πιθανότητες να συμβεί από μόνο του αυτό στη φύση είναι μηδαμινές. Με απλά λόγια, αυτό το super στέλεχος e.coli δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί από το φυσικό περιβάλλον. Και αυτό αφήνει μόνο μία εξήγηση για το από πού πραγματικά προήλθε : από κάποιο εργαστήριο.

Άρα τι έχουμε τελικά??? Ένα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ!!!!

Αυτό το στέλεχος της E.coli είναι σχεδόν σίγουρα κατασκευασμένο σε κάποιο εργαστήριο και στη συνέχεια απελευθερώθηκε στην προμήθεια τροφίμων για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Ποιός είναι αυτός ο σκοπός ;
Είναι προφανές, νομίζω :
Μείωση του πληθυσμού και έλεγχο της παγκόσμιας προμήθειας τροφίμων ,απαγόρευση καλλιέργειας λαχανικών κλπ !.
Η γερμανική παραλλαγή του Ε coli, γνωστή ως O104, είναι ένα υβρίδιο των στελεχών που μπορεί να προκαλέσει διάρροια με αίμα και νεφρική βλάβη που ονομάζεται "αιμολυτικό ουραιμικό  σύνδρομο".
Όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την αρβύλα της απαγόρευσης της ΕΕ για τα φαρμακευτικά βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής - την απαγόρευση που θέτει εκτός νόμου απροκάλυπτα διατροφικές θεραπείες που βοηθούν να κρατήσουν τους ανθρώπους υγιείς και απαλλαγμένους από διάφορες αρρώστιες.(Codex Alimentarius).
Τώρα που στην Ε.Ε τείνουν να γίνουν παράνομα όλα αυτά τα βότανα και συμπληρώματα, το επόμενο βήμα είναι να κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται τα φρέσκα τρόφιμα.Αυτό θέλουν να συμβεί γιατί έχει διαπιστωθεί ότι  τα νωπά λαχανικά και φρούτα είναι για τον οργανισμό φάρμακα, και για όσο διάστημα το κοινό έχει το δικαίωμα να αγοράζει φρέσκα λαχανικά, μπορεί να αποτρέπει τις διάφορες ασθένειες .
Οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και υβρίδια διαδραματίζουν ανάλογο ρόλο σε όλα αυτά: Είναι σχεδιασμένοι για να μολύνουν την παροχή τροφίμων με το γενετικό κώδικα που προκαλεί εκτεταμένη στειρότητα στον άνθρωπο και φυσικά η θεραπεία θα έρθει από τις μεγάλες εταιρείες φαρμάκων .
Γιατί στοχοποιήθηκε η Ισπανία όμως ;
Ίσως να θυμάστε τις πληροφορίες που διέρευσαν από το Wikileaks και αποκαλύφθηκε ότι η Ισπανία αντιστάθηκε στην εισαγωγή γενετικώς τροποποιημένων υβριδίων και σπόρων στη γεωργική καλλιέργεια . Ακόμη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε συγκεκαλυμμένα με πολιτικά αντίποινα για την αντίστασή της.
Αυτή η ψευδής στοχοποίηση και κατηγορία της Ισπανίας για τους θανάτους από το e.coli είναι πιθανότατα αντίποινα για την απροθυμία της Ισπανίας να μεταπηδήσουν στη μόδα των γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών.




Greek Citizen
http://anoixti-matia.blogspot.com
http://anti-ntp.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές